//
BARAYA

Wangkongan

870 thoughts on “BARAYA

  1. Anu tokona dipinggir jalan tea, di Cigadung ?

    Posted by Nenendiantiny Gunadi | 19 Agustus 2007, 5:00 pm
  2. jauh heunteu nya ti jalan arya kamuning

    Posted by ikin | 20 Agustus 2007, 3:31 am
  3. aa abdi badi naros yeh ari plaza kuningan teh masih aya hente nya?

    Posted by ikin | 20 Agustus 2007, 4:04 am
  4. 1. Leres tokona pinggir jalan Cigadung.

    2. Caket, tiasa nganggo angkuatn kota

    3. Kuningan Plaza, ayeuna janten Taman Kota. Pangwangunana nuju dikeureuyeuh (masih digarap).

    Posted by lemburkuring2007 | 20 Agustus 2007, 7:07 am
  5. Terang abdi oge tokona, soalna kapungkur mah sering amengan ka Cigadung, soalna harita teh aya boyfriend diditu, duka ayeuna mah tara mireng khabarna, panginteun tos nikah, kenangan masa kecil ha..ha..ha..

    Sae ari plaza kuningan didamel taman, dari pada plaza kubra katingalina kotor

    Posted by Nenendiantiny Gunadi | 20 Agustus 2007, 6:09 pm
  6. Sok atuh sakali-kali mah amengan, etang-etang nostalgia.

    Posted by lemburkuring2007 | 20 Agustus 2007, 10:59 pm
  7. Muhun abdi oge hoyong pisan wangsul ka kuningan teh, mungkin tahun harep nembe tiasa. Ayeuna mah ngungumpul artosna heula kanggo meser tiket, maklum tiket Gorontalo Jakarta teh rada mahal. Abdi madi naros ari teh Nenen di Canada teh nuju sakola atanapi amengan ?

    Posted by ikin | 21 Agustus 2007, 3:05 am
  8. Mani asa wararaas ari ngaos bahasa sunda teh,sok hoyong uih ka lembur,bade tumaros upami hoyong terang tentang pembangunan kota kuningan kedah akses kamana nya?
    Maklum pribados teh ngumbara.hatur nuhun

    Posted by Juned | 21 Agustus 2007, 8:22 am
  9. Bade tumaros manawi uninga,pribadosteh Alumnus sakola STM Negeri Kuningan lulusan tahun1989,aya websitena atanapi henteunya
    hoyong nepangan rerencangan sugan tiasa.hatur nuhun bantosanana

    Posted by Juned | 21 Agustus 2007, 8:29 am
  10. Mangga Klik wae di http://www.kuningankab.go.id situs resmi Pemkab Kuningan.

    STM sabaraha? Ti saprak STM gentos nami SMK, di Kuningan aya sababaraha SMK. Aya SMK 1, SMK 2 sareng SMK 3. Insya Allah urang papaykeun, manawi tiasa kasusud SMK nu dimaksad .

    Posted by lemburkuring2007 | 21 Agustus 2007, 11:47 am
  11. Assalamualikum wr wb,

    Sim kuring asli mah ti Kuningan, tapi mung SD sampai SMPN 2 Kuningan eta ge mung sampe kelas hiji di kuningan. terus ngalih ka Indramayu kelas 2 sampai kelas 3 …. terus ngalih ka cirebon trus ka Jakarta, Kebetulan simkuring buka usaha manpower dan pelatihan khususnaa Mekanik alat berat, Welder, dan yang lainnya, upami aya lulusan STM mesin tiasa daftar ka simkuring.

    Tos lami teningali kota Kuningannn duuuuhhh sok kangen yeeehh kalembur sok inget ngala lauk ka Cisanggarung eeyyy ,,, Ngusep jeng Ngecrik, ngahucap caket Kuning ayu aya keneh merennyaa. ari teh Nenen teh dimana yeehhhh panetepan
    sareng bapak anu Kumisan anu nuju ngadagoo … he ..hee.

    Aduhh salam kenal sareng teh nenendiantiny.

    Sakitu wae tim sim kuring kabetulan bade ngainterview hela candidate.

    Assallamualaikum, wr wb

    Posted by T. Saidin | 27 Agustus 2007, 8:36 am
  12. Salam kenal deui kanggo Pa T. Saidin. Hapunten nembe diwaler. Iraha atuh ngecrik deui di walungan Pa?

    Posted by lemburkuring2007 | 3 Séptémber 2007, 11:23 pm
  13. Aduh salam kenal Pak, InsyaAllah lebaran abdi ka Kuningan pasti ameng ka Walungan ……Ngojay di Dam Citangtu sareng nagokk ngalepasken belut koneng he……he….hee, ari Bapak di Kuningan kawit timana ……. pamondokan di Jakarta atapi di Lembur ..? hobby ngala laukkk pakk ……. aduh saya sok kaingetan lebaran sok ngajak barudak…..sadulurr ti Kota mapaian ..napak tilass … mulai ti Garawangii Ciniruuu, cibunut, cikopo, jeng liang panas …jol sampee ka Kabumennn ….. deh mani raosss ……. sambil ngabantun .bungkusaaannn nasi timbel sareng lauk asin, sambel, sareng Jengkol and Peteeeyyyy duuuhhhh pokokna mani raooosss…….. mani reseppp bararudaaakk.

    wah tar disambung lagiii paakkk .. hobby ngekcriiiikkkkk pakk ?

    Posted by T. Saidin | 4 Séptémber 2007, 3:29 am
  14. Abdi mah hobi emam lauk…! Teu kedah tebih2, bade nguseup mah di balong kang Jono tah di Cangkuang Pa…! Kancrana baradag. Abdi sadidinten di lembur Kuningan, caket terminal Cirendang.

    Posted by lemburkuring2007 | 4 Séptémber 2007, 8:53 am
  15. Atuh abdi kalah kabita hoyong bakar lauk gurami, kancra, sareng sambel tarasi & peuteuy bau-bau oge raos, teu aya di Canada mah. Komo jengkol mah…. direndang/semur, sok inget karaka sorangan waktos alit umuran 9 tahunan, harita teh seueur teuing ngadahar jengkol goreng, atuh akhirna jadi jejengkoleun dicandak karumah sakit he..he..he..

    Posted by Nn | 4 Séptémber 2007, 7:07 pm
  16. haa …. ha ….. Cangkuang, Cigodeg, Sawahwaruuu etamah tempat simkuring ngalalana …… ngalalauk sareng ngabantun hayammm bangkoookkkk ….. dulu mah sok jadi Promotor Tinju hayam … he …hee … heee,

    Aduhh bapak ari website lemburkuing sok diayaken silaturahmi henteuu (darat i Mean )…….. ohh iya perkembangan Kuningan gimana pak …….. tos lami henteuuu ka Kuningaannn ….! ooohhh iyaa teh Nenen lamun ka Indonesia Trus ka Kuningannn mampir ka abdi engke di pasihan Bibit Peteyyy sareng Jengkol ……. jadi hente sesah sesah expor kadituuuu …. teh nenen tiasa memperkenalkan ka urang Canada tentang Jengkol dan Peteeeyyy ….. so teh Nenen pelak didituuuuuu … yaaa tiasa oge dipelak di pootbag, atawa dihalamaaaaannnn . sugan wae atuuuhhhhh urang Canada senengeeenn.

    Jadii teh Nenen tiasa caket sareng peteeeyyy dan Jengkol sambilll usahaaaa …….. he…hee….heeee, nantiii kalau butuh Consultan Tentang Jengkol dan Peteeeeyyyy bisa panggil saya ka Canadaaaa …… haaaa….haaa ..haaa. leres teeee pakkk nu caket Cirendang.

    Posted by T. Saidin | 5 Séptémber 2007, 4:35 am
  17. .
    Enya, ti Cangkuang mudun aya bendungan Surakatiga. Nanjak ka Citangtu, Lebakburang, Talahab, Salahonje, Tarikolot, Guarnteng, Tembong, Lengkong. (eh naha bet ngabsen daerah).
    Web lemburkuring teu acan ngayakeun copy darat, ngantosan yaa promotorna…! He..he…he…!
    Leres pisan tah, da duka di Canada mah aya jengkol atanapi peuteuy..kitu?
    .

    Posted by lemburkuring2007 | 5 Séptémber 2007, 7:58 am
  18. Ha…ha..ha..ha.. di Canada puguh teu aya jengkol & peuteuy, ongkoh sigana urang bule teu kuat kubau na ha..ha..ha..

    Kang T, melak jengkol/peuteuy di Canada moal jadi-jadi, soalna udarana kebanyakan usum tiis, usum panas ngan tilu sasihan. Ari abdi hoyong Asian food kedah ka China Town Toronto, aya kecap ABC made in Indonesia, langsung wae dipeser kangen, teras aya tarasi dibitilan buatan taiwan, abdi teh meser, pas abdi nuju masak ngadamel sambel tarasi, ujug-ujug aya nau ngamuk “Wayne” teu kuatteun kubauna ceunah, teras tarasina dipiceun kuabdi, ongkoh rasana teu sami sareng tarasi urang, teras bauna mani bau aneh. Ari tarasi urang mah bau rada seungit sareng raos, geura Wayne upami ka Ind moal ngamuk kana tarasi made in Kuningan, Sidoarjo Jawa Timuran he..he..he..

    Geuningan pernah jadi promotor tinju hayam sagala, upami anu kenging hadiana naon ?

    Para akang upami reuni

    Posted by Nn | 5 Séptémber 2007, 8:17 pm
  19. oooooo beneerrr saya ge aya cerita lucuuu dikantor yeeehhhh ……….. kebetulan saya kan sering interview yaaaa calon kandidate kanggo ka Mining sareng Oil & Gas yaaa saya suka iseng ….. nanya-nanya makanan has … yaaa hampir seluruh Indonesia ….. Kamari aya orang irian dateng kerumah ngabantun buah merah sareng sarang …. semuttt temen saya bule teee mau dia sy suruh minum Minyak Buah merahhh ……. pas kebetulan ada candidatee saya dateng ke kantor mau diinterviewww …. pas sudah selesai dianjena …… nyarios Pak ie aya oleh oleh ti Purwakarta kanggo Bapak tipunbiangg …… aya 1 Kardusss ……. kaseneng apakk ….. naonnn iyeeee nyaaaa ……. Pas saya bukaa eeeehhhh benerrr kasukaannn saya Kancing Bajuu ( Peteeeyyyy ) …… temen-temen kantorrr pada ngakakkk waduuhhhh baru kaliii inii ada yang gririimmm Peteeeyyyy ke kantoorrr ……. Pas makan siang saya cobaaa makannn …… yang lucuuuu Bos saya yg buleeee dan kawan kawannn anuuu buleeee pada ngaciiiiirrrrrr …….. haaa..haaa…haaa tapi lamun dipasian Boleddd sareng Sampeeee maniii atooohhhh pisaaannnn. yaaa temen-temeennn buleee saya didiee seneng makanan Indonesia ( Gemblong, Papais, Lepet, Peyeemm, sareng Wajit aduuuuhhhh sarenengennnn ), cuma peteeeyyy sarenggg jengkolllll baeeee te hoyongeeennn sok ngaciiirrr he .. he …he.

    Posted by T. Saidin | 6 Séptémber 2007, 4:53 am
  20. Ariii promotor hayamm mahhhh ……. eta mah hobbyyy nyekellll hayammm …… kamana mana ngagegendoonggg hayaaamm …… hadiahnaa lamun eleeehhh atau kengiiiinnnn dijebredan ku pun biang sareng pun ramaaaa………………he..he..he.

    Posted by T. Saidin | 6 Séptémber 2007, 4:57 am
  21. Hi..hi..hi.. aya aya wae ….
    Kadang sok humor, kanggo ngusir jurig bule mah dipasihan peuteuy and Jengkol, mani kagugu abdi mah kalah seuri katerusan he..he..he..

    Kang T, abdi mah seneng kana sambel peuteuy + ati kalada, teras seneng kana rendang jengkol kalada (ari teu lada mah teu enak), ngan tara tiasa ngadahar banyak-banyak, ari tos ngadahar sambel peuteuy langsung ku mamah dipasihan bonteng.

    Karunya atuh kang T, hayamna ulah dijebredan bebaskeun wae ha..ha..ha..

    Eh… geuningan anu namina kang T seneng humor, sae ketan hiburan ulah jamedud matak tereh kolot, bener kang T ?

    Ari bosna kang T, seneng kana tarasi ?

    Salam peuteuy & Jengkol, tarasi

    Posted by Nn | 7 Séptémber 2007, 6:08 pm
  22. Haiiii …… Bos saya mahhh seneng Boled sareng Sampeeeee, sareng gorengan Sukun …….urang Australia teaaaa seneng nu berbau alam aborogin siga Rob Bradle, … he he he, nih saya aya ceritaaa :

    Sy punya kawan orang Batak dia dines di Bandung, baru 3 bulan dia tso pindah dei kajakarta ditaros kusimkuring ……. Pak Sihotang kok anda baru 3 bulan kok sudah pindah lagiii ke Jakarta …. dia jawab …… pak Said aku pusing bahasa disana …. kata dia …….. kenapa tanyaku ? waaaahhhh pusing abis teman sekamarku bilang ……. Kalau ada Tikus dia bilang aya Beriiiiittttt …….. teruussss dia Minta bantallll Untuk Dudukan Pantat ………dia Bilaang Sini Tolong ambilkan Bantal untuk dudukan Birit ……….eeeeehhhh Pas bulan puasa kita jalan – jalan sore dia bilang ….. Hayuuuu pulang sudah Biriiittt,. haaaa aku pusing katan teman sy yg batakkkk mas Tikus Orang sunda Bilang Beriiitttt, Pantat Beriiiittt, Sore Beriiitt jugaaa…. ha…ha..ha…ha.

    Posted by T. Saidin | 10 Séptémber 2007, 1:56 am
  23. STM Kuningan gentos nami janten SMK Negeri 3 Kuningan ayena tempat sakolana aya di Gunung Keling – Kuningan!

    http://www.smkn3-kuningan.net

    Posted by Rudy H | 14 Séptémber 2007, 3:43 pm
  24. Pak Rudy, tiasa nyuhungken no. Telp. STM Bapak. Haturnuhun

    Posted by T. Saidin | 17 Séptémber 2007, 1:17 am
  25. Dupi STM Negeri Kuningan (Kapungkur alamatna di jl Aruji kartawinata)ayeuna janten SMK Sabaraha?

    Posted by Juned | 19 Séptémber 2007, 3:20 am
  26. Saupamina hoyong terang Alumnus SMK 3 Kuningan tahun 1989 kamana?Soalna di website SMK3 Kuningan teu acan aya.Hatur nuhun

    Posted by Juned | 19 Séptémber 2007, 3:41 am
  27. Ass,,,,,,,,
    kamarana yeuhhhhhhhh lulusan STM PUI 2000 teh,,,,,?mani tos hanaang hoyong tepang sareng rerencangan,,,soklah kang Antonius setianegara,kang Fery kasturi, kang Dim yadi padarek, kang Kukus oleced,kang Dede suganda subang,oge akang akang sadayana,,,,iraha urang ayakeun reunian,,,,dimana wae lah tempat mah,,,,,ke enjing lebaran 1428H nya,,,diantos pisan yeuhhhhhhh….oh muhun,,,pribados tos nunaikeun sunah rosul,,,hehehehhe tos buntutan deui.

    Posted by DODO JUHADA | 19 Séptémber 2007, 10:00 am
  28. ari SMEA Negeri Kuningan ayena janten smk sabaraha nya ?

    Posted by ikin | 25 Séptémber 2007, 7:16 am
  29. kamarana nyaaaaa geuning maning hening ngajempling atuuhhhhh…….. sampurasuuuuunnnnnn.

    Posted by T. Saidin | 26 Oktober 2007, 3:33 am
  30. teh Nenen…..bapak…..ibuuu……kamaranaaa yeeeeeehhhhh

    Posted by T. Saidin | 26 Oktober 2007, 3:34 am
  31. Enya kamarana nya….? wareg teuing ngaemam peuyeum ketan panginten…!

    Posted by lemburkuring2007 | 26 Oktober 2007, 11:49 am
  32. Sumuhuuunnnn pak ari pak arif tehjanteh angkat ka tanah suciiiiii teehhhh ?

    Posted by T. Saidin | 29 Oktober 2007, 1:30 am
  33. pak rudy aya daftar alumni angkatan lulusan 2000 teu hoyong tepang yeuh :D

    Posted by idik nursidik | 30 Oktober 2007, 4:33 am
  34. pak rudy aya daftar alumni SMK3 lulusan 2000 teu hoyong tepang yeuh :D

    Posted by idik nursidik | 30 Oktober 2007, 4:33 am
  35. Salam ka saderek sadaya urang kuningan

    Ti
    Maudi Kusnaedi

    Posted by Maudi Kusnaedi | 31 Oktober 2007, 10:12 am
  36. Ari Kang T. Saidin kuninganna di palih mana, abdi oge asli mah ti Cipicung, tuang rama asli kuningan, mung ayeuna gaduh pameugeut urang Bule..
    Sok atuh iraha tiasa kempelan di jakarta kanggo wargi-wargi Kuningan

    Posted by Maudi Kusnaedi | 31 Oktober 2007, 10:14 am
  37. Punteun Kang T. Saidin nyuhunkeun alamt di jakartana,
    sugan bae urang tiasa tepang, saurna damel di Bidang Rekruitment teknical nya…
    Sok atuh sugan aya lowongan kanggo saderek abdi yeuh Insinyur ti Belanda.

    Nuhun diantos infona

    Salam,
    Maudi Kusnaedi

    Posted by Maudi Kusnaedi | 31 Oktober 2007, 10:18 am
  38. Wilujeung Teh Maudi K. nembe mireung yeuh, Maudi Kusnedi asli ti Kuningan, sugan teh urang Batawi, wilujeung tepang atuh Teh.

    Asep Darma tea

    Posted by Asep Darma | 31 Oktober 2007, 10:20 am
  39. Teh Maudi anu pamegetna Eric Meyer tea…?

    Aduh, iyeu mah artis hebat atuh, wilujeng wilujeung mpo Jenab anu di si Doel tea hehehe….

    Posted by Jaja Bewok | 31 Oktober 2007, 10:22 am
  40. Ass… Wr Wb
    Salam tepang ka sadaya wargi Kuningan,bade tumaros ka T`Maudy anu geulis dupi rompok di kuningan teh anu palih kaler jalan anu bade ka cigugur sanes, da ari pas uwih mudik teh dipasihan terang ku saderek saurna “ieu bumina Maudy Kusnaedi anu artis tea” punten bade nyensus selain Te2h teh saha deui nya urang kuningan anu janten jalmi (artis) teh, salam kasadayana,terkhusus alumni SMA Kosgoro 83/84.

    Posted by uha samsuha | 1 Nopémber 2007, 4:57 am
  41. leureus pisan, eta teh rumah nenek abdi, da ari tuang rama mah linggihna di jakarta, artis ti kng teh siapa yach…abis ngakunya pada dari cirebon, jadi kaya ga bangga jadi urang kuningan teh.

    Posted by maudi kusnaedi | 1 Nopémber 2007, 11:10 am
  42. hatur nuhun pisan ka T`Maudy ku tos diwalerna pertanyaan tadi, ini mah sekedar imfo bahwa bupati kuningan yang sekarang mun teu lepatmah masih kulawargina Dede “Jojo” Yusuf, o..ya klo boboran teh suka mudik ke kuningan ga apa seueur orderan panginten nya, dupi kawit teh ti cipicung atanapi cijoho, teu hilap salam kanggo si kecil ” Edy “

    Posted by uha samsuha | 1 Nopémber 2007, 1:39 pm
  43. Teh maudy ari saderek anu ti Belanda teh Lulusan apa yaahhh ……. Just info : yang biasa saya tangani such as : Constructions, Civil, Arcitec, Electrical Engineer, Mechanical Engineer, Piping Engineer, Petroleum Engineer, Geologist, Drilling Engineer, Technic Kimia, untuk support ke perusahaan Mining, Oil & Gas, Fabrication.

    Dan kebetulan saya juga punya usaha sendiri di bidang pendidikan untuk Pelatihan Mechanic Heavy Duty Equipment InyaaAllah kalau anak didiknya akan disalurkan keperusahaan 2 alat Berat yang ada di Tambang seperti Trakindo, United Tractor dan yang lainnya.

    Kalau ada teman, saudara, ponakan dan yang lainnya bisa diinformasikan.

    Mebekali Sumber Daya Manusia siap pakai, Memberikan Info Pekerjaan, Memberikan Bimbingan Menghadapi Test Recruitment.

    Trims

    Posted by T. Saidin | 2 Nopémber 2007, 3:43 am
  44. Yeh alamatna kirim wae via email CVna : t_saidin@yahoo.co.id
    di Jakarta mah di Pondok Bambu kalau di Bogor di Komplek Pemda Bogor ( Cibinong ).

    Hatur nuhun,

    TSaidin.

    Posted by T. Saidin | 2 Nopémber 2007, 6:45 am
  45. hatur nuhun infona kang Saidin, saderek abdi teh sakola s2 teknik geodesi ti belanda, kapan2 tiasa abdi ameung ka rorompok, tiasa teu

    Posted by maudy kusnaedi | 2 Nopémber 2007, 2:23 pm
  46. salam oge ka kang uha, wilujeung teupang mugia dipaparinan kasehatan sareung kaberkahan. amiin

    Posted by maudy kusnaedi | 3 Nopémber 2007, 2:19 am
  47. Selamat Menempuh Hidup Baru buat Dicky Wisnugraha yg bade nikah dina hari
    mingu besok di sawahwaru semoga berbahagia.

    Hapunten ka c`Ooh + kel besar abdi teu tiasa ngiringan ngariung, diwakilan
    wae ku pun bojo + pun anak ti bandung.

    Salam ,
    uha samsuha

    Posted by uha samsuha | 3 Nopémber 2007, 4:34 am
  48. Halah rame geuning didieu mah uy… ngiring calik ah… amit widi maksad silaturahmi, hapunten bilih aya nu kalengkahan manah janten amarah.
    Salam ka sadayana…
    “Kuningan is the best pokonamah”

    Posted by on2hood | 3 Nopémber 2007, 11:22 am
  49. Euleuh leres eta Teh Maudi? Salam tepang atuh… sok atuh Teteh kasi tau sama artis dari Kuningan yang laen ngarah amengan ka ieu blog… jangan pedah udah jadi jalmi sukses di Jakarta gak inget ka lemah cai. Abdi oge di Jakarta… tetep bae inget ka lebur kuring mah he.. he..

    Posted by on2hood | 3 Nopémber 2007, 11:41 am
  50. Leres Kang, piraku ngabobodo…!

    Posted by lemburkuring2007 | 3 Nopémber 2007, 2:38 pm
  51. Teh Maudy : Tiasa Mangga diantos kang Kantor Mangga diantos.
    nanti saya kirim Via Yahoo.

    Posted by T. Saidin | 5 Nopémber 2007, 1:24 am
  52. sareng ulah hilap Cv na dicandak.

    Posted by T. Saidin | 5 Nopémber 2007, 1:25 am
  53. Teh Maudy ari linggih di Jakarta teh dimana, kegiatan naon wae yeeehhh ayennaaaa selain yang satu ituuu …. ?

    Posted by T. Saidin | 5 Nopémber 2007, 2:17 am
  54. Lembur Kuring 2007 Pak baktos ka Pak Arif sareng Teh Dede Wilujeng angkat ka Tanah Suci mudah – mudahan sehat,lancar, sareng jadi haji yang mabrur …… baktos nuhungken dihapunten Lebaran hentee mampir.

    Haturnuhun kang,

    T. Saidin.

    Posted by T. Saidin | 5 Nopémber 2007, 2:19 am
  55. Punteun T. Saidin teh Totong Saidin atanapi, Tedi Saidin, atanapi Tatang Saidin, soalnya abdi gaduh rerencangan kapungkur di Cirebon SMAN Muhamadiyah namina Totong Saidin, upami teu salahmah kapungkur teh kostna di bumina Ibu Eni pengkereun Pak Ujang,

    Mudah-mudahan mah leureus…

    Salam, Ti Aceng Tea

    Posted by Urang manis Lor | 5 Nopémber 2007, 4:33 am
  56. Betullll Sekaliii ie sareng sahaa nyaaaa …… aduuhhhh saya kangen sama teman – teman SMAN eeyyyy …… Alhamdullilah kamari saya pada ketemu teman-teman lamaaa pas lebaran Di Cirebon, Viky, Sukardi, Djuanto sareng anu sanesnya ….. ie sareng sahaaa nyaaaa ? sumuhuuuunnn waduuhhhh Alhamdullilah patepang sareng renrencangannn eeeyyyy.

    Posted by T. Saidin | 5 Nopémber 2007, 4:48 am
  57. Kang aceng cuang ngobrol di email : t_saidin@yahoo.co.id atanapi di t-saidin@jda-indonesia.co.id … sonooo eeeeyyyyy, kang aceng teh aslina saha naminaaa puntennn saya sok hilaaapp.

    Posted by T. Saidin | 5 Nopémber 2007, 4:49 am
  58. Just Informasi : kanggo sadulur sadayana bilih aya saderek, ponakan,tatanggi, anu belum dapat kesempatan atau anu tos aya pangalaman : simkuring nuju ngilari beberapa candidate untuk posisi :

    1. Geology, Drilling, Contruction, Civil, Arcitek, Piping, Geotechnical Engineer,Control System Engineer, Petroleum Engineer, Metallurgy QA & QC, untuk penempatan di Oil & Gas sareng di Tambang Emas Freeport dan coal or Mining.

    Kirimken wae CV.

    Mudah-mudahan aya jodoh.

    Just Info.

    Haturnuhun.

    Posted by T. Saidin | 5 Nopémber 2007, 6:49 am
  59. Ah masa hilap ka Abdi atuh Tong, pan saya oge sering main ka rumah pak Budi, kumaha khabarna euy….wah geus jadi jalmanya ayeuna mah….hehehe ( ari baheula naonnya ).

    salam kangge A Yadi, dimana beliau sekarang……
    Inget keur janjian jeung anak Pak Ujang euy ( Utin tea ), urang anu sok nganteurkeun sepucuk suratna hehehe……..

    Posted by Urang manis Lor | 5 Nopémber 2007, 9:18 am
  60. Kang Yadi di Indosat ayena nuju di Jepang lagi dinas Alhamdullilah sehat walafiat ke keisahanyaaa aduh punten anu mananya kan seer rerencangan teeehhh anu sok arameng ka kosan urang …….. rumah teh dimana kang asup bae atuh ka yahooooo.

    wah iyaaaa saya juga suka inget masa lalu eeyyy yang pernah maen kerumah saya dijakarta Kang Samhudi, Dedy anak mantan kapolres Cirebon, Kang Ian. aduuhhh saha atuuhhh iyeee teeeehhhh punten abdi hilappp eeeeeyyyy.

    bahelaaa apaa yaaaahhhhh pohoooo eeeeyyyyyy.

    ayadimana atuh ayena tehhh kang.

