Lemburkuring2007

Mulang ka Lembur

19 Pairan

Mulang ka Lembur

NU ngaranna mulang ka lembur, enya mudik, hususna keur urang Kuningan mah sasatna geus jadi tradisi nu saban taun henteu bisa dilleungitkun. Sanajan saban minggu atawa saban bulan sok rajeun mulang ka lembur, dina pareng nyedek kana mangsa lebaran mah estu ngahajakeun mulang ka lembur teh.

Mulang ka lembur dina mangsa lebaran, cenah, boga ciri nu mandiri. Sabab bungah bisa tepung jeung dulur, tatangga, babaturan, nu lawas henteu patepung. Malah ceuk cenah deui, rea nu ngarasa sono hayang ningali kaayaan lembur nu baheula kungsi jadi pamidangan.

Ngeunaan lalakon mulang ka lembur, kawasna teh payus lamun dikotretkeun jadi hiji tulisan. Sabab, tangtu saban nu mulang ka lembur teh boga lalakon nu beda. Sok atuh, urang kotretkeun di dieu..!

Hatur salam kanggo sadayana baraya, nu saban dinten satia ngalongokan ieu blog.

19 thoughts on “Mulang ka Lembur

  1. Sim kuring mah mulih kalembur dina wanci lebaran teh mung tinggal impenan, margi sim kuringmah tos ngancik, tur netep dilembur batur (Surabaya),da kumaha atuh gening jodo teh ayana diditu, padamelan oge nya kitu,…. wilujeng mudik we kasadaya baraya, wilujeng tepang sareng kulawargi tur rerencangan anu salembur.

  2. Wilujeng shaum ka sadayana, mudah-mudahan urang kenging pangampura ti Gusti Allah. Tamat puasa umum sareng khusus, sakedap deui mangsa boboran, mangsa silih hampura dosa antar sasama, kumpul jeung dulur amprok sareng namplokeun kasono sareng baraya nu lami dongkap ti pangumbaraan. Cag …

  3. Sami-sami kang Rony, mohon maaf lahir batin, selamat Idul Fitri.

    Oge kanggo baraya sadayana, selamat idul fitri, maaf lahir batin🙂

    Kanggo anu mudik, ati-ati dijalan, salamet tiasa beraktifitas lagi🙂

  4. Kangge kang zoen, teh nenen, kang rastono di tegal jugul, jeung sadayana,..minal aidzin wal faidzin, mohon maaf zahir & bathin. Insya Alloh abdi oge mudik kaping 29..

  5. sedih,kagagas sakedap deui baris patepung pa amprok jonghok sareng kaluarga,rerencangan dilembur.

    8 tahun ninggalkeun lembur,sono pisan hoyong terang perkembangan kamajuan di lembur sorangan

    matak waas jigana mun ningali kamajuan di lembur

    Happy idul Fitri 1429 H kanggo sadaya wargi2 abdi di Tatar Kuningan

  6. Ass..kanggo sadayana.

    Punten bae ari abdi mah teu tiasa lemes dina cariosanna. Jadi asa teu PD. Hehee…
    Ari abdi teh interest pisan dina blog ieu, tp mun di tilik-tilik teu aya anu sapantaran. Abdi lulusan SMA 3 lulusan tahun 1999 anu kapungkurna SPG. Kanggo Pak T. Saidin salam ti abdi sareng sakulawrgi..

    Wasslam,
    Abu Sulaeman
    Kelapa gading
    Jakarta

  7. Asyiiiikkkk mudikkkkkk he..he..he..
    Wilujeng mudik….
    Kang Zoen, mampir ka http://www.nenensnest.com aya program Hijaukan Hutan Ini, kang Zoen ketua cabang Kuningan he..he..

    Baraya salam mudik🙂

  8. Kanggo Teh Nenen..: Abdi sehat Teh. Mudik itu Asyik..!

  9. mudiikkk………..mudiiikkkkkkkkkkkk, yu…ah selamat menikmati perjalanan anda, semoga selamat sampai tujuan dan kumpul sama keluarga.

  10. Hayuu batur2 nu aya di palataran Kuningan urang marudik ka lembur sewang-sewangan.. tong poho ka tempat urang keur leutik arulin..

    khususna ka urang karangkancana mangga ahh.. di antos di bumi.. urang karempel deui bari ngadongeng lalampahan urang kiwari….

    abdi bade mudik teh ping 29……
    mangga di antosss…..

  11. Tah geuningan aya kang Agil urang Sindangsari, punten kang tepang ka Kang Aef Ermana lulusan SPGN Kuningan tahun 1989 anu neraskeun sakola ka UIN di Jakarta? Upami tepang punten pang wartoskeun kaping 4 Oktober aya Reuni. kanggo langkung jelasna piwarang ngahubungi abdi di 08122373106. Oge bilih baraya aya anu kenal ka rerencangan abdi anu leungiteun kontak diantawisna : Eti Purwati (Kadugede), Markus Muhidin (Cisantana), Fransiska Tati (Cigugur), Caswadi (Gunungsari), Siti Hartati (Bojong Cilimus) punten info keun ka abdi. Hatur nuhun kana saniskanten bantosanana, pamugi dibales ku Alloh ku mangrebu-rebu pahala kasaean. Amin.

    Rastono / 08122373106

  12. insya Allah abdi bade mudik ka Lembur Sindangsari Luragung kaping 29,sono pisan ka keluarga sareng rerencangan di Sindangsari

  13. Kagagas kang Jun, sawatara waktu katukang sim kuring pernah ngumbara mangtaun-taun di kota gede. Ngahaeub mangsa Lebaran hate guligah bungah sabab geus tangtu bakal mulang (mudik) ke lembur. Ari nu matak kagagas, eta mangsana miang deui ka kota gede. Ah… waktu nyawang (pintu gerbang tol), hoream kacida! Nyanghareupan deui kahirupan di kota gede teh, sumpek pagilinggisik jeung budaya hirup nu ‘maksa’ sagalana. Brehna mah.. di lembur geuning nu nikmat mah, ngan hanjakal kiwari ge geus hampir kadeseh budaya urang lembur teh.
    Salam pangwanoh, kang.

  14. Insya Alloh abdi mudik kan Kaningan dina dinten Lebaran, margi bade nyekar heula di Bandung. Sok ah geura marudik, ulah kajongjonan teuing dipangumbaraan. Margi dina dinten lebaran mah sadayana pada kumpul, mun haja-haja ngumpul dinten biasa amh pan sesah. Mudik…..Mudik….Mudik….
    Kuningan ….. Jalaksana ……. Tegaljugul……………… Marudik yuuuuuuuuu!!!!!!!

  15. Ayooo…….kita mudik……. kumpul sama .keluarga…………
    MOHON MAAF LAHIR DAN BATIN

  16. Wah… happy mudik🙂 aku mah belum bisa he..he..he..

    Kang Zoen, Damang?

  17. InsyaAllah, abdi oge bade mudik ka Kuningan euy.
    Garajati…. Luragung……Ciwaru………

  18. asiiik, gw bisa mudik ke kuningan

  19. Pingbék: Mulang ka Lembur | Catatan Blogger Kuningan

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s