Lembur Kuring 2007

Lembur Kurng Teh Kuninga

BARAYA

870 thoughts on “BARAYA

  1. 1. Leres tokona pinggir jalan Cigadung.

    2. Caket, tiasa nganggo angkuatn kota

    3. Kuningan Plaza, ayeuna janten Taman Kota. Pangwangunana nuju dikeureuyeuh (masih digarap).

  2. Terang abdi oge tokona, soalna kapungkur mah sering amengan ka Cigadung, soalna harita teh aya boyfriend diditu, duka ayeuna mah tara mireng khabarna, panginteun tos nikah, kenangan masa kecil ha..ha..ha..

    Sae ari plaza kuningan didamel taman, dari pada plaza kubra katingalina kotor

  3. Muhun abdi oge hoyong pisan wangsul ka kuningan teh, mungkin tahun harep nembe tiasa. Ayeuna mah ngungumpul artosna heula kanggo meser tiket, maklum tiket Gorontalo Jakarta teh rada mahal. Abdi madi naros ari teh Nenen di Canada teh nuju sakola atanapi amengan ?

  4. Mani asa wararaas ari ngaos bahasa sunda teh,sok hoyong uih ka lembur,bade tumaros upami hoyong terang tentang pembangunan kota kuningan kedah akses kamana nya?
    Maklum pribados teh ngumbara.hatur nuhun

  5. Bade tumaros manawi uninga,pribadosteh Alumnus sakola STM Negeri Kuningan lulusan tahun1989,aya websitena atanapi henteunya
    hoyong nepangan rerencangan sugan tiasa.hatur nuhun bantosanana

  6. Assalamualikum wr wb,

    Sim kuring asli mah ti Kuningan, tapi mung SD sampai SMPN 2 Kuningan eta ge mung sampe kelas hiji di kuningan. terus ngalih ka Indramayu kelas 2 sampai kelas 3 …. terus ngalih ka cirebon trus ka Jakarta, Kebetulan simkuring buka usaha manpower dan pelatihan khususnaa Mekanik alat berat, Welder, dan yang lainnya, upami aya lulusan STM mesin tiasa daftar ka simkuring.

    Tos lami teningali kota Kuningannn duuuuhhh sok kangen yeeehh kalembur sok inget ngala lauk ka Cisanggarung eeyyy ,,, Ngusep jeng Ngecrik, ngahucap caket Kuning ayu aya keneh merennyaa. ari teh Nenen teh dimana yeehhhh panetepan
    sareng bapak anu Kumisan anu nuju ngadagoo … he ..hee.

    Aduhh salam kenal sareng teh nenendiantiny.

    Sakitu wae tim sim kuring kabetulan bade ngainterview hela candidate.

    Assallamualaikum, wr wb

  7. Aduh salam kenal Pak, InsyaAllah lebaran abdi ka Kuningan pasti ameng ka Walungan ……Ngojay di Dam Citangtu sareng nagokk ngalepasken belut koneng he……he….hee, ari Bapak di Kuningan kawit timana ……. pamondokan di Jakarta atapi di Lembur ..? hobby ngala laukkk pakk ……. aduh saya sok kaingetan lebaran sok ngajak barudak…..sadulurr ti Kota mapaian ..napak tilass … mulai ti Garawangii Ciniruuu, cibunut, cikopo, jeng liang panas …jol sampee ka Kabumennn ….. deh mani raosss ……. sambil ngabantun .bungkusaaannn nasi timbel sareng lauk asin, sambel, sareng Jengkol and Peteeeyyyy duuuhhhh pokokna mani raooosss…….. mani reseppp bararudaaakk.

    wah tar disambung lagiii paakkk .. hobby ngekcriiiikkkkk pakk ?

  8. Abdi mah hobi emam lauk…! Teu kedah tebih2, bade nguseup mah di balong kang Jono tah di Cangkuang Pa…! Kancrana baradag. Abdi sadidinten di lembur Kuningan, caket terminal Cirendang.

  9. Atuh abdi kalah kabita hoyong bakar lauk gurami, kancra, sareng sambel tarasi & peuteuy bau-bau oge raos, teu aya di Canada mah. Komo jengkol mah…. direndang/semur, sok inget karaka sorangan waktos alit umuran 9 tahunan, harita teh seueur teuing ngadahar jengkol goreng, atuh akhirna jadi jejengkoleun dicandak karumah sakit he..he..he..

  10. haa …. ha ….. Cangkuang, Cigodeg, Sawahwaruuu etamah tempat simkuring ngalalana …… ngalalauk sareng ngabantun hayammm bangkoookkkk ….. dulu mah sok jadi Promotor Tinju hayam … he …hee … heee,

    Aduhh bapak ari website lemburkuing sok diayaken silaturahmi henteuu (darat i Mean )…….. ohh iya perkembangan Kuningan gimana pak …….. tos lami henteuuu ka Kuningaannn ….! ooohhh iyaa teh Nenen lamun ka Indonesia Trus ka Kuningannn mampir ka abdi engke di pasihan Bibit Peteyyy sareng Jengkol ……. jadi hente sesah sesah expor kadituuuu …. teh nenen tiasa memperkenalkan ka urang Canada tentang Jengkol dan Peteeeyyy ….. so teh Nenen pelak didituuuuuu … yaaa tiasa oge dipelak di pootbag, atawa dihalamaaaaannnn . sugan wae atuuuhhhhh urang Canada senengeeenn.

    Jadii teh Nenen tiasa caket sareng peteeeyyy dan Jengkol sambilll usahaaaa …….. he…hee….heeee, nantiii kalau butuh Consultan Tentang Jengkol dan Peteeeeyyyy bisa panggil saya ka Canadaaaa …… haaaa….haaa ..haaa. leres teeee pakkk nu caket Cirendang.

  11. .
    Enya, ti Cangkuang mudun aya bendungan Surakatiga. Nanjak ka Citangtu, Lebakburang, Talahab, Salahonje, Tarikolot, Guarnteng, Tembong, Lengkong. (eh naha bet ngabsen daerah).
    Web lemburkuring teu acan ngayakeun copy darat, ngantosan yaa promotorna…! He..he…he…!
    Leres pisan tah, da duka di Canada mah aya jengkol atanapi peuteuy..kitu?
    .

  12. Ha…ha..ha..ha.. di Canada puguh teu aya jengkol & peuteuy, ongkoh sigana urang bule teu kuat kubau na ha..ha..ha..

    Kang T, melak jengkol/peuteuy di Canada moal jadi-jadi, soalna udarana kebanyakan usum tiis, usum panas ngan tilu sasihan. Ari abdi hoyong Asian food kedah ka China Town Toronto, aya kecap ABC made in Indonesia, langsung wae dipeser kangen, teras aya tarasi dibitilan buatan taiwan, abdi teh meser, pas abdi nuju masak ngadamel sambel tarasi, ujug-ujug aya nau ngamuk “Wayne” teu kuatteun kubauna ceunah, teras tarasina dipiceun kuabdi, ongkoh rasana teu sami sareng tarasi urang, teras bauna mani bau aneh. Ari tarasi urang mah bau rada seungit sareng raos, geura Wayne upami ka Ind moal ngamuk kana tarasi made in Kuningan, Sidoarjo Jawa Timuran he..he..he..

    Geuningan pernah jadi promotor tinju hayam sagala, upami anu kenging hadiana naon ?

    Para akang upami reuni

  13. oooooo beneerrr saya ge aya cerita lucuuu dikantor yeeehhhh ……….. kebetulan saya kan sering interview yaaaa calon kandidate kanggo ka Mining sareng Oil & Gas yaaa saya suka iseng ….. nanya-nanya makanan has … yaaa hampir seluruh Indonesia ….. Kamari aya orang irian dateng kerumah ngabantun buah merah sareng sarang …. semuttt temen saya bule teee mau dia sy suruh minum Minyak Buah merahhh ……. pas kebetulan ada candidatee saya dateng ke kantor mau diinterviewww …. pas sudah selesai dianjena …… nyarios Pak ie aya oleh oleh ti Purwakarta kanggo Bapak tipunbiangg …… aya 1 Kardusss ……. kaseneng apakk ….. naonnn iyeeee nyaaaa ……. Pas saya bukaa eeeehhhh benerrr kasukaannn saya Kancing Bajuu ( Peteeeyyyy ) …… temen-temen kantorrr pada ngakakkk waduuhhhh baru kaliii inii ada yang gririimmm Peteeeyyyy ke kantoorrr ……. Pas makan siang saya cobaaa makannn …… yang lucuuuu Bos saya yg buleeee dan kawan kawannn anuuu buleeee pada ngaciiiiirrrrrr …….. haaa..haaa…haaa tapi lamun dipasian Boleddd sareng Sampeeee maniii atooohhhh pisaaannnn. yaaa temen-temeennn buleee saya didiee seneng makanan Indonesia ( Gemblong, Papais, Lepet, Peyeemm, sareng Wajit aduuuuhhhh sarenengennnn ), cuma peteeeyyy sarenggg jengkolllll baeeee te hoyongeeennn sok ngaciiirrr he .. he …he.

  14. Ariii promotor hayamm mahhhh ……. eta mah hobbyyy nyekellll hayammm …… kamana mana ngagegendoonggg hayaaamm …… hadiahnaa lamun eleeehhh atau kengiiiinnnn dijebredan ku pun biang sareng pun ramaaaa………………he..he..he.

  15. Hi..hi..hi.. aya aya wae ….
    Kadang sok humor, kanggo ngusir jurig bule mah dipasihan peuteuy and Jengkol, mani kagugu abdi mah kalah seuri katerusan he..he..he..

    Kang T, abdi mah seneng kana sambel peuteuy + ati kalada, teras seneng kana rendang jengkol kalada (ari teu lada mah teu enak), ngan tara tiasa ngadahar banyak-banyak, ari tos ngadahar sambel peuteuy langsung ku mamah dipasihan bonteng.

    Karunya atuh kang T, hayamna ulah dijebredan bebaskeun wae ha..ha..ha..

    Eh… geuningan anu namina kang T seneng humor, sae ketan hiburan ulah jamedud matak tereh kolot, bener kang T ?

    Ari bosna kang T, seneng kana tarasi ?

    Salam peuteuy & Jengkol, tarasi

  16. Haiiii …… Bos saya mahhh seneng Boled sareng Sampeeeee, sareng gorengan Sukun …….urang Australia teaaaa seneng nu berbau alam aborogin siga Rob Bradle, … he he he, nih saya aya ceritaaa :

    Sy punya kawan orang Batak dia dines di Bandung, baru 3 bulan dia tso pindah dei kajakarta ditaros kusimkuring ……. Pak Sihotang kok anda baru 3 bulan kok sudah pindah lagiii ke Jakarta …. dia jawab …… pak Said aku pusing bahasa disana …. kata dia …….. kenapa tanyaku ? waaaahhhh pusing abis teman sekamarku bilang ……. Kalau ada Tikus dia bilang aya Beriiiiittttt …….. teruussss dia Minta bantallll Untuk Dudukan Pantat ………dia Bilaang Sini Tolong ambilkan Bantal untuk dudukan Birit ……….eeeeehhhh Pas bulan puasa kita jalan – jalan sore dia bilang ….. Hayuuuu pulang sudah Biriiittt,. haaaa aku pusing katan teman sy yg batakkkk mas Tikus Orang sunda Bilang Beriiitttt, Pantat Beriiiittt, Sore Beriiitt jugaaa…. ha…ha..ha…ha.

  17. Ass,,,,,,,,
    kamarana yeuhhhhhhhh lulusan STM PUI 2000 teh,,,,,?mani tos hanaang hoyong tepang sareng rerencangan,,,soklah kang Antonius setianegara,kang Fery kasturi, kang Dim yadi padarek, kang Kukus oleced,kang Dede suganda subang,oge akang akang sadayana,,,,iraha urang ayakeun reunian,,,,dimana wae lah tempat mah,,,,,ke enjing lebaran 1428H nya,,,diantos pisan yeuhhhhhhh….oh muhun,,,pribados tos nunaikeun sunah rosul,,,hehehehhe tos buntutan deui.

  18. Ari Kang T. Saidin kuninganna di palih mana, abdi oge asli mah ti Cipicung, tuang rama asli kuningan, mung ayeuna gaduh pameugeut urang Bule..
    Sok atuh iraha tiasa kempelan di jakarta kanggo wargi-wargi Kuningan

  19. Punteun Kang T. Saidin nyuhunkeun alamt di jakartana,
    sugan bae urang tiasa tepang, saurna damel di Bidang Rekruitment teknical nya…
    Sok atuh sugan aya lowongan kanggo saderek abdi yeuh Insinyur ti Belanda.

    Nuhun diantos infona

    Salam,
    Maudi Kusnaedi

  20. Wilujeung Teh Maudi K. nembe mireung yeuh, Maudi Kusnedi asli ti Kuningan, sugan teh urang Batawi, wilujeung tepang atuh Teh.

    Asep Darma tea

  21. Teh Maudi anu pamegetna Eric Meyer tea…?

    Aduh, iyeu mah artis hebat atuh, wilujeng wilujeung mpo Jenab anu di si Doel tea hehehe….

  22. Ass… Wr Wb
    Salam tepang ka sadaya wargi Kuningan,bade tumaros ka T`Maudy anu geulis dupi rompok di kuningan teh anu palih kaler jalan anu bade ka cigugur sanes, da ari pas uwih mudik teh dipasihan terang ku saderek saurna “ieu bumina Maudy Kusnaedi anu artis tea” punten bade nyensus selain Te2h teh saha deui nya urang kuningan anu janten jalmi (artis) teh, salam kasadayana,terkhusus alumni SMA Kosgoro 83/84.

  23. leureus pisan, eta teh rumah nenek abdi, da ari tuang rama mah linggihna di jakarta, artis ti kng teh siapa yach…abis ngakunya pada dari cirebon, jadi kaya ga bangga jadi urang kuningan teh.

  24. hatur nuhun pisan ka T`Maudy ku tos diwalerna pertanyaan tadi, ini mah sekedar imfo bahwa bupati kuningan yang sekarang mun teu lepatmah masih kulawargina Dede “Jojo” Yusuf, o..ya klo boboran teh suka mudik ke kuningan ga apa seueur orderan panginten nya, dupi kawit teh ti cipicung atanapi cijoho, teu hilap salam kanggo si kecil ” Edy “

  25. Teh maudy ari saderek anu ti Belanda teh Lulusan apa yaahhh ……. Just info : yang biasa saya tangani such as : Constructions, Civil, Arcitec, Electrical Engineer, Mechanical Engineer, Piping Engineer, Petroleum Engineer, Geologist, Drilling Engineer, Technic Kimia, untuk support ke perusahaan Mining, Oil & Gas, Fabrication.

    Dan kebetulan saya juga punya usaha sendiri di bidang pendidikan untuk Pelatihan Mechanic Heavy Duty Equipment InyaaAllah kalau anak didiknya akan disalurkan keperusahaan 2 alat Berat yang ada di Tambang seperti Trakindo, United Tractor dan yang lainnya.

    Kalau ada teman, saudara, ponakan dan yang lainnya bisa diinformasikan.

    Mebekali Sumber Daya Manusia siap pakai, Memberikan Info Pekerjaan, Memberikan Bimbingan Menghadapi Test Recruitment.

    Trims

  26. hatur nuhun infona kang Saidin, saderek abdi teh sakola s2 teknik geodesi ti belanda, kapan2 tiasa abdi ameung ka rorompok, tiasa teu

  27. Selamat Menempuh Hidup Baru buat Dicky Wisnugraha yg bade nikah dina hari
    mingu besok di sawahwaru semoga berbahagia.

    Hapunten ka c`Ooh + kel besar abdi teu tiasa ngiringan ngariung, diwakilan
    wae ku pun bojo + pun anak ti bandung.

    Salam ,
    uha samsuha

  28. Halah rame geuning didieu mah uy… ngiring calik ah… amit widi maksad silaturahmi, hapunten bilih aya nu kalengkahan manah janten amarah.
    Salam ka sadayana…
    “Kuningan is the best pokonamah”

  29. Euleuh leres eta Teh Maudi? Salam tepang atuh… sok atuh Teteh kasi tau sama artis dari Kuningan yang laen ngarah amengan ka ieu blog… jangan pedah udah jadi jalmi sukses di Jakarta gak inget ka lemah cai. Abdi oge di Jakarta… tetep bae inget ka lebur kuring mah he.. he..

  30. Lembur Kuring 2007 Pak baktos ka Pak Arif sareng Teh Dede Wilujeng angkat ka Tanah Suci mudah – mudahan sehat,lancar, sareng jadi haji yang mabrur …… baktos nuhungken dihapunten Lebaran hentee mampir.

    Haturnuhun kang,

    T. Saidin.

  31. Punteun T. Saidin teh Totong Saidin atanapi, Tedi Saidin, atanapi Tatang Saidin, soalnya abdi gaduh rerencangan kapungkur di Cirebon SMAN Muhamadiyah namina Totong Saidin, upami teu salahmah kapungkur teh kostna di bumina Ibu Eni pengkereun Pak Ujang,

    Mudah-mudahan mah leureus…

    Salam, Ti Aceng Tea

  32. Betullll Sekaliii ie sareng sahaa nyaaaa …… aduuhhhh saya kangen sama teman – teman SMAN eeyyyy …… Alhamdullilah kamari saya pada ketemu teman-teman lamaaa pas lebaran Di Cirebon, Viky, Sukardi, Djuanto sareng anu sanesnya ….. ie sareng sahaaa nyaaaa ? sumuhuuuunnn waduuhhhh Alhamdullilah patepang sareng renrencangannn eeeyyyy.

  33. Just Informasi : kanggo sadulur sadayana bilih aya saderek, ponakan,tatanggi, anu belum dapat kesempatan atau anu tos aya pangalaman : simkuring nuju ngilari beberapa candidate untuk posisi :

    1. Geology, Drilling, Contruction, Civil, Arcitek, Piping, Geotechnical Engineer,Control System Engineer, Petroleum Engineer, Metallurgy QA & QC, untuk penempatan di Oil & Gas sareng di Tambang Emas Freeport dan coal or Mining.

    Kirimken wae CV.

    Mudah-mudahan aya jodoh.

    Just Info.

    Haturnuhun.

  34. Ah masa hilap ka Abdi atuh Tong, pan saya oge sering main ka rumah pak Budi, kumaha khabarna euy….wah geus jadi jalmanya ayeuna mah….hehehe ( ari baheula naonnya ).

    salam kangge A Yadi, dimana beliau sekarang……
    Inget keur janjian jeung anak Pak Ujang euy ( Utin tea ), urang anu sok nganteurkeun sepucuk suratna hehehe……..

  35. Kang Yadi di Indosat ayena nuju di Jepang lagi dinas Alhamdullilah sehat walafiat ke keisahanyaaa aduh punten anu mananya kan seer rerencangan teeehhh anu sok arameng ka kosan urang …….. rumah teh dimana kang asup bae atuh ka yahooooo.

    wah iyaaaa saya juga suka inget masa lalu eeyyy yang pernah maen kerumah saya dijakarta Kang Samhudi, Dedy anak mantan kapolres Cirebon, Kang Ian. aduuhhh saha atuuhhh iyeee teeeehhhh punten abdi hilappp eeeeeyyyy.

    bahelaaa apaa yaaaahhhhh pohoooo eeeeyyyyyy.

    ayadimana atuh ayena tehhh kang.

  36. Kang Yadi di Indosat ayena nuju di Jepang lagi dinas Alhamdullilah sehat walafiat ke keisahanyaaa aduh punten anu mananya kan seer rerencangan teeehhh anu sok arameng ka kosan urang …….. rumah teh dimana kang asup bae atuh ka yahooooo.

    wah iyaaaa saya juga suka inget masa lalu eeyyy yang pernah maen kerumah saya dijakarta Kang Samhudi, Dedy anak mantan kapolres Cirebon, Kang Ian. aduuhhh saha atuuhhh iyeee teeeehhhh punten abdi hilappp eeeeeyyyy.

    bahelaaa apaa yaaaahhhhh pohoooo eeeeyyyyyy.

    tikapungkur ogeee simkuringg masih jadii jalmaaa atuuuhhh ……he..he…he emang na kapungkur nah ayenaaa ogeee masih jadi jalmaaa heee..hee..he.

    ayadimana atuh ayena tehhh kang.

  37. Nepangkeun, sim kuring pendatang anyar, alhamdullilah aya tempat berbagi informasi kangge wargi-2 asli kuningan, meni waas kota Kuningan, sayang lebaran kamari teu tiasa uwih ka lembur karuhun, yach.

    Salam kasadaya wargi2, wilujeung tepang….

    Wassalam,
    Pemuda Tunggara

  38. Aduhhh gening aya urang ci pakeemmm bageaa eeyyyy ……. wilujeng bergabung Alhamdullilah nabah tempat nostalgiaaan eeyyy kumaha di Cipakem masih usum kolecer hennteee yeeehhhh mani waasss suarana sok ngajelegur, jeng waas mandi di pantai Sirigadingg ……. aduh pan sok inget eeeyyy.

    Cipakem teh pamandangan nana mani ngawaaskeeeenn, Seklok, Cigerut, Parenca sareng Cisampih aduhhhh sok inget baheula mah sok Lempang ka dituuuu eeeeyy.

    bide tumaros kang Didin Sirojudin ( anu pintar kanu Kaligrafi tea ) osok uih tee lebaran

    Hatur nuhun.

  39. Wilijeung Kang T. Saiding, geuningan teurang Cigerut, Cisampih sagala rupi, ari Kang T. saidin teh asli timana kuninganna, pribadosmah asli Cimuncang – Cipakem, jadi 3 KM deui ti Desa cipakemna ka palih kidul mani isin da abdi mah urang lembur pisan Kang hehehe….tapi ari jalan mah teu eleh ku jalan di Kota Hotmik kang…

    Kang Didin sahanya, teu teupang sim kuring mah…..

    Sirigading? saat ayeuna mah kang……

  40. Asli ti Kuningan Kang Didin Sirodjudin teh anu ahli Kaligrafi tea … anu gaduh pasantren Kaligrafi di Sukabumi sareng ramana anu gaduh pasantren di Karangtawang kan aslina urang Cipakem, masih saderek ka Bapak Guru Mantri Fei, ( almarhum ), Pak. H Sujam ( mantan Lurah Seklok ), Pak. Ero, Pak. Eno ( manta Kuwu ).

    Ari abdi mah Alhamdullilah apal daerah daerah Cipakem, Galaherang, Mekarsari, Cinembey, Cinagara, sampai ka Luragung ……. ya Alhamdullilah sampai ayena henteu mutusken Silaturahmi, ari bumi mah di Kuningan.

    Duh inget osok main bola dilapangan caket sirigading …….. terus ngjay di Sirigading ….. kantos moro bagong ogeee ……. reeehhh daerah cimuncang mah sering disinggahan ku simkuring kang.

    Haturnuhun.

  41. Tah tah kutan apal ka lembur sim kuring, ari Pak Sujam mah sanes mantan kuwu seklok da ari seklokmah sanes desa tapi kampung anu leubeutna ka desa cipakem, tapi pak sujam teh mantan kades cimuncang ( lembur abdi ).
    putrana teh pan aya diding, dayat, lilis, iyus, neneng, iin sareung Galuh. da masih wargi atuh abdi mah.

    Ari kang T. saidin kuninganna mana, da abdi oge seuuer wargi di kuningan teh.

    salam,

    Pulung ( putra cipakem ).

  42. sumuhun atuh terang putra Mang Haji Sujam mah .. leres mantan lurah kan aya lurah senen, lurah salasa, mang sujam lurah di Cimuncang, ooohhh iye teh Sidik Pulung tea nu sok digagandong ku Bi enahhh reeeehhhh bagea jang kumaha yeeeehhhh masih ngajar di Al Azzar yeeeeehhhh.

    1. Kang T. Saidin kumaha damang. Abdi Pulung Syahrir Shiddiq putrana Ema Enah Cipakem Anu damel di Al- Azhar BSD tea.
      Abdi bade tumaros dupi Akang teh terangan ka Katurunan Abdi geuning. Dupi Akang aslina ti mana sareng kantos di Cipakem na iraha sareng di mana kapungkur linggihna, teras ayeuna damel sareng linggih di mana?

  43. Reeehhhh sampean aya dimana ayenaaaa? henteee ngajarr sugaaaaaannn, simkuring terang atuuuuhhh doh, parantos boga sabaraha budaaaak ?

  44. sahanya…abdimah tos teu ngajar deuiii…..ayeuna kalereusan bisnis kecil-2an bae sareung pun bojo. punteun iyeu teh sahanya…..bahasana jiga saleumbur yeuhhhhhh….
    sareung tepang ka pak sujam sagala.

    Moal bireuk deui iyeu mah urang cipakem oge sigana mah…hehehe

  45. Sanes abdi mah urang Kuningan tea …….. cuma sering jalan-haking ka daerah kidul, Luragung sampai Subang kidul jadi apal, bermacam-macam daerah kuningan tur saya suka mempelajari gaya bahasanaaa, ciri khas bahasana.

    Jadi sering netep dibeberapa daerah … janten apal anu kantos dilinggihan.

    Ari akang kalau te salah Ibuna teh rompoknaa nyebrang walungan nyaaaa, sim kuring kantos nyaba ka Bumi bu Enah.

    Duh raos nyaaaaa di daerah Cipakem teh Majuuu, Pertanian, Pertenakan …. dan banyak pemikiran untuk ke pendidikan terutama orang tuanya nyarakolaken putra-putri na mani semangat.

    Alhamdullilah mudah-mudahan sukses.

    Cheers,

  46. Gening eta aya urang Cinembeyy kumaha kabarna Pak Ukan …Ibu Oon, sareng Ce Egar nu tos maju ayenamah, deehhh. eta saya bahela sok Gulung ari eleh Bola di lapangan Cinembey …… kalau ndak salah jeng Kang Bambang tea putra Kuwu Umar ti Galaherang …… masih aya keneh eta kang Bambang di sok Nongkrong di Cinembey.

    Carita baheula yeehh ..he..he…he.

  47. Oh ari pak Ukan mah, di cineumbeuy palih kidul, ari abdi mah di rancak keusikna di bumina urang Jogja. ari akang wargina pak Ukan atanapi kenalan bae.
    Kang Bambang teh ayeunamah teu aya di urang kang, duka etamah da sok blengggggg bae, tapi ari aya raramean misalna pemilihan kuwu sok nonghol anjeunamah, biasa sok jadi pendukung salah satu calon biasanamah.
    di Kuninganna dimana Kang, abdige da aya rerencangan di Kuningan kota teh, bumina caket SMPN 2 Kuningan teras mudun sakeudik kahandap…kampung naonnya naminateh CIgudeg atanapi naonnya …

  48. terang abdi pasti di bumina pa Guru Hani pas caketan parapatan saneesss.
    kalau dak salah guru SD mekarsariii. putrana anton anu perawat teaa yaahhh.

    He..he…hee

    kapungkur kalau nda salah aya warung ema naon hilappp eeyyy. tapi ayena di Cinembey aya warung makan anu raoss nyaaaa sim kuring kantos nyobian Sop buntut mani raossss.

  49. Cigodeg mereeeennnnn etamah bumi rerencangan abdi urang Galaherang kalau ndak salah ….abdi kantos di ajak jalan – jalan ku urang Galaherang nu bumina di Cigodeg.

  50. Leures Cigodeg, namina Agus Fadilah, tapi udah lama teu aya komunikasi euy…
    tepang heunteu Kang, da etateh rerencangan di SMA Kosgoro. pernah teur akhir teh infona nuju kuliah di Guna Darma, tapi udah lama ga ada khabar beritanya lagi.

    Upami teupang mah salamkeun bae. ti Asep Cineumbeuy kitu.

    Salam,
    Asep Jaja

  51. eeh Kang Agus kan di Indosat ayenamah di Padang tadina Di Jakarta di Satelindo Pusat Daan Mogot, kantos sareng sareng abdi tur aya dei kang Nurjaman urang Cinembey, terus kang Agus ngalih Ka Medan kenging 2 thn terus ayena ngalih ka Padang …… soal naa sering komunikasi sareng simkuring.

    berarti saangkatan sareng Ade Petruk, Husin, Asep Cigodeg, Entin, nyaaaa. kan si Alex putra pa ukan ge ti Kosgoro cuma ade kelas yaaa.

    Bade tumaros ari putra pakuwu sama ( Galaherang ) ayena dimarana nyaaa ?

    Haturnuhun.

  52. Oh Kitunya, ayeuna teh di Padang? aduh mani teubihnya, lebaran uwih teu…..
    Putra pak Sama mana yach…duka abdi mah teu kareunal…upami Alek leureus putra pak Ukan, asana mah aya bae di leumbur manehna teh…

    Da Abdi mah di jakarta bae Kang, lumayan icalan Indomie rebus sareung bubur kacang Ijo di Rw Mangun.

    Ari Adina Agus Totong dimananya ayeuna, tos lami oge teu aya informasina, kapungkur mah mireung teh kost di Jakarta di Rw. Mangun..

  53. Ooohh adina Totong Sugana WS teaa muhun dulu mah kost di Rawamangun teaaa …. sareng kru Soraya Intercine teaa, abdi kantos kaditu kabeneran seer artis nuju ameng ka Kost nana , sempet pendak, Kasino, Didin, Miing Indro kebetulan rerencangannana Ilustrasi Musik di Soraya Intercine, tempat kost rumah nu gaduhna orang Kalimantan kalau da salahhh, waktu itu simkuring kapendak adikna teh nuju kuliah keneeehhh, duka kama na tah mireng mah nuju ngalalana, mireng mah di Palembang, Jambi, kadang mireng di Irian, sareng Kalimantan.

    Tos lami sim kuring te pa pendak sareng Totong teh.

  54. Oh..kitu, hebatnya si Otong teh,…dulumah da sering makan Indomie rebus sareung Bubur kacang Ijo di tempat abdi, tapi tos lami teu mampir deui, duka tah khabar beritana budak teh,… tapi ari tos ngalalana kitu mah tos hebat meureunnya…hohoho..
    teu siga abdi kaluar sakola teh teras bae icalan Indomie, yach..parantos nasibna manawi..yang peunting mah halalan thoyiban muhun kang…hehehe….
    da upami teu leupat mah aya bibina anu aya di Utan kayu, saha eta teh da damelna di RS Persahabatan,..hilap puguh da kangtos diajak ku Agus ka buminateh, tur aya putrana anu geulis teh heheh saha tah namina….Yeni ta saha kitu…

  55. Teh Maudy kamana yeehhh te kakuping, kang Zoen aya wartos ti teh Nenen di Canada, katanya lagiii sibukkk pisan didituuu, online lagi 2 mingguan cenah … urang doaken wae mudah-mudahan sukses.

