Lemburkuring2007

Lembah Cilengkrang

29 Pairan

 

Mengintip Keindahan Lembah Cilengkrang

LEMBAH Cilengkrang, yang terletak di Desa Pajambon, Kacamatan Karamatmulya, Kabupaten Kuningan, termasuk salah satu kawasan wisata alam hutan hujan tropis Ciremai. Obyek Wisata yang dikelola oleh Kelompok Tani Hutan (KTH) Desa Pajambon, sebenarnya hutan milik Perhutani, yang luas lahannya kurang lebih 20 kilometer persegi.

Ada tiga lokasi wisata yang jadi daya tarik Lembah Cilengkrang, diantaranya loksi Kopi Gede, yakni satu kawasan hutan yang cocok untuk mencari ketenangan, karena panorama alamnya indah. Lokasi lainnya yakni Curug Sabuk dengan ketinggian kurang lebih 20 meter. Bila ingin melihat pelangi, datang ke lokasi wisata itu harus pagi-pagi. Selain Curug Sabuk, ada juga yang disebut Curug Sawer. Curug yang tingginya kurang lebih 75 meter berada di hutan lindung. Oleh sebab itu, husus bagi wisatawan yang ingin mengunjungi Curug Sawer, harus dalam keadaan fisik dan mental yang prima, sebab medan yang akan dilalui termasuk berat serta harus menyeberang sungai.
Berdasarkan penelitian Yayasan Visita Kuningan, di sekitar Lembah Cilengkrangditemukan binatang Kijang (Mantiacus muncak), Elang Jawa/Elang Garuda (spizeatus bartelsi), macan tutul, macan kumbang (panthera pardus). Surili (presbites aygula), lutung dan kera. Lembah Cilengkrang, juga bisa dimanfaatkan sebagai bumi perkemahan.

Untuk sampai di Lembah Cilengkrang, bisa menggunakan beberapa rute dan sarana transportasi. Diantaranya dari terminal Cirendang, melalui Desa Ragawacana, bisa juga menggunakan jasa ojeg. Bagi wisatawan yang datangnya dari arah Cirebon, bisa langsung belok kanan dari pasar Kalapa gunung, menuju arah desa Pajambon yang jaraknya kurang lebih 2 km. Setelah ada di Desa Pajambon, bisa melanjutkan perjalanan ke lokasi wisata Kopi Gede, selanjutnya ke Curug Sabuk, yang jaraknya 600 meter, melintasi sungai Cilengkjrang menuju Curug Sawer. *

29 thoughts on “Lembah Cilengkrang

  1. @0m Endang: kintunan atos dugi 0m… Waktos 0m ngintun teh abdi nuju di bdg. Saderek sms saurna aya kintunan ti pak endang. Ku abdi di taroskeun alamatna supados tiasa ngintun serat ka 0m endang, mung balesana teu paruguh. Kapaksa abdi naroskeun ka kang ajun. Alhmdulilah kapendak di dieu hehehe… Haturnuhun pisan kintunana. Punten telat, opera mini abdi na error. Wengi ayeuna nembe pulih deui 0m… Kumaha damang?

  2. Pajambon..
    ting seredet ati ngucap ieu ngaran…
    baheula, unggal lembur ti Kaliwon, wage, puhun, pahing nepi ka manis kidul asa sakeupeul…kabeh asa dulurkaditu kadieu..nincak rumaja duh..kungsi aing ngagegerkeun ieu lembur nu dipikacinta…ampun paralun kasadayana, ti mimiti Pa Kuwu Saepuddin (Alm) nepi ka Pa Kuwu As’ari…denge beja neangan beja ti urang lembur nu mulang ti Jakarta pasti pertanyaan nu sami” Kumaha Pajambon teh ayeuna?? duh rimasa ngalongokan teh ngan unggal bada padahal aya nu metot dina Jero Dada…PAJAMBON!!!!!!!!!!!

    Babaturan : Ti Manis Kidul : Bitin, Dadang, maskar, Maman.
    manis Kaler : Nurhedi,
    Pahing Kaler Kidul : subah (Sri), Heri Jawa, dadang, Yuswa, Karim.
    pahing kaler : Nedi, soleh, Bolu, Alim, kawan,
    Puhun : Mulya, momon, Udin
    Wage : Salmon, Uju
    jeung rea2 deui nu teu bisa disebut hiji2…salam kasadayana..moga Pajambon makin tentrem, Pamudana akur, tur teu aya deui generasi Nolengnang!!!

  3. Salam ti abdi org. pajambon.ngiring ngumpul srg wargi kuningan

  4. Iiih haaar naha eta kuwu teh teu nyarmbung pisan

  5. ulah kitu atuh,,,dibeberkeun ka internet mun maneh hayang ngalamar putri abdi dina ieu website.kumaha teu eraen jeung krupuk maneh???

  6. kangge angga pronggol,ulah sombong mane teh saha?kaya na mane teh barudak panjual karupuk nyah???

