Lemburkuring2007


1 Pairan

Di Teras Eta..


Geretes Hate : Jaka Sunda

Ti saprak apa ngantun

Uih ka anu nyipta

Mamah.. Widian Abdi Uninga

Gerentes Hate, Sawangan, Lamunan

Gumujeng ukur, laku wales ditaros

Di teras eta pluran semen di pipir panto pengker bumi

Nya wanci pecat sawed ngantos lohor

Wanci ashar ngantos magrib

Mamah tos dua taun

Simpen rusiah sajarah taktak ngampleh tilas ngayun ambing abdi keur orok beureum

Dedeg ngabongkok da ngahuapan nyoo abdi keur budak

Una ukur ngagerentes hate anu kapireng ..

Bales ukur ningali mamah unggal di teras eta.

Bodas rambut ciri yuswa gurat yuswa dina raray, tilam soca

Anjeun, bati nuyun abdi budak keneh . mah, kedah kumaha abdi mulang tarima?

Gusyi anging anjeun nu baris ngabales

Pasapen, 9 Rajab 1429

(Catetan : Jaka Sunda ngintun ieu seratan ngalangkungan SMS Lwembur Kuring 08881969159. Hapunten bilih aya nu kapotong atanapi kirang merenah nempatkeunana).

Jaka Sunda, masihan saran kanggo muka SMS ONLINE di Lembur Kuring. Insya Allah, janten tinimbangan kanggo kapayunna . Hatur Nuhun


17 Pairan

DPRD Kuningan Akan Undang Blogger


DPRD Kuningan Akan Undang Blogger

KUNINGAN : Bagian Humas Sekretariat Dewan (Setwan) Dewan Perwakilan Rakyat Daerah (DPRD) Kabupaten Kuningan, punya rencana untuk mengundang sejumlah pemilik situs internet, khususnya blog di Kuningan.

Menurut Kasubag Humas Setwan DPRD Kabupaten Kuningan, Yunus Suparman, kini banyak blogger yang menyuguhkan informasi baik dalam bentuk berita maupun informasi yang berkaitan dengan daerah Kabupaten Kuningan.

Informasi mengenai Kuningan di internet mampu menjadi saran promosi yang baik. Dan aktivitas nge-blog yang dilakukan dengan santai memiliki manfaat yang sangat besar bagi Kuningan.

“Kami sangat menyambut baik kehadiran para blogger Kuningan. Dan ini merupakan asset berharga yang sangat potensial untuk diberdayakan,” kata Yunus kepada Berita Cerbon.Com Jumat (11/7). (BC-99)


Tunda talatah

DLHK Kuningan Ngayakeun Lomba Kebersihan


Dinas Lingkungan Hidup dan Kebersihan (DLHK) Kabupaten Kuningan gawe bareng jeung Tim Penggerak PKK Kabupaten Kuningan ngayakeun lomba kabersihan. Pesertana Satuan Kerja Pemerindah Daerah (SKPD). Selian eta, lomba kebersihan nu pesertana sajumlah kacamatan jeung kelurahan sa-Kabupaten Kuningan.

Nurutkeun, Kepala DLHK Kabupaten Kuningan, Atik Suherman, pihakny geus mengirimkan surat edaran ka saban SKPD patali kagiatan kasebut.

“Waktosna tangtos dirusiahkeun, supados sadayana instansi henteu aya kesan direkayasa,” ceuk Atik.

Atik miharep eta kegiatan, jadi pangjurung hususnya pikeun sakumna SKPD dina raraga miara kabersihan di lingkunganana sewang-sewangan. *


Tunda talatah

Warga Kuningan Lunas PBB


Sumber : Koran Galura

MASARAKAT wajib pajak di Kabupaten Kuningan mampuh ngalunasan Pajak Bumi dan Bangunan (PBB) samemeh jatuh tempo, luyu jeung surat keputusan bersama (SKB) nepika bulan Agustus hareup.

Sakumaha nu ditembrakeun ku Kepala Dinas Pendapatan Daerah (Dispenda) Kabupaten Kuningan, Drs H Djamaluddin Noer M..M,. dibaturan ku Kabid Perimbangan Keuangan Drs Nana A Sukmana M.Si, yen ti mimiti bulan Mei target PBB taun 2008 nu badagna Rp. 8,354 miliar geus bisa kahontal.

Nurutkeun Djamaludin, kahontalna target PBB kasebut, henteu leupas tina kasadaran jeung peran masarakat wajib pajak. Salian ti eta oge ngarupakeun hasil kagiatan pencanangan bulan panutan PBB nu ngalibetkeun unsur PNS, TNI, Polri, BUMN jeung perangkat desa nu digelar bulan Maret kaliwat.

Sanajan kitu, ceuk Djamal, aya wae masarakat nu tacan nyumponan kawajibanana, utamana warga Kuningan nu bubuara di luar kota. ” Memang sakapeung mah sok telat margi mulihna ka Kuningan henteu tangtos” ceuk Djamaludin.