Lemburkuring2007

Desa Pananggapan

77 Pairan

Desa Pananggapan,

Baheulana asup ka Kuningan

 

(Nyutat sabagean leutik tulisan nu kungsi dimuat dina Koran Sunda Galura).

 

DESA Pananggapan, Kacamatan Banjarharja, Kabupaten Brebes Jawa-Tengah, cek beja baheulana mah asup ka lelewek Kuningan. Cek taksiran kurang leuwih dina taun 1870, mangsa ngadegna Kuwu Asmarudin.

Najan henteu eces kasangtukangna, naon nu ngalantarankeun Desa Pananggapan pisah ti Kuningan, nu jelas harita dianggap ngamungkinkeun asup ka Jawa-Tengah.

Nurutkeun Pa Didi, salah saurang tokoh masarakat Desa Pananggapan, memang kaharti lamun aya nu nyebutkeun Desa Pananggapan teh cikal bakalna ti Kuningan. Buktina, ceuk Pa Didi, lain ngan saukur pedah wilayahna nu deukeut ka Kuningan. Enya, kapan ti Desa Pananggapan ka Cibingbin Kuningan anggangna kurang leuwih 5 kilometer. Leuwih ti kitu bisa ditilik tina kultur masarakatna, basa, seni budaya hususna Kuningan. Da enya atuh urang Desa Pananggapan mah kapan sapopoena oge make basa Sunda. Pon kitu deui kasenian nu mekar di eta desa nya eta kasenian Sunda kayaning degung, calung, kliningan, wayang golek, reog, sintren jeung nu sejenna.

Salian ti eta, cek Pa Didi, oge bisa dikaitkeun atawa ditingali tina legana lahan bengkok (carik) pamong desa. Da umumna lahan bengkok pamong desa di wewengkon Jawa Tengah mah saeutik, paling oge 1000 tumbak. Ari di Desa Pananggapan legana lahan keur pamong desa teh ngahontal 12.500 tumbak, sabanding jeung lahan pamong desa di wewengkon Kuningan Jawa Barat.

Leupas tina eta pasualan, urang Desa Pananggapan henteu boga karep pindah pileumpangan, sok komo hayang misah ti Jawa Tengah. Najan aya diantarana nu pindah ka Cibingbin, da eta mah kapan ku ayana situasi jung kondisi nya eta pedah euweuh beulieun lahan keur piimaheun. *  .         

77 thoughts on “Desa Pananggapan

  1. Dina koran Radar Kuningan (Radar Cirebon Group) wedalan dinten Salasa kaping 14 Februari 2012, aya rencana Dinas Perhubungan Kabupaten Kuningan, bade ngabika angkutan bus umum jurusan Kuningan-Yogyakarta. Ari usulan ti masyarakat Kuningan mah eta bus teh upami tiasa nyandak rute Kuningan-Luragung-Cibingbin-Pananggapan-Bumiayu atanapi Cilacap, tapi kulantaran menurut survey Dishub Kuningan sareng Perusahaan Otobus (PO) CITRA ADI LANCAR, kondisi jalan sareng medan henteu ngadukung (jalan ruas Pananggapan-Bumiayu sareng Majenang sempit). Antukna angkuan bus eta kedah nyandak rute anu realistis nyaeta rute Kuningan-Ciledug-Ketanggungan-Bumiayu-Purwokerto-Yogya.

    Padahal upami ruas jalan Cibingbin-Panggapan-Bumiayu sareng Majenang lega sareng mulus jigana eta bus teh nyandak rute desa Pananggapan. Mudah-mudahan kapayun aya kerjasama perbatasan antara Pemkab. Kuningan sareng Pemkab. Brebes atanapi Pemkab Cilacap kanggo ngalegaan ruas jalan Cibingbin-Pananggapan-Bumiayu sareng Majenang supados tiasa dilangkungan angkutan bus PO. Citra Adi Lancar jurusan Yogyakarta.

  2. pananggapan maju lah pokona mah…….

