Lemburkuring2007

CINTA DI BATAS KOTA

54 Pairan

Catatan : Kang Maman Wahyu
Song By, Tommy J Pisa

Dibatas kota ini kumenatap wajahmu
perpisahan ini membuat luka di hati
ingin kuberlari namun tak kuasa diriku
engkau menangis dalam pelukanku

Sendiri kau terpaku melepas kepergianku
air matamu menetes membasihi pipi
seakan kau tangisi perpisahan ini

Reff. Janganlah kau tangisi
janganlah kau sesali
aku pergi untuk kembali lagi

hapuslah air matamu
hapus luka hatimu
nantikan aku di batas kota ini

Intro. Pelabuhan jadi saksi
dermaga tua menanti
disaat kau berjanji tuk kembali lagi

Dipelabuhan belawan kulepas dirimu kasih
kuharap kau berjanji untuk ku lagi.

Buat semuanya yang pernah ada kenangan dgn lagu ini, Kang Icuk di Cijantung yang pernah ngefans sama Tommy, selamat pagi aja dan selamat beraktivitas.

54 thoughts on “CINTA DI BATAS KOTA

  1. SEBUAH NAMA
    SONG BY : ELVY SUKAESIH

    Sebuah nama tertulis di hatiku
    dalam membekas tak pernah terlupakan
    indah namanya hai seindah orangnya
    bila kukenang hai terbayang wajahnya

    Reff : Karena dia aku bisa menangis
    karena dia aku bisa tertawa
    karena dia aku bisa merana
    karena dia aku bisa bahagia aa…aa…….

    Ieu teh lagu dangdut tahun 85 an

  2. Nuhunkeun pi du,ana, abdi nuju kabungbulengan ku hiji istri namina Ira Mirnawati, beger mindo jigana kuring teh, DURIAT KAPEGAT MANGSA ,

  3. Menggapai Bayang

    Mega berarak perlahan
    mendung semakin kelam
    kaca kaca bening berguliran
    di balik desah napas kerinduan
    Resah….
    gelisah….
    menyatu dalam sunyi
    nun di atas sana
    camar melayang perlahan, lelah..
    lelah menggapai bayang semu
    rindu mendera
    cita apai realita
    menjelma luka
    sakit..
    Tuhan,
    bilakah angan kan nyata
    bilakah bayang menjelma
    menjadi nyata
    bilakah….
    bilakah…….

  4. Haturan ka saderek LK sadaya, mangga kintunkeun lagu lagu nu apal di ieu forum, di antos pisan , hatur nuhun.

  5. Pangestu kang Icuk, akang mah jigana sibuk nya , maklum ngawitan lebet sakola, sanes emut deui kang da eta mah lagu kenangan nuju sakola kapungkur.

  6. Kang maman, damang?
    Emut nya ka na lagu Tomy J. Pissa?

  7. Hatur nuhun kana koreksina kang , maklum tos saabad abad , janten aya hilapna he….he…he…..tapi punten ieu saha nya , istri atanapi pameget ?

  8. ieu lirik nu bener mah :

    Dibatas kota ini kumenatap wajahmu
    perpisahan ini membuat luka di hati
    ingin kuberlari namun tak kuasa diriku
    engkau menangis dalam pelukanku

    Sendiri kau terpaku melepas kepergianku
    air matamu berlinang membasahi pipi
    seakan kau sesali perpisahan ini

    Reff. Janganlah kau sesali
    janganlah kau tangisi
    aku pergi untuk kembali lagi

    hapuslah air matamu
    hapus luka hatimu
    nantikan aku di batas kota ini

    Intro. Pelabuhan jadi saksi
    dermaga tua menanti
    disaat kau berjanji tuk kembali lagi

    Dipelabuhan belawan kulepas dirimu kasih
    kuharap kau kembali untuk ku lagi.

