Lemburkuring2007

Hampura Urang Silih Hampura

5 Pairan

Jutaan umat mulang ka lemah sarakan
lir mulang nyungsi wiwitan
muru poe iedul fitri
matri suci diri
beresih ati

Dina jiwa anu pasrah
Suhud ibadah tanpa pamrih
Ngempur cahaya wening galih
Dosa musna
Ka luar tina waruga

Aweuhan takbir
Ngagedur
Dina jiwa
Dina rasa
Allahu Akbar
Allahu Akbar
Allahu Akbar

Ya, Allah Nu Maha Asih
Anu nyangking satungkebing
Mung ka Anjeun abdi sujud
Mung ka Anjeun abdi balaka
Mung ka Anjeun abdi sasadu
Mung ka Anjeun abdi pasrah sumerah
Mung
ka
Anjeun

Mugi abdi sadaya
Manjang di jalan nu lempeng
Pengkuh dina runtuyan ibadah

Hampura urang silih hampura
Blungblang jalan kabagjaan
Pamuka lawang sawarga

EDDY D. ISKANDAR

(Dikutip tina Koran Sunda Galura)

5 thoughts on “Hampura Urang Silih Hampura

  1. Halo… kumaha kabarna saderek2, selamat tahun baru 2009 kasadayana.

    semoga semuanya tambah sukses selalu.

    Best Regards

    Heri Abdi
    DRC Center Africa

  2. wilujeung boboran siam 1429. hapunten lahir tumekaning batin. kang lembur kuring hatur nuhun blogna. mudah2an tiasa nagaraketkeun tali silaturahim wargi kuningan.

  3. hayu atuh urang silih hampura

  4. aduh… sae pisan puisi teh….
    baid demi baid mani nubruk kana jero ati..
    Hayu.. meumpeung urang amsih keneh hirup, sing silih hampura jeung sasama…
    tong ngabedakeun maneh jalma kaya jeung maneh jalma leutik…
    dina janten manusa teh, urang loba pisan hirup ku dosa…
    Mangga silih hampura….

    cag nepi kadieu
    kuring moal ngaganggu anjeun deui
    hampura… hampura nu kamari,
    hampura nu geus kaliwat
    hampura kuring…

    teu kudu diguar deui
    da hirup urang teh maju ka hareup!
    lain ngan ukur poe ieu
    sugan isuk masih keneh aya harepan
    urang bisa diuk babarengan deui
    siga baheula, basa urang can nyaho hartina hirup

  5. Pingbék: Hampura Urang Silih Hampura | Catatan Blogger Kuningan

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s