  3. Hatur nuhun kanggo kang Santobri kana waleran nana, salami ieu abdi mireng informasi desa Pananggapan teh ukur ti kolot sareng ti supir-supir Cibingbin bae. Pernah abdi kulantaran panasaran pisan, nyobian jalur Cibingbin-Pananggapan-Banjarharja-Ciledug-Kuningan nganggo motor, waaah ari ti Luragung-Cibingbin mah jalan teh lega sareng mulus, tapi ari ti Pananggapan dugi Banjarharja mani garinjul katambih deui sempit. Upami jalur Cibingbin-Pananggapan-Nyagak-Salem-Ujungbarang-Cilopadang-Majeneng ku abdi teu acan di cobian. Mudah-mudahan upami aya waktos bade dicobian jalur anu ka kidul tea.

    Kamari ieu abdi oge maos di koran Mitra Dialog (ayeuna:Kabar Cirebon)sareng Radar Kuningan ngeunaan aspirasi warga Cibingbin anu hoyong ngarubah status jalan raya Kuningan-Cibingbin-Pananggapan-Bumiayu sareng Majenang Provinsi Jawa Tengah, tina jalan status Provinsi dirobih kana jalan berstatus Nasional.

    Kumargi parobihan ieu aya patula patalina sareng 2 (dua) Provinsi, nyate Jabar sareng Jateng, kukituna Kepala Dinas Bina Marga Kab. Kuningan Bapak H. Kukuh T. Malik bade memperjuangkeun aspirasi ieu ka Pamarentah Pusat khususna ka Ditjen Bina Marga Pusat.

    Salain ti eta, oge masyarakat Cibingbin hoyong aya angkutan bus jurusan Jakarta-Bumiayu sareng Jakarta-Majenang liwat Cibingbin sareng Pananggapan. Upami aspirasi warga Cibingbin ieu tos kacumponan sigana ekonomi warga Cibingbin sareng Pananggapan tambih maju kulantaran bidang transportasina lancar pisan.

  4. Waalaikumsalam Wilujeng mulih atuh kang.

  5. Assalamu’alaikum panang9apan. . . Kmha damang? Aduh meuni kgn bgt h0y0ng uiH euNk Ka dukuh jati. . . Hyng nemp0 sawah anu di dkt tUgU, mUnDiNg nu dI aNg0n luCu dweh. . .
    Lamun mang maman kmha kbR Na? Damang?

  6. salam kenal…..abdi teh asli ti kuningan, kaleresan kenging jodo ka urang penanggapan, abdi ngaraos beutah mukim di penanggapan…..teu janten masalah eta jateng atanapi jabar….nu penting hayu urang isi penanggapan samampu urang supya desa urang lebih maju dina hal-hal anu positip….

  7. Moga Sukses ya ………….

  8. saya juga orang pananggapan dukuh jati. rumah saya di blok 5 Rt nya Bapak Wira, penanggapan itu desa yang memberikan inspirasi bagi saya, walaupun saya bukan orang asli sana. ya karna yang asli sana adalah ibu saya, sedangkan bapak saya asli garut sedangkan saya sendiri lahir di bekasi dan besar di cikampek. saya berharap di masa tua nanti saya bisa mengabiskan hidup di penanggapan aminnn. salam sayang dan terima kasih saya kepada gugu-guru SD saya khusus nya SDN 02 Penanggapan yang sudah memberikan ilmu nya pada saya, juga untuk alumni kelas 06 tahun 2004-2005. dan tak lupa saya minta do’a nya bagi semua yang ada di penanggapan mudah-mudahan saya menjadi orang yang sukses amiiiiiin

  9. punten seueer salah ketik, mugi teu ngirangan maksad sareng tujuan tina tulisan. nuhun

  10. Assalamulaikum Wbb.

    Salam ka sadayana,

    Punten bade tumaros deui,

    1. Ari angkutan umum ELF jurusan Cirebon-Kuningan-Luragung-Cibingbin dugi ka desa Pananggapan henteu ?

    2. Upami ti desa Pananggapan aya henteu angkutan umum ELF/Angdes jurusan Pananggapan-Sindangheula-Salem-Ujungbarang-Cilopadang-Majenang ?

    3. Aya henteu angkutan umum Pananggapan-Banjarharja-Tanjung-Brebes ?

    4 Upami angkutan umum ELF nu tos aya trayek Cirebon-Kuningan-Luragung-Cibingbin diperpanjang janten Pananggapan-Sindangheula-Salem-Ujungbarang-Cilopadang-Majenang, kumaha tanggapan wargi Pananggapan ?

    Nuhungkeun bantosan ti wargi-wargi Pananggapan, hatur nuhun.