  56. Eta kang asep ari kanu geulis mah inget baee … he …. he Neng Yani oge aya di Indosat ogee, Bumina di Perumahan Cibubur, ayena mah tos gaduh momongan mani lucuuu putrana kang ? akang teh ayena dimana atuh ? waduh usaha apapun kalau kita jalani dengan ikhlas, sungguh-sungguh, dan harus halalan toyiban kang apalagi kalau sebagian Rizki atau pengahasilan disisihkan untuk golongan 8 asnaf tea. InsyaAllah moal rugiiii eta usaha tehhhh ….. tambah maju, waduh punten sanes nasehatan yeeehhh just saling mengingatkan.

  57. wilujeng tepang ka sadaya palawargi kuningan, resepnya aya websitenya tempat komunikasi plus nambih wargi khusuon urang kuningan. salam ka sadayana.

  58. T. saidin dmn yeuh, wilujeng tepang, abdi oge ti kuningan, rorompokmah di payuneun sanggar riang, ari t. saidin kuniganna ddmn? sugan abdi tepang.

  59. Aya…………….., yeuh di dieu kang , tadi teh kantos monitor pertandingan
    bola kuningan vs lurangung 2 vs 1 keur luragung, biasa kang ari
    tos ditempat cangkolan teh ari jalmi alit mah sok sararibuk tea.

    kang T`Maudy mah panginten nuju bezuk Ruud Gullit .

    salam dr rantau
    ahusmas ahu

  60. Muhun kangT.saidin, ka palih kulona deui, ari Ifin Kardalim mah rerencangan satu angkatan etamah, ari kang T.saidin linggih di kuninganna dimana…..

  61. Hai.. hai… hai… hai.. urang oge hai… hai… hai… (bari dilagujeun kawas dina wayang golek atuh Kang Uha he.. he.. he..) Kamarana nya …? ni tariiseun kieu yeuh… moal kitu ngaranjang ka Kang T. Saidin mah…? meuni teu ngajak ngajak gaduh dulur teh.

    Kang linggih d Jakartana di mana? Abdi di Jatibaru damelmah di Dinas Perumahan, pami rumah di Cengkareng… wios kitu nganjang deuk amengan ka tempat akang ?

  62. Eta Kang T. Saidin kalah tongoy ngebrik … tes dicopy ganti kitu..” Jakartana di mana atyuh Kang ? Salam pangwanoh lah ti abdi… Ti Kuningan kaler payuneun Toko Fajar., caket Cibulan he.. he..

  63. alhamdulillah sae kang, kumaha samulihna damang ?
    muhun yeuh kang ayeuna tos mulai ngecek wae unggal dinten teh.cuaca teh
    janten tarariris jiga dilembur.

    kang ari musim kadugede, ee……………e kadu mah biasanya sasih pebruari
    dupi eyeuna mah nuju musim empek-empek he…he…he.

    kang T.Saidin ari di jakarta ningali di televisi mah geuningan nuju paciweuh
    ku mararacet teu beres2.

  64. leres pisan kang Alhamdullilah saya kena macetnya sakedik soalna kantor didaerah TB. Simatupang jadi pas keluar kantor langsung masuk tol tujuan sirkuit sentul ….. jadi lancar uih tabuh 5 sonten nyampe rumah jadi tiasa sholat magrib di rumah.

    ohh iya bener bulan februariii sampe marettt saya inget makan kadu sampe were di daerah batu raja, kalau pas lagi ke lokasi. tur marirah.

    nu paling raos kadu anu nembe jatuh ti tangkalnaaa aduuuuhhh mani raosss.

  65. duh inget kapungkur kang sok ngebriikk he he he oh iya di cibulan caket atuh ka bumi Nanang sareng Kosman, di Cibulan aya rumah makan anu anyar raos, mirah tur resep seer laukkk , kalau nda salah nua gaduh orang antara yaaa kang ? 2 minggu lalu saya di ajak ka cipanas di daerah antara mani ka guguuu seer anu barugil siga di bali. haaaa

  66. kang on 2 simkuringmah di Daerah Bogor tinggal mah ari kantor di daerah TB. Simatupan caket Pondok Indah sampingen PT. Thiesss , Aminta Plaza Building.

  67. wilujeng ka parawargi sadaya, punten nembe lebet deui, soalna edy lagi rewl2na nich hehe, kumaha damang sadaya, rencananya akhir tahun abdi sakulawargi bade tahun baruan di kuningan, mangga atuh urang ngadain acara biar tahun baruan kita ga boring hehe.. di tirta sanita juga bagus, kebetulan eric pengen thn baruan di daerah pegunungan.

  68. Sami-sami wilujeng Teh Maudy. Kumaha tah Kang T. Saidin, Teh Maudy ngajak ngariung siap teu..? Enya atuh, sakali-kali mah riungan di darat. Wartosan geura Teh Nenen, ti kapungkur palay uih ka Kuningan saurna. Salam kanggo sadayana pengunjung blog ieu. Nuhun tos kersa rurumpaheun.

  69. InsyaAllah Mangga kang Zoen , Teh Maudy satuju eeyyy, yaaa salah satu yang harus kita ingat Silaturahmi, atur aja kang Zoen InsyaAllah saya sangat mendukung.

    Haturnuhun.

  70. Wah, aya copy darat ok juga kayanya nich….upami aya abdi bade ngiringan ah…komo lamun aya artis sekelas Teh Maudy mah, ih meni resep geura,…kang Saidin sok atuh diatur kan waktosna kantun sasasih deui.

    Hatur Nuhun

  71. Wahhh asiiikk yeehhhh sok atuh nyanggaken ka Sesepuh Lembur Kuring Kang Zoen mugi tiasa di laksanaken.

    InsyaAllah lamun te aya halangan simkuring ngiringan, A Arif , kang agfhal kumaha damang ……. sok atuh sugan wae atuh anu sanes ngiringan, intinya urang Silaturahmi, sugan wae urang sadaya tiasa saling memberikan informasii …. naon waelah yang bermanfaat.

    K. Zoen teh Nenen kamari email ka abdi saurna nuju sakola di Canada sareng cenah jadi pelatih sepak bolaaaa ……. wah sugan wae atuh bisa jadi pelatih di Tim Sepakbola Kuningan he he he.

  72. heu….heuy……ideuh, ari teh Maudi bisa wae jadi edy yg disalahkan
    maaf teh inamah bercanda, ulah ambek haeula atuh.

    aduh itu rencana yg bagus urang ngariung jeung sadulur-sadulur
    nuteuacan tepang, tapi yg jadi ganjelan keur saya mah jigana ngga
    bisa tea, waktos cutina tos habis kamari boboran.

    wilujeng tepang oge ka agfhal thea

  73. oohh iya yaaa kang Uha aya di Palembang ….. atuh ngebon cuti wae kang haaa ..haaa …haa lamun te dongkap kirimkennn waeee empe-empe sareng Tempoyaaaa haaa..haa..haaa.

  74. Kang Oding, Putra Cineumbeuy Tepang heunteu ka rerencangan abdi namina Rustandi sareung Iwan Irawan. Upami Iwan Irawan rompokna caket kantor BKPD (Bank Karya Produksi Desa/ duka BKPD ayeuna masih aya atanapi tos bubar). Iwan sareng Rustandi eta rerencangan abdi waktu sakola di SMEA Negeri Kuningan angkatan tahun 1994.

  75. Pak Haji Aco mah tatanggi atuh kapungkur mah simkuring osok adu langlayangan sareng ajena .. ha ha ha inget kapungkur Pak. Aco nuju naeken langlayangan luhur pisan ku simkuring di sabet titukang atuuuuuuhhhh puguh bae ngilariannn saha iye nu nyabet langlayangan ……. simkuring kerseserian katingali ku anjenaaaa diberiiiikkkk .. haaa..haaa..haaa kenangan eeeyyy aya dei Mang Parmo tea mantan Polisi, kang Ujang pegawai BRI …. wah kapungkur mah reseeepppp maen langlayangan …. seruuuu.

    Ari kang Abas dipalih mana yeeeeh.

  76. Assalamualaikum

    Wilujeng Teupang kasadayana
    pribados asal ti pagunungan (Pakembangan-Garawangi)
    ayeuna nuju ngumbara di Cigodeg Kuningan, mung pakasabanmah di Cikarang – Bekasi
    Mangga atuh kawargi2 dimana wae anu kawit ti Kuningan urang gabung manjangkeun tali silaturahmi. Kang T. Saidin, Kang Arifin, Kang Ifin, Kang Agfhal, Kang Uha, Kang Ikin oge teh Maudi K ulah hilap sorabi Kuningan raos dituang bari siduru

    Haturnuhun, . . . . . Wassalmkum

  77. kang Dadang lamun ka Cigodeg salam ka Rt. Nono Kartono, Pak. Yoyon, Pak Dana, Pak. Sobandi, Pa. Bahri, Pak. Sai, Pak. H Uha tur pak Sukirman.

    Haturnuhun.

  78. tenang wae kang T.Saidin soal empek-empek + naon tea tadi teh
    tempoyaaaaaaaaaaaanya ke di kirim dilayarkeun ti sungai musi tinggal
    disair wae di citamba he…..he…he.

    wilujeng tepang oge ka kang dadang pakembangan, kang bade tumaros
    ari di pakembangan teh aya gunung kitu kang?

    leses pisan nya kang eta sorabi teh sok pikaingeteun, isuk-isuk bari
    cingogo katambah diharudung samping hideung da mani raos pisan.

  79. kang T.Saidin bade tumaros, ari p`yoyon teh kapungkurna di smp 2 sanes,
    klo iya jagoan main basket anjeuna teh.
    sareng p`dana kapungkur sakolana di ST leres teu, upami leres mah satu
    angkatan + kang rohmat ayeuna dinas di daerah serang (kapten mun teu
    lepatmah) da waktos kamari boboran amengan ka winduhaji.

  80. Sumuhun kang Kang. Yoyon, Dana leress pisan … ari Kang Rohmat mah Di Pandeglang Badak Putih …… kantos abdi amengan ka Ditu lamun pas nuju kadaerah Banten Simkuring mampir.

    Ari Kang Yoyon mah ngawulang di SMPN 2 , kalau Kang. Dana ayena teh Senior Driver Di PO. Luragung Jaya.

    Rerencangan yaaa kang.

  81. Kang Uha insyaAllah Bulan January saya ada rencana keliling ke Sumatera.
    sakalian mau makan pindang samping Bandara di Palembang kang, he he he

  82. Insya Allah Kang T. Saidin
    Kaleresan abdi tiap dinten Sabtu/Minggu aya di Kuningan
    Ari Kang T. Saidin teh aslina ti mana, eta geuningan aya alamat Pondok Bambu sgala
    apan abdi kapungkur lami di Pondok Bambu

  83. caket penjara wanita kang di Pondok Bambuna kang ….. dipalih mana di Cigodegna kang caket bumi sahaaaa ? caket ka bumi Ajat Sudrajat atami Jaka mang Edy.

  84. P`Yoyon mah kakak kls ari kapungkur nami anjeuna kasohor di sakola
    nya eta ku main basketna sae pisan da abdi ngefans atuh,

    dupi P`Dana + P`Rohmat rerencangan dalit pun lanceuk malahan kamari
    waktos boboran ka bumi pun lanceuk ,anjeuna amengan da nyandak mobil
    dinas anu hejo tea.
    dupi abdi tepang teh da kapungkur sok ngarempel di bumi .

    oke lah kang diantos di palembang, tapi ieu mah sekedar imfo kang
    bandara palembang teh anyeuna mah enggal deui, waktos kamri aya pesta
    olah raga diwangunna (PON) , ayeuna mah tos sapertos di cengkareng.

  85. Ngawaleuran patarosan Kang Uha Samsuha

    Jalan ti Purwasari ka Pakembangan naek gunung turun gunung anu blasna ka Ciniru
    manawi kantos akang kaditu, iraha2 nganjang ka abdi. Mung dinten Senen dugi ka Jum’at mah abdi teh aya di Cikarang-Bekasi, Sabtu/Minggu aya di Cigodeg Kuningan

  86. Kang T. Saidin
    Gg. Sutamara caket ka bumi Pa RT Ujang (kiduleun SMP 2 ka handap)
    Ajat Sudrajat anu di SATPOL PP tea, caket pisan
    Rompok anu dianggo ku abdi kapungkurna tilas Ibu Rukmini

  87. Insya Alloh kang ke saupami kaleresan nuju dilembur bade amengan
    sakentenan napak tilas, da ari kapungkurmah jalan kaki ti wangun lewat
    kebun pines blasna teh ka cirukem nembe dangdeur sanes kitu kang ?. teras
    wae purwasari. malahan dipurwasari mah nyondong jalmi jegud.

    eta ari kang dadang tiasa wae dugikeun kanaek gunung turun gunung ach…..
    jigana mah sok dedengeeun ku dongenna mang jaya panginten.

    kang ayeunamah sarana jalan di kuningan teh mani laleueur, harideung
    jeung mulus deuih, da panginten ka pakembangan oge tos sae ayeunamah.

  88. Silaturahmi teh leres pisan nambihan rejeki
    nembe sadinten gabung tos gaduh info Kang T.Saidin sok ngarekrut lulusan STM, sugan iraha2 dulur abdi ti Pakembangan tiasa ngiringan
    langsung we ku abdi dicatet alamatna

  89. ari kang t.saidin teh putrana p’bandinya anu kapungkur sok utah, teras sok ngudag2 murid2 smp 2, komo mun muridna istri ….he he he hehe….

  90. Sanes kitu kang Uha, kapungkur nuju sakola ka SMP Purwasari tara diajak supir. Ma’lum ongkosna murah budak sakolamah, rada hese haritamah mobilna oge, jadi we abdi sering mapah turun gunung naek gunung. Diajar oge haritamah masih make lampu damar, beres diajar liang irung sok hararideung, tapi alhamdullah……hirup abdi teh jadi tahan banting sanaos di kantor mendakan masalah oge

  91. Abdimah asli Galaherang Kang, tepatna di Curug Pawon, mung ayeuna nuju ngumbara di Bandung, tos lami ngumbara di dieu mah, ameungan atuh ka bandung di Dago.

  92. ha….ha…..ha….. jadi pikaseurieun eta kulalampahan kang dadang.
    kang SMP Purwasari tahun sabaraha, aya anu ti winduhaji teu ?

    tah kitu kang sakola keur jaman haritamah, upami dibandingkeun
    jeung ayeunamah kumahanya (punten) maranja.

  93. bahelamah sakola oge nyalaleker….. tapi resep bae nu aya lantaran lingkungan anu masih seger can loba nu kena radiasi zaman ayeuna…… jaman ayeunamah kedah seuer istigfar emut ka Allah anu gaduh jagat raya

  94. wilujeung kasadaya wargi2, kumaha damang, kumaha cios teu kita ngadain acara tahun baruan di kng, sok atuh aya yang ngordinir biar rame acarana, kaleuresan saya sudah hubungi iwa k. dia juga bersedia gabung.

  95. wilujeng oge, sae pisan,
    teh ari pribados mah bati hoyongna wae kana rencana ririungan dina
    acara tahun baruan teh, da kitu tea cutina tos seep kamari waktos
    boboran, semoga terlaksana en sukses,

    punten pisan.

  96. Haturan Kumaha daramang ? Kang Asep Darma, dupi di Darmana teh di mana? Dupi Kang Jaja Bewok di mana deuih? Kang Uha mah dipeuntas nya.? Kang On2hood di Jalaksana teh di mana, dupi ayeuna di Bandung/Jakarta.
    Kang T. Saidin Insya Allah salam kanggo Kang Arif sareng Teh Dede didugikeun deui. Kaleresan enjing Saptu 10 November 2007 bade ngayakeun silaturahmi di bumina.
    Haturan Kang Aceng (urang Manis Lor) Kumaha Damang?

    Salam tepang oge kanggo putra Cipakem. Kunaon atuh bet tunggara Kang..! He.hee.!
    Nu teu acan katoel hapunten…! Ieu kopi kabujeng tiis..! Bade ngopi heula. Sok atuh kumaha saena, kanggo jumpa darat teh? Panginten kedah sasadiaan sagala rupina kanggo kaperyogian dina waktosna?.

  97. Beu di kantun sakedapan ni murubut comment panjang pisan waas uy…. geuning loba urang Kuningan teh..

    Lemburkuring2007 :
    Kang abdi sok isin yeuh raraosan abdi mah… ngan abdi sorangan nu Cunggelik Cungkedang (halah mirip lagu kawih) sosoranganan taya batur saumur… kaleresan abdimah masih keneh bubudakeun “yesterday afternoon boy” pokonamah.
    Tebih ti atikan jauh ti pangaweruh. Lulus sakola SMA oge taun 1997 di SMAN Cilimus tuuuh geura… jadi hapunten bilih aya langkung saur bahe carek ka sadayana we ieu mah.

    Kaleresan abdi ageung di Lingkung Seni Wargi Asih-Ds. Sadamantra Pimp. Ibu Titi+Bp. Ari , Apal teu kang, caket Toko Fajar ? Palih kulon sakedik ti Sakola Farmasi tea geuning. Taroskeun we Nano nu damel di Jakarta moal bireuk deui lah…. atanapi taroskeun ka Kepala Desa na P. Memed ha.. ha…

    Ayeuna bubuara di Jakarta abdi damel di Disrum-Jatibaru Tn.Abang, rumah di daerah Cengkareng.

    Kitu wae Kang salam baktos kasadayana,… amit widi bilih aya nu katincak manah, kalengkahan janten amarah, sarebu laku salaksa lampah, tumbu laku kaukur ku umur, boga diri nu sakiwari, rampung dawuh tuntas pangandika… jembarna hate estu nu di seja.

    Anjritt panjang pisan uy…. kakarekeun yeuh mere comment panjang kieu punten ah.. he.. he..

  98. Kang Dadang Pakembangan, wilujeng sumping di saung ranggon. Upami dinten Saptu aya di Kuningan mah ayeuna oge di Kuningan nya? Upami di Cigodeg mah caket ka warnet Kang, aya dua warnet di dinya. Ka sadayana baraya, upami ka Kuningan mampir atuh ka saung butut di Komp. Puri Asri 3 Jl. Wibisana 22 Blok Y RT.45/08 Ciporang Kuningan. Ti Tanjakan Ciharendong mengkol ka katuhu upami ti Kuningan mah. Upami kang agfhal dimana? Eh akang, atanapi Teteh?
    Eta geunig aya urang Galaherang. Emut kapungkur ka Galaherang teh, matak waas ngalangkung ka Mekarsari. Kang Uha, sami di Kuningan oge nuju usum hujan.
    Kang on2hood, nu isin mah piring pisin diragaji colenak dikalapaan atuh. Bu Titi Jalaksana? Apal atuh eta mah…!

  99. Haturnuhun baktosna ka kang Zoen Alhamdullilah pun rama sareng Ibu dongkap dina acarana kang Arif saren Ce Dede anu bade angkat ka tanah suci ..oh iya kang kantos ameng ka Galaherang ….. iya simkuring oge seer nostalgia di Galaherang …… di Garahaji, Curupawon, Pabuaran , Babakan jeng lembur tonggoh, kapungkur ari aya hajatan seneng ngibing ketuk tilu, saya ayena mah tos jarang penca sareng jaipongan, tur wayang goleh di Cipakem …… duh kapungkurmah mani resep.

    Oh iya ka kang Dadang diinformasiken aja ka barudak pakembangang nu bade ngiringan atau belajar Mekanik alat berat …. Coba tingali di koran Sindo edisi tanggal peluang karir, 6 sareng tanggal 10 Nopember 2007, disini juga ada anak Cigodeg yang sedang mengikuti pelatihan 2 mekanik dan yang lainnya.

    Oh iya kang Zoen kumaha yeeehhhh eta teh Maudy bade ngajak Iwa K ……. waduhh tambah asiiikkk eeeyyy urang ngerep nyaaaaa kang.

  100. Kang abbas urang curug pawon … kumaha damang reh saya sok inget di curug Pawon baheula maahh sok menangan hayaaammm he he he …. lamun uih ka curug pawon salam kanggo Bi Nenneng abah Bari, Kang Tohid kang ono sudiro, kang Didi, Kang Ujang Sugita jeng Kang Bambang sakulawargi putra mantan Kepala Desa Kuwu Umar sareng Bapak Dimyatii tea …… baktos ti Simkuring.

    Usum naon yeeehhh di Curug Pawon.

  101. Sami2 Kang Saidin. Duh upami apal mah eta Tuang rama sareng ibu, tangtos ku abdi diajak ngobrol. Da kaleresan basa kamari abdi oge aya di kang Arif sareng Teh Dede. Kantos Kang, ameng ka Galaherang, Garahaji, Mekarsari, Cipakem, Giriwaringin oge. Enya atuh hayu cuang ngariung sareng Teh Maudi. Moal ngaganggu acara kulawarga kitu..? Sok kumaha, abdi mah sok isin ari kaanjangan ku urang Kota Teh, sieun henteu tiasa ngahormat

  102. Sampurasuunn kamarana nyaaaaa mani tiisen pisan, kang Zoen kumaha Kuningan hujan wae kituu…. disini hampir unggal dinten hujan wae sareng angin ngagelebuggg wahhh Jakarta mah nuju was was apalagi daerah rawan banjir.

    waduh apal gening daerah buyut sim Kuring Galaherang …… wah ayenamah gersang.

  103. kang T`Saidin, tiiseun teh panginten nuju rame-rame jadi suporter
    kan kuningan ayeuna teh keur gaduh hajat tuan rumah porwilda,

    hayu ach urang rame-rame dukung atlet-atlet kuningan biar
    jadi jawara.

  104. bener yah aduh saya tuh paling seneng nonton bola, Voly sareng pencak silat aduuuuhhhh kalau saya punya waktuuu pengennn eeeyyyyy nontonn Pertandingan sambil support pertandingan waaahhh tapi pilih yang mananyaaaaaahhh soalnya KTP saya Kuningan, Cirebon sareng Indramayuuuu yeeeehhh ……. wah pokoknaaaaa dukung yang menang dan yang kalaahhhhh yang penting kita dukung semangat juangnyaaaa para jawara lapangan. Hiduuupppp Pemudaaaa dan pemudiiiii.

  105. Katingalnamah Teh Maudy K tos ngebet pisan hoyong ka Kuningan, sok atuh dikoordinir “lemburkuring” bilih robih emutan Teh Maudy na

    Punten, iraha Teh Maudy maen sinetron sapertos si Doel deui
    abdi mah mani reueus ningal urang Kuningan sukses, keur geulis teh bageur masih emut kaleumah cai
    Teh Maudy lahir di Kuningan atanapi di Jakarta ?

    Haturnuhun

  106. Kang dadang kumaha yeehhh Cigodeg nu ngadegdeg kabarnaaa …… ooh tinggal di bumi ibu rukmini samping Oon sareng Ending teanyaaa payunen mang Emon kituuuu ….. sok atuh kang Dadang bantuan kang zoen kanggo kopy darat .

    Cigodeg kumaha kabarna yeeehhh kalapa muda payunen SMP2 ayakeneeehhhhh sareng Baso bu Entikkkk.

    Lamun aya barudak STM Mesin yang mau ikut pelatihan Mekanik alat berat tolong cepat di informasiken pelatihan mulai tanggal 20 Nopember 2007, di Jakarta.

    Haturnuhun,

    TS

  107. Totong Saidin sekarang dimana nich……
    aya salam ti Temen-2 satu kosan, iraha bade ka cirebon euy…..
    diantos pisan Tong, salam ti pak Edi guru Muhamadiyah Cirebon

  108. Totong Saidin, ameung atuh ka bumi abdi, abdi oge linggihmah di Bojong Depok
    Caket Stasiun KA, upami aya waktos mah mangga linggih diantos pisan.

  109. Simkuring aya didie yeeeeehhhhhh nuju mencetan tombooooll kumaha sadayana calagerrrr ? waduh ini kang Asep anu mana nyaaaa ( punten ) seer nu nami Asep babaturan simkuring ? Pak Budi kumaha kabarnaaa bu Eny sareng Pak. Edy Gendut masih Gendutkan pak, pak Edy he he he banyak kenangan, oh iya punten saya belum sempat mampir ke rumah kosan niiihhh InsyaAllah nanti saya kalau Ke Cirebon mampir ke Bu Eny.

    Salam sadayana,

    TS.

  110. Just info :

    dibutuhkan segera kanggo posisi :

    1. Electrical Engineer Exp. 6 thn ( Oil & Gas ) Balikpapan
    2. R&D Engineer Instrument & Measurement (Jakarta)
    3. R&D Engineer Conceptual Electrical ( Oil & Gas )
    4. Electrical Engineer (ESP & PCP ) Oil & Gas.
    5. Mechanical Engineer ( Qa & Qc Welding ) – Freeport.
    6. Geologi.
    7. IT
    8. Mechanic Turbine

    Kalau ada yang berminat teman, saudara,tetangga, dan yang lainnya kirimke alamat saya CVnya di.

    ( t_saidin@yahoo.co.id saidint@gmail.com ) atau tiasa di Faxan ke PT. Saida Group di 021 – 87987900.

    Haturnuhun.

  111. Ih..kang Totong Saidin mah tiasa aja, kanggo dimana eta teh kang.
    Abdi oge bade ngarekrut karyawan yeuh kanggao buka kios bubur kacang Ijo dan Indomie Rebus. syaratna sbb. :

    1. laki-laki maksimal usia 35 tahun
    2. Siap ditempatkan di Depok dan Tanggerang
    3. Siap standby malam sampai pagi hari

    Lamaran langsung kirimkan ke Asep Ancaran, jal. Bojong Raya Depok ( Kios Bubur kacang Ijo dan Indomie Rebus..

    Salam.
    Asep

  112. muhun sami2 wilujeng tepang oge sareng teh atanapi akang?nenendianti,linggih sakedap ah………uh cape tos lari ti pasar baru dongkap ka pramuka,,,,,,,,,,,,,,,,,

  113. bade tumaros ka T`Ne2n anu nuju dinagri salju, dupi kawitna ti kuningan timana
    teras anu kadua kamari lamun teulepatmah naroskeun SMA Kosgoro alumni
    tahun berapa? anu katilu geuningan mani jauh ngalalampah mani dugi aya di
    Canada, anu ka opatna sukses salalu.

    salam ti kota anu seueur kapal selamna (empek-empek).

  114. Wilujeng tepang kang Uha,
    Ari Papa (BapaK) abdi asli Kuningan, sebelum Ortuna maot ceunah linggih di Pasapen, Ayeuna mah ngalih ka Kadugede, raka abdi oge diditu. Mamah abdi katurunan Jawa (Semarang) campur Belanda. Teras abdi ngring sareng kakek & nenek di Semarang Ambarawa tiaalit, sampe abdi neraskeun sakola ka Surabaya teras didamel diditu. Abdi mah sanes lulusan Kosgoro, duka saha anu naroskeun Kosgoro teh ? Ari di Canada abdi teh nuju sakola (kursus) manajement club & soccer coach, sareng ngiring damel di usahana Wayne Halyn dibidang wisata. Kasibukan abdi didieu jadi member gerakan soaial kemanusiaan, sareng perlindungan hewan.

    Ari musim panas, kagiatan abdi mani bersambung, matak capek, ayeuna mah nuju usum salju kagiatan diluar berkurang, tiasa santai sejenak, neraskeun nulis buku anu teu anggeus-anggeus, atuh web site abdi oge tara ka update he..he..he..

    Salam kembali, alungkeung empek-empekna kadieu, sareng pasihan sambel kalada hi…hi..hi.. abdi mah seneng kana masakan lada-lada.

  115. Punten Teh Nenen, Kang Uha Samsuha kadang2 sok teu nyambung
    nu naros alumi kosgoro tahun sabara mah Teh Maudy K
    Maklum, Kang Uha emutana tos ngalayang bade taun baruan di Bandung sareng Kuningan

  116. T`Nenen, simkuring/panginten anu sanes oge sami ngiringan bangga,
    sungguh mulia jiwa perjuangan sosial komo deui di zaman sapertoa
    ayeuna anu tos campur aduk (teu maliren kana lingkungan).hanya
    kepentingan pribadi yang dijunjung teh.

    Simkuring salut oge eta kubahasa sundana mani sae pisan sanaos
    aya dilingkungan bahasa jawa+david beckam he….he…he.

    Mangga ke empek-empekna kusimkuring bade di palidkeun ka sungai
    musi ke T`Nenen kantun nyair wae di canada.
    Teh, saupamina seneng tuangeun anu lada-lada gampil atuh meser wae
    bakso aya sanes anu icalan bakso?

  117. Kang Dadang, atuh haraf maklum wae kieu meureunannya ari emutan
    keur teu sajalan sareng panonmah sok kuteu nyambung tea.

    Kumaha Pakembangan teh ayeuna masih keneh seueur pohon pines
    ari kapungkurmah mani resep jalan-jalan ningalian kebun pines komo
    bari dibarengan mah rasa cape oge teu jd masalah ach…ach…ach masa lalu.

    Kang, puguh nembe uwih kamari ti Bdg kenging sawengi rencana bade ka
    Kuningan jd teu cios nya eta ku teu aya waktos tea.

  118. Waktos mah ti kapungkur oge aya bae, teu ngirangan teu nambihan
    sibuk panginten Kang Uhana.
    Teu lami tisaprak Kang Uha jalan babarengan jeung . . . . . . .eta kebon pines
    langsung di tuaran sampe bersih ku PERHUTANI, duka sababna mah teu apal.

    Gentosna ayeuna seur saung ranggon plus, warung plus jeung sajabina
    Malihan ayeunamah aya jalan simpang empat di gunung teh, arah ka Pakembangan, Mandala, Suka Imut jeung Maleber. . . . . . .saurnamah agrowisata

    Kusabab kitu ka pilemburan hese cai, mata2 air nu aya di gunung jadi garing, pangaruh pemanasan global meureun

  119. Oooooooo……….. janten kitunya Kang, pantesan ayeunamah kuningan teh
    cuacana sanes rada deui tapi panas, komo upami pas amengan ka cinagara
    da karaos pisan panasna.

    Kang, ayeuna ku urang tos karaos hawa panas, cai jadi hese kumaha mun
    engke ku anak incu urang jigana bakalan kumaha……………?

    Geuningan kebun pines teh janten seueur plusna jiga group musik wae,
    ditambihan plus teh panginten supaya seueur pulusna he…he..he.

  120. Ari kitu mah upami engke abdi mudik moal ngarasa deui hawa sejuk Kuningan, hanjakal pisan padahal mah kapungkur Kuningan terkenal kuhawa sejuk & pamandangan asri. Boa gn. Ciremai oge tos gundul ?

  121. Kota Kuningan, Sekitar Cilimus, Cigugur, Kadu Gede, Darma jeung wilayah2 anu diameterna masih caket ka G. Ciremai masih relatif sejuk

    Alhamdullh, pemerintah Kuningan katingalna terus antisipasi ngalakukeun penataan,
    terbukti nuju dibangun taman kota di lahan ex-Kuningan Plaza jeung penanaman pohon disekitar hutan

    Kanggo ngademmah insya Allah, Kuningan masih Ok

  122. Kang Dadang, sami ngiringan bingah oge pamugi kuningan tambah ASRI
    tapi Kang pembangunan taman kota teh bakso mang engkus ngiringan
    kagusur atanapi henteunya? “bakso nostalgia” upami ka kuningan teh
    pokoknamah kudu en harus mampir.