    Posted by T. Saidin | 6 Nopémber 2007, 12:55 am
  61. Kang Yadi di Indosat ayena nuju di Jepang lagi dinas Alhamdullilah sehat walafiat ke keisahanyaaa aduh punten anu mananya kan seer rerencangan teeehhh anu sok arameng ka kosan urang …….. rumah teh dimana kang asup bae atuh ka yahooooo.

    wah iyaaaa saya juga suka inget masa lalu eeyyy yang pernah maen kerumah saya dijakarta Kang Samhudi, Dedy anak mantan kapolres Cirebon, Kang Ian. aduuhhh saha atuuhhh iyeee teeeehhhh punten abdi hilappp eeeeeyyyy.

    bahelaaa apaa yaaaahhhhh pohoooo eeeeyyyyyy.

    tikapungkur ogeee simkuringg masih jadii jalmaaa atuuuhhh ……he..he…he emang na kapungkur nah ayenaaa ogeee masih jadi jalmaaa heee..hee..he.

    ayadimana atuh ayena tehhh kang.

    Posted by T. Saidin | 6 Nopémber 2007, 12:58 am
  62. Nepangkeun, sim kuring pendatang anyar, alhamdullilah aya tempat berbagi informasi kangge wargi-2 asli kuningan, meni waas kota Kuningan, sayang lebaran kamari teu tiasa uwih ka lembur karuhun, yach.

    Salam kasadaya wargi2, wilujeung tepang….

    Wassalam,
    Pemuda Tunggara

    Posted by Putra Cipakem | 6 Nopémber 2007, 1:16 am
  63. Aduhhh gening aya urang ci pakeemmm bageaa eeyyyy ……. wilujeng bergabung Alhamdullilah nabah tempat nostalgiaaan eeyyy kumaha di Cipakem masih usum kolecer hennteee yeeehhhh mani waasss suarana sok ngajelegur, jeng waas mandi di pantai Sirigadingg ……. aduh pan sok inget eeeyyy.

    Cipakem teh pamandangan nana mani ngawaaskeeeenn, Seklok, Cigerut, Parenca sareng Cisampih aduhhhh sok inget baheula mah sok Lempang ka dituuuu eeeeyy.

    bide tumaros kang Didin Sirojudin ( anu pintar kanu Kaligrafi tea ) osok uih tee lebaran

    Hatur nuhun.

    Posted by T. Saidin | 6 Nopémber 2007, 1:30 am
  64. Wilijeung Kang T. Saiding, geuningan teurang Cigerut, Cisampih sagala rupi, ari Kang T. saidin teh asli timana kuninganna, pribadosmah asli Cimuncang – Cipakem, jadi 3 KM deui ti Desa cipakemna ka palih kidul mani isin da abdi mah urang lembur pisan Kang hehehe….tapi ari jalan mah teu eleh ku jalan di Kota Hotmik kang…

    Kang Didin sahanya, teu teupang sim kuring mah…..

    Sirigading? saat ayeuna mah kang……

    Posted by Putra Cipakem | 6 Nopémber 2007, 2:48 am
  65. Asli ti Kuningan Kang Didin Sirodjudin teh anu ahli Kaligrafi tea … anu gaduh pasantren Kaligrafi di Sukabumi sareng ramana anu gaduh pasantren di Karangtawang kan aslina urang Cipakem, masih saderek ka Bapak Guru Mantri Fei, ( almarhum ), Pak. H Sujam ( mantan Lurah Seklok ), Pak. Ero, Pak. Eno ( manta Kuwu ).

    Ari abdi mah Alhamdullilah apal daerah daerah Cipakem, Galaherang, Mekarsari, Cinembey, Cinagara, sampai ka Luragung ……. ya Alhamdullilah sampai ayena henteu mutusken Silaturahmi, ari bumi mah di Kuningan.

    Duh inget osok main bola dilapangan caket sirigading …….. terus ngjay di Sirigading ….. kantos moro bagong ogeee ……. reeehhh daerah cimuncang mah sering disinggahan ku simkuring kang.

    Haturnuhun.

    Posted by T. Saidin | 6 Nopémber 2007, 3:06 am
  66. sanes ari Cimuncang teh ayena mah tos diganti jadi Giri Waringin kang ?

    Posted by T. Saidin | 6 Nopémber 2007, 3:14 am
  67. Tah tah kutan apal ka lembur sim kuring, ari Pak Sujam mah sanes mantan kuwu seklok da ari seklokmah sanes desa tapi kampung anu leubeutna ka desa cipakem, tapi pak sujam teh mantan kades cimuncang ( lembur abdi ).
    putrana teh pan aya diding, dayat, lilis, iyus, neneng, iin sareung Galuh. da masih wargi atuh abdi mah.

    Ari kang T. saidin kuninganna mana, da abdi oge seuuer wargi di kuningan teh.

    salam,

    Pulung ( putra cipakem ).

    Posted by Putra Cipakem | 6 Nopémber 2007, 3:14 am
  68. sumuhun atuh terang putra Mang Haji Sujam mah .. leres mantan lurah kan aya lurah senen, lurah salasa, mang sujam lurah di Cimuncang, ooohhh iye teh Sidik Pulung tea nu sok digagandong ku Bi enahhh reeeehhhh bagea jang kumaha yeeeehhhh masih ngajar di Al Azzar yeeeeehhhh.

    Posted by T. Saidin | 6 Nopémber 2007, 4:16 am
    • Kang T. Saidin kumaha damang. Abdi Pulung Syahrir Shiddiq putrana Ema Enah Cipakem Anu damel di Al- Azhar BSD tea.
      Abdi bade tumaros dupi Akang teh terangan ka Katurunan Abdi geuning. Dupi Akang aslina ti mana sareng kantos di Cipakem na iraha sareng di mana kapungkur linggihna, teras ayeuna damel sareng linggih di mana?

      Posted by Palai uninga | 12 Agustus 2009, 3:39 pm
  69. Saha iyeunya…..geuning wawuh ka abdi…

    Posted by Putra Cipakem | 6 Nopémber 2007, 4:19 am
  70. Reeehhhh sampean aya dimana ayenaaaa? henteee ngajarr sugaaaaaannn, simkuring terang atuuuuhhh doh, parantos boga sabaraha budaaaak ?

    Posted by T. Saidin | 6 Nopémber 2007, 4:24 am
  71. sahanya…abdimah tos teu ngajar deuiii…..ayeuna kalereusan bisnis kecil-2an bae sareung pun bojo. punteun iyeu teh sahanya…..bahasana jiga saleumbur yeuhhhhhh….
    sareung tepang ka pak sujam sagala.

    Moal bireuk deui iyeu mah urang cipakem oge sigana mah…hehehe

    Posted by Putra Cipakem | 6 Nopémber 2007, 7:29 am
  72. Wah,,,aya urang cipakem geuningan, sami abdi oge ti kuningan wetan kang, tepatna ti desa Cineumbeuy.

    Salam,
    Odang

    Posted by Urang Cineumbeuy | 6 Nopémber 2007, 7:37 am
  73. Sanes abdi mah urang Kuningan tea …….. cuma sering jalan-haking ka daerah kidul, Luragung sampai Subang kidul jadi apal, bermacam-macam daerah kuningan tur saya suka mempelajari gaya bahasanaaa, ciri khas bahasana.

    Jadi sering netep dibeberapa daerah … janten apal anu kantos dilinggihan.

    Ari akang kalau te salah Ibuna teh rompoknaa nyebrang walungan nyaaaa, sim kuring kantos nyaba ka Bumi bu Enah.

    Duh raos nyaaaaa di daerah Cipakem teh Majuuu, Pertanian, Pertenakan …. dan banyak pemikiran untuk ke pendidikan terutama orang tuanya nyarakolaken putra-putri na mani semangat.

    Alhamdullilah mudah-mudahan sukses.

    Cheers,

    Posted by T. Saidin | 6 Nopémber 2007, 7:40 am
  74. Gening eta aya urang Cinembeyy kumaha kabarna Pak Ukan …Ibu Oon, sareng Ce Egar nu tos maju ayenamah, deehhh. eta saya bahela sok Gulung ari eleh Bola di lapangan Cinembey …… kalau ndak salah jeng Kang Bambang tea putra Kuwu Umar ti Galaherang …… masih aya keneh eta kang Bambang di sok Nongkrong di Cinembey.

    Carita baheula yeehh ..he..he…he.

    Posted by T. Saidin | 6 Nopémber 2007, 7:43 am
  75. Oh ari pak Ukan mah, di cineumbeuy palih kidul, ari abdi mah di rancak keusikna di bumina urang Jogja. ari akang wargina pak Ukan atanapi kenalan bae.
    Kang Bambang teh ayeunamah teu aya di urang kang, duka etamah da sok blengggggg bae, tapi ari aya raramean misalna pemilihan kuwu sok nonghol anjeunamah, biasa sok jadi pendukung salah satu calon biasanamah.
    di Kuninganna dimana Kang, abdige da aya rerencangan di Kuningan kota teh, bumina caket SMPN 2 Kuningan teras mudun sakeudik kahandap…kampung naonnya naminateh CIgudeg atanapi naonnya …

    Posted by Urang Cineumbeuy | 6 Nopémber 2007, 7:58 am
  76. terang abdi pasti di bumina pa Guru Hani pas caketan parapatan saneesss.
    kalau dak salah guru SD mekarsariii. putrana anton anu perawat teaa yaahhh.

    He..he…hee

    kapungkur kalau nda salah aya warung ema naon hilappp eeyyy. tapi ayena di Cinembey aya warung makan anu raoss nyaaaa sim kuring kantos nyobian Sop buntut mani raossss.

    Posted by T. Saidin | 6 Nopémber 2007, 8:04 am
  77. Cigodeg mereeeennnnn etamah bumi rerencangan abdi urang Galaherang kalau ndak salah ….abdi kantos di ajak jalan – jalan ku urang Galaherang nu bumina di Cigodeg.

    Posted by T. Saidin | 6 Nopémber 2007, 8:07 am
  78. Leures Cigodeg, namina Agus Fadilah, tapi udah lama teu aya komunikasi euy…
    tepang heunteu Kang, da etateh rerencangan di SMA Kosgoro. pernah teur akhir teh infona nuju kuliah di Guna Darma, tapi udah lama ga ada khabar beritanya lagi.

    Upami teupang mah salamkeun bae. ti Asep Cineumbeuy kitu.

    Salam,
    Asep Jaja

    Posted by Urang Cineumbeuy | 6 Nopémber 2007, 8:14 am
  79. eeh Kang Agus kan di Indosat ayenamah di Padang tadina Di Jakarta di Satelindo Pusat Daan Mogot, kantos sareng sareng abdi tur aya dei kang Nurjaman urang Cinembey, terus kang Agus ngalih Ka Medan kenging 2 thn terus ayena ngalih ka Padang …… soal naa sering komunikasi sareng simkuring.

    berarti saangkatan sareng Ade Petruk, Husin, Asep Cigodeg, Entin, nyaaaa. kan si Alex putra pa ukan ge ti Kosgoro cuma ade kelas yaaa.

    Bade tumaros ari putra pakuwu sama ( Galaherang ) ayena dimarana nyaaa ?

    Haturnuhun.

    Posted by T. Saidin | 6 Nopémber 2007, 8:26 am
  80. Oh Kitunya, ayeuna teh di Padang? aduh mani teubihnya, lebaran uwih teu…..
    Putra pak Sama mana yach…duka abdi mah teu kareunal…upami Alek leureus putra pak Ukan, asana mah aya bae di leumbur manehna teh…

    Da Abdi mah di jakarta bae Kang, lumayan icalan Indomie rebus sareung bubur kacang Ijo di Rw Mangun.

    Ari Adina Agus Totong dimananya ayeuna, tos lami oge teu aya informasina, kapungkur mah mireung teh kost di Jakarta di Rw. Mangun..

    Posted by Urang Cineumbeuy | 6 Nopémber 2007, 8:34 am
  81. Ooohh adina Totong Sugana WS teaa muhun dulu mah kost di Rawamangun teaaa …. sareng kru Soraya Intercine teaa, abdi kantos kaditu kabeneran seer artis nuju ameng ka Kost nana , sempet pendak, Kasino, Didin, Miing Indro kebetulan rerencangannana Ilustrasi Musik di Soraya Intercine, tempat kost rumah nu gaduhna orang Kalimantan kalau da salahhh, waktu itu simkuring kapendak adikna teh nuju kuliah keneeehhh, duka kama na tah mireng mah nuju ngalalana, mireng mah di Palembang, Jambi, kadang mireng di Irian, sareng Kalimantan.

    Tos lami sim kuring te pa pendak sareng Totong teh.

    Posted by T. Saidin | 6 Nopémber 2007, 8:47 am
  82. Oh..kitu, hebatnya si Otong teh,…dulumah da sering makan Indomie rebus sareung Bubur kacang Ijo di tempat abdi, tapi tos lami teu mampir deui, duka tah khabar beritana budak teh,… tapi ari tos ngalalana kitu mah tos hebat meureunnya…hohoho..
    teu siga abdi kaluar sakola teh teras bae icalan Indomie, yach..parantos nasibna manawi..yang peunting mah halalan thoyiban muhun kang…hehehe….
    da upami teu leupat mah aya bibina anu aya di Utan kayu, saha eta teh da damelna di RS Persahabatan,..hilap puguh da kangtos diajak ku Agus ka buminateh, tur aya putrana anu geulis teh heheh saha tah namina….Yeni ta saha kitu…

    Posted by Urang Cineumbeuy | 6 Nopémber 2007, 9:15 am
  83. Teh Maudy kamana yeehhh te kakuping, kang Zoen aya wartos ti teh Nenen di Canada, katanya lagiii sibukkk pisan didituuu, online lagi 2 mingguan cenah … urang doaken wae mudah-mudahan sukses.

    Posted by T. Saidin | 6 Nopémber 2007, 9:27 am
  84. Eta kang asep ari kanu geulis mah inget baee … he …. he Neng Yani oge aya di Indosat ogee, Bumina di Perumahan Cibubur, ayena mah tos gaduh momongan mani lucuuu putrana kang ? akang teh ayena dimana atuh ? waduh usaha apapun kalau kita jalani dengan ikhlas, sungguh-sungguh, dan harus halalan toyiban kang apalagi kalau sebagian Rizki atau pengahasilan disisihkan untuk golongan 8 asnaf tea. InsyaAllah moal rugiiii eta usaha tehhhh ….. tambah maju, waduh punten sanes nasehatan yeeehhh just saling mengingatkan.

    Posted by T. Saidin | 6 Nopémber 2007, 9:36 am
  85. wilujeng tepang ka sadaya palawargi kuningan, resepnya aya websitenya tempat komunikasi plus nambih wargi khusuon urang kuningan. salam ka sadayana.

    Posted by arifin | 6 Nopémber 2007, 11:55 am
  86. Kamarana nyaaaa mani jemplin kang zoen, teh Maudy, kang uhaaaa, sadayanaaa selamat bekerjaaaa.

    Posted by T. Saidin | 7 Nopémber 2007, 8:19 am
  87. T. saidin dmn yeuh, wilujeng tepang, abdi oge ti kuningan, rorompokmah di payuneun sanggar riang, ari t. saidin kuniganna ddmn? sugan abdi tepang.

    Posted by arifin | 7 Nopémber 2007, 8:42 am
  88. Kalau ndak salah caket bumi kang UU, Yoyo, sareng Kang Arifin sanes ?

    Posted by T. Saidin | 7 Nopémber 2007, 9:43 am
  89. Aya…………….., yeuh di dieu kang , tadi teh kantos monitor pertandingan
    bola kuningan vs lurangung 2 vs 1 keur luragung, biasa kang ari
    tos ditempat cangkolan teh ari jalmi alit mah sok sararibuk tea.

    kang T`Maudy mah panginten nuju bezuk Ruud Gullit .

    salam dr rantau
    ahusmas ahu

    Posted by uha samsuha | 7 Nopémber 2007, 11:49 am
  90. Eh…. geuningan eleh deui, kumaha atuh ……………???????????

    Ari khabar Pesik Kuningan kumaha he..he..he..

    Baktos
    Nn

    Posted by Nn | 7 Nopémber 2007, 5:18 pm
  91. Pesik Kuningan jempling keneh…!

    Posted by lemburkuring2007 | 7 Nopémber 2007, 11:31 pm
  92. Muhun kangT.saidin, ka palih kulona deui, ari Ifin Kardalim mah rerencangan satu angkatan etamah, ari kang T.saidin linggih di kuninganna dimana…..

    Posted by Arifin | 8 Nopémber 2007, 12:56 am
  93. Ari abdi linggih di Sawahwaru A ….. ayena aya dimana kang ? ayena di Jakarta A

    Posted by T. Saidin | 8 Nopémber 2007, 2:46 am
  94. Aduh teh Nenen, Kang Zoen bagea yeeeehhhhh kumaha wartosss Canada sareng Kuningan ? aya kabar berita apa nihhhhh ?

    Posted by T. Saidin | 8 Nopémber 2007, 4:21 am
  95. test

    Posted by agfhal thea | 8 Nopémber 2007, 4:57 am
  96. bade ngiringan ah..

    Posted by agfhal thea | 8 Nopémber 2007, 4:58 am
  97. wilujeng tepang ka sadayana

    Posted by agfhal thea | 8 Nopémber 2007, 5:02 am
  98. test dicopy ganti

    Posted by T. Saidin | 8 Nopémber 2007, 6:02 am
  99. wilujeng tepang juga, hai…….hai……..ha……….i

    Posted by uha samsuha | 8 Nopémber 2007, 7:19 am
  100. eh kang uha kumaha damang kang, hujan wae teu di Palemban ……… sareng tos usum kaduuuuu yeeee diditu.

    Posted by T. Saidin | 8 Nopémber 2007, 8:05 am
  101. Hai.. hai… hai… hai.. urang oge hai… hai… hai… (bari dilagujeun kawas dina wayang golek atuh Kang Uha he.. he.. he..) Kamarana nya …? ni tariiseun kieu yeuh… moal kitu ngaranjang ka Kang T. Saidin mah…? meuni teu ngajak ngajak gaduh dulur teh.

    Kang linggih d Jakartana di mana? Abdi di Jatibaru damelmah di Dinas Perumahan, pami rumah di Cengkareng… wios kitu nganjang deuk amengan ka tempat akang ?

    Posted by on2hood | 8 Nopémber 2007, 8:19 am
  102. Eta Kang T. Saidin kalah tongoy ngebrik … tes dicopy ganti kitu..” Jakartana di mana atyuh Kang ? Salam pangwanoh lah ti abdi… Ti Kuningan kaler payuneun Toko Fajar., caket Cibulan he.. he..

    Posted by on2hood | 8 Nopémber 2007, 8:24 am
  103. alhamdulillah sae kang, kumaha samulihna damang ?
    muhun yeuh kang ayeuna tos mulai ngecek wae unggal dinten teh.cuaca teh
    janten tarariris jiga dilembur.

    kang ari musim kadugede, ee……………e kadu mah biasanya sasih pebruari
    dupi eyeuna mah nuju musim empek-empek he…he…he.

    kang T.Saidin ari di jakarta ningali di televisi mah geuningan nuju paciweuh
    ku mararacet teu beres2.

    Posted by uha samsuha | 8 Nopémber 2007, 8:28 am
  104. leres pisan kang Alhamdullilah saya kena macetnya sakedik soalna kantor didaerah TB. Simatupang jadi pas keluar kantor langsung masuk tol tujuan sirkuit sentul ….. jadi lancar uih tabuh 5 sonten nyampe rumah jadi tiasa sholat magrib di rumah.

    ohh iya bener bulan februariii sampe marettt saya inget makan kadu sampe were di daerah batu raja, kalau pas lagi ke lokasi. tur marirah.

    nu paling raos kadu anu nembe jatuh ti tangkalnaaa aduuuuhhh mani raosss.

    Posted by T. Saidin | 8 Nopémber 2007, 9:29 am
  105. duh inget kapungkur kang sok ngebriikk he he he oh iya di cibulan caket atuh ka bumi Nanang sareng Kosman, di Cibulan aya rumah makan anu anyar raos, mirah tur resep seer laukkk , kalau nda salah nua gaduh orang antara yaaa kang ? 2 minggu lalu saya di ajak ka cipanas di daerah antara mani ka guguuu seer anu barugil siga di bali. haaaa

    Posted by T. Saidin | 8 Nopémber 2007, 9:35 am
  106. kang on 2 simkuringmah di Daerah Bogor tinggal mah ari kantor di daerah TB. Simatupan caket Pondok Indah sampingen PT. Thiesss , Aminta Plaza Building.

    Posted by T. Saidin | 8 Nopémber 2007, 9:39 am
  107. wilujeng ka parawargi sadaya, punten nembe lebet deui, soalna edy lagi rewl2na nich hehe, kumaha damang sadaya, rencananya akhir tahun abdi sakulawargi bade tahun baruan di kuningan, mangga atuh urang ngadain acara biar tahun baruan kita ga boring hehe.. di tirta sanita juga bagus, kebetulan eric pengen thn baruan di daerah pegunungan.

    Posted by maudy koesnadi | 8 Nopémber 2007, 2:54 pm
  108. Sami-sami wilujeng Teh Maudy. Kumaha tah Kang T. Saidin, Teh Maudy ngajak ngariung siap teu..? Enya atuh, sakali-kali mah riungan di darat. Wartosan geura Teh Nenen, ti kapungkur palay uih ka Kuningan saurna. Salam kanggo sadayana pengunjung blog ieu. Nuhun tos kersa rurumpaheun.

    Posted by lemburkuring2007 | 8 Nopémber 2007, 4:35 pm
  109. InsyaAllah Mangga kang Zoen , Teh Maudy satuju eeyyy, yaaa salah satu yang harus kita ingat Silaturahmi, atur aja kang Zoen InsyaAllah saya sangat mendukung.

    Haturnuhun.

    Posted by T. Saidin | 9 Nopémber 2007, 1:32 am
  110. Wah, aya copy darat ok juga kayanya nich….upami aya abdi bade ngiringan ah…komo lamun aya artis sekelas Teh Maudy mah, ih meni resep geura,…kang Saidin sok atuh diatur kan waktosna kantun sasasih deui.

    Hatur Nuhun

    Posted by Arifin | 9 Nopémber 2007, 1:44 am
  111. assalamualaikum….
    aduh mani tos ramenya enjing2 oge…

    Posted by agfhal thea | 9 Nopémber 2007, 2:13 am
  112. wilujeng tepanglah kasadayana…

    Posted by agfhal thea | 9 Nopémber 2007, 2:15 am
  113. Wahhh asiiikk yeehhhh sok atuh nyanggaken ka Sesepuh Lembur Kuring Kang Zoen mugi tiasa di laksanaken.

    InsyaAllah lamun te aya halangan simkuring ngiringan, A Arif , kang agfhal kumaha damang ……. sok atuh sugan wae atuh anu sanes ngiringan, intinya urang Silaturahmi, sugan wae urang sadaya tiasa saling memberikan informasii …. naon waelah yang bermanfaat.

    K. Zoen teh Nenen kamari email ka abdi saurna nuju sakola di Canada sareng cenah jadi pelatih sepak bolaaaa ……. wah sugan wae atuh bisa jadi pelatih di Tim Sepakbola Kuningan he he he.

    Posted by T. Saidin | 9 Nopémber 2007, 2:47 am
  114. heu….heuy……ideuh, ari teh Maudi bisa wae jadi edy yg disalahkan
    maaf teh inamah bercanda, ulah ambek haeula atuh.

    aduh itu rencana yg bagus urang ngariung jeung sadulur-sadulur
    nuteuacan tepang, tapi yg jadi ganjelan keur saya mah jigana ngga
    bisa tea, waktos cutina tos habis kamari boboran.

    wilujeng tepang oge ka agfhal thea

    Posted by uha samsuha | 9 Nopémber 2007, 2:55 am
  115. oohh iya yaaa kang Uha aya di Palembang ….. atuh ngebon cuti wae kang haaa ..haaa …haa lamun te dongkap kirimkennn waeee empe-empe sareng Tempoyaaaa haaa..haa..haaa.

    Posted by T. Saidin | 9 Nopémber 2007, 3:27 am
  116. Kang Oding, Putra Cineumbeuy Tepang heunteu ka rerencangan abdi namina Rustandi sareung Iwan Irawan. Upami Iwan Irawan rompokna caket kantor BKPD (Bank Karya Produksi Desa/ duka BKPD ayeuna masih aya atanapi tos bubar). Iwan sareng Rustandi eta rerencangan abdi waktu sakola di SMEA Negeri Kuningan angkatan tahun 1994.

    Posted by ikin | 9 Nopémber 2007, 6:50 am
  117. Kang T. Saidin di sawahwaru kenal ka Pak Aco teu….
    upami tepang salam kitunya ti abdi

    Salam.

    Abbas

    Posted by Abbas | 9 Nopémber 2007, 6:51 am
  118. Pak Haji Aco mah tatanggi atuh kapungkur mah simkuring osok adu langlayangan sareng ajena .. ha ha ha inget kapungkur Pak. Aco nuju naeken langlayangan luhur pisan ku simkuring di sabet titukang atuuuuuuhhhh puguh bae ngilariannn saha iye nu nyabet langlayangan ……. simkuring kerseserian katingali ku anjenaaaa diberiiiikkkk .. haaa..haaa..haaa kenangan eeeyyy aya dei Mang Parmo tea mantan Polisi, kang Ujang pegawai BRI …. wah kapungkur mah reseeepppp maen langlayangan …. seruuuu.

    Ari kang Abas dipalih mana yeeeeh.

    Posted by T. Saidin | 9 Nopémber 2007, 7:10 am
  119. Assalamualaikum

    Wilujeng Teupang kasadayana
    pribados asal ti pagunungan (Pakembangan-Garawangi)
    ayeuna nuju ngumbara di Cigodeg Kuningan, mung pakasabanmah di Cikarang – Bekasi
    Mangga atuh kawargi2 dimana wae anu kawit ti Kuningan urang gabung manjangkeun tali silaturahmi. Kang T. Saidin, Kang Arifin, Kang Ifin, Kang Agfhal, Kang Uha, Kang Ikin oge teh Maudi K ulah hilap sorabi Kuningan raos dituang bari siduru

    Haturnuhun, . . . . . Wassalmkum

    Posted by Dadang Pakembangan | 9 Nopémber 2007, 7:14 am
  120. kang Dadang lamun ka Cigodeg salam ka Rt. Nono Kartono, Pak. Yoyon, Pak Dana, Pak. Sobandi, Pa. Bahri, Pak. Sai, Pak. H Uha tur pak Sukirman.