    • Waleran kanggo Ad,

      Waalaikum salam,

      Hatur nuhun tos ngiring merhatoskeun ka wargi Pananggapan. Perkawis patarosan ti Ad, kinten-kinten kieu walerana :
      1. teu dugi, biasana disambung ku angkutan pedesaan atanpii ojeg
      2. teu aya, biasna dimana aya wargi anu peryogi sistimna nganggo carteran
      3. teu aya, nua aya angutan cibingbin-panangganap-nyagak(sindangheula). disambung deui ku angkutan anu sanesna dugi ka banjarharja, ti banjarhaja disambung deui ku angkutan banjarharja tanjung.
      4. sae, tiasa ngabuka keterisolaisian daerah palih kidul sareng palih kaler, dampakna insya allah positif kanggo sistem perekonomian lokal atanapi daerah anu saling mengungkan. Margi salami ieu urang kidul nagngge jalur kidul, urang kaler ngangge jalur kaler tue aya kapendakna

      Kitu numawi waleran ti salah sawios warga pananggapan anu di perantauan nau mikacinta ka lemburna.

      Salam hormat.

  11. Ari pamadegan mah tiasa beda eta cirina yen nagara urang te berdemokrasi.Tapi harus realistis dan rasional.punten ieu oge pamadegan kaleresan abdi tinggal di Pantura nuwawatesan jeung jabar.Tah didinyateh aya desa nungaran LOSARI Sa kacamatan bahasana jawa.Lain sunda’malah teu bisaeun sundateh.Tami maraneh na sok sanajan bahasana jawa teu harayangeun maraneh na pindah ka JATENG.Malah didinyamah Teu resepeun kana golekteh.Date ngartieun.Punten Jang Wiryo sanes mapatahan ngojay ka meri.Ieu mah pamadegan Abdi…..??????

  12. sok lah para pamuda Pananggapan , geura tandang dina sagala widang…….

  13. Uing oge sapendapat euy sareng kang maman wahyu, na aya kitu di pananggapan anu nanggap campursari atanapi wayang kulit pami aya acara pesta????????????????
    Yakin teu acan aya….. Nanging anu naggap jaipong, reog, dll tos sering. Malahanmah dalang kahot ti Bandung ” Pa Asep Sunandar S”, oge kantos nabeuh di pananggapan.

    Kanggo kang ad, jalur pananggapan bade ka Majenang tiasa.
    Rute na: Cibingbin – Pananggapan -Nyagak – Sindangheula – salem -…………Majenang
    Mobil oge tiasa lewat, nanging teu di “rekomendasikeun” margi jalurna teh bahaya kanggo anu nembean mah, tanjakanna panjang & terjal.

  14. Eta Kang Maman digebrig tina FB, lumpat kana LK…He…heeee

  15. upami kanggo kamajengan sareng pangwangunan mah abdi satuiju pisan kana pamendak kang lamsijan,bade jateng mangga bade jabar hayu, tapi ari hate mah jigana keukeuh wae atuh da piraku nganggo basa sunda ari di sebat urang jawa, asa karagok jigana teh kang, punten pisan ieu mah pamendak abdi.

  16. Abdi bade tumaros upami ti desa Pananggapan jalan na tiasa tembus ka Kec. Majenang Kab. Cilacap Jawa Tengah henteu ??? nuhungkeun bantoasanna, kulantaran abdi panasaran. Sareng eta upami aya jalan tiasa leubeut mobil henteu ??

  17. kilap..teu nyaho ieuh kula ge kang ruswa mah….

    • Kumaha Pananggapan, Ketanggungan, Capar, Sindangheula, Bandungsari, salem sareng nu sanesna daramang..?

  18. Ari cek abdimah ulah mempersoalkan Jateng atanapi Jabar nupentingmah hayu urang sasarengan kumaha carana ngabangun desa urang.Usulken kanu mangkon kakawasaan anu fositif ,Kreatif , jeung inovatif , supaya desa urang maju.ju.ju. kitu cek akangmah . Sanes kitu cep Ndank….?? Kang Maman, Kang Ruswa..Ari kang Ruswa teh numananya kirang apal yeh…

  19. Upami pamendak abdi mah nya teu langkung warga masyarakat Desa Panggapan na, bade ngiring ka Kuningan nya kantun dongkap ka PEMDA Kuningan , badantenkeun sareng dinas terkait, pastina aya jalan kaluar na.

