Lemburkuring2007

Pangalaman ngajugjug Lembah Cilengkrang

3 Pairan

Basa lebaran taun kamari kaleresan Tamu kaluarga ti Tasik hoyong pisan ka Cilengkrang da eta panasaran cenah mun ukur mireng carita mah..nya ku kuring dianteur ngan samemehna dibejaan ari lalampahan ka Lembah Cilengkrang teh bakal manggih jalan turun naek mapai gawir nu ngalingkiwing (basa sunda eta teh) tur kudu boga kasiapan fisik anu Oke. jeung deui hadena mun rek kaditu kudu isuk2 ambih teu buru2 tur teu kapeutingan balikna, kabeneran kuring saparakanca indit teh jam 2 beurang.. Brul aya meureun 12 urang mangkat ka Cilengkrang..pan ari ti lembur abdi mah (Pajambon I love full) pasti manggih nanjak ti mimiti kaluar ti imah ge geus nanjak leumpangna, bener bae karek nepi ka Jumleng ge (bumi pa kuwu) loba nu ting harahuh nyekelan tu’ur padahal perjalanan masih keneh sa Jamna jeung can sapira mun geus manggihan tanjakan Pamalayan (baheula didieu loba pisan monyet..teuing kamarana ayeuna teh atuh para monyet teh nyingkahna, nu pasti habitatna ngarasa kaganggu ku manusa) jeung saterusna..tapi da eleh geuning ku rasa panasaranmah para Tamu teh sanggeus istirahat tur make Semanget 45 neruskeun lalampahan..kuring bae nu geus sabaraha kali boa ngaliwatan jalan satapak ka arah cilengkrang geuning teu aya bosenna nyaeta mun nyawang ka lembur mani waas ningali pilemburan jeung ngaplakna sawah jeung tatngkalan, ktingali Mesjid Pajambon..waas tenan pokonamah..

kacaritakeun rombongan teh geus nepi ka cipanas, wah mani jebras-jebrus marandi nepi ka poho balik, haranjat teh dumeh ku kuring di geuwah2..da dina rombongan teh aya barudak, kolot..lalaki, awewe. “pasti ka peutingan yeuh balik” gerentes hate. Bener bae di tengah jalan ka denge Adzabn Magrib tur beuki lila jalan teh beuki poek jeung teu mawa senter deih!..mimiti mah pa dago-dago ari lila2 duka ku naon rombongan teh ngencar..4 urang ti heula.. 4 urang deu di tengah..nu sejenna anu rata2 geus karolot andeuri..untung kuring boga Mamang (mang Basyir) nu biasa jaga di Cilengkrang..Poek bener iyuemah da lempang ge susar-sasar komo nincak ka jelma anu karek nglampah cilengkrang mah mun teu ati2 bisa nyasab ka gawir..mawa eta ge HP tapi da cahayana ge teu pati ngabantu..nelpon sinyalna goreng..tapi alhamdulillah sadayana tiasa kumpul, anu pang heulana nepi ka pamalayan ngadagoan nu sejena. Nepi ka imah rombongan di tanya ku kuring..kumaha kesan2 na..sadayana raresepeun jeung hayang balik deui ka Cilengkrang tapi…arembungeun mun balikna ka cgat poek..

saran ti kuring pami rencang bade ka Cilengkrang:
1. ulah indit burit..balikna ripuh (mending mun mawa senter mah)
2. Jaga sikap, tingkah laku ulah bedegong.
3. Jaga kalestarian nu tos di pasihan ku Pangeran mangrupi kakayaan alam..
cag ah salam ti budak Pajambon.

E. Sutisna.

3 thoughts on “Pangalaman ngajugjug Lembah Cilengkrang

  1. Euleuh-elueh kang Tisna, mani ngawawaas ka simkuring atuh. Sok emut waktos basa nembean dibuka kapungkur abdi kantos sareng pun anak ka lembah Cilengkrang. Pokona matak pikabetaheun, komo mun nyandak rombongan bari nyandak bekel kanggo sasarengan makan siang di lembah Cilengkrang…. dijamin nyugemakeun….
    Kanggo sadaya kadang wargi Lembur Kuring boh nu aya di Kuningan atanapi dipangumbaraan, sim kuring seja ngadugikeun Wilujeng Ngajalankeun Ibadah Shaum, Minal Aidin Walfaidzin, neda sihapunten lahir sinareng bathin.
    Marhaban Yaa Ramadhan………..
    Sukses kanggo sadaya wargi Kuningan……

  2. kakayaan alam kuningan anu can kapirosea, memang ari visina mah kuningan jadi kota pariwisata tapi can katingali rumenghapna

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s