    Haturnuhun.

    Posted by T. Saidin | 9 Nopémber 2007, 7:44 am
  121. tenang wae kang T.Saidin soal empek-empek + naon tea tadi teh
    tempoyaaaaaaaaaaaanya ke di kirim dilayarkeun ti sungai musi tinggal
    disair wae di citamba he…..he…he.

    wilujeng tepang oge ka kang dadang pakembangan, kang bade tumaros
    ari di pakembangan teh aya gunung kitu kang?

    leses pisan nya kang eta sorabi teh sok pikaingeteun, isuk-isuk bari
    cingogo katambah diharudung samping hideung da mani raos pisan.

    Posted by uha samsuha | 9 Nopémber 2007, 8:08 am
  122. kang T.Saidin bade tumaros, ari p`yoyon teh kapungkurna di smp 2 sanes,
    klo iya jagoan main basket anjeuna teh.
    sareng p`dana kapungkur sakolana di ST leres teu, upami leres mah satu
    angkatan + kang rohmat ayeuna dinas di daerah serang (kapten mun teu
    lepatmah) da waktos kamari boboran amengan ka winduhaji.

    Posted by uha samsuha | 9 Nopémber 2007, 8:19 am
  123. Sumuhun kang Kang. Yoyon, Dana leress pisan … ari Kang Rohmat mah Di Pandeglang Badak Putih …… kantos abdi amengan ka Ditu lamun pas nuju kadaerah Banten Simkuring mampir.

    Ari Kang Yoyon mah ngawulang di SMPN 2 , kalau Kang. Dana ayena teh Senior Driver Di PO. Luragung Jaya.

    Rerencangan yaaa kang.

    Posted by T. Saidin | 9 Nopémber 2007, 8:36 am
  124. Kang Uha insyaAllah Bulan January saya ada rencana keliling ke Sumatera.
    sakalian mau makan pindang samping Bandara di Palembang kang, he he he

    Posted by T. Saidin | 9 Nopémber 2007, 8:40 am
  125. Insya Allah Kang T. Saidin
    Kaleresan abdi tiap dinten Sabtu/Minggu aya di Kuningan
    Ari Kang T. Saidin teh aslina ti mana, eta geuningan aya alamat Pondok Bambu sgala
    apan abdi kapungkur lami di Pondok Bambu

    Posted by Dadang Pakembangan | 9 Nopémber 2007, 9:09 am
  126. caket penjara wanita kang di Pondok Bambuna kang ….. dipalih mana di Cigodegna kang caket bumi sahaaaa ? caket ka bumi Ajat Sudrajat atami Jaka mang Edy.

    Posted by T. Saidin | 9 Nopémber 2007, 9:14 am
  127. Ngawaleuran patarosan Kang Uha Samsuha

    Jalan ti Purwasari ka Pakembangan naek gunung turun gunung anu blasna ka Ciniru
    manawi kantos akang kaditu, iraha2 nganjang ka abdi. Mung dinten Senen dugi ka Jum’at mah abdi teh aya di Cikarang-Bekasi, Sabtu/Minggu aya di Cigodeg Kuningan

    Posted by Dadang Pakembangan | 9 Nopémber 2007, 9:25 am
  128. P`Yoyon mah kakak kls ari kapungkur nami anjeuna kasohor di sakola
    nya eta ku main basketna sae pisan da abdi ngefans atuh,

    dupi P`Dana + P`Rohmat rerencangan dalit pun lanceuk malahan kamari
    waktos boboran ka bumi pun lanceuk ,anjeuna amengan da nyandak mobil
    dinas anu hejo tea.
    dupi abdi tepang teh da kapungkur sok ngarempel di bumi .

    oke lah kang diantos di palembang, tapi ieu mah sekedar imfo kang
    bandara palembang teh anyeuna mah enggal deui, waktos kamri aya pesta
    olah raga diwangunna (PON) , ayeuna mah tos sapertos di cengkareng.

    Posted by uha samsuha | 9 Nopémber 2007, 9:25 am
  129. Kang T. Saidin
    Gg. Sutamara caket ka bumi Pa RT Ujang (kiduleun SMP 2 ka handap)
    Ajat Sudrajat anu di SATPOL PP tea, caket pisan
    Rompok anu dianggo ku abdi kapungkurna tilas Ibu Rukmini

    Posted by Dadang Pakembangan | 9 Nopémber 2007, 9:36 am
  130. Insya Alloh kang ke saupami kaleresan nuju dilembur bade amengan
    sakentenan napak tilas, da ari kapungkurmah jalan kaki ti wangun lewat
    kebun pines blasna teh ka cirukem nembe dangdeur sanes kitu kang ?. teras
    wae purwasari. malahan dipurwasari mah nyondong jalmi jegud.

    eta ari kang dadang tiasa wae dugikeun kanaek gunung turun gunung ach…..
    jigana mah sok dedengeeun ku dongenna mang jaya panginten.

    kang ayeunamah sarana jalan di kuningan teh mani laleueur, harideung
    jeung mulus deuih, da panginten ka pakembangan oge tos sae ayeunamah.

    Posted by uha samsuha | 9 Nopémber 2007, 9:46 am
  131. Silaturahmi teh leres pisan nambihan rejeki
    nembe sadinten gabung tos gaduh info Kang T.Saidin sok ngarekrut lulusan STM, sugan iraha2 dulur abdi ti Pakembangan tiasa ngiringan
    langsung we ku abdi dicatet alamatna

    Posted by Dadang Pakembangan | 9 Nopémber 2007, 9:47 am
  132. ari kang t.saidin teh putrana p’bandinya anu kapungkur sok utah, teras sok ngudag2 murid2 smp 2, komo mun muridna istri ….he he he hehe….

    Posted by agfhal thea | 9 Nopémber 2007, 10:05 am
  133. Sanes kitu kang Uha, kapungkur nuju sakola ka SMP Purwasari tara diajak supir. Ma’lum ongkosna murah budak sakolamah, rada hese haritamah mobilna oge, jadi we abdi sering mapah turun gunung naek gunung. Diajar oge haritamah masih make lampu damar, beres diajar liang irung sok hararideung, tapi alhamdullah……hirup abdi teh jadi tahan banting sanaos di kantor mendakan masalah oge

    Posted by Dadang Pakembangan | 9 Nopémber 2007, 10:06 am
  134. Abdimah asli Galaherang Kang, tepatna di Curug Pawon, mung ayeuna nuju ngumbara di Bandung, tos lami ngumbara di dieu mah, ameungan atuh ka bandung di Dago.

    Posted by Abbas | 9 Nopémber 2007, 10:18 am
  135. ha….ha…..ha….. jadi pikaseurieun eta kulalampahan kang dadang.
    kang SMP Purwasari tahun sabaraha, aya anu ti winduhaji teu ?

    tah kitu kang sakola keur jaman haritamah, upami dibandingkeun
    jeung ayeunamah kumahanya (punten) maranja.

    Posted by uha samsuha | 9 Nopémber 2007, 10:33 am
  136. bahelamah sakola oge nyalaleker….. tapi resep bae nu aya lantaran lingkungan anu masih seger can loba nu kena radiasi zaman ayeuna…… jaman ayeunamah kedah seuer istigfar emut ka Allah anu gaduh jagat raya

    Posted by rookie | 9 Nopémber 2007, 10:49 am
  137. wilujeung kasadaya wargi2, kumaha damang, kumaha cios teu kita ngadain acara tahun baruan di kng, sok atuh aya yang ngordinir biar rame acarana, kaleuresan saya sudah hubungi iwa k. dia juga bersedia gabung.

    Posted by Maudy Kusnaedy | 9 Nopémber 2007, 12:46 pm
  138. wilujeng oge, sae pisan,
    teh ari pribados mah bati hoyongna wae kana rencana ririungan dina
    acara tahun baruan teh, da kitu tea cutina tos seep kamari waktos
    boboran, semoga terlaksana en sukses,

    punten pisan.

    Posted by uha samsuha | 9 Nopémber 2007, 2:25 pm
  139. Haturan Kumaha daramang ? Kang Asep Darma, dupi di Darmana teh di mana? Dupi Kang Jaja Bewok di mana deuih? Kang Uha mah dipeuntas nya.? Kang On2hood di Jalaksana teh di mana, dupi ayeuna di Bandung/Jakarta.
    Kang T. Saidin Insya Allah salam kanggo Kang Arif sareng Teh Dede didugikeun deui. Kaleresan enjing Saptu 10 November 2007 bade ngayakeun silaturahmi di bumina.
    Haturan Kang Aceng (urang Manis Lor) Kumaha Damang?

    Salam tepang oge kanggo putra Cipakem. Kunaon atuh bet tunggara Kang..! He.hee.!
    Nu teu acan katoel hapunten…! Ieu kopi kabujeng tiis..! Bade ngopi heula. Sok atuh kumaha saena, kanggo jumpa darat teh? Panginten kedah sasadiaan sagala rupina kanggo kaperyogian dina waktosna?.

    Posted by lemburkuring2007 | 9 Nopémber 2007, 3:34 pm
  140. kang blog (kang zoe) leres kitu ? alhamdulillah sae kang, palembang teh
    ayeuna mah mulai tiris hampir unggal dinten disiram ngecek terus.

    salam kasadayana.

    Posted by uha samsuha | 10 Nopémber 2007, 1:26 am
  141. Beu di kantun sakedapan ni murubut comment panjang pisan waas uy…. geuning loba urang Kuningan teh..

    Lemburkuring2007 :
    Kang abdi sok isin yeuh raraosan abdi mah… ngan abdi sorangan nu Cunggelik Cungkedang (halah mirip lagu kawih) sosoranganan taya batur saumur… kaleresan abdimah masih keneh bubudakeun “yesterday afternoon boy” pokonamah.
    Tebih ti atikan jauh ti pangaweruh. Lulus sakola SMA oge taun 1997 di SMAN Cilimus tuuuh geura… jadi hapunten bilih aya langkung saur bahe carek ka sadayana we ieu mah.

    Kaleresan abdi ageung di Lingkung Seni Wargi Asih-Ds. Sadamantra Pimp. Ibu Titi+Bp. Ari , Apal teu kang, caket Toko Fajar ? Palih kulon sakedik ti Sakola Farmasi tea geuning. Taroskeun we Nano nu damel di Jakarta moal bireuk deui lah…. atanapi taroskeun ka Kepala Desa na P. Memed ha.. ha…

    Ayeuna bubuara di Jakarta abdi damel di Disrum-Jatibaru Tn.Abang, rumah di daerah Cengkareng.

    Kitu wae Kang salam baktos kasadayana,… amit widi bilih aya nu katincak manah, kalengkahan janten amarah, sarebu laku salaksa lampah, tumbu laku kaukur ku umur, boga diri nu sakiwari, rampung dawuh tuntas pangandika… jembarna hate estu nu di seja.

    Anjritt panjang pisan uy…. kakarekeun yeuh mere comment panjang kieu punten ah.. he.. he..

    Posted by on2hood | 10 Nopémber 2007, 5:32 am
  142. Kang Dadang Pakembangan, wilujeng sumping di saung ranggon. Upami dinten Saptu aya di Kuningan mah ayeuna oge di Kuningan nya? Upami di Cigodeg mah caket ka warnet Kang, aya dua warnet di dinya. Ka sadayana baraya, upami ka Kuningan mampir atuh ka saung butut di Komp. Puri Asri 3 Jl. Wibisana 22 Blok Y RT.45/08 Ciporang Kuningan. Ti Tanjakan Ciharendong mengkol ka katuhu upami ti Kuningan mah. Upami kang agfhal dimana? Eh akang, atanapi Teteh?
    Eta geunig aya urang Galaherang. Emut kapungkur ka Galaherang teh, matak waas ngalangkung ka Mekarsari. Kang Uha, sami di Kuningan oge nuju usum hujan.
    Kang on2hood, nu isin mah piring pisin diragaji colenak dikalapaan atuh. Bu Titi Jalaksana? Apal atuh eta mah…!

    Posted by lemburkuring2007 | 10 Nopémber 2007, 6:44 am
  143. Halah ci akang apaleun uy… beuki tambah isin we kuring yeuh… Kang uih heula ah, tos wengi yeuh de malem mingguan heula ah…

    Posted by on2hood | 10 Nopémber 2007, 2:11 pm
  144. Haturnuhun baktosna ka kang Zoen Alhamdullilah pun rama sareng Ibu dongkap dina acarana kang Arif saren Ce Dede anu bade angkat ka tanah suci ..oh iya kang kantos ameng ka Galaherang ….. iya simkuring oge seer nostalgia di Galaherang …… di Garahaji, Curupawon, Pabuaran , Babakan jeng lembur tonggoh, kapungkur ari aya hajatan seneng ngibing ketuk tilu, saya ayena mah tos jarang penca sareng jaipongan, tur wayang goleh di Cipakem …… duh kapungkurmah mani resep.

    Oh iya ka kang Dadang diinformasiken aja ka barudak pakembangang nu bade ngiringan atau belajar Mekanik alat berat …. Coba tingali di koran Sindo edisi tanggal peluang karir, 6 sareng tanggal 10 Nopember 2007, disini juga ada anak Cigodeg yang sedang mengikuti pelatihan 2 mekanik dan yang lainnya.

    Oh iya kang Zoen kumaha yeeehhhh eta teh Maudy bade ngajak Iwa K ……. waduhh tambah asiiikkk eeeyyy urang ngerep nyaaaaa kang.

    Posted by T. Saidin | 12 Nopémber 2007, 1:42 am
  145. assalamualaikum…

    Posted by agfhal thea | 12 Nopémber 2007, 3:03 am
  146. Kang abbas urang curug pawon … kumaha damang reh saya sok inget di curug Pawon baheula maahh sok menangan hayaaammm he he he …. lamun uih ka curug pawon salam kanggo Bi Nenneng abah Bari, Kang Tohid kang ono sudiro, kang Didi, Kang Ujang Sugita jeng Kang Bambang sakulawargi putra mantan Kepala Desa Kuwu Umar sareng Bapak Dimyatii tea …… baktos ti Simkuring.

    Usum naon yeeehhh di Curug Pawon.

    Posted by T. Saidin | 12 Nopémber 2007, 6:59 am
  147. Sami2 Kang Saidin. Duh upami apal mah eta Tuang rama sareng ibu, tangtos ku abdi diajak ngobrol. Da kaleresan basa kamari abdi oge aya di kang Arif sareng Teh Dede. Kantos Kang, ameng ka Galaherang, Garahaji, Mekarsari, Cipakem, Giriwaringin oge. Enya atuh hayu cuang ngariung sareng Teh Maudi. Moal ngaganggu acara kulawarga kitu..? Sok kumaha, abdi mah sok isin ari kaanjangan ku urang Kota Teh, sieun henteu tiasa ngahormat

    Posted by lemburkuring2007 | 12 Nopémber 2007, 2:52 pm
  148. Sampurasuunn kamarana nyaaaaa mani tiisen pisan, kang Zoen kumaha Kuningan hujan wae kituu…. disini hampir unggal dinten hujan wae sareng angin ngagelebuggg wahhh Jakarta mah nuju was was apalagi daerah rawan banjir.

    waduh apal gening daerah buyut sim Kuring Galaherang …… wah ayenamah gersang.

    Posted by T. Saidin | 13 Nopémber 2007, 7:38 am
  149. kang T`Saidin, tiiseun teh panginten nuju rame-rame jadi suporter
    kan kuningan ayeuna teh keur gaduh hajat tuan rumah porwilda,

    hayu ach urang rame-rame dukung atlet-atlet kuningan biar
    jadi jawara.

    Posted by uha samsuha | 13 Nopémber 2007, 11:51 am
  150. bener yah aduh saya tuh paling seneng nonton bola, Voly sareng pencak silat aduuuuhhhh kalau saya punya waktuuu pengennn eeeyyyyy nontonn Pertandingan sambil support pertandingan waaahhh tapi pilih yang mananyaaaaaahhh soalnya KTP saya Kuningan, Cirebon sareng Indramayuuuu yeeeehhh ……. wah pokoknaaaaa dukung yang menang dan yang kalaahhhhh yang penting kita dukung semangat juangnyaaaa para jawara lapangan. Hiduuupppp Pemudaaaa dan pemudiiiii.

    Posted by T. Saidin | 14 Nopémber 2007, 1:48 am
  151. Katingalnamah Teh Maudy K tos ngebet pisan hoyong ka Kuningan, sok atuh dikoordinir “lemburkuring” bilih robih emutan Teh Maudy na

    Punten, iraha Teh Maudy maen sinetron sapertos si Doel deui
    abdi mah mani reueus ningal urang Kuningan sukses, keur geulis teh bageur masih emut kaleumah cai
    Teh Maudy lahir di Kuningan atanapi di Jakarta ?

    Haturnuhun

    Posted by Dadang Pakembangan | 14 Nopémber 2007, 8:38 am
  152. Kang dadang kumaha yeehhh Cigodeg nu ngadegdeg kabarnaaa …… ooh tinggal di bumi ibu rukmini samping Oon sareng Ending teanyaaa payunen mang Emon kituuuu ….. sok atuh kang Dadang bantuan kang zoen kanggo kopy darat .

    Cigodeg kumaha kabarna yeeehhh kalapa muda payunen SMP2 ayakeneeehhhhh sareng Baso bu Entikkkk.

    Lamun aya barudak STM Mesin yang mau ikut pelatihan Mekanik alat berat tolong cepat di informasiken pelatihan mulai tanggal 20 Nopember 2007, di Jakarta.

    Haturnuhun,

    TS

    Posted by T. Saidin | 15 Nopémber 2007, 2:13 am
  153. Totong Saidin sekarang dimana nich……
    aya salam ti Temen-2 satu kosan, iraha bade ka cirebon euy…..
    diantos pisan Tong, salam ti pak Edi guru Muhamadiyah Cirebon

    Posted by Budi - Cirebon | 22 Nopémber 2007, 6:48 am
  154. Totong Saidin, ameung atuh ka bumi abdi, abdi oge linggihmah di Bojong Depok
    Caket Stasiun KA, upami aya waktos mah mangga linggih diantos pisan.

    Posted by Asep - Ancaran | 23 Nopémber 2007, 12:44 am
  155. Simkuring aya didie yeeeeehhhhhh nuju mencetan tombooooll kumaha sadayana calagerrrr ? waduh ini kang Asep anu mana nyaaaa ( punten ) seer nu nami Asep babaturan simkuring ? Pak Budi kumaha kabarnaaa bu Eny sareng Pak. Edy Gendut masih Gendutkan pak, pak Edy he he he banyak kenangan, oh iya punten saya belum sempat mampir ke rumah kosan niiihhh InsyaAllah nanti saya kalau Ke Cirebon mampir ke Bu Eny.

    Salam sadayana,

    TS.

    Posted by T. Saidin | 23 Nopémber 2007, 3:02 am
  156. Just info :

    dibutuhkan segera kanggo posisi :

    1. Electrical Engineer Exp. 6 thn ( Oil & Gas ) Balikpapan
    2. R&D Engineer Instrument & Measurement (Jakarta)
    3. R&D Engineer Conceptual Electrical ( Oil & Gas )
    4. Electrical Engineer (ESP & PCP ) Oil & Gas.
    5. Mechanical Engineer ( Qa & Qc Welding ) – Freeport.
    6. Geologi.
    7. IT
    8. Mechanic Turbine

    Kalau ada yang berminat teman, saudara,tetangga, dan yang lainnya kirimke alamat saya CVnya di.

    ( t_saidin@yahoo.co.id saidint@gmail.com ) atau tiasa di Faxan ke PT. Saida Group di 021 – 87987900.

    Haturnuhun.

    Posted by T. Saidin | 23 Nopémber 2007, 3:29 am
  157. Ih..kang Totong Saidin mah tiasa aja, kanggo dimana eta teh kang.
    Abdi oge bade ngarekrut karyawan yeuh kanggao buka kios bubur kacang Ijo dan Indomie Rebus. syaratna sbb. :

    1. laki-laki maksimal usia 35 tahun
    2. Siap ditempatkan di Depok dan Tanggerang
    3. Siap standby malam sampai pagi hari

    Lamaran langsung kirimkan ke Asep Ancaran, jal. Bojong Raya Depok ( Kios Bubur kacang Ijo dan Indomie Rebus..

    Salam.
    Asep

    Posted by Asep Bojong | 26 Nopémber 2007, 12:44 am
  158. ngiring ngalangkung ah…….hoammmmmm

    Posted by budi | 7 Désémber 2007, 6:38 pm
  159. Bisi bade linggih oge mangga kang Budi, wilujeng tepang

    Posted by Nenendianti | 7 Désémber 2007, 8:59 pm
  160. ngalangkung deui…………..^_^

    Posted by budi cilimus | 7 Désémber 2007, 9:56 pm
  161. muhun sami2 wilujeng tepang oge sareng teh atanapi akang?nenendianti,linggih sakedap ah………uh cape tos lari ti pasar baru dongkap ka pramuka,,,,,,,,,,,,,,,,,

    Posted by budi cilimus | 7 Désémber 2007, 10:01 pm
  162. kamarana meni teu aya nau komen?

    Posted by budi cilimus | 9 Désémber 2007, 3:58 pm
  163. Aya kang Budi, ari pasar baru tambah sae ?

    Posted by Nenendianti | 10 Désémber 2007, 12:15 am
  164. bade tumaros ka T`Ne2n anu nuju dinagri salju, dupi kawitna ti kuningan timana
    teras anu kadua kamari lamun teulepatmah naroskeun SMA Kosgoro alumni
    tahun berapa? anu katilu geuningan mani jauh ngalalampah mani dugi aya di
    Canada, anu ka opatna sukses salalu.

    salam ti kota anu seueur kapal selamna (empek-empek).

    Posted by Uha Samsuha | 10 Désémber 2007, 1:19 am
  165. Jorelat… jorelat…. jalmi ganteng ngiring liwat… he.. he.. salam ka sadayana wargi kuningan

    Posted by on2hood | 12 Désémber 2007, 8:58 am
  166. Wilujeng tepang kang Uha,
    Ari Papa (BapaK) abdi asli Kuningan, sebelum Ortuna maot ceunah linggih di Pasapen, Ayeuna mah ngalih ka Kadugede, raka abdi oge diditu. Mamah abdi katurunan Jawa (Semarang) campur Belanda. Teras abdi ngring sareng kakek & nenek di Semarang Ambarawa tiaalit, sampe abdi neraskeun sakola ka Surabaya teras didamel diditu. Abdi mah sanes lulusan Kosgoro, duka saha anu naroskeun Kosgoro teh ? Ari di Canada abdi teh nuju sakola (kursus) manajement club & soccer coach, sareng ngiring damel di usahana Wayne Halyn dibidang wisata. Kasibukan abdi didieu jadi member gerakan soaial kemanusiaan, sareng perlindungan hewan.

    Ari musim panas, kagiatan abdi mani bersambung, matak capek, ayeuna mah nuju usum salju kagiatan diluar berkurang, tiasa santai sejenak, neraskeun nulis buku anu teu anggeus-anggeus, atuh web site abdi oge tara ka update he..he..he..

    Salam kembali, alungkeung empek-empekna kadieu, sareng pasihan sambel kalada hi…hi..hi.. abdi mah seneng kana masakan lada-lada.

    Posted by Nenen | 12 Désémber 2007, 7:10 pm
  167. Punten Teh Nenen, Kang Uha Samsuha kadang2 sok teu nyambung
    nu naros alumi kosgoro tahun sabara mah Teh Maudy K
    Maklum, Kang Uha emutana tos ngalayang bade taun baruan di Bandung sareng Kuningan

    Posted by Dadang Pakembangan | 13 Désémber 2007, 1:05 am
  168. T`Nenen, simkuring/panginten anu sanes oge sami ngiringan bangga,
    sungguh mulia jiwa perjuangan sosial komo deui di zaman sapertoa
    ayeuna anu tos campur aduk (teu maliren kana lingkungan).hanya
    kepentingan pribadi yang dijunjung teh.

    Simkuring salut oge eta kubahasa sundana mani sae pisan sanaos
    aya dilingkungan bahasa jawa+david beckam he….he…he.

    Mangga ke empek-empekna kusimkuring bade di palidkeun ka sungai
    musi ke T`Nenen kantun nyair wae di canada.
    Teh, saupamina seneng tuangeun anu lada-lada gampil atuh meser wae
    bakso aya sanes anu icalan bakso?

    Posted by uha samsuha | 13 Désémber 2007, 2:59 am
  169. Kang Dadang, atuh haraf maklum wae kieu meureunannya ari emutan
    keur teu sajalan sareng panonmah sok kuteu nyambung tea.

    Kumaha Pakembangan teh ayeuna masih keneh seueur pohon pines
    ari kapungkurmah mani resep jalan-jalan ningalian kebun pines komo
    bari dibarengan mah rasa cape oge teu jd masalah ach…ach…ach masa lalu.

    Kang, puguh nembe uwih kamari ti Bdg kenging sawengi rencana bade ka
    Kuningan jd teu cios nya eta ku teu aya waktos tea.

    Posted by uha samsuha | 13 Désémber 2007, 3:21 am
  170. Waktos mah ti kapungkur oge aya bae, teu ngirangan teu nambihan
    sibuk panginten Kang Uhana.
    Teu lami tisaprak Kang Uha jalan babarengan jeung . . . . . . .eta kebon pines
    langsung di tuaran sampe bersih ku PERHUTANI, duka sababna mah teu apal.

    Gentosna ayeuna seur saung ranggon plus, warung plus jeung sajabina
    Malihan ayeunamah aya jalan simpang empat di gunung teh, arah ka Pakembangan, Mandala, Suka Imut jeung Maleber. . . . . . .saurnamah agrowisata

    Kusabab kitu ka pilemburan hese cai, mata2 air nu aya di gunung jadi garing, pangaruh pemanasan global meureun

    Posted by Dadang Pakembangan | 13 Désémber 2007, 5:54 am
  171. Oooooooo……….. janten kitunya Kang, pantesan ayeunamah kuningan teh
    cuacana sanes rada deui tapi panas, komo upami pas amengan ka cinagara
    da karaos pisan panasna.

    Kang, ayeuna ku urang tos karaos hawa panas, cai jadi hese kumaha mun
    engke ku anak incu urang jigana bakalan kumaha……………?

    Geuningan kebun pines teh janten seueur plusna jiga group musik wae,
    ditambihan plus teh panginten supaya seueur pulusna he…he..he.

    Posted by Syamsuha | 13 Désémber 2007, 6:34 am
  172. Ari kitu mah upami engke abdi mudik moal ngarasa deui hawa sejuk Kuningan, hanjakal pisan padahal mah kapungkur Kuningan terkenal kuhawa sejuk & pamandangan asri. Boa gn. Ciremai oge tos gundul ?