  20. saya ge heran kang maman!!

  21. bejaken ka budak panggapan sing ka rarukun

  22. heran euy sayah mah, ari basa make basa sunda ari lembur asup ka jawa!

  23. abdi bangga jdi jalma pananggapan,da sababna pananggapan teh dayeh paling endah sa kacamatan banjarharjo.merdeka pananggapan!

  24. keur pindah kana facebook

  25. Kmrana deh ieu pnguni na ning mani sepi pisan..A ndang irh pulkam teh?

  26. geuning sepi amat ya…kamarana yeuh?….

  27. Ah…..si Obring mah boga kacooan nu alus cek dewekge.teuing leuleuweungan bae buburu manuk…..!!!!!!!!!. Geus teu zaman buburu make bandringmah.Eh… heueuh si Anto bareng jeung saya didieu.Biasa nyambut sawah batur. Ngan beda bagian.

  28. Wakakakkakak,RT?haa haaabisa wae….enya sok atuh karumpul didieu…
    si anto teh anu rompokna di kuloneun pukesms geuning,lamun anu jangkung badag mah kiduleun puskes…tp anti ieu oge sarua badag keneh…
    heeee,kmh mang obring sehat lindech?…kamari di sampeurkeun di Facebook,ko cicing wae?…

  29. eta si ANTO anu badag awakna lain????, kumaha kabar?? di mana ayeuna??, bungah pisan karumpul…
    sok atuh urang ramekeun…

    iformasi : ari cep ndnak mah, RT na di dieu… selalu hadir…. sanes kitu cep???

  30. aduh milu gabung euy mani resep loba batur walaupun dalam dunia jurig.ndank dimana euy?

  31. Askum. sadayana…Ikh sgna loba urng pnangpn geuning di2eu oge..Nepangkeun atuh abd oge urng pnanggpn…Teptna dblok 1…Kumha deh dulur kbrna anu keur trbih ti lmbur..Irha bde mrudik teh?

  32. Punten jang Obring akang teh ayeuna di Cirebon Ieu kesang sadede nyere kawung,halodo panjang didieumah didiamah hujan nya? meujeuhne atu ngeukeupan indunh si teu eul.Ha ha ha ha ha .Punten ah heureuy ieumah maklum urang sundamah sok conggah komo jeung nu lawas teu pajeuleumam.lain kitu cep?

    • enya emang lain si Budi…apal saya ge..
      anu di gawe di Pramita lain?…
      apl cuma namina poho deui,jelmana jangkung..he heee
      baheula pernah panggih di Pramita di Bandung….
      saya harita jg si iing

    • Hayu urang kia PERBOSA wae.. tapi teu lepat lamun urang nyangkrok ka buruan batur, du ieu nu gaduh blog pan pan masih dulur oge, dulur tatangga lembur, nya lembur kuningan mah pan caket ka lembur pananggapan… lagian biar di aku …..
      sok lah diantos di PERBOSA….

  33. ngobrolna diditu di Blog PERBOSA geura rame didieumah imah batur ngerakeun heueuh? Bener tebakan teh ngan kuring lain si budi

  34. Jang ndang mah mal terang da masih anom bumi pun bapamah di blok hiji kulonen pa Risto nyakkitu tea da jarang mudik janten mal kenal ngke we ari lebaran diwartosan nya ???????

  35. Upami kang lamsijan teh saha nya?
    punteun abdi teu apal….

  36. Aya ku ginding ari batur ngarobrol di alam gaib hoyong nimbrung teh ngan sok ararisin we da abdimah urang lembur bau lisung.Reu eus pisan ningali nu karasep ngarobrol teh.sono abdige.Atuh ke cep Obring kumah sarehat iraha rek RT an jeng sim kuring.Diantos kasmpingana

    • Lamsijan nu jangkung badag…. make gedeg di banderaan deh maen kartu na… hii.. hii….
      Lamun teu ngirim ke email kula mah meuren teu apal…
      Ka, ayeuna di mana????

  37. dank, kalau pulang, bawa sake sa gentong, bagikeun ka urang pananggapan, pasti si DASIM senengeun…. lamun mang santo mah, cekap atahna wae, siap masihkeun nomor reneninbg kanggo nampungna..

