Lemburkuring2007

Harga Mangga Anjlok, Petani Mengeluh

10 Pairan

KUNINGAN : Musim panen mangga tahun ini, sejumlah petani mangga di Kabupaten Kuningan mengeluh. Menyusul anjloknya harga buah mangga yang dijual ke tengkulak lebih murah dibanding pada saat sebelum musim panen.

“Memang sudah biasa kalau panen buah mangga sedang melimpah, otomatis harganya pun anjlok,” tutur Daman (65), salah seorang petani di Desa Koreak, Kecamatan Cigandamekar, Kabupaten Kuningan, Minggu (26/10).

Menurut dia, jika panen buah tidak melimpah harga buah mangga seperti jenis  mangga cengkir laku dijual ke tengkulak Rp. 5000 per kilogram, namun saat ini dia menjualnya  hanya Rp.2500 per kilogram. Apalagi, yang namanya jenis buah lokal hanya laku dijual ke tengkulak Rp. 300 per kilogram.

Dikatakannya, akibat ajloknya harga buah mangga terutama jenis buah lokal, dia tak ragu untuk menebang pohon mangga yang ditanam di lahan seluas satu hektar itu.

“Karena harganya murah, ya terpaksa saya tebang nanti akan diganti dengan jenis buah mangga yang memungkinkan bisa dijual mahal,” paparnya. (BC-99)

Dikutip dari http://www.beritacerbon.com

10 thoughts on “Harga Mangga Anjlok, Petani Mengeluh

  1. Thanks for sharing your thoughts about ticketron.
    Regards

  2. Hi, every time i used to check blog posts here in the early hours in the dawn, for the reason that
    i enjoy to gain knowledge of more and more.

  3. ya kalau mau harga bagus kenapa gak coba dibunga kan diluar musim,dengan cara memacu keluarnya bunga diluar musim.kalau panennya gak bersamaan otomatis harga nya naik.
    info lebih jelas bisa hubungi : 081 335 305 438
    tentang cara membunga kan manga diluar musim.
    dan untuk mendapatkan perangsang mangga / paclobutrazol beserta
    harga nya.

  4. Hummmmm jadi hoyong mangga🙂

  5. Alhamdulillah geuningan masih seueur anu merhatoskeun nasib para patani anu jasana kalintang ageungna kanggo urang sadaya, mung hanjakal nasibna teu saceuyah panen buah. Nu janten bibit rurujit katerpurukan patani saleresna kurangna dukungan di dinas terkait kanggo ngajait nasib patani, terutami masalah pembibitan, pemupukan, pengobatan anu hargana salangit. Katambih deui teu aya wadah anu ngelola sareng nyalurkeun hasil panen, terutama badan usaha satingkat koperasi. Teu aya pusat informasi kanggo patani ngabalukarkeun timbulna sikap latah para patani waktos ningali patani sanes anu sukses. Ieu katawis unggal panen pasti harga turun kumargi banjir panen tea. Contona upami tomat nuju sae, sadaya melak tomat anu antukna tomat banjir pangaos turun, patani kesel tomatna diantep nepi ka buruk.
    Numutkeun emutan abdi dinas terkait kedah ngatur kasaimbangan pepelakan, janten saha nu melak tomat, saha nu melak bawang, tanaman naon anu hargana stabil, kamana kedah ngical, saha nu baris nampi hasil panen, sareng nu sanes-sanesna deui. Ngan memang eta sanes padamelan enteng, kumargi ngalibatkeun berbagai pihak anu kacida pabeulitna. Nya mudah-mudahan bae aya diantawis para pejabat anu kersa merjuangkeun nasib patani anu leres2 ngahawatoskeun.

  6. Keputusan Pa Darman (petani Desa Koreak) menebang pohon mangga diganti ku jenis anu lngkung bermutu tiasa dimaklumi.
    Upami aya koordinasi ti pihak terkait, buah mangga tiasa diolah janten kripik. Musim hujan sareng ngabanjirna buah impor bakal ngaminimalkeun karugian upami buah mangga buru2 diolah janten kripik.
    Kripik langkung awet teu kabeubeureug ku buruk, kripik oge gaduh nilai jual anu lumayan.
    Masalahna mungkin pihak terkait kedah ngobrol sareng petani, atanapi kedah milari investor kanggo ngembangkeun potensi buah mangga.
    Insya Allah Pa Darman ti Desa Kreok moal cios nuaran tangkal buah anu tos hektaran

  7. Pribados satuju pisan anu dicarioskeun ku kang maman, margi upami teu batesan buah impor bade iraha majuna petani urang, khususna kapamerentah pusat atanapi daerah kedah ngarojong atapi ngabantos para petani urang..diantawisna diayakeun bibit anu sae, pupukna sareng sajabina…

    Langkung sae deui para petani urang teh, nagabentuk koperasi serba guna, janten upami bade ngical buah ka koperasi bae, meser pupuk ka koperasi atuh kanggo bibit koperasi nu ngayakeun…

    pomi ngicalna ulah ka tengkulak…langkung sae ka koperasi eta oge upami tos aya koperasi…ieu mah saran pribados…mudah2an kapayuna para petani urang aya dina kajembaran….

    pokona mah hidup…petani indonesia….

    tos ah bilih lepat nyarios…

  8. pami tiasa mah atuh batesan bae buah impor teh supaya buah di urang rada aya hargaan, teras ka para patani buah geura pilari bibit buah nu sae di antawis na harum manis, simanalagi,cengkir/dermayu mudah mudahan kucara kitu para patani buah tiasa raharja. leres kitu kang lembur kuring ?

  9. Hawatos nya ka para petani mangga. Padahal di Jakarta mah harga mangga teh masih mahal, sakilona masih harga Rp 7000- Rp 8000.

  10. Salain panen anu melimpah
    Tos mulaina usum hujan oge mangaruhan anjlokna harga buah mangga, katambih seueurna buah2 impor anu masuk ka pasaran domestik

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s