Lemburkuring2007

Ema

2 Pairan

Ku :Tarso Subandi

Ema…..
geuning tingtrim teh teu pasini
cangcaya sakapeung atra
sigana
mung lembur nu baris jadi paniis

mung hanjakal Ema,
abdimah narah mulang ka Nusantara
embung balik ka NKRI
da hayang teh
mulang ka Pasundan
ka Parahyangan

seja mulang pedah tibelat ka “Rumingkang”
seja bakti ka pancaniti jeung lemah cai
hayang geura bruk-brak beja
cacarita rendaan cara lalaki langit lalanang jagat
Jaya Perkosa

kantos abdi tumaros
naha hanjuang beureum masih anteb
na tatapakan kuningan asri
nu bakal kasampeur di hareup

Ema,
mun enya teh abdi mulang
hayang dipapag ku jatining asri
ku seungitna kaemasan ki Sunda

2 thoughts on “Ema

  1. Meuni resep ari maca puisi basa sunda teh, sok ngarey muringkak bulu punduk
    Inget keur leutik sok ngalawan ka kolot. Hampura Bapak, Hampura Ema, Ieu abdi nu loba ngayerikeun hate Bapak sareng ma

    • leres pisan kang…
      sok emut ari keur ngalawan ka kolot…
      hampura pun bapa sareng pun ibu..
      abdi anu sok nyieun bapa sareng ibu nyeuri…

      balik deui ka perkawis puisi eta…
      enya da urang sunda mah kedah ngajaga lembur,akur jeung dulur,panceug dina galur…

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s