    Kang waktos boboran kamari amengan ka waduk darma ayeunamah mani
    sae pisan daendah pisan teras ka palutungan ka curug putri akses jalana
    matak palaur mani sempit pisan teras dijalanan satapak bade kacurugna
    oge teu sebagus dicurug sidomba, leres upami daerah eta cuacana adem
    pisan.

    maju terus kotaku

  123. Pembangunan taman kota nuju berjalan, tapi upami kebon raya mungkin baru master plan

    Dari segi market kebon raya Kuningan pas, seiring Cirebon menuju kota industri
    Kapayunna mungkin sapartos Puncak Bogor anu dianggo santei ku urang Jakarta

    Latar belakang Bapak Bupati, Aang H. Suganda anu tos malang melintang di sekitar Bogor mungkin aya inspirasi ka arah itu. . . . . . . kantun investor mana anu berani atanapi PEMDA sendiri. . . . . . . . . . . antos bae

  124. Kang Uha ulah hariwang, . . . . para pedagang diakomodir
    turut ngahirupkeun kota Kuningan di malam hari

    Kaleresan abdi setiap dinten Jum’at mendarat di Jalan Siliwangi skitar tabuh 11-12 wengi, alhamdullh teu kareueung teuing hegar ku pedagang makanan kawit ti Pendopo dugi ka payuneun Masjid Agung.

    Salam teupang Kang Budi Cilimus

  125. Atuh ngiring bingah, upami mudah-mudahan kalaksana kebun raya kuningan. Tiasa jadi tempat wisata. Diantosan kebun raya hadir, abdi calon pengunjung alias turis domestik he..he..he..

  126. T`Nenen tong hariwang tong sieun jigana makanan kesukaan teteh mah
    pasti dilestarikeun sanes kunaon penggemarna seueurpisan burudak
    eyeuna oge eta kana dage saemet alias gemet teh raoseun komo saupami
    diadukeun sareng kupat aduh-aduh pokoknamah yahud + hebring wae.

    salam GEMET (

  127. Ha..ha..ha..ha.. kang Uha, nyaan abdi mah seneng pisan kana gemet didagean kalada, atanapi diemamna sareng cengek beureum, raos pisan lada-lada oge seneng hi..hi..hi..

    Abdi mah bisi campuran oge, sadidinten nyarios bs. Sunda sareng Bapak dibumi, jawa tiasa, jawareh tea… atuh ayeuna setiap hari ngan nyarios bs,. Inggris, nambihan lancar.

  128. Multi bahasa Teh Nenen mah

    Upami hoyong lancar bahasa sunda, kedah sering nuang gemet
    komo upami nuang gemetna langsung di Kuningan bari ngorol jeung tukang gemet
    dijamin sunda Kuninganna muncul

    Gemet sareng kripik singkong (gemblong) biasana jadi pelengkap warung bakso
    Bakso solo dituang sareng gemet atanapi kripik singkong Kuningan, dijamin raos pisan

    Seueur inovasi makanan khas Kng, sapertos kripik singkong dicampur dage, tempe
    sorabi oge aya sorabi dicampur telor, daging jeung sajabina

    Benten ti kiripik singkong jeung sorabi, gemet mah masih lagu lama
    tapi masih laris, diminati, bisa bersaing skalipun jeung burger

    Hidup Gemet

  129. He..he..he… kang Dadang, puguh abdi oge seneng kana sorabi dicampur dage, ari mudik ka Kuningan pas wengi-wengi ngahaja kaluar meser sorabi, upami ka Surabaya deui nyandak gemblong, kadang peuyeum ketan sanes peuyeumpuan hi..hi..hi..

    Jengkol & peuteuy bau-bau oge raos, komo upami jengkol direndang matak hoyong… ngan kadang aya anu jejengkoleun ceunah ha..ha..ha…

    Ari peuteuy disambel, eh kadang aya anu dibakar, ngan eta bauna nempel teras, biasana unggal enjing oge meser bubur ayam, seueur panginteun ayeuna mah anu icalan bubur ayam ?
    Ah… pokokna mah dendam, lamun mudik ngaborong gemet sabaskom!

  130. T`Nenen, rendang jengkol alias semur jengkol alias ceuli gajah upami
    disarengan sareng sangu anu haneut keur pulen + sambal tur lalaban
    wah….wah….wah pasti pigenduteun teu tiasa ngerem he….he…..

    Kang Dadang, Insya Alloh tgl 25 Des, saya di kuningan rencana
    tgl 23 des dr palembang ke bdg tgl 24 sosorean ka kuningan.

  131. Tah muhun leres pami hoyong mahir kana basa sunda kedah seueur nuang gemet, pami hoyong awak rada lintuh kedah resep kana terong atanapi boled, pami hoyong gaduh awak rada jangkung kedah rajin tuang sareng kacang panjang, tumis gantar + manisan taraje ngan ulah ari di campur sareng kurames paku mah matak bahaya kana padaharan bilih komplikasi saur dokter mah… ha.. ha..

    Punten ah Kang Uha, Teh Nenen… wantu ari urang sunda mah sok seueur banyol lah… salam ka sadaya wargi Kuningan… Jakarta hujan wae uy kumaha di lembur…

  132. Kamana wae atuh Kang On2hood teh..? Jorelat..Jorelat…Jorelat..1 Ha..ha…ha…! Tepang ka Pa Pendi teu urang Karamatmulya..? Pa Guru Ehon (Nangerang) nu sok nyuling sareng ngacapi geuning..! Kang Ont2hood, oge ka nu sanesna manawi tiasa sim kuring bade nyuhunkeun biodata sareng fotona kanggo rubrik baraya tatar kuningan Edisi Cetak (Majalah). Kalengkep wae. Kitu oge manawi tiasa, mudah-mudahan tiasa manjangkeun duduluran sareng pembaca edisi cetak di Kuningan.

  133. Aya wae Kang… didieu we ngarengkol, bari kutak ketik ningalian angka nuju tutup buku puguh oge, punten lah nembean nganjang deui… rada sararibuk.com + paciweuhgawe.go.id lah…

    Halah eta geuning apal ka Pa Pendi sareng Bapa Guru Ehon … beu beu?!? Kantos diajar kana ngacapi suling + ngalengser+ upacara adat sareng ua Pendi mah… pami Pa Ehon kirang caket tapi sering pendak pami aya pakaulan dinu hajat eta oge… duuh jadi waas nyawang mangsa katukang he.. he..

    Geus Kang ah matak maruringkak kana bulu irung yeuh…. ke datana ku abdi dikirim lewat e-mail, hatur nuhun…

  134. He..he..he.. kang On2hood, abdi oge seneng humor, dari pada sewot teu puguh ngarusak barang batur hi..hi..hi..

    Gemet mah kasuka abdi, komo lamun dimakannya pake cengek ngajelengek kana letah, matak kabayang deui eta gemet, namina mani lucu GEMET, tapi raos ha..ha..ha..

    Wilujeung taun baruan,
    Nn

  135. Sawangsulna Teh Nenen, duh… gaduh nami teh matak maruringkak bulu irung deui wae he.. he.. kiding Teh, tong janten raheut manah da kumaha atuh kieu ari janten jalmi masih keneh Yesterday Afternon Boy mah punten, nuhun ah parantos nganjang ka blog abdi … salam ka sadayana….

  136. Punten nembean nimbrung deui.
    Kang Dadang, alhamdulillah abdi kengin dua wengi di kuningan tgl 25 siang
    angkat deui ka Bdg. tadi wengi nembe mendarat deui di Palembang.

    Inimah sekedaran info, waktos wengi salasa kamari kantos jalan2 disekitaran
    taman kota Kng, kebetulan harita teh aya teknisi nuju ngtest air mancur sambil
    disesuaikan sereng irama misik (mungkin nantinya seperti di taman ria seperti lagunya Bang Haji OM), upami teu lepatmah saurnateh malam tahun baru
    dipusatkeun di taman kota sakantenan di buka kanggo umum.
    Alhamdulillah urang kuningan gaduh tempat rekreasi/hiburan baru, teu kedah
    jauh2 ningalian air mancur yg bisa joget sambil menikmati gemerlapnya cahaya
    lampu.
    Satu lagi sateuacan lebet kota tos disambut kubundaran jalan di perempatan
    cijoho mani hegar pisan.

    Kang On2hood wilujeng tepang

  137. Kang Uha Samsuha
    Wengi Salasa ping 1 Januari 2008, posisi abdi skulawargi aya di Bandung
    Punten teu tiasa nepangan, insya Alloh iraha2 urang jonghok

  138. Teh Nenen wilujeung tepang, punteun bade naroskeun dupi teh Nenen teh masih single , double, atanapi parantos gaduh momongan,
    Punteun pisan, peryogina kita kaleuresan pribados masih single, nuju milarian batur sasalimut ( istri ) hehehe…sugan bae atuh aya jodohna Punten pisan

    Salam,

    Wirasasmitha ( Wira )

  139. Salam tepang kembali, nuju arusum naon diditu.
    Kang Wira sok ngabodor, abdi mah tos gaduh momongan nyaeta 2 ucing & 4 manuk, patarosanna mani lucu abdi mah kalah seuri he..he..he..
    sigana mah termasuk senang humor, kaleresan abdi oge seneng humor resep, hanjakal pisan abdi mah tos aya anu nyangcang, ah… keun wae masih tetep tiasa ngajodo didunia maya/internet he..he..he..

    Ari ayeuna kang Wira teh aya dimana ?
    Kumaha kaayaan Kuningan, masih keneh hijau atanapi polusi ?
    Tos ningali ucing abdi Tommy Jr. di youtube nuju “ee” ditoilet hi..hi..hi…
    Upami teu acan ieu linkna http://www.youtube.com/watch?v=jlvwm6E26NA

    Baktos,
    Nn

  140. Aduh teh Nenen mah mani lami pisan ngawaleurna, abdi mah serius teh, kaleureusan ayeuna teh abdi tinggal di Ibukota, tapi nya eta mani sepi pisan di bumi teh da mung nyalira bae didieumah, komo upami tos uwih ti kantor,asa wararaas teu aya anu nyadiaan, tah ku kituna sugan sareung sugan teh nenen masih jomblo gitu, jadi pribados hoyong langkung kenal deui ka teh nenen.

    Nuhun sateuacana.

    Salam,
    WIRa

  141. Wilujeng tepang kembali kang Momon, leres abdi mah resep kana curat-coret , kadang kailhaman kukajadian sadidinten.

    Punten ari Momon teh akang atanapi teteh, bisi lepat :>>

    Aya rencana mudik, tapi nuju pabaliut keneh kusagala, terutama kusakola & nulis buku he..he..he..

    Hoyong reuni sareng baraya, atuh sugan urang tiasa pendak, mugi-mugi teu aya halangan.

    Hatur nuhun,
    Nn

  142. oh kitunya teh, wilujeung tepang ah, abdi oge saleureusnamah parantos lami teu ka kota kuda teh, parantos aya 5 tahunan teu mulih,meni asa sono hoyong ngalongokan leumbur di cipeudes. abdi ayeuna nuju ngumbara di negri matahari terbit nuju nuntut elmu didieu teh, janteun ari aya websitena kuningan teh asa bungah pisan

  143. Teh Nenen kumaha damang yeeehhh ? teh ada cerita lucu nihh ….. saya banyak teman yaaa dia orang Batak …Kebetulan dia dipindah dibandunggg penempatan kerjanyaaaa …. ehhh menginjak 1 b-2 bulan dia betaahhhh ….eh pas ketiga bulan dia pulang ke Jakarta dan gak mau kebandung lagiii …… lantas ketemu dengan saya … namanya pak Marpaung gini ceritannya :

    Saya : apa kabar pak marpaung ? looo kok sekarang anda ada di Jakarta Terus tanya saya
    Marpaung : akuu pusing tinggal di Bandung dengan logat bataknya dia jawab ..pusing-pusing dan tidak mengertiiii.
    Saya : looo kok pusing pak emang ada apa ?
    Marpaung : Pusing aku pusing akuuu ….. Masa orang bandung kalau ada Tikus dia bilang ayaaa Beriiiiittt ……..trus Pantatpun dia bilang Beriiiiiittttt eeeeehhhhhh sore hariipun dia bilang Beriiiiiit juga …. pusing aku mana yang betulll ….. Tikus – Beriit, Pantat Beriiit juga, eehh Petang haripun Beriiiitttt pulaaaaa pusiiiiiiiiiiiing.

    Yang Kedua yang bikin Bingung : temanku satu kampung juga bingung lihat anak buahnya kebetulan Dia Komandan di satuan Siliwangi.

    Biasakan tetara kalau pagiiii baris berbaris ….. kebetulan ada salah satu anggiotanya orang ciamis dan Garut Oman dan Jajang namanya :

    Ceritannya temanku Hutagalung sebagai kepala reguuu yaaaahh level Komandannya : eh waktu dipagiiii hariii yang ceraaahh dia menyiapkan pasukannya …..”

    Pasukan Siaaaaaaaaaaap graaaakk…… wah pasukan siap.
    Pasukan Letakan senjataaaaaaa graaaaakkkkkk dengan logat bataknyaaaaaa eeeeeehhhh itu anggotanya yang Oman sama jajang bukannya narooo senjataaaa malah ngaletakaaannn senjatan siga ngaletakaaann permennn, ha ha ha.

    Itu dulu ceritanya gariinggg yaaaahh

  144. Keur anjeun nu kungsi minuhan lamunan
    Keur anjeun nu kungsi maturan dina impian
    Keur anjeun nu kungsi mapaes hate
    Keur anjeun nu nuju terus cindek na dasaran hate
    Keur anjeun nu nuju nyorang 17 Januari…wilujeng Ulang Taun
    Hapunten akang seueur salah, sueur dosa,…
    Terus miharep… ngudag-ngudag kalangkang anjeun
    Beurat renghap mawa rasa nu nyiksa…

  145. aduuhhhh siganamah nuju katinengan ka lembur yeeehhh kang on2hood, kumaha damang eeyyyy, teh nenen kumaha yeeeehhh wartosnaaa ada cerita apaa niiihhhh didituuuuu, berita didie mah nuju hese ngilari Goreng Tempe sareng tahuuuuu, mani heseeee eeeyyyy , mahal eeeeyyyy kacangnna, cing teh nenen teh nego harga kedelai didituuuu he he he biar tukang gorengan didie pada dagang goreng tempeee deiiiii.

    kapan atuh pulang ka Kandang yeeeehhhhh longoookaaannnnn atuuuhhhh.

  146. He.. he… ci Kakang Saidin mah aya ya wae lah… kasian teh Nenen tuh meser gemet janten aralit gara2 harga oncomna oge awis… sami wae di Jakarta oge rada sesah milarian Tempe nu mirah ayeuna teh, makanan kokojo kuring sadidinten eta teh moal bisa di bebenjokeun pokonamah… Tiada Hari Tanpa Daging Onta (Oncom Tahu) + Gepuk (Gep Kurupuk)

  147. cigugur ?? teti mana nya ?! geuning tiasa kenal ka abdi ? ari kapungkur teti teh sma na dimana ? sareng angkatan sabaraha ? punten rada2 hilap, maklum tos lami pisan teu aya komunikasi sareng rerencangan sakola….

  148. wilujeng tepang abdi nanang nu timanis almamater smanda ngiring nimbrung nyambung silaturahmi saha nu terang nambih wargi,sareng nambih rejeki.amin….

  149. Wilujeung teupang Kang Nanang, manisna ti palih mana Kang, abdi oge kawitmah da ti Jalaksana tapi parantos lami linggih di Batawi.
    Wilujeung Teupang ah……………………

  150. Nepangkeun ka sadayana, abdi Ali ti Darma (bari solongkrong ngajak sasalaman)…bumi pun biang mah caket pisan ka waduk darma, tepatna di gunung luhur tea. Ngiring kumpul silaturahim didieu…

    Ali

  151. Kang Nanang kumaha damang aduuuhhhh usum naon yeeehhhh di Manis Kidul ….. ari iyeteh kang Nanang urang Manis sanes anu juru kunci Kolam Renang Cibulan teaaaa ….. salam kenal manis kang ti Futri Kuningan ……. Buah Kadongdong manis pisan ……. buah rambutan berbuluuuu kang Nanang boleh dong kita kenalan he he he.
    Ari akang ti SMA 2 Kuningan kituuuu angkatan sabaraha nyaaaaaa.. ? sanngkatan sareng Tedy Boy, Yadi Mulyadi dan geng nyaaaa yang lainnnn.

    Kang sakitu dulu yaaahhhh salam kenal ti sim kuring.

  152. kang kumaha aya dimana nih … alumni samnda yaahhh ini teh Kang Nanang penjaga Cibulan tea sanes kumaha yeehhh perkembangan cibulan …….. sok atuh alungken lauk ti Cibulan …..kang. kang tos aya bati sbaraha yeh ? abdi single keneh yehhhh he he he.

  153. salam kenal na ditanpi utamina ka neng tati sareng neng dewi, kumaha damang sadayana.neng tati ari ka anis abdi tepang pisan kaleresan kantos janten papacangan sareng anjena,mung hanjakal di dunia mimpi he he.., teh dewi timana linggih atuh tepang ka abdi ? muhun alhamdulilah kabar abdi sae.

  154. ih kang nanang emang pernah pacaran sama anis he he he … ari abdi mah disangkanurip ti pertigaan caket tinggal ka kidul …… tinggal dimana kang …. amengan gera ka sangkanurip ? nuju rame kang
    suka jalan jalan te kang ? kapan kapan maen atuh ka sangkanurip. caket warung parkiran.

  155. ih kang nanang te ngabales yeehhhh dah ngantuk yaahhh ….. kang masih jomblo yaaahh ….. sami atuh kang …… have fan aja kang iraha-iraha urang jalan gimana kang copy darat gituuu eh kerja dimana nih sekarang.

  156. kang nanang kok gak dibalas oh maaf yaahh jadi saya tersu yang kontak.
    salam tepang ka sadayana blok lemburkuring 2008 kumaha daramang sadayana ?

  157. Dewi mani heboh pisannnnnn, lagi jomblo yach,…wilujeung kenal.
    Tapi ulah heboh-2 atuh, teu sae…….komo ari wanoja mah, ke jauh jodo geura…hehehhe…

  158. Kamarana yeuhhhhhhhhh mani sepi pisan……
    Cibingbin poe iyeu hujan ngereceuk….aduh mani hoream rek indit inditan euyyyyyyy, hayangna teh di kamar bae ngekeupan pamajikan hihihihi…….

  159. Sumuhun sing atos-atos a dina cariosanana, panuju pisan kang U. Syamsuha. kangge Dewi oge siang atos atos dina cariosan atanapi naonna, ulah sampe ngundang …….
    Ngundang naon bae,..pokonamah ngundang hehehe………..

  160. Sumuhun, satuju pisan abdi oge, kumaha saderek-2 nuju usum hujan yeuh…sing atos-atos, khususna ngajagi lingkungan urang, ulah sampe miara reungit anu matak aya DDB di lingkungan urang. mudah-mudahan urang sadayana di paparinan kasehatan sadayana. amiin

  161. (Punteun ngepostkeun dua kali, salah tempat, maksad abdi teh dipostkeun, dididieu:}})

    Kanggo baraya sadayana, urang teh kedah gaduh rasa humor, ari ditingali kuabdi seratan teh Dewi saking bingahna tiasa pendak sareng rerencangan anu dikenal di blog ieu, sanes maksad kanu teu puguh, ngan juga urang kedah ati-ati bisi nuju humor oge ulah sampe berkesan negatif.

    Salam tepang kanggo teh Dewi, mangga teraskeun urang ngobrol di lembur kuring, tos sawios aya anu nyarios teu puguh mah, ulah didamel sakit, ari jalmi hirup mah kedah tiasa narima kritik. Ari pandangan abdi mah, maksad teh Dewi ngan humor.
    Upami hoyong curhat ka abdi (ngobrol-ngobrol), mangga tiasa lewat email abdi di gnenen@gmail.com atanapi ka web page abdi http://www.nenensnest.com
    Ulah isin-isin, tiasa nambih persahabatan & babarayaan.

    Salam tepang kanggo para akang anu nembean nimbrung.

    Peace!
    Nn

  162. hehehe.. hatur nuhun kasadayana, punteun da abdi oge teu sarius eta mah just humor, biasa da ari urang sunda mah seuur humor, tapi duka tah ari humor abdi kirang berkenan di hati saderek-2 pararunteun, alias nyuhunkeun di hampura.
    wilujeung tepang ah, abdi putra Cilame Warrior tea atuh…arapal teu euyyyyyyyyy…
    da Warrior mah tos teu bireuk deui di Kuningan mah….
    cagggg…………….ah

    CILAME TEA

  163. bad tumaros yeuh ari hartosna “bengkung ngariung bongkok ngaronyok” teh naonnya, abdi urang sunda ge rada-2 gelap masalah pribahasa sunda mah. aya anu ngartos?

  164. salam tepang ka kang engkos kumaha yeeeh damang sugan tinggal teh dicilame tepang atuh ka iyan pak saleh …… lamun tepang salam tiurang Cigodeg.

  165. Kang nanang anu kasep kapan maksudna abdi kasepakkuda he he he gimana usaha nya lancar kang di bidang kerajinan teh ? eta kang engkos abdi mah sanes Ti Ciroke tapi ti babakan Cilame kang caket sd 8 tea puguh bae dak caket garangan awi seer hileeddd jadi aratel.

  166. waduh mani resepnya teh Nenen aya di luar negri sareng kaluarga teh diditu teh atuh sing atos-atos kasehatannana dijaga teh. baktos kaurang kuningan nu aya diditu kudu inget ka lembur. saya doaken mudah mudah sing aya dina kabahagiaann nyari ilmu diditu teh.

  167. Alah ieung huuuh fiuuh… cape ning uy… jojorelatan munclak menclok ka tiap blog dulur-dulur puguh oge. Manawi kang, punten yeuh… abi nembean nganjang dai, kemaren teh abis beresin rorompok abis kabanjiran, kaleresan abi kan di Cengkareng nya kebagian lah karendem sampe 6 dinten keur mah listrik pareum he.. he..

  168. Assalamuallaikum wr wb,

    Kumaha sadayana daramang ? wilujeng bagea ka sadayana, teh Nenen sing atos-atosnya jaga kasehatan, kumaha diditu situasi ayena yeehh, ka kang Zoen kumaha damang kang mudah-mudahan aya dina kasehatan. para saderek sadaya blog lembur kuring inget inget inget milih calon teh kudu hati-hati pilih yang memang bakal bener bener amanah, agama dirigamana kuat, hade ilmuna, tur kalkuannana jadi pertimbangkan di antara tiga calon ulah karena paksaan, ulah karena tiud duit, ulah saukur ikut-ikutan …… pilih sesuai hati kita masing-masing.

  169. Satuju pisan Mr. T
    pilihlah pemimpin anu HADE sgalana
    upami tos janten pemimpin, kaHADE ulah hilap, hilap kana janjina

    Kudu HADE. . . . HADE. . . HADE. . . . . . kaHADE. . . . . kaHADE. . . . .

  170. Saumpamana pasangan HADE jadi orang No 1 di JABAR,

    Om nya Bupati Kuningan ( Bpk H Aang Hamid Suganda) ponakan jadi WAGUB
    kumaha jadinya, mudah2an tambah majeng lah Kuningan

    salam ti peuntas

  171. Wah bahaya kalau semuanya jadi pejabat bising jadi bumerang, apalagi keluarga sama-sama jadi pejabat waduuuuhhh, yang penting mah pilih sesuai hati nurani dan kalau terpilih siapa aja yg jadi bupati kudu didukung kumasyarakatnaaaa, majuken programna terutami kanggo kamajengan masyarakat,sosial,pendidikan, dan yang terpentingmah dasar-dasar agama sareng etika.
    mudah-mudah Kabupaten kuningan lamun terpilih bupati saha wae bisa ngamajengken program tadi diluhur, dan urang sadaya bisa ngadukung program-program yang tentunya sesuai dengan kepentingan masyarakat pada umumnya.

  172. Biarpun ada keluarga sama-sama pejabat enggak masalah kalau memang dia benar-benar menjadi seorang pejabat yang bersih dan berpihak kepada rakyat miskin. Memang siapa saja yang jadi pejabat biasanya lupa akan janji-janji untuk bela rakyat miskin, langsung jadi bingung “mana uang, mana rakyat, siapa uang, siapa rakyat”

    Enggak ada salahnya kalau coba memilih pejabat muda, believe in change, soalnya kita tetep saja pilih pimpinan orang lama itu-itu saja, ternyata korupsinya tetep ada, dan orang miskin enggak tersentuh.

    Ayeuna mah mangga geura pilih sesuai dengan pandangan masing-masing, bebas memilih dan tetap berdamai. Ulah kersa dipaksa-paksa, gunakeun hak pilih nyalira sesuai dengan kriteria dan pandangan hati nurani.
    Semoga pemimpin yang dipilih mampu meningkatkan kesejahteraan hidup rakyat Indonesia secara merata.

  173. He..he..he… jadi rame ajang kampanye, abdi mah moal ngiring-ngiring tebih ongkoh di Canada, mangga wae kanggo anu dilembur geura pilih sesuai dengan kriteria dari hati nurani, ulah kapangaruhan.

    Bravo young generation!

  174. Kang Engkos cilame bilih tepang ka Aed + Enda Suhendra salam,rerencangan kapungkur sakola di smakos anjeuna teh,leres pisan dupi nami warrior mah
    tos teu bireuk deui ti kapungkur.

    salam tepang ti peuntas

  175. Hello kang Ali wilujeng tepang,
    Ari kang Ali aya dimana ?
    ari abdi mah nyebat bravo young generation, sanes ngan kanggo pemilu wungkul tapi seterusna, saha wae generasi muda, teu aya hubunganna sareng pemlilu he..he..he..
    sugan pedah abdi ngarasa ngora panginten, hayu ngajak urang ngora ulah jadi generasi anu seneng kana ngamuk-ngamuk, buat yang positif-positif kembangkeun ilmu & bakat secara terarah.
    Abdi oge teras-terasan ngajak fan bola brekreatif / bersaing secara sehat & damai, soalna abdi mah seneng kana nonoton bola, gila bola🙂

    Soal pemilu mah saha wae anu janten gubernur/anu kapilih selamat, mugi-mugi tiasa mensejahterakan rakyat Jabar. Hidup JABAR!

  176. Kebetulan nih saya tahu jelas asal usul pak agum kebetulan orang tua saya kawan deket sama kakanya pak agum yg dibandung, dan kebetulan sepupunya pak Agum nikah sareng pun Bibi, memang betul pak Agum teh Asli putra Kuningan ari tepatna kampungna ti Daerah Subang, Kuningan lamun lebih jelas dongkapan bae raina di belakang pinggir sanggariang caket SD tujuh kalau gak salah mah ciasem. tah eta gening aya kang Ade kumaha kang Haji damang eeeyyyyy waduh udah lama yaahh jarang ketemu sy inget dulu kang ade sok main karumah urang eeyyy kalau gak salah dulu ti Kosgoro nyaaaa bareng jeng lancek urang Agus Fadilah kumaha kang denger denger dah jadi konglomeraaatt eeyyy syukur alhamdullilah saya senang dengernya kang. sukses yaaahh kang Haji.

  177. Ka para saderek sadayana dah jangan pusing milih kepala daerah mah yang penting kembalikan kediri masing-masing wae lah siapa aja yg jadi pemimpin nantinya kudu kita dukung dan perlu juga kita ingatkan kalau menyalahi aturan tapi dengan tatacara yg positif. dan bermusyawarah. yang kalah harus legowo ulah ngaramuk pendukungna, kalah dan menang itu adalah hal yang biasa dan wajar, waduh yg saya prihatin banyak kasus pemilu diwarnai dengan gontok-gontokan yang kalah pendukungna ngamuk, merusak dan lain-lain. mari urang masyarakat Kuningan kudu memberi contoh bagi yg lainnya pendidikan politik yg positif.

    merdekaaaaa

  178. Satuju sareng Mr. T, leres anu penting mah pemilu damai.
    Abdi mah ti katebihan (Kanada) ikut mendukung saha wae anu kapilih ku rakyat. Selamat Pesta pemilu semoga tidak ada keributan.

  179. Teh Nenen abdi ti Darma, mung linggihmah di Bandung. Dimana Canada-na? Caket ka Mc Gill University? maklum ti kampung teu terang Canada, terang oge Candang domba, eh maksad teh kandang domba hehe
    Leres atuh, nu pentingmah pilkada damai, saha wae nu kapilihmah teu langkung nu penting rakyat tambih makmur, gampil milari damel, barang-barang marurah, oge pendidikan dipajengkeun ku gubernur nu bakal kapilih ulah sampai seueur sakola SD nu ambruk.

    Mr. T. wilujeung tepang oge.

    Salam
    Ali

  180. wilujeng tepang kang timana yeh Darmana di Bandung dimana yeeeehhh ? usum naon yeeeehhh di Bandung aduh tos lami simkuring tara kambandung eeeyyyy sok kangen ari kabandung loba kenangan indah eeeyyyy.

    Salam tepang kang Aliii.

  181. Siganamah mani resepnya lamun kita yang ada di blog ini saling memberikan informasi, tukar fikiran jeng sajabina yaaaa untuk memberikan manfaat bagi yang lainnya. kebetulan nih saya lagi ada informasi lowongan kerjaan : bagi para saderek di blok. ie saya lagi mencari 2 orang sekretaris dan Administrasi persyaratan : usia 27 thn maximal, Bhs Inggris sareng komputer bagus, lulusan D3, untuk lokasi di Astra Bogor, kirimken wae Lamaran via email ke saida.group@yahoo.com test kaping 5 Maret 2008.

    bilih aya murangkalih, tetangga, saudara dan yg lainya tolong diinformasikan.

    Haturnuhun.

  182. ada lagi nih dan segera untuk lokasi dimedan :

    1. Arsitek 7 Orang ( utk pembangunan Kampus kedokteran dan Rumah sakit di medan)
    2. Mechanical Engineer.
    3. Landscape
    4. Electrical
    5. Geotechnical Engineer.
    6. Civil Engineering
    7. Supervisi

    untuk pembangunan Gedung diatas kirim cv ke saida.group@yahoo.com usia diatas 35 tahun.

    Hatur nuhun.

  183. Kang Mr. T (wioslah Kang sareng Mr. digabung oge sanes) , abdi Darmana ti Gunung Luhur, rorompok sepuhmah caket pisan ka Waduk darma paling oge sapuluh meter heheheh

    Di Bandungna di Cinunuk kang, boa-boa yeuh seueur mantan di Bandung heehehhe

  184. Kang Mr. T (Kang T)🙂
    Nuju usum salju, tarariis, resepna aya tiasa maen ski, sareng sosorodotan ti bukit salju meluncur kelembah nagnggo snow rider, wah pokokna mah happy he..he..he..