    Posted by Nenen | 13 Désémber 2007, 6:00 pm
  173. Kota Kuningan, Sekitar Cilimus, Cigugur, Kadu Gede, Darma jeung wilayah2 anu diameterna masih caket ka G. Ciremai masih relatif sejuk

    Alhamdullh, pemerintah Kuningan katingalna terus antisipasi ngalakukeun penataan,
    terbukti nuju dibangun taman kota di lahan ex-Kuningan Plaza jeung penanaman pohon disekitar hutan

    Kanggo ngademmah insya Allah, Kuningan masih Ok

    Posted by Dadang Pakembangan | 14 Désémber 2007, 1:19 am
  174. Kang Dadang, ngiring bingah mireng nuju ngabangun taman kota, saurna mah bade dibangun kebun raya, leres ?

    Posted by Nenen | 14 Désémber 2007, 1:49 am
  175. Kang Dadang, sami ngiringan bingah oge pamugi kuningan tambah ASRI
    tapi Kang pembangunan taman kota teh bakso mang engkus ngiringan
    kagusur atanapi henteunya? “bakso nostalgia” upami ka kuningan teh
    pokoknamah kudu en harus mampir.

    Kang waktos boboran kamari amengan ka waduk darma ayeunamah mani
    sae pisan daendah pisan teras ka palutungan ka curug putri akses jalana
    matak palaur mani sempit pisan teras dijalanan satapak bade kacurugna
    oge teu sebagus dicurug sidomba, leres upami daerah eta cuacana adem
    pisan.

    maju terus kotaku

    Posted by Uha Samsuha | 14 Désémber 2007, 2:52 am
  176. Pembangunan taman kota nuju berjalan, tapi upami kebon raya mungkin baru master plan

    Dari segi market kebon raya Kuningan pas, seiring Cirebon menuju kota industri
    Kapayunna mungkin sapartos Puncak Bogor anu dianggo santei ku urang Jakarta

    Latar belakang Bapak Bupati, Aang H. Suganda anu tos malang melintang di sekitar Bogor mungkin aya inspirasi ka arah itu. . . . . . . kantun investor mana anu berani atanapi PEMDA sendiri. . . . . . . . . . . antos bae

    Posted by Dadang Pakembangan | 14 Désémber 2007, 4:41 am
  177. Kang Uha ulah hariwang, . . . . para pedagang diakomodir
    turut ngahirupkeun kota Kuningan di malam hari

    Kaleresan abdi setiap dinten Jum’at mendarat di Jalan Siliwangi skitar tabuh 11-12 wengi, alhamdullh teu kareueung teuing hegar ku pedagang makanan kawit ti Pendopo dugi ka payuneun Masjid Agung.

    Salam teupang Kang Budi Cilimus

    Posted by Dadang Pakembangan | 14 Désémber 2007, 7:57 am
  178. Enya, ulah hariwang. Kuningan teh haneuteun ayeuna mah. Komo pami malem taun baru engke mah. Salam kanggo sadayana.

    Posted by lemburkuring2007 | 14 Désémber 2007, 10:30 am
  179. Malam taun baruan di Kuningan rame ?

    Posted by Nenen | 14 Désémber 2007, 2:23 pm
  180. Atuh ngiring bingah, upami mudah-mudahan kalaksana kebun raya kuningan. Tiasa jadi tempat wisata. Diantosan kebun raya hadir, abdi calon pengunjung alias turis domestik he..he..he..

    Posted by Nenen | 14 Désémber 2007, 2:27 pm
  181. Justru abdi mah hariwang tos teu aya gemet di kuningan, makanan tradisinal kaseneng abdi.

    Posted by Nenen | 14 Désémber 2007, 2:28 pm
  182. T`Nenen tong hariwang tong sieun jigana makanan kesukaan teteh mah
    pasti dilestarikeun sanes kunaon penggemarna seueurpisan burudak
    eyeuna oge eta kana dage saemet alias gemet teh raoseun komo saupami
    diadukeun sareng kupat aduh-aduh pokoknamah yahud + hebring wae.

    salam GEMET (

    Posted by uha samsuha | 14 Désémber 2007, 3:46 pm
  183. Ha..ha..ha..ha.. kang Uha, nyaan abdi mah seneng pisan kana gemet didagean kalada, atanapi diemamna sareng cengek beureum, raos pisan lada-lada oge seneng hi..hi..hi..

    Abdi mah bisi campuran oge, sadidinten nyarios bs. Sunda sareng Bapak dibumi, jawa tiasa, jawareh tea… atuh ayeuna setiap hari ngan nyarios bs,. Inggris, nambihan lancar.

    Posted by Nenen | 14 Désémber 2007, 5:41 pm
  184. Multi bahasa Teh Nenen mah

    Upami hoyong lancar bahasa sunda, kedah sering nuang gemet
    komo upami nuang gemetna langsung di Kuningan bari ngorol jeung tukang gemet
    dijamin sunda Kuninganna muncul

    Gemet sareng kripik singkong (gemblong) biasana jadi pelengkap warung bakso
    Bakso solo dituang sareng gemet atanapi kripik singkong Kuningan, dijamin raos pisan

    Seueur inovasi makanan khas Kng, sapertos kripik singkong dicampur dage, tempe
    sorabi oge aya sorabi dicampur telor, daging jeung sajabina

    Benten ti kiripik singkong jeung sorabi, gemet mah masih lagu lama
    tapi masih laris, diminati, bisa bersaing skalipun jeung burger

    Hidup Gemet

    Posted by Dadang Pakembangan | 15 Désémber 2007, 2:57 am
  185. He..he..he… kang Dadang, puguh abdi oge seneng kana sorabi dicampur dage, ari mudik ka Kuningan pas wengi-wengi ngahaja kaluar meser sorabi, upami ka Surabaya deui nyandak gemblong, kadang peuyeum ketan sanes peuyeumpuan hi..hi..hi..

    Jengkol & peuteuy bau-bau oge raos, komo upami jengkol direndang matak hoyong… ngan kadang aya anu jejengkoleun ceunah ha..ha..ha…

    Ari peuteuy disambel, eh kadang aya anu dibakar, ngan eta bauna nempel teras, biasana unggal enjing oge meser bubur ayam, seueur panginteun ayeuna mah anu icalan bubur ayam ?
    Ah… pokokna mah dendam, lamun mudik ngaborong gemet sabaskom!

    Posted by Nenen | 15 Désémber 2007, 5:52 am
  186. T`Nenen, rendang jengkol alias semur jengkol alias ceuli gajah upami
    disarengan sareng sangu anu haneut keur pulen + sambal tur lalaban
    wah….wah….wah pasti pigenduteun teu tiasa ngerem he….he…..

    Kang Dadang, Insya Alloh tgl 25 Des, saya di kuningan rencana
    tgl 23 des dr palembang ke bdg tgl 24 sosorean ka kuningan.

    Posted by Uha Samsuha | 17 Désémber 2007, 12:53 am
  187. Tah muhun leres pami hoyong mahir kana basa sunda kedah seueur nuang gemet, pami hoyong awak rada lintuh kedah resep kana terong atanapi boled, pami hoyong gaduh awak rada jangkung kedah rajin tuang sareng kacang panjang, tumis gantar + manisan taraje ngan ulah ari di campur sareng kurames paku mah matak bahaya kana padaharan bilih komplikasi saur dokter mah… ha.. ha..

    Punten ah Kang Uha, Teh Nenen… wantu ari urang sunda mah sok seueur banyol lah… salam ka sadaya wargi Kuningan… Jakarta hujan wae uy kumaha di lembur…

    Posted by on2hood | 26 Désémber 2007, 11:25 am
  188. Kamana wae atuh Kang On2hood teh..? Jorelat..Jorelat…Jorelat..1 Ha..ha…ha…! Tepang ka Pa Pendi teu urang Karamatmulya..? Pa Guru Ehon (Nangerang) nu sok nyuling sareng ngacapi geuning..! Kang Ont2hood, oge ka nu sanesna manawi tiasa sim kuring bade nyuhunkeun biodata sareng fotona kanggo rubrik baraya tatar kuningan Edisi Cetak (Majalah). Kalengkep wae. Kitu oge manawi tiasa, mudah-mudahan tiasa manjangkeun duduluran sareng pembaca edisi cetak di Kuningan.

    Posted by lemburkuring2007 | 26 Désémber 2007, 5:33 pm
  189. Aya wae Kang… didieu we ngarengkol, bari kutak ketik ningalian angka nuju tutup buku puguh oge, punten lah nembean nganjang deui… rada sararibuk.com + paciweuhgawe.go.id lah…

    Halah eta geuning apal ka Pa Pendi sareng Bapa Guru Ehon … beu beu?!? Kantos diajar kana ngacapi suling + ngalengser+ upacara adat sareng ua Pendi mah… pami Pa Ehon kirang caket tapi sering pendak pami aya pakaulan dinu hajat eta oge… duuh jadi waas nyawang mangsa katukang he.. he..

    Geus Kang ah matak maruringkak kana bulu irung yeuh…. ke datana ku abdi dikirim lewat e-mail, hatur nuhun…

    Posted by on2hood | 27 Désémber 2007, 7:44 am
  190. Kang Uha Samsuha

    Kaping 25 Des abdi tos ka Cikarang
    Punten teu tiasa ngarampes
    Upami 20 ~ 24 Des abdi aya di Kuningan

    Haturnuhun

    Posted by Dadang Pakembangan | 27 Désémber 2007, 9:30 am
  191. He..he..he.. kang On2hood, abdi oge seneng humor, dari pada sewot teu puguh ngarusak barang batur hi..hi..hi..

    Gemet mah kasuka abdi, komo lamun dimakannya pake cengek ngajelengek kana letah, matak kabayang deui eta gemet, namina mani lucu GEMET, tapi raos ha..ha..ha..

    Wilujeung taun baruan,
    Nn

    Posted by Nenen | 27 Désémber 2007, 1:17 pm
  192. Sawangsulna Teh Nenen, duh… gaduh nami teh matak maruringkak bulu irung deui wae he.. he.. kiding Teh, tong janten raheut manah da kumaha atuh kieu ari janten jalmi masih keneh Yesterday Afternon Boy mah punten, nuhun ah parantos nganjang ka blog abdi … salam ka sadayana….

    Posted by on2hood | 30 Désémber 2007, 3:50 pm
  193. He… he.. he… ulah merinding, moal aya efekna, justru mengingatkan ibu-ibu he..he..he..
    Sae blogna teraskeun good job.

    Kumaha kang On2hood taun baruan di Kuningan ?

    Posted by Nenen | 30 Désémber 2007, 11:53 pm
  194. Punten nembean nimbrung deui.
    Kang Dadang, alhamdulillah abdi kengin dua wengi di kuningan tgl 25 siang
    angkat deui ka Bdg. tadi wengi nembe mendarat deui di Palembang.

    Inimah sekedaran info, waktos wengi salasa kamari kantos jalan2 disekitaran
    taman kota Kng, kebetulan harita teh aya teknisi nuju ngtest air mancur sambil
    disesuaikan sereng irama misik (mungkin nantinya seperti di taman ria seperti lagunya Bang Haji OM), upami teu lepatmah saurnateh malam tahun baru
    dipusatkeun di taman kota sakantenan di buka kanggo umum.
    Alhamdulillah urang kuningan gaduh tempat rekreasi/hiburan baru, teu kedah
    jauh2 ningalian air mancur yg bisa joget sambil menikmati gemerlapnya cahaya
    lampu.
    Satu lagi sateuacan lebet kota tos disambut kubundaran jalan di perempatan
    cijoho mani hegar pisan.

    Kang On2hood wilujeng tepang

    Posted by uha samsuha | 31 Désémber 2007, 2:37 am
  195. Kang Uha Samsuha
    Wengi Salasa ping 1 Januari 2008, posisi abdi skulawargi aya di Bandung
    Punten teu tiasa nepangan, insya Alloh iraha2 urang jonghok

    Posted by Dadang Pakembangan | 2 Januari 2008, 12:57 am
  196. Teh Nenen wilujeung tepang, punteun bade naroskeun dupi teh Nenen teh masih single , double, atanapi parantos gaduh momongan,
    Punteun pisan, peryogina kita kaleuresan pribados masih single, nuju milarian batur sasalimut ( istri ) hehehe…sugan bae atuh aya jodohna Punten pisan

    Salam,

    Wirasasmitha ( Wira )

    Posted by Wirasasmitha | 3 Januari 2008, 4:05 am
  197. Salam tepang kembali, nuju arusum naon diditu.
    Kang Wira sok ngabodor, abdi mah tos gaduh momongan nyaeta 2 ucing & 4 manuk, patarosanna mani lucu abdi mah kalah seuri he..he..he..
    sigana mah termasuk senang humor, kaleresan abdi oge seneng humor resep, hanjakal pisan abdi mah tos aya anu nyangcang, ah… keun wae masih tetep tiasa ngajodo didunia maya/internet he..he..he..

    Ari ayeuna kang Wira teh aya dimana ?
    Kumaha kaayaan Kuningan, masih keneh hijau atanapi polusi ?
    Tos ningali ucing abdi Tommy Jr. di youtube nuju “ee” ditoilet hi..hi..hi…
    Upami teu acan ieu linkna http://www.youtube.com/watch?v=jlvwm6E26NA

    Baktos,
    Nn

    Posted by Nenen Gunadi | 4 Januari 2008, 12:13 pm
  198. Kamarana mani sepi pisan yeeehh ? daramang sadayana ?

    Posted by dsiagim | 4 Januari 2008, 9:56 pm
  199. Damang abdi mah kang dsiagim.

    Posted by Nenen Gunadi | 5 Januari 2008, 1:49 am
  200. Aduh teh Nenen mah mani lami pisan ngawaleurna, abdi mah serius teh, kaleureusan ayeuna teh abdi tinggal di Ibukota, tapi nya eta mani sepi pisan di bumi teh da mung nyalira bae didieumah, komo upami tos uwih ti kantor,asa wararaas teu aya anu nyadiaan, tah ku kituna sugan sareung sugan teh nenen masih jomblo gitu, jadi pribados hoyong langkung kenal deui ka teh nenen.

    Nuhun sateuacana.

    Salam,
    WIRa

    Posted by Wirasasmitha | 7 Januari 2008, 6:30 am
  201. Punten teh Nenen, upami aya waktos, mangga email ka pribados ka : antoniantoni333@yahoo.com

    Posted by Wirasasmitha | 7 Januari 2008, 6:36 am
  202. dsiagim, wilujeung tepang ah, posisi dimana yeuhhhhhhh

    Posted by Wirasasmitha | 7 Januari 2008, 6:37 am
  203. Kang Wira kumaha damang ?
    Sigana mah seneng humor he..he..he..

    Posted by Nenen Gunadi | 8 Januari 2008, 4:33 am
  204. Halo rekans-2 semuannya, apa khabar kumaha damang?
    koq mani tiiseun pisan yeuhhhh……..

    Posted by Mas Aang | 9 Januari 2008, 8:40 am
  205. Kanggo Kang Afghal, wilujeung tepang iyeu tehAgus Fadilah sanes….
    anu ti SMA Kosgoronya

    Salam,
    Teti

    Posted by Teti Thea | 9 Januari 2008, 8:42 am
  206. Alhamdullilah damang teh Nenen,
    Humor mah no hiji atuh Teh hehehe….wilujeung tepang ah.

    Posted by Wirasasmitha | 9 Januari 2008, 8:44 am
  207. teh nenen wilujeung tepang, diantos puisi2na. iraha bade uwih ka indon

    Posted by momon | 12 Januari 2008, 8:29 am
  208. Wilujeng tepang kembali kang Momon, leres abdi mah resep kana curat-coret , kadang kailhaman kukajadian sadidinten.

    Punten ari Momon teh akang atanapi teteh, bisi lepat :>>

    Aya rencana mudik, tapi nuju pabaliut keneh kusagala, terutama kusakola & nulis buku he..he..he..

    Hoyong reuni sareng baraya, atuh sugan urang tiasa pendak, mugi-mugi teu aya halangan.

    Hatur nuhun,
    Nn

    Posted by Nenen Gunadi | 12 Januari 2008, 11:28 pm
  209. oh kitunya teh, wilujeung tepang ah, abdi oge saleureusnamah parantos lami teu ka kota kuda teh, parantos aya 5 tahunan teu mulih,meni asa sono hoyong ngalongokan leumbur di cipeudes. abdi ayeuna nuju ngumbara di negri matahari terbit nuju nuntut elmu didieu teh, janteun ari aya websitena kuningan teh asa bungah pisan

    Posted by momon | 13 Januari 2008, 1:50 am
  210. Eh… nuju usum naon di Jepang ? didieu mah nuju usum tiis. Makana hoyong sorabi haneut atanapi bubur ayam he..he..he..
    leres urang tiasa ngobrol-ngobrol didieu nambih babarayaan.

    Posted by Nenen Gunadi | 13 Januari 2008, 11:32 pm
  211. Teh Nenen kumaha damang yeeehhh ? teh ada cerita lucu nihh ….. saya banyak teman yaaa dia orang Batak …Kebetulan dia dipindah dibandunggg penempatan kerjanyaaaa …. ehhh menginjak 1 b-2 bulan dia betaahhhh ….eh pas ketiga bulan dia pulang ke Jakarta dan gak mau kebandung lagiii …… lantas ketemu dengan saya … namanya pak Marpaung gini ceritannya :

    Saya : apa kabar pak marpaung ? looo kok sekarang anda ada di Jakarta Terus tanya saya
    Marpaung : akuu pusing tinggal di Bandung dengan logat bataknya dia jawab ..pusing-pusing dan tidak mengertiiii.
    Saya : looo kok pusing pak emang ada apa ?
    Marpaung : Pusing aku pusing akuuu ….. Masa orang bandung kalau ada Tikus dia bilang ayaaa Beriiiiittt ……..trus Pantatpun dia bilang Beriiiiiittttt eeeeehhhhhh sore hariipun dia bilang Beriiiiiit juga …. pusing aku mana yang betulll ….. Tikus – Beriit, Pantat Beriiit juga, eehh Petang haripun Beriiiitttt pulaaaaa pusiiiiiiiiiiiing.

    Yang Kedua yang bikin Bingung : temanku satu kampung juga bingung lihat anak buahnya kebetulan Dia Komandan di satuan Siliwangi.

    Biasakan tetara kalau pagiiii baris berbaris ….. kebetulan ada salah satu anggiotanya orang ciamis dan Garut Oman dan Jajang namanya :

    Ceritannya temanku Hutagalung sebagai kepala reguuu yaaaahh level Komandannya : eh waktu dipagiiii hariii yang ceraaahh dia menyiapkan pasukannya …..”

    Pasukan Siaaaaaaaaaaap graaaakk…… wah pasukan siap.
    Pasukan Letakan senjataaaaaaa graaaaakkkkkk dengan logat bataknyaaaaaa eeeeeehhhh itu anggotanya yang Oman sama jajang bukannya narooo senjataaaa malah ngaletakaaannn senjatan siga ngaletakaaann permennn, ha ha ha.

    Itu dulu ceritanya gariinggg yaaaahh

    Posted by saidin | 15 Januari 2008, 3:22 am
  212. Damang kang T, ari sugan teh hilap ka abdi :>>
    Seneng kana humorna, komo lamun tos humor jengkol & peuteuy he..he..he..

    Hidup humor!

    Posted by Nenen Gunadi | 15 Januari 2008, 3:49 pm
  213. Salam baktos ka sadaya wargi kuningan… ngiring ngalangkung sakedap he.. he…

    Posted by on2hood | 17 Januari 2008, 5:29 am
  214. Keur anjeun nu kungsi minuhan lamunan
    Keur anjeun nu kungsi maturan dina impian
    Keur anjeun nu kungsi mapaes hate
    Keur anjeun nu nuju terus cindek na dasaran hate
    Keur anjeun nu nuju nyorang 17 Januari…wilujeng Ulang Taun
    Hapunten akang seueur salah, sueur dosa,…
    Terus miharep… ngudag-ngudag kalangkang anjeun
    Beurat renghap mawa rasa nu nyiksa…

    Posted by on2hood | 17 Januari 2008, 5:31 am
  215. aduuhhhh siganamah nuju katinengan ka lembur yeeehhh kang on2hood, kumaha damang eeyyyy, teh nenen kumaha yeeeehhh wartosnaaa ada cerita apaa niiihhhh didituuuuu, berita didie mah nuju hese ngilari Goreng Tempe sareng tahuuuuu, mani heseeee eeeyyyy , mahal eeeeyyyy kacangnna, cing teh nenen teh nego harga kedelai didituuuu he he he biar tukang gorengan didie pada dagang goreng tempeee deiiiii.

    kapan atuh pulang ka Kandang yeeeehhhhh longoookaaannnnn atuuuhhhh.

    Posted by saidin | 17 Januari 2008, 8:48 am
  216. He.. he… ci Kakang Saidin mah aya ya wae lah… kasian teh Nenen tuh meser gemet janten aralit gara2 harga oncomna oge awis… sami wae di Jakarta oge rada sesah milarian Tempe nu mirah ayeuna teh, makanan kokojo kuring sadidinten eta teh moal bisa di bebenjokeun pokonamah… Tiada Hari Tanpa Daging Onta (Oncom Tahu) + Gepuk (Gep Kurupuk)

    Posted by on2hood | 17 Januari 2008, 12:30 pm
  217. Kang Saidin, kamana bae yeuhhhhhh,……mani teu embol-embol hehehe
    aya salam ti Pak Hutapea Rw. mangun

    Posted by Wirasasmitha | 18 Januari 2008, 12:55 am
  218. Bilih hoyong terang linkna buku abdi “Soccer With Love” di lulu.com, abdi mah nyetak sesuai pesanan wungkul, aya anu pesen club Junior Huntsville, teras abdi teh order ka lulu.com, kamari nembe dongkap buku cetakanna, maklum penulis pemula he..he..he..

    Linkna : http://www.lulu.com/content/1760761

    Posted by Nenen Gunadi | 20 Januari 2008, 6:14 pm
  219. Ngiring Nimbrung kumaha daramang sdayana ….. aya kitu rencang alumni ti SMANDA duhhh kamarana nyaaaa ayenaaa teh.

    Salam

    Posted by Susi Jagabaya | 30 Januari 2008, 3:55 am
  220. Tuh aya tatangga meja kuring… hik hik…

    Posted by on2hood | 31 Januari 2008, 5:04 am
  221. punten bade naros ka teh teti, ari teh teti teh anu diciherang tea sanes ?

    Posted by agfhal | 4 Pébruari 2008, 5:57 pm
  222. Abdi oge ti SMA 2 teh Susi, wilujeung tepangnya, angkatan sabaraha di SMA 2 na teh…abdi asli Garawangi.

    Posted by Wirasasmitha | 11 Pébruari 2008, 2:49 am
  223. Ciherang?, sanes, abdimah anu ti Cigugur kang Agus Fadilah…..

    Posted by Teti Thea | 11 Pébruari 2008, 3:09 am
  224. cigugur ?? teti mana nya ?! geuning tiasa kenal ka abdi ? ari kapungkur teti teh sma na dimana ? sareng angkatan sabaraha ? punten rada2 hilap, maklum tos lami pisan teu aya komunikasi sareng rerencangan sakola….

    Posted by agfhal thea | 11 Pébruari 2008, 6:02 am
  225. wilujeng tepang abdi nanang nu timanis almamater smanda ngiring nimbrung nyambung silaturahmi saha nu terang nambih wargi,sareng nambih rejeki.amin….

    Posted by nanang | 11 Pébruari 2008, 4:04 pm
  226. Mangga kang Nanang, salam tepang ti abdi.

    Posted by Nenen Gunadi | 12 Pébruari 2008, 12:17 am
  227. Wilujeung teupang Kang Nanang, manisna ti palih mana Kang, abdi oge kawitmah da ti Jalaksana tapi parantos lami linggih di Batawi.
    Wilujeung Teupang ah……………………

    Posted by Tati | 13 Pébruari 2008, 4:13 am
  228. Kang Nanang, koq ga balas sich, lagi sibuk yach…..
    abdi aya rencana uwih ka kuningan sasih 3, tiasa peupeundak teu…di kng.
    hatur nuhun.

    Posted by Tati | 14 Pébruari 2008, 7:39 am
  229. Halah Jalaksana-Manis kuring di tengah-tengah payuneun Fajar he.. he..

    Posted by on2hood | 15 Pébruari 2008, 3:53 am
  230. Toko fajar maksadna, atuh abdi oge caket, tepang ka anis teu kang….

    Posted by Tati | 15 Pébruari 2008, 8:20 am
  231. Nepangkeun ka sadayana, abdi Ali ti Darma (bari solongkrong ngajak sasalaman)…bumi pun biang mah caket pisan ka waduk darma, tepatna di gunung luhur tea. Ngiring kumpul silaturahim didieu…

    Ali

    Posted by Ali Darma | 16 Pébruari 2008, 2:13 pm
  232. eehhh aya kang Nanang ti Manis lor ….. masih kitu nunggu di Cibulang kang ? salam kenal sareng sim kuring futri Kuningan.

    Posted by Dewi | 16 Pébruari 2008, 3:55 pm
  233. Kang Nanang kumaha damang aduuuhhhh usum naon yeeehhhh di Manis Kidul ….. ari iyeteh kang Nanang urang Manis sanes anu juru kunci Kolam Renang Cibulan teaaaa ….. salam kenal manis kang ti Futri Kuningan ……. Buah Kadongdong manis pisan ……. buah rambutan berbuluuuu kang Nanang boleh dong kita kenalan he he he.
    Ari akang ti SMA 2 Kuningan kituuuu angkatan sabaraha nyaaaaaa.. ? sanngkatan sareng Tedy Boy, Yadi Mulyadi dan geng nyaaaa yang lainnnn.

    Kang sakitu dulu yaaahhhh salam kenal ti sim kuring.

    Posted by Dewi | 16 Pébruari 2008, 3:59 pm
  234. Eh aya kang nanang kumaha damang ayena dimana

    Posted by dewi | 17 Pébruari 2008, 12:40 pm
  235. kang kumaha aya dimana nih … alumni samnda yaahhh ini teh Kang Nanang penjaga Cibulan tea sanes kumaha yeehhh perkembangan cibulan …….. sok atuh alungken lauk ti Cibulan …..kang. kang tos aya bati sbaraha yeh ? abdi single keneh yehhhh he he he.

    Posted by dewi | 17 Pébruari 2008, 12:42 pm
  236. salam kenal na ditanpi utamina ka neng tati sareng neng dewi, kumaha damang sadayana.neng tati ari ka anis abdi tepang pisan kaleresan kantos janten papacangan sareng anjena,mung hanjakal di dunia mimpi he he.., teh dewi timana linggih atuh tepang ka abdi ? muhun alhamdulilah kabar abdi sae.

