Lemburkuring2007

Sabudeureun Pilkada Kuningan

57 Pairan

KOMISI Pemilihan Umum Daerah (KPUD) Kabupaten Kuningan, kiwari geus netepkeun tilu pasang calon Bupati/Wakil Bupati Kuningan periode 2008/2013. Malah, eta tilu pasang calon bupati/wakil bupati teh geus boga nomer urut sewang-sewangan deuih.

Nu jelas mah kari nunggu prungna ngalaksanakeun pemilihan Bupati/Wakil Bupati Kuningan nu baris lumangsung 12 Oktober 2008. Samemehna baris aya acara launching di lapang Pandapa Paramarta, sabudeureun Komplek Stadion Mashud Wisnu Saputra Poe Saptu (13/9). Saha wae calon Bupati/Wakil Bupati Kuningan teh ? Sebut wae pasangan nomer urut hiji nya eta pasangan Incumbent H. Aang Hamid Suganda, S.Sos., jeung Drs. H. Momon Rochmana, M.M., (A-Rochman) diajukeun ku lima partai politik nyaeta Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan (PDIP), Partai Golongan Karya (Golkar), Partai Persatuan Pembangunan (PPP), Partai Amanat Nasional (PAN) jeung Partai Bulan Bintang (PBB). Ari pasangan nomer urut dua nyaeta pasangan Drs. H. Aan Suharso, M.Si., jeung Iwan Sonjaya, S.Pd., (ASRI), diajukeun ku Partai Demokrat jeung Partai Keadilan Sejahtera (PKS). Pasangan nomer urut tilu nyaeta H. Nana Sujana, S.Sos., jeung H. Eman Sulaeman (SaE) minangka calon perseorangan (independent).. Nurutkeun Ketua KPUD Kabupaten Kuningan, Ahmad Dedi Mutiadi, eta calon independen, luyu jeung Undang-Undang No. 12 Tahun 2008, pasangan SaE didukung ku leuwih 3% (33,633) tina 1.121.087 jumlah penduduk Kabupaten Kuningan. Tina 65.266 berkas dukungan nu diverifikasi, ceuk Dedi, 34.449 (3,07%) ngadukung ka eta pasangan calon Bupati/Wakil Bupati Kuningan independen kasebut. Mucunghulna calon Bupati/Wakil Bupati Kuningan ti jalur perseorangan (independent), dina Pemilihan Bupati/Wakil Bupati Kuningan periode 2008/2013., ngondang sawatara tanggapan, samodel nu ditembrakeun ku salah saurang paniten pulitik di Kuningan, Sujarwo, mucunghulna calon independent teh mere nuansa anyar dina dinamika politik di Kabupaten Kuningan. Ceuk Sujarwo, mucunghulna calon independent nunjukeun mingkin dewasana pola pikir masarakat di bidang pulitik atawa di luareun pulitik, henteu kaleuleuwihi oge mucunghul asumsi yen tingkat kapercayaan masarakat ka partai politik mimiti ngalaman “degradasi’ atawa nyirorot. Salian ti eta oge, ceuk Sujarwo mah teu mustahil mucunghulna calon independent dina pilbup Kuningan, baris bisa ngurangan tingkat masarakat nu golput. Kusabab keur warga hak pilih nu tadina aya kacenderungan rek golput ngarasa aya wadah pikeun nyalurkeun aspirasina *

57 thoughts on “Sabudeureun Pilkada Kuningan

  1. kasadayana nu aya di mana bae terutama anu muslim hayu urang dukung perjuanagan rakyat palestina anu mayoritas muslim,minimal ku doana..
    kekejaman sareng kalicikan bangsa israel komunitas yahudi nu tos mutar balikeun fakta sareng agama samawi kedah di waspadai ku urang sadayana selaku muslim, soalna bangsa yahudi selalu make panji panji suci para nabi terdahulu nu ku urang muslim di junjung tinggi contohna nama israel itu julukan kanggo nabi yaqub, nabi anu di hormati ku urang muslim bendera israel gambar bintang daud logo mulia nabi daud sareng nama yahudi itu asal muasal putra yaqub yakni yehuda jadi ati-ati sadayana nyikapi sadayana wasssalam

  2. bu kumaha yeu kaayaan kuningan eta stadion pesik hadean euy pan rek milu liga

  3. Simkuring sebagai warga winduhaji ngarasa bangga tur bingah dengan telah terpilihnya kembali salah sahiji putra winduhaji keur membawa kuningan kegerbang kemakmuran.