    • h aaa ahaaaa siap mang….
      ke dibawakeun sa mobil tengki…..
      sina talepar tah preman2 Pananggapan..wakakakakakak
      iraha pulang mang?…lebaran pulang nya?
      ke abdi taun depan insya alloh pulang…

      • emang lebaran Ndang mau pulang??? insya allah urang kapendak. Mang santo mah kangen hoyong nguseup di sagara, ngala lauk jaer hideung. Cenah mah di daerah nusa loba laukna. Sanajan sok rada keueung ku ombakna anu umpal-umpalan. ari Ndang mah meureun geus biasa nyanghareupan ombak. …

        Tan di Jepun si keur usum naon deh???

      • lebaran tauh hareup pulangna…hee ehee,
        sarua wae nempo ombak mah sieun….
        di jepangna keur usum halodo….hee heeee
        erek asup musim panas…
        ke ai pulang mah,salam bae ka nu aya di lembur nya!…..

  38. Pananggapan,uing kangen ka lembur uing..hoyong pulang!!

  39. Hallo… ka sadaya Masyarakat Desa Pananggapan, saena mah ngajeng keun usul ka PEM BAB Kuningan ngeunaan kahoyong ngagabung ka Kab.Kuningan, badantenkeun, pastina oge aya jalan kaluar na,

  40. Ndang, oyo, sareng saulur sadaya….

    Pamimpin teh imam… ari iman teh kan harus di ikuti, kalau imamnya salah kan bisanya makmumnya yang harus ngingetin…itu juga kalau mmakmumnya tau salah. Untuk mencegah imam yang banayk salahnya dalam membawa makmum,, ya makmumnya jangan pilih imam yang salah.

    Apa kira-kira kriteria yang cocok untuk para pimpinan (PAMONG) di lembur urang????. Kan katanya jangan pilih orang dulu baru di cocokan, tapi buat dulu kriterianya, baru nyari orangnya yang cocok….

    Tilu kriteria utama anu kudu dipenuhan ku calon PAMONG :
    nyaeta NYUNDA, NYANTRI jenung NYAKOLA. Nyunda hartina wawuh tuh apal kana naon anu disebut budaya sunda, khususna budaya masyarakat pananggapan (Seni, adat istiadat, jeung tangtu bahasana). Nyantri hartina ngartos kana bag-bagan agama tur taat ngajalankeunana. Nyakola hartosna sanes kedah lulusan sakola anu luhur, tapi ditekankeun kana bageur, someah, tidak tandukna pinuh ku sopan santun, sae picontoeun batur.

    Terus : baguan kita apa?????
    Pendapat ndang, sareng Wiryo, apa yang harus dilakukan masyarakatna??? partisipasi model apa????

    mangga, urang diskusi. DIantos ….

    Usulan : sebaiknya pak Kuwu dan pak Carik punya E-mail, jadi bisa komunikasi dan berdiskusi dengan baik walau dari jauh.

  41. waduh?…..emang lowongan anu kosong teh naon mas bayo?…
    Nya mudah2an wae lembur urang teh nambah maju nambah aman jeng tentrem pastina….

  42. Welcome to the Pananggapan google satellite map! This place is situated in Kuningan, Jawa Barat, Indonesia, its geographical coordinates are 7° 2′ 0″ South, 108° 47′ 0″ East and its original name (with diacritics) is Pananggapan. See Pananggapan photos and images from satellite below, explore the aerial photographs of Pananggapan in Indonesia.

    Pananggapan Map — Satellite Images of Pananggapan
    original name: Pananggapan
    geographical location: Kuningan, Jawa Barat, Indonesia, Asia
    geographical coordinates: 7° 2′ 0″ South, 108° 47′ 0″ East

    Abdi nyutat salah sawios artikel ngenaan Lembur Pananggapan ti situs maplandia.com. Jentre pisan geuningan cek wacana urang bule oge Pananggapan teh ka reh ka bandasapon ka wewengkon KUNINGAN, sanes ka Brebes. Nanging, kumargi parantos janten katangtosan Pamarentah tangtosna urang teu kedah memperdebatkeun deui ngenaan letak geografis Lembur urang Pananggapan.