    Posted by nanang | 17 Pébruari 2008, 1:00 pm
  237. ih kang nanang emang pernah pacaran sama anis he he he … ari abdi mah disangkanurip ti pertigaan caket tinggal ka kidul …… tinggal dimana kang …. amengan gera ka sangkanurip ? nuju rame kang
    suka jalan jalan te kang ? kapan kapan maen atuh ka sangkanurip. caket warung parkiran.

    Posted by Dewi | 17 Pébruari 2008, 1:09 pm
  238. ih kang nanang te ngabales yeehhhh dah ngantuk yaahhh ….. kang masih jomblo yaaahh ….. sami atuh kang …… have fan aja kang iraha-iraha urang jalan gimana kang copy darat gituuu eh kerja dimana nih sekarang.

    Posted by Dewi | 17 Pébruari 2008, 1:33 pm
  239. kang nanang kok gak dibalas oh maaf yaahh jadi saya tersu yang kontak.
    salam tepang ka sadayana blok lemburkuring 2008 kumaha daramang sadayana ?

    Posted by Dewi | 17 Pébruari 2008, 1:57 pm
  240. Dewi mani heboh pisannnnnn, lagi jomblo yach,…wilujeung kenal.
    Tapi ulah heboh-2 atuh, teu sae…….komo ari wanoja mah, ke jauh jodo geura…hehehhe…

    Posted by Asep Janari | 18 Pébruari 2008, 1:30 am
  241. Kamarana yeuhhhhhhhhh mani sepi pisan……
    Cibingbin poe iyeu hujan ngereceuk….aduh mani hoream rek indit inditan euyyyyyyy, hayangna teh di kamar bae ngekeupan pamajikan hihihihi…….

    Posted by Odoy | 18 Pébruari 2008, 1:35 am
  242. neng Dewi wilujeung tepang oge, abdi bade ka kuningan sasih payun, bade ngiring teu…,upami bade mangga telpon abdi.

    Posted by nanang_rukmana | 18 Pébruari 2008, 3:11 am
  243. Ass.
    Nepangkeun Abdi teh ti Luragung Caket BRI hoyong ngiringan ngumpul silaturahim didieu

    Posted by Affandi | 18 Pébruari 2008, 4:46 am
  244. Dewi teh asli ciroke jigana mah nya, katingal tina ganjeunna, masih praktek di ciroke wi? ih palaur bisi gararateul. salam ti urang cilame

    Posted by engkos | 18 Pébruari 2008, 12:21 pm
  245. punten sing atos-atos dina cariosanana bilih aya anu rauet manah

    Posted by U. Syamsuha | 19 Pébruari 2008, 1:34 am
  246. Sumuhun sing atos-atos a dina cariosanana, panuju pisan kang U. Syamsuha. kangge Dewi oge siang atos atos dina cariosan atanapi naonna, ulah sampe ngundang …….
    Ngundang naon bae,..pokonamah ngundang hehehe………..

    Posted by Wirasasmitha | 19 Pébruari 2008, 5:58 am
  247. Sumuhun, satuju pisan abdi oge, kumaha saderek-2 nuju usum hujan yeuh…sing atos-atos, khususna ngajagi lingkungan urang, ulah sampe miara reungit anu matak aya DDB di lingkungan urang. mudah-mudahan urang sadayana di paparinan kasehatan sadayana. amiin

    Posted by Nanang | 19 Pébruari 2008, 6:02 am
  248. (Punteun ngepostkeun dua kali, salah tempat, maksad abdi teh dipostkeun, dididieu:}})

    Kanggo baraya sadayana, urang teh kedah gaduh rasa humor, ari ditingali kuabdi seratan teh Dewi saking bingahna tiasa pendak sareng rerencangan anu dikenal di blog ieu, sanes maksad kanu teu puguh, ngan juga urang kedah ati-ati bisi nuju humor oge ulah sampe berkesan negatif.

    Salam tepang kanggo teh Dewi, mangga teraskeun urang ngobrol di lembur kuring, tos sawios aya anu nyarios teu puguh mah, ulah didamel sakit, ari jalmi hirup mah kedah tiasa narima kritik. Ari pandangan abdi mah, maksad teh Dewi ngan humor.
    Upami hoyong curhat ka abdi (ngobrol-ngobrol), mangga tiasa lewat email abdi di gnenen@gmail.com atanapi ka web page abdi http://www.nenensnest.com
    Ulah isin-isin, tiasa nambih persahabatan & babarayaan.

    Salam tepang kanggo para akang anu nembean nimbrung.

    Peace!
    Nn

    Posted by Nenen Gunadi | 19 Pébruari 2008, 12:56 pm
  249. hehehe.. hatur nuhun kasadayana, punteun da abdi oge teu sarius eta mah just humor, biasa da ari urang sunda mah seuur humor, tapi duka tah ari humor abdi kirang berkenan di hati saderek-2 pararunteun, alias nyuhunkeun di hampura.
    wilujeung tepang ah, abdi putra Cilame Warrior tea atuh…arapal teu euyyyyyyyyy…
    da Warrior mah tos teu bireuk deui di Kuningan mah….
    cagggg…………….ah

    CILAME TEA

    Posted by Engkos-Cilame | 20 Pébruari 2008, 9:20 am
  250. Teh Nenen kumaha damang yeeehhh kamana wae atuuuhhhh teh kirim alamt Yahoo messenger atuuhh.

    Posted by TSaidin | 20 Pébruari 2008, 9:25 am
  251. Tsaidin wilujeuh tepang ah…..

    Posted by Engkos-cilame | 20 Pébruari 2008, 9:34 am
  252. bad tumaros yeuh ari hartosna “bengkung ngariung bongkok ngaronyok” teh naonnya, abdi urang sunda ge rada-2 gelap masalah pribahasa sunda mah. aya anu ngartos?

    Posted by Engkos-cilame | 20 Pébruari 2008, 9:43 am
  253. Hatur nuhun teh nenen sareng kang nanang abdi teh mung humorr punteeenn ….. punteeen, kumaha damang sadayana.

    Posted by dewi | 20 Pébruari 2008, 1:24 pm
  254. salam tepang ka kang engkos kumaha yeeeh damang sugan tinggal teh dicilame tepang atuh ka iyan pak saleh …… lamun tepang salam tiurang Cigodeg.

    Posted by tsaidin | 20 Pébruari 2008, 1:26 pm
  255. Kang T, puguh abdi teh nuju kaserang batuk-batuk he..he..he..
    Atuh geura ngadamel email di gmail, urang tiasa chat.

    Posted by Nenen Gunadi | 20 Pébruari 2008, 9:18 pm
  256. Teh Dewi, santai wae, leres cuman humor he..he..he..
    Abdi mah nuju kena batuk-batuk, soalna nuju usum tiis didieu mah, kumaha ari di Kuningan nuju usum naon ?

    Posted by Nenen Gunadi | 20 Pébruari 2008, 10:04 pm
  257. Kang nanang anu kasep kapan maksudna abdi kasepakkuda he he he gimana usaha nya lancar kang di bidang kerajinan teh ? eta kang engkos abdi mah sanes Ti Ciroke tapi ti babakan Cilame kang caket sd 8 tea puguh bae dak caket garangan awi seer hileeddd jadi aratel.

    Posted by Dewi | 24 Pébruari 2008, 11:59 am
  258. waduh mani resepnya teh Nenen aya di luar negri sareng kaluarga teh diditu teh atuh sing atos-atos kasehatannana dijaga teh. baktos kaurang kuningan nu aya diditu kudu inget ka lembur. saya doaken mudah mudah sing aya dina kabahagiaann nyari ilmu diditu teh.

    Posted by Dewi | 24 Pébruari 2008, 12:02 pm
  259. Haturan ka sadaya wargi Kuningan… ngiring ngarengkol sakedap ah punten..he.. he..

    Posted by on2hood | 25 Pébruari 2008, 4:28 am
  260. Jorelat….Jorelaaat…Heeeee! kamana wae ?

    Posted by lemburkuring2007 | 25 Pébruari 2008, 6:08 am
  261. Alah ieung huuuh fiuuh… cape ning uy… jojorelatan munclak menclok ka tiap blog dulur-dulur puguh oge. Manawi kang, punten yeuh… abi nembean nganjang dai, kemaren teh abis beresin rorompok abis kabanjiran, kaleresan abi kan di Cengkareng nya kebagian lah karendem sampe 6 dinten keur mah listrik pareum he.. he..

    Posted by on2hood | 25 Pébruari 2008, 7:39 am
  262. Assalamuallaikum wr wb,

    Kumaha sadayana daramang ? wilujeng bagea ka sadayana, teh Nenen sing atos-atosnya jaga kasehatan, kumaha diditu situasi ayena yeehh, ka kang Zoen kumaha damang kang mudah-mudahan aya dina kasehatan. para saderek sadaya blog lembur kuring inget inget inget milih calon teh kudu hati-hati pilih yang memang bakal bener bener amanah, agama dirigamana kuat, hade ilmuna, tur kalkuannana jadi pertimbangkan di antara tiga calon ulah karena paksaan, ulah karena tiud duit, ulah saukur ikut-ikutan …… pilih sesuai hati kita masing-masing.

    Posted by Mr. T | 25 Pébruari 2008, 9:28 pm
  263. Satuju pisan Mr. T
    pilihlah pemimpin anu HADE sgalana
    upami tos janten pemimpin, kaHADE ulah hilap, hilap kana janjina

    Kudu HADE. . . . HADE. . . HADE. . . . . . kaHADE. . . . . kaHADE. . . . .

    Posted by Dadang Pakembangan | 26 Pébruari 2008, 12:50 am
  264. Yes!
    Aku dukung HADE!
    Hidup generasi muda!

    We believe in change :}

    Posted by Nenen Gunadi | 27 Pébruari 2008, 12:11 am
  265. Saumpamana pasangan HADE jadi orang No 1 di JABAR,

    Om nya Bupati Kuningan ( Bpk H Aang Hamid Suganda) ponakan jadi WAGUB
    kumaha jadinya, mudah2an tambah majeng lah Kuningan

    salam ti peuntas

    Posted by U Syamsuha | 27 Pébruari 2008, 8:33 am
  266. Wah bahaya kalau semuanya jadi pejabat bising jadi bumerang, apalagi keluarga sama-sama jadi pejabat waduuuuhhh, yang penting mah pilih sesuai hati nurani dan kalau terpilih siapa aja yg jadi bupati kudu didukung kumasyarakatnaaaa, majuken programna terutami kanggo kamajengan masyarakat,sosial,pendidikan, dan yang terpentingmah dasar-dasar agama sareng etika.
    mudah-mudah Kabupaten kuningan lamun terpilih bupati saha wae bisa ngamajengken program tadi diluhur, dan urang sadaya bisa ngadukung program-program yang tentunya sesuai dengan kepentingan masyarakat pada umumnya.

    Posted by Mr. T | 28 Pébruari 2008, 2:46 pm
  267. pembelajaran politik yang bersih, jujur, tidak karena paksaan, akan memberikan nilai-nilai yang luhur.

    Merdekaaaaaaaaa

    Posted by Mr. T | 28 Pébruari 2008, 2:56 pm
  268. Biarpun ada keluarga sama-sama pejabat enggak masalah kalau memang dia benar-benar menjadi seorang pejabat yang bersih dan berpihak kepada rakyat miskin. Memang siapa saja yang jadi pejabat biasanya lupa akan janji-janji untuk bela rakyat miskin, langsung jadi bingung “mana uang, mana rakyat, siapa uang, siapa rakyat”

    Enggak ada salahnya kalau coba memilih pejabat muda, believe in change, soalnya kita tetep saja pilih pimpinan orang lama itu-itu saja, ternyata korupsinya tetep ada, dan orang miskin enggak tersentuh.

    Ayeuna mah mangga geura pilih sesuai dengan pandangan masing-masing, bebas memilih dan tetap berdamai. Ulah kersa dipaksa-paksa, gunakeun hak pilih nyalira sesuai dengan kriteria dan pandangan hati nurani.
    Semoga pemimpin yang dipilih mampu meningkatkan kesejahteraan hidup rakyat Indonesia secara merata.

    Posted by Nenen Gunadi | 28 Pébruari 2008, 11:26 pm
  269. He..he..he… jadi rame ajang kampanye, abdi mah moal ngiring-ngiring tebih ongkoh di Canada, mangga wae kanggo anu dilembur geura pilih sesuai dengan kriteria dari hati nurani, ulah kapangaruhan.

    Bravo young generation!

    Posted by Nenen Gunadi | 29 Pébruari 2008, 12:00 pm
  270. Kanggo Urang, nuhun informasina tentang Agum.

    Posted by Nenen Gunadi | 29 Pébruari 2008, 12:03 pm
  271. Kanggo teh Dewi, kumaha damang ?
    Leres abdi teh nuju batuk-batuk nuju usum salju, ari teh Dewi masik keneh sakola ?

    Salam hangat & sehat-sehat

    Posted by Nenen Gunadi | 29 Pébruari 2008, 1:23 pm
  272. Kang Engkos cilame bilih tepang ka Aed + Enda Suhendra salam,rerencangan kapungkur sakola di smakos anjeuna teh,leres pisan dupi nami warrior mah
    tos teu bireuk deui ti kapungkur.

    salam tepang ti peuntas

    Posted by uha samsuha | 1 Maret 2008, 2:59 am
  273. Wilujeung tepang teh nenen, saurna moal ngiring-ngiring kampanye tapi geuning bravo young generation hehehehe

    Henteu sawios ketang….

    Ali

    Posted by Ali Darma | 1 Maret 2008, 4:21 am
  274. Hello kang Ali wilujeng tepang,
    Ari kang Ali aya dimana ?
    ari abdi mah nyebat bravo young generation, sanes ngan kanggo pemilu wungkul tapi seterusna, saha wae generasi muda, teu aya hubunganna sareng pemlilu he..he..he..
    sugan pedah abdi ngarasa ngora panginten, hayu ngajak urang ngora ulah jadi generasi anu seneng kana ngamuk-ngamuk, buat yang positif-positif kembangkeun ilmu & bakat secara terarah.
    Abdi oge teras-terasan ngajak fan bola brekreatif / bersaing secara sehat & damai, soalna abdi mah seneng kana nonoton bola, gila bola :)

    Soal pemilu mah saha wae anu janten gubernur/anu kapilih selamat, mugi-mugi tiasa mensejahterakan rakyat Jabar. Hidup JABAR!

    Posted by Nenen Gunadi | 1 Maret 2008, 2:38 pm
  275. Kebetulan nih saya tahu jelas asal usul pak agum kebetulan orang tua saya kawan deket sama kakanya pak agum yg dibandung, dan kebetulan sepupunya pak Agum nikah sareng pun Bibi, memang betul pak Agum teh Asli putra Kuningan ari tepatna kampungna ti Daerah Subang, Kuningan lamun lebih jelas dongkapan bae raina di belakang pinggir sanggariang caket SD tujuh kalau gak salah mah ciasem. tah eta gening aya kang Ade kumaha kang Haji damang eeeyyyyy waduh udah lama yaahh jarang ketemu sy inget dulu kang ade sok main karumah urang eeyyy kalau gak salah dulu ti Kosgoro nyaaaa bareng jeng lancek urang Agus Fadilah kumaha kang denger denger dah jadi konglomeraaatt eeyyy syukur alhamdullilah saya senang dengernya kang. sukses yaaahh kang Haji.

    Posted by Mr.T | 1 Maret 2008, 2:41 pm
  276. Ka para saderek sadayana dah jangan pusing milih kepala daerah mah yang penting kembalikan kediri masing-masing wae lah siapa aja yg jadi pemimpin nantinya kudu kita dukung dan perlu juga kita ingatkan kalau menyalahi aturan tapi dengan tatacara yg positif. dan bermusyawarah. yang kalah harus legowo ulah ngaramuk pendukungna, kalah dan menang itu adalah hal yang biasa dan wajar, waduh yg saya prihatin banyak kasus pemilu diwarnai dengan gontok-gontokan yang kalah pendukungna ngamuk, merusak dan lain-lain. mari urang masyarakat Kuningan kudu memberi contoh bagi yg lainnya pendidikan politik yg positif.

    merdekaaaaa

    Posted by Mr.T | 1 Maret 2008, 2:57 pm
  277. hapunten sanes menasehatiii yah yg benar dongkapna ti Gusti Allah yang salah dari saya pribadi.

    Posted by Mr.T | 1 Maret 2008, 2:59 pm
  278. Satuju sareng Mr. T, leres anu penting mah pemilu damai.
    Abdi mah ti katebihan (Kanada) ikut mendukung saha wae anu kapilih ku rakyat. Selamat Pesta pemilu semoga tidak ada keributan.

    Posted by Nenen Gunadi | 1 Maret 2008, 3:10 pm
  279. teh Nenen kumaha yeh diCanada usum naon ayena yeeeeehhh kapan mau ke Indonesia teeeeh.

    Posted by Mr.T | 2 Maret 2008, 4:15 am
  280. Teh Nenen abdi ti Darma, mung linggihmah di Bandung. Dimana Canada-na? Caket ka Mc Gill University? maklum ti kampung teu terang Canada, terang oge Candang domba, eh maksad teh kandang domba hehe
    Leres atuh, nu pentingmah pilkada damai, saha wae nu kapilihmah teu langkung nu penting rakyat tambih makmur, gampil milari damel, barang-barang marurah, oge pendidikan dipajengkeun ku gubernur nu bakal kapilih ulah sampai seueur sakola SD nu ambruk.

    Mr. T. wilujeung tepang oge.

    Salam
    Ali

    Posted by Ali Darma | 2 Maret 2008, 7:50 am
  281. wilujeng tepang kang timana yeh Darmana di Bandung dimana yeeeehhh ? usum naon yeeeehhh di Bandung aduh tos lami simkuring tara kambandung eeeyyyy sok kangen ari kabandung loba kenangan indah eeeyyyy.

    Salam tepang kang Aliii.

    Posted by Mr.T | 2 Maret 2008, 10:10 am
  282. Siganamah mani resepnya lamun kita yang ada di blog ini saling memberikan informasi, tukar fikiran jeng sajabina yaaaa untuk memberikan manfaat bagi yang lainnya. kebetulan nih saya lagi ada informasi lowongan kerjaan : bagi para saderek di blok. ie saya lagi mencari 2 orang sekretaris dan Administrasi persyaratan : usia 27 thn maximal, Bhs Inggris sareng komputer bagus, lulusan D3, untuk lokasi di Astra Bogor, kirimken wae Lamaran via email ke saida.group@yahoo.com test kaping 5 Maret 2008.

    bilih aya murangkalih, tetangga, saudara dan yg lainya tolong diinformasikan.

    Haturnuhun.

    Posted by Mr.T | 2 Maret 2008, 10:19 am
  283. ada lagi nih dan segera untuk lokasi dimedan :

    1. Arsitek 7 Orang ( utk pembangunan Kampus kedokteran dan Rumah sakit di medan)
    2. Mechanical Engineer.
    3. Landscape
    4. Electrical
    5. Geotechnical Engineer.
    6. Civil Engineering
    7. Supervisi

    untuk pembangunan Gedung diatas kirim cv ke saida.group@yahoo.com usia diatas 35 tahun.

    Hatur nuhun.

    Posted by Mr.T | 2 Maret 2008, 10:23 am
  284. Terminal Kuningan saya can terang eeeeyyyy.

    Posted by Mr.T | 2 Maret 2008, 1:54 pm
  285. Kang Mr. T (wioslah Kang sareng Mr. digabung oge sanes) , abdi Darmana ti Gunung Luhur, rorompok sepuhmah caket pisan ka Waduk darma paling oge sapuluh meter heheheh

    Di Bandungna di Cinunuk kang, boa-boa yeuh seueur mantan di Bandung heehehhe

    Posted by Ali Darma | 2 Maret 2008, 2:08 pm
  286. Kang Mr. T (Kang T) :)
    Nuju usum salju, tarariis, resepna aya tiasa maen ski, sareng sosorodotan ti bukit salju meluncur kelembah nagnggo snow rider, wah pokokna mah happy he..he..he..

    Ari ieu teh kang Totong ? aya diblog ieu oge anu nganggo id Kang T, ah… panginteun abdi anu lepat he..he..he..

    Posted by Nenen Gunadi | 2 Maret 2008, 4:27 pm
  287. Kang Ali, ih… geuningan urang Darma, nuju abg abdi pernah amengan ka Waduk darma sareng mantan :) wah jadi terbayang kembali hi..hi..hi..
    McGill university di Montreal, Quebec, tebih sareng abdi mah, benten propinsi, ari abdi mah di propinsi Ontario.

    Kumaha pemandangan Darma masih keneh Asri ? pernah numpak perahu dayung, mitos Waduk Darma seueur jurigan, ih…… serem….. tapi ketan tiasa didamel background buku cerita, kaleresan abdi seneng kana tulis menulis. Lamun aya kisah-kisah nyata warga sekitar Darma pernah pendak sareng jurig Darma tiasa dibukukeun kana b. Inggris he..he..he..

    Posted by Nenen Gunadi | 2 Maret 2008, 4:38 pm
  288. Bilih baraya terang aya kursus reparasi otomotif (motor, mobil) di Kuningan, abdi gaduh baraya di Kuningan anu hoyongen kursus montir/reparasi otomotif, kaleresan budakna bakat kana utak-atik motor.
    Diantosan Infona (Nami tempat kursus. alamat/no. tlp). Upami terang tiasa dikintunkeun infona ka email abdi gnenen@gmail.com
    sareng bilih anu sok ngobrol di YM, ieu YM abdi : nenendianti@yahoo.com

    Hatur Nuhun
    Nn

    Posted by Nenen Gunadi | 2 Maret 2008, 4:44 pm
  289. Aya, mitos Belut Putih. Abdi kantos ngobrol sareng Abah Hadad. waduh matak muringkak sabulu-bulu. Heee…heee!

    Posted by lemburkuring2007 | 2 Maret 2008, 4:49 pm
  290. Teh Nenen ulah tebih-tebih pan abioge buka Pelatihan otomotif sareng mekani alat Berat dan disalurken sesuai prosedure ka Perusahaan Alat Berat dan Otomotife sok daftarken wae ka LPK Saida Group. tempat di Bogor. tar saya kirim brosur via email.

    Posted by Mr.T | 3 Maret 2008, 1:30 am
  291. Sumuhun teh Nenen … kumaha damang yeeeehhhhh mani hilap ka simkuring tara nyauran ……. Beriiiiittt ……..Biriiiiiiiit………Buriiiiiiiit-, teh nenen kumaha yeeehhh kirim atuh tulisan-tulisanna,- saya juga lagi buattulisaaaaa humooooorrrr. he he he

    Posted by Mr. T | 3 Maret 2008, 1:50 am
  292. Memang seueur mitosna di W. Darma teh, mung alhamdulillah abdimah teu acan kantos ningali jurig, alim ah sieun…

    Mitos kahiji, upami nyandak papacangan ka w Darma moal lami bakal putus saur sepuhmah, tapi pangalaman abdimah henteu geuning, boa-boa tah teh nenen putus sareng mantan gara-gara tos ti w. Darma :)

    Perkawis belut putih oge pernah nguping ti pun nini almarhumah saurna aya belut putih teh, tapi sanaos nuju SD sok mancing di w darma hampir unggal dinten teu acan kantos mendakan belut putih, duka tah…Abah hadad teh kepala desa Darma almarhum sanes?

    Mitos nu salajeungna kedah aya tumbal tiap taun nu pupus didinya, tapi biasana sanes urang darma. Saemut abdi duka tos sabaraha jalmi nu pupus didinya da tos seueur boh nu bunuh diri, titeuleum atanapi lagrag ka waduk. Mung pun bapak mah upami tos aya nu ti teuleum teh sok ngahaja ngala lauk ngalintar wengi-wengi saurna sok seueur lauk caket tilas mayat kapendak, jigana kahartos margi pami tos radi lami titeuleumna radi bau janten seueur lauk nyalampeur hehhee..duka tah pun bapak mah teu keueungan sapertos abdi hik..hik… Pun bapak sok nyarios kadang pami nu maotna nu bunuh diri, kantos saurna nguping nu ceurik ngahinghing di handapeun jembatan….

    mangga ah atos heula panjang teuing…

    Ali

    Posted by Ali Darma | 3 Maret 2008, 4:40 am
  293. Kang Totong, lamun aya mah tempat kursus di Kuningan, ulah tebih teuing kanggo budakna, paur pisan ari tebih mah, soalna budakna seneng amengan kedah aya perhatian khusus :)

    Mangga bisi bade kirim brosur ka email abdi gnenen@gmail.com, sok aya manfaatna, diantosan.

    Pguh abdi oge tos curiga kanu namina Mr. T, Got ya! he..he..he..

    Posted by Nenen Gunadi | 3 Maret 2008, 11:23 am
  294. Kang Deni, tertarik oge carita seremna, mireng oge tentang tumbal-tumbal & belut bodas, boa leres abdi putus gara-gara amengan ka Darma :) aaya aya wae…

    Atuh serem nguping anu ceurik, lamun abdi mah boa tiasa gemetaran soak sampe papang ditempat he..he..he..he..

    Tertarik kana cerita mistik tapi kisah nyata, terang henteu saha anu pertama kali ngungkapkeun mitos belut bodas ?

    Posted by Nenen Gunadi | 3 Maret 2008, 11:29 am
  295. Teh Maudy Koesnadi kemana aja nih katanya mau kerumah ditunggu niiiihhh sama saudaranya erik dari belanda, gimana kabarnya teh maudy sibuk shooting siganamah eeeyyyy.

    Posted by Mr. T | 3 Maret 2008, 3:29 pm
  296. Teh Nenen sudah saya kirim

    Posted by Mr. T | 4 Maret 2008, 3:01 am
  297. wilujeng tepang ka Teh Nenen, kumaha teh masih di ka nada? salam ah ka urang ka nada, aya mojang urang ka nada teu teh, cik atuh tepangkeun ka abdi, abdi masih jomblo yeuh…sugan bae atuh abdi gaduh istri urang deungen, ameh anaknya rada-2 bule gitu, kan biar laku maen sinetron di Ind. sok atuh teh upami aya rerencengan di ka nada, si cicih atanapi si tati kitu, hehehe….

    Posted by Dudung | 4 Maret 2008, 5:00 am
  298. Hehehe…eta ari kang Dudung mentang-2 lagi jomblo hoyong kenging urang deungeunnya hehehe, atuh di kuningan oge seur kang, anu geulis, anu manis, hoyong nu bodas, nu hideung santeun pokoknamah seur hehehe…..
    cik geura ameungan ka cibulan pasti seur kang wanoja-2 asli kuningan.

