Lemburkuring2007

Astana Gede

2 Pairan

ASTANA Gede teh ngarupakeun pamakaman umum, nu perenahna di lelewek Cipicung Kelurahan/Kacamatan/Kabupaten Kuningan.

Pangna disebut Astana Gede, lain saukur pedah lahanna nu lega, tapi rea oge warga nu boga anggapan yen

Astana Gede teh baheulana ngarupakeun pamakaman para gegeden atawa luluhur Kuningan nu gede jasana pikeun masarakat Kuningan.

Malah, tong boro jalma dalah sato oge saperti kuda nya eta Si Windu, kapan dikuburkeunana teh di Astana Gede. Nu matak tong heran, lamun di Astana Gede kiwari aya nu disebut kuburan kuda

2 thoughts on “Astana Gede

  1. Rd Richie Muhamad Taufiq Hidayah
    (Jakarta Barat)
    bin
    R Samdhono – alm
    (dimakamkan di astana gede , kuningan)
    bin
    R Sambodo – alm
    (dimakamkan di astana gede , kuningan)

  2. Tah kitu atuh, pami aya sejarah mengenai kota-kota di Kuningan atanapi carita ngeunaan lembur geura muat supados tiasa dibaca sareng bahan pangatahuan sadaya urang Kuningan

    Diantos duei ach sejarah anu sanesna

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s