    Sajujurna abdi secara pribadi teuacan tiasa “BERBUAT BANYAK” kanggo ngaronjatkeun ajen Lembur Pananggapan, nanging Insya Alloh ari patekadanmah parantos buled yen urang kedah ngamajukeun lembur urang tercinta.

    Abdi oge ngagaduhan bewara, manawi tiasa dianggo bahan tafakur urang sadaya masyarakat pananggapan, yen di Lembur urang teh ayeuna nuju kakosongan aparat/pamong desa. Malahan mah parantos dibuka lowonganna oge, nanging dugika danget ieu paminatna sakedik duka dilantarankeun aya pendaptar anu dipikasieun duka kumaha? Da ceuk beja ti apartur desa, “Kang ROSADI” BIG FREEMAN penanggapan ngiring ngalamar jadi pamong desa. ” Dayeuh urang rek dibawa kamana lamun dipimpin ku jelma sapertos ROSADI, bisa-bisa nyieun aturan desa sorangan” saur aparat desa anu namina sangaja ku abdi teu di bewarakeun kanggo nagajaga PRIVASIna. Ieu wacana hayu ku urang ditapakuran, manawi aya masukan ti saderek sadayana.

    hatur nuhun

  43. Sok lah..siapa takut…..
    Sanajan saya teu aya dilembur….saya siap bantu..untuk kemajuan pananggapan….da lamun lain urang generasi muda,rek saha deui atuh anu diandel keun?…
    Pokonamah..urang dukung buat kamajuan desa kita…

  44. cep ndang, sareang Wiryo…

    sok atuh urang ramekeun…, sawios urang numpang heula ka blogna lembur kuring.. anu penting aya komunikasi anu sae, lumayan kanggo ngiket paduluran anu tos mencar kamana mendi.

    bingah upami anu anom tos tiasa nyumbangkeun pamikiran ka lemburna…
    hayu urang roroyongan. anu tebih ku tebihnya, anu caket ku caketna nya urang ngahiji dina alam maya, alhamdulillah geuning ku urang tos tiasa di co’o….

    Kasep, sing palinter supados tiasa bersaing sareng anu sanes, konsentrasi pada tujuan hidup, jangan terlena, jangan kecil hati karean asal ti gunung. Ajegkeun pamadegan… tegakkan badan ayunkan langkah, raih segakla cita-cita…. heug.. geura menjat. “jangan seperti katak dalam tempurung”…

    Ayo bangkit….Bawa Pananggapan, kibarkan bendera.. tunjukkan kita juga BISA….

    Salam

    ndang… ieu email akang : kangobring@yahoo.co.id

    selamat berkarya….

  45. Ceuk abi mah urang pananggapan teh estuning asli urang sunda, da abi mah embung di sebut urang jawa teh. Kumargi tina “KETERIKATAN BUDAYA-na” oge asa teu nyambung pami disebat suku jawa. Hidup sunda. Salam ka urang pananggapan sadaya, Punten kang Santo, abi ngiring ngalangklung.

  46. hee hee muhun mang…terang abdi ge ka mang santo mah…cuma mangna meuereun moal apal ka abdi…alamat emailna naon mang?…abdi sering tlp2 nan jg bapana si sri….wa elong tea geuning….apal meureun hee heee.barayana lindeh?…….kamari lebaran mudik mang?…abdi ayeuna aya di jepang mang….biasalah mencari sesuap nasi,,,,supaya teu ngarepotkeun ka kolot…gaduh kolot tinggal sabeulah ,rek saha deui ari lin anak si nu nyugemakeun kolot,lain kitu ?…heee heeee salam oge ti urang pasir gibug yang semakin panasssss

  47. cep ndang,…
    hapunten, geuning dulur ieu teh.. dimana ayeuna??. da akang mah terang sareng nuju alina wungkul. meureun ayeuna mah tos kumisan. Bingah anu aya tepang sareng wargi. sokatuh wangun lembur, sanaos ti katebihan…
    Ramekeun ku carita anu sae, rojong pangwangunan di lembur anu ku urang sami-sami dipicinta….

