Lemburkuring2007

Walungan Cijolang

Tunda talatah

DUSUN Bojong, Désa Bangunjaya, Kecamatan Subang, mangrupakeun salasahiji pilemburan  nu perenahna di tapel wates Kabupatén Kuningan jeung Kabupatén Ciamis. Lamun dijugjug ti puseur kota Kabupatén Kuningan, anggangna teh kurang leuwih 60 kilometer.

Demi nu jadi tapel wates dua daérah kabupatén, nyaéta walungan CI Jolang nu misahkeun Dusun Bojong Désa Bangunjaya, Kecamatan Subang, Kabupatén Kuningan jeung Désa Jangalaharja, Kabupatén Ciamis.

Ti Dusun Bojong Désa Bangunjaya, Kecamatan Subang, Kabupatén Kuningan ka Desa Jangalaharja, Kecamatan Rancah, Kabupaten Ciamis teh saenyana deukeut, kurang leuwih  sakilo meter.

Sanajan kitu, urang Dusun Bojong Bangunjaya, Kecamatan Subang, Kabupatén Kuningan sakapeung sok ngarasa wegah lamun rék ka Désa Jangalaharja, Kecamatan Rancah, Kabupaten Ciamis. Teu rék kitu kumaha, sabab lalampahan ti Dusun Bojong ka Desa Jangalaharja kudu meuntas walungan Ci Jolang.

Meuntas éta walungan teh maké rakit, da tacan aya sasak nu nepungkeun dua wilayah kabupatén. Lamun keur caah dengdeng, urang dinya tara wani meuntas najan make rakit. Lamun urang Dusun Bojong rek ka Desa Jangalaharja kapaksa  kudu nguriling maké jalan Désa Tangkolo, Kecamatan Subang, Kabupatén Kuningan,  nu anggangna welasan kilometer

Baheula mah sok kabejakeun aya nu tikelebuh nu meuntas maké rakit dina kaayaan cai umpalan-umpalan. Malah méh saban taun nu tikelebuh di Leuwi Asba teh nepika tiwasna. Leuwi Asba téh katelahna teh leuwi Jaludin, ngan tisaprak aya warga nu ngaranna Asba tikelebuh nelah nepika kiwari Leuwi Asba.

Pikeun nyinglar balai, urang Dusun Bojong tara wanieun meuntas maké rakit dina kaayaan cai hawangan CI Jolang ngagulidag. Kajeun teuing nguriling, batan  kudu meuntas hawangan CI Jolang dina keur kaayaan caina  motah.

Bilih bade ningal nu meuntas walungan mangga

 

alajengna

Advertisements

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s