Lemburkuring2007

Cipicung

8 Pairan

CIPICUNG teh ngaran Desa/Kacamatan di wewengkon Kabupaten Kuningan. Bisa jadi di daerah sejen oge aya lembur nu ngaranna Cipicung teh. Bakal leuwih rea deui warga nu henteu apal ka ngaran lemburna sorangan, jajauheun apal ka nu mimiti ngababakan hiji lembur atawa anu mere ngaran lembur.

Kunaon bet kitu..? Kusabab urang henteu daek tatanya ka kolot baheula. Boa kolot urang oge henteu apal ka ngaran lembur teh.

Balik deui ka ngaran daerah nu disebut Cipicung, .kacamatan nu lega wilayahna 1.739, 88 hektar, cenah mah Cipicung teh nyokot ngaran tina ngaran tangkal Picung nu aya di hareupeun Kantor Kuwu Cipicung. Tapi lebeng, runtuyan caritana mah duka teuing kumaha. *

8 thoughts on “Cipicung

  1. Kutan kawit teh ti sumedang kang… Mani aya kabeneran pisan, tiasa abdi tumaros tentang seni tarawangsa anu kawit ti sumedang larang? Abdi peryogi angge nambihan data2 abdi kang….

  2. Abdi kawit Sumedang, ayeuna nuju ngalalanan di Kuningan. Resep Geuning kalah tambih baraya.

  3. Lumayan lah kang, da abdi mah msh bau jaringao…. Hoyong ngobrol di dieu, nyalurkeun hobi abdi anu resep maca jeung nulis, bagi pangalaman. Justru eta niat teh asa mendak tempat di ieu blog. Nepangkeun, nami abdi A.N Sudarna yuswa 23 th kawit cibunut pangangguran anu resep musik jeung sastra… Punten nembe ayeuna nepangkeun. Dupi abdi tiasa terang nami sareng kawit akang timana?

  4. Eta ningal basana, nu has..!

  5. Akang nu gaduh blog ieu, hatur nuhun tos diangken di lembur kuring ieu… Heheh nya ku naon kang upami ka abdi sok inget ka kang TS? Pernah gaduh salah nya hahah… Punten lah guyon !

  6. Leres Budak Cibunut, Leres Kang Maman. Ari Ka budakCibunut teg sok emur ka Kang TS Euy..!

  7. Cipicung nu mana ieu teh ? sakaterang abdi mah Cipicung teh ayana di palih kulon Ciawi gebang , leres nu eta ?

  8. Sasakala cipicung hampir sami sareng sasaka lembur cibunut, nyaeta ngarana di candak tina ngaran tangkal. Sok wartos nelah cibunut teh kumargi aya tangkal bunut anu sagede beuteung munding. Ke mah rek waleh akh tataros ka sepuh supados ngartos asal/usul na….

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s