    Wilujeng kanggo Pa Aang + Pa Rochman semoga menjadi pamimpin anu dipiharep ku sakabeh rakyat kuningan, dengan pengalaman memimpin lima tahun anu kapungkur tiasa memajukan kuningan dina sagala bidangna.

  4. kanggo ka bakal bupati kuningan, lamun geus jadi tolong turun ka lapangan terutama di desa garajati, soalna loba anu kudu dikembangkeun tolong di prioritaskeun

  5. Allhamdulillah pilkada kuningan teh tos rengse, mudah-mudahan anu kengingng teh sing emut ka masyarakat alit, terutama ka wargi desa cipedes tea kec. ciniru wasalam dedi cipedes.

  6. Alhamdulillah pilkada kuningan atos rengse…kalayan atos kapilih pamimpin kuningan kanggo 5 taun kapayun….

    Khususna kanggo P’ Aang sareng P’ Rochman wilujeung atos kapilih, teras nu teu acan kapercanten teu sawios-wios mana kitu oge Allah SWT teu acan nyaluyuan….Nu utaminamah saha bae pemimpin Kuningan kedah IKHLAS ngajalankeun amanah ti Masyarakat Kuningan, kANGGO ngarojong pembangunan kota kuningan…..

    Sanes kitu ? akang, teteh, ayi….

    AANG :
    AMANAH
    ADIL
    NYATA
    GIGIH

    sakali deui wilujeung ka A-Rochman…..

    KUNINGAN IDAMAN SEMUA INSAN….

    mangga lajengkeun……

  7. sok ayeuna mah geura usulkeun ka para pamingpin, geura sawalakeun naon nu kedah janten prioritas dina rencana pembangunan lima taun , dikumaha kumaha oge urang teh kedah gaduh REPELITA, jiga baheula geuning, kan pamingpin teh mingpin daerah teh lima taun ,janten kedah tos gaduh rencana kanggo pembangunan lima taun ka hareup,kanggo ka para Kepala Desa, soklah buktoskeun pan dana ka desa ageung,sok ngadamel kas desa kanggo nu berduka cita,kanggo rakyat nu pra sejahtera nu bade ngalahirkeun upami kedah di bantun ka Rumah Sakit, sok tulungan nu jiga kitu teh,pami aya dana turun teh ulah di bunikeun lah,terbuka bae.lain pamong teh abdi masyarakat ? leres kitu kang lembur kuring ?

  8. Kanggo anu kenging mugi teu kalangkungan teuing bingahna kumargi kadudukan teh AMANAH
    sawangsulna anu acan dipercanten nyeupeng kadudukan teu kedah alit manah, boa2 posisi heunte janten ieu teh bade nyalametkeun tina sanes kanten jalur anu teu leres
    Mangga. . . teraskeun pembangunan di Kuningan
    Wilujeung ka AROCHMAN kanggo mimpin Kuningan 5 Tahun kapayun
    Alhmdullh dugi ka waktos ayeuna pribados oge nuju dipercanten janten pimpinan. . . . .pimpinan di rorompok

  9. sumuhun kang maman, abdi satuju pisan. sok sanaos urang jungkir balik ngabela salah sahiji calon, dina akhirna mah tetep bae urang mah sapertos kieu. nu kuli tetep bae janten kuli. hayu urang rojong program pamarentah dina ngawangun daerah urang. mugi2 kuningan janten gemah ripah repeh rapih, rapih winangun kerta raharja. amiiin!

  10. aduhhh…… teu kedahhh teriak jiga kitu kang , kirang sae eta teh,akang mah netral teu ngadukung kaditu kadieu tapi akang rek milu ngarojong kana pangwangunan nu geus di programkeun ku pamarentah , saha bae nu kapilih, mun urang pagontok gontok bae mah rek iraha ngawangunna, atuh urang teh katinggaleun ku batur mun kitu bae mah, kitu sanes kang lembur kuring ?

