Lemburkuring2007

Dongeng Sireum

8 Pairan

Teguh Bae/Desa Parakan

Waktos sasatoan diciptakeun, sadaya sasatoan teh teu acan dipasihan alat kelamin (naon nya Sundana? Punten sanes bade porno mung sakedar dongeng). Hususna sato jalu, ari bikang mah da gampil ngadamelna.

Tah kumargi kitu dina hiji waktu sadaya sato jalu teh dikumpulkeun di tungtung lapang. Kabeh sato jalu baris mani rapih aya gajah, maung, hayam jrrd, oge sireum milu baris.

Dengekeun ku sakabeh sato jalu, di tungtung lapang ieu Kami geus nyiptakeun sagala bentuk alat kelamin pikeun sato jalu. Tah, ku kituna kabeh sato jalu kudu paheula-heula nyokot eta barang pikeun dipake. Maraneh (siga jelema wae nya) bebas milih. Rek nu gede, nu sedeng, atawa nu leutik.

Siaaaaaaap. Hiji.. Duaaaaaaaaaaaaaa. Tiluuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!! Atuh berebet kabeh sato teh lalumpatan ka tungtung lapang nu hijina pikeun nyokot barang anu geus disiapkeun.

Kuda mah pan lumpatna tarik datang pangheulana ceug we nyokot nu gede (dugi ka ayeuna pan kuda mah gede). Kitu deui jeung sato nu lain paheula-heula. Ari sireum keur mah leutik katurg-turug lumpatna ge hese, atuh datang teh pang pandeurina.

Barang datang ka tungtung lapang sireum culang-cileung neangan barang. Kuralang-kuriling ditempoan. Geus lila sireum kukurilingan bari jeung teu manggih barang. Kamana barang kuring? ceuk sireum.

Kunaon, Reum? ceuk hiji sora.Kuring teu manggihan barangna, mana barang kuring?” tembal sireumHampura sireum geuning barang teh kurang hiji, ku kituna engke bakal dipangnyieunkeun. Ayeuna mah mending maneh balik? tembal sora tea. Sireum balik bari jeung teu mawa hasil.

Salila nungguan sireum sok mindeng tatanya ka baturna lamun panggih. Kieu cenah nanyana teh,

Geus meunang acan? ceuk sireum nu hiji.“Acan… tembal nu séjén.Tah, baraya sadaya. Jadi nu matak sireum sok siga nu sasalaman lamun paamprok jeung baturna na teh lain keur sasalaman. Maranehna pada-pada nanyakeun geus dibere acan barangna.

8 thoughts on “Dongeng Sireum

  1. ke..ke..ke….,KB naon nu cocok nya kang?jigana kedah konsul heula ka bidan.he…he…he……

  2. Rendey soteh pan teu di KB, da bade di spiral teh ageung teuing spiral na, kumaha tah Teh Dedeh, kedah nganggo naon alat kontrasepsi na supaya teu rendey teuing nya ? he……….he….he…………

  3. sori sob, ga ada🙂

  4. endah basana
    endah caritana

    wilujeng tepang saderek
    jeung urang lembur ti tatar Galuh🙂

  5. heuheuy…deuh…,kutan kitu?teu gaduh barang ge anak na mah rendey geuning…..

  6. Salamkenalka sadayana,ngiring ngetop di ieu blog

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s