    Ari ieu teh kang Totong ? aya diblog ieu oge anu nganggo id Kang T, ah… panginteun abdi anu lepat he..he..he..

  185. Kang Ali, ih… geuningan urang Darma, nuju abg abdi pernah amengan ka Waduk darma sareng mantan🙂 wah jadi terbayang kembali hi..hi..hi..
    McGill university di Montreal, Quebec, tebih sareng abdi mah, benten propinsi, ari abdi mah di propinsi Ontario.

    Kumaha pemandangan Darma masih keneh Asri ? pernah numpak perahu dayung, mitos Waduk Darma seueur jurigan, ih…… serem….. tapi ketan tiasa didamel background buku cerita, kaleresan abdi seneng kana tulis menulis. Lamun aya kisah-kisah nyata warga sekitar Darma pernah pendak sareng jurig Darma tiasa dibukukeun kana b. Inggris he..he..he..

  186. Bilih baraya terang aya kursus reparasi otomotif (motor, mobil) di Kuningan, abdi gaduh baraya di Kuningan anu hoyongen kursus montir/reparasi otomotif, kaleresan budakna bakat kana utak-atik motor.
    Diantosan Infona (Nami tempat kursus. alamat/no. tlp). Upami terang tiasa dikintunkeun infona ka email abdi gnenen@gmail.com
    sareng bilih anu sok ngobrol di YM, ieu YM abdi : nenendianti@yahoo.com

    Hatur Nuhun
    Nn

  187. Aya, mitos Belut Putih. Abdi kantos ngobrol sareng Abah Hadad. waduh matak muringkak sabulu-bulu. Heee…heee!

  188. Teh Nenen ulah tebih-tebih pan abioge buka Pelatihan otomotif sareng mekani alat Berat dan disalurken sesuai prosedure ka Perusahaan Alat Berat dan Otomotife sok daftarken wae ka LPK Saida Group. tempat di Bogor. tar saya kirim brosur via email.

  189. Sumuhun teh Nenen … kumaha damang yeeeehhhhh mani hilap ka simkuring tara nyauran ……. Beriiiiittt ……..Biriiiiiiiit………Buriiiiiiiit-, teh nenen kumaha yeeehhh kirim atuh tulisan-tulisanna,- saya juga lagi buattulisaaaaa humooooorrrr. he he he

  190. Memang seueur mitosna di W. Darma teh, mung alhamdulillah abdimah teu acan kantos ningali jurig, alim ah sieun…

    Mitos kahiji, upami nyandak papacangan ka w Darma moal lami bakal putus saur sepuhmah, tapi pangalaman abdimah henteu geuning, boa-boa tah teh nenen putus sareng mantan gara-gara tos ti w. Darma🙂

    Perkawis belut putih oge pernah nguping ti pun nini almarhumah saurna aya belut putih teh, tapi sanaos nuju SD sok mancing di w darma hampir unggal dinten teu acan kantos mendakan belut putih, duka tah…Abah hadad teh kepala desa Darma almarhum sanes?

    Mitos nu salajeungna kedah aya tumbal tiap taun nu pupus didinya, tapi biasana sanes urang darma. Saemut abdi duka tos sabaraha jalmi nu pupus didinya da tos seueur boh nu bunuh diri, titeuleum atanapi lagrag ka waduk. Mung pun bapak mah upami tos aya nu ti teuleum teh sok ngahaja ngala lauk ngalintar wengi-wengi saurna sok seueur lauk caket tilas mayat kapendak, jigana kahartos margi pami tos radi lami titeuleumna radi bau janten seueur lauk nyalampeur hehhee..duka tah pun bapak mah teu keueungan sapertos abdi hik..hik… Pun bapak sok nyarios kadang pami nu maotna nu bunuh diri, kantos saurna nguping nu ceurik ngahinghing di handapeun jembatan….

    mangga ah atos heula panjang teuing…

    Ali

  191. Kang Totong, lamun aya mah tempat kursus di Kuningan, ulah tebih teuing kanggo budakna, paur pisan ari tebih mah, soalna budakna seneng amengan kedah aya perhatian khusus🙂

    Mangga bisi bade kirim brosur ka email abdi gnenen@gmail.com, sok aya manfaatna, diantosan.

    Pguh abdi oge tos curiga kanu namina Mr. T, Got ya! he..he..he..

  192. Kang Deni, tertarik oge carita seremna, mireng oge tentang tumbal-tumbal & belut bodas, boa leres abdi putus gara-gara amengan ka Darma🙂 aaya aya wae…

    Atuh serem nguping anu ceurik, lamun abdi mah boa tiasa gemetaran soak sampe papang ditempat he..he..he..he..

    Tertarik kana cerita mistik tapi kisah nyata, terang henteu saha anu pertama kali ngungkapkeun mitos belut bodas ?

  193. Teh Maudy Koesnadi kemana aja nih katanya mau kerumah ditunggu niiiihhh sama saudaranya erik dari belanda, gimana kabarnya teh maudy sibuk shooting siganamah eeeyyyy.

  194. wilujeng tepang ka Teh Nenen, kumaha teh masih di ka nada? salam ah ka urang ka nada, aya mojang urang ka nada teu teh, cik atuh tepangkeun ka abdi, abdi masih jomblo yeuh…sugan bae atuh abdi gaduh istri urang deungen, ameh anaknya rada-2 bule gitu, kan biar laku maen sinetron di Ind. sok atuh teh upami aya rerencengan di ka nada, si cicih atanapi si tati kitu, hehehe….

  195. Hehehe…eta ari kang Dudung mentang-2 lagi jomblo hoyong kenging urang deungeunnya hehehe, atuh di kuningan oge seur kang, anu geulis, anu manis, hoyong nu bodas, nu hideung santeun pokoknamah seur hehehe…..
    cik geura ameungan ka cibulan pasti seur kang wanoja-2 asli kuningan.

  196. Waduh kang Ade bagea eeeyyy, numana baelah saya dukung siapa aja yg nanti terpiliiihhh pokoknamah hidup Kuninganlah.

    Semoga sukses Pemilu tertib, aman, jeng lancar.

    Hiduuup dan merdeka bagiii yg miliiiiiihhh pilih sesuai hati nuraniiiii, diliat, ditilik, ditimbang, diputusken trus dicoblos ulah poho baca bismillah.

    yaaa sugan wae tepat sasaran.

  197. Akang + Te2h sadaya yeuh di nagara uarang mah teu pemilihan presiden nepikeun ka pemilihan bupati ,anu ayeuna keur meumeujeuhna rame di obrolkeun di salawataran bumi pasundan.

    Biasanya lamun urang ningali pangalaman2 anu katukang dalam setiap kampanyeu anu jadi heboh jeung rame, jeung sajabana teh lain program2 anu bakal mawa kana kamakmuran rakyat akan tetapi ” GOYANGAN ” ti si penghibur panggung.

    Saha wae anu bakalan mimpin bumi parahiyangan yang penting jujur dina sagalana jeung ta`at kana ibadahna.

  198. Leres Kang Uha Syamsuha
    ulah heran upami tos parele pilihan, eta nu janten (gol) sok terus digoyang ku lawan politikna . . . . . eta panggung politik di negara urang
    nu penting goyanganna. . . . . . pokokna nu meunang pasti digoyang

  199. Kang Dudung,
    Seueur cewek Kanada aya anu geulis aya anu biasa-biasa oge, ngan mojang Kuningan malah lebih geulis-geulis, komo neng Cicih mah he..he..he..🙂
    Leres abdi aya di Ontario, Kanada, salam tepang kembali.
    Ayeuna kang Dudung aya dimana ?

  200. Kang Mr T🙂
    Muhun abdi oge hoyong reuni, pokokna mah harus reuni sareng baraya sadaya he..he..he..

    Tos katampi proposalna, wah… hebat kang T, mun tiasa mah bika cabang di Cirebon & Kuningan. Terus maju & semoga sukses, ngiring bingah.

    Ari abdi teh nuju sakola Coach Soccer & Administration Club International. Atuh sugan wae tiasa jadi pelatih bola cewek, upami henteu oge tiasa memeriahkan bola dilembur hi..hi..hi…

  201. Wah…wah…wah…geuning aya kang Ade petruk uey, babaturan sakola…..kumaha kabarna kang Ade, cager ? masih buka tempat fitnes teu ? salam nya kababaturan sakola, iraha atuh urang ngayakeun reunian teh ? sok atuh lah di mimitian ku kang Ade…ulah sampe putus hub silaturahmi…kanggo akang2 sareng teteh2 anu aya di blog ieu oge sok atuh iraha urang tiasa copy darat….tuh kang T oge mani semangat pisan hoyong reunian ceunah…mun tiasa mah teh nenen oge dongkap atuh, meh tiasa ngaraosan deui gemet kuningan, he he he he he….

  202. Assalamu’allaikum wr wb, waduh kang Agfal kumaha damang yeeeh, kumaha barudak sarehat kan …. kapan nih keJakarta, teh Nenen haturnuhun ari tos ka tampi mah. sok atuh cari informasi untuk Manpower kanggo ka canada.

  203. Kang Aghfal, iraha bade ka Jakarta euyyyy, kumaha khabar keluarga di Padang muhun,
    mudah-2an calageur muhun, abdi oge ayeunamah di Jakarta muhun…
    Salam aja kanggo keluarga sadayana muhun…..

    Salam muhun.

  204. Mr. T sahanya urang poho euy…maklumlah geus lila meureunnya jadi poho. geuning hebat bisnisnanya, sok atuh di kuningan di buka, ke urang kerja sama.

  205. wah kang ade, biasa kang nuju merintis hebatan akang atuuuhhh syukur alhamdullilah kang ade sukses saya ngiring bingah, oh iya memang soalna sy jarang dikuningan selesai sd ngalih ka indramayu sareng cirebon tapi ari bumi mah diKuningan kantos ningali akang ameng kabumi nuju kempelan anak-anak kosgoro pun lancek rerenacangan kang Haji cuma saya arapal dak sok merhatiken rerencangan pun lancek tur tarepang. ari bumi mah pengkeren SMPN 2 tea. sukses kang ade saya doakan tambah majuuu.

  206. Kang Mr. T🙂
    Geura bika di Kuningan, ramekeun Kuningan. ARi abdi mah kana sepak bola fokusna, sugan lamun mudik oge tiasa dikembangkeun ilmuna he..he..he..

    Hidup Kang T ! Keep it up !

    Nn

  207. Aaaach bade icalan yeuh “sorabi haneut keneh gemet oge haneut keneh aya deui gemblong mani garing keur rangu deuih katambih baso mang engkus caket caringin tur baso mang elon di serang oge raos pisan”.

    iraha nya urang bisa ngadahar eta jajanan teh geus kangen pisan.

    O…. iya bade tumaros yeuh ari ceu eli anu icalan di kantin panyuneun kosgoro teh aya keneh kitu ?

  208. Kang Syamsuha, walah…. ngabibita….sing karunya ka abdi anu tebih tilembur, ngan ngahayal jajanan, komo Baso & gemet mani ngacay………… he..he..he…

  209. Kangge Seluruh warga kuningan anu bede nyoblos dina Pilkade Jawa Barat, tong hilap pilih HADE, ulah sampe heunteu,…..
    HADE sagalana pokok na mah….
    Pilih HADE nya

  210. Maca kahayang rakyat….

    Nyawang nagara-nagara tatangga, kaayaan sagala aya, para pajabatna ramah kana sagala kahayang rakyatna, balaka na hal anggaran nagara, sagala pakasaban jang rakyat aya, nya rakyatna baragja, tara ngabantah kana sagala papatah nagara, antara nagara sarta rakyatna pada-pada wakca balaka kana sagala masalah, matak waas taya papadana.

    “Ngan naha nagara saya…?!?!”
    Kaayaanna nagara sakarat, para pajabat taya ras-rasan ka rakyatna, ngarancang anggaran kabablasan ngarah gampang ngabangsatna, rakyat sangsara alatan taya daya kana sagala papatah nagara, rakyat hayang kaya taya pakasaban, hayang jajan taya dana, sagala barang ngadaadak langka, kadaharan ngadadak marahal alatan bahan bakar carang datang, matak wajar… pas rakyat lapar hayang dahar ngan cacap kana jalantah jang masakna, da sagala barang marahal. Laaah…. matak haat.

    Naha salah rakyat wakca balaka kana sagala kahayangna? Naha salah rakyat hayang bagja? Naha salah rakyat hayang sagala garampang, kaayaan aman, para pajabat nagara maca kana sagala kahayang rakyatna, balaka kana sagala hal masalah nagara. Matak waas ngabayangna.

    “Na naha nagara saya…?!?!”
    Kayaan rakyat kalah tambah sangsara, para pajabat tambah-tambah ngabangsatna, matak wajar kalah datang caah… “Payaaaah…!!!”

    Keun wae lah saha oge nu kapilih nu penting “amanah” nu penting mah urang bisa alakur saigel sapihanean… minjing manjing walagri, silih asah silih asuh… urang kuningan tetep jaya bisa dipiconto ku balarea…

    Sanes kitu Kang T. Saidin? …. yeee kamana jalmi teh tadi nyuruh abi pidato… kang? kamana uy? Jangan tinggalkan dakuw sendirian tuluuung tuluuung….

  211. Kalau bisa sy ngasih saran tolong jangan kampanyeee atuuuuhhhh kita bicara yg lain aja pendidikan, Sosial,Kebudayaan, dan informasi informasiiii yg lainnn pokoknamah nuraresep bae laahhhh saling memberiii masukan kan tempat na aya kanggo pemiluuu mah yaaaaa. okeeeehhhh itu just saran simkuring.

  212. Abdi ti kuningan oge… kalo bisa moderator lebih selektif dalam menampilkan comment, jangan sampe memancing panas hate… perpecahan dalam forum yang bagus ini. Tuh judulna oge “Baraya Usaha” he.. he… Hidup Kuningan… terus maju tetep semangat…

  213. Aduh kang pedukung HADE siapa toh yg melarang wah saya gak kuasa wong saya kan hanya memberikan masukan atau pendapat bukan alergi sama namanya politik atau melarang boleh dong kasih saran simkuring geee sering ikut berpolitik ya jauh jauh hariii kang persiapan untuk Pemiluu tapi yaaa enjoy ajalah, yaaa Alhamdullilah sy banyak terlibat tapi sy orang yang suka bebas netral dan mensupport aja kang. jangan merasa terusik kang lajengken wae okeeeeee.

    sekali lagi itu just saran mau diterima atau tidak diterima, suka atau tidak suka kita saya orang yg sanang dikasih masukan. Merdekaaa Kuningannn.

  214. Yang penting bagi saya pendidikan politik itu tidak perlu dipaksakan, mari kita berikan politik kepada Diri kita terutama dan yang lain untuk Memilih sesuai hati nuraniiiinya sendiri kita sekedar mempasilitasi bukan begitu bukan tanpa paksaan, Tanpa gembar gembor, tanpa adu jagoannn dan yg lain lain. eeehhh jadi panjang yaaaahhhh itu aja, Kumaha kang Dede Damang eyy. salam kenal nihhhh Hanyuuu urang Jadi Baraya Ngabungun tali silaturahmi. Merdekaaaa Kuningan.

  215. teu sawios wios juragan, leureus abdi teh seunung kanu pais dage, enak dan murah hehehe.tapi biar dengan pais dage saya bisa hidup tenang dan tentram. apalagi pais dage windu haji, aduuh mani karaos gurihna

  216. aduhhhh..mani rame pisan,….abdi neumbean leubeut, wilujeung tepang kasadayana, khusus ka teh nenen wilujeung tepang. nuju di Canada? mani raosnya.

    Mr. T nuju di kuningan? kuningana dimana? rorompok abdi di Langseb.

    Salam

  217. Upami bade ameungan ka rorompok, mangga di antos…di Langseb
    Mr. T lami di Kuningana?
    Wilujeung tepang ka Agfhal, tebihnya di Padang, iraha bade ka Kuningan.

  218. Kang T. eta agehan hucapna tong soranganeun… kuring lapaar yeuh, sakantenan pang ningaliankeun sawah abi nu lebak caian teu, bilih kasaatan he.. he… mangga Kang T. lajengkeun ngiring raos lah he.. he..

  219. Salam tepang kanggo Kang Miyabi,
    leres abdi nuju di Kanada, nuju usum salju, tapi aya resepna tiasa amengan sosorodotan & ski, ngan entosna puyeng katiisan he..he..he..

    Nn

  220. Alhmdullilah rada tiis deui, teu hoghag ngaributkeun . . . . . . . saluyu jeung judulna baraya usaha.
    Mangga urang raketkeun duduluran, pendukung saha bae, ti partai mana bae
    Pendukung A, B atanapi C sami2 urang Kuningan
    Ti partai sorabi, papais, hucap, combro, gemblong, dage anu sanesna supados rukun
    Wilujeung berjuang kanggo masing2 tim sukses
    Sing atos2 kanggo simpatisan, pilihan kita akan dirasakan kita juga
    Mangga teraskeun. . . . salam silaturahmi kasadayana

  221. Damang kang On2hood,
    Eh… ari si akang… justru abdi mah kangen kalembur, anu dilembur hoyong kaluar negeri:)
    Gara-gara pada ngabibita ku dahareun, abdi kalah ngacay hoyong mudik bade meser gemet sabaskom hik..hik..hik.. bongan dibibita wae…..:)

    Mampir atuh ka web page abdi teras sign my guestbook, nambihan daftar baraya.
    http://www.nenensnest.com

  222. Ih ari teh Nenen mangkara abdi dipanggil Kang, abdi teh pan Wanoja tulen hehehe……nami abdi Miya Binawati disingkat Miyabi hehehe jiga urang Jepang nya…
    Sok atuh teh upami hoyong Gemet sareung Raginang mah ke ku abdi di kintunkeun.
    Upami ka Kuningan mapir atuh ka Langseb.
    Nuhun….

  223. pokokna abdi mah siapppppppp bae……kang Agfhal kamana yeuh…masih di Padang?
    salam kangge Miyabi anu di Langseb tea.

  224. Wahhhh…geuning sepi yach, pada kemana nich mani tiiseun pisan.
    penguasa lembur kuring pada kamana yeuhhhhhh…..

  225. Alooooooohhh sadayana kumaha daramang sim kuring tos aya dei di Batawi yeeehhh waduh di Kuninga simkuring muter-muter Gunung aduuuuhhh mani resep jeng waas terakhir ka Palutungannnn nostagia Hobyy ka Gununggg eeeyyyy soalna ari diJakarta puyeng eeeyyyy seeerrr teing gunung kembar he he he. Punten ka kang Zoen simkuring te sempet mampir insyaAllah Minggu saya ke Kuningan dei puguh lagi muteeerrr eeeyyy KaIndramayu, Subang sareng Wilayah Cirebon insyaallah mampir Ka Kuningan …… sok siapken bae pais petey sareng jengkol he he he .

    Salam kasadayana ka Urang langseb caket atuh ka Pa Udin sareng Pak Dedy. salam punten abi bade pamit heulaaaa bade ngalanjutken dei lalampahan merdekaaaaa Kuningaannn sukseskan Pemilu dengan tenang, tertib, aman. saya ikut ngedoakan sukseeessss eeeyyy Kuningan.

  226. Kang Nanang Rukaman asli cibulan? cibulana dimana Kang…….abdi oge kawitmah ti Jakaksana, mung parantos lami janteun warga Betawi, upami ka Betawi mampir bae ka rorompok abdi di Tebet.

    salam kasadayana

  227. rame oge nya forum na…
    janten hoyong nimbrung…
    wios nya ngiringan … da abdi ge urang kuningan atuh
    nepangkeun abdi amar
    Sigana anu gaduh situs ieu kenging pahala seueur…sebab tiasa dijadikeun tempat silaturahmi

    tos lami abdi teu acan uih ka kuningan, padahal mah sepuh sadayana aya diditu..
    muhun lah doakeun abdi nya supados tiasa enggal uih ka kuningan ,, papendak saleng dulur sadaerah

  228. di marana ieu teh linggih na? aya nu bumina caket abdi henteu..
    bumi abdi di daerah cipicung… di pengkereun mesjid agung,kinten2 100 meter ti bumina teh maudy koesnaedy.

  229. Wilujeung tepang ka kang amar, abdi oge ngawitan yeuh lebeut ka iyeu web. ari cipicung mah cakeut ateuh ka rorompok abdi, da abdi oge asli kuningan, tepatna mah di Kabumen, mung nuju ngumbara di Jakarta, parantos aya 10 tahunan mah.
    Wilujeung tepang ah

  230. Pribados asli Leubak Burang Citangtu, neube tiasa gabung yeuh di silaturahmi ieu….asa wararaas aya nu kieu teh, maklum lah pribados mah jarang-2 ka kuningan, kaleureusan abdi dameul di warnet, saur rerencangan teh aya naon ta teh blok kitu mengenai kuningan, jadi langsung gabung bae…tos seurnya anu garabung. punteun dupi kantorna teh dimananya. di jakarta aya heunteunya….hayong peupeundak sareung urang kuningan. upami aya keumpeul-keumpel manggan diantos ulemanna.
    wasalam.
    Sodikin – asli putra Leubak burang citangtu.

  231. Tuluuung…. tuluuung…. hayang balik teu kabagian tiket kareta api, deuk naek beus ti Cengkareng ka Kuningan (Ds. Sdmtra) teu apal Pool Bis na di mana (Jadwal Keberangkatan), bilih bae aya dulur² nu ti Jakarta bade uih mantun mobil, kuring ngiluan komo nu haratis mah diantos pisan, kuring sono ka hucap yeuh hayang baliiik he.. he…

  232. Aduh kang on2hood mah, kan seuer Bis ka kuningan mah, travel oge aya, ari KA tos pinuh mah ngangge Luragung Jaya atau Sahabat bae atuh Kang, naha make bingung kitu hehehe…komo upami naek bis mah sok aya wae wanoja anu ngajak kenalan teh, lumayan batur ngobrol di Bis, komo lamun sakanteunan manehna nyuhunkeun di anter ka rorompokna, mani resepppp teh hehehe…….kapungkur pernah aya pangalaman, nganterkeun wanoja urang cibingbin ngetan, sugan teh cakeut rorompokna ari prak tehh mani jauuuuuuuuuhhhhhhh bari bulak belok jalanna, ujung-2na mah di suruh meuting di bumina hehehe…aya untungna aya rugina.
    hatur nuhun

  233. Wilujeung tepang ka sadayana, simkuring alumni SMPN Cilimus Kuningan, aya teu rerencengan alumni SMPN Cilimus angkatan 85.

    Wilujeung tepang,

    Suhendi

  234. teh sri minarni …. atuh kabumen mah caket… tatanggi geuning,
    pengkeren plaza nya… tapi ayeuna mah plaza na tos teu aya
    eta deuih kang sodikin… lebak burang mah atuh tempat pang amengan abdi, kapungkur mah nuju alit abdi ge di citangtu dugi ka kelas 3 sd…teras ngalih ka cipicung… anu aslina ti lebak burang teh pa Surya nya?

  235. Waduh lebak burang etahmah tempat urang maen bola leres eta Pak surya aslina ti Lebak Burang, ari teh marni di Kabumen teh palih mana caket kabumina Buandasah, Yana, Atapi A Herman nu gaduh Pamandian Mobilll teaaa teh marni aduh saya sok inget dikabumen osok meser sorabi bi Odah, payunen bumi ma erun, caket tiket PJKA aya keneh kitu ma erus ?

  236. Mr.T, Abdi mah di Bidan ENi tea, teupang teu, ari mr. t emang aslina timana, geuning tatangganya. upami bade ameungan mah mangga ka rorompok abdi di kabumen, tapi eta mah bumi ortu, ari abdi mah di sawahwaru

  237. Oooo Bu Bidan Eniii abdi dah seer kenangan sareng suamina Bu Bidan Eni PaHaji Oyo Almarhum sareng Putrana Kang Agus , Kang Ucu pernah di dorong ka balong kidul ha ha ha diceburkeeennn he he he ari sareng Pak Haji Oyo osok main caturrrr he he he sareng pak Sapri, Pak Bandi lamun te lepat maaahhhh. he he he. tepang mereeeen ka Pak Sapri sareng Pak Bandi guru SMP 2 Kuningan. ari ie teh Kang Agus teaaa apa Sofiiiii.

  238. oh iya itukan tempat saya lahir di Bu Bidan Eni. ari disawahwaru dipalih mana yeeeehhh, tepang ka Pak. Sadnan sareng Pak Ija, sareng Bapak Yoyon. sareng Neng Mima he he he.

  239. Kangge neng Sri Minarni, wilujeung tepang ah….., abdi oge kawit mah ti kuningan, tepatna ti Manis Kidul.

    Sakali deui wilujeung tepang ah…..

  240. Teh marni pengkeren SMPN 2 pengkeren Bumi P H Sadnan sanes payunen Bumi Pa Yoyon Guru SMPN 2 nyaaa ih sok tau yaaahhh saya cuma nebak niiiiihhh he he he eh Payunen Bumi Pak Bandi saneeesss he he he. cuma nebak niiiiihhhh. abdi ge gaduh wargi didinya teeehhhh kalau gak salah Almarhum gaduh Balong di Kidul caket Pak. ija saneeeeesss he he he usum naon yeeeehhhh di Sawahwaruuuuuu.

  241. Punten ah bade ngiring ninmbrung….salam tepang kasadayana, Mr T, Kang Nanang, teh Sri, sareng sadayana wilujeng tepang….punten ari Mr T teh Bapak Said Sanes, rayina Pak Yadi ?

  242. Teh Sri Minarni, wilujeung teupang ah…….ari Sawahwaru teh di palih mananya? abdi mah hilap deui, sanes cakeut kadugedenya? neng Sri Minarni di antos baleusana ah…..
    Cag…

  243. Salam kenal ke semuanya, saya Kirno meskipun saya orang Jawa tapi saya juga bisa bahasa Sunda.
    Salam kenal ke semuanya warga Kuningan Jawa Barat.

  244. Kanggo T`Maudhy
    Saat itu simkuring kaleresan nuju di Bdg di rorompok di Cipadung,kaleresan acara di televisi upami teu lepatmah trans tv tgl 15.03.08,nuju nayangkeun acara disabudeureun tatar kuningan ti kawit batik paseban di cigugur,kolam renang cibulan+sumur tujuh dugikeun ka makanan khasna nya eta peuyeum ketan anu dibungkus ngangge daun jambu aer.

    Teh,waktos di kolam cibulan, teman T`Maudhy naroskeun masalah ikan, dia nanyakan kalau ikan kancra itu apa? kata T`Maudhy ngga tahu.
    T`Maudhy kalau “kancra” itu yaitu “ikan emas” punten teh ieu mah kanggo nambihan perbendaharaan kata aza.

    salam kasadayana ti sebrang

  245. Aduh kang U. Syamsuha, hatur nuhun koreksinya, leureus pisan abdi oge hilap pas saat shooting eta teh, bade ngajawab tapi takut salah yach udah bilang ga tau aja. punteun pisannya, sanes abdi so atanapi kunaon tapi ieyu mah leureus pisan hilap hehehe…..
    salam kasadaya wargi2 ti daratan kuningan…

    Maudy Meijer

  246. Kang U. Syasuha teh aya di Palembang kan, abdi oge aya acara di Palembang, yach biasalah aya undangan memperingati Visit Musi 2008. sok atuh copy darat, abdi mah stay di hotel ASTON.

    Salam

    Maudy Meijer

  247. Salam kasadayana, kang Zoen abdi bade mudik yeuh kaping 22 juli,,,,urang nguseup, dimananya kang tempat nguseup nu tumaninah,,,,he,,he,,
    salam baktos kasadayana, wilujeng tepang oge ka sadayana

    salam
    Nurhidayat

  248. Teh Maudy apa kabar mana saudaranya yg dr Belanda katanya mau kirim CV ke saya.
    Gimana sehat teh tahun baruan di Kuningan teh Janten sareng IWK.
    Kamana wae yeeeee baru muncuuulll sibuuuukkkk nyaaaaaa aduh ulah pleng-plengan teinggg he he he

  249. Kanggo teh Sri, wilujeng tepang pami sawah waruna di mana?
    abdi oge kawit ti sawah waru,,,,salam kanggo Mr T, wilujeng tepang oge kanggé teh Maudy, kang Nanang,putra Kuningan,kang Sodikin,kang Amar.
    Kang Uha kumaha damang? kumaha cerita buhaya téh ,di Palembang atanapi di Jambi,,,,?abdi ningali di TV meni badag kitu.

  250. Kanggo Kang Nurhidayat, hayu urang nguseup. Supados gampil mah nguseupna di Citamba handapeun Pasar Baru tea. He..heee…!
    Kanggo Kang Dadang, leres Kang asa reugreug mudah-mudahan wae atuh tambih seueur nu nganjang ka ieu blog teh.
    Kanggo kang Amar, mangga bade nimbrung mah bingah kacida. kang Uha kumaha wartosna di peuntas..?

  251. Alhamdullilah pribados aya wae didieu, tapi emang nuju sibuk shooting iklan, tahun baruan abdi sareung keluarga uwih ka lemburna caroge di Holand. kumaha darama sadayana. teh nene kamana nya teu aya tampilna. rencanana abdi hoyong ziarah ka Kuningan, tos lami teu mudik euyyy…usum naonnya ayeuna di kuningan teh. ari peuyen anu na ember hideung masih aya teunya, sareung sirup Jeniper. manis tos sono pisan yeuhh…

    Salam kasadayana

    1. assalamu alaikumm.. teh maudi salam kenal abdi linggih teh di garajati kuningan dupi teh maudi sanes artis nu maen sareng si dul rano karno..leres kan, teu nyangka aya urang kuningan anu jadi artis, dupi di kuninganna linggih dimana teh slam kanggo ka erik….he..he..he

  252. Kang Nurhidayat mani bagea tos lami teu embol2 sibuk panginten pamugi aya dina kawilujengan, jigana nuju usum tiris panginten anapi tiris terus di paris mah.

    Alhamdulillah simkuring di palembang sae kang, dupi carita buhaya aduh punten kirang terang.

    Teh Maudhy dupi sirop Jeniper alias “jeruk nipis seueur pesanan” teh kantos ditayangkeun di tv upami teu lepatmah di daerah ciawi.

    Teh acara Musi Year nya rencana tgl berapa? diantos pisan pun bojo miwah pun anak mani atoheun saurnateh hoyong tepang langsung sakantenan sasalaman sareng artis top.

