Lemburkuring2007

“Ci” Nu Jadi Ngaran Lembur

1 Pairan

DIGITAL CAMERADESA Cipondok téh kaéréh wewengkon Kecamatan Cibingbin, Kabupaten Kuningan Kuningan, nu beunang disebutkeun salah sahiji désa nu aya di tapel wates Kabupaten Kuningan Jawa Barat  jeung Kabupatén  Brebes Jawa Tengah.  Lamun dijugjug ti puseur kota Kabupatén Kuningan mah anggangna téh kurang leuwih 53 kilometer.

Ieu désa nu jumlah cacah jiwana kurang leuwih 4000 rebu jiwa,   beulah kalér patapel wates jeung Désa Sukaharja, beulah kulon jeung Désa Ciangir,  beulah kidul Desa Pananggapan Kabupaten Banjarharja Jawa Tengah jeung beulah wetan Sebelah Desa Ciwindu Jawa Tengah.

 Wilayah Désa  legana kurang leuwih 1.406.447   Ha Ngawengku lahan darat             72  hektar, lahan sawah  300 hektar,  pakarangan  29  héktar leuweung  789 Ha jeung lahan lianna 216, 447 héktar.

Cipondok téh  asal tina dua kecap  nyaeta Cai jeung  Mondok. Cai tagtu geus pada apal nyaeta sumber kahuripan nu . Mondok nu dimaksud di dieu lain harti ukuran  cai nu pondok, tapi ngandung harti cai meuting atawa cai sare.

Cai Mondok atawa cai meuting hiji kajadian alatan nguapna cai dina tangkal   pangaruh  hawa tiis  nepika  Cai Mondok nu antukna   jadi ngaran Cipondok. Cipondok mangrupakeun daérah nu di lingkung ku sababaraha  gunung jeung leuweung nu rembet kakayon jeung  hawa  tiis nu henteu nutup kamungkinan aya kajadian nguapna cai dina tatangkalan. *

One thought on ““Ci” Nu Jadi Ngaran Lembur

  1. muhun kang ari ” ci ” teh hartosna acina hirup jang kahirupan di alam dunya.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s