Lemburkuring2007

PANGLAWUNGAN

12 Pairan

Baraya hususna urang Kuningan, dimana wae ayana. Saderek ngaraos sono ka sarakan lemah cai Kuningan..? Mangga kedalkeun ngalangkungan komentar dihandap ieu, tiasa oge ka email : lemburkuring2007.yahoo.com. Pasualanna mah naon wae, nu penting mah aya mangfaatna boh kanggo kapentingan pribadi boh kanggo umum. Da harepan mah, ieu panglawungan teh tiasa dimangfaatkeun kanggo nyangreudkeun tali mimitran boh baraya nu aya di Kuningan sareng nu aya di pangumbaraan (luar daerah), nu tangtos hiji waktos mah ngaraos sono, tibelat ka bali geusan ngajadi. Emut kana kasauran sepuh kapungkur, kuya mah tara poho ka leuwi. Hatur Nuhun

12 thoughts on “PANGLAWUNGAN

  1. allohumagfirlahu warhamhu wa’afihi wa’fu’anhu ……. mugia ditampi iman islamna, kenging ni’mat kubur, kulawargi anu dikantunkeun sing dipasihan katawakalan …. aamiin

  2. Hi, just wanted to tell you, I liked this blog
    post. It was practical. Keep on posting!

  3. whoah this weblog is wonderful i like reading your posts. Keep up the good work!
    You recognize, many people are hunting round for this info,
    you can aid them greatly.

  4. Bottom-line: Good to use for small files particularly if you are not for your usual computer.
    Of course, you might have options like Fox – Torrent for Firefox as well as the Opera Browser.
    Torrent files are unique in this the file itself contains no data in the actual file you
    wish to download.

  5. we, supposed, was that will attract the neighbouring blacks.

    After targeting about two minutes and a half, he pulled
    the trigger. He told Mother that his two black boys became very nasty the evening after
    we left their camp; they yelled and sang during most from the
    night.

  6. leumbur anu matuh banjar karang panidangan duh aya ku nineung mun ker di sawangken sok aya nu nyeredet kanahate kasusah jeung kabungah nu pernah karandapan pagalo ngajadi hiji inget basa keur budak kuring mun hayang jajan kudu mang ngagilingken pare anu batur bari sakola mun kasakola cukup di sendal jepit atawa nyeker mun hayang nginum cukup ka masjid ngareugot ci atah balik sakola mun tas ngawadang kudu kudu ngarit jang embe mun poe minggu kudu milu di buat di swah batur bari hasilna te sabaraha emh… tapi parandene kitu karasa kanimatan ti allah asa can pernah ngalaman dahar te nimat najan ukur karo uyah atawa sambel hungkul can pernah ngalaman sare teu tibra najan di saung sawah atawa di imah bilik karasa betahna nadengeken dongeng mang jaya atawa dangdutan di rasilima najan ukur radio cawang batu dua genah mernahna di lmbr sorangan moal bisa di tuker ku kamewhan nuaya di kota karasa kukuring
    di tulis ku nana ms urang cibodas cipondok

  7. WAHAIIIIIIIIIII……….PENGHUNI KUNINGAN
    NEPANGKEN ABDI PITUIN KUNINGAN, TOS 10 TAHUN ABDI TEU KA KUNINGAN, CING WARTOSKENLAH KUMAHA KAMAJUAN KUNINGAN TEH.
    I LOVE YOU KUNINGAN, I LOVE YOU MY WIFE
    I LOVE YOU ZUSSHYE………….EMMMMMUAACCCCCH………..

  8. hai,sakumna wargi kuningan,kumaha iberna kuningan ayeuna euy?ka sakumna warga lemburkuring wilujeung sasih saum,abdimah sono ka sasih saum di kuningan teh da di ditu mah tarariis,kacipta deui mun waktosna rebun2 subuh bada shalat subuh bring ngabring jalan-jalan ngisep udara seger deui ugh………………!!!sonona nataku,