  9. Upami maca syair lagu ieu , hate teh sok nyeredet , ras inget kanu jadi indung nu sakitu toh tohanana ngabelaan nu jadi anak,” Duh Gusti nu maha suci paparinan kabagjaan ka ibu abdi nu tos sakitu sepuh na, ema, hampura kuring nu can bisa ngabagjakeun anjeun.

  10. IBU Song By Iwan Fals

    Ribuan kilo jalan yang kau tempuh
    lewati rintang untuk aku anakmu
    ibuku sayang masih terus berjalan
    walau tapak kaki penuh darah penuh nanah
    seperti udara kasih yang engkau berikan
    tak mampu ku membalas ibu…..ibu.

  11. saha nu apal kana laguna Iwan Fals ” IBU ” sok lah tulis di dieu . Nuhun nya.

  12. Amien Ya Robbal Alamien.

  13. Pamuga du’a dulur kuring teh diijabah ku nu maha kawasa.

  14. Duh Gusti nu Maha Suci, mugia Gusti ngahijikeun kuring jeung kulawarga kuring engke di POE PANUNGTUNGAN, Mugia Gusti salamina nungtun kana jalan kasaean, tebihkeun tina sipat sirik pidik jail ka sasama Gusti, nu tiasa ngagebruskeun kuring kana jurang kasangsaraan di Naraka ZAHIM.

  15. Tapi Kang icuk nyalira teu acan lebet kana FB Lembur Kuring. kang Maman tos lebet. FB Lembur Kuring aya gambar nu tangtos kang Icuk apal.

  16. tiasa kang icuk….

  17. Kang Maman, tiasa gabung di Facebook? Diantos. Seueur komunitas group asal ti Kuningan.Lumayan nambah babarayaan, sanaos aya di dunia maya.

  18. Duh, abdi mah teu apal kana laguna Yayan jatnika.

  19. Iraha urang rek kawas waktu ka tukang
    mapay mapay riak kabagjaan
    rarakitan di situ Cangkuang

    Caang bulan katutup mega milu mindingan
    dua rasa nu teu weleh

    Reff. Caang bulan di situ cangkuang
    ( SAHA NU TIASA NERASKEUN IEU KAWIH NU DI BANTUNKEUN KU YAYAN JATNIKA ) NUHUN PISAN NYA.

  20. PERTEMUAN Song By, Rita Sugiarto

    Betapa hati tak bahagia,
    bila kekesih yang lama kurindukan
    kini dia datang

    Dia datang seperti dahulu
    setelah lama meninggalkan diriku
    sepi sendiri

    Reff. Alangkah bahagia
    pertemuanku kali ini
    setelah berpisah sekian lamanya

    semoga selamanya
    dia berada di sisiku
    tiada pergi lagi tiada sunyi lagi
    sampai akhir nanti
    selalu berdua

  21. Siap kang ! tapi PKS oge kedah gaduh REPELITA jiga kapungkur supados program program na bersinambung atanapi berkelanjutan, sok lah dukung PKS.

  22. Kang Icuk..Kumaha kabarna? Akhir2 ieu abdi rada sibuk euy jarang ngalongokan kadieu. Libur pemilu mudik teu?

  23. Panginten sami bae suasana di daerah bade persiapan pemilu teh. Nya mudah-mudahan bae rakyat teh semakin cerdas dina milih wakil rakyat.
    Kang Rastono, Kang Maman, taun 2014 mah geura siap-siap nyalonkeun janten caleg ti partai PKS, partai kita semua, he..he..he…

  24. Kang Rastono tos ti Kuningan ? naha atuh teu beja beja ? pami aya waktos mah ameng atuh ka Saung abdi di Citiu sari, Garawangi. Nya kitu tea kang pami aya kahoyong mah jalmi teh janten beda, jadi balageur padahal aya pamrih na tah si jelma teh, he.he….he………

