Lemburkuring2007

Gara gara Terminal Anyar

33 Pairan

Gara gara aya terminal anyar kabeh kabawa riweuh, padahal mah Terminal Tipe A teh di Kuningan mah kurang manfaat sabab kota na leutik, penduduk na saeutik, lain kota industri nu hirup 24 jam. Hai…….SUPIR SUPIR ANGKOT !!!! gara gara aya terminal kuring ari balik ti pagawean peuting kudu turun di dieu, biasa na mah langsung ka lembur kuring di Desa Balong, naha teu nyaho anjeun lamun kuring yurun sorangan tina BEUS kuring di tambelarkeun ? nungguan pinuh iraha boa da tengah peuting , kapaksa naek ojeg Rp.10.000 , naha teu nyangsarakeun nu kitu ngarana ? kuring ge sarua RAKYAT , dina sabulan kurung kudu ngaluarkeun deui waragad Rp.40.000 jang bayar ojeg. Hai….para pembuat kebijakan !!! loba mana panumpang jeun supir angkot ? kuring salah sahiji korban gara gara ayana TERMINAL. Cik atuh ari peuting mah BEUS TEH SAMPE KAWETAN, PANUMPANG REREANA MAH rakyat leutik. SOK LAH DI KAJI ULANG DEUI KEBIJAKAN KITU TEH. NUHUN.

33 thoughts on “Gara gara Terminal Anyar

  1. Punten ach……..nembe ngiringan…………………….komentar……………

    Eta terminal teh aspirasi saha seh nu leresna……………….cobi geura tingali ayeuna kaayaan terminal anu anyar teh meuni barala teu kaurus…………….
    Mana abdi mah pami uih ti jakarta ka Ciwaru teh mendingan naek motor……………………………daripada ribet naek angkot anu ngetem……………………………..

  2. atos atos ulah saling tuduh ,mana aya si jelma anu daek di salahkeun. cek urang mah udh di DEMO aj DISHUB. . TITIK..kita kan orang indonesia kalu ada mslh tidak cepat di tanggulangi sama orang di atas langsung DEMO kan .jdi kita ikutin aj

  3. Punten bade ngiring nimbrung..
    Nepangkeun abdi teh kawit mah ti Kuningan mung nuju damel di daerah Musi Rawas (Sumsel). Leres pisan Terminal Type A Kertawangunan teh menjadi dilematis bagi masyarakat kecil pengguna tranportasi umum. Pemkab Kuningan terlalu ambisius untuk menjadikan Kuningan sebagai kota tujuan wisata sehingga Bupati Aang yang mantan Pemborong di Bogor tersebut terus menerus mengadakan perubahan wajah kota Kuningan untuk lebih menarik lagi. Mulai dari taman kota, jalan lingkar kota sampai bundaran lampu merah, terminal type A dll. Malah sekarang sedang dibangun Masjid megah 3 lantai dikomplek Islamic Center dan rencana jalan lingkar dari terminal type A ke Kedungarum serta pusat perdagangan (Kuningan Trade Center) di lahan ex terminal Cirendang. Memang kalo di-pikir2 mah Kuningan teh masih termasuk kategori kota kecil yang cuma hidup siang hari saja tetapi koq banyak dibangun infrastruktur yang serba wah…jadi bingung juga yah.

  4. kanggo urang kuningan sadaya,
    perkawis terminal hanya slah satu kebijakan yang tidak proporsional alias teu bener (entah apa maksud dan tujuannya) sungguh kebijakan itu bertolak belakang dengan kepentingan rakyat disekitarnya, entahlah yang bikin kebijakan itu ngerti apa engga bahwa dalam membuat kebijakan itu ada salah satu unsur yang disebut UNSUR SOSIOLOGIS yang harus benar-benar diperhatikan, dan buktinya anda-anda hanya sebagian kecil dari sekian banyak (mayoritas) yang sangat keberatan. saya anak muda asli Kuningan (tipakidulan), banyak hal yang ironis ketika saya melihat kuninganku tercinta. kapan kuningan maju dan berkembang???? kapan ada kemudahan2 untuk orang berinvestasi, sampai kapan anak-anak kuningan harus kejakarta untuk mencari bekal sebulan??, kapan orang-orang kuningan yang sudah sukses tertarik untuk kembali kekuningan? intinya ada segudang permasalahan dikuningan, kita g tau apakah Bupati, Para birokrat, anggota Dewan peduli atau g?.. dan sepertinya tidak?.
    saya dan teman2 di jakarta mengundang para tokoh dan cendikiawan kuningan untuk sama2 peduli terhadap kuningan dan rakyatnya.
    hatur nuhun.

