Lemburkuring2007

Kadedetkeun ku Harga BBM

3 Pairan

SAKEDAPAN mah kuring ngahuleng, basa mireng nerekelna harga Bahan Bakar Minyak (BBM) teh. Hirup asa nete semplek nincak semplak, usaha keur meumeujeuhna tiiseun der pamarentah ngundakeun harga premium tina Rp. 5.000 jadi Rp. 6000. Matak menit usaha jaman ayeuna mah, panumpang tiiseun harga BBM naek, hirup bener-bener karasa ripuh, sanajan ahirna tarif angkot milu undak, tapi kudu kudu ngalaman heula patorong-torong jeung panumpang sabab harita tacan aya kacindekan ngeunaan katangtuan tarif angkutam.

Usaha jadi supir angkot teh awahing ku maksakeun. Da lamun aya pacabakan sejen sarta matak pikahartieun mah, kuring hayang pindah pakasaban. Kitu teh lain saukur pedah pangaruh nerekelna harga bengsin, tapi ceuk tadi oge beuki dieu panumpang angkot di Kuningan mah henteu bisa diandelkeun. Sakali mangkat ti terminal Cirendang anjog ka Pasar Baru Kuningan mawa panumpang limaan teh geus kaasup alus, malah geus teu aneh lamun nepika teu meunang muatan. Atuda ayeuna mah geus rea nu boga motor

Pribadi jeung telepon seluler.

Ari angkot di Kuningan jumlahna ngaratus, trayek Cirendang-Pasar Baru jeung Cirendang-Pramuka wae kurang leuwih 130 mobil. Saban poe angkot nu hiji jeung nu lianna patutur-tutur kawas nu pawey, bari mawa panumpang jumlahna kurang ti lima urang. Lamun nasibna keur alus, henteu dipungkir aya sesa keur nyumponan kabutuh kulawarga di imah. Mun pareng keur tiiseun, nya kapaksa kudu ngahutang heula ka warung. (Obrolan Supir Angkot Kuningan).

3 thoughts on “Kadedetkeun ku Harga BBM

  1. Kang upami mundur kana suluh deui hawatos ke ujung-ujungna aya penggundulan hutan, akan muncul masalah baru keur barareya ……., mudah2an jgn terjadi.

    salam kasadaya

  2. Faktor anu ngajantenkeun sepina penumpang angkot di Kuningan sanes perkawis BBM wungkul, salain ti eta aya dua penyebab :
    1. Menjamurna minimarket di pedesaan-> barangna lengkap hargana murah, jadi mobilsasi warga ti desa ka kota tos kapotong
    2. Trend warga Kuningan meser kendaraan pribadi (motor/mobil) ->
    showroom2 tos ngajamur dugi ka kecamatan/desa, prshaan pembiayaan gampil. Isuk daftar sore tos ngajogrog motor/mobil di imah

    Warung2 tradisional di pedesaan seuer anu gulung tikar, pasar baru/kepuh sepi, pa supir menjerit, tapi disisi lain minimarket, dealer, pembiayaan panen raya.

    Mungkin urang kudu super sabar jeung mesti pinter nyiasati kondisi sapertos kieu, hemat dina sgala bidang. Conto di lembur pribados seuer anu mundur ka tukang masak nganggo suluh (kayu)

  3. Perkawis perangkotan sanes jurusan cirendangan wae anu tiiseun kupanumpang teh, tapi trayek 07 kota winduhaji / lengkong oge sami, sanes kunaon mimih ngagaduhan tilu angkot ti sateuacana bbm naik oge tos ngarieutkeun cenah komo deui ayeuna katambihan ku naekna bbm bengsin (premium).

    Akang2 sopir angkot kuningan harus tetap tegar dan pasti dibalik dari semua ini ada hikmah yang tidak kita ketahui.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s