Lemburkuring2007

NUSAHERANG

Tunda talatah

Panen Pare Demplot Sri

Puluhan patani nu kabeungkeut ku Kelompok Tani Nusa Jaya, Desa Nusaherang, Kacamatan Nusaherang, Kabupaten Kuningan, Rebo (19/2), panen pare Demontrasi Plot (Demplot) Sistem of Rice Intensification (SRI), di lahan sawah nu legana sahektar. Eta lahan ngarupakeun lahan Usaha Tani Desa Nusaherang.

Ketua Kelompok Tani Nusa Jaya, Dadi Roliyadi, miharep sangkan kagiatan samodel kitu kahareupna bisa dituluykeun, pangpangna pikeun ngaronjatkeun pangaweruh patani, dina raraga ngaronjatkeun produksi pare.

Sawatara eta, Wakil Bupati Kuningan, H. Momon Rochmana, miharep sangkan petani hususna di Desa Nusaherang, mampuh pikeun ngokolakeun irigasi sarta melak pare nu nyoko kana aturan tata cara tatatanen nu hade.

Kusabab kitu, patugas penyuluh pertanian, camat jeung kuwu kudu enya-enya dina ngaping jeung mere pangaweruh nu raket patalina sual tatanen nu hade.Cindekna mah patani teh kudu parigel dina mekarkeun teknologi, sangkan hasil panen bisa mucekil. *.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s