  253. Hatur nuhun kang Uha sawangsulna damang, puguh kedah namah tos musim kembang tapi geuning turun keneh salju meni asa di siberia, geura hoyong si duru di payuneun hawu bari mubuy sampeu,,,,
    kanggo teh Maudy meni resepnya teu hilap sareng teu isinan ka lemah cai teh,,,,pedah baé seeur namah sok gengsian,,,,saé pisan lah téh,,,pami di belanda na dimana teh? abdi kantos amengan sababaraha kali, meser sambel tarasi sareng peuteuy,,,teras pami ka Amsterdam mampir ka restaurant ” LEMBUR KURING”dijalan Lijnbaansgarcht 256 duka masih bika henteu,,lucu kaleresan namina sami sareng ieu blog,,,boa-boa nu gaduhna kang Zoen,,,,,
    salam baktos kasadayan

  254. Hidup “Lembur Kuring”, ach bener2 teu nyana ata kang Zoen cicing-cicicng teh geuningan bisnisna geus nepikeun ka balanda, aya sorabi sagala jigana.

    Kang Zoen blogna jadi kasohor di nagri batur

    salam kasadaya

  255. Sami sami kang Nurhidayat, dimana di sawahwaruna caket meren kabumi pak Dadang, Pak Tatang? sawah waru wetan apa kalerr yeh kang Nurhidayat teh?

    Kang uha wong Pito Galo aduh beberapa bulan yang lalu saya ka Prabumulih eey di Komperta sayang waktu itu taacan musim kaduuuu.

    Kang Zoen kumaha damang seneng oge kanu mancing kapan-kapan kita mancing ya kang dicisanggarung he he he

    Salama kasadayana warga LemburKuring.

  256. Mr. T, kumaha kursusna masih aya? saya punya ponakan yeuh ti STM di kuningan masih nganggur, rek di kursuskeun bae, masih bisa nerima teu…

  257. Kang T, prabumulih pelembang sekitaran satu jam perjalanan, kang ari saya tinggalna di komperta plaju di unit pengolahan, kalau prabumulih komperta explorasi.

    Iya kang dugikeun ka ayeuna oge duren teh teu acan muncul keneh wae,upami dukuh tos mulai bermulculan, bilih atuh ke amengan / dinas ka palembang diantos mampir.

    salam dr peuntas

  258. Kang Nur miwah T`Nenen, punten simkuring bade tumaros dupi di nagara anu nuju dilakonanteh saupamina memasak bahan bakarna ngangge naon ( Kerosin sapertos diurang anatapi nganggo LPG), ieu mah hoyong terang wae etang2 bagi pengalaman.

    T`Nenen iraha bade nyorang deui kuningan, dupi Kang Nur jigana tos siap2 bade ka lemah cai, tapi ulah hilah nyandak oleh2na salju ka seueur he…he…

    salam dr peuntas

  259. Pami di erofa mah mayoritas nganggo LPG, sareng pemasok utamana mah nya éta Rusia, duka kapayun mah jigana mah gentos ku energi alternatif, kumargi tos mulai strik kana froblem energi , eta bae sapertos di beberapa negara nu nganggo mobil 4×4 kedah bayar pajak unggal dinten kang,,,,, kitu oge mobil mulai gentos haluan ku biotanol sareng segala jenis energi alternatif, selain trend oge janten program pamarentah,,,sareng kantenan baé pendudukna oge mayoritas ngadukung,,,
    akang di Pertamina kumaha tah kang progresifitas mah jigana rada kawon nya ku Petronas?,,,he,,,he,,,,
    perkawis mudik mah Insya Allah sasih Juli kaping 22 an,,di pang bungkuskeun lah salju mah,,,,jigana raos sareng cuing atanapi cendol,,nya kang,,,hhhe,,,he
    salam baktos ka kulawargi di Palembang

  260. leres pisan kang Nur rada-rada aya dipengkereun, padahal mireng cariosan tinu senior mah saurna anjeuna teh belajarna ti urang , jigana panginten terlalu terlena jadi rada kasesered ku murid.
    maklum teu aya saingan, ayeuna2 nembe melekna.

  261. Kembali salam kanggo ka bpk lurahna Blog ieu ,Alhamdulillah damang Kang Zoen.

    Kanggo Kang Nurhidayat anu tebih haturnuhun katampi salamna, sareng diantos ke salju campur cuing antanapi goyobod, salam baktos oge ti abdi sabondoroyot

  262. Nepangken simkuring hamputen bade ngiringan nimbrung sareng silaturahmi dina blog ieee. sugan wae tiasa urang sadayana ngagaduhan informasi – informasi nu bermanfaat khususna kanggo pribadiiii. haputen dupi ayena di Kuningan nuju usum apa yaahhhh. duh sok inget kapungkur sok inget simkuring resep ningaliii pawai aduuuhhh mani lucuuu sok aya pasukan kudaaa teaaanyaa masih aya keneh budaya pawai teh di Kuningan.

  263. Duh semalem saya teh abis nonton Film ayat ayat cinta ……… lamun simkuring perhatikan yaaahhh bahwa Poligami tuh bukan hal yg harus ditakutkan yaahh oleh sebagian kaum Wanita ………. yang memang sih perasaan wanita lebih halus, susah kali yaahhh untuk memahami secara detail wah ini niii perlu kita bahas bapak bapak kumaha yeeehhh menurut bapak/ibu mengenai Poligami?

  264. Wilujeng tepang Teh Tiara Manisa ( dari Manis panginten )
    Teh, simkuring bade nanggapi perkawis poligami, dupi di nagara urang seueur pisan jalmi anu palinter saking ku pinterna sok salah sangki kana poligami .

    Jalma-jalma diurang seuuer teuing emutannana kana su`uzon heula sateucan terang isi permasalahana “eta jigana tos ngabudaya”, di dieu simabdi sangat salut ka T`Tiara anu gaduh wawasan luas dina nanggapi poligami.

    Teh ieumah cuma ngalajengkeun kumaha saupamina hikmahna nonton ayat-ayat cinta diteraskeun kana tadarusan ayat-ayat Qur`an dilajengkeun kana pemahamannana akan langkung sae pisan.

  265. Poligami ? . . . . Satuju
    tapi nuhunkeun waktos pribados bade ngetang heula waragadna
    kumargi hiji oge rada repot
    sareng eta pun bojo acan sempat nonton Film ayat2 cinta
    bilih kumaha onam

    Nuhun Teh Tiara . . . . . . . wilujeung tepang

  266. Bagea yeuh Kang Dadang, kamana wae jigana riweuh ku bolak balik kng jkt.

    Eta ari Kang Dadang bet satuju-satuju wae, o….iya ya hidup poligami
    Kang ari dina ayat-ayat cinta onaman mah, sing saha wae anu nonton pasti satuju kahiji jeung kaduana “wedo na ayu-ayu tenan”, tapi leuwih ayu anu dirorompok.

    Kang ayeuna mah geuningan sapalih wetaneun bumina Bpk Bupati sateuacana jatinunggal geuningan tos aya jalan enggal anu arahna ka daerah pakidulan wangun tambih majeng wae.

    salam dr peuntas

  267. Haturnuhun tanggapannana betul sih memang urang kudu ningali permasalahannana …… tapi kebayakan orang maaf bukan suudjon banyak melakukan poligami berdasarkan nafsu aja ….. seer pajabat terutama pejabat pegawai Nagri ngalakukan Poligami bukan dasar Syiar …… bayangken …seer anu poligami padahal kalau diliat dari pengahasilan pegawai negri kalau murni sabaraha yaaaahhh ujung – ujungnya Korupsi kanggo nyumponan istri-istri nusanesna aduuuhhhh abdimah mani hawatir.

  268. Memang seer anu kudu dilakuken sunah-sunah yg lainnya yah tapi kalau tujuan syiar mah hente naon naon …. nu penting mental, sikap jeng sajabana kudu nyontohken imam anu alus dikeluarga, adil secara proposional, kalakuannana sae jeng bersih hatenna, mun alus tiasa ngabingbing istri-istrina.

    Sakitu wae ti simkuring.

  269. Kang U Syamsuha, kang Dadang, damang ?
    Ari di Kanada untuk bahan bakar masak dapur rata-rata nganggo elektrik, serba listrik, upami LPG mah biasana kanggo di trailer, upami kemping nnganggo trailer (home mobile).

    Para akang sadayana, masalah Poligami, abdi mah langsung wae tidak setuju, soalna sami sareng abusive toward woman.

    Nn

  270. Pangestu Teh Nenen, sawangsulna kumaha damang ? saurna ngalih ?
    soal poligami, pribados tos ngetang waragadna rada repot
    Pun bojo dirompok tos nonton ayat2 cinta, tetep bae teu satuju
    Janten pribados mah sanaos satuju poligami, tapi siganamah moal, duka tah upami Kang Uha Syamsuha sareng nusanesna mah

  271. Teh Nenen, alhamdulillah sae, pamugi Teteh oge aya dina kawilujengan, haturnuhun imfona.

    Kang Dadang, simkuring oge sami teu kalebet kana penganut poligami. hiji wae + satu putra/satu putri cekap reugreug kana hate

    salam sono dr peuntas

  272. Salam sono kembali from across the sea, wah… kangen geuningan ka baraya Kuningan🙂

    Ah… ari kitu mah abdi moal nonton film ayat-ayat cinta, teu aya ongkoh di Kanada mah he..he..he..

    Salam tepang kanggo istri kang Dadang & Kang Syamsuha, beruntung gaduh suami sapertos kang Dadang & Syamsumha, cekap hiji, moal poligami🙂

    Hidup kaum wanoja!

    Nn

  273. Waduh kang Dadang sareng, kang Uha,,, uang cirian pangambungna,,,ku areng,,yeuh,,,he,,,he,,,
    abdi oge sami kang, asa teu ngawidian kanu poligami téh,,,,,radi-radi trauma geuningan,,,,
    téh nenen kumah tos usum kembang teu acan,,,,
    didieu mah masih aya kenéh salju geuning,,,,,,
    hayu urang ngariung di hawu,,ah,,,
    baktos kasadayana

  274. Wilujeng tepang teh Nenen kumaha Damang? nuju diCanada kituuu aduh mani resepnyaaaaa ngalalana ka luar nergri singatos atos wae ulah hilap transfer informasi ti dituu teh.

    salam kenal

  275. Kang Nur jigana ari trauma kitu mah tos aya pengalaman.

    Ulah hilap saupamina mudikteh nyandak salju teras taburkeun di puseur kota sugan wae jadi berkembang etang-etang memperingan kanu icalan cuing/goyobod

    salam sono

  276. kang Uha trauma téh pédah baé ningali buktos, poligami téh seseur na mah matak nyandak balangsak,,
    kang Uha nuju alit abdi sakulawargi di jatinunggal, karang tawang,,,,jadi tatanggaan
    masih inget pami aya pertandingan bola di lapang caket walungan téa,,,masih aya kitu?
    salam baktos

  277. Kang Nur teh sihoreng kantos linggih di jatinunggal atuh etamah tatanggi caket pisan, malihan mah rumahna Taufik Savalas (alm) pan dijatinunggal palih kanan jalan upami urang arahna ka wetan, bojona teh ti serang caket bus buni geulis tea kapungkurmah.

    Lapangan bola masih aya terjaga pisan da eta munghiji-hijina di kel winduhaji teh ,palih kalereun lapangteh pas pinggir jalan bimina Pak Bupati urang Bpk H Aang Hamid Suganda.

    Upami percanten mah simabdi teh kalebet salah satu atlet bola waktos jaman harita da seueur pisan rerencangan main bola ti karangtawang teh (kantos ngiringan test kanggo bandung raya+persib sagala thn 82 an),

    salam kasadaya

  278. Imfo ti pun rayi tono hartono, saurna ayeunamah setiap dinten minggon teh sok diayakeun senam aerobik di alun-alun anu enggal lebakeun Kab(pendopo), ach jigana tambih raos tur betah wae nya tinggal di kuningan teh, wilujeng cageur jeung bageur ka wargi kuningan.

    Teh Nenen ari bubulucun teh sapertos urang baru lahir alias talanjang bulat punten teh sanes porno(punten kang Rastono ku abdi diwalerna).

    salam dr peuntas

  279. Hapunteun ternyata Tiara Manise sanes Pak Totong Saidin, hapunteun pisan kasadayana, khususna ka Pak Totong Saidin pribados neuda dihapunteun pisan.

    Wassalam

  280. Pendukung cagub jabar saha wae, sing alakur ulah silih gontokan, seperti anu nembean aya dina liputan 6 siang kampanyeu salah satu calon di daerah bekasi janten ribut, jeung deuih jigana perlu adanya perubahan dina kampanyeu teh jangan cuma menonjolkan goyangan si penyanyi aza atuh tapi coba program2 anu bakalan majengkeun masyarakat jabar.

    Saha wae anu kenging janten pamimpin urang anupentingmah sing amanah geura inget ka rakyat2 jabar makmurkeun jeung sing adil kalayan barsih.

  281. Kampanyeu di Kuningan teu patos nonjolkeun goyangan, ulah hawatir Kang Syamsuha
    Duka upami di wilayah Karawang jeung skitarnamah
    keun wae nuju kampayeumah ngagoyang oge
    mudah2an sparelena PILKADA ulah saling goyang

  282. Kang Dadang percanten pisan da abdi kawit ti kuningan, wargi kuningan pastina santun-santun, seperti nu kaalaman kusimkuring jika pas kaleresan uwih aya dikuningan teras kaleresan parkir dipanyuneun kantor pos & bni, eta juru parkir mani santun pisan, saentosna urang bayaran parkir teh teras anjeuna nyarios/ngado`akeun “wilujeng angkat sing atos-atos selamat sampai tujuan”.

    Hidup Kuningan “ASRI” Aman Sejuk Rindang Indah

    salam dr peuntas

  283. Kapara sadayana khususnya wargi wargi anu aya dilembur selamat ngajalanken pesta demokrasi mudah mudahn lancar aman sareng sukses sok pilih nu sesuai hati … ulah karena paksaan, sogokan, jeng sajabina nu penting mah hate urang sorangan pilih sesuai hati nurani ……. jeng kanggo anu teacan gaduh kasempatan jadi pamimpin ulah kecil hate masih banyak anu seer ku urang pimpim yang pertama :

    1. Pimpin Diri sorangan ( banyak Introspecsi laku lampah)
    2. Pimpim Keluarga, (pasihan contoh anu sae ka keluarga)
    3. Pimpin lingkungan urang (mudah2 diri urang dan keluarga nu sae piken contoh kanggo lingkungan)

    Mudah mudahan urang sadayana tiasa mengenal diri urang sorangan Insya Allah.

    Mugi mugi sukses Pemilu Jawa Barat, Bersih, Aman, dan lancar.

    Selamat memilih.

  284. Punten nu sarebu punten sanes mamatahan nih just menyampaikan sesuatu yg bermanfaat, salam kanggo ka Teh Nenen, Kang Uha, Kang Agfal, Kang Abbas, kang Nanang, tur keluarga besar Lemburkuring2007.

  285. Kenapa Poligami harus ditakuti …… Kenapa Poligami harus ditraumakan ………….. Kenapa juga Poligami bisa nyandak balangsak …….. kalau tujuannya syiar ……. dan yg melakukannya dengan berdasarkan ilmu insyaAllah tdk menjadikan beban, dan Poligami bisa dilakukan oleh orang orang yg memang mempunyai niat yg baik. bukan berlandaskan Nafsu saja.

  286. Saé pisan tah kumaha pami syiarna téh tiasa leres-leres di jembarkeun supados henteu janten jastifikasi kanggo nu teu acan faham, teras ilmu na ogé saé pisan pami di bagi-bagi supados janten pahala, supados henteu sapertos simulasi,,,,ogé nambihan ilmu kanggo abdi,,,saé pisan ah,,,,sok kang diantos
    hatur nuhun
    salam kasadayana

  287. Kembali salam Teh.
    Cariosan anatapi wejangannana perkawis poligami abdi janten emut ka “mamah dedeh,mamah dan aa” di indosiar dina acara curhat tabuh 5 enjing dugi tabuh 6

    Hatur nuhun pisan, tapi panginten anu jadi ditakuti, oge trauma kalayan balangsak teh, panginten ningali contoh2 nyata di urang.

    Bukan poligaminya yg salah, karena itu ada dalam Al Qur`an dan Qur`an adalah ilmu dari segala ilmu, cuma disini barangkali dari sipelakunya yg selalu mengedepankan hawa nafsunya meskipun tidak semua. Seperti tadi pagi jg disampaikan ku mamah dedeh masalah poligami menjawab pertanyaan ibu dari riau.

    Teh, janten nambihan elmu kepepimpinan sareng anu sanesna hatur haturnuhun pisan.

    salam dr peuntas

  288. Komentar pribados ping 31 Maret 2008 “setuju atas poligami” kumargi saterang pribados aya pembenaran menurut ilmu. Di komentar eta sakaligus nyinggung perkawis waragad sareng restu ti pun bojo, kumargi dua unsur eta mangrupi penunjang kanggo ngalancarkeun syiar. Keberhasilan di kluarga modal kanggo syiar di lingkungan anu lebih luas . . . . . haturnuhun

  289. JANGAN LUPA YACH….
    BESOK PILIH HADE…HADE…HADE…HADE
    Nuhun Teh Nenen, Kang Dadang, Kang U. Syamsuha, Mr. T, Kang Afghal,Kang Nurhidayat,Tiara Manise, Nanang,Lemburkuring sadayana, anu parantos ngadukung HADE….

    Tapi ingat pesannya jangan berPOLIGAMI kalau ga bisa ADIL. enak sich disebut kata Tiara Manise, tapi susah untuk dilaksanakan, jad kalau ga bisa ngapain pake POLIGAMI.

    HIDUP HADE…HIDUP HADE..HIDUP HADE

  290. Wilujeng ka sadaya pendukung cagub/cawagub
    jabar semoga sakses sareng aman tentram, Ini teh mangrupakeun pangalaman anu enggal janten sing yakin kana pilihanana anu bakalan mawa urang sadaya wargi jabar lima tahun kapayun.

    Semoga jawa barat tambih majeng terkhusus kanggo wargi kuningan sadaya.(salam kanggo wargi kel winduhaji)

  291. Upami ningali dina metro tv sistim perhitungan cepat pasangan hade anu unggul.

    Ini bakalan kejadian omnya sbg bupati kuningan dan ponakanya jadi wagub jabar, selamat dan sukses.

  292. Kabuktoskeun bibit unggul Winduhaji memang Ok
    ras emut ka si Windu (kuda alit tapi kuat)
    wilujeung kanggo anu bade dipasihan amanah
    slamat kanggo tim sukses HADE
    kaHADE ulah hilap ka pribados
    kaHADE ulah hilap kana program sareng janji2na
    kaHADE. . . . .kaHADE. . . . . .kaHADE

  293. Assalamuallaikum, wr wb Alhamdullilah Pamilu di Jawa Barat lancar, aman, jeng tentram tur Selamat kanggo ka pemenang pemilu mudah mudahan dalam memimpin Jawa Barat amanah sesuai keinginan Masyarakat tur kasadaya anu ngadukung mudah mudahan ngadukung, mensupport kepemimpinan nu terpilih tea.

    Selamat kanggo pemenang pemilu mudah mudahan Jawa Barat tambah maju, sareng memperhatiken program program kesejahteraan Masyarakat.

    Assalamuallaikum.

  294. Alhamdulillah damang Mr

    Kamana wae Mr teh bagea yeuh sibuk panginten nya, kang Dadang nuju dimana kumaha sae, oge kang Nur sareng Teh Nenen nuju usum naon di ditu teh, kumaha sami jiga diurang kitu aya pilkada oge teu hilap salam kasadaya wargi tatar kuningan.

  295. saya pesimis orang PKS mimpin jabar, contohnya di depok walikotanya dari PKS tapi dari mulai dilantik sampe sekarang ga ada kemajuan apa2. pembangunan boleh dikatakan zero. tapi mudah2an untuk gubernur Jabar yang terpilih kali ini saya berharap agar bisa membangun Jabar ke arah yang lebih baik mudah2an, jangan sampe seperti di depok, kader PKS yang diberi amanah sebagai walikota ga mampu membangun kotanya, kalau begitu apa kata duniaaa. mudah2an HADE bisa memimpin jabar dengan baik. amiin

  296. Alhamdulilah Pemilu Cagub dan Cawagub berjalan lancar yaahhh mudah mudahan HADE bisa memimpin dengan baik dan urang sadayana kudu mimpin diri urang yg benar jangan hanya mengoreksi yg lain, Mudah – mudahan HADE bisa membasmi mafia pemarentah yaaa nekan Korupsi, Kolusi, jeng sajabina ari bersih mah hese meren tapi menekan lebih kecil supaya mengurangi contoh contoh tadi lamun tiasa mah memberikan contoh anu sederhana sugan wae kabawahna juga sederhana, Memimpin dengan jujur, Bijaksana dan mementingkan kepentingan umum dari pada dirisendiri,keluarga dan kelompok tertentu. jeng urang sadayana kudu ngadukung. mudah mudahan pamimpin anu anyar teh tiasa megang amanah. amin

  297. Sok sedih sareng ningali kondisi sekarang teh terutama banyak mental pemuda pemudi yg rapuh, dan mudah terpropokasi yg ujung ujungnya merusak, main sogok karena kondisi yg demikian,untuk masuk lingkungan pemerintahan gimana nanti kedepan … banyangkan untuk masuk pemerintahan harus mengeluarkan dana yg luar biasa, apa nanti yg terpikir oleh pegawai-pegawai baru (gimana cara nutupin balik modal) nah ini yg harus kita perhatikan. akhirnya serobot sana serobot sini. nah ini yg perlu difikirkan oleh Pemimpin dan didukung oleh kita.
    Insyaallah kalau pemimpin kita bersikap tegas, bijak, sederhana insyaallah kebawahpun akan mengikuti. sesuatu bisa diawali dari atas. selamat berjuang pemimpin yang Baru, jaga amanah rakyat yang memilih, mari dukung pemimpin yang baru. SELAMAT SELAMAT MENJALANKAN TUGAS BARU.

  298. Langkung sae urang ngawitan ku rasa optimis,
    pesimis jeung sedih bakal nambihan rujit/kirang gairah
    Hasil demokrasi can tentu anu terbaik, tapi salah sahiji bentuk kesepakatan

  299. Kamarana yeeehhh pamirsa sadayana duh sok inget ka Mang Jaya. sok atuh ngagarajleng luncatan ka blok ie har mani sepi pisan nyaaaaaak.

    Sampurasuuuuunnn

  300. Ngiring ngarengkol sakedap ah… duuh lami teu kasaba ka ieu blog beuki rame uy, amit widi ka Kang T. Saidin, ka Kang Uha, ka Teh Nenen, ka ci Teteh Maudy… yang selalu always tampil cantik di TV tapi hanjakal tara ngajakan kuring he… he… kanu gaduh ieu blog hapunten kamari uih ka lembur teu sempet nganjang…. ka sakumna wargi Kuningan salam tepang…. pamugi di pasihan kajembaran… dah ah… mangga abdi de ngarengkol dai c.. u..

  301. Ass. Wr.Wb.
    Selamat kanggo ka tim sukses HADE sareng pendukungna. Sanajan sacara resmi teu acan diumumkeun pemenang pilkada Jawa Barat. Mudah-mudahan tiasa ngawangun jawa barat langkung majeng, khususna di wilayah Kuningan.
    Kanggo ka wargi asal Kuningan nu aya di pangumbaraan, mung tiasa ngadungakeun bae.
    Salam kanggo ka sadayana, teh nenen, kang saidin, on2hood, tiara, dadang pakembangan, akang U Syamsuha, teh Maudy, kang Rastono, kang Ajun, Ali Darma.

  302. Wah belum tangtu HADE meunang, yach beda opat persen mah can disebut menang mutlak, komo iyeu can aya kaputusan, saya mah sanajan pendukung urutan katilu DAI, tapi leuwih optimis lamun Agum Gumelar anu mimpin JABAR, dari pada HADE, siapa itu Hermawan? siapa itu Dede YUsuf? utk JABAR belum bisa orang yg basena artis keur mimpin Jabar mah..hidup Kang Agum.

  303. Hayu urang dukung PERSIB sok sing jiga baheula atuh prestasi teh ukir deui masa-masa indah masa keemasan seperti dijaman perserikatan.

    Geura tiru nuhadena ti SFC masih keneh bau kencur tapi prestasina EDUN double winner euy, pokoknamah PERSIB & SFC majuterus dan sukses sing jadi jawara dina satiap perhelatan.

    salam dr palembang

  304. Kanggo Kang U.Syamsuha,
    Abdi kaleresan linggih di Jakarta. Nya tos lami. Ti kawit tahun 1990an. Dupi asal mah ti Garajati, Ciwaru, Luragung. Kaleresan kang Rastono, nu linggih di bandung rerencangan sakola abdi waktos di Kuningan. Hatur nuhun.

  305. wilujeung enjing saderek2 sadayana, kanggo pendukung Agum jangan pesimis dulu karena belum ada pengumuman resmi dari kpud, abdi oge berharap AMAN tiasa mimpin jabar.

  306. Kang Icuk atuh caket ka karangkancana abdi gabuh wargi anjeuna guru P`Momon, teras diciwaru aya rerencanagn upami teu lepatmah bumina caket pasar aya tanjakan namina Wiwin.

    Kang waktos jaman masih sakolamah sering amengan kapawetananteh sapertos luragung, andamui, ciwaru biasa rombongan “PELABON” alias Pelajar Bonapide

  307. Karangkancana mah rada tebih. Nya waktos abdi sakola SMP mah sering amengan ka wilayah karangkancana. Dupi desa abdi mah caketna ka desa Andamui, Baok, Ciwaru. Sukses atuh ka rombongan “PELABON”, he..he…
    Kang On2hood, abdi di Jakarta na di daerah Cijantung. Hatur nuhun.

  308. horeeee horeeee HADE MEUNANG HADE MEUNANG HADE MEUNANG,..nu peunting mah meunang rek kumaha bae caranamah anu pentingmah menang, mau demo? EMANG GUE PIKIRIN.

  309. Wilujeng tepang teh Maudy, reueus lah teteh salah sawios urang kuningan anu sukses, tapi tong hilap kanggo ngiring ngarojong pangwangunan di Kuningan supados ulah kakantun ku kota sanes. Abdi oge kawit mah ti Kuningan di Kecamatan Jalaksana. Ayeuna nuju ngumbara di kota kembang. Pokokna urang Kuningan ngadukung saha bae ulah janten perpecahan, keun we urang percantenkeun saha bae anu naek janten pimpinan di Jabar urang pasihan kasempetan kanggo ngabuktoskeun janjina.
    Salam ti kota kembang,
    Rastono

  310. AMAN sareng DAI oge sami2 HADE
    HADE atanapi DAI, nupentingmah AMAN
    AMAN sareng HADE sami2 didukung ku para DAI

    Salam teupang Kang Rastono, kumaha wartosna di Bandung ?

  311. PILKADA di JABAR ternyata banyak ditemukan kecurangan2 dan ini akan di proses melalui jalur hukum, saya sangat setuju, jadi buat pendukung HADE jangan dulu bersuka cita, nunggu keputusannya. tapi intinamah kalau ternyata banyak kecurangan ternyata ga partai lama atau partai baru yach yang berbuat curang. jadi kesimpulana SARUA BAE. jadi jangan terlalu eklusiflah kalau berpartai, hilangkan sifat sok, sok bersih, sok benar, sok eklusif, tapi ujungnya sarua bae.salam dari GPCTA (Gerakan Pemuda Cinta Tanah Air )

  312. GPCTA mengajak ke semua lapisan masyarakat mari berantas ketidak adilan, jgn hanya KKN saja yang diberantas, ketidakadilan, ke eksklusifan dll yg bisa memecah belah persatuan dan kesatuan bangsai.

  313. Bagea lurrrrr,
    Bilih aya anu hoyong uninga online trading forex anu aman(sanes cagub…),tentram kanggo nambih-nambih meser gakser…mangga ku abdi bade di brukbrak keun ka sadaya wargi didieu babakan…sanes ku agul pinunjul atanapi ngajar ngojay ka meri..ieu mah ikhlas ngan ukur ka ieu babakan atanapi ka wargi urg dayeuh nu peryogi informasi ieu mugi2 ulah salah ngalengkah…..ieu mung ukur masihan jalan,mugi sing tiasa janten amal ibadah.naha kituw si kuring wungkul nu jadi trader forex ti kuningan atanapi aya nu uninga?

    anu hoyong golono haneut
    (urang lurtog..luragung tonggoh)

  314. Duh geuning aya Golono sagala aduh sok waas tah inget ka lembur simkuring ari enjing enjing sok meser pun ngadamel golono……… Aduuuuhhh para saderek sadayana duh ulah kapancing kana hasil Pemilu teh yang penting yang kudu inget kadiri sorangan introspeksi apa diri teh sudah bener …… ulah saling agul ulah saling cemoohhh sok saha wae anu kenging dina pemilihan CAGUB bukan kemenangan tapi Ujian ti Gusti Allah,

    saha bae anu jadi pamimpin pan masyarakat yang milih ……. pun kanu kengi ge te kedah agul.

    Sok hayu urang pimpin diri urang sorangan, Keluarga baru yg lain ulah saling menyalahkan.

    Perbayaklah istigfar dan merenung tingkah polah urang sorangan.

    Mangga selamat berinstrospeksi diri.

    Punten sanes mamatahan.

  315. Tiga pasang CAGUB tos masihan teladan
    memehna, nuju pelaksanaan, atos parelena saling mnghargai, legowo, sportif
    mudah2an janten contoh daerah//wilayah lain
    kmajuan knggo perkmbangan demokrasi

  316. Rek saha bae nu mimpin Jawa Barat, henteu masalah. Nu penting mah tos janten pilihan rakyat. Jabar tiasa aman, makmur, majeng dina sagala bidang pangwangunan. Hidup Jabar !!!!!!!!!

    Kanggo kang Agah, Teh Tiara, ” Hidup Golono” ” Hidup Golono”, he..he… golono pasti raos pisan

  317. Hidup HADE hidup HADE, cek uwing oge pilih anu HADE, pan meunang tuch. pilih yang lain? Ka laut aje…HADE dilawan..
    salam ka TIARA MANISE ternyata BOBOTOH AMAN hehehe. baru tau ..

  318. tos ah, saenamah bahasan nu kieu tiasa milarian deui ka forum tatanggi nu ngbahas ieu..si kuring mah ngan ukur hoyong ngalamun ka lembur…sareng naon nu tiasa sumbang pikiran ka ki dayeuh..ti mulai ayeuna EUREUN!!!!males macana oge pupulitikan mah lain didieu!!!!!
    yu ah ngbrl golono deui…..pami d luragung mah seueur katuangan enjing,diantawisna cuhcur didameul tina beas ketan nu di ancurkeun dugi ka ancur teras kulit luarna pami teu lepat mah disimbutan ku gula beureun..
    kieu we atuh nya, kumah pami urang posting kadaharan isuk di tmpt masing2..biasana mah sok aya nu sangat “KHAS”..di unggal wewengkon.pami tos aya nu kersa si kuring bade ngadongeng kadaharan isuk “KASRENG”
    cag!!