  25. Leres pisan kang Maman Wahyu, Kang Ikin basa kamari abdi wangsul ka Kuningan kaleresan kapegat ku konvoy anu kampanye… antukna anu kuduna 4 jam tos dugi ka lembur janten mulur. Jaba cape deuih da rurusuhan bade ngalayat pun paman anu tilar ti dunya.
    Janten bingung upami usum kampanye teh….. ongkoh hoyong dipilih ku masyarakat para caleg teh… tapi teu mencerminkan kanggo piliheun….. Aya oge caleg anu ngadadak jadi someah, ngadadak jadi berehan, ngadadak jadi dermawan…. tapi kumaha upami tos jenten???? Wallahu a’lam…………..
    Menit….menit….menit……. ceuk urang Kuningan mah……

  26. Sami sami kang Icuk , wilujeng siang oge, lumayan padamelan teh leres nuju rada sibuk, ameng atuh kang ka Lembur, ke upami Lembur na ngalih kumaha tah kang Icuk teu terang tah, he…….he……..he..sibuk ku pawai ayeuna teh Kuningan mah, aya beja kang , P.Mamat Robby Suganda urang Karang Tengah bade nyalonkeun kanggo Legislatif cenah mah, kumaha akang ngarojong teu ?

  27. Wilujeng siang, Kang Maman. Wilujeng sibuk bae didamel. Kumaha kaayaan Kuningan bade Pemilu teh ? Abdi tos lami teu kalembur….

  28. Wilujeng enjing sadayana, midang deui ahh….tos lami teu nepangan ka LK, Ddamang kang ?

  29. Kang Koko, hatur nuhun ah tos mairan puisina. Memang kapungkurmah sering ngadamel puisi mun aya ilham teh, malah sempat dibukukeun ngan duka kamana…… Pas abdi maos Cinta di batas kota ti kang maman wahyu… janten emut kana mangsa kapungkur waktos nuju sakola di Kuningan…. Euh.. panjangna Jalan Siliwangi janten saksina…. manawi upami pas wangsul ka Kuningan tras ngalangkungan Jl. Siliwangi sok nyeredet hate… sok sanaos ayeuna kondisina tos benten tapi abdi masih tiasa ngabayangkeun kondisi waktos kapungkur.
    Teh Nenden…. kamana wae atuh????? haturan teh dina acara Cinta di Batas Kota Kang Maman Wahyu…. Upami seratan anu mimiti eta puisi.. ngan ilhamna mung dugi sakitu… dupi nu kadua mah eta lagu sunda judulna “Talatah” anu dipopulerkeun ku Neneng Meida waktos abdi nuju sakola kapungkur… Eta oge salah sawios kawih anu ngemutkeun abdi ka si manehna…..🙂

  30. CURUG CINULANG
    Juru Kawih. Yayan Jatnika

    Di curug Cinulang
    bulan bentang narembongan
    hawar hawar aya tembang
    tembang asih tembang kadeudeuh duaan

    Di Curug Cinulang
    anjeun ceurik balilihan
    muntang kana pangharepan
    cinta urang mugia sing papanjangan

    Reff.Kabaseuahan cai kaheman
    kaceretan ibun kamelang
    meungkeut pageuh geter asa kahariwang
    hariwang cinta urang panungtungan.

    ” Kahatur kasadaya wargi nu mikacinta kawih sunda , di luhur salah sahiji kawih ti Yayan Jatnika “

  31. Teu sawios kang Rastono teu aya mah, hatur nuhun kana Pairan na,eh….aya teh Nendy , mangga calik , kamana wae Teteh teh meni teu aya beja carita, di kinten ku abdi mah tos mulih ka Canada.

  32. Hello .. hello….
    Nuju romantis akang & teteh…. lirik laguna nyentuh asa. Nuhun

    Kang rastono,
    Puisi sunda? atau lirik kawih?
    Sae pisan….

    *NG

  33. tah a ko2 nembe medar deui,kamana wae a,menghilang dari peredaran.
    nuju tapa sugan di gunung bongkok hehe…

  34. salam tepang kanggo kang Rastono sareng teh de2h pamulihan kumaha daramang ? abdi mairan sajak na kang rastono sae pisan asa kumaha nya ngalenyepanana…he…3x, punten teh de2h nembe lebet deui…….

