Lemburkuring2007

Boled Kuningan Bisa Dijieun Mie..?

3 Pairan

the-boled
Wakil Gubernur (Wagub) Jawa Barat, H. Dede Yusuf, mere harepan hususna ka para patani boled di Desa Panawuan, Kacamatan Cigandamekar, Kabupaten Kuningan, pikeun muka lolongkrang pasar nu leuwih lega deui ambahanana.

Nurutkeun Wagub, pikeun muka lolongkrang pasar hui boled masih keneh ngabulungbung. Tapi pihakna ngabutuhkeun informasi nu bener-bener bisa dipercaya ngeunaan hui boled bisa dijadikeun minangka gaganti tipung tarigu.

“Upami leres tipung hui boled tiasa kanggo ngaganti tipung tarigu, tangtu tiasa dijadikeun mie. Tah kedah mampuh ngadamel mie nu bahanna tina hui boled, margi tacan aya contona , sok geura cobian ngadamel mie tina hui boled” ceuk Wagub..

Ceuk Wagub, kabayang lamun boled bisa dijadikeun bahan baku nyieun mie bisa dimimitian ku ngadeukeutan urang Kuningan nu dagang mie rebus di Jakarta.

“Pan seueur urang Kuningan nu dagang mie rebus, kunaon henteu dikawitan ti tukang mie urang Kuningan, coba geura nganggo mie tina boled sareng bandingkeun rasana,” pokna.*

3 thoughts on “Boled Kuningan Bisa Dijieun Mie..?

  1. Amin…amin…amin…, Semoga menjadi kenyataan untuk menuju kemakmuran rakyat pedesaan khususnya, umumna keur sadaya wargi kuningan

    salam ti peuntas

  2. abdi di jatinangor..
    kumaha yeuh saterasna perkawis boled janten mie teh?
    diantos warta salajengna..
    cag ah..

  3. Amin, mudah2an Pa H.Dede
    boled jadi komoditi unggulan urang Kuningan
    selain mie rebus

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s