  7. kula kang biasa campinng dateng cilengkrang,kula ngaturkeun salam kanggo nok susi,lare ibu kuwu desa pajambon.
    lamunan gelem taun arep tak lamar masa wurunga gak,gak,gak

  8. sepi Pisan Nya…mana atuh teu aya nu kirim koment deui…

  9. kanggo mamat : upami mat naros ka pa Nunung pasti pun bapa terangeun ka abdi..ayeuna abdi linggih di pamulang mat..

    kaggo kang zoen : hatur nuhun geuningan ku sabab ayana ieu blog abdi tiasa nepangan dulur salembur teu kedah pendak langsung..

    kanggo teh nenen gunadi di canada : ngiring sedih yen windy tos dipundut kunu Kagungan padahal mani pikalucueun eta ucing teh..

  10. kanggo kang endang salam nya kanggo kulawargi….

  11. oh…pantesan abdi kirang tepangnya…puntennya kang endang..
    lamun ka titin/yuyun mah abdi ge terang pisan atuh…….
    abdi ge ayeuna nuju aya di jkt, paling insya allah ke lbran haji abdi bade ka pajambon…
    ari akang lamun browsing internat dmn kitu….?

  12. Kumaha daramang ?
    Abdi nembean tiasa nimbrung, soalna didieu mah mulai musim salju, jadi kegiatan diluar berkurang. kang :
    Dhany, Logan, Tototong, E Sutisna, Tarso sareng para akang-akang anu sanesna kamarana ?

  13. Ohh putrana Kang Nunung..tepang atuh pisan abdimah ka pun bapa teh..ari mats kenal teu ka titin/yuyn putrina Bi upi urang pahing kaler..alitmah abdi oge di Pajambon ngan ayuenamah jarang uih paling2 mun boboran..ayeuna abdi sakaluargi teh lingggih di Jakarta/Pamulang..
    anu gaduh “lemburkuring.com” teh kang zoen tea sanes..
    wassalam.

  14. kanggo kang endang, abdi putrana Bp. Nunung, anu rompokna belakang baledesa, pasti terang lah…puntean ari kang Endang nama panggilan di Lembur Saha kitu..? ayeuna aya dimana..? di jakarat / di kngn..? teras ari kang Ajun urang Mana..?

  15. kanggo mats, Kang ajun mun teu lepatmah anu gaduh ieu blog..abdi uarng lembur Pahing kaler..wargina Titin wa Sapii atanapi ponakan Pa Haji Saja..mats teh aran aslina saha atuh..nuhun.

  16. ass.. salam kanggo kang endang…! punten abdi nembe mampir deui ka blog ieu…! abdi pajambona cakeut alun**ari kang endang pajambona dimana..? asa nembe mireung namina….? trus ari nu ngadameul blog ieu saha..? mana atuh foto**alamna..?

  17. Aduh, enya saha mat-mat teh, da ti harita dugi kaayeunalebeng teu aya wartosna Kang..! Nuhun .

  18. Ass. Wr. wb..
    Baede tumaros ka kang ajun sareng kasadayana upami anu koment ping 29 Juni tabuh 2:57 am teh saha atuh eta teh..masalahna abdi oge budak Pajambon..Mat..mat mana ieu teh, hatur nuhun kang..maju terus kota Kuningan sareng mugia tambah Top ieu blog.

    Wassalam

  19. Enya leres pisan Kang, kapan urang Kuningan mah ti kapungkur oge mibanda ciri rayatna teh mandiri. Eta budaya nu tos napel teh, kantun dirojong sangkan kamandirianana langkung ngaronjat. Salam kenal deui. Hatur nuhun.

  20. upayakeun ulah ngandelkeun pamarentah.
    upami karya urang tos katingali hasilna, maenya pamarentah cicing wae🙂

    Salam kenal kang!

  21. Enya, pami teu dipiara ku urang bades ku saha deui nya. .! Nuhun, tos ngalongok ka ieu blog.

  22. URANG SATUJU, LAMUN KAKAYAAN NU TOS DISADIAKEN DI LESTARIKEUN SARENG DIMANFAATKEUN, APALAGI SAYA ORANG ASLI DESA PAJAMBON, URANG SENENG DI LEMBUR URANG LOBA PENGUNJUNG TAPI NITIP JAGA KELESTARIAN HUTAN TONG SAMPE RUSAK…URANG SOK SEDIH EUY… POKONAMAH HIDUP TEM BUHE LAH..BY MAT..

  23. Saya sangat setuju. Trim,s telah mampir di blog aku.

  24. Lestarikan hutan dan penghuni hutan disana jangan ditembak/dibantai, ingat binatang juga punya hak untuk hidup. Pepohonan jangan ditebang liar biarkan tumbuh menghijau untuk melindungi manusia dan binatang-binatang. Juga kelola lembah Cilengkrang dengan baik dan terarah supaya jadi obyek wisata yang menarik dan terlindungi.

  25. Bukti kelemahan Dinas Parbud Kab.Kuningan yang tidak mampu memberdayakan alam Kuningan,sehingga potensi itu tidak mampu menarik wisatawan mancanegara maupun domestik. Padahal teramat banyak potensi sumber daya alam yang apabila digali dan dikembangkan akan mendatangkan kesejahteraan bagi masyarakat Kuningan dan sekitarnya. Sumber Daya Alam (SDA) jangan hanya bisa dijual ke lain daerah dan masyarakat Kuningan tidak menikmati hasilnya.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s