  11. Pendukung ASRI cuma NATO ( Not Action Talk Only )
    kasihan Pak Aan jeung Pak Iwan ….asa dibobodo bae etamah

  12. Mana pendukung ASRI,
    Keokkkkkkk siah…keokkkkkkkk….

  13. Hayuuuu….. saha wae bupatina urang dukung. hidup kuningan…. hidup maudy kusnaedy…….

  14. Pasangan Aang H. Suganda – Momon Rochman (AROCHMAN) menang mutlak 73,22%, smentara pasangan Aan Suharso – Iwan Sonjaya (ASRI) memperoleh 22,63%, dan 4,15% untuk pasangan independen Nana Sujana – Eman Sulaeman (SAE), ini berdasarkan hasil perhitungan cepat sementara.

    Siapapun pemimpinnya. . . kita dukung
    Kuningan tidak boleh Munduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuur

  15. Saha anu kapilih euy? Aya kabar?

  16. Selamat atas kemenangan pasangan AROHMAN dan Tim Suksesnya,
    mudah2an ASRI dan Tim Suksesnya bisa leugowo.
    Kemenangan adalah AMANAH, kegagalan bukan berarti harus putus smangat. . . . . . Kuningan tetap majuuuuuuuuuuuuu

  17. ayena bangsa indonesia keur disusupi zionis berkedok keislaman … ciri2na system cuci otak sangkan jadi militan di parpol,kahade ach …
    hidup arrohman no.1

  18. pa aang jalmi sabar , bageur , satacan jadi bupati oge geus loba duitna… kuningan bisa maju jeng terkenal karna usaha anjena anu di ridhoi ku allah swt. jalmi peureum anu teu milih bapak aang hamid suganda-momon rochmana. coblos no 1 .. insya allah maslahat.

  19. Kanggo ka masyarakat Kuningan anu gaduh hak pilih, wilujeng nyoblos. Mudah-mudahan tiasa kapilih pamimpin anu tiasa ngamajengkeun kota Kuningan, peduli ka rakyat leutik, sareng jangji2 waktos kampanye tiasa dibuktoskeun.

  20. Kanggo sadulur sadaya..hayu urang ulah silih gorengkeun. Sadayana oge dulur urang. Tiap jalmi mah aya kalemahana. Kitu oge urang. Mangga urang dukung saha bae anu kapilih janten bupatina.
    Kanggo Pak Icuk ari di blok manis na caket mana nya?
    Wassalam

  21. setuju, jangan pilih yg lain, apalagi profil pengusaha yg hanya nyari keuntungan dr proyek pemkab aja, ngurus air aja ga becus, malu2in, gmn tanggung jawabnya, tuh ad lg mantan ketua kadin yg ga pernah komit untuk persatuan pengusaha keseluruhan, masa bendera dia aja ma kroninya yg dpt, gmn, pengiusaha d kuningan. berbau premanisme, yg ga th aturan profesionalisme, parah kacangan,

  22. Seueur pendukung ASRI nya!
    Hidup ASRI!
    Kanggo Abu, rayina Pak Kuwu Amir nya.
    Abdi di Jakarta na di Cijantung.
    Wassalam….

  23. Ass.. Kanggo Pak Icuk Yunadi
    Alhamdulillah aya oge urang garajati. Abdi ti blok wage. Putrana Pak H. Omon. Tepang henteu? Ari Pak Icuk di Jakartana dimana? Nuhun

  24. Diam-diam kita pilih asri, coblos no 2
    Nu tengah pasti ngeunah

  25. Lebaran wae pake baju baru,
    masa pilkada pilih yang lama…
    ASRI atuh….No. 2

  26. Muhun Abu S. Abdi ti Garajati,blok Manis. Tah geuning aya batur salembur. Dupi Abu S, Garajatina blok mana? Putrana saha ?

  27. Ass..kanggo Pa icuk yunadi, ari kawit ti garajati?
    abdi oge ti garajati.

    wassalam..
    Abu S

    • euleuh2… loba urang garajati geuningan.kmh kbarna abu…?punten ngiring ngalangkung…abdi dudi garajati blok wage.