    Sumbangkeun pikiran, ide-ide anu cemerlang nu mangfaat kanggo balarea..lobakeun karya sanaos alit.

    mangga…

    salam., ti urang blok kimalang

  48. wehhh tepang deui sareng cep ndang,
    kumaha wargi Pananggapan sarehat sadayana?…bilih teu terang ka abdi,Abdi teh incuna bu enci bakul hayam.Tepatna payuneuen ropokna abah mirja blok Hiji,lamun teu nyaho keneh hareupeun pa daslam…suamina bu ati,nyaho pasti….
    Tepatna sim kuring teh putrana ibu darsip jg almrhm Baapak ku tercinta Surwad…..
    heee heee mani jentre….
    Pesen bt pananggapan tolong Pemudanya tinggalkan minum2an keras ga baik bt badan ama kantong…..

  49. Cep Bowo… puntennya rada-rada hilap, nu mana kitu??? maklum teu hamba-hamba ka lembur, taun kali oge tos alhamdulillah… sok atuh cep Bowo jadi motor pemuda anu tiasa ngangkat harkat martabat bangsa Pananggapan. Anu kapungkur disegani ku pamuda desa tatangga margi sae manah tur apik budi. Kumargi eta kapungkurmah seueur pemuda tatangga desa anu pada mondok moe di Pananggapan ngahaja arulin da pibetaheun, jalmina sumeah (bersahabat-red), teu kedah nyadak bekel da pasti disuguhan ku dahareun-dahareun bae mah.
    Ari Bowo sadidinten kegiatanna di mana??? (punten wawanian tumaros.)…

    Kanggo neng IEZMA…. boleh marah dan kecewa dengan keadaan yang tidak sesuai dengan harapan. Ini lah namanya proses belajar hidup. Jadi tahu bagai mana rasanya kecewa. Artinya nanti suatu saat kalau mau pacaran lagi sudah siap menerima ketidak sesuaian dengan harapan.. Justri Iis jadi punya kesempatan lagi untuk mendapatkan orang yang mungkin akan berbeda dengan II Syafi’i… nah kan menambah lagi pengalaman untuk mengisi kehidupan dunia yang tidak lama ini.

    Neng IEZMA mojank brebes tea…
    Mendingan kursus buat telur asin yang enak khas brebes, nanti kalau udah mahir kan bisa dikomersialkan, dengan kemasan yang lebih baik dari yang ada sekarang di pasaran…. cobain deh berinovasi biar hidup ini lebih bermanfaat….

    Salam … Santobri. Pananggapan

  50. lagii..bolew kan?
    bilangin,, AKU BENCI BANGET AMA II SYAFI’I SI QORI TEA!!
    “kenapa kau mau dikawinkan usia muda??”
    bilangin dari iz mojank brebes tea.

  51. heemm,,pananggapan yach?? kirain emang ikut ke wilayah kuningan. ternyata brebes toh? ko temenku di pananggapan bilangnya masih wilayah kuningan ya? owya bagi warga pananggapan,,,, kenal ga yang namanya ka ii? si qori tea? bilangin ya,,aing mah hewa, benci gitu ama si ka ii!!! yang jelas dia teh cowok,,aslinya mah orang cibingbin.
    please….siapa pun yang kenal ama dia, n baca pesenku ini. bilangin ke dia ya,,thankz.

  52. nepangkeun……..
    abdi urang pananggapan oge,…..tepatna di blok 1 payuneun abah rukma!!!!!kenal teu ka abah rukma sadayana????????
    satuju pisan lamun lembur urang pananggapan tercinta ngiring ka kecamatan cibingbin……supaya jalan ka lembur urang bisa sakantenan di alusan……teu jiga ayeuna mani taringgul pisan……….
    sakanteunan oge majukeun budak ngalorana supaya resep di tingalina……
    sareung teu mabok2an teung…………
    MAJU TERUS PANANGGAPANKU TERCINTA……….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  53. Mas Bayo Pondok Gede anu dipikahormat….., iraha atuh ka lembur??? urang ngadu muncang lamun gaduh mah gacon na. Bade dorminan, mangga, bade kieran oge mangga…., abi saip ku muncang kopong mah… gacon ts gaduh dua, meunang ngasah sareng ngeueum dina cai aci….

    Ka dua, urang dahar sop karaca. ehhmmm, mani nikmat, pipi kempot, biwir manyun, nyedotan karaca asak. saking nikmatna teu karasa sa ratang beak beresih.

    Ka tilu, urang dahar pepecak jaer. bari rada tutung tur lada ku jahe campur cabe rawit… Ngeunah ujur.. yakin. cuek urang dukuh jati. Erek deh baraya….