  35. UNTUKMU
    song by,tito sumarsono

    kupersembahkan lagu ini
    sbagai tanda cinta kasihku
    padamu setulus hati ini
    untukmu…
    kau permata hatiku

    adakah rindu kian melanda
    disaat jauh dari sisiku
    ……………

    hilap deui terasana.kumaha nya kang?
    cung nu apal??

  36. muhun kang ras,abdi teh saangkatan sareng armat.benten kelas.abdimah kelas A.
    mung abdimah da biasa biasa bae janten tidak di kenal gitu lho…

  37. Euleuh ayi Dedeh Kurnia panginten apal nya ka Armat Mastari di Lab School no telp. 081511004619. Upami sempet lebet kana blog abdi di http://rastono69.wordpress.com dina eta blog aya alumni2 SPGN Kuningan anu sering lebet.
    Kanggo kang Maman kaleresan kaset ITA teh tos teu araya, padahal abdi salah sawios penggemarna.

  38. CAKRAWALA CINTA
    Song By, Ita Purnama sari

    Sejauh mataku memandang
    cakrawala biru membentang
    burung pun kembali melayang
    melintasi padang yang sepi

    bayangan demi bayangan
    yang lahir dari pencarianku
    tak ada jalan yang mudah
    untuk mencapai tujuan
    angin bawa diriku katakan aku menunggu
    di sana

    Reff. Biarkanlah aku
    memanggil namamu
    semua yang menghadang di depanku
    tak akan menghalang oh…cintaku

    Kanggo kang Dahlan nu nuju icalan bubur ayam di Depok caket SMK Mandiri.

  39. Dulur dulur pami gaduh kaset Ita Purnama sari laguna CAKRAWALA CINTA , punten abdi bade ngopy , hatur nuhun sateu acana.

  40. Insa Allah di dugikeun kang Rastono.

  41. Kang Kolor Ijo, lamun urang nitenan kana sunnatullah, pasti urang sadar, yen sakabeh makhluk nu aya di alam jagat raya ieu pasti ngalaman maot, pan geus di terang dina Alqur,an oge, ngan sakabeh makhluk teu di bere nyaho iraha datang na Izrail teh, urang mah ngan bisa manuhun supaya urang di pasihan sehat jeung umur panjang, MAOT mah hak Mutlak Gusti nu Maha Suci, manusa teu bisa nangtukeun iraha waktuna maot. WALLAHU A,LAM.

  42. Tuh kan Siakangmah sok ngawawaas,

    kapungkurteh basa nembean merantau sok nyeredet hate lamun mireng lagu eta, ma’lum sok emut ka simanehna nu ayeuna janten indungna barudak basa bade ditinggalkeun, ngaharewos…tong hilap cenah kana gapura (bates desa) nu misahkeun urang ayeuna, …tong hilap ka Ade anu ngantosan…., bari ngecup nyium handapeun cepil

  43. abditeh adi akang2 anu pang ogo na da cenah pedah SPGN bungsu…..
    da etamah pa uu,pa oman,pa lili,pa ano sadaya guru2 urang teh balageur pisan nya….

  44. Kang Maman, Kang Icuk Teh De2h punten pangnepikeuh talatah simkuring…….

    Cing hariring
    Pang nepikeun salam kuring
    Deudeuh nyaah asih tingtrim
    Naha talatah taya waleran
    Duh aduh dirungrum kabingung

    Cenah mah seueur waleran
    Piraku disapirakeun
    Kedah kumaha, kedah kusaha
    Sono bogoh hoyong amprok
    Paduduaan rek sosonoan

    Keur kakasih titip diri sakanyeri
    Abdi jangji satia saati
    Keur kakasih moal bade nganyenyeri

    Kanyaah sadaya kanggo salira
    Imutna, teuteupna, deudeuhna, rindatna
    Masing percaya

    Cing kakasih, masing tingtrim dina ati
    Jangji surti masing bukti
    Jirim kamari kaimpi impi
    Nunggeulis pupujaning ati

    Sawios abdi nungantos
    Salam kanyaah, salam katresna
    Deudeuh nyaah salamina
    Seja talatah kanggo salira

  45. Kematian itu klise ya, kang maman…. Jangan mau sendiri, kang man. Akang harus bersa orang yg akang sayangi agar ada yg mendoakan akang. Dan, setidaknya akan tahu bahwa saat akang pergi ada yg sedih dan menangisi akang. Jika seseorang merasa kehilangan akang, berarti akang berarti.

