Lemburkuring2007

Astana Gede

4 Pairan

ASTANA Gede teh ngarupakeun pamakaman umum, nu perenahna di lelewek Cipicung Kelurahan/Kacamatan/Kabupaten Kuningan.

Pangna disebut Astana Gede, lain saukur pedah lahanna nu lega, tapi rea oge warga nu boga anggapan yen

Astana Gede teh baheulana ngarupakeun pamakaman para gegeden atawa luluhur Kuningan nu gede jasana pikeun masarakat Kuningan.

Malah, tong boro jalma dalah sato oge saperti kuda nya eta Si Windu, kapan dikuburkeunana teh di Astana Gede. Nu matak tong heran, lamun di Astana Gede kiwari aya nu disebut kuburan kuda. *

4 thoughts on “Astana Gede

  1. Kang Dadang, leres pisan kawitmah simkuring teh ……., tapi nya kitu tea.
    Kang Zoen, hatur nuhun pisan diantos, kang Dadang oge sami – sami ngantos jigana.

  2. Insya Allah, kapayun diguar Kang.

  3. Si Windu, Winduhaji, Windusingkahan, Windujanten
    Kang Uha Symsuha kan ti Winduhaji
    terang meren silsilah eta ngaran
    sok dibuka babat tanah Kuningan

  4. Punten dupi astana gede teh anu caket sakola SMEP kitu punten rada-rada hilap.
    Nembe terang yen lambang kuda teh leres aya caritana Si Windu, tapi saupamina dicarioskeun silsilahna eta lambang Kuda di Kuningan teh langkung sae pisan, haturnuhun.

    salam dr peuntas

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s