    Posted by Mr. T | 4 Maret 2008, 5:17 am
  299. Teh, nenen iraha bada uwih ka lembur teh, sok atuh di antos, urang reunian di dieu…

    Posted by Mr. T | 4 Maret 2008, 5:18 am
  300. Waduh kang Ade bagea eeeyyy, numana baelah saya dukung siapa aja yg nanti terpiliiihhh pokoknamah hidup Kuninganlah.

    Semoga sukses Pemilu tertib, aman, jeng lancar.

    Hiduuup dan merdeka bagiii yg miliiiiiihhh pilih sesuai hati nuraniiiii, diliat, ditilik, ditimbang, diputusken trus dicoblos ulah poho baca bismillah.

    yaaa sugan wae tepat sasaran.

    Posted by Mr.T | 4 Maret 2008, 7:38 am
  301. Akang + Te2h sadaya yeuh di nagara uarang mah teu pemilihan presiden nepikeun ka pemilihan bupati ,anu ayeuna keur meumeujeuhna rame di obrolkeun di salawataran bumi pasundan.

    Biasanya lamun urang ningali pangalaman2 anu katukang dalam setiap kampanyeu anu jadi heboh jeung rame, jeung sajabana teh lain program2 anu bakal mawa kana kamakmuran rakyat akan tetapi ” GOYANGAN ” ti si penghibur panggung.

    Saha wae anu bakalan mimpin bumi parahiyangan yang penting jujur dina sagalana jeung ta`at kana ibadahna.

    Posted by U Syamsuha | 4 Maret 2008, 8:46 am
  302. Leres Kang Uha Syamsuha
    ulah heran upami tos parele pilihan, eta nu janten (gol) sok terus digoyang ku lawan politikna . . . . . eta panggung politik di negara urang
    nu penting goyanganna. . . . . . pokokna nu meunang pasti digoyang

    Posted by Dadang Pakembangan | 4 Maret 2008, 10:13 am
  303. Kang Dudung,
    Seueur cewek Kanada aya anu geulis aya anu biasa-biasa oge, ngan mojang Kuningan malah lebih geulis-geulis, komo neng Cicih mah he..he..he.. :)
    Leres abdi aya di Ontario, Kanada, salam tepang kembali.
    Ayeuna kang Dudung aya dimana ?

    Posted by Nenen Gunadi | 4 Maret 2008, 11:55 am
  304. Kang Mr T :)
    Muhun abdi oge hoyong reuni, pokokna mah harus reuni sareng baraya sadaya he..he..he..

    Tos katampi proposalna, wah… hebat kang T, mun tiasa mah bika cabang di Cirebon & Kuningan. Terus maju & semoga sukses, ngiring bingah.

    Ari abdi teh nuju sakola Coach Soccer & Administration Club International. Atuh sugan wae tiasa jadi pelatih bola cewek, upami henteu oge tiasa memeriahkan bola dilembur hi..hi..hi…

    Posted by Nenen Gunadi | 4 Maret 2008, 11:59 am
  305. Kanggo kang Urang, salam tepang.
    Aya dimana ayeuna ? Abdi mah aya di Kanada, wah… kangen kalembur ku goreng gemet-na :)

    Posted by Nenen Gunadi | 4 Maret 2008, 12:01 pm
  306. Wah…wah…wah…geuning aya kang Ade petruk uey, babaturan sakola…..kumaha kabarna kang Ade, cager ? masih buka tempat fitnes teu ? salam nya kababaturan sakola, iraha atuh urang ngayakeun reunian teh ? sok atuh lah di mimitian ku kang Ade…ulah sampe putus hub silaturahmi…kanggo akang2 sareng teteh2 anu aya di blog ieu oge sok atuh iraha urang tiasa copy darat….tuh kang T oge mani semangat pisan hoyong reunian ceunah…mun tiasa mah teh nenen oge dongkap atuh, meh tiasa ngaraosan deui gemet kuningan, he he he he he….

    Posted by agfhal fadillah | 5 Maret 2008, 7:57 am
  307. Assalamu’allaikum wr wb, waduh kang Agfal kumaha damang yeeeh, kumaha barudak sarehat kan …. kapan nih keJakarta, teh Nenen haturnuhun ari tos ka tampi mah. sok atuh cari informasi untuk Manpower kanggo ka canada.

    Posted by Mr.T | 5 Maret 2008, 1:23 pm
  308. Kang Aghfal, iraha bade ka Jakarta euyyyy, kumaha khabar keluarga di Padang muhun,
    mudah-2an calageur muhun, abdi oge ayeunamah di Jakarta muhun…
    Salam aja kanggo keluarga sadayana muhun…..

    Salam muhun.

    Posted by Nanang Rukmana | 6 Maret 2008, 1:41 am
  309. Hehehe…kunanon kang Nanang seur nyebat muhun, parantos latah siganamah nya.
    salam teupang ah…muhun

    Posted by Dede Hileud | 6 Maret 2008, 7:22 am
  310. Mr. T sahanya urang poho euy…maklumlah geus lila meureunnya jadi poho. geuning hebat bisnisnanya, sok atuh di kuningan di buka, ke urang kerja sama.

    Posted by Ade Petruk | 7 Maret 2008, 8:03 am
  311. wah kang ade, biasa kang nuju merintis hebatan akang atuuuhhh syukur alhamdullilah kang ade sukses saya ngiring bingah, oh iya memang soalna sy jarang dikuningan selesai sd ngalih ka indramayu sareng cirebon tapi ari bumi mah diKuningan kantos ningali akang ameng kabumi nuju kempelan anak-anak kosgoro pun lancek rerenacangan kang Haji cuma saya arapal dak sok merhatiken rerencangan pun lancek tur tarepang. ari bumi mah pengkeren SMPN 2 tea. sukses kang ade saya doakan tambah majuuu.

    Posted by Mr.T | 7 Maret 2008, 3:41 pm
  312. Kang Zoen Kumaha damang yeeeeh

    Posted by Mr.T | 7 Maret 2008, 3:51 pm
  313. Kang Mr. T :)
    Geura bika di Kuningan, ramekeun Kuningan. ARi abdi mah kana sepak bola fokusna, sugan lamun mudik oge tiasa dikembangkeun ilmuna he..he..he..

    Hidup Kang T ! Keep it up !

    Nn

    Posted by Nenen G | 7 Maret 2008, 7:38 pm
  314. Para akang, anu gaduh YM, urang janjian ngobrol di YM :)

    Posted by Nenen G | 7 Maret 2008, 7:39 pm
  315. Aaaach bade icalan yeuh “sorabi haneut keneh gemet oge haneut keneh aya deui gemblong mani garing keur rangu deuih katambih baso mang engkus caket caringin tur baso mang elon di serang oge raos pisan”.

    iraha nya urang bisa ngadahar eta jajanan teh geus kangen pisan.

    O…. iya bade tumaros yeuh ari ceu eli anu icalan di kantin panyuneun kosgoro teh aya keneh kitu ?

    Posted by U Syamsuha | 8 Maret 2008, 1:40 pm
  316. Kang Syamsuha, walah…. ngabibita….sing karunya ka abdi anu tebih tilembur, ngan ngahayal jajanan, komo Baso & gemet mani ngacay………… he..he..he…

    Posted by Nenen G | 8 Maret 2008, 2:42 pm
  317. teh nenen sok atuh lah mana ym-nya, nanti saya add, biar kita bisa ngobrol2…kanggo nu sanes oge diantos ym na..

    Posted by agfhal | 9 Maret 2008, 3:08 am
  318. Kang Afgal ini YM : nenendianti@yahoo.com

    Thanks

    Posted by Nenen G | 9 Maret 2008, 3:19 am
  319. Wilujeng ka sadayana. Mr. T Alhamdulillah, abdi sehat Kang..! Salam kanggo sadayana wae.

    Posted by lemburkuring2007 | 9 Maret 2008, 2:45 pm
  320. Kangge Seluruh warga kuningan anu bede nyoblos dina Pilkade Jawa Barat, tong hilap pilih HADE, ulah sampe heunteu,…..
    HADE sagalana pokok na mah….
    Pilih HADE nya

    Posted by Pendukung HADE | 10 Maret 2008, 1:44 am
  321. Maca kahayang rakyat….

    Nyawang nagara-nagara tatangga, kaayaan sagala aya, para pajabatna ramah kana sagala kahayang rakyatna, balaka na hal anggaran nagara, sagala pakasaban jang rakyat aya, nya rakyatna baragja, tara ngabantah kana sagala papatah nagara, antara nagara sarta rakyatna pada-pada wakca balaka kana sagala masalah, matak waas taya papadana.

    “Ngan naha nagara saya…?!?!”
    Kaayaanna nagara sakarat, para pajabat taya ras-rasan ka rakyatna, ngarancang anggaran kabablasan ngarah gampang ngabangsatna, rakyat sangsara alatan taya daya kana sagala papatah nagara, rakyat hayang kaya taya pakasaban, hayang jajan taya dana, sagala barang ngadaadak langka, kadaharan ngadadak marahal alatan bahan bakar carang datang, matak wajar… pas rakyat lapar hayang dahar ngan cacap kana jalantah jang masakna, da sagala barang marahal. Laaah…. matak haat.

    Naha salah rakyat wakca balaka kana sagala kahayangna? Naha salah rakyat hayang bagja? Naha salah rakyat hayang sagala garampang, kaayaan aman, para pajabat nagara maca kana sagala kahayang rakyatna, balaka kana sagala hal masalah nagara. Matak waas ngabayangna.

    “Na naha nagara saya…?!?!”
    Kayaan rakyat kalah tambah sangsara, para pajabat tambah-tambah ngabangsatna, matak wajar kalah datang caah… “Payaaaah…!!!”

    Keun wae lah saha oge nu kapilih nu penting “amanah” nu penting mah urang bisa alakur saigel sapihanean… minjing manjing walagri, silih asah silih asuh… urang kuningan tetep jaya bisa dipiconto ku balarea…

    Sanes kitu Kang T. Saidin? …. yeee kamana jalmi teh tadi nyuruh abi pidato… kang? kamana uy? Jangan tinggalkan dakuw sendirian tuluuung tuluuung….

    Posted by on2hood | 10 Maret 2008, 3:33 am
  322. Kalau bisa sy ngasih saran tolong jangan kampanyeee atuuuuhhhh kita bicara yg lain aja pendidikan, Sosial,Kebudayaan, dan informasi informasiiii yg lainnn pokoknamah nuraresep bae laahhhh saling memberiii masukan kan tempat na aya kanggo pemiluuu mah yaaaaa. okeeeehhhh itu just saran simkuring.

    Posted by Mr. T | 10 Maret 2008, 3:42 am
  323. Abdi ti kuningan oge… kalo bisa moderator lebih selektif dalam menampilkan comment, jangan sampe memancing panas hate… perpecahan dalam forum yang bagus ini. Tuh judulna oge “Baraya Usaha” he.. he… Hidup Kuningan… terus maju tetep semangat…

    Posted by Kang Dede | 10 Maret 2008, 6:45 am
  324. Aduh kang pedukung HADE siapa toh yg melarang wah saya gak kuasa wong saya kan hanya memberikan masukan atau pendapat bukan alergi sama namanya politik atau melarang boleh dong kasih saran simkuring geee sering ikut berpolitik ya jauh jauh hariii kang persiapan untuk Pemiluu tapi yaaa enjoy ajalah, yaaa Alhamdullilah sy banyak terlibat tapi sy orang yang suka bebas netral dan mensupport aja kang. jangan merasa terusik kang lajengken wae okeeeeee.

    sekali lagi itu just saran mau diterima atau tidak diterima, suka atau tidak suka kita saya orang yg sanang dikasih masukan. Merdekaaa Kuningannn.

    Posted by Mr.T | 10 Maret 2008, 8:17 am
  325. Yang penting bagi saya pendidikan politik itu tidak perlu dipaksakan, mari kita berikan politik kepada Diri kita terutama dan yang lain untuk Memilih sesuai hati nuraniiiinya sendiri kita sekedar mempasilitasi bukan begitu bukan tanpa paksaan, Tanpa gembar gembor, tanpa adu jagoannn dan yg lain lain. eeehhh jadi panjang yaaaahhhh itu aja, Kumaha kang Dede Damang eyy. salam kenal nihhhh Hanyuuu urang Jadi Baraya Ngabungun tali silaturahmi. Merdekaaaa Kuningan.

    Posted by Mr.T | 10 Maret 2008, 8:26 am
  326. Teh Nenen kan Zoen kamana yeeehhh kumaha daramang saya lagi ada di Kuningannnn yeeeeh waduh hujan wae eeeeey.

    Posted by Mr.T | 10 Maret 2008, 8:42 am
  327. teu sawios wios juragan, leureus abdi teh seunung kanu pais dage, enak dan murah hehehe.tapi biar dengan pais dage saya bisa hidup tenang dan tentram. apalagi pais dage windu haji, aduuh mani karaos gurihna

    Posted by AA Jaka | 10 Maret 2008, 8:55 am
  328. aduhhhh..mani rame pisan,….abdi neumbean leubeut, wilujeung tepang kasadayana, khusus ka teh nenen wilujeung tepang. nuju di Canada? mani raosnya.

    Mr. T nuju di kuningan? kuningana dimana? rorompok abdi di Langseb.

    Salam

    Posted by Miyabi | 10 Maret 2008, 9:03 am
  329. Upami bade ameungan ka rorompok, mangga di antos…di Langseb
    Mr. T lami di Kuningana?
    Wilujeung tepang ka Agfhal, tebihnya di Padang, iraha bade ka Kuningan.

    Posted by Miyabi | 10 Maret 2008, 9:08 am
  330. Kang T. eta agehan hucapna tong soranganeun… kuring lapaar yeuh, sakantenan pang ningaliankeun sawah abi nu lebak caian teu, bilih kasaatan he.. he… mangga Kang T. lajengkeun ngiring raos lah he.. he..

    Posted by on2hood | 10 Maret 2008, 9:11 am
  331. ka Mr. T, kumaha khabarna hucap euy..

    Posted by nana | 10 Maret 2008, 9:59 am
  332. Salam tepang kanggo Kang Miyabi,
    leres abdi nuju di Kanada, nuju usum salju, tapi aya resepna tiasa amengan sosorodotan & ski, ngan entosna puyeng katiisan he..he..he..

    Nn

    Posted by Nenen G | 10 Maret 2008, 11:07 am
  333. Kang T, pokokna mah pais dage-na ulah diseepkeun, abdi hoyong :)

    Posted by Nenen G | 10 Maret 2008, 11:08 am
  334. Teh Nenen kumaha damang? iraha ngajak abdi amengan ka Canada? kurung batokeun yeuh di saung reyod wae lah… hoyong nyobian amengan di salju uy..

    Posted by on2hood | 10 Maret 2008, 12:46 pm
  335. Alhmdullilah rada tiis deui, teu hoghag ngaributkeun . . . . . . . saluyu jeung judulna baraya usaha.
    Mangga urang raketkeun duduluran, pendukung saha bae, ti partai mana bae
    Pendukung A, B atanapi C sami2 urang Kuningan
    Ti partai sorabi, papais, hucap, combro, gemblong, dage anu sanesna supados rukun
    Wilujeung berjuang kanggo masing2 tim sukses
    Sing atos2 kanggo simpatisan, pilihan kita akan dirasakan kita juga
    Mangga teraskeun. . . . salam silaturahmi kasadayana

    Posted by Dadang Pakembangan | 11 Maret 2008, 12:58 am
  336. Damang kang On2hood,
    Eh… ari si akang… justru abdi mah kangen kalembur, anu dilembur hoyong kaluar negeri:)
    Gara-gara pada ngabibita ku dahareun, abdi kalah ngacay hoyong mudik bade meser gemet sabaskom hik..hik..hik.. bongan dibibita wae…..:)

    Mampir atuh ka web page abdi teras sign my guestbook, nambihan daftar baraya.

    http://www.nenensnest.com

    Posted by Nenen G | 11 Maret 2008, 2:11 am
  337. Komo kang Dadang mah, dahareun sagala disebatan, walah…. kalah hoyong, sok atuh alungkeun kadieu, komo sambel tarasi molotan ka abdi :)
    Kang Dadang oge mun tiasa mah sign my guestbook di http://www.nenensnest.com

    Salam dahareun…
    Nn

    Posted by Nenen G | 11 Maret 2008, 2:13 am
  338. Ih ari teh Nenen mangkara abdi dipanggil Kang, abdi teh pan Wanoja tulen hehehe……nami abdi Miya Binawati disingkat Miyabi hehehe jiga urang Jepang nya…
    Sok atuh teh upami hoyong Gemet sareung Raginang mah ke ku abdi di kintunkeun.
    Upami ka Kuningan mapir atuh ka Langseb.
    Nuhun….

    Posted by Miyabi | 11 Maret 2008, 2:18 am
  339. Mr. T masih di Kuningan, di antos atuh di Langseb…..

    Posted by Miyabi | 11 Maret 2008, 2:20 am
  340. Kangge Miyabi, wilujeung tepang ah….
    Iraha bade kaluar Film anyarna, di antos hehehe…….

    Posted by Otong Kidul | 11 Maret 2008, 2:21 am
  341. Wah….jiganamah sudah pada siap nichhhh…..ya mudah-2an tiasa ngabantun kanu perubahan nu leuwih baik.amiin

    Posted by Tatang Santoni | 11 Maret 2008, 9:51 am
  342. pokokna abdi mah siapppppppp bae……kang Agfhal kamana yeuh…masih di Padang?
    salam kangge Miyabi anu di Langseb tea.

    Posted by Putra Cirukem | 11 Maret 2008, 9:52 am
  343. Teteh Miyabi, sorry :)
    Ari sugan teh akang he..he..he..
    Yes, it’s good idea! Upami mudik urang reuni, resep kabayangna oge, komo kana gemet mah sareng cengek ha..ha..

    Teh Miyabi, upami aya waktos sign my guestbook di http://wwww.nenensnest.com

    Salam hangat,
    Nn

    Posted by Nenen G | 11 Maret 2008, 11:27 am
  344. Kanggo baraya sadaya,
    Abdi bade off line sementara salami samingguan, I’ll be back soon:)

    Hatur Nuhun,
    Nn

    Posted by Nenen G | 11 Maret 2008, 11:28 am
  345. Wahhhh…geuning sepi yach, pada kemana nich mani tiiseun pisan.
    penguasa lembur kuring pada kamana yeuhhhhhh…..

    Posted by Putra Manis Lor | 14 Maret 2008, 6:29 am
  346. Alooooooohhh sadayana kumaha daramang sim kuring tos aya dei di Batawi yeeehhh waduh di Kuninga simkuring muter-muter Gunung aduuuuhhh mani resep jeng waas terakhir ka Palutungannnn nostagia Hobyy ka Gununggg eeeyyyy soalna ari diJakarta puyeng eeeyyyy seeerrr teing gunung kembar he he he. Punten ka kang Zoen simkuring te sempet mampir insyaAllah Minggu saya ke Kuningan dei puguh lagi muteeerrr eeeyyy KaIndramayu, Subang sareng Wilayah Cirebon insyaallah mampir Ka Kuningan …… sok siapken bae pais petey sareng jengkol he he he .

    Salam kasadayana ka Urang langseb caket atuh ka Pa Udin sareng Pak Dedy. salam punten abi bade pamit heulaaaa bade ngalanjutken dei lalampahan merdekaaaaa Kuningaannn sukseskan Pemilu dengan tenang, tertib, aman. saya ikut ngedoakan sukseeessss eeeyyy Kuningan.

    Posted by Mr.T | 14 Maret 2008, 11:06 am
  347. Kang Nanang Rukaman asli cibulan? cibulana dimana Kang…….abdi oge kawitmah ti Jakaksana, mung parantos lami janteun warga Betawi, upami ka Betawi mampir bae ka rorompok abdi di Tebet.

    salam kasadayana

    Posted by Putra Jalaksana | 17 Maret 2008, 1:45 am
  348. Kang Nanang Rukmana asli cibulan? cibulana dimana Kang…..

    Posted by Putra Jalaksana | 17 Maret 2008, 1:47 am
  349. PILIH HADE…PILIH HADE…PILIH HADE
    AWAS JANGAN SALAH PILIH,………PILIH HADE.

    Posted by PENDUKUNG HADE | 17 Maret 2008, 8:44 am
  350. nepangkeun abdi urang windujanten

    Posted by koswara soekahar | 18 Maret 2008, 7:28 am
  351. rame oge nya forum na…
    janten hoyong nimbrung…
    wios nya ngiringan … da abdi ge urang kuningan atuh
    nepangkeun abdi amar
    Sigana anu gaduh situs ieu kenging pahala seueur…sebab tiasa dijadikeun tempat silaturahmi

    tos lami abdi teu acan uih ka kuningan, padahal mah sepuh sadayana aya diditu..
    muhun lah doakeun abdi nya supados tiasa enggal uih ka kuningan ,, papendak saleng dulur sadaerah

    Posted by amar | 18 Maret 2008, 1:24 pm
  352. di marana ieu teh linggih na? aya nu bumina caket abdi henteu..
    bumi abdi di daerah cipicung… di pengkereun mesjid agung,kinten2 100 meter ti bumina teh maudy koesnaedy.

    Posted by amar | 18 Maret 2008, 1:28 pm
  353. Wilujeung tepang ka kang amar, abdi oge ngawitan yeuh lebeut ka iyeu web. ari cipicung mah cakeut ateuh ka rorompok abdi, da abdi oge asli kuningan, tepatna mah di Kabumen, mung nuju ngumbara di Jakarta, parantos aya 10 tahunan mah.
    Wilujeung tepang ah

    Posted by Sri Minarni | 19 Maret 2008, 12:49 am
  354. Pribados asli Leubak Burang Citangtu, neube tiasa gabung yeuh di silaturahmi ieu….asa wararaas aya nu kieu teh, maklum lah pribados mah jarang-2 ka kuningan, kaleureusan abdi dameul di warnet, saur rerencangan teh aya naon ta teh blok kitu mengenai kuningan, jadi langsung gabung bae…tos seurnya anu garabung. punteun dupi kantorna teh dimananya. di jakarta aya heunteunya….hayong peupeundak sareung urang kuningan. upami aya keumpeul-keumpel manggan diantos ulemanna.
    wasalam.
    Sodikin – asli putra Leubak burang citangtu.

    Posted by Sodikin | 19 Maret 2008, 12:58 am
  355. Tuluuung…. tuluuung…. hayang balik teu kabagian tiket kareta api, deuk naek beus ti Cengkareng ka Kuningan (Ds. Sdmtra) teu apal Pool Bis na di mana (Jadwal Keberangkatan), bilih bae aya dulur² nu ti Jakarta bade uih mantun mobil, kuring ngiluan komo nu haratis mah diantos pisan, kuring sono ka hucap yeuh hayang baliiik he.. he…

    Posted by on2hood | 19 Maret 2008, 3:42 am
  356. Aduh kang on2hood mah, kan seuer Bis ka kuningan mah, travel oge aya, ari KA tos pinuh mah ngangge Luragung Jaya atau Sahabat bae atuh Kang, naha make bingung kitu hehehe…komo upami naek bis mah sok aya wae wanoja anu ngajak kenalan teh, lumayan batur ngobrol di Bis, komo lamun sakanteunan manehna nyuhunkeun di anter ka rorompokna, mani resepppp teh hehehe…….kapungkur pernah aya pangalaman, nganterkeun wanoja urang cibingbin ngetan, sugan teh cakeut rorompokna ari prak tehh mani jauuuuuuuuuhhhhhhh bari bulak belok jalanna, ujung-2na mah di suruh meuting di bumina hehehe…aya untungna aya rugina.
    hatur nuhun

    Posted by Sodikin | 19 Maret 2008, 4:17 am
  357. Wilujeung tepang ka sadayana, simkuring alumni SMPN Cilimus Kuningan, aya teu rerencengan alumni SMPN Cilimus angkatan 85.

    Wilujeung tepang,

    Suhendi

    Posted by Alumni SMPN Cilimus | 19 Maret 2008, 6:02 am
  358. teh sri minarni …. atuh kabumen mah caket… tatanggi geuning,
    pengkeren plaza nya… tapi ayeuna mah plaza na tos teu aya
    eta deuih kang sodikin… lebak burang mah atuh tempat pang amengan abdi, kapungkur mah nuju alit abdi ge di citangtu dugi ka kelas 3 sd…teras ngalih ka cipicung… anu aslina ti lebak burang teh pa Surya nya?

    Posted by amar | 20 Maret 2008, 10:14 pm
  359. Waduh lebak burang etahmah tempat urang maen bola leres eta Pak surya aslina ti Lebak Burang, ari teh marni di Kabumen teh palih mana caket kabumina Buandasah, Yana, Atapi A Herman nu gaduh Pamandian Mobilll teaaa teh marni aduh saya sok inget dikabumen osok meser sorabi bi Odah, payunen bumi ma erun, caket tiket PJKA aya keneh kitu ma erus ?

    Posted by Mr.T | 21 Maret 2008, 6:04 am
  360. Mr.T, Abdi mah di Bidan ENi tea, teupang teu, ari mr. t emang aslina timana, geuning tatangganya. upami bade ameungan mah mangga ka rorompok abdi di kabumen, tapi eta mah bumi ortu, ari abdi mah di sawahwaru

    Posted by sri minarni | 21 Maret 2008, 7:58 am
  361. Oooo Bu Bidan Eniii abdi dah seer kenangan sareng suamina Bu Bidan Eni PaHaji Oyo Almarhum sareng Putrana Kang Agus , Kang Ucu pernah di dorong ka balong kidul ha ha ha diceburkeeennn he he he ari sareng Pak Haji Oyo osok main caturrrr he he he sareng pak Sapri, Pak Bandi lamun te lepat maaahhhh. he he he. tepang mereeeen ka Pak Sapri sareng Pak Bandi guru SMP 2 Kuningan. ari ie teh Kang Agus teaaa apa Sofiiiii.

    Posted by Mr.T | 22 Maret 2008, 1:22 am
  362. oh iya itukan tempat saya lahir di Bu Bidan Eni. ari disawahwaru dipalih mana yeeeehhh, tepang ka Pak. Sadnan sareng Pak Ija, sareng Bapak Yoyon. sareng Neng Mima he he he.

    Posted by Mr.T | 22 Maret 2008, 1:31 am
  363. Teh Sri Marni ari simkuring mah urang Kuningan asliiii teaaaaaaa.

    Posted by Mr.T | 22 Maret 2008, 1:36 am
  364. Oh..kitu, abdi mah di Sawahwaru, tepatna di pengkeureun SMPN 2 kuningan.
    ari Mr. T teh saha nya.

    Posted by Sri Minarni | 24 Maret 2008, 12:23 am
  365. Kangge neng Sri Minarni, wilujeung tepang ah….., abdi oge kawit mah ti kuningan, tepatna ti Manis Kidul.

    Sakali deui wilujeung tepang ah…..

