Lemburkuring2007

Beunghar Ku Obyek Wisata

3 Pairan

Wewengkon Kabupaten Kuningan, kaasup daerah nu beunghar ku obyek wisata. Ti mimiti obyek wisata alam nepi ka obyek wisata sajarah nyampak di ieu daerah, Ditambah ku potensi obyek wisata nu tacan kaguar atawa dikokolakeun sacara profesional.

Lamun seug ditataan mah, kawilang rea obyek wisata di Kabupaten Kuningan teh diantarana wae obyek wisata alam Waduk Darma, Cibulan, Cigugur, Talaga Remis, Curug Sidomba,…….naon deui cing…? Obyek Wisata nu tacan kaguar naon…cing…?

Ari nu kaasup obyek wisata sajarah diantarana wae Balong Darmaloka, Taman Purbakala Cipari jeung Gedong Perundingan Linggarjati.

Teu saeutik wisatawan nu kungsi datang ka Kuningan, ngarasa sono hayang datang deui ka Kuningan, kusabab ngarasa nineung ku kaendahan alamna jeung hawana nu seger da puguh Kuningan teh ngarupakeun daerah pagunungan.

Salian alamna nu kawilang endah,.oge masarakatna someah hade ka semah. Kusabab kitu, teu matak heran lamun Kuningan jadi pangjugjugan para wisatawan teh.

3 thoughts on “Beunghar Ku Obyek Wisata

  1. Maos berita diluhur,abdi janten sono hoyong enggal-enggal ka Kuningan deui. Saleresna masih seueur keneh obyek wisata di Kuningan anu teu acan kagarap secara profesional, atanapi teu acan kagarap sama sakali. Saemut abdi masih aya tempat-tempat anu teu acan kasebatan, terutama di daerah Kuningan wetan sareng Kuningan kidul. Diantawisna Bumi Perkemahan Palutungan, Balong Kagungan di Ragawacana, Balong Dalem di Jalaksana, Setu Sodong, pasantren lengkong, patilasan embah dako sareng eyang hasan maolani, patilasan mangsur mulya mangkuning nagara sareng masih seueur deui anu simkuring oge teu terang sadaya ningan. Maklum waktos di lembur abdi kalebet jalmi kurung batok. Bilih aya anu bade nambihan mangga diantos, komo upami aya fotona. Cag ah.
    Rastono.

  2. sunda pisan euy!!!!! siiip lah

  3. Pingbék: Beunghar Ku Obyek Wisata | Catatan Blogger Kuningan

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s