  319. Kanggo teh MAUDY,

    teh,sok atuh urang ngumpulkeun baraya lembur kuningan nu aya di jakarta.sugan jeung sugan tiasa janten pioner kanggo kamajengan kuningan kapayun.kedahnamah seueur urg kuningan di jakarta nu mulai moyan..ngan teu aya tali pangraket..jadi masing2 we…nembe ari lebaran seueur plat B di kuningan.
    diantos waleranna..ka wargi sadaya nu aya di jakarta oge mangga urang nyiptakeun tali pangraket kanggo silaturahmi.

    gubrag…aduh euuh,tisoledat..saha nu nyimpen sendal di golodog?kieu ari semangat teuing nyarios teh…..

  320. Kang Agah kumaha damang kang? sanes eta ningali sadal butut abdi teu sapalih uy? kakantun di mana nya? Leuh kieu ari jalmi pohoan teh tulung tulung hihihi

  321. tuh nya mang on2hood mah..geura ari nyimpen sendal teh ulah dina golono..eh golodog.inget teu kapungkur sok asa gagah & trendi mun make sendal “lily” sakitar taun 81-85an lah..

  322. Kang Agah, Icuk Y, Dadang Pakembangan, Die Ciremai sareng Tiara Manisa Anggraeni wilujeung tepang sareng salam baktos ti abdi kanggo sadayana, ayeuna teh linggih na dimana? abdi hoyong teupang.

  323. Swangsulna wilujeung teupang ka Tamsaka-cipari kota purbakala
    punten nami teh rada2 Jeupangnya
    abdi sadidinten aya di Cikarang-Bekasi, kcuali Sabtu-Minggu aya di Kuningan (caket SMP 2) sareng indungna brarudak
    aslina ti palih kidul arah bade ka Ciniru, pasna di Pakembangan-Garawangi

    Kumaha wartosna, situs2 sejarah di Cipari ? iraha2 photo2na dimuat di blog ieu

  324. Hatur nuhun ka kang Dadang anu tos neupangan, nya muhun salangkung mah rada jepang tapi eta teh bahasa arab anu saleureusnamah.

    alhamdulillah masih nyondong, Insya Allah sanes waktos photona ditampilkeun di ieu blog.

    salam ka kaluargi kang Dadang sadayana, upami ke kanuningan mah ameng atuh ka bumi….ka cipari, diantos.

  325. deuh…nuju ngalamun ka lembur…..sesah pami didongengkeun mah.seueur nostalgila..qqqq.
    ka kang tamsaka salam kenal oge ti abdi,kang dadang PJKA nya?
    kang icuk?kumaha yeuh thomas keok….

  326. Cuang cieung hirup di kota gede ayeuna, ripuh ku pangabutuh, susah ku pangala… can oge BBM naek sagala mahal, sesa gaji ti pamarentah tiap bulanna terus di itung2 ku kabulator eh kalkulator teu cukup jang meuli mobil-mobil acan uy…. mendingan cicin di lembur ngurus hayam, ngurus sawah korek cok oge matak sugema kana hate. Sanes kitu para bapa? para ibu… “Yaktooooos” saur manuk

    Kangge dulur2 di lebur tong maksakeun maneh hijrah ka kota lamun teu boga bekel ku pangarti, boga bahan ku pangabisa…. sanes kitu Kang T Saidin… yeee kamana jalmi teh uy. Kang T. Saidin kemana saja dirimu? hihihi

  327. Kang On2hood… nuhun tos mampir di blog puisi…
    Mendingan dilembur tiasa dahar disawah sareng sambel tarasi, ari enjing tiasa ngabubur. Teras sonten aya sorabi & gemet he..he..he…

    Kalah hoyong meser gemet sabaskom….🙂

  328. ass ww…..

    Punten, ngiringan ah…abdi teh urang ciamis sakolana di SMA N I Ciamis, jur. biologi II lebet th. 1985 , hoyong patepang sareng rerencangan sa angkatan, bilih aya nu nuju maos ieu serat , mangga atuh urang tiasa kontak. nuhun

  329. Ass, kumaha daramang wargi2 nu aya di kuningan tepangkeun abdi abeng kawitna ti SMK 3 kng di lebetna pengurus radio sp fm ,hoyong patepang sareng rerencangan abdi ti SMK YAMSIK Lsn thn 97, bilih rumaos mangga atuh ieu serat di balas, teu hilap oge bilih aya pans sp fm sok atuh cuang patepang,nuhun pisan

  330. ka urang kuningan nu aya dipangubaraan hayu urang sukseskeun pilkada bupati dikuningan saurna bulan oktober, mudah mudahan sing lancar kanggo neruskeun pembangunan di daerah urang.

  331. PILKADA teu ngaruh euyyyy, nu peunting mah harga-2 kabutuhan kajangkau, ulah kawas ayeuna sagala rupa susah. sagala rupa mahal. meningan jiga baheula waktu jamanna Pak Suharto loba hutang ka nagara dengeun oge tapi rakyatna teu susah batan ayeuna. jaman kiwarimah hutang tambah gede rakyat tambah ngoceak……rek dahar oge susah.

  332. Panuju pisan tah ka Rakyat Leutik. jaman kiwari teh mani susah pisannya. minyak naek, kabutuhan pokok naek ongkos kahar mimiluan naek deui, komo angkotmah tos naek ti heula, pajar soteh harga minyakna naek. aduhhhhh asa raripuh pisan. tacan biaya sakola bararudak anu teu sakeudik.

  333. Muhun Rakyat Leutik, Ibu Enung, Ibu Entin
    geuningan teu puguh juntrungna ayeuna teh
    inohong berani ngambil keputusan teu populer demi rakyat
    tapi raraosan langkung2 repot/ripuh kanu leutikmah
    biaya pendidikan gratis, tapi kaluhurna teu kajangkou/mahal
    ari kahoyongmah inohong teh teu kenging seueur saur tapi hasilna ka raos ku rakyat leutik
    Bersama kita bisa. . . . Indonesia bisa
    bisa naon maksudna ?
    lain otak/pikiran pribados kitu anu salah/ kutukupret
    Kumaha tah pendapat Akang2 atanapi teteh2 anu saleresna
    sugan pribados teu poekeun teuing

  334. Bener nya kalah beuki susah geuning hirup teh, kumaha engke anak2 urang sakolana lamun ayeuna bae geus kabeh marahal….

  335. Tah geuningan Kang Zoen jeung Kang Agfhal saemutan
    Tukang dagang ditembak ku BBM, kantun nembak kanu balanja
    Angkutan kantun nembak ka panumpang
    Pribados sebagai buruh/kuli kudu nembak saha
    piraku nembak dunungan, maneh oge keur pusingeun ku bahan baku marahal. . . . . . . sabar hate, sabar Ibu2 sadaya

    Teh Nenen di Canada jiganamah anu tiis ceuli herang mata

  336. Ngeunaan naikna BBM leres pisannya urang jadi pararusing tur menit (sanes detik nya kang Zoen), tapi urang teh tadina keur jaman2 katukang terlena teuing ku ayana subsidi, sedengkeun jalmi awammah kirang ngarti kana subsidi teh mahkluk naon tea.

    Teh Nenen + Kang Nurhidayat mah leres pisan adem ayem wae teu kena imbas kuayana naikna BBM.

  337. He..he..he… leres kang Syamsuha & kang dadang,
    Abdi mah di Kanada geuningan tenang2 wae…🙂
    Daramai…. sangat cantik🙂
    Sanes ngabibita ieu mah … he..he..he…

    Salam kangen kanggo sadayana🙂.

  338. eta uwa uu….seuri yeuh si kuring maca “menit hulu”…eta basa kuningan wetan pisan……biasana pami di kota kuningan mah “rieut”..aya deui basa lokal kuningan wetan nu sami hartosna “lungleung”..

  339. Sanes bahasa kuningan wetan tapi bahasa kuningan asli itu geura kang zeon anu tinggal di kota oge sami urang kedah bangga kana bahasa lemah cai, , upamina lungleung nembe mireng naonnya hartosna, upami nembok kopi eta oge kuningan asli.

  340. bener ari kitunamahnya saderek-2, saha anu teu pusing geura, gara-2 anu ngaran BBM Naek kabeh barubah, sampe pikiran urang sadaya karasa mani liuer, komo di kota-2 gede mah, loba jalma anu sareutres. ari abah mah da tos kolot kieu tinggal isuk boh pageto ge moal aya di alam dunya. ngan hiji ti abah mah SABAR anu bakalan jadi obatna, jeung ulah hilap menta kanu kawasa ALLAH swt. muga-2 urang sadaya di pasihan kakuatan sareung kasabaran dina nyanghareupan sadaya permasalahan di alam dunia iyeu, jeung ulah poho sholat 5 waktu. eta bae ti abah mah. wassalam

  341. Lieur, rieut, lungleung, menit, puyeng, jangar, nyeri hulu
    eta panyakit hulu/panyawat sirah
    biasana eta kumat upami nuju usum paceklik, tanggug bulan
    aya hubunganna kana kelenjar kantong kempes
    Insya Allah upami kantongna weuteuh, pangabutuhna euweuhmah moal karaos nanaon
    cukup ku dikerik jeung nembok kopi oge pasti plong

  342. Logat kahirupan….

    Lengkah hirup dina alam saliwat
    Nyorang mangsa teu dipenta ti anggalna
    Pakupis kalimpud ku karipuh
    Ngan keur pangedulan bakal karugian
    Lolongkrang karipuh jadi alesan
    Padahal ramo lengkep sapuluh
    Padahal suku panceg ngalengkah
    Mapaes maneh ngadiprek nampa pangasih
    Lain ngahalangan rejeki nu katampi
    Lain iri ku janji-janji nu teu bukti
    Geus puguh jaman keur susah
    Geus puguh nagara keur payah
    Geus waktuna hirup kudu robah
    Geura parigelkeun ramo
    Geura lengkahkeun suku
    Nincak ambalan jauhkeun pancekadan
    Ronjatkeun ajen diri ku pangarti
    Geura balik kanu hiji
    Hiji dzat iwal ti Gusti
    Rrejeki moal pahili
    Bagja moal paala-ala
    Pageuhkeun pancakaki
    Someah lain ukur ka diri
    Da hirup teu salawasna di luhur
    Kudu inget ka handap tempat urang baheula
    Rapetkeun barisan dina hiji tujuan
    Dinamis ngayonan perkembangan jaman
    Nendangan hahalang kamajuan jaman
    Eksistensi cicing pananjeur kahirupan

    Salam 100 TahunKebangkrutan Nasional

  343. masa Alloh eta geuningan nya… matak kukurayeun macana oge.. pajarteh 100tahun kabangkrutan nasional… beu edas.. lerespisan kang on2.. salam kenal wae kasadayana.. teuhilap ka panggeugeuh ieu blog ampun paralun anu kasuhun hapunten tina sadaya kalepatan ketikan-nana.. cag ahh…

  344. Punten Kang ON2, abdi mah teu sapamadegan saupamina 100 taun Kebangkitan Nasional aya nu nyebatkeun 100 taun Kebangkrutan Nasional. Upami kitu, panginten 20 Mei 1908 teh tiasa disebatkeun awal Kebangkrutan Nasional ? Padahal, teu acan tangtos Indonesia tiasa merdeka, saupami teu aya tarekah ti pihak pamuda nu ngayakeun pergerakan 20 Mei 1908. Nya ti harita pisan rayat bangkit (nguniang hudang). Saupami 100 taun nasional bangkrut, teu acan tangtos urang tiasa tepang di ieu alam maya. Nasional mah teu bangkrut, mung ti saprak aya Kebangkitan Nasional urang henteu engeuh sareng ngamaknaan kana eta perjongan pemuda. Kalebet Pergerakan reformasi, nu kiwari disalahhartikeun. “Kau Yang Berjanji Kau Yang Mengingkari” kitu panginten Kang.!
    Ayeuna mah kieu, kumaha carana sangkan urang balik deui ngajungjung niley-niley nasionalisme. Da enya, kapan di urang ayeuna leuwih rea nu mentingkeun diri pribadi atawa golongan batan kapentingan bangsa. Demi daerah, demi Indonesia mung saukur dina ucapan. Di alam kiwari mah sesah mendakan nu enya-enya babakti ka nagri sareg lemah cai teh. Nu puguh mah kumaha carana mertahankeun kakawasaan, kumaha carana kapilih deui nu antukna rayat leutik nu jadi korban. Teu kedah silih lepatkeun, hayu urang lenyepan ku diri urang sewang-sewangan. Cag Ah.

  345. Tuh geuning…. ternyata masih banyak orang yang rasa Nasionalisme nya tinggi he.. he…
    Ketika saya kasi comment dengan kata “Kebangrutan Nasional” banyak yang enggak setuju,.. punten ah just a contemplation… Hatur nuhun

  346. Muhun, didieu urang kedah brani beda pendapat
    teu kenging saur manuk alias ikut2an
    supados saling koreksi, silih geuingkeun. . . . Insya Allah bangkit
    sanes kitu Kang Zoen, Kang On2hood, Kang Uha Sya, Kang Icuk,
    Kang Agah, Kang Nurhidayat, Kang Rastono, Kang Agfhal, Abah Ulis, jamesboond, Teh Nenen, Ibu Entin, Ibu Enung, oge nusanesna
    Mani seueur pisan ayeuna dulur2, iraha2 ku pribados diabsen

  347. Ha.. ha… ni sa-RT-eun uy, de dibagi “gemet” nya… duuh gemet… halah na jadi inget ka gemet ieu teh…

    Nya hapunten we bilih aya anu katincak manah, kalengkahan janten amarah, sarebu laku salaksa lampah, tumbu laku kaukur ku umur, boga diri nu sakiwari, jembarna hate estu nu di seja… teu aya maksad nanaon mung saukur bahan emutan urang.

  348. Rakyat sudah semangkin menderita, semakin susah.
    mana yeuh HADE…….koq ga ada suaranya nich, sok lah bisa teu ngarubah Jawa Barat. khususna bisa memberikan kesejahteraan rakyat Jabar, sasuai yang sudah disampaikan basa keur Kampanyeu di beberapa daerah.
    Diantos realisasi na ah,……..ulah ngan ukur janji.

    Salam

  349. Sami2 Kang ON, abdi oge teu aya maksad nanaon ieu mah etang-etang diskusi sakantenan ngageuing kitu oge manawi bahan katampi. Bilih pondok janten orok, panjang janten budak hapunten anu kasuhun.

    Kanggo Kang Dadang : Leres Kang, sareng saha deui atuh urang Silih ASAH, ASIH, ASUH, ari sanes sareng batur salembur mah. Soal benten pamendak eta mah biasa, nu penting mah aya mangfaatna Sanes kitu Kang Dadang, Kang On2hood, Kang Uha , Kang Icuk, Kang Agah, Kang Nurhidayat, Kang Rastono, Kang Agfhal, Abah Ulis, jamesboond, Teh Nenen, Ibu Entin, Ibu Enung, Kang T. Saidin, Kang Tarso, Kang O. Solihin (Sibuk.?), Kang Dodi. J, Kang Dodo, Kang Santobri, Kang Awan, Kang Genibara sareng nu sanesna.? . (Punten, nurutan kang Dadang ngabsen, nu sae mah saur sepuh oge kedah diconto). Kanggo Kang Uha : Nuju usum nanaon di Palembang?

  350. Kang Zoen duka nya ari kieu nyebatna usum naon sapertos kamari dina sasih mei awal2 mah panas teh mani nongtoreng pisan tapi pertengahan mei dugikeun kaayeuna tiap dinten teu enjing teu siang hujan teras, upamina bubuwahan kadu, dukuh sareng anu sanesna teu acan usum panginten sami ngiring prihatin oge.

    salam dr peuntas

  351. Maudy Koesnaedi Dicalonkan Jadi Wabup Kuningan

    Jakarta, Maudy “Zaenab” Koesnaedi dicalonkan menjadi Wakil Bupati Kuningan Jawa Barat. Artis yang ngetop lewat sinetron Si Doel Anak Sekolah ini dicalonkan melalui calon perseorangan.

    Pencalonan artis asli Kabupaten Kuningan ini diungkapkan Ketua DPC Partai Hati Nurani Rakyat (Hanura), Arif Riswan. Menurutnya, istri Erick Meijer ini akan dicalonkan mendampingi dirinya sebagai bupati Kuningan periode 2008-2013.

    Rencananya Arif dan Maudy akan maju di pilkada Kuningan melalui jalur independen atau calon perseorangan. “Saya dan Maudy akan maju lewat jalur independen,” kata Arif, kepada wartawan di Kuningan, Jawa Barat, Rabu (7/5/2008).

    Niat Arif menggandeng Maudy sudah dikomunikasikan dengan seluruh pengurus Partai Hanura, mulai PAC, DPC, DPD hingga DPP. Hasilmnya mereka merespons positif.

    Kenapa memilih Maudy? Arif menilai Maudy memiliki daya intelektual baik, karir baik dan sisi keluarga harmonis. Terlebih Maudy memiliki modal pendidikan sastra Perancis di Universitas Indonesia.

    Arif menepis tudingan dia memilih Maudy dalam pilkada hanya untuk memanfaatkan penampilan dan popularitas. “Perlu dipahami, mereka (artis) juga memiliki hak yang sama untuk membangun daerah. Terlebih mereka punya kemampuan untuk itu. Jadi kami bukan latah,” ujarnya.

    Apakah Maudy bersedia? Arif mengaku Maudy sudah siap. Maudy siap kembali ke kampung halaman untuk membangun potensi daerah terutama potensi pariwisata.(mar/mar)

  352. Tah geuningan . . . . . . rame jiganamah PILKADA Kuningan
    calon independen ngawitan ambil bagian
    mpok Zaenab menuju Kuningan 2
    leres kitu Teh Maudy ? teu kapireng kamana bae

  353. Lemur Kuring, hatur nuhun nami abdi ka absen. sanaos sareng aya ka sangsina, “leres eta teh nami SANTOBRI anu di maksud teh sim abdi?”, bilih aya Santobri anu sanes. Hanas tos kembung irung beukah raray (ge er…red). unjuk tumaros, ari rasa nasionalisme teh anu kumaha?? Nyariosna kedah naggo bahasa indonesia??? atanapi nasionaslime teh kedah meser bensin anu mahal?? atanapi nasionalisme teh kedah janten TKW?? atanapi nasionalisme teh keudah mayar karcis jalan tol anu ngiringan mahal sanaos kedah ngesang margi stress mikiran macet??? atanapi keudah meser kupat tahun sareng sangu lengko tibatan nasi KFC, MCD, atanapi Pizza Hut, supados artosna teu kaman-mana aya di Kuningan Wae, atanapi kedah meser wedang jahe, bajigur, tawulu, sareng es kulaing kaling tibatan meser coca coal sareng pepsi?? atanapi keudah meser cai peuyeum wae nau khas Cibeureum Kuningan tibatan keudah meser BIR? Ngan duka kapikir ku urang lamun karajinan seni suling, calung sareng angkulung anu aya di tatar kuningan jadi barang langka? BBM langka masih mending seueur nu antri. Tapi Suling jadi langka margi teu aya anu peduli. JANGAN_JANGAN kebon tamiang na oge tos teu aya, kitu deu awi hideung bahan calung tos sirna. NASIONALIME mah asa LUHUR teuing keur uang, Kumaha lamun urang galakeun KUNINGANISME dina sagala bidang, boh sina seni budayana, tata laksan, taa busana sareng tat boga na. Ka pikir ku urang lamun di tiap alun-alun desa aya pnaggung seni?? aya kapikir ku urang lamu LEMBUR KURING tiasa ngayakeun lomba seni suling tinggal?? Duka Lah… geuning nulis teh beuki lila beuki napsu, pinuh ku rasa gundah margi lamur tur pareumna budaya lokal utamina di tataran KUNINGAN TIMUR, kalebet lembur abdi anu aya di jawa tengah perbatasan Cibingbin Kuningan. Punten ka LEMBUR KURING tiasa ngayakeun acara “tukeur seni”, contona : Lembur Kuring ti Kota Kuningan nyandak rombongan seni, berkunjung ka Cibingbin. Tersas isang atau malamnya diayakeun pagelaran seni di alun-alun desa, anu nampilkeun seni rombongan ti Kuningan kota oge nampilkeun seni anu aya di Cibingbin. Eta MEUREUN WUJUD NASIONALIME yang berakar dari KUNINGANISME. KUMAHA???????

  354. Satuju kang Santobri, sanes badé ngabébénjokeun, problem BBM kiwari téh nyaéta problém urang balaréa saalam dunya, kang Uha, geuning di negara nu kasebat tos maju ogé, nelayan, supir sareng patani nuju marogok, lauk di pabalatakeun di anggo ngablokir jalan distribusi BBM, komo di urang panginten langkung-langkung karaosna,satuju pisan kana cariosan kang Santobri , intina panginten kumaha ngamajengkeun sistem ekonomi di kampung kanggo ngarojong pangwangunan daerah, lewat potensi nu aya, sapertos suling Cibingbin, peuyeum, angklung,ogé kekhasan ti kampung nusanésna,,,tah panginten modal éta tiasa di kembangkeun ku perhatosan pamarentah daerah, pasar na di bika sareng didameelkeun, supados suling sareng nusanesna tiasa minton deui, peuyeum sareng golono,hucap, tiasa dituang bari mirengkeun suling nuhalimpu,,pan mernah,,

    kanggo partai Hanura leres pisan sanes popularitas nanging visi sareng program nu kedah di jentrekeun, visi kanggo ngawangun Kuningan ka payun, sareng program nu utamina kanggo kamajengan,,tah jigana saé panginten kang Zoen pami para kandidat téh, diutamakeun visi sareng programna,

    salam baktos kasadayana
    Nurhidayat
    ti nageri Zidane

  355. Sami-sami Kang Santobri, leres nu dimaksad ku abdi Santobri urang Desa Pananggapan, Desa Banjarharja, Kabupaten Brebes, Jawa Tengah. Sanes eta, nu dimaksud rasa nasionalisme ku abdi mah Kang. Tapi raket patalina sareng niley-niley kabangsaan nu kedah dicepeng pageuh ku urang salaku bangsa Indonesia nya eta Bhineka Tunggal Ika. Bhineka Tunggal Ika, henteu ningali minoritas atawa mayoritas. Pon kitu, henteu ningali sukuisme, henteu oge basa minangka komunikasi sapopoe. Masarakat Indonesia nya eta Kesatuan Utuh nu papada nampa perbedaan sewang-sewangan. Perbedaan ngarupakeun kaendahan lir ibarat urang neuteup Gunung Ciremai, atawa alam Desa Pannggapan kalebet bendungan Malahayu.
    Perkawis karajinan suling, angklung sareng calung di Kuningan leres tiasa disebat langka. Padahal, pan angklung dugika ngambah ka mancanagara the bibit buit atawa asal muasalna mah ti Citangtu Kuningan, nya eta alpukahna Pa Daeng Sutigna (Alm).
    Mung urang ulah alit manah, Kang Sahroni, urang Citangtu ayeuna ngeureuyeuh keneh ngadamelan paralatan kasenian (Suling, Calung, Angklung, Kacapi, Kendang, sareng jenis kasenan sanesna). Tong salempang, Kebon Tamiang sareng awi hideung aya keneh.
    Memang, upami nyarioskeun nasionalisme kapirengna asa luhur teuing. Malah, boa aya oge nu nyebatkeun idealisme nu kaleuleuwihi. Tapi pangemut sim kuring mah henteu kitu, urang kedah tiasa ngabedakeun antara kapentingan nasional sareng kapentingan daerah (lokal) gumantung situasi sareng kondisi.
    Perkawis ngagalakeun KUNINGANISME , pan ayeuna oge nuju dikeureuyeuh. Ieu blog salah sahijina. Mudah-mudahan wae atuh, ku ayana ieu media tiasa kanggo ngahudang rupa-rupa hal nu aya pakaitna sareng Kuningan. Tapi, simkuring teu ngaistilahkeun KUNINGANISME.
    Enya, seni penting dipintonkeun kanggo ngahudang sumanget. Hirup henteu leupas ti nu disebat seni. Sabalikan kumaha carana seni sangkan hirup. Hayu urang ngayakeun Pasanggiri Suling. Sok saha nu bade janten sponsor daptar ti ayeuna. Cag Ah.

    (Baraya, Teu Karaos geuning tos nagebay nya…? Kumaha upami urang ngalih dina page ngobrol nu rada lowong keneh).

  356. Punten ah bade tumaros, ari dede hileud teh anu alumni sma kosgoro sanes, anu alit2 tea….tiasa nyuhunkeun no hp na teu…

  357. Sekilas Info
    Saya sebagai anak asli lemah cai (Kuninagn) dan sekarang lagi ngumbara disebrang lautan (Palembang), sebagai warga Palembang saya merasa bangga sekali dimana tadi siang tgl 7 Juni 08 mulai jam 07.00 s/d 13.00 telah dilangsungkan PILKADA Walikota Palembang yang diikuti oleh empat pasang calon dengan aman tentram dari mulai kampanyeu sampai dengan pelaksanaan Alhamdulillah warga saling asah saling asuh teu saling gontok-gontokan, semoga menjadi contoh bagi kita semua terkhusus bagi Kotaku Tercinta Kuningan yang sebentar lagi akan mengadakan Pilkada Bupati semoga sukses.

    salam dr peuntas

  358. Saya ngadukung maudi kusnaedi calon wabup, komo lamun calon bupatina iwa k. Leuwih cocok deui. Sugan bae kuningan jadi kasohor ku para artis2 putra daerahna.

  359. Kang tamsaka………….di cipari
    wilujeng tepang
    calon bupati Kuningan
    nu paling cocok mah………..keur bupati teh
    TUKUL ARAWANA
    wakilna
    DEWI PERSIK

  360. SEJARAH POLYGAMI

    Oleh : Fakta 04 Jan 2007 – 2:50 am

    Dengarkan ceramah Dr. H. Sanihu Munir : Yesus berpoligami :sound Dalam antropologi sosial, Poligami merupakan praktik pernikahan kepada lebih dari satu istri atau suami. Terdapat tiga bentuk poligami, yaitu : Poligini ( Seorang pria memiliki beberapa orang istri); Poliandri ( Seorang wanita memiliki beberapa orang suami ) dan Group Marriage atau Group Family ( yaitu gabungan dari poligini dengan poliandri, misalnya dalam satu rumah ada lima laki-laki dan lima wanita, kemudian bercampur secara bergantian ). Ketiga bentuk poligami itu ditemukan dalam sejarah manusia, namun poligini merupakan bentuk paling umum. Poligami ( dalam makna Poligini ) bukan semata-mata produk syariat Islam. Jauh sebelum Islam datang, peradaban manusia di berbagai belahan dunia sudah mengenal poligami.

    Nabi Ibrahim as beristri Sarah dan Hajar, Nabi Ya’qub as beristri : Rahel,Lea, dan menggauli dua budak/hamba sahayanya : Zilfa dan Bilha. Dalamperjanjian lama Yahudi Nabi Daud as disebut-sebut beristri 300 orang.

    Dalam sejarah, raja-raja Hindu juga melakukan poligami dengan seorang permaisuri dan banyak selir. Dalam dunia gereja juga dikenal praktik poligami, Dewan tertinggi Gereja Inggris sampai abad sebelas membolehkan poligami.

    Dalam Katholik sejak masa kepemimpinan Paus Leo XIII pada tahun 1866 poligami mulai dilarang. Dalam The Book of Mormon, Triatmojo, menjelaskan bahwa Penganut Mormonisme sebuah aliran Kristen, pimpinan Joseph Smith sejak tahun 1840 hingga sekarang mempraktikan bahkan menganjurkan poligami.

    Bangsa Arab sebelum Islam datang sudah biasa berpoligami , ketika Islam datang, Islam membatasi jumlah istri yang boleh dinikahi. Islam memberi arahan untuk berpoligami yang berkeadilan dan sejahtera. Dalam Islam Poligami bukan wajib, tapi mubah, berdasar antara lain QS An-Nisa : 3 .

    Muhammad Abduh (1849-1905 ) adalah satu dari sedikit ulama yang mengharamkan poligami, dengan alasan bahwa syarat yang diminta adalah berbuat adil, dan itu tidak mungkin bisa dipenuhi manusia seperti dinyatakan dalam QS An-Nisa : 129 ( Tafsier Al-Manar, Dar Al-Fikr, tt, IV: 347-350 ) Abduh yang mantan Syeikh Al-Azhar ini menjelaskan tiga alasan haramnya poligami : Pertama, Syarat poligami adalah berbuat adil, syarat ini mustahil bisa dipenuhi seperti dikatakan dalam QS An-Nisa : 129. Kedua, buruknya perlakuan para suami yang berpoligami terhadap para istrinya, karena mereka tidak dapat melaksanakan kewajiban memberi nafkah lahir dan batin secara baik dan adil.
    Ketiga, dampak psikologis anak-anak hasil poligami, mereka tumbuh dalam kebencian dan pertengkaran karena ibu mereka bertengkar baik dengan suami atau dengan istrinya yang lain. ( Al-‘Amal Al-Kamilah lil-imam Al-Syeikh Muhammad Abduh, Cairo, Dar Al-Syuruk, 1933 , II: 88-93 ) .

    Argumen Abduh inilah yang sering diusung oleh kaum sekuler liberal, untuk menolak poligami, disamping dalih utama mereka adalah HAM dan GenderEquality ( Kesetaraan Gender ). Padahal keadilan yang mustahil bisadilakukan manusia bukan keadilan dalam segala hal. Seperti dikatakan sahabat Ibnu Abbas ra, adalah keadilan dalam hal mahabbah dan ghirah kepada istri-istri. Yang dituntut oleh QS. An-Nisa : 3 adalah keadilan dalam memberi nafkah. ” “Adil ” juga tidak identik dengan ” sama “. Ketika kabar Aa Gym menikah lagi dengan AlFarini Eridani muncul ke media bersamaan dengan beredarnya video mesum yang dilakukan penyanyi dangdut Maria Eva dengan Seorang anggota DPR dari Partai Golkar Yahya Zaini, reaksi keras, dan emosional dari berbagai kalangan, khususnya pengusung gerakan feminisme sekuler, lebih banyak dialamatkan kepada pelaku poligami yang dalam Islam hukumnya mubah. Sampai ada Koalisi Perempuan Kecewa Aa Gym (KPKAG). Presiden SBY pun seperti kebakaran jenggot, sampai harus memanggil mentri UPP Meutia Hatta dan Dirjen Bimas Islam Nasaruddin Umar untuk merevisi PP !0/1983 agar tidak hanya berlaku bagi TNI/Polri dan PNS saja, tapi bisa diperluas hingga menjangkau kaum swasta.

    Anehnya, Baik Presiden SBY, Meutia, Nasaruddin dan mereka yang antipoligami tidak merasa resah dan prihatin atas ” Poligami liar ” model Maria Eva dan Yahya Zaini, yang jelas-jelas haram. Kenapa kaum feminis tidak merasa sakit hati diperlakukan seperti barang dagangan, setelah hamil dipaksa harus menggugurkan kandungannya, lantas dimana moral obligation mereka ? Mestinya yang harus diperketat dan diperberat bukan aturan poligami, tapi aturan dan hukuman bagi pelaku ” Selingkuh “, atau ” Teman Tapi Mesum ” yang pelakunya bisa dipastikan jauh lebih banyak dari pada pelaku poligami.