    Posted by Nanang Rukmana | 24 Maret 2008, 1:32 am
  366. Teh marni pengkeren SMPN 2 pengkeren Bumi P H Sadnan sanes payunen Bumi Pa Yoyon Guru SMPN 2 nyaaa ih sok tau yaaahhh saya cuma nebak niiiiihhh he he he eh Payunen Bumi Pak Bandi saneeesss he he he. cuma nebak niiiiihhhh. abdi ge gaduh wargi didinya teeehhhh kalau gak salah Almarhum gaduh Balong di Kidul caket Pak. ija saneeeeesss he he he usum naon yeeeehhhh di Sawahwaruuuuuu.

    Posted by Mr.T | 24 Maret 2008, 9:17 am
  367. Punten ah bade ngiring ninmbrung….salam tepang kasadayana, Mr T, Kang Nanang, teh Sri, sareng sadayana wilujeng tepang….punten ari Mr T teh Bapak Said Sanes, rayina Pak Yadi ?

    Posted by Putra kuningan | 24 Maret 2008, 11:11 am
  368. Teh Sri Minarni, wilujeung teupang ah…….ari Sawahwaru teh di palih mananya? abdi mah hilap deui, sanes cakeut kadugedenya? neng Sri Minarni di antos baleusana ah…..
    Cag…

    Posted by Nanang Rukmana | 25 Maret 2008, 12:31 am
  369. Salam kenal ke semuanya, saya Kirno meskipun saya orang Jawa tapi saya juga bisa bahasa Sunda.
    Salam kenal ke semuanya warga Kuningan Jawa Barat.

    Posted by Pak Kirno | 25 Maret 2008, 12:37 am
  370. Mr. T, apa khabarnya nich…….

    Posted by Pak kirno | 25 Maret 2008, 12:46 am
  371. Kanggo T`Maudhy
    Saat itu simkuring kaleresan nuju di Bdg di rorompok di Cipadung,kaleresan acara di televisi upami teu lepatmah trans tv tgl 15.03.08,nuju nayangkeun acara disabudeureun tatar kuningan ti kawit batik paseban di cigugur,kolam renang cibulan+sumur tujuh dugikeun ka makanan khasna nya eta peuyeum ketan anu dibungkus ngangge daun jambu aer.

    Teh,waktos di kolam cibulan, teman T`Maudhy naroskeun masalah ikan, dia nanyakan kalau ikan kancra itu apa? kata T`Maudhy ngga tahu.
    T`Maudhy kalau “kancra” itu yaitu “ikan emas” punten teh ieu mah kanggo nambihan perbendaharaan kata aza.

    salam kasadayana ti sebrang

    Posted by U Syamsuha | 25 Maret 2008, 4:31 am
  372. Aduh kang U. Syamsuha, hatur nuhun koreksinya, leureus pisan abdi oge hilap pas saat shooting eta teh, bade ngajawab tapi takut salah yach udah bilang ga tau aja. punteun pisannya, sanes abdi so atanapi kunaon tapi ieyu mah leureus pisan hilap hehehe…..
    salam kasadaya wargi2 ti daratan kuningan…

    Maudy Meijer

    Posted by Maudy Kusnaedi | 25 Maret 2008, 4:56 am
  373. Kang U. Syasuha teh aya di Palembang kan, abdi oge aya acara di Palembang, yach biasalah aya undangan memperingati Visit Musi 2008. sok atuh copy darat, abdi mah stay di hotel ASTON.

    Salam

    Maudy Meijer

    Posted by Maudy Kusnaedi | 25 Maret 2008, 4:58 am
  374. Salam kasadayana, kang Zoen abdi bade mudik yeuh kaping 22 juli,,,,urang nguseup, dimananya kang tempat nguseup nu tumaninah,,,,he,,he,,
    salam baktos kasadayana, wilujeng tepang oge ka sadayana

    salam
    Nurhidayat

    Posted by nurhidayat | 25 Maret 2008, 6:48 am
  375. Teh Maudy apa kabar mana saudaranya yg dr Belanda katanya mau kirim CV ke saya.
    Gimana sehat teh tahun baruan di Kuningan teh Janten sareng IWK.
    Kamana wae yeeeee baru muncuuulll sibuuuukkkk nyaaaaaa aduh ulah pleng-plengan teinggg he he he

    Posted by Mr.T | 25 Maret 2008, 7:31 am
  376. Teh Maudhy, mangga diantos pisan kapan bade aya acarana di Aston

    Posted by U Syamsuha | 25 Maret 2008, 8:51 am
  377. Kanggo teh Sri, wilujeng tepang pami sawah waruna di mana?
    abdi oge kawit ti sawah waru,,,,salam kanggo Mr T, wilujeng tepang oge kanggé teh Maudy, kang Nanang,putra Kuningan,kang Sodikin,kang Amar.
    Kang Uha kumaha damang? kumaha cerita buhaya téh ,di Palembang atanapi di Jambi,,,,?abdi ningali di TV meni badag kitu.

    Posted by nurhidayat | 25 Maret 2008, 9:26 am
  378. Mani reugreug Kang Zoen
    anu tos lawas teu nonghol, ayeuna jul jol deui
    alhamdullah, . . . . wilujeung kasadayana

    Posted by Dadang Pakembangan | 25 Maret 2008, 10:10 am
  379. Kanggo Kang Nurhidayat, hayu urang nguseup. Supados gampil mah nguseupna di Citamba handapeun Pasar Baru tea. He..heee…!
    Kanggo Kang Dadang, leres Kang asa reugreug mudah-mudahan wae atuh tambih seueur nu nganjang ka ieu blog teh.
    Kanggo kang Amar, mangga bade nimbrung mah bingah kacida. kang Uha kumaha wartosna di peuntas..?

    Posted by lemburkuring2007 | 25 Maret 2008, 3:27 pm
  380. Alhamdullilah pribados aya wae didieu, tapi emang nuju sibuk shooting iklan, tahun baruan abdi sareung keluarga uwih ka lemburna caroge di Holand. kumaha darama sadayana. teh nene kamana nya teu aya tampilna. rencanana abdi hoyong ziarah ka Kuningan, tos lami teu mudik euyyy…usum naonnya ayeuna di kuningan teh. ari peuyen anu na ember hideung masih aya teunya, sareung sirup Jeniper. manis tos sono pisan yeuhh…

    Salam kasadayana

    Posted by Maudy Kusnaedi | 26 Maret 2008, 12:24 am
    • assalamu alaikumm.. teh maudi salam kenal abdi linggih teh di garajati kuningan dupi teh maudi sanes artis nu maen sareng si dul rano karno..leres kan, teu nyangka aya urang kuningan anu jadi artis, dupi di kuninganna linggih dimana teh slam kanggo ka erik….he..he..he

      Posted by trisna | 1 Juli 2009, 2:42 pm
  381. Salam ka Teh Maudy, iyeu teh teh maudy anu di si Doel kitu.
    salam tepang yach teh, kapan-2 tiasa kumpul di Kuningan.

    Posted by Kang Engkus | 26 Maret 2008, 12:34 am
  382. Kang Nurhidayat mani bagea tos lami teu embol2 sibuk panginten pamugi aya dina kawilujengan, jigana nuju usum tiris panginten anapi tiris terus di paris mah.

    Alhamdulillah simkuring di palembang sae kang, dupi carita buhaya aduh punten kirang terang.

    Teh Maudhy dupi sirop Jeniper alias “jeruk nipis seueur pesanan” teh kantos ditayangkeun di tv upami teu lepatmah di daerah ciawi.

    Teh acara Musi Year nya rencana tgl berapa? diantos pisan pun bojo miwah pun anak mani atoheun saurnateh hoyong tepang langsung sakantenan sasalaman sareng artis top.

    Posted by U Syamsuha | 26 Maret 2008, 4:22 am
  383. Hatur nuhun kang Uha sawangsulna damang, puguh kedah namah tos musim kembang tapi geuning turun keneh salju meni asa di siberia, geura hoyong si duru di payuneun hawu bari mubuy sampeu,,,,
    kanggo teh Maudy meni resepnya teu hilap sareng teu isinan ka lemah cai teh,,,,pedah baé seeur namah sok gengsian,,,,saé pisan lah téh,,,pami di belanda na dimana teh? abdi kantos amengan sababaraha kali, meser sambel tarasi sareng peuteuy,,,teras pami ka Amsterdam mampir ka restaurant ” LEMBUR KURING”dijalan Lijnbaansgarcht 256 duka masih bika henteu,,lucu kaleresan namina sami sareng ieu blog,,,boa-boa nu gaduhna kang Zoen,,,,,
    salam baktos kasadayan

    Posted by nurhidayat | 26 Maret 2008, 7:06 am
  384. Hidup “Lembur Kuring”, ach bener2 teu nyana ata kang Zoen cicing-cicicng teh geuningan bisnisna geus nepikeun ka balanda, aya sorabi sagala jigana.

    Kang Zoen blogna jadi kasohor di nagri batur

    salam kasadaya

    Posted by U Syamsuha | 26 Maret 2008, 8:29 am
  385. Sami sami kang Nurhidayat, dimana di sawahwaruna caket meren kabumi pak Dadang, Pak Tatang? sawah waru wetan apa kalerr yeh kang Nurhidayat teh?

    Kang uha wong Pito Galo aduh beberapa bulan yang lalu saya ka Prabumulih eey di Komperta sayang waktu itu taacan musim kaduuuu.

    Kang Zoen kumaha damang seneng oge kanu mancing kapan-kapan kita mancing ya kang dicisanggarung he he he

    Salama kasadayana warga LemburKuring.

    Posted by Mr.T | 26 Maret 2008, 12:41 pm
  386. Mr. T, kumaha kursusna masih aya? saya punya ponakan yeuh ti STM di kuningan masih nganggur, rek di kursuskeun bae, masih bisa nerima teu…

    Posted by Asep Bojong | 27 Maret 2008, 12:18 am
  387. Kang T, prabumulih pelembang sekitaran satu jam perjalanan, kang ari saya tinggalna di komperta plaju di unit pengolahan, kalau prabumulih komperta explorasi.

    Iya kang dugikeun ka ayeuna oge duren teh teu acan muncul keneh wae,upami dukuh tos mulai bermulculan, bilih atuh ke amengan / dinas ka palembang diantos mampir.

    salam dr peuntas

    Posted by U Syamsuha | 27 Maret 2008, 4:23 am
  388. Kang Nur miwah T`Nenen, punten simkuring bade tumaros dupi di nagara anu nuju dilakonanteh saupamina memasak bahan bakarna ngangge naon ( Kerosin sapertos diurang anatapi nganggo LPG), ieu mah hoyong terang wae etang2 bagi pengalaman.

    T`Nenen iraha bade nyorang deui kuningan, dupi Kang Nur jigana tos siap2 bade ka lemah cai, tapi ulah hilah nyandak oleh2na salju ka seueur he…he…

    salam dr peuntas

    Posted by U Syamsuha | 27 Maret 2008, 10:50 am
  389. Pami di erofa mah mayoritas nganggo LPG, sareng pemasok utamana mah nya éta Rusia, duka kapayun mah jigana mah gentos ku energi alternatif, kumargi tos mulai strik kana froblem energi , eta bae sapertos di beberapa negara nu nganggo mobil 4×4 kedah bayar pajak unggal dinten kang,,,,, kitu oge mobil mulai gentos haluan ku biotanol sareng segala jenis energi alternatif, selain trend oge janten program pamarentah,,,sareng kantenan baé pendudukna oge mayoritas ngadukung,,,
    akang di Pertamina kumaha tah kang progresifitas mah jigana rada kawon nya ku Petronas?,,,he,,,he,,,,
    perkawis mudik mah Insya Allah sasih Juli kaping 22 an,,di pang bungkuskeun lah salju mah,,,,jigana raos sareng cuing atanapi cendol,,nya kang,,,hhhe,,,he
    salam baktos ka kulawargi di Palembang

    Posted by nurhidayat | 27 Maret 2008, 2:14 pm
  390. Salam ka Baraya Sadayana, Daramang…?

    Posted by lemburkuring2007 | 27 Maret 2008, 4:08 pm
  391. leres pisan kang Nur rada-rada aya dipengkereun, padahal mireng cariosan tinu senior mah saurna anjeuna teh belajarna ti urang , jigana panginten terlalu terlena jadi rada kasesered ku murid.
    maklum teu aya saingan, ayeuna2 nembe melekna.

    Posted by U Syamsuha | 28 Maret 2008, 4:34 am
  392. Kembali salam kanggo ka bpk lurahna Blog ieu ,Alhamdulillah damang Kang Zoen.

    Kanggo Kang Nurhidayat anu tebih haturnuhun katampi salamna, sareng diantos ke salju campur cuing antanapi goyobod, salam baktos oge ti abdi sabondoroyot

    Posted by U Syamsuha | 29 Maret 2008, 2:19 pm
  393. Salam tepang ngiring nimbrung kasadayana? sampurasuuun

    Posted by Tiara Manisa Anggraeni Nurcahyati | 31 Maret 2008, 3:39 am
  394. Nepangken simkuring hamputen bade ngiringan nimbrung sareng silaturahmi dina blog ieee. sugan wae tiasa urang sadayana ngagaduhan informasi – informasi nu bermanfaat khususna kanggo pribadiiii. haputen dupi ayena di Kuningan nuju usum apa yaahhhh. duh sok inget kapungkur sok inget simkuring resep ningaliii pawai aduuuhhh mani lucuuu sok aya pasukan kudaaa teaaanyaa masih aya keneh budaya pawai teh di Kuningan.

    Posted by Tiara Manisa Anggraeni Nurcahyati | 31 Maret 2008, 3:46 am
  395. Duh semalem saya teh abis nonton Film ayat ayat cinta ……… lamun simkuring perhatikan yaaahhh bahwa Poligami tuh bukan hal yg harus ditakutkan yaahh oleh sebagian kaum Wanita ………. yang memang sih perasaan wanita lebih halus, susah kali yaahhh untuk memahami secara detail wah ini niii perlu kita bahas bapak bapak kumaha yeeehhh menurut bapak/ibu mengenai Poligami?

    Posted by Tiara Manisa Anggraeni Nurcahyati | 31 Maret 2008, 3:52 am
  396. Wilujeng tepang Teh Tiara Manisa ( dari Manis panginten )
    Teh, simkuring bade nanggapi perkawis poligami, dupi di nagara urang seueur pisan jalmi anu palinter saking ku pinterna sok salah sangki kana poligami .

    Jalma-jalma diurang seuuer teuing emutannana kana su`uzon heula sateucan terang isi permasalahana “eta jigana tos ngabudaya”, di dieu simabdi sangat salut ka T`Tiara anu gaduh wawasan luas dina nanggapi poligami.

    Teh ieumah cuma ngalajengkeun kumaha saupamina hikmahna nonton ayat-ayat cinta diteraskeun kana tadarusan ayat-ayat Qur`an dilajengkeun kana pemahamannana akan langkung sae pisan.

    Posted by U Syamsuha | 31 Maret 2008, 6:13 am
  397. Poligami ? . . . . Satuju
    tapi nuhunkeun waktos pribados bade ngetang heula waragadna
    kumargi hiji oge rada repot
    sareng eta pun bojo acan sempat nonton Film ayat2 cinta
    bilih kumaha onam

    Nuhun Teh Tiara . . . . . . . wilujeung tepang

    Posted by Dadang Pakembangan | 31 Maret 2008, 9:48 am
  398. Bagea yeuh Kang Dadang, kamana wae jigana riweuh ku bolak balik kng jkt.

    Eta ari Kang Dadang bet satuju-satuju wae, o….iya ya hidup poligami
    Kang ari dina ayat-ayat cinta onaman mah, sing saha wae anu nonton pasti satuju kahiji jeung kaduana “wedo na ayu-ayu tenan”, tapi leuwih ayu anu dirorompok.

    Kang ayeuna mah geuningan sapalih wetaneun bumina Bpk Bupati sateuacana jatinunggal geuningan tos aya jalan enggal anu arahna ka daerah pakidulan wangun tambih majeng wae.

    salam dr peuntas

    Posted by U Syamsuha | 31 Maret 2008, 10:38 am
  399. Haturnuhun tanggapannana betul sih memang urang kudu ningali permasalahannana …… tapi kebayakan orang maaf bukan suudjon banyak melakukan poligami berdasarkan nafsu aja ….. seer pajabat terutama pejabat pegawai Nagri ngalakukan Poligami bukan dasar Syiar …… bayangken …seer anu poligami padahal kalau diliat dari pengahasilan pegawai negri kalau murni sabaraha yaaaahhh ujung – ujungnya Korupsi kanggo nyumponan istri-istri nusanesna aduuuhhhh abdimah mani hawatir.

    Posted by Tiara Manisa Angraeni Nurcahyati | 1 April 2008, 4:59 pm
  400. Memang seer anu kudu dilakuken sunah-sunah yg lainnya yah tapi kalau tujuan syiar mah hente naon naon …. nu penting mental, sikap jeng sajabana kudu nyontohken imam anu alus dikeluarga, adil secara proposional, kalakuannana sae jeng bersih hatenna, mun alus tiasa ngabingbing istri-istrina.

    Sakitu wae ti simkuring.

    Posted by Tiara Manisa Angraeni Nurcahyati | 1 April 2008, 5:03 pm
  401. Kang U Syamsuha, kang Dadang, damang ?
    Ari di Kanada untuk bahan bakar masak dapur rata-rata nganggo elektrik, serba listrik, upami LPG mah biasana kanggo di trailer, upami kemping nnganggo trailer (home mobile).

    Para akang sadayana, masalah Poligami, abdi mah langsung wae tidak setuju, soalna sami sareng abusive toward woman.

    Nn

    Posted by Nenen G | 2 April 2008, 3:48 am
  402. Pangestu Teh Nenen, sawangsulna kumaha damang ? saurna ngalih ?
    soal poligami, pribados tos ngetang waragadna rada repot
    Pun bojo dirompok tos nonton ayat2 cinta, tetep bae teu satuju
    Janten pribados mah sanaos satuju poligami, tapi siganamah moal, duka tah upami Kang Uha Syamsuha sareng nusanesna mah

    Posted by Dadang Pakembangan | 2 April 2008, 5:13 am
  403. Teh Nenen, alhamdulillah sae, pamugi Teteh oge aya dina kawilujengan, haturnuhun imfona.

    Kang Dadang, simkuring oge sami teu kalebet kana penganut poligami. hiji wae + satu putra/satu putri cekap reugreug kana hate

    salam sono dr peuntas

    Posted by U Syamsuha | 2 April 2008, 1:18 pm
  404. Salam sono kembali from across the sea, wah… kangen geuningan ka baraya Kuningan :)

    Ah… ari kitu mah abdi moal nonton film ayat-ayat cinta, teu aya ongkoh di Kanada mah he..he..he..

    Salam tepang kanggo istri kang Dadang & Kang Syamsuha, beruntung gaduh suami sapertos kang Dadang & Syamsumha, cekap hiji, moal poligami :)

    Hidup kaum wanoja!

    Nn

    Posted by Nenen G | 2 April 2008, 4:46 pm
  405. Waduh kang Dadang sareng, kang Uha,,, uang cirian pangambungna,,,ku areng,,yeuh,,,he,,,he,,,
    abdi oge sami kang, asa teu ngawidian kanu poligami téh,,,,,radi-radi trauma geuningan,,,,
    téh nenen kumah tos usum kembang teu acan,,,,
    didieu mah masih aya kenéh salju geuning,,,,,,
    hayu urang ngariung di hawu,,ah,,,
    baktos kasadayana

    Posted by nurhidayat | 2 April 2008, 5:48 pm
  406. Wilujeng tepang teh Nenen kumaha Damang? nuju diCanada kituuu aduh mani resepnyaaaaa ngalalana ka luar nergri singatos atos wae ulah hilap transfer informasi ti dituu teh.

    salam kenal

    Posted by Tiara Manisa Anggraeni Nurcahyati | 2 April 2008, 6:10 pm
  407. Kang Nur jigana ari trauma kitu mah tos aya pengalaman.

    Ulah hilap saupamina mudikteh nyandak salju teras taburkeun di puseur kota sugan wae jadi berkembang etang-etang memperingan kanu icalan cuing/goyobod

    salam sono

    Posted by U Syamsuha | 3 April 2008, 4:41 am
  408. He..he..he.. kang Nur, mulai muncul kembangna, tapi masih keneh didalam rumah, soalna masih keneh tarariis :)
    Resep matak haneut ngariung di hawu :)

    Posted by Nenen G | 3 April 2008, 7:05 am
  409. Salam tepang Teh Tiara, damang pisan, ngan masih keneh taraiis he..he..he.. Mulai musim semi, biasana mah kembang tulip bermunculan :)

    Posted by Nenen G | 3 April 2008, 7:07 am
  410. kang Uha trauma téh pédah baé ningali buktos, poligami téh seseur na mah matak nyandak balangsak,,
    kang Uha nuju alit abdi sakulawargi di jatinunggal, karang tawang,,,,jadi tatanggaan
    masih inget pami aya pertandingan bola di lapang caket walungan téa,,,masih aya kitu?
    salam baktos

    Posted by nurhidayat | 3 April 2008, 7:29 am
  411. Kang Nur teh sihoreng kantos linggih di jatinunggal atuh etamah tatanggi caket pisan, malihan mah rumahna Taufik Savalas (alm) pan dijatinunggal palih kanan jalan upami urang arahna ka wetan, bojona teh ti serang caket bus buni geulis tea kapungkurmah.

    Lapangan bola masih aya terjaga pisan da eta munghiji-hijina di kel winduhaji teh ,palih kalereun lapangteh pas pinggir jalan bimina Pak Bupati urang Bpk H Aang Hamid Suganda.

    Upami percanten mah simabdi teh kalebet salah satu atlet bola waktos jaman harita da seueur pisan rerencangan main bola ti karangtawang teh (kantos ngiringan test kanggo bandung raya+persib sagala thn 82 an),

    salam kasadaya

    Posted by U Syamsuha | 3 April 2008, 10:42 am
  412. Imfo ti pun rayi tono hartono, saurna ayeunamah setiap dinten minggon teh sok diayakeun senam aerobik di alun-alun anu enggal lebakeun Kab(pendopo), ach jigana tambih raos tur betah wae nya tinggal di kuningan teh, wilujeng cageur jeung bageur ka wargi kuningan.

    Teh Nenen ari bubulucun teh sapertos urang baru lahir alias talanjang bulat punten teh sanes porno(punten kang Rastono ku abdi diwalerna).

    salam dr peuntas

    Posted by U Syamsuha | 6 April 2008, 5:57 am
  413. Tiara manise = totong saidin

    Posted by nanang rukmana | 6 April 2008, 1:33 pm
  414. Hapunteun ternyata Tiara Manise sanes Pak Totong Saidin, hapunteun pisan kasadayana, khususna ka Pak Totong Saidin pribados neuda dihapunteun pisan.

    Wassalam

    Posted by Abbas | 7 April 2008, 12:55 am
  415. Pendukung cagub jabar saha wae, sing alakur ulah silih gontokan, seperti anu nembean aya dina liputan 6 siang kampanyeu salah satu calon di daerah bekasi janten ribut, jeung deuih jigana perlu adanya perubahan dina kampanyeu teh jangan cuma menonjolkan goyangan si penyanyi aza atuh tapi coba program2 anu bakalan majengkeun masyarakat jabar.

    Saha wae anu kenging janten pamimpin urang anupentingmah sing amanah geura inget ka rakyat2 jabar makmurkeun jeung sing adil kalayan barsih.

    Posted by U Syamsuha | 7 April 2008, 5:55 am
  416. Kampanyeu di Kuningan teu patos nonjolkeun goyangan, ulah hawatir Kang Syamsuha
    Duka upami di wilayah Karawang jeung skitarnamah
    keun wae nuju kampayeumah ngagoyang oge
    mudah2an sparelena PILKADA ulah saling goyang

    Posted by Dadang Pakembangan | 7 April 2008, 8:33 am
  417. Kang Dadang percanten pisan da abdi kawit ti kuningan, wargi kuningan pastina santun-santun, seperti nu kaalaman kusimkuring jika pas kaleresan uwih aya dikuningan teras kaleresan parkir dipanyuneun kantor pos & bni, eta juru parkir mani santun pisan, saentosna urang bayaran parkir teh teras anjeuna nyarios/ngado`akeun “wilujeng angkat sing atos-atos selamat sampai tujuan”.

    Hidup Kuningan “ASRI” Aman Sejuk Rindang Indah

    salam dr peuntas

    Posted by U Syamsuha | 7 April 2008, 8:48 am
  418. Kapara sadayana khususnya wargi wargi anu aya dilembur selamat ngajalanken pesta demokrasi mudah mudahn lancar aman sareng sukses sok pilih nu sesuai hati … ulah karena paksaan, sogokan, jeng sajabina nu penting mah hate urang sorangan pilih sesuai hati nurani ……. jeng kanggo anu teacan gaduh kasempatan jadi pamimpin ulah kecil hate masih banyak anu seer ku urang pimpim yang pertama :

    1. Pimpin Diri sorangan ( banyak Introspecsi laku lampah)
    2. Pimpim Keluarga, (pasihan contoh anu sae ka keluarga)
    3. Pimpin lingkungan urang (mudah2 diri urang dan keluarga nu sae piken contoh kanggo lingkungan)

    Mudah mudahan urang sadayana tiasa mengenal diri urang sorangan Insya Allah.

    Mugi mugi sukses Pemilu Jawa Barat, Bersih, Aman, dan lancar.

    Selamat memilih.

    Posted by Tiara Manisa Anggraeni Nurcahyati | 9 April 2008, 9:27 am
  419. Punten nu sarebu punten sanes mamatahan nih just menyampaikan sesuatu yg bermanfaat, salam kanggo ka Teh Nenen, Kang Uha, Kang Agfal, Kang Abbas, kang Nanang, tur keluarga besar Lemburkuring2007.

    Posted by Tiara Manisa Anggraeni Nurcahyati | 9 April 2008, 9:31 am
  420. Kenapa Poligami harus ditakuti …… Kenapa Poligami harus ditraumakan ………….. Kenapa juga Poligami bisa nyandak balangsak …….. kalau tujuannya syiar ……. dan yg melakukannya dengan berdasarkan ilmu insyaAllah tdk menjadikan beban, dan Poligami bisa dilakukan oleh orang orang yg memang mempunyai niat yg baik. bukan berlandaskan Nafsu saja.