    Bisi hoyong anu rada ekstrim, nya pindang piritan jaer. warnana semu hideung, rasana rada pait, tapi asyiiiikkkk, lain dari yang lain….. teu percaya, mangga cobian…..

    Langkung sae, urang ajak tah “Pengasuh Lembur Kuring” anu tos nyadiakeun media ieu keur urang silih anjangan. Pasti nambah kabagjaan, minimal Pengasuh lembur Kuring tiasa ngicip ngicip karaca sareng pindang piritan lauk jaer.

    salam kompak

    Santobri Pekanbari.

  54. Kenalan heulanya,
    Mas Waryo biasa dipanggil didayeuh pananggapan mas Bayo,
    puguh ieu teh milu Prihatin kana kaayaan generasi muda Pananggapan, anu kudunamah majukeun Panaggapan, mudah-mudahan Pak Kuwu anyar, Baak Kusna tiasa mawa Panaggapan ka rel anu bener deui, jeubg bisa nertibkeun generasi Penerus.

    salam,
    Waryo, Pondok Gede.

  55. dulur… hayu urang rapatkan barisan, silih rojong dina ngawangun lembur urang PANANGGAPAN. Utamina ngawangun sisi moral anu nuju gering, da loba remaja anu dengdek lieur ku obat setan…

    Hayu urang wangun ekonomi Pananggapan ku ngagali potensina, menuju swasembada pangan. Lucuna, karaca jelas diproduksi ti waduk malahayu, nya kaasup oge milayah pananggapan, tai pas bagian geus jadi dahhareun (UDah di masak) malah kudu meser ka CIBEUREUM???? heran… contoh kasus saja, banyak yang lainnya yang menurut saya harus menjadi perhatian kita anak PANANGGAPAN anu cenah AYA Di PANYABAAN… Silahkan Renungkan……… Santobri…

  56. palih kulon tos asup kuningan…
    nyaeta dukuh jeruk…
    anu lebet ka duku jati tea

  57. jayu atuh ngadamel petisi menta gabung ka Kuningan🙂

  58. leres pisan/….

  59. Abdi oge asalna ti pananggapan, sakolana ti SD 3,..
    Memang bener anu di sebutkeun ku Pak Santobri…, mai iri ningali pambangunan di perbatasan ningali aspalna alus pisan, prak ningali jalan ti pananggapan ka wetan, mani seueur lobang, listrik oge lebetna ka pananggapan telat pisan, padahal ka cibingbin caket sareng tos aya listrik,

  60. hatur nuhun parantos mang nyatetkeun sajarah pananggapan, sanaos mung salembar. Sim kuring salah sawios putra Pananggapan anu nuju ngumbara di dayeuh Sumatera “MERASA TERSANJUNG”. mani atoh, irung asa kembung, ceuli asa manjangan, rasa diaku ku bangsa SUNDA, nya utamina ku warga Kuningan. Saleresna Urang Panangapan ngaraos “JADI ANAK TIRI”. Kumaha henteu, ka Jawa Tengah teu tiasa basa Jawa danbahasana sunda, ka Jawa Barat teu diaku da sanes wilayahna. Tina sisi pangwangunan, sok rada iri ke desa tatangga sapertos Cibingbin. Jalan disapal alus piosan nepi ka bates desa Panangapan, ari giliran jalan di Pananggapan (JAWA TENGAH), nu aya jan bopeng garokgekan ku sabab lawas teu dihadean. Eta jalan ti Jawabarat anu alus teh siga anu “ngalelewe” (mengejek-red). Saran ti sim kuring : “JANGAN LUPAKAN KAMI DALAM KONTEKS BUDAYA SUNDA, KAMI DAN KAMPUNG2 TETANGGA KAMI YANG SENASIB DENGAN KAMI YANG KONON BAGIAN DARI WILAYAH PAJAJARABN TEMPO DULU” TOLONG SELAMATKAN BUDAYA KAMI DAN MASUKAN DALAM KHASANAN PENGKAYAAN BUDAYA SUNDA KUNINGAN” ceuk bahasa pananggapanmah : ” kami ge hayang tuh umum jeng batur, sok sieun pareumeun obor, komo ku ayana jaman kiwari jaman “globalisasi”, matak mawa cilaka lamun teu pinter ngojayan. hatur nuhun….

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s