  9. Tilu taun abdi aya di Canada, kadang unggal wengi inget kalembur sorangan, komo lamun inget kakaluwarga mah matak sedih. Ngan abdi mah kahibur kusato peliharaan saperti manuk & meong. Abdi gaduh opat manuk mani lalucu & pinter namina Jasper, Jimmy, Dixie, DJ, kuabdi mah teu dipenjara /dikurungan, soalna tos dianggap kaluwarga sorangan, jadi dibebaskeun ngahiji sareng abdi dilebet bumi, atuh tiasa amengan heureuy, ari Jasper mah seneng nonton film sareng abdi, ari film mulai Jasper cicing serius dina pundak abdi.
    Meong abdi aya tilu namina Max, Windy, Tommy Jr, tos siga kaluwarga abdi sorangan malahan meong abdi bersih teu bau soalna tiasa nganggo toilet siga manusa, kuabdi dilatih salami tilu bulan.
    Sareng di Canada manuk-manuk liar masih keneh dilindungi, aya dimana-mana, dihalaman bumi, dihalaman belakang bumi, dihutan-hutan, ditaman-taman, unggal enjing sareng sore mani resep mireng manuk diluar pada nyanyi, teras abdi meser rumah burung sareng pakan burung disimpeun digantung dina tangkal, resep ningali manuk-manuk daratang macokan pakan anu disadiaan kuabdi. Anu matak salut kuurang Canada masih keneh menghargai hak hidup hewan, teu aya jalmi anu nembakan manuk-manuk liar. Kunaon ari bangsa urang mani brutal ka sasatoan, manuk-manuk ditembakan, padahal mah manuk-manuk liar bermanfaat kanggo kelestarian alam, mendamaikan hati lamun mireng kicauan manuk unggal enjing .
    Sasatoan oge punya hak untuk hidup, jadi keun wae manuk-manuk dihutan bebas hirup ngarasakeun alam dunia, ulah ditembakan, atuh nambah kauntungan jang pariwisata daerah Kuningan, ari manuk-manuk masih keneh lestari beragam dihutan tiasa ngadangkeun turis-turis mancanegara, jeung moal ngerakeun dimata dunia, soalna Indonesia adalah negara nomor hiji pengrusak hutan didunia, matak ngerakeun kabayang tanggapan goreng timancanegara tentang bangsa urang.

    Baraya Kuningan, hayu mulai ngalestarikan alam, belajar menghargai kehidupan sasatoan, biarkan manuk-manuk dialam bebas hidup bahagia & berkembang biak nambah asri lingkungan Kuningan.

    **Seandainya saja burung-burung bisa bicara, mungkin mereka akan memohon kepada manusia “Biarkan kami hidup bebas dihutan ini”

    Hayu direnungkan kembali demi alam kita, demi sasatoan, demi manusia sendiri.

    Nenen Gunadi

  10. Kanggo Agus hatur nuhun informasina. Pon kitu, kanggo Kebo Hideung urang Cipondok Cibingbin, leres pisan eta sawangan teh. Ka Nu sanesna, diantos bilih kagungan sawangan, pamadegan atanapi pangalaman diantos pisan.

  11. Ngeunaan Sono ka lembur, tangtos sonona mah teu aya dikieuna komo sapertos kuring mah mulang ka sarakan teh taun kali kasebatna. Sok waraas ari seug emut ka lembur, kabayang kaayaan dilembur, boh jalana, gunungna, sawahna, tatangga anu balageur, babaturan ulin, bebene jrrd.

    Kadangkala sok surungah-serengeh nyalira mun pas keur ngabayangkeun jaman baheula di lembur.

    Kukamajuan jaman, lembur oge kasesered ngigelan jaman dina sagala widang. Ngan sok manghanjakalkeun kukamajuan jaman teu saeutik budaya-budaya lembur anu kasilep ku budaya metropolis.

    Conto leutikna budaya gotong royong geus hese manggihana, da geuningan ayeuna mah sagala diduitkeun, waktu ceunah mah adalah uang.

    Teu saeutik oge pangaruh jaman anu matak ngamajukeun lembur, cobi we ayeuna mah jalan blung-blong hideung diaspal, mung saukur aspal perelek oge lumayan keur dilembur mah tibatan jalan taneuh.
    Sarana komunikasi geus aya, arajeg tower henpon, teu jiga baheula mun seug rek nyalukan salaki anu keur ngumbara teh paling-paling cukup ku ngageroan ngarana dina seeng, bari jeung teu kudu mayar da teu aya pulsaan🙂

    Dina widang pendidikan ayeuna mah alhamdulillah tos majeng, boh formalna atanapi non formalna.

    Ngan kadang urang mah sok boga kalemahan teu bisa ngarawat anu geus aya, lamun dina jalan geus barolong teh geus tara daek ngahadean, antep we da eta mah tanggungjawab pamarentah ceunah, bari jeung tara dilaporkeun ka dinas anu boga tanggungjawabna.

    Cag
    Kebo Hideung
    Urang Cibodas Desa Cipondok Kacamatan Cibingbin Kab.Kuningan

  12. INNALILLAHI WAINAIlLAIHI ROJ’IUN

    TELAH meninggal dunia Menteri Dalam Negeri periode 1993-1998 dan mantan Gubernur Jabar periode 1985-1993, Jenderal TNI (Purn.) H.R. Moh. Yogie Suardi Memet pada usia 78 tahun, Kamis (7/6), pukul 14.15 WIB di RS Advent Jln. Cihampelas Bandung.

    Sumber HU : Pikiran Rakyat

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s