  28. Kahade hilap kasadayana ASRI…
    Ti kapungkur oge Kuningan mah teu acan gentos…
    ASRI…ASRI…ASRI…
    Tambihan sakeudik….No. 2

  29. Kuningan ASRI peryogi pisan pamimpin ASRI.
    Aya 20 rebu, mangga ditampi. Aya kaos bau, mangga di anggo.
    Nu jelasmah Kuningan tetep milih ASRI.

  30. hidup asri tong hilaf pilih ASRI

  31. Insya Allah kang… ke lebaran abdi aya di bumi…
    ngarumpul sareng keluarga..

    mun teu aya pamengan mah… sugan we bisa ka garajati..

  32. Seueur urang Karangkancana nya ?
    Mampir atuh ka Garajati nya.

  33. Sing sanajan abdi lami d bekasi, tapi tetep pamadegan mah kanu ASRI.
    Hidup PERSIKA…..
    Hidup ASRI…..

  34. Kang betawi meni capetang nyarios politik. politikus sugan? he..he.. ah ari rahayat mah mung terang artos wae sareng kaos. aya kaos. aya atos, nya eta nu bd di pilih. ayeuna mah pami aya nu ngangge atos keur kampanye nya. tampi wae, lumayan 20 rebu kanggo meser pulsa simpati, nombokkan 1000 rupiah. nya mun 50 rebu, aya angsulan sarebu kanggo cilox. para calbup kuningan, wilujeun tandang makalangan……….. hidup kuningan pokona mah !!!!????

  35. Punteun ah ngiring nyarios….ningali rencana pilkada kuningan di blog, mani waas abdi oge hoyong ngiringan milih atanapi nyoblos nanging nuju aya di pangumbaraan, di Riau tea…kanggo kasadayana urang kuningan anu gaduh hak milih enggal manfaatkeun eta hak teh ulah golput, saha bae anu kenging pilkada mudah2an disholehkeun ku Allaw SWT, janten pemimpin adil kalayan jujur…amin, mangga wilujeung pilkada…ka urang Kuningan…

  36. setuju kang betawi……. ari pamingpin nu kos kitu mah ulah dipilih deui…ti kapungkur ge Kuningan teh ASRI No. 2…kitu sanes

  37. kalo ada orang yang ngebela pemimpin yang begini, pasti dia udah ngorbanin idealismenya sebagai rakyat yang merdeka, dan dibayar pake uang 50 rebu ato kaos selembar…kasian dah bayar pajak mahal-mahal dibohongin lagi….

  38. Buka mata, buka telinga…lihat realita, siapa yang pembohong… siapa yang bener ngebela rakyat, siapa yang serius membangun, siapa yang cuma nyari keuntungan buat proyek pribadi…. jangan mau mati 2x, cukup dibodohi sekali… aspal milik rakyat diaku milik pribadi…. dasar pemimpin edan…

  39. makanya pilih pemimpin jangan asal, cuma gara-gara uang 50rebu..sengsaranya 5 taun, cuma gara-gara kaos selembar jatah rakyat disunat,biasanya yang kampanyenya keluar modal banyak…pasti kalo jadi lagi ga jauh dari ngebalikin modal…betul….???bangun jalan dan sarana umum mah itu tugas pemerintah, uangnya juga uang pajak rakyat,mereka juga digaji dari uang rakyat. jangan mau di bohongin sama pemimpin yang begini…lihat, pelajari, baru pilih…..

  40. Ampir sadaya
    Pejabat di nagara urang
    Upami tos kenging posisi nuraosmah sok poho kanu ngadukung,
    Sok poho kana janji poho kana program,
    Upami teu aya pamingpin pan jiga kumaha meureun nagara urang,

  41. Punten kasadayana, pan dina blog na oge ‘sabudeureun pilkada kng’ nupenting judulna ngaramekeun, da sahabae nukenging urang mah teu ngaraosan ,raoshenteuna, upami cenah pamingpina korupsi, etamah pan urusan anjeuna sareng nu mahakawasa, sanes kitu ?