  5. Eh……..aya kang Dadang geuning, nuhun kang kana bahasan na. Kieu nya kang , ngadamel Terminal Tipe A teh kedah di tingali tina kabutuhan Masyarakat di mana Terminal eta bade di damelkeun di analisa sing jero di beuweung di utahkeun paribasana, dampak naon nu bakal timbul eta kedah tos ka baca ku para Analis nu bade ngadamel eta Terminal, sok ku urang geura titenan, Kuningan teh kota leutik, lain kota Industri nu hirup 24 jam sapoe, nu merlukeun transportasi ti isuk nepi ka isuk deui, rereana mah masyarakat Kuningan teh gawe isuk balik sore, jarang nu nepi ka peuting da lain gawe pabrik, paling oge aya sabagian leutik nu balik gawe peuting jam 20,an nu gawe di pertokoan, tah kitu kang.

  6. Di jieunna terminal ty A anu dibiayaan ku APBN, aya maksudna :
    1. kabanggaan urang Kuningan pedah trminalna gede
    2. nyegah supaya bis-bis teu ngasruk ka
    pilemburan
    3. ngabuka lapangan usaha keur pengusaha angkot jeung dealer mobil
    4. ngabuka lapangan kerja keur supir angkot
    5. ngabuka usaha keur pedagang
    6. perluasan wilayah kota

    aya sisi kelemahan
    1. terminal nu aya (Cirendang) rek dikamanakeun
    2. masyarakat pengguna tranport jadi ribed kudu turun unggah mobil
    3. biaya transport nambah mahal
    4. waktu masyarakat loba terbuang di terminal (nunggu)

    mudah2an maksud jeung tujuanna leuwih alus dibanding sisi kelemahanna

    Kang Maman wayahna rada ribed heula

  7. kang bunut ulah wara di dahar eta bubuy boled keur beukel di jalan , kan urang bade DEMONTRASI. bisi ka tiisin patuangan lumayan keur ngaganjel .

  8. Kumaha tah baruk teh rek usul ka PEMDA? Antosan atuh abdi bade nuang heula Mc Donald’s jeung sakantong kentang goreng… Aduh raos pisan! Bubuy sampeu mah teu aya nu ngajual geuning? Ari urang sunda kamarana atuh, eleh ku produk luarr…..

  9. masalah jahe urang tinggal keun heula keudeung, ari di pikir 2 deui karunya nu di rompok..

  10. hayuuu…kang.maman, saya mah ngadukung pisan tah pangajak ti kang maman…. sok lah kang maman ke sya ngontek kang diplong , urang suang oyag oyag kantor DISHUB. sakalian jeung kantor Bupati …tong sieun lah .sanajan urang jalmi leutik ari di injek injek mah urang lawan, kan sireum oge ari ka tincak ngegel….

  11. Aduuuhhhhhh…….asa tambah pusing ieu teh geuning , ka lembur wegah da turun naek di terminal na, ngantian di die teu aya wae JA-HE, kang Diplong , kang Oman , Kang Dadang,kang Sapri, kang Cibunut, hayu lah urang usul bareng ka PEMDA ( DIS HUB ) kumaha tah saterusna Terminal teh, piraku teu aya solusina.

  12. embung ah ari tembang mah uing hoyong jahe wae……. pokoke jahe …jahe…jahe…..

  13. Euleuh etah kang oman ngageuro kuring kalah kuat ka tilu kali kitu, pikir na mah sugan kuring teh karuhun… Karunya tah kang oman geus hare’eng deui bae. Kang diplong, flu rangda teh geus ngakan korban hiji geuningan? Sigana mah pusing ku terminal pusing oge ku jahe_janda herang. Tah kang diplong, kang maman, kang dadang, kang sapri poko na mah akang2 sadaya nu keur rineh, geura pek pang nyetel keun kang oman tembang asmarandana. Ambeh perasaanna hanyut ngarasuk kana sukma na… Karunya !

  14. bener pisan kang.bunut… sok lah di antos rangda heurang na..he..he..he

  15. lamun arek di pikir di bulak balik terminal rangda sami wae… kang .bunut kang bunut kang bunut mana rangda teh…

  16. Euh… Geuningan nu sok OL di dieu pecandu rangda kabeh. Virus baru yeuh… Flu rangda! Penemu na kang diplong murid utama kang sapri thea. Tah pan dari pada flu babi mendingan flu rangda bisa bikin meriang pagi siang malam. Bener teu?

