Lemburkuring2007

Balong Situ

7 Pairan

BALONG situ, kitu katelahna teh. Enya, salah sahiji balong nu perenahna di Desa Windujanten, Kacamatan Kadugede, Kabupaten Kuningan tea. Teuing naon sababna pangna disebut Balong Situ, da basa nanyakeun ka barudak urang dinya teh geuning taya nu arapaleun. Rek tetelepek ka kolot tacan kaboro, ongkoh deuih saban ngaliwat ka lebah dinya teh sok rurusuhan.

Tara saban poe ngaliwat ka eta balong teh, sabulan sakali oge duka teuing. Kituna teh lamun aya kaperluan nganjang ka imah babaturan, nya sok rajeun ngaliwatan Balong Situ. Sanajan aya aya jaan atawa gang nu tembus ka pilemburan, ah sok ngahajakeun wae ngaliwat Balong Situ. Resep wae lah, atuda endah pamandanganana.

Salian caina herang, di sabudeureun balong teh rajeg tangkal kalapa. Nu jelas, lamun pareng ngaliwat ka eta balong hate sok kaubaran ningali caina nu herang canembrang, oge ningali pamandangan nu carang kapanggih di balong-balong sejen di Kuningan. Atuda enya, da lamun eta blong keur pinuh ku cai. Lebah juru balong teh rea nu kewur nyeuseuhan. Puguh caina herang tea. Ari ayeuna, Balong Situ teh saat, nu katempo saukur galitukna batu. Lauk kancra nu mapaesan eta balong kapaksa ditarewakan da puguh cain saat tea.

7 thoughts on “Balong Situ

  1. asssalamualaikum kasadaya nepangkeun nami abdi Adi nu ti kulon,abdi resep pisan maca masalah kuningan sareng nu lain,da di daerah barayamah seueur pagunungan nu endah ,pasawahan nu leuga,cai nu teu aya saatna,leumbur nu dame,sareng nu lain nu ngajadikeun hate tentrem,di leumbur abdimah nu kararituteh teu aya,taneuh garing,sawah sempit,pagunungan teu aya,cai saraat,mun aya waktu mah sareung teureng abdi hoyong ulin,insya allah,hatur nuhun sa teu acana.
    sallam. Adi pratama. rangkas bitung 26 06 2009

  2. Pingbék: Balong Situ

  3. Kang Dadang Sutisna kanggo nambihahn daftar isi persituan di kuningan di kel winduhaji aya hiji situ teh letakna di lingk bubulak, ari ngeunaan kondisi eta situ ayeuna caina masih ngaplak anatapi kumaha kurang begitu pasti, hanya sekedar info kalau baheukamah eta situ pinuh kulauk kancra ting gareboy.

  4. Notice :
    Hello Sasatak (klub penggemar PESIK Kuningan)
    Salam tepang kanggo ketua & anggota Sasatak,
    Sehubung ada rencana buat blog Sasatak, saya berharap partisipasi ketua dan anggota Sasatak untuk memberikan informasi yang lengkap tentang Visi & Misi Sasatak, juga dokumentasi (Photo), atau untuk lebih jelas, diharapkan hubungi saya di gnenen@gmail.com

    Kanggo kang Zoen, bilih terang ketua/anggota Sasatak, abdi nyuhunkeun informasina, hatur nuhun🙂

    Sareng bilih aya baraya Kuningan termasuk anggota Sasatak/terang tentang Sasatak, diantosan informasina, hatur nuhun🙂

    Salam Kuningan,
    Nenen Gunadi
    Edmonton, AB, Canada
    http://www.nenensnest.com

  5. di Kuningan saterang abdi mah seueur pisan situ teh, araya keneh kituh..pastina aya kemeh da percanten ka warga Kuningan mah teu haak jiga urang kota anu sagala dijualan, kanggo ka sadayana anu rumaos gaduh data ngeunaan situ di Kuningan teh aya sabaraha..mangga diantos infona, data ieu tiasa dianggo barometer gemah ripahna Kota Kuningan pan ari setu teh gunana keur nampung cai (cadangan ker halodo)..kanggo Mats di Pajambon salam kasadaya dulur di Pajambon ti lembur manis kaler/kidul, pahing kaler/kidul, puhun, wage, kaliwon sareng Pasantren, kanggo kang zoen saparakanca nu teu tiasa disebat hiji2 salam Damai Bumi Kuningan, hayu urang jaga warisan aki – nini susuganan endahna Kota Kuningan masih tiasa ka alaman ku anak -incu urang sadayana..

  6. Di palih mana pancalangna?

  7. jadi kangen pengen pulang ke pancalang, kuningan hahaha

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s