  42. Biasanya yang bilang “jangan pilih yang baru janji, pilih yang sudah terbukti” itu yang udah banyak ngerasain uang rakyat, makanya maju lagi biar lebih banyak makan uang rakyat, bangun jalan belom setaun udah bolong-bolong, bangun patung kuda sampe ratusan juta, supermarket dimana2 karna kuat sogoknya sedang pedagang kecil dipasar digusur-gusur disuruh bayar kontrak lagi dilahan miliknya….???pemimpin kaya geneeeee, kaga kepake dijaman ini…,gaya preman,gaya feodal, gaya orde baru….
    kuningan butuh pemimpin yang peduli kerakyat miskin, yang bisa ngebangun moral birokrat dan masyarakatnya, bukannya cuma mentingin urusan perut apa lagi proyek buat memperkaya diri sendiri

  43. naha atuh kudu ribut milih numana-numana, lieur….. ah. nu jangji, nu bukti, nu ………… ayeuna mah, sok urang ngadua ka nu murbening alam. sangkan pilkada kuningan teh lancar, ulah aya bancang pakewuh. nu jadi pamingpin bisa ngjalankeun jangjina sareng tugas-tugas na. ulah aya korupsi. sanes kitu …………………….. sanes!!!!!!??????

  44. Ulah hilap ka sadaya nu ti kuningan ” aang ” nu tos ngabuktosmah. Hatur nuhun

  45. kunaon bet janten kampanye ieu teh? abdi mah hoyongna anu seueur jangji, seueur oge dina bukti!!!

  46. Wilujeng kasadayana punten ah ngiring nimbrung, ari pangemut sim kuring mah mangga baé pa saé-saé slogan, sareng pa ageung-ageung poto ogé, nanging nu langkung saé mah panginten, ngajéntrékeun program, sareng nyosialisasikeunnana, margi ku ayana media sapertos ieu ( lembur kuring) téh kedah namah janten wadah sosialisasi kerja sareng wadah diskusi kanggo kamajengan daerah, da ari slogan sareng poto saageung galabag mah, panginten sami baé sareng iklan kecap no.1, sok atuh ah,geura diantos,
    kang Zoen punten teu tiasa mampir, abdi di Kuningan saminggonan, ayeuna tos uwih deui,,salam waé kasadayana, sareng Wilujeng sasih saum.

    Nurhidayat

  47. Insya Allah, dengan majunya ASRI No. 2 adalah bagian dari skenario Allah untuk menjadikan Kuningan yang Adil dan Sejahtera…

  48. ASRI…
    ASRI..
    Tong Hilap ASRI No. 2

  49. Abdi sareng kulawargi tos teuteug, insya Alloh ASRI…

  50. KAHADE HILAP KAPING 12 OKTOBER 2008
    URANG SASARENGAN MILIH ASRI NO. 2

  51. Sasih siyam urang Kuningan sasarengan ngadu’a ka Alloh, mugia 12 Oktober 2008 janteun awal Kuningan ngengingkeun pamingpin anu Amanah-Saluyu sareng kahoyong rahayat-Rea inovasi jeung visioner geusan ngawangun Kuningan ASRI, Iman sareng taqwa ka Alloh tur rohmatanlilalamin.

  52. Tos waktosna Kuningan gaduh pamingpin anu anom, cerdas, islami. Anu deudeuh nyaah ka rahayat tur jujur mawa amanah umat. Tos waktosna Kuningan di pingpin ku Aan Suharso-Iwan Sonjaya (ASRI) sami sareng slogan Kuningan ASRI. ASRI anu buktos tiasa sasarengan sareng rahayat Kuningan majeungkeun pangwangunan di Kuningan dina segi fisik. ASRI kantun ngalajeungkeun pangwangunan mental spiritual nanjeurkeun akhlaqulkarimah. Insya Alloh ASRI tiasa sasarengan sareng rahayat Kuningan ngawangun Kuningan Baldatun Thoyyibatun Ghofur. Allohuakbar!

  53. Punten sanes bade kampayeu, tadi waktos sahur kenging kiriman sms dugikeun nagarantai ti seueuran anu uningana kieu :

    “Kuningan akan gersANG, tanpa kehadiran aANG, maka tabuhlah genderANG, ibarat kita berperANG, bela sang pembawa penerANG, jangan kepalANG dan bimbANG, surut kita berpantANG isya Allah pak AANG akan menANG…”

  54. kira2 saha nu menang ti pilkada kuningan, ya😀

  55. Pingbék: Sabudeureun Pilkada Kuningan | Catatan Blogger Kuningan

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s