Lemburkuring2007

Aya Masjid di Curug Si Domba

1 Pairan

masjid.jpg


CURUG
Si Domba teh perenahna di Desa Peusing, Kacamatan Jalaksana, Kabupaten Kuningan. Lamun dijugjug ti puseur kota Kuningan anggangna kurang leuwih 12 kilometer. Keur nu rek ulin ka Curug Si Domba, henteu kudu hese, sabab ti terminal beus Kuningan bisa numpak kandaraan umum angkutan kota Cirendang-Cilimus. Bisa oge ngamangfaatkeun mobil elf Kuningan-Cirebon, nu turunna di pangkalan Ojeg atawa deukeut Kantor Kepala Desa Manis Lor. Ti dinya mah bisa ngamangfaatkeun jasa ojeg, 10 menit oge teu burung anjog ka tempat nu dituju.

Obyek Wisata Curug Si Domba, cenah, mimitina kapanggih sacara henteu ngahaja. Nya eta taun 2002 siswa-siswa SMP Islam Terpadu Umar Sjarifudin (ITUS) keur arulin di sabudeureun lamping Gunung Ciremai. Maranehna mapay-mapay walungan nu harita mah masih rembet ku tatangkalan. Walungan leutik teh ngamalir ti dataran Gunung Ciremai nu rubakna kurang leuwih dua meter. Sanggeus dipapay, sunghoreng cai nu ngamalir teh jolna ti hiji curug nu luhurna kurang leuwih 10 meter.

Kataji ku kaendahan alam jeung kaendahan eta curug, nya satuluyna dijieun jalan satapak nu nujul ka walungan jeung lelewek curug. Kusabab jalan nu nujul ka curug teh gurawes jeung leueur, antukna nyieun tetecean. Sangkan henteu leueur jeung katangen kaendahanana, tetecean teh dijieun tina lempengan batu nu ditata dihade-hade. Kitu deui di gigireun walungan, dijieun jalan tina batu meunang ngala di eta walungan.

Keur nu geus ngalakonan ulin ka Curug Si Domba, tangtu baris kagambar kaayaan sabudeureun eta obyek wisata teh.Malah, lain saukur ngararasakeun segerna hawa gunung, tapi baris karasa laluasa ulin teh, sabab tetela didukung ku sarana jeung prasarana nu nyumponan kabutuh pikeun nu keurmacangkrama, kaasup aya wangunan Masjd nu kawilang agreng di sabudeureun obyek wisata. * 

 

One thought on “Aya Masjid di Curug Si Domba

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s