  46. Euleuh-euleuh kang Maman, Kang Ikin/Icuk, Teh De2h mani sami nya ka rsep teh kana lagu2 melankolis cek budak ayeuna mah. Da upami muter lagu2 jaman urang kapungkur nuju sakola mani kasuat2 emut ka si manehna. Panginten kang Icuk mah moal bireuk kanu dimaksad ku abdi. Tapi alhamdulilah ari tali silaturahmi mah dugi ka ayeuna teu pegat, sok sanajan tos milih jalan sewang2an…. tapi kekeluargaan tetep terbentang.
    Ngan mun seug emut ka mangsa2 harita, mangsana endah kaum remaja…. sok ngageter hate…. ehm kutan nostalgia teh langkung endah upami tos lami kaalaman.

    Duh junjunan….
    Hiliwirna angin peuting
    Mawa beja tinu suda
    Nembrakkeun bangbaluh hate
    Pedah raga geus paanggang
    Pedah hate geus conggeang
    Mo bisa dibalikan deui
    Cag urang pohokuen
    Cag urang tinggalkeun
    Mangsana urang ayeuna
    Ngambah sagara sewang-sewangan
    ………
    Cag ah…..

  47. BILA KAU RINDU SEBUT NAMAKU
    Song By, Wahyu OS

    Bila fajar mulai redup
    pasti akan terbenam
    usah kau tebuai dengan lamunan mu
    benahkan lah diri
    agar semua berseri
    seperti melati lambang sejati

    Setelah engkau usai berdoa
    bila engkau rindu panggilah namaku
    mungkinkah kau dapat memejamkan matamu
    senandung doaku hanyalah untuk
    pengantar tidurmu

    Reff.Dengarlah suaraku
    yang hanya dapat kau resapi dalam mimpimu
    pejamkanlah matamu
    agar senatiasa kuhadir bersamamu

    Lelapkanlah , nyenyakanlah tidurmu
    esok atau lusa mungkankah kita kan dapat bertemu .

  48. Upami ngawih lagu di luhur ( DI BATAS KOTA ) ieu hate inget ka hiji wanoja nu kungsi ngeusian sabagian jiwa jeung jadi kembang impian beurang jeung peuting, ” Duh jungjunan naha anjeun bet tega megatkeun simpay katresna nu meungkeut pageuh kaasih urang ” ( Kanggo Wiwin Winarty , Alumni SPMA Ciawi gebang th 89 )

  49. Aya Teh De2h geuningan, mangga calik Teh, punten nya teu aya cai herang herang acan, Alumni Th sabaraha Teh De2h teh ? wilujeng tepang bae, bilih di dinya gaduh lagu nu kungsi aya patalina sareng mangsa rumaja sok kintun bae, bilih bade ka E mail akang mangga ( mamanwahyu@gmail.com ) di antos kintunan na.

  50. euleuh…eta kang maman nyanyi na teh meni dihayati pisan.penuh perasaan jiganamah nya?

    abdi ge resep da.emut nuju jaman sakola baheula.jaman kos di awirarangan.

  51. Leres kang Icuk, jigana zaman eta teh, seueur nu resep kana lagu na Tommy, melankolis ta naon boa disebat na teh.

  52. Kang Maman, hatur nuhun kintunan laguna. Sok emut nya jaman sakola kapungkur. Tommy J. Pissa teh meni kasohor pisan, jaman urang keur ngora.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s