    Aturan seperti PP 10/1983 yang melarang PNS berpoligami telah menciptakan opini umum dan pencitraan bahwa poligami seakan sebuah tindakan kriminal yang keji dan amoral yang harus diberantas sampai tuntas. Apalagi dengan persyaratan bathil yang sama sekali tidak rasional saking super sulitnya.
    Pada hakikatnya dengan peraturan model PP 10/1983 ini pemerintah RI telah ” mengharamkan ” poligami. Selain harus seizin istri pertama dan izin atasan, istri pertama haruslah : 1) Tidak mampu menjalankan tugasnya sebagai istri; 2) Berpenyakit permanen ; 3 ) Tidak berketurunan. Maka jangan kaget, jika pada akhirnya banyak di antara mereka yang menempuh jalan haram dan terkutuk.

    Dalam Katholik Pastur termasuk Paus jangankan berpoligami, mereka menikahpun tidak. Sebuah sikap dan tradisi yang sudah dipertahankan selama hampir dua ribu tahun. Diantara alasannya karena Tuhan (Yesus) tidak menikah, maka sebagai pelayan Tuhan mereka tidak menikah. Kebanyakan kaum muslimien juga mempercayai bahwa Nabi Isa as tidak menikah. Menurut pandangan banyak kristolog, keyakinan itu lebih banyak dipengaruhi oleh ajaran Katholik tadi. QS. Ar-Ra’du : 38 yang menyatakan bahwa Allah telah mengutus banyak Nabi dan Rasul sebelum Nabi Muhammad saw. dan telah memberikan kepada para Nabi an Rasul itu istri dan keturunan, tak terkecuali Nabi Isa as.

    Dan Brown dalam bukunya The Davinci Code menyebut nama Maria Magdalena sebagai istri Yesus, yang ketika (orang yang diserupakan) Yesus disalib, ia sedang hamil tua. Kemudian atas bantuan paman Yesus bernama Yosep dari Arimatea ia dibawa keluar dari Yarusalem menuju Prancis. Ia dititipkan pada sebuah keluarga Yahudi . Ia melahirkan seorang anak perempuan yang kemudian diberi nama Sarah. Setelah Sarah dewasa ia menikah dengan seorang bangsawan Prancis. Dari pernikahan dua bangsawan ini melahirkan sebuah marga bangsawan baru yang dikenal dengan nama Merovingian.

    Mereka sampai hari ini masih mempertahankan sebuah aliran gereja bernama Churh of Sion yang pemuka agamanya adalah perempuan, meneruskan kepemimpinan Maria Magdalena. Seorang sejarawan dan pakar theology dan Al-Kitab bernama Prof Dr Barbara Theiring dari Sidney, Australia, yang selama 20 tahun mendalami Naskah Laut Mati, yakni sebuah naskah tua Injil tertua yang ditemukan di laut Mati, dalam buku yang kemudian ditulisnya “Jesus The Man” berkesimpulan bahwa Yesus itu bukan hanya menikah tapi juga berpoligami.

    Upacara pernikahan Yesus oleh pihak gereja sengaja dikaburkan. Dalam injil Lukas 7:37-38 dijelaskan bahwa Maria Magdalena membawa buli-buli pualam berisi minyak wangi, sambil menangis ia pergi berdiri di belakang Yesus dekat kakinya, lalu membasahi kakinya itu dengan air matanya dan menyekanya dengan rambutnya, kemudian ia mencium kakinya dan meminyakinya dengan minyak wangi itu. Ini adalah upacara pernikahan bangsawan Yahudi. Dalam Injil dikaburkan seolah-olah Maria Magdalena adalah seorang perempuan pendosa yang datang meminta ampun kepada Yesus. Menurut Barbara seorang perempuan mencium laki-laki yang bukan muhrimnya dalam agama Yahudi hukumannya adalah hukuman mati. Tapi kenapa Maria Magdalena tidak dihukum ? Karena ini merupakan upacara pernikahan Yesus.

    Prof . Dr . Barbara Theiring dalam bukunya Jesus and The Riddle of The Dead Sea Scroll, Harper San Fransisco, 1992, menjelaskan kronologi perkawinan Yesus. Perkawinan pertama (kawin gantung) dengan Maria Magdalena diselenggarakan pada hari Jum’at 22 September 30 M pukul 18.00 di Ain Feskhah (Palestina). Perkawinan kedua ( Pesta Walimah ) dengan Maria Magdalena berlangsung pada 19 Maret 33 M pk. 24.00 di Ain Feskhah. Yesus juga menikah dengan istri kedua bernama Lidya pada malam Selasa 17 Maret 50 M. Jika semua ini benar, maka tidak ada alasan bagi Pastur termasuk Paus untuk tidak menikah. Wallahu’alam.

  361. Assalmualaikum,Wr.Wb
    Wilujeung tepang kanggo Kang Syamsuha,teh tati sareng kasadayana bade ngiringan gabung,abdi paling resep mun ngobrol bagi2 informasi macem2, khususnya tentang kuningan kota kelahiranku,lulus STM langsung merantau ka Jakarta. mangkana pas baca email saderek kuningan dengan logat khas bahasa kuningan,saya terkenang dengan masa kecilku belasan tahun yg lalu.mugi2 urang dimana wae ayana tiasa erat memperkuat rasa kekeluargaan.saya tanggapi perkataan maudi kusnadi kalo betul,urang kuningan sok ngaku urang cirebon kenapa sih…?padahal kota kita itu kan indah,asri tentrem,aman bukankah kita harus bangga dengan kota tercinta ini,Wassalam…salam kenal

  362. Wikujeng tepang oge Kang Marno Harazi, ti simkuring anu keleresan ayeuna nuju aya di peuntas di palembang,
    Punten dupi kawitna ti kuningan teh timana ?, oge aya kitu smpkos dipalih mana nya ?, upamina smakos alumni simkuring.

  363. Abdi ti lbk jl wijaya,ai kang syamsuha palembang na dimana ? caket ka lbk linggau henteu,teras kuningan aslina dimana sma kosgoro alumni thn brp,SMP KOS masih satu lingkungan sareng SMA

  364. Di Palembang di plaju (komperta) lbk linggau mah tebih abdimah di kodya palembang, kuningan kawit ti kel winduhaji satu daerah sareng bpk bupati anu nuju ngadeg. smakos 83/84 kepsekna waktos harita bpk unung kuswanto. dupi warungna ceu eli payuneun gerbangna smakos masih aya ?

    salam kanggo alumni kosgoro kuningan (PELABON)

  365. Kang Marno, di lebakkardin caket ka warung ceu inah ? Warung baso. Eta mah langganan abdi waktos kapungkur, kost di lebakkardin. Panginten caket atuh ka mang Rukat, Ma aring ? Masih aya teu nya warung empal pak madi?

  366. Eta-eta aya EMPAL ujung-ujungna + kupat khas kuningan anu ngangge cai sapu tea, ach pasti rao…s pisan alias ngeuouenah tenan.

    Bagea Kang Icuk kamana wae, kumaha ciwaru jigana keur meumeujeuhna panas

  367. Salam kenal deui Kang Aries, wilujeng sumping..! Cineumbeuy mah lemburna Pa Sambas Suryadi, Pa Emon sareng Pa Ending…!

  368. Alhamdulillah, Kang Uha. Teu kirang sawios-wios. Kaleresan Abdi teh tos sababaraha sasih teu mulih ka lembur. Sono na mah sono ka lembur teh. susuganan tiasa ka lembur pas barudak liburan sakola.
    Kaayaan panas mah langkung2 di Jakarta. Katambih seueur nu demo, macet. Wah pokona mah komplit. He…he…he….
    Panginten tos bosen nya kana pempek, tekwan. Eta mah karesep abdi, makanan khas Palembang…..
    Salam kanggo kulawargi di peuntas.
    Kanggo ka Teh Nenen, kumaha di Canada? Seueur nu demo? Macet?
    Teu jiga di Jakarta nya, matak rieut, menit, pusing…….
    Di Canada aya pempek, tekwan ?
    Pami teu aya, nyuhunkeun dikirim ka kang Uha…..He…he…he….

  369. Leres kang Icuk, di Canada mah damai-damai wae🙂
    Teu aya atuh anu demo komo bari jeung ngamuk ngarusak barang batur, anu ka masjid oge aman, anu kagereja oge aman, Hindu & Budha oge aman, dijamin didieu mah kebebasan hak memeluk kepercayaan masing-masing. Ekonomina oge maju he..he..he..he…

    Ari tos nyarios dahareun sok hoyong abdi mah, sok atuh kang Uha alungkeun pempekna kadieu🙂
    Komo kana gemet, kabayang wae gemet sabaskom he..he..he…

  370. Assalamuallaikum wr wb,

    Kumaha sadayana daramang aduh tos lami simkuring hente singgah di Lembur kuring salam kangen kanggo teh Nenen, Kang Zoen, Teh Maudy, Kang Agfhal, Uha sareng sadayana baraya di Lembur Kuring.

    Assalamuallaikum wrwb.

    T. Saidin WS

  371. Dari milis sebelah, semoga bermanfaat.

    RAHASIA AIR

    Dan Kami ciptakan dari air segala sesuatu yang hidup.” (Q.S. Al Anbiya:30)

    Dalam kitab-kitab tafsir klasik, ayat tadi diartikan bahwa tanpa air semua
    akan mati kehausan. Tetapi di Jepang, Dr. Masaru Emoto dari Universitas
    Yokohama dengan tekun melakukan penelitian tentang perilaku air.

    Air murni dari mata air di Pulau Honshu didoakan secara agama Shinto, lalu
    didinginkan sampai -5oC di laboratorium, lantas difoto dengan mikroskop
    elektron dengan kamera kecepatan tinggi. Ternyata molekul air membentuk
    kristal segi enam yang indah.

    Percobaan diulangi dengan membacakan kata, “Arigato (terima kasih dalam
    bahasa Jepang)” di depan botol air tadi.

    Kristal kembali membentuk sangat indah. Lalu dicoba dengan menghadapkan
    tulisan huruf Jepang, “Arigato”. Kristal membentuk dengan keindahan yang
    sama.

    Selanjutnya ditunjukkan kata “setan”, kristal berbentuk buruk. Diputarkan
    musik Symphony Mozart, kristal muncul berbentuk bunga. Ketika musik heavy
    metal diperdengarkan, kristal hancur.

    Ketika 500 orang berkonsentrasi memusatkan pesan “peace” di depan sebotol
    air, kristal air tadi mengembang bercabang-cabang dengan indahnya. Dan
    ketika dicoba dibacakan doa Islam, kristal bersegi enam dengan lima cabang
    daun muncul berkilauan.

    Subhanallah.

    Dr. Emoto akhirnya berkeliling dunia melakukan percobaan dengan air di
    Swiss, Berlin, Prancis, Palestina, dan ia kemudian diundang ke Markas
    Besar
    PBB di New York untuk mempresentasikan temuannya pada bulan Maret 2005 Lalu.

    Ternyata air bisa “mendengar” kata-kata, bisa “membaca” tulisan, dan bisa
    “mengerti” pesan. Dalam bukunya The Hidden Message in Water, Dr. Masaru
    Emoto menguraikan bahwa air bersifat bisa merekam pesan, seperti pita
    magnetik atau compact disk.

    Semakin kuat konsentrasi pemberi pesan, semakin dalam pesan tercetak di
    air. Air bisa mentransfer pesan tadi melalui molekul air yang lain.
    Barangkali temuan ini bisa menjelaskan, kenapa air putih yang didoakan
    bisa menyembuhkan si sakit.

    Dulu ini kita anggap musyrik, atau paling sedikit kita anggap sekadar
    sugesti, tetapi ternyata molekul air itu menangkap pesan doa kesembuhan,
    menyimpannya, lalu vibrasinya merambat kepada molekul air lain yang ada di
    tubuh si sakit.

    Tubuh manusia memang 75% terdiri atas air. Otak 74,5% air. Darah 82% air.
    Tulang yang keras pun mengandung 22% air. Air putih galon di rumah, bisa
    setiap hari didoakan dengan khusyu kepada Allah, agar anak yang
    meminumnya saleh, sehat, dan cerdas, dan agar suami yang meminum tetap
    setia. Air tadi akan berproses di tubuh meneruskan pesan kepada air di
    otak dan pembuluh darah.

    Dengan izin Allah, pesan tadi akan dilaksanakan tubuh tanpa kita sadari.
    Bila air minum di suatu kota didoakan dengan serius untuk kesalehan, insya
    Allah semua penduduk yang meminumnya akan menjadi baik dan tidak beringas.

    Rasulullah saw. bersabda, “Zamzam lima syuriba lahu”, “Air zamzam akan
    Melaksanakan pesan dan niat yang meminumnya”. Barangsiapa minum supaya
    kenyang, dia akan kenyang. Barangsiapa minum untuk menyembuhkan sakit, dia
    akan sembuh.

    Subhanallah … Pantaslah air zamzam begitu berkhasiat karena dia
    menyimpan pesan doa jutaan manusia selama ribuan tahun sejak Nabi Ibrahim
    a.s.

    Bila kita renungkan berpuluh ayat Al Quran tentang air, kita akan
    tersentak bahwa Allah rupanya selalu menarik perhatian kita kepada air.

    Bahwa air tidak sekadar benda mati. Dia menyimpan kekuatan, daya rekam,
    daya penyembuh, dan sifat-sifat aneh lagi yang menunggu disingkap manusia.
    Islam adalah agama yang paling melekat dengan air.

    Shalat wajib perlu air wudlu 5 kali sehari. Habis bercampur, suami istri
    wajib mandi. Mati pun wajib dimandikan. Tidak ada agama lain yang menyuruh
    memandikan jenazah, malahan ada yang dibakar.

    Tetapi kita belum melakukan zikir air. Kita masih perlakukan air tanpa
    respek. Kita buang secara mubazir, bahkan kita cemari.

    Astaghfirullah.

    Seorang ilmuwan Jepang telah merintis. Ilmuwan muslim harus melanjutkan
    kajian kehidupan ini berdasarkan Al Quran dan hadis.

    Wallahu a’lam …

    adopted from: INAFE 2006

  372. Kang Zoen, punten bade aya usul sakedik.
    Kieu yeuh kang, sasih payung teh tos bade mayunan agustusan, tah dina sasih agustus anu atos2 teh biasana di kuningan khususna di walungan Surakatiga dimulai ti citangtu dugikeun ka windusengkahan sok diayakeun lalayaran alias “ARUNG SURA KATIGA” malihan mah P`Bupati oge sok ngiring ngaramekeun kana hadiahna.

    Alangkah sae saupamina dina prakna ditampilkeun gambarna dina blog ieu sakantenan promosi wisata keur batur salembur anu keur ngumbara oge keur nusanesna, sakitu panginten kang hatur nuhun sateuacana.

    Kanggo jentrengna dina pelaksanaanana tiasa tumaros di simpang opat kel winduhaji.

    slam “merdeka” ti peuntas

  373. Sampurasun Kang Zoen…?
    Kamarana nya… ari sandalna mah loba ieu teh di buruan imah, moal kitu di tarukang mah keur ngaliwet, boa enya yeuh… kabeneran kuring keur lapar dai ieu teh. hihi

    Kang Zoen damang kang? punten yeuh abdi nembean mampir dai yeuh…

    Salam kangge sadaya wargi Kuningan… tetep semangat..!

  374. Sae pisan eta usul teh Kang Uha, Insya Allah Kang..! Hatur Nuhun infona. Sanes di warung Pa Uja, pan aya sop buntut sareng Sate di lebah dinya teh..? Teras aya peuteuy sareng sambel goreng

  375. Teh Nenen kumaha damang yeeeehhhh aduh udah lama gak nimbrung ……. kapan pulang eeyyy ka Kuningannnn…… salam kanggo kang Nanang Putra Cibulan, Kang Agfal, sareng sadayana urang Kuningannnn.

  376. Punteun………….
    bade ngiringan kucap kecap dina ieu blog…
    salam kenal ka sadaya wargi kuningan ti abdi…
    urang Panawuan, Cigandamekar…

  377. Air Ludah Manusia Percepat Penyembuhan Luka

    Para peneliti dari Belanda mengidentifikasi satu zat di dalam air ludah
    manusia yang mempercepat penyembuhan luka, demikian laporan mereka yang
    disiarkan Rabu di The Journal of Federation of American Societies for
    Experimental Biology (FASEB).

    Tim peneliti tersebut mendapati bahwa “histatin”, protein kecil di dalam
    air ludah yang sebelumnya hanya dipercaya membunuh bakteri
    bertanggung-jawab atas penyembuhan luka.

    Penelitian itu bisa jadi titik terang bagi penderita luka kronis yang
    berhubungan dengan diabetes dan gangguan lain, serta luka traumatis dan
    luka bakar. Selain itu, karena zat tersebut dapat diproduksi secara
    massal, zat tersebut memiliki potensi untuk menjadi sama umumnya dengan
    krim antibiotik dan alkohol gosok.

    “Kami berharap temuan kami pada akhirnya bermanfaat buat orang yang
    menderita luka yang tak kunjung sembuh, seperti borok di kaki dan luka
    akibat diabetes, serta bagi perawatan luka mengakibatkan trauma seperti
    luka bakar,”

    “Studi ini bukan hanya menjawab pertanyaan biologi mengenai mengapa hewan
    menjilati luka mereka,” kata Gerald Weissmann, Pemimpin Redaksi FASEB
    Journal. “Itu juga menjelaskan mengapa luka di mulut, seperti luka setelah
    pencabutan gigi, sembuh jauh lebih cepat dibandingkan dengan luka pada
    kulit dan tulang. Itu juga mengarahkan kita untuk mulai memandang air
    ludah sebagai satu sumber bagi obat baru.”

    salam merdeka, semoga bermanfaat

  378. Kiriman seorang sahabat

    LUCU YA………….

    Lucu ya, uang Rp 20.000-an kelihatan begitu besar bila dibawa ke kotak
    amal masjid, tapi begitu kecil bila kita bawa ke supermarket.

    Lucu ya, 45 menit terasa terlalu lama untuk berdzikir, tapi betapa
    pendeknya waktu itu untuk nonton pertandingan sepakbola.

    Lucu ya, betapa lamanya 2 jam berada di Mesjid, tapi betapa cepatnya 2 jam
    berlalu saat menikmati pemutaran film di bioskop.

    Lucu ya, susah merangkai kata untuk dipanjatkan saat berdoa atau sholat,
    tapi betapa mudahnya mencari bahan obrolan bila ketemu teman.

    Lucu ya, betapa serunya perpanjangan waktu di pertandingan bola favorit
    kita, tapi betapa bosannya bila imam sholat Tarawih bulan Ramadhan
    kelamaan bacaannya.

    Lucu ya, susah banget baca Al-Quran 1 Juz saja, tapi novel “best seller”
    100 halamanpun habis dilalap.

    Lucu ya, orang-orang pada berebut paling depan untuk nonton bola atau
    konser, dan berebut cari shaf paling belakang bila Jum’atan agar bisa
    cepat keluar.

    Lucu ya, susahnya orang mengajak berpartisipasi untuk dakwah, tapi
    mudahnya orang berpartisipasi menyebar gosip dan fitnah serta menjelekan
    saudaranya seiman sendiri.

    Lucu ya, kita begitu percaya pada yang dikatakan koran, tapi sering kita
    mempertanyakan apa yang dikatakan Qur’an.

    Lucu ya, semua orang pinginnya masuk surga tanpa harus beriman, berpikir,
    berbicara atau melakukan apa-apa.

    Lucu ya, kita bisa ngirim ribuan “jokes” lewat “E-mail”, tapi bila ngirim
    yang berkaitan dengan ibadah sering mesti berpikir dua kali.

    semoga dapat diambil hikmahnya
    salam,

  379. Betul Kang,kalau kebenaran apalagi tentang ibadah, salah sedikit nanti di sangka teroris, ibarat pepatah berakit rakit ke hulu berenang ke tepian , zaman kiwari mah papatah eta teh ampir tos teu di anggo,serba instan ayeuna mah, kumaha ke kapayuna nya langkung ti instan panginten, ngan duka di sebat naon tah pami tos langkung ti instan.

  380. KETIKA UMAR MENANGIS

    Pada suatu hari, Abu Musa al-Asy’ari, amir kota Basrah keluar dari
    rumahnya untuk memberikan khotbah. Jika dia memberikan khotbah, maka yang
    pertama-tama ia ucapkan adalah ucapan syukur dan pujian kepada Allah swt.,
    kemudian shalawat kepada Rasulullah saw., Setelah itu, ia doakan Umar
    r.a.. Dan ia selalu melakukan hal itu setiap hari Jumat.

    Menyaksikan kelakuan Abu Musa al-‘Asy’ari yang seperti ini, seorang
    laki-laki bernama Dhabbah bin Muhshan merasa jengkel dan bertanya
    kepadanya dengan suara lantang, “Mengapa kamu tidak pernah mendoakan Abu
    Bakar r.a.?”

    Abu Musa r.a. pun marah mendengar perkataan Dhabbah bin Muhshan ini. Maka
    ia mengirim surat kepada Umar r.a sebagai Amirul Mukminin yang berbunyi
    bahwa Dhabbah bin Muhshan menentang isi khotbahku.
    Maka Umar r.a mengirim surat balasan kepada Abu Musa r.a yang berbunyi,
    utuslah ia untuk menghadapku.

    Datanglah Dhabbah bin Muhshan ke kota Madinah untuk menghadap Umar r.a..
    Maka Umar r.a. menyambutnya dengan ucapan, “Aku tidak mau mengucapkan kata
    marhaban atau kata ahlan kepada kamu.”

    Dhabbah pun menjawab perkataan Umar itu,”Sesungguhnya ucapan marhaban
    datang dari Allah, sedangkan kata ahlan, maka keberadaan keluarga dan
    harta adalah swt.. Dan mengapa aku dipanggil dari kotaku untuk datang
    menghadapmu tanpa ada kesalahan dan dosa yang aku perbuat?”

    Kemudian Umar r.a. menjawab perkataan Dhabbah,”Lalu apa yang menyebabkan
    timbulnya pertengkaran antara kamu dengan Abu Musa?”
    Dhabah pun menjawab pertanyaan Umar r.a itu,”Baiklah wahai Amirul
    Mukminin, aku beritahukan kepadamu persoalan yang sebenarnya. Abu Musa
    r.a. jika memberikan khotbah, selalu dimulai ucapan syukur dan puji kepada
    Allah swt., kemudian dilanjutkan dengan ucapan shalawat kepada Nabi saw.,
    kemudian dilanjutkan dengan ucapan doa untuk engkau. Maka kelakuannya itu
    membuat aku merasa jengkel. Dan akhirnya aku katakan kepadanya, mengapa
    kamu selalu mengutamakan ia dari Abu Bakar r.a? Dan jawabannya, ia menulis
    surat yang berisi aduan kepada engkau.”

    Mendengar ucapan Dhabbah itu, Amirul Mukminin Umar Ibnul Khattab r.a
    menangis. Air matanya mengalir deras di pipinya. Kemudian ia berkata,”Demi
    Allah, kamu lebih paham dan lebih mengerti dibandingkan ia (maksudnya Abu
    Musa r.a). Apakah kamu mau memaafkan dosaku, agar Allah dapat memaafkan
    dosaku?”
    Maka Dhabbah menjawab,”Wahai Amirul Mu’minin, Allah memaafkan dosa kamu.”
    Sambil menghapus air matanya, Umar r.a berkata,”Demi Allah, semalam dan
    sehari dari kehidupan Abu Bakar lebih baik dibandingkan Umar dengan semua
    keluarganya”..

    Semoga riwayat ini bisa menjadi cermin bagi kita semua amiiiiiiiiiiin.

    Sumber : “100 Qishshatin wa Qishshati min Hayaati Abu Bakar ash-Shiddiq
    r.a, Karya Muhammad Shiddiq al-Minsyawi

    Salam, semoga bermanfaat

  381. Sampurasuuu…!
    Haturan ka Kang T.Saidin, Kang Uha, Teh Nenen, Teteh Maudy… utamina ka Kang Zoen kum ka sadaya wargi kuningan, daramang sadaya ieu teh?
    Duuh nembean mampir dai yeuh, ni rame pisan uy… ngiring reueus lah…

    Mangga ah sanes kirang sono, de ngumahkeun hayam heula geus burit, karunya si burintik geus cuak ciak wae tuh he.. he..

  382. Sampurasuuun…!
    Haturan ka Kang T.Saidin, Kang Uha, Teh Nenen, Teteh Maudy… utamina ka Kang Zoen kum ka sadaya wargi kuningan, daramang sadaya ieu teh?
    Duuh nembean mampir dai yeuh, ni rame pisan uy… ngiring reueus lah…

    Mangga ah sanes kirang sono, de ngumahkeun hayam heula geus burit, karunya si burintik geus cuak ciak wae tuh he.. he..

  383. Kang Zoen , ari papalidan ban2nan (arung surakatiga) pelaksanaannya besok ulah hilap dibadikeun teras pajang photona di blog ieu, sanes kunaon sakatenan promosi wisata kanu sanesna yen dikuningan teh seueur kaenehan (wisata) anu kudu ku urang sadaya dikenal, sebagai info dari pun rayi pesertanya hampir 1000 orang, pun anak sareng rerencangannana ngahajakeun ti banfung ka kuningan ayeuna nuju diperjalanan tos di majalengka,

    Salam kanggo sadayana, haturnuhun sateuacana kanggo kang Zoen.

  384. Assalamu ‘alaikum Wr Wb

    Saudara2-ku, seiman dan setakwa. Sebentar lagi kita akan menyambut bulan suci Ramadhan 1429 H.

    Mari kita Senantiasa Setting NIAT,

    Upgrade IMAN,

    Download SABAR,

    Delete DOSA,

    Approve MAAF & Hunting PAHALA, …

    Agar Kita Getting GUEST LIST Masuk SURGA-Nya.

    Pulang ke kampung SURGA Yuuukkk!!!!

    Pakai Mobil JIHAD yang Berbahan Bakar ISTIQOMAH,

    Dengan Sopir KEIKHLASAN,

    Lewat Jalan IMAN,,

    eeiittt!!.. Jangan Lupa bawa Peta QUR”AN & SUNNAH,

    juga Bekal TAQWA…..Semoga Qta ketemu disana.

    Kini Ramadhan insya Allah akan tiba sepekan lagi,

    dengan kerendahan hati maafkanlah segala

    kesalahan. MARHABAN YA RAMADHAN.

    “Allahumma Baariklana fi Rajaban wa Sya’ban Wa Balligna Ramadhan”

    Selamat mempersiapkan diri tuk sambut ibadah puasa 1429 H.

    Mari kita kuatkan Iman, bersama menyongsong Bulan penuh Rahmah,

    Maghfirah dan Berkah.

    Wass….

    U. Syamsuha

  385. Assalamualikm Wr.Wb.
    Kang Uha, wilujeng mapag Bulan Ramadhan, mudah-mudahan diparinan kakiatan lahir bathin.
    Kang Uha mah meni ku tiasa ngarangkai kata, janten patuah kasadayana. Wawasan elmu agamana teh matak waas. Abdi mah teu tiasa. Asa nuju diwejangan ku Pak Ustad. Hatur Nuhun….
    PILKADA SUMSEL…….Tong hilap milih Cagub Sumsel teh anu pantes sareng layak janten pamimpin.

    Wassalam :

    Icuk Yunadi, Jakarta Timur

  386. Wa`alaikumsalam Wr Wb.
    Kang Icuk sami-sami urang papag bulan anu sae teh ku kahadean pikeun eunteung urang mayunan sasih diluar Ramadhan.
    Kang Icuk mah tiasa wae etamah etang-etang tukar pikiran da bahasana oge kengin
    mupurian saupamina Ustad menyampaikan kultum Subuh anu satiap dinten/enjing di Masjid Komperta (Komplek Pertamina) Plaju.

    Dupi perkawis Pilkada upami teu lepatmah ping opat Sep 08, mangga Kang ku simkuring & kel anjuran Kang Icuk bade diperhatoskeun pisan, da leres pisan kedahna kitu urang dina milih pamimpin teh anu bakalan tiasa mawa urang sakabeh kana kemajuan / kasaean dina sagala widang.

    salam merdeka

  387. Wilujeung PILKADA di Sulsel, sami di Kuningan oge tos haraneut bade PILKADA
    Wilujeung ibadah saum kasadayana, hapunteun pribados sakulawargi
    urang bbeureusih heula kanggo mapag bulan suci

    Haturnuhun

  388. Hatur nuhun Kang Uha, Kang Rastono, Kang Dadang :
    Sami-sami, wilujeng mapag sasih shaum. Mudah-mudahan urang diparinan kakiatan lahir batin. Amien…….

    Kang Rastono, kumaha rencana Reuni teh? Mudah-mudahan cios nya. Pami tiasa mah ulah santek teuing saentos lebaran..
    Diantos wartosna!

  389. Marhaban Ya Ramadhan.

    Kang Dadang teh bagea tos lami kamana wae ?, tapi sanajan kumaha oge raos nuaya pikeun Kang Dadang mah kulantaran caket kalembur “munggah di kuningan jigana panginten nya”.
    Kang sanes Sulsel tapi Sumsel alias Sumatera Selatan

    salam kanggo kasadaya

  390. Marhaban Ya Ramadhan.

    Kang Dadang teh bagea tos lami kamana wae ?, tapi sanajan kumaha oge raos nuaya pikeun Kang Dadang, Kang Icuk sareng anu sanesna mah kulantaran caket kalembur “munggah di kuningan panginten nya”.
    Kang Icuk semoga sakses reuniannya.
    O…iya kumaha alumni SMAKOS ………? ditunggu juga wartosna.

    Kang sanes Sulsel tapi Sumsel alias Sumatera Selatan

    salam kanggo kasadaya

  391. Aya yeh nugaduh sajarah Galaherang, ari ce Juju teh urang mana….. tinagrek apa tiBunikerta, ti Curupawon atanapi ti Pabuaran …….. tepang ka Pak Dimyati ?

