Lemburkuring2007

Ka Sabrang ka Palembang

4 Pairan

Ka sabrang ka Palembang, balikna mawa kurupuk. Eta sok dikedalkeun ku kolot baheula. Tapo nepi ka kiwari kuring teu ngarti eta maksud kolot teh.

4 thoughts on “Ka Sabrang ka Palembang

  1. Muhun atuh Akang2…maksadna kolot baheula teh mun urang balangsiar dimana bae, tong hilap nyandak oleh2 sing seueur… Ari kurupuk mah sebagai simbol oleh2 khas Palembang bae. Salian kawentar ku pempekna, Palembang teh kasohor ku kurupukna (rasana benten sareng kurupuk di P. Jawa). Malihan upami bade off teh abdi sok leukeun nyandak kurupuk sakarung…lumayan kanggo barudak. Sanes kitu Kang Uha….?

  2. maksadnamah kudu hijrah ti lembur
    sapertos Kang Zoen ti Sumedang ka Kuningan
    anu ti Kuningan ka lembur batur
    kitu meureun hukum alamna, supados mandiri
    seuer geuning urang kuningan berhasil di luar
    sbalikna jalmi ti luar seueur anu sukses di kuningan

    balikna mawa kurupuk hartosna kudu inget ka leumah cai

    Kunaon kolot baheula teu nitah balikna kudu mawa urang Palembangnya ?

  3. Sok atuh anu geus ngarasa dirina kolot geura gambrangkeun naon tea arti carita anu dilihur teh, ari kurupuk tea (kemplang kasebutna di palembang teh) memang seueur pisan jeung rupa2 deuih bentukna.

    • Pangemut abdi mah eta teh siloka nu ngandung filosopi lenyepaneun urang kang Uha. Hiji kolot nitah lunta, sangkan teu ngotok ngowo di lembur cenah ulah kurung batok. lamun geus hasil ti panyabaan, nya kedah aya bawaaeun ka lembur. he…heee….!

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s