Lemburkuring2007

Goreng Kentang Jeung Dage Haneut

5 Pairan

KIRA taun 1985-an nepika taun 1990-an, di lembur kuring Luragung, rek munggahan teh sok rame ku nu baralanja ka pasar. Kaasup kuring sok milu riweuh mun ema balanja ka pasar teh

Jenatna pun bapa, (mugi sing dicaangkeun alam kuburna), jadi sedih inget jaman baheula, sok nitah kuring sangkan ngabantuan mawa balanjaan ema ti pasar.

Biasana ema teh sok meuli hayam jago (kampung), da keukeuh bapa mah tara nuang daging hayam nagri. Teu ngeunah cenah.daging hayam nagri mah. Eta daging hayam teh sok diopor keur sahur munggaran, da geus liwat tilu poe mah biasa wae kadaharan keur sahur teh sok saayana.

Kuring mah kadaharan keur sahur teh sok ngahaja meuli goreng kentang, goreng dage haneut, ngadadak jam dua samemeh mangsana sahur da di lembur loba nu dagang gorengan keur sahur tea.

Ari ema balanja ka pasar teh sok sakalian meuli lauk asin sepat, tawes, teri, cumi-cumi, sakapeung sok meuli gakser (apal gakser?) sabulaneun. Ari buka puasa kudu oge aya lauk nu arasin, jeung kudu aya coel sambel. (Agah)*

5 thoughts on “Goreng Kentang Jeung Dage Haneut

  1. ieu teh eusina naon sih mani teu ngartos?

  2. Penyalur kentang olahan di Kuningan dimana ?

  3. Pangestu kang Zoen, iraha amengan ka citiusari ?

  4. Muhun kang Agah, sami di lembur abdi oge sok aya istilah munggah, ngadadak rame pasar teh ari bade munggah mah, pon kitu deui tajug/mushola peuting na pinuh kunu taraweh,barudak nyeungeut BEBELEDUGAN, aya nu nyieun tina awi aya oge nu nyieun dina lubang, patembalan tingbeledug rame pisan, kiwari mah kantun waas na nya kang Agah, barudak teh ayeuna mah resepna kana lalajo tv tv, lalajo sinetron nu matak bosen cek kuring mah. Wilujeng Shaum kang .

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s