  392. saderek sadaya..wilujeng ngajalankeun ibadah shaum..mugi2 urang sadaya kenging kaberkahan dina bulan nu suci ayeuna….Amien..
    ayeuna ngadongeng bulan puasa ah…
    taun 85an sampe ka taun 90an baheula di lembur si kuring luragung ari rek munggahan kieu sok rame di pasar.si kuring sok hayang milu riweuh mun si ema balanja ka pasar..Jenatna si bapa(mugi sing dicaangkeun alam kuburna..jadi sedih inget jaman baheula..) sok nitah si kuring ngabantuan mawa balanjaan si ema ti pasar.Biasana si ema sok meuli hayam kampung jago,da keukeuh bapa mah tara ngadahar hayam negeri..teu ngeunah cenah.lauk hayam sok di opor keur saur poe kahiji..tapi biasana geus liwat ti 3 poe mah,lumpat deui si kuring ari jam 2 peuting meuli goreng kentang/goreng dage haneut da di lembur si kuring loba nu dagang gorengan keur sahur.di pasar si ema sakalian meuli lauk asin sepat,beulahan tawes,teri,cumi,kadang sok meuli gakser oge..(apal gakser?)sabulaneun..da ari buka puasa kudu oge aya lauk nu arasin kitu,jeung kudu aya coel sambel..
    Insya alloh si kuring mun teu pakupis ku gawean rek ngadongeng aktivitas bulan puasa di lembur jaman baheula…nu sejen oge diantos ah dongengna..mih bernostalgia..
    Sakali deui neda dihapunten bilih aya kaleupatan nulis,aya aksara nu teu mernah..urang sucikeun hate nyanghareupan bulan ramadhan…MARHABBAN YAA RAMADHAN….

  393. Kang Agah, asa ku waas nya pami emut jaman kapungkur teh. Sigana mah Kang Agah saumuran sareng abdi. Tahun 85-90 an mah abdi oge masih di lembur, di Garajati ciwaru. Ngan ari abdi mah ka pasar Luragung paling saminggu sakali pas dinten pasaranna dina Minggu.
    Teu hilap pami teu acan puasa mah sok nyejakeun meser hucap, tahu nu haneut sareng sate mang Dero.
    Eta mah pangalaman jaman kapungkur, sateuacan taun 90 an.
    Wilujeng puasa ka sadayana wargi Kuningan di mana bae ayana.
    Wassalam :
    Icuk yunadi, @jakarta timur@

  394. Nambihan dongeng Kang Agah ti Luragung

    Sami dikampung abdi oge kitu Kang Agah, malihan upami tos sholat tarawih sok aya dahareun/wedang anu disayogikeun ku warga secara bergiliran
    abdi emut nuju alit parebut buras, papais, raginang, opak jeung sajabina
    kitu panginteun tradisi kapungkur nyambut bulan suci

    kumaha tah dongeng Kang Uha di Winduhaji jaman baheula

  395. kang icuk,kang dadang,kang syam,
    dinten ieu nincek dinten kahiji shaum…
    @kang icuk: leres,mun bade munggahan eta hucap ma enting nu di pojok jalan ka arah ciwaru sok rame..komo mun nincak poe pasar luragung rebo&minggu.diadukeun sareng sate ma dero (kapungkur taun 80an pang juarana,ayeuna mah eleh ku sate penjol….)tempatna oge gigireun tempat hucap ma enting,trus gigireunna tempat tahu si enci.wah pokona mah ngajajar we arah ka ciwaru.ke sakeudap..kang icuk apal ka toto urang garajati?putrana pa ulis manten?
    @kang dadang&kang syam:leres saatos tarawehan sok aya tadarus teras unggal wengi sok aya kanggo ngawedang…biasana mah buras,rampeyek,kopi,seupan boled..ah saaya2.kanggo wedangeun biasana muter tiap bumi..tapi di si kuring aya deui wedang jilid II pami kanggo nu jidor(nguriling nabehan genjring,jidor ti mulai tabuh 2 wengi kanggo ngagugahkeun saur)..teu acan aya dangdutan jiga ayeuna di dorong ku gorobak.da waktos si kuring SD sok ngiring muter mawa patromak..
    Dongeg deui ah,
    Poe kahiji,
    Biasana sakola sok pere saminggu ari jaman baheula mah..aya kagiatan pesantren ramadhan..ah,da baong tara ngiluan..ari alesana teh, pan di lembur oge sok ngiluan pangajian ka pa ketib ari tos tarawehan,akhirna ku guru (kusabab jarang siswa nu datang ka pasantren ramadhan..bari jeung guruna oge hoream meureun)akhirna diberean buku kagiatan siswa.mih khotibna tanda tangan unggal taraweh&subuh.teu eleh akal eta tanda tangan di tiron terus gutrur we ditandatangan ku sorangan…duh gusti..ngaranna oge budak nya…
    poe kahiji biasana sholat subuh sakalian jalan-jalan biasana sok disebut (JJS=jalan2 subuh)da rame atuh nu sejen oge ti tiap masjid jalan2 oge…balik jalan2 subuh kira2 jam 6.30an sok ngaggoleah heula ngaleumpengkeun cangkeng sakalian ngaleungitkeun katunduh.sare teh parat tepi ka lohor,mandi sakalian ka masjid.balik bareng jeung babaturan mulai paciweuh ka lamping/kebon awi.neangan awi keur bebeledugan….cag!!!

  396. Kang Agah wilujeng tepang, mani panjang lalakon keur budak teh jigana saupamina disusun kengin meureunan sabukueunmah komo deui perkawis bebeledugan di bahas wah jigana bakalan reme tur pikaseurieun wungkul.

  397. Kang Agah, ka Toto putrana pak ulis manten, pasti apal. Ngan ari abdi mah Garajatina palih kidul. Kaleresan abdi sakolana saangkatan sareng lanceukna toto. Panginten ari Toto mah teu pati apaleun ka abdi.

    Ari Kang Agah, padumukan ayeuna dimana kitu? Abdi kaleresan di Jakarta. Nya sataun dua kali mah sok nyejakeun ka lembur, sono…

  398. Punten atuh Akang ge ngiring ngobrol meni rame yeuh geuningan , Kang Uha emut keneh geuning kana bebeledugan teh, nu di damel na tina awi bitung ,teras di eusian minyak tanah , di tiupan terus tos kitu di sundut ! Beledug nya kapireng na teh, jigana moal kaalaman deui nu samodel kitu mah nya kang , komo mun pareng bulan puasa
    da etamah ti saban lembur kapireng na teh , BELEDUG…BELEDUG.
    Di Pakembangan + Luragung aya kitu Bebeledugan ?
    Nepangkeun kang Agah Abdi ti Garawangi, pami karuhun mah ti Cimindi Balong kuloneun Pagundan tea, mung ayeuna kabantun ku Istri di Desa Citiusari, masih keneh Kec. Garawangi. Tos heula ah , wilujeng netepan Shaum bae, hatur nuhun.

  399. Bagea oge kang maman,
    sadayana…masih shauuumm???eh,geuningan sepi nya…keun ah,si kuring ngantosan heula peminat dongeng jaman baheula keur masih dilembur basa ngalalakon bulan puasa..wah pabeulit nya?
    kieu we…si kuring rek neruskeun carpon pami seueur nu ngamonitor/resep ngalamun jaman baheula..masih aya 2mingguan deui kanggo ngadongeng..gituh..brik..brik..gituh..ganti rojer…..(aya dongengna oge jaman nge-brik,ti beres taraweh nepi ka saur)
    cag!!!

  400. Muhun kang Agah, sababaraha taun katutang mah, nuju maceuh ku ngebrik + rojer..
    da eta mah ari tos brik …brik..teh da poho atuh ka waktu , seueur rerencangan jaman eta mah , rojer..ganti..keur kaon di dinya, bagi atuh kopina..ganti……tolong yang di sebelah kulon lagunyah jangan yang itu saja ..rojer …..ganti…. , kitu sanes jaman eta teh kang Agah ?
    Hilap kang Agah , sok nyeungeut Bebeledugan jaman baheula ? rame pisan nya kang , BELEDUG…..BELEDUG…….BELEDUG….patembalan sorana, jeung tatangga kampung, kungsi abdi mah nuju niupan liang bebeledugan , naaa…eta mah, bebeledugan na ngajebrus , haseup panas nyebrot kana beungeut, halis nepi ka galing , tapi da teu kapok nuju alit mah nya kang sanaos tos kitu oge, duka tah kang Agah sok kitu henteu, tos ah …. ke deui .

  401. Kanggo Kang Mamat

    Upami Senen dugi ka Jumat abdi aya di Cikarang (damel)
    dinten Sabtu + Minggu aya di Kuningan kota (keluarga), kadang2 sok nyejakeun ka lembur ka ibu.
    Lembur asli abdi ti Desa Kutakembaran (Blok Kopocondong)
    jelasnamah abdi anak Pa Haji Sukardi almarhum anu kawit ti Parakan

    Kitu panginten supados teu pareumeun obor

  402. di rojer gituh kang maman….sami si kuring oge malah nepi ka beulah awi beledugna saking ku hayang tarik sorana da embung eleh ku tatangga, jadina eta ditambahan karbitna sing loba..na atuh…meureun loba teuing..ari beledug teh beulah awi na…heu..heu..dasar bolon..gitu ganti..geujlig..

  403. Kanggo kang T.Saidin ,punteun kang ,neupamgkeun abdi Mamat ti kuningan desa parakan,
    bade tumaros soal lowongan pekerjaan janteun QC,
    kumaha carana, naon bae syaratna ,kamana ngirim CV na,

    Wasalam
    Mamat

  404. Haturan Kanggo teh Maudy K,neupangkeun abdi mamat ,ti desa parakan, kec.maleber ,bangga euy aya artis asli ti kuningan dan tidak sombong ,mudah mudahan karir na leuwih maju ,rumah tangga na langgeung sampe kakek nenek, tidak seperti yang diberita.
    haturnuhun teh maudy

    Wasalam
    Mamat

  405. Rojer….ganti … kang agah meni hayang seuri kuring mah euy , eta da meni sami, kacipta nya karbitna sagede endog , peledug haseupna ngebul , beledug sora meni ngabeledug tapi ieu mah sorana rada ngangeber, naaa.. atuh ari di tingali teh sakadang awi bitung geuning geus beulah jadi dua, aduuh kabayang pisan jaman eta nya kang Agah..rojer…. ganti …. keceweww.., Kang Agah yuswa teh sabaraha taun nya ? abdi lahir taun 70an, jigana lanceuk kls kang agah teh.sok ameng ka Cimindi Balong teu kang Agah, eta nu palih kulon eun Pagundan tea kapungkur mah sering aya maen bal geuningan.
    Kang Dadang Pakembangan kumaha kabarna, oge ka kang Uha nu aya di peuntas damang kitu ? iraha mulih yeuh kahade bilih telat mulih ke teu kabantun lebaran .

  406. Kang Ma2nwahyu Alhamdulillah simkuring di sebrang sae.
    Mudik yu ach mudik insya Allah ping 25 ti palembang kaleresan seueuran alias konpoi sareng rombongan anu bade ka jawa tengah/timur.

    Salam kanggo kasadaya wilujeng shoum z.

  407. Joke Dari milis tetangga

    Bahayanya lagu anak-anak!!

    1. “Balonku ada 5… rupa-rupa warnanya… merah,kuning, kelabu..merah
    muda dan biru..meletus balon hijau, dorrrr!!!”
    ==> Perhatikan warna-warna kelima balon tsb., kenapa tiba2 muncul warna
    hijau ? Jadi jumlah balon sebenarnya ada 6, bukan 5 !

    2. “Aku seorang kapiten… mempunyai pedang panjang..kalo berjalan
    prok..prok.. prok..aku seorang kapiten!”
    ==> Perhatikan di bait pertama dia cerita tentang pedangnya, tapi di bait
    kedua dia cerita tentang sepatunya (inkonsistensi) . Harusnya dia tetap
    konsisten, misal jika ingin cerita tentang sepatunya seharusnya dia
    bernyanyi : “mempunyai sepatu baja (bukan pedang panjang)..kalo berjalan
    prok..prok.. prok..” nah, itu baru klop!

    3. “Bangun tidur ku terus mandi.. tidak lupa menggosok gigi.. habis mandi
    ku tolong ibu..membersihkan tempat tidurku..”
    ==> Perhatikan setelah habis mandi langsung membersihkan tempat tidur.
    Lagu ini membuat anak-anak tidak bisa terprogram secara baik dalam
    menyelesaikan tugasnya dan selalu terburu-buru. Sehabis mandi seharusnya
    si anak berpakaian dahulu dan tidak langsung membersihkan tempat tidur
    dalam kondisi basah dan telanjang!

    4. “Naik-naik ke puncak gunung.. tinggi.. tinggi sekali..kiri kanan
    kulihat saja.. banyak pohon cemara.. 2X”
    ==> Lagu ini dapat membuat anak kecil kehilangan konsentrasi, semangat dan
    motivasi! Pada awal lagu terkesan semangat akan mendaki gunung yang tinggi
    tetapi kemudian ternyata setelah melihat jalanan yg tajam mendaki lalu
    jadi bingung dan gak tau mau ngapain, bisanya cuma noleh ke kiri ke kanan
    aja, gak maju2!

    5. “Naik kereta api tut..tut..tut. . siapa hendak turut ke Bandung..
    Surabaya.. bolehlah naik dengan percuma..ayo kawanku lekas naik.. keretaku
    tak berhenti lama”
    ==> Nah, yg begini ini yg parah! mengajarkan anak-anak kalo sudah dewasa
    maunya gratis melulu. Pantesan PJKA rugi terus! terutama jalur
    Jakarta-Bandung dan Jakarta-Surabaya! hahahhaha

    6. “Di pucuk pohon cempaka.. burung kutilang berbunyi.. bersiul2 sepanjang
    hari dg tak jemu2..mengangguk2 sambil bernyanyi tri li li..li..li..
    li..li..”
    ==> Ini juga menyesatkan dan tidak mengajarkan kepada anak2 akan realita
    yg sebenarnya. Burung kutilang itu kalo nyanyi bunyinya cuit..cuit..
    cuit..! kalo tri li li li li itu bunyi kalo yang nyanyi itu orang, bukan
    seekor burung…

    7. “Pok ame ame.. belalang kupu2.. siang makan nasi,kalo malam minum susu..”
    ==> Ini jelas lagu dewasa dan untuk konsumsi anak2! karena yg disebutkan
    di atas itu adalah kegiatan orang dewasa, bukan anak kecil. Dikarekanan
    balita belom boleh maem nasi, jadi gak pagi gak malem ya minum susu!

    8. “nina bobo oh nina bobo kalau tidak bobo digigit nyamuk”
    ==> menurut seorang psikolog anak: jadi sekian tahun anak2 indonesia
    diajak tidur dgn lagu yg “mengancam”

    9. “Bintang kecil dilangit yg biru”…
    ==> Bintang khan adanya malem,lah kalo malem bukannya langit item?

    10. Ibu kita Kartini…harum namanya.
    ==> Namanya Kartini atau Harum ?

    11. Pada hari minggu..naik delman istimewa kududuk dimuka.
    ==> Mengajarkan hal yang tidak sopan … muka kok didudukin, etikanya mana?

    12. Cangkul-cangkul, cangkul yang dalam,menanam jagung dikebun kita..
    ==> kalo mau nanam jagung,ngapain dalam-dalam emang mo bikin sumur ?

    13. Potong bebek angsa.. Masak di kuali … Nona minta dansa..
    ==> anak kecil koq ngebahas nona yang minta dansa, itu urusan bapaknya

    14. Burung Kakatua..Nenek sudah tua, giginya tinggal dua
    ==> dari kecil sudah diajarin ngeledek neneknya

    15. Dua mata saya yg kiri dan kanan..satu mulut saya tidak berhenti makan.
    ==> kalo mau mandi atau tidur tetep sambil makan ?

    ============ ========= ========= ========= ========= =========
    Tak seorang pun sempurna. Mereka yang mau belajar dari kesalahan adalah
    bijak. Menyedihkan melihat orang berkeras bahwa mereka benar meskipun
    terbukti salah

    salam dr sebrang

  408. Kang U Syamsuha,

    laguna tos di gentos ku plesetan ,ucok bangun sitorus mandi, simatupang menggosok gigi,pasaribu membantu ibu membereskan tempat tidurnya

  409. BILA IBUNDA BOLEH MEMILIH
    Kiriman sahabat, semoga menjadi renungan kita betapa besar kasih
    dan sayangnya beliau kepada anaknya
    semoga dapat diambil hikmahnya

    BILA IBUNDA BOLEH MEMILIH

    Anakku…
    Bila ibu boleh memilih
    Apakah ibu berbadan langsing atau berbadan besar karena mengandungmu
    Maka ibu akan memilih mengandungmu?
    Karena dalam mengandungmu ibu merasakan keajaiban dan kebesaran Allah
    Sembilan bulan nak…
    engkau hidup di perut ibu
    Engkau ikut kemanapun ibu pergi
    Engkau ikut merasakan ketika jantung ibu berdetak karena kebahagiaan
    Engkau menendang rahim ibu ketika engkau merasa tidak nyaman, karena
    ibu
    kecewa dan berurai air mata

    Anakku…
    Bila ibu boleh memilih apakah ibu harus operasi caesar, atau ibu harus
    berjuang melahirkanmu
    Maka ibu memilih berjuang melahirkanmu
    Karena menunggu dari jam ke jam, menit ke menit kelahiranmu
    Adalah seperti menunggu antrian memasuki salah satu pintu surga
    Karena kedahsyatan perjuanganmu untuk mencari jalan ke luar ke dunia
    sangat ibu rasakan
    Dan saat itulah kebesaran Allah menyelimuti kita berdua
    Malaikat tersenyum diantara peluh dan erangan rasa sakit,
    Yang tak pernah bisa ibu ceritakan kepada siapapun
    Dan ketika engkau hadir, tangismu memecah dunia
    Saat itulah…
    saat paling membahagiakan
    Segala sakit & derita sirna melihat dirimu yang merah,
    Mendengarkan ayahmu mengumandangkan adzan,
    Kalimat syahadat kebesaran Allah dan penetapan hati tentang junjungan
    kita Rasulullah di telinga mungilmu

    Anakku…
    Bila ibu boleh memilih apakah ibu berdada indah, atau harus bangun
    tengah malam untuk menyusuimu,
    Maka ibu memilih menyusuimu,
    Karena dengan menyusuimu ibu telah membekali hidupmu dengan
    tetesan-tetesan dan tegukan tegukan yang sangat berharga
    Merasakan kehangatan bibir dan badanmu didada ibu dalam kantuk ibu,
    Adalah sebuah rasa luar biasa yang orang lain tidak bisa rasakan.

    salam,

    u.syamsuha

  410. kang Agah ….? enya euy mani waas nya mun ngadenge bada teh, nu dijakarta sok geura hayang balik ka leumbur wae , tapi keur nugguan THR yeuh ,

  411. piraku kang mamat teu acan dibagi THR?wadeuuuuhhhh…atuh iraha balanjana ari mepet lebaran mah…baheula mah ari lebaran nu pangramena toko baju rada alus teh di kuningan “TOKO PRAPATAN”..anu gigireun citamba.si kuring baheula sok diajak ku jenatna si apa kadinya mun teu kaburu balanja ka cirebon teh…euuuhh jadi inget deui,persis ayeuna si kuring nungtun budak meuli baju keur budak..nu diinget teh ngan ukur keur budak…jigana si kuring oge teu jauh ti kieu perasaan si apa+si ema nya…nuhun nya apa+ema…abdi teu tiasa mulang tarima ngan ukur du’a mugia sing digentos ku mangrewu-rewu pahala ti Alloh..Amien.

  412. Atos kang Agah mung tos seep deui ,maklum barudak mah sok hayang paloba loba baju lebaran teh, Saya ti tahun 1984 masuk jakarta, jadi teu patos inget kana balanja lebaran di pasar baru teh,

  413. Assalamuallaikum wr wb,

    Para wargi sadayana anu bade Mudik bilih perlu kendaraan tacan gadunh tiket angkutan Mudik tiasa hubungi 081381741259, jenis kendaraan Kijang thn 2000 sareng L300. jurusan Cirebon, Kuiningan.

    Mariiiiiiii Mudiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkkk

  414. Haturnuhun kang pido`ana insya Allah abdi angkatna ti bumi ping 25 saentos subuh,
    upami info ti rerencangan anu tos uwih tipayunmah saurna jalan lintas sumatra (lintas timur) sae, pamugi urang tiasa pendak kopi darat sareng kang zoen + nu sanesna.

    Assalamualaikum Wr Wb
    Punten mayunan kanggo kasadayana,
    Hibar Kabingah Narawangan Diri-diri Insan Dipoenan Fitri, Hilap Mugia Lubar, Dosa Mugia Bebas, Wilujeng Boboran Syiam 1429 H Minal Aidzin Wal Faidzin, Rereged Lahir Sareng Bathin Urang Pada Bebaskeun.

    Wassalamualaikum Wr Wb
    u. syamsuha & kel / palembang

  415. Insa allah dinten jumat sonten, akang ti Gambir kana kareta api, kaleresan tos aya tiket ti awal puasa oge, wilujeng boboran Syiam 1429 H, hapunten tina samudayaning kalepatan, hatur nuhun pak Yani bilih diperyogikeun no HP.081317761672.

  416. Kang U.Syamsuha, kang Dadang , Pakembangan, kang Agah, sareng ka sadaya wargi Kuningan,utamina ka LEMBUR KURING, WILUJENG BOBORAN SYIAM 1429 H. Hapunten nu kasuhun tina samudayaning kalepatan . Hatur nuhun.
    Bilih meryogikeun no.HP. Aya di luhur ieu.

  417. Wilujeng mudik ka sadaya warga Kuningan nu aya di perantauan.
    Kang Maman, sugan teh mudikna nyandak mobil, abdi bade nebeng, he..he..he..
    Kang Uha, Kang Maman, Kang Zoen,
    Wilujeng Boboran Syiam 1429 H.

  418. Ka sadaya urang Kuningan anu aya di pangumbaraan, oge khususna anu sering tepang dina Lembur Kuring, simkuring sakulawargi seja nyuhunkeun sihapunten lahir sinareng batin tina saniskanten kakhilafan sareng kaalfaan. Pamugi lingsir galih, lungsur manah, caang bulan opat welas, bersih jalan sasapuan. Sataun urang ngumbara di alam dunya sasasih urang diberesihan di sasih shaum. Mapag balebat Idul Fitri ku guntur qolbu, caang manah, patarema panangan bari saling lubarkeun sadaya bangbaluh ati. Wilujeng Boboran Shaum 1429 H, Taqabalallahu Mina Waminkum, Taqabalallahu Yaa Kariiim, Mohon Maaf Lahir dan Bathin.
    Wilujeng mudik ka kang Ikin, Kang U Syamsuha, Kang Maman, Kang Zoen sareng anu sanesna, punten teu tiasa disebatan hiji-hiji.

    Rastono & Keluarga / 08122373106

  419. Muhun kang Icuk.. hayuu ah urang mudik, abdi mah kana Kareta Api, kaleresan tos aya tiket ti waktos bade puasa oge, bade kana bus umum teh bilih macet di jalan, ti Cirebon nembe kana bus Luragung Jaya nu muatan na sok padedet ning, panginten kang Icuk ge kantos naek Luragung Jaya nu sapertos kitu nya? dalah di kumaha angkutan Bus ka Kuningan mah teu aya nu Executive , leres kitu kang Icuk ?

  420. Asalamualaikum wr.wb.
    Ngiring ibrung abdi Teh virlian di surabaya. Wilujeng mudik kasadaya wargi kuningan nuaya di pangumbaraan mudah2an lanncar diperjalanan teu aya halangan nuberarti

  421. Uing can boga tiket uy… hayang mudik, duuh hate geus kumejot aya di lembur, geus kabayang makan Hucap he.. he..

    Salam baktos ka sadaya urang Kuningan, mudah2han abdi tiasa mudik h-1 engke.

  422. Ass…
    saminggu di lembur asa cepet pisan. Dinten ieu tos di jakarta deui. Dinten ieu di korsi panas deui. Dinten ieu siap-siap makan ati hehehehe…
    salam ka sadaya wagi kuningan
    Hidup PERSIB..

  423. W 3x.
    muhun nya kang Abu, saminggu teh asa nyerelek pisan , can kamana mana tos kedah lebet damel deui, calik na korsi panas deui, mun aya pakasaban mah damel teh di lembur ngumpul sareng kulawargi , tada teuing nikmat na ngumpul sareng kulawargi teh , taya babandingan na.
    Baaallllllliiiiiiiiikkkkkkkk deui baaallllliiiiiikkkkkk deui ka Jakarta,
    tangkal artos urang mah di jakarta nya kang Abu, kang Icuk, Kang Dadang, sabar hate nyanghareupan kota Jakarta nu sarwa panas.

  424. Awalna ngarasa aral mangkat ka Jakarta pas Bada mah, jalma2 pada marangkat, nya ngahaja magkat ka Jakarta kana Kandaraan Panjang sadatangna ka Jakarta….

    Blak… awak nangkarak na alas samak, awak asa nahnay, hanaang, mastaka tanggah, mata ngarakacak narawaang, waas nyawang basa jalan-jalan nyaba ka tatanggan, sasalaman ka sababaraha jalma… nya pan Bada , sasalaman ka Mamah ngadatangan makam Bapa. Matak waas…

    Selamat Bada ka sadayana… Mohon Maaf Lahir Bathin….

  425. Leres kitu cep On2hood, komo akang mah angkat ti lembur tabuh 22.00 dongkap ka Jakarta tabuh 7.00, aduhmeni kacida capena, macet jeung macet sapanjang jalan teh, mana tabuh 8,00 teh kedah tos lebet damel , asa teu narik napas napas acan akang mah dinten ieu teh, waregah emut ka palebah dinyana mah, tapi dalah di kumaha pan tangkal artos urang mah di Jakarta , leres kitu cep On2hood ?

  426. Panginten sing sabar wae nya. Da kieu ari janten padamel mah. Cuti didamel teh mung sababaraha dinten. Kanggo ka Abu, Maman, On2Hood, Wilujeng didamel deui. Menjalani aktivitas sapertos biasa.

  427. Halah eta Kang Icuk Geuning… Damang Kang? Ka Kuningan teh Uing mah hilap teu meser Hucap Uy… he.. he..
    Oge eta ari Mamahwahyu palih mana di Jakartana? cikan ari caket mah kiriman “Hucap” yeuh ka Abdi di Cengkareng he.. he..

  428. Alah-alah eta urang Jakarta mani rumahuh kitu ningan???? Beu jigana teh mani pabeulit antawis kaperluan keluarga, kapentingan padamelan, hoyong kempel sareng keluarga sareng kedah ka jakarta lebet damel. Euh ni menit-menit-menit sirah teh. Tp kang On2hood, Kang Icuk, Kang Maman, Kang Abu anu penting mah urang niatan ibadah we kanggo nyumponan kabutuhan kulwarga, insya alloh geura sadayana baris bluk-blak caang jalan sasapuan, malah ngatur waktos libur sareng pertemuan kulawarga oge insya alloh baris gamblang. Punten sanes mapagahan ngojay ka meri, ieu mah dumasar kana pangalaman pribadi we….. Wilujeng daramel deui yeuh kanggo sadaya urang kuningan di pangumbaraan………… Salam baktos ti Bandung.

  429. oh…pami hoyong hucap mah nyarios atuh ti kapungkur panginten dikintun , bade sabarahaeun hucapna ?
    linggih akang mah di klender jak tim, pami damel mah di kebon sirih , caket indosat.
    leres kitu kang icuk,dug tinetek damel teh, iraha atuh urang gaduh pakasaban nu rada merenah di lembur teh ?
    darrameeeelllllllll

  430. Sanes ngalelewe
    Pribados oge ari tos kalamian teuning di lembur teh sok berat mangkat deui ka kota teh, bruh breh kasumpekan di kota, hoream jeung rea2 deui anu matak sress
    Tapi dalah dikumaha pakasabanan urang Kuningan mah jiganamah umumna kudu incah ti lembur kalebet pribados
    Tos sababaraha kali nyobian buka usaha di Kuningan, hasilna rugel jeung rugel bae
    Upami di perhitangkeunmah masih aya langkungna di kota sanaos teu mernah oge
    Leres saur Kang Rastono, urang niatan bae ibadah, tos diaturna kieu kunu Maha Kuasa
    Urang Kuningan kudu incah ti lemburna, smentara kota Kuningan pinuh ku jalmi ti luar
    Minal Adz. . . w. hapunten kasadayana, pribados nembe nonghol

  431. nENG neNDY Geuning hoyong hucap oge nya ? ke atuh ku akang di pang meser keun ka ceu ani urang cimindi balong , meni raos pisan hucapna , seneng kana gemet oge nya ? mun nyarios ti kapungkur atuh panginten ku akang di kintun ka Canada. hmm..hmm… raosssss.

  432. Kang Uha, kamana wae. Tos lami teu muncul – muncul. Jigana mah sibuk nya, sibuk mudik, sibuk lebaran. Sok ah diantos deui….

  433. wilujeng tepang deui kasadayana , kumaha daramang ? syukur pami damang mah, sok atuh geura ramekeun deu lembur kuring teh , salam kasadayana.

  434. Haturan Kumaha daramang ? Kang Asep Darma, dupi di Darmana teh di mana? Dupi Kang Jaja Bewok di mana deuih? Kang Uha mah dipeuntas nya.? Kang On2hood di Jalaksana teh di mana, dupi ayeuna di Bandung/Jakarta.
    Kang T. Saidin Insya Allah salam kanggo Kang Arif sareng Teh Dede didugikeun deui. Kaleresan enjing Saptu 10 November 2007 bade ngayakeun silaturahmi di bumina.
    Haturan Kang Aceng (urang Manis Lor) Kumaha Damang?

    Salam tepang oge kanggo putra Cipakem. Kunaon atuh bet tunggara Kang..! He.hee.!
    Nu teu acan katoel hapunten…! Ieu kopi kabujeng tiis..! Bade ngopi heula. Sok atuh kumaha saena, kanggo jumpa darat teh? Panginten kedah sasadiaan sagala rupina kanggo kaperyogian dina waktosna?.

  435. Alah-alah eta urang Jakarta mani rumahuh kitu ningan???? Beu jigana teh mani pabeulit antawis kaperluan keluarga, kapentingan padamelan, hoyong kempel sareng keluarga sareng kedah ka jakarta lebet damel. Euh ni menit-menit-menit sirah teh. Tp kang On2hood, Kang Icuk, Kang Maman, Kang Abu anu penting mah urang niatan ibadah we kanggo nyumponan kabutuhan kulwarga, insya alloh geura sadayana baris bluk-blak caang jalan sasapuan, malah ngatur waktos libur sareng pertemuan kulawarga oge insya alloh baris gamblang. Punten sanes mapagahan ngojay ka meri, ieu mah dumasar kana pangalaman pribadi we….. Wilujeng daramel deui yeuh kanggo sadaya urang kuningan di pangumbaraan………… Salam baktos ti Bandung.

  436. Ass… wr wb, punten nembe ngiring nimbrung deui, betah da di lembur teh di kuningan(winduhaji) 10 dinten teu karaos ditambih 10 dinten di bandung, nembe dongkap deui ka palembangna kamari dina dinten sabtu.

    Salam kanggo wargi sadaya

  437. Alhamdulillah, Kang Uha. Damang.
    Hatur nuhun.

    Kanggo Abu, Nana Trisna panginten anu bumina caket Ma Sajat. Rayina ceu Elas. Ari keur alit mah dipanggilna Sena. Leres kitu ?