  17. Lain teu harideng kang maman, tp hare’eng, kabeh,
    ka Bw keun ku kang bunut.

  18. ha. . . ha. . . .hahhhhhh

    jalma teh teu hideng kabeh sugan
    tina terminal ujug2 kana randa
    selain aya bedana, terminal jeung randa aya saruana
    terminal jeung randa sarua tempat ngereunan supir

  19. Rampeees….!

    Kumaha ieuteh tina terminal kana randa,

    Memang terminal jeung randa teu aya bedana sami tmpt transit.
    Ari di terminal anyar lmun di bw ngètem lila jadi sewot,
    Lmun ka randa anyar di bw ngetem lila kumaha tah kang maman..?

  20. to.kang bunut.sanes nanaon iyeuh ngan urang mah jdi pucing dina terminal anyar lumpat kana janda heurang mani nyambung pisan nya..urang percanten di ci bunut mah pasti rea janda mah, ngan urang pucing lamun ti tanggerang ka ci bunut lamun hoyong cepat nepi ka ci bunut kedah numpak neon? arek kana pesawat sieuen bisi peswat na ragrag…

  21. Eta kang maman hayang na teh ka jahe (janda herang bae…) heheh. Komo lamun uing bebeja cicing di tanggerang(tatangga gadis herang) meureun di sorobot nya… Kang maman, ari kang oman hayang di ajangan naon na? Yeuh kang 0man hoyong rangda mah amengan ka cibunut, keun uing ge kajeun jadi ma comblang na mah… Keun uang tip na mah nyusul belakangan, da uing ge moal nagih ieuh………

  22. kang. maman, sesa keun keur urang ,kajeun palebah eta nage.keur lieur yeuh sirah tanggung bulan..

  23. bae lah ari rangda na geulis mah , ke rek di rondaan, kade nya ulah ngarintip yeuh , bisi kabita, he..he……..he…..daripada mikirin Terminal, eu..eu,,,eu…..#$@)* (*& +(^% PUSIIIIIIIIIIINNNGGGGGGGGGGG.

  24. Kunjungan sore baraya….. Daek jeding biwir ucing, daek di tubruk cucurut uing ge pusing mikiran terminal. Da eta karunya kang maman heheh…. Kang maman siap, takol tah kohkol ke peuting pan bagean ngaronda. Kade bae ulah ngilikan imah rangda. ((_ngacir_))

  25. Alhamdulillah damang, pamugi Kang Dadang & kel oge aya dina kawilujengan.

    Insya Allah bade amengan abdi ti palembangna ke enjing tabuh 10 ngawengi di jkt, mudah2an kemis siangan tos beres janten tiasa naik cirex anatapi argojati, dinten minggonna abdi uwih deui naik cirex tabuh 10.

    salam kanggo sadaya

  26. emang kiyeu ari janten rahayat leutik mah, seusah pisan jiga newak hasap… saleures namah aya terminal enggal teh eta kalakuan nu di laluhur, kong kalingkong sareng pejabat pejabat terkait …ari tos kiyeu kumaha ? saha anu rek di salah keun BUPATI ? RAHAYAT? lieur kuring….

  27. maksudnamah mantuan Kang Maman Wahyu
    nyoarakeun aspirasi arus bawah

    Kmaha damang Kang Uha Symsuha di sebrang ?
    ieu alamat abdi :
    Komplek Ciharendong Kencana Blok E 09
    Cigintung – Kuningan
    pengkereun RS Bersalin “Citra Ibu”

  28. Alamat abdi.
    Desa Citiusari Gg, Batu karut Dusun Kliwon, Kec.Garawangi Kab, Kuningan. ( Blok Kidul )

  29. Kang Dadang + Kang Maman kunaon geuningan ngadumel mel kitu ke bilih cepet kakatua.

    Kang nyuhunkeun alamat abdi aya rencana bade ka kuningan dinten kemis sonten ti gambir

  30. nyarekan saha Kang Maman teh atuh ?
    ngabela rakyat leutik soteh lamun keur kampanye

    tapi kaalaman ku pribados
    kuring balik ti Jakarta (cape) turun di Term. bis Cirendang pindah kana angkot (lila ngetem), nepi ka pasar baru pindah deui kana angkot (lila ngetem) turun di terminal Purwasari rek lanjut ka kidul Pakembangan (lila deui). . .wah pokoknamah teu nyaman

    ngan urang kidulmah teu loba mikir
    buru2 mareli motor duka cash/kredit nu pentingmah teu ribed lamun rek indit2an

    ku sabab penumpang loba anu pindah kana motor/ojeg
    ujung2na angdes ka kidul sepi (bangkrut), angkotna oge ngangur

    eta gambaran kebijakan nyieun trminal teh lain aspirasi ti handap

  31. Enya lebaaayyyy………….naon nya hartina teu apal kuring mah , maklum tos sepuh.

  32. Gara gara terminal anyar, kang maman pusing. Untung teu nyampe terkencing2 ( hahah… Jd kabawa lebay euy ceuk basa abg mah).

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s