Lemburkuring2007

Merdeka..!

1 Pairan

SABAN mapag poe nu ngandung karamat, enya milangkala atawa tepung taun Proklamasi Kemerdekaan Republik Indonesia di lembur sok ngayakeun rupa-rupa acara. Rupa-rupa kamonesan diayakeun, samodel ceuk Kang Uha Samsuha, urang Winduhaji nu kiwari ngumbara di Palembang, saban agustusan di Winduhaji sok aya acara arung jeram nu tempatna di walungan Surakatiga.

Hayu atuh urang ngareuah-reuah poe nu ngandung sajarah. Peupeuriheun urang baheula teu milu bajuang, ayeuna bangsa urang geus merdeka saukur kari nuluykeun perjuangan para pajuang nu kiwari geus rea nu tilar dunya.

Poma, lebah dieu mah kecap merdeka teh tong dipelesetekeun. Sabab ngarebut kamerdekaan teh lain hal nu gampang. Memang, kecap merdeka bisa jadi rea hartina gumantung jalma nu ngahartikeunana. Tapi keur kuring pribadi, merdeka tetep merdeka leupas tina panalikung kaum penjajah.

(Beu, cuang ngobrol nyaritakeun Kamerdekaan, tong katungkulkeun teuing ku pasualan Pilkada).

One thought on “Merdeka..!

  1. Kang Zoen, waktos kamari teteleponan sareng pun rayi di winduhaji kanggo acara arung surakatiga teh ping 24 dinten minggonna, sekedar info keur Kan Zoen, sekretariatna dipayeuneun bimina Bpk H Maman KIK.

    salam Merdeka

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s