Lemburkuring2007

Mangsa Peuting di Pajambon

6 Pairan

Panineungan : Endang A . Sutisna

SOK nyeredet hate mun mireng nami Kuningan teh, ngarasa tibwelat jweung waas. Nineung, sok hayang deui mulang engke boboran siam.Lamun peuting (di Pajambon), duh tiisna taya babansdinganana. Kabayang siduru hareupeun hawu atawa ngariung mireun seuneu bari ngadagoan bubuy boled, bubuy sapeu/capeu ngabejaan yen kudu geura di jait..am..am.. nyam…nyam.. kabayang edotna beuleum sapeu teh..bari diselang ku ngobrol ngaler – ngidul ngawadul..duh Kuningan…duh Pajambon..kamarana atuh batur ulin teh nya!! unggal balik ari bada teh geuning kabeh babaturan mani saribuk sok poho kana kabiasaan keur bolon..ngan kudu dikumaha geuning da kitu ayana, urang geus pada-pada gede jeung gaduh kasibukan sewang2..upami aya diantawis rerencangan anu aya dina ieu blog anu kaleresan urang Pajambon atawa ngaraos pernah gaduh babaturan urang Pajambon sok atuh urang silaturrohim, kanu gaduh ieu blog..hatur nuhun ti urang Pajambon

6 thoughts on “Mangsa Peuting di Pajambon

  1. Keur kuring mah ari ngadenge Pajambon teh inget ka almarhum wa Adnan (sabenerna urang Gunung Keling) ari balik ti Pajambon sok mawa cau gebray. Bener kang, asa leuwih endah jaman baheula.

  2. kang saya mah jadi inget baheula dibumina aki(almarhum) biasanya dina hawu eta sok nagabakar awug..soalna aki apaleun upami abdi doyan pisan awug

  3. Lemah cai kuring
    negeri endah asri
    sugih cacah jiwa
    bahan lubak libuk

    sim kuring rehna miwah nyaah
    kalemah cai pribadi
    kuring suka
    kuring betah
    ka lemah cai pribadi
    ………………………

    Kawih di luhur ngingetkeun kuring ka zaman kuring keur
    sakola, mangsa nu keur meumeujeuh na pinuh ku kasuka
    jeung kabungah,pileuleuyan mangsa budak, sabab kuring
    ayeuna geus dewasa, kari waas na, nyawang mangsa
    ka tukang.

  4. Upami hoyong ningal anu niup hawu
    nyubuh ka Kota Kuningan, pasti mendakan
    tukang sorabi
    nyorabi bari cinggogo ngariung nyanghareupan hawu
    mangga cobian. . . . waaaaaas

  5. Ningal potret kieu hate kuring ngarakacak inget ka mangsa nu geus lawas, matak waas jeung sumeblak kana hate,teu beda jeung kaayan kuring mangsa baheula, mudah mudahan mangsa kahareup na urang sarerea tinemu jeung kabagjaan, Amien.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s