Lemburkuring2007

MOS

Tunda talatah

KAGIATAN Masa Orientasi Siswa (MOS) nu dilakonan ku siswa anyar SMP/SMA tetela jadi bangbaluh lain saukur ku calon para siswa, da kolotna joge sarua ngarasakeun.

Teu saeutik kolot nu ngarasa menit (lieur), kusabab kudu neangan kadaharan jeung paralatan sejenna keur kaperluan MOS tea. Taya di warung lumpat ka toko, taya di toko lumpat ka pasar, taya di pasar lumpat ka supermarket, beh dituna ka toko serba ada (Toserba). Padahal,nu dibeulina the henteu pira, tapi ongkos sababaraha kali tikel batan harga barang nu dibeulina.

Masa orientasi siswam saenyana ngarupakerun hal positif. Sabab kegiatan salian keur ngawanohkeun calon siswa jeug lingkunganana, nya saeutikna pikeun ngagodog mental calon siswa. Tapi anehna, saban taun MOS taya bedana jeung perpeloncoan.

Kahayang mah, kahareupna kagiatan MOS ddieusi ku kegiatan nu leuwih mangfaat. Contona,calon siswa sina mawa bibit tangkal, terus dipelakeun boh di lingkungan sakola boh luareun sakola. Itung-itung nghaudang sangkan calon siswa raket jeung nyaah kana lingkungan. Tah, eta bibit tangkal teh dicirian atawa dingaranan. Saupama eta tangkal geus gede, bisa dijadikeun panineungan nu moal bisa dipopohokeun.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s