    Posted by Tiara Manisa Anggraeni Nurcahyati | 9 April 2008, 9:43 am
  421. Saé pisan tah kumaha pami syiarna téh tiasa leres-leres di jembarkeun supados henteu janten jastifikasi kanggo nu teu acan faham, teras ilmu na ogé saé pisan pami di bagi-bagi supados janten pahala, supados henteu sapertos simulasi,,,,ogé nambihan ilmu kanggo abdi,,,saé pisan ah,,,,sok kang diantos
    hatur nuhun
    salam kasadayana

    Posted by nurhidayat | 9 April 2008, 11:56 am
  422. Kembali salam Teh.
    Cariosan anatapi wejangannana perkawis poligami abdi janten emut ka “mamah dedeh,mamah dan aa” di indosiar dina acara curhat tabuh 5 enjing dugi tabuh 6

    Hatur nuhun pisan, tapi panginten anu jadi ditakuti, oge trauma kalayan balangsak teh, panginten ningali contoh2 nyata di urang.

    Bukan poligaminya yg salah, karena itu ada dalam Al Qur`an dan Qur`an adalah ilmu dari segala ilmu, cuma disini barangkali dari sipelakunya yg selalu mengedepankan hawa nafsunya meskipun tidak semua. Seperti tadi pagi jg disampaikan ku mamah dedeh masalah poligami menjawab pertanyaan ibu dari riau.

    Teh, janten nambihan elmu kepepimpinan sareng anu sanesna hatur haturnuhun pisan.

    salam dr peuntas

    Posted by U Syamsuha | 9 April 2008, 2:08 pm
  423. Komentar pribados ping 31 Maret 2008 “setuju atas poligami” kumargi saterang pribados aya pembenaran menurut ilmu. Di komentar eta sakaligus nyinggung perkawis waragad sareng restu ti pun bojo, kumargi dua unsur eta mangrupi penunjang kanggo ngalancarkeun syiar. Keberhasilan di kluarga modal kanggo syiar di lingkungan anu lebih luas . . . . . haturnuhun

    Posted by Dadang Pakembangan | 10 April 2008, 1:15 am
  424. Monogami yes
    Poligami No…
    HADE Yes….HAde Yes…Hade Yes….

    Posted by Anti Poligami | 12 April 2008, 2:49 am
  425. JANGAN LUPA YACH….
    BESOK PILIH HADE…HADE…HADE…HADE
    Nuhun Teh Nenen, Kang Dadang, Kang U. Syamsuha, Mr. T, Kang Afghal,Kang Nurhidayat,Tiara Manise, Nanang,Lemburkuring sadayana, anu parantos ngadukung HADE….

    Tapi ingat pesannya jangan berPOLIGAMI kalau ga bisa ADIL. enak sich disebut kata Tiara Manise, tapi susah untuk dilaksanakan, jad kalau ga bisa ngapain pake POLIGAMI.

    HIDUP HADE…HIDUP HADE..HIDUP HADE

    Posted by HADE MANIA | 12 April 2008, 2:53 am
  426. Wilujeng ka sadaya pendukung cagub/cawagub
    jabar semoga sakses sareng aman tentram, Ini teh mangrupakeun pangalaman anu enggal janten sing yakin kana pilihanana anu bakalan mawa urang sadaya wargi jabar lima tahun kapayun.

    Semoga jawa barat tambih majeng terkhusus kanggo wargi kuningan sadaya.(salam kanggo wargi kel winduhaji)

    Posted by U Syamsuha | 12 April 2008, 6:11 am
  427. Upami ningali dina metro tv sistim perhitungan cepat pasangan hade anu unggul.

    Ini bakalan kejadian omnya sbg bupati kuningan dan ponakanya jadi wagub jabar, selamat dan sukses.

    Posted by U Syamsuha | 14 April 2008, 6:04 am
  428. Kabuktoskeun bibit unggul Winduhaji memang Ok
    ras emut ka si Windu (kuda alit tapi kuat)
    wilujeung kanggo anu bade dipasihan amanah
    slamat kanggo tim sukses HADE
    kaHADE ulah hilap ka pribados
    kaHADE ulah hilap kana program sareng janji2na
    kaHADE. . . . .kaHADE. . . . . .kaHADE

    Posted by Dadang Pakembangan | 14 April 2008, 10:06 am
  429. Assalamuallaikum, wr wb Alhamdullilah Pamilu di Jawa Barat lancar, aman, jeng tentram tur Selamat kanggo ka pemenang pemilu mudah mudahan dalam memimpin Jawa Barat amanah sesuai keinginan Masyarakat tur kasadaya anu ngadukung mudah mudahan ngadukung, mensupport kepemimpinan nu terpilih tea.

    Selamat kanggo pemenang pemilu mudah mudahan Jawa Barat tambah maju, sareng memperhatiken program program kesejahteraan Masyarakat.

    Assalamuallaikum.

    Posted by Mr. T | 14 April 2008, 12:58 pm
  430. teh nenen, kang zoen, kang uha, kang dadang kumaha damang sadayana kamana wae yeehhh, tur salam kenal sareng teh tiara.

    Posted by Mr. T | 14 April 2008, 12:59 pm
  431. Selamat kanggo HADE

    Salam kangen kanggo baraya Kuningan sadayana.

    No poligami! :)

    Posted by Nenen G | 14 April 2008, 1:01 pm
  432. Alhamdulillah damang Mr

    Kamana wae Mr teh bagea yeuh sibuk panginten nya, kang Dadang nuju dimana kumaha sae, oge kang Nur sareng Teh Nenen nuju usum naon di ditu teh, kumaha sami jiga diurang kitu aya pilkada oge teu hilap salam kasadaya wargi tatar kuningan.

    Posted by U Syamsuha | 14 April 2008, 2:23 pm
  433. saya pesimis orang PKS mimpin jabar, contohnya di depok walikotanya dari PKS tapi dari mulai dilantik sampe sekarang ga ada kemajuan apa2. pembangunan boleh dikatakan zero. tapi mudah2an untuk gubernur Jabar yang terpilih kali ini saya berharap agar bisa membangun Jabar ke arah yang lebih baik mudah2an, jangan sampe seperti di depok, kader PKS yang diberi amanah sebagai walikota ga mampu membangun kotanya, kalau begitu apa kata duniaaa. mudah2an HADE bisa memimpin jabar dengan baik. amiin

    Posted by satria | 15 April 2008, 10:23 am
  434. Alhamdulilah Pemilu Cagub dan Cawagub berjalan lancar yaahhh mudah mudahan HADE bisa memimpin dengan baik dan urang sadayana kudu mimpin diri urang yg benar jangan hanya mengoreksi yg lain, Mudah – mudahan HADE bisa membasmi mafia pemarentah yaaa nekan Korupsi, Kolusi, jeng sajabina ari bersih mah hese meren tapi menekan lebih kecil supaya mengurangi contoh contoh tadi lamun tiasa mah memberikan contoh anu sederhana sugan wae kabawahna juga sederhana, Memimpin dengan jujur, Bijaksana dan mementingkan kepentingan umum dari pada dirisendiri,keluarga dan kelompok tertentu. jeng urang sadayana kudu ngadukung. mudah mudahan pamimpin anu anyar teh tiasa megang amanah. amin

    Posted by Tiara Manisa Anggraeni Nurcahyati | 15 April 2008, 2:03 pm
  435. Sok sedih sareng ningali kondisi sekarang teh terutama banyak mental pemuda pemudi yg rapuh, dan mudah terpropokasi yg ujung ujungnya merusak, main sogok karena kondisi yg demikian,untuk masuk lingkungan pemerintahan gimana nanti kedepan … banyangkan untuk masuk pemerintahan harus mengeluarkan dana yg luar biasa, apa nanti yg terpikir oleh pegawai-pegawai baru (gimana cara nutupin balik modal) nah ini yg harus kita perhatikan. akhirnya serobot sana serobot sini. nah ini yg perlu difikirkan oleh Pemimpin dan didukung oleh kita.
    Insyaallah kalau pemimpin kita bersikap tegas, bijak, sederhana insyaallah kebawahpun akan mengikuti. sesuatu bisa diawali dari atas. selamat berjuang pemimpin yang Baru, jaga amanah rakyat yang memilih, mari dukung pemimpin yang baru. SELAMAT SELAMAT MENJALANKAN TUGAS BARU.

    Posted by Tiara Manisa Anggraeni Nurcahyati | 15 April 2008, 2:11 pm
  436. Langkung sae urang ngawitan ku rasa optimis,
    pesimis jeung sedih bakal nambihan rujit/kirang gairah
    Hasil demokrasi can tentu anu terbaik, tapi salah sahiji bentuk kesepakatan

    Posted by Dadang Pakembangan | 16 April 2008, 1:03 am
  437. Kamarana yeeehhh pamirsa sadayana duh sok inget ka Mang Jaya. sok atuh ngagarajleng luncatan ka blok ie har mani sepi pisan nyaaaaaak.

    Sampurasuuuuunnn

    Posted by tiara manise angraeni nurchahyati | 16 April 2008, 7:08 am
  438. Ngiring ngarengkol sakedap ah… duuh lami teu kasaba ka ieu blog beuki rame uy, amit widi ka Kang T. Saidin, ka Kang Uha, ka Teh Nenen, ka ci Teteh Maudy… yang selalu always tampil cantik di TV tapi hanjakal tara ngajakan kuring he… he… kanu gaduh ieu blog hapunten kamari uih ka lembur teu sempet nganjang…. ka sakumna wargi Kuningan salam tepang…. pamugi di pasihan kajembaran… dah ah… mangga abdi de ngarengkol dai c.. u..

    Posted by on2hood | 16 April 2008, 3:56 pm
  439. Ass. Wr.Wb.
    Selamat kanggo ka tim sukses HADE sareng pendukungna. Sanajan sacara resmi teu acan diumumkeun pemenang pilkada Jawa Barat. Mudah-mudahan tiasa ngawangun jawa barat langkung majeng, khususna di wilayah Kuningan.
    Kanggo ka wargi asal Kuningan nu aya di pangumbaraan, mung tiasa ngadungakeun bae.
    Salam kanggo ka sadayana, teh nenen, kang saidin, on2hood, tiara, dadang pakembangan, akang U Syamsuha, teh Maudy, kang Rastono, kang Ajun, Ali Darma.

    Posted by Icuk Y. | 17 April 2008, 7:36 am
  440. Wilujeng kang icuk, ieu teh kang icuk sugiarto kitu masih keneh main bulutangkisna he…he…he…, kang dupi linggih teh di kuningan atanapi dimana ?

    Posted by U Syamsuha | 19 April 2008, 1:09 am
  441. web urang kuningan tos medal mangga dalaftar janten kotributorna http://urang-kuningan.web.id/

    Posted by awan sundiawan | 19 April 2008, 11:24 am
  442. Wah belum tangtu HADE meunang, yach beda opat persen mah can disebut menang mutlak, komo iyeu can aya kaputusan, saya mah sanajan pendukung urutan katilu DAI, tapi leuwih optimis lamun Agum Gumelar anu mimpin JABAR, dari pada HADE, siapa itu Hermawan? siapa itu Dede YUsuf? utk JABAR belum bisa orang yg basena artis keur mimpin Jabar mah..hidup Kang Agum.

    Posted by bobotoh PERSIB | 20 April 2008, 12:03 am
  443. Hayu urang dukung PERSIB sok sing jiga baheula atuh prestasi teh ukir deui masa-masa indah masa keemasan seperti dijaman perserikatan.

    Geura tiru nuhadena ti SFC masih keneh bau kencur tapi prestasina EDUN double winner euy, pokoknamah PERSIB & SFC majuterus dan sukses sing jadi jawara dina satiap perhelatan.

    salam dr palembang

    Posted by uha samsuha | 20 April 2008, 7:57 am
  444. Kanggo Kang U.Syamsuha,
    Abdi kaleresan linggih di Jakarta. Nya tos lami. Ti kawit tahun 1990an. Dupi asal mah ti Garajati, Ciwaru, Luragung. Kaleresan kang Rastono, nu linggih di bandung rerencangan sakola abdi waktos di Kuningan. Hatur nuhun.

    Posted by Icuk Y. | 20 April 2008, 11:13 am
  445. wilujeung enjing saderek2 sadayana, kanggo pendukung Agum jangan pesimis dulu karena belum ada pengumuman resmi dari kpud, abdi oge berharap AMAN tiasa mimpin jabar.

    Posted by maudy kusnaedi | 21 April 2008, 1:04 am
  446. Kan Icuk Jkt na d mana uy? bilih tatanggi, hayu urang ngopi hi.. hi..

    Posted by on2hood | 21 April 2008, 4:13 am
  447. Kang Icuk atuh caket ka karangkancana abdi gabuh wargi anjeuna guru P`Momon, teras diciwaru aya rerencanagn upami teu lepatmah bumina caket pasar aya tanjakan namina Wiwin.

    Kang waktos jaman masih sakolamah sering amengan kapawetananteh sapertos luragung, andamui, ciwaru biasa rombongan “PELABON” alias Pelajar Bonapide

    Posted by U Syamsuha | 21 April 2008, 8:45 am
  448. Karangkancana mah rada tebih. Nya waktos abdi sakola SMP mah sering amengan ka wilayah karangkancana. Dupi desa abdi mah caketna ka desa Andamui, Baok, Ciwaru. Sukses atuh ka rombongan “PELABON”, he..he…
    Kang On2hood, abdi di Jakarta na di daerah Cijantung. Hatur nuhun.

    Posted by Icuk Y. | 21 April 2008, 10:07 am
  449. horeeee horeeee HADE MEUNANG HADE MEUNANG HADE MEUNANG,..nu peunting mah meunang rek kumaha bae caranamah anu pentingmah menang, mau demo? EMANG GUE PIKIRIN.

    Posted by PENDUKUNG HADE | 21 April 2008, 10:09 am
  450. Wilujeng tepang teh Maudy, reueus lah teteh salah sawios urang kuningan anu sukses, tapi tong hilap kanggo ngiring ngarojong pangwangunan di Kuningan supados ulah kakantun ku kota sanes. Abdi oge kawit mah ti Kuningan di Kecamatan Jalaksana. Ayeuna nuju ngumbara di kota kembang. Pokokna urang Kuningan ngadukung saha bae ulah janten perpecahan, keun we urang percantenkeun saha bae anu naek janten pimpinan di Jabar urang pasihan kasempetan kanggo ngabuktoskeun janjina.
    Salam ti kota kembang,
    Rastono

    Posted by Rastono | 22 April 2008, 3:47 am
  451. AMAN sareng DAI oge sami2 HADE
    HADE atanapi DAI, nupentingmah AMAN
    AMAN sareng HADE sami2 didukung ku para DAI

    Salam teupang Kang Rastono, kumaha wartosna di Bandung ?

    Posted by Dadang Pakembangan | 22 April 2008, 12:28 pm
  452. PILKADA di JABAR ternyata banyak ditemukan kecurangan2 dan ini akan di proses melalui jalur hukum, saya sangat setuju, jadi buat pendukung HADE jangan dulu bersuka cita, nunggu keputusannya. tapi intinamah kalau ternyata banyak kecurangan ternyata ga partai lama atau partai baru yach yang berbuat curang. jadi kesimpulana SARUA BAE. jadi jangan terlalu eklusiflah kalau berpartai, hilangkan sifat sok, sok bersih, sok benar, sok eklusif, tapi ujungnya sarua bae.salam dari GPCTA (Gerakan Pemuda Cinta Tanah Air )

    Posted by bobotoh | 22 April 2008, 2:13 pm
  453. GPCTA mengajak ke semua lapisan masyarakat mari berantas ketidak adilan, jgn hanya KKN saja yang diberantas, ketidakadilan, ke eksklusifan dll yg bisa memecah belah persatuan dan kesatuan bangsai.

    Posted by GPCTA | 23 April 2008, 5:13 am
  454. Bagea lurrrrr,
    Bilih aya anu hoyong uninga online trading forex anu aman(sanes cagub…),tentram kanggo nambih-nambih meser gakser…mangga ku abdi bade di brukbrak keun ka sadaya wargi didieu babakan…sanes ku agul pinunjul atanapi ngajar ngojay ka meri..ieu mah ikhlas ngan ukur ka ieu babakan atanapi ka wargi urg dayeuh nu peryogi informasi ieu mugi2 ulah salah ngalengkah…..ieu mung ukur masihan jalan,mugi sing tiasa janten amal ibadah.naha kituw si kuring wungkul nu jadi trader forex ti kuningan atanapi aya nu uninga?

    anu hoyong golono haneut
    (urang lurtog..luragung tonggoh)

    Posted by Agah | 23 April 2008, 8:04 am
  455. Duh geuning aya Golono sagala aduh sok waas tah inget ka lembur simkuring ari enjing enjing sok meser pun ngadamel golono……… Aduuuuhhh para saderek sadayana duh ulah kapancing kana hasil Pemilu teh yang penting yang kudu inget kadiri sorangan introspeksi apa diri teh sudah bener …… ulah saling agul ulah saling cemoohhh sok saha wae anu kenging dina pemilihan CAGUB bukan kemenangan tapi Ujian ti Gusti Allah,

    saha bae anu jadi pamimpin pan masyarakat yang milih ……. pun kanu kengi ge te kedah agul.

    Sok hayu urang pimpin diri urang sorangan, Keluarga baru yg lain ulah saling menyalahkan.

    Perbayaklah istigfar dan merenung tingkah polah urang sorangan.

    Mangga selamat berinstrospeksi diri.

    Punten sanes mamatahan.

    Posted by Tiara Manisa Anggraeni Nurcahyati | 24 April 2008, 12:30 pm
  456. Pak dupi gaduh teu daftar alumni SMK Negeri 3 Kuningan taun 2001,

    Posted by die_ciremai | 24 April 2008, 2:42 pm
  457. Tiga pasang CAGUB tos masihan teladan
    memehna, nuju pelaksanaan, atos parelena saling mnghargai, legowo, sportif
    mudah2an janten contoh daerah//wilayah lain
    kmajuan knggo perkmbangan demokrasi

    Posted by Dadang Pakembangan | 25 April 2008, 12:44 am
  458. Rek saha bae nu mimpin Jawa Barat, henteu masalah. Nu penting mah tos janten pilihan rakyat. Jabar tiasa aman, makmur, majeng dina sagala bidang pangwangunan. Hidup Jabar !!!!!!!!!

    Kanggo kang Agah, Teh Tiara, ” Hidup Golono” ” Hidup Golono”, he..he… golono pasti raos pisan

    Posted by Icuk Y. | 26 April 2008, 2:25 am
  459. Hidup HADE hidup HADE, cek uwing oge pilih anu HADE, pan meunang tuch. pilih yang lain? Ka laut aje…HADE dilawan..
    salam ka TIARA MANISE ternyata BOBOTOH AMAN hehehe. baru tau ..

    Posted by PENDUKUNG HADE | 26 April 2008, 4:28 am
  460. tos ah, saenamah bahasan nu kieu tiasa milarian deui ka forum tatanggi nu ngbahas ieu..si kuring mah ngan ukur hoyong ngalamun ka lembur…sareng naon nu tiasa sumbang pikiran ka ki dayeuh..ti mulai ayeuna EUREUN!!!!males macana oge pupulitikan mah lain didieu!!!!!
    yu ah ngbrl golono deui…..pami d luragung mah seueur katuangan enjing,diantawisna cuhcur didameul tina beas ketan nu di ancurkeun dugi ka ancur teras kulit luarna pami teu lepat mah disimbutan ku gula beureun..
    kieu we atuh nya, kumah pami urang posting kadaharan isuk di tmpt masing2..biasana mah sok aya nu sangat “KHAS”..di unggal wewengkon.pami tos aya nu kersa si kuring bade ngadongeng kadaharan isuk “KASRENG”
    cag!!

    Posted by Agah | 26 April 2008, 4:38 am
  461. Kanggo teh MAUDY,

    teh,sok atuh urang ngumpulkeun baraya lembur kuningan nu aya di jakarta.sugan jeung sugan tiasa janten pioner kanggo kamajengan kuningan kapayun.kedahnamah seueur urg kuningan di jakarta nu mulai moyan..ngan teu aya tali pangraket..jadi masing2 we…nembe ari lebaran seueur plat B di kuningan.
    diantos waleranna..ka wargi sadaya nu aya di jakarta oge mangga urang nyiptakeun tali pangraket kanggo silaturahmi.

    gubrag…aduh euuh,tisoledat..saha nu nyimpen sendal di golodog?kieu ari semangat teuing nyarios teh…..

    Posted by Agah | 26 April 2008, 4:46 am
  462. salam kenal ka sadayana, abdi Nandar ti SMK Negeri 3 Kuningan anu ka pungkur mah namina STM Kuningan

    Posted by Kang Nandar | 6 Méi 2008, 2:06 am
  463. Kanggo Kang Juned ieu website SMK Negeri 3 Kuningan atawa kapungkurmah namina STM Negeri Kuningan nyaeta http://www.smkn3-kuningan.net
    hatur nuhun ka lembur kuring.

    Posted by Kang Nandar | 6 Méi 2008, 2:14 am
  464. Kang Agah kumaha damang kang? sanes eta ningali sadal butut abdi teu sapalih uy? kakantun di mana nya? Leuh kieu ari jalmi pohoan teh tulung tulung hihihi

    Posted by on2hood | 10 Méi 2008, 8:43 am
  465. tuh nya mang on2hood mah..geura ari nyimpen sendal teh ulah dina golono..eh golodog.inget teu kapungkur sok asa gagah & trendi mun make sendal “lily” sakitar taun 81-85an lah..

    Posted by Agah | 14 Méi 2008, 8:10 am
  466. Kang Agah, pasti makanan favoritna “GOLONO”, he…he….

    Posted by Icuk Y. | 14 Méi 2008, 8:21 am
  467. Kang Agah, Icuk Y, Dadang Pakembangan, Die Ciremai sareng Tiara Manisa Anggraeni wilujeung tepang sareng salam baktos ti abdi kanggo sadayana, ayeuna teh linggih na dimana? abdi hoyong teupang.

    Posted by tamsaka-cipari | 15 Méi 2008, 1:53 am
  468. Swangsulna wilujeung teupang ka Tamsaka-cipari kota purbakala
    punten nami teh rada2 Jeupangnya
    abdi sadidinten aya di Cikarang-Bekasi, kcuali Sabtu-Minggu aya di Kuningan (caket SMP 2) sareng indungna brarudak
    aslina ti palih kidul arah bade ka Ciniru, pasna di Pakembangan-Garawangi

    Kumaha wartosna, situs2 sejarah di Cipari ? iraha2 photo2na dimuat di blog ieu

    Posted by Dadang Pakembangan | 15 Méi 2008, 5:03 am
  469. Hatur nuhun ka kang Dadang anu tos neupangan, nya muhun salangkung mah rada jepang tapi eta teh bahasa arab anu saleureusnamah.

    alhamdulillah masih nyondong, Insya Allah sanes waktos photona ditampilkeun di ieu blog.

    salam ka kaluargi kang Dadang sadayana, upami ke kanuningan mah ameng atuh ka bumi….ka cipari, diantos.

    Posted by tamsaka-Cipari | 17 Méi 2008, 3:01 am
  470. deuh…nuju ngalamun ka lembur…..sesah pami didongengkeun mah.seueur nostalgila..qqqq.
    ka kang tamsaka salam kenal oge ti abdi,kang dadang PJKA nya?
    kang icuk?kumaha yeuh thomas keok….

    Posted by Agah | 17 Méi 2008, 4:05 am
  471. Cuang cieung hirup di kota gede ayeuna, ripuh ku pangabutuh, susah ku pangala… can oge BBM naek sagala mahal, sesa gaji ti pamarentah tiap bulanna terus di itung2 ku kabulator eh kalkulator teu cukup jang meuli mobil-mobil acan uy…. mendingan cicin di lembur ngurus hayam, ngurus sawah korek cok oge matak sugema kana hate. Sanes kitu para bapa? para ibu… “Yaktooooos” saur manuk

    Kangge dulur2 di lebur tong maksakeun maneh hijrah ka kota lamun teu boga bekel ku pangarti, boga bahan ku pangabisa…. sanes kitu Kang T Saidin… yeee kamana jalmi teh uy. Kang T. Saidin kemana saja dirimu? hihihi

    Posted by on2hood | 17 Méi 2008, 7:57 am
  472. Kang On2hood… nuhun tos mampir di blog puisi…
    Mendingan dilembur tiasa dahar disawah sareng sambel tarasi, ari enjing tiasa ngabubur. Teras sonten aya sorabi & gemet he..he..he…

    Kalah hoyong meser gemet sabaskom…. :)

    Posted by Nenen G | 18 Méi 2008, 5:55 am
  473. ass ww…..

    Punten, ngiringan ah…abdi teh urang ciamis sakolana di SMA N I Ciamis, jur. biologi II lebet th. 1985 , hoyong patepang sareng rerencangan sa angkatan, bilih aya nu nuju maos ieu serat , mangga atuh urang tiasa kontak. nuhun

    Posted by Muhamad Agus S | 19 Méi 2008, 9:31 am
  474. Ass, kumaha daramang wargi2 nu aya di kuningan tepangkeun abdi abeng kawitna ti SMK 3 kng di lebetna pengurus radio sp fm ,hoyong patepang sareng rerencangan abdi ti SMK YAMSIK Lsn thn 97, bilih rumaos mangga atuh ieu serat di balas, teu hilap oge bilih aya pans sp fm sok atuh cuang patepang,nuhun pisan

    Posted by abeng | 22 Méi 2008, 3:53 am
  475. punteun ngiringan yeuh abdi ti langseb lebakwangi, ari paguyuban urang kuningan teh dimana dijakartana nya

    Posted by udi | 24 Méi 2008, 10:52 am
  476. ka urang kuningan nu aya dipangubaraan hayu urang sukseskeun pilkada bupati dikuningan saurna bulan oktober, mudah mudahan sing lancar kanggo neruskeun pembangunan di daerah urang.

    Posted by udi | 24 Méi 2008, 11:39 am
  477. PILKADA teu ngaruh euyyyy, nu peunting mah harga-2 kabutuhan kajangkau, ulah kawas ayeuna sagala rupa susah. sagala rupa mahal. meningan jiga baheula waktu jamanna Pak Suharto loba hutang ka nagara dengeun oge tapi rakyatna teu susah batan ayeuna. jaman kiwarimah hutang tambah gede rakyat tambah ngoceak……rek dahar oge susah.

    Posted by Rakyat Leutik | 27 Méi 2008, 2:19 am
  478. Panuju pisan tah ka Rakyat Leutik. jaman kiwari teh mani susah pisannya. minyak naek, kabutuhan pokok naek ongkos kahar mimiluan naek deui, komo angkotmah tos naek ti heula, pajar soteh harga minyakna naek. aduhhhhh asa raripuh pisan. tacan biaya sakola bararudak anu teu sakeudik.

    Posted by Ibu Enung | 28 Méi 2008, 2:13 am
  479. jaman kiwari mah emang lieuurrrr

    Posted by Ibu entin | 28 Méi 2008, 2:14 am
  480. Muhun Rakyat Leutik, Ibu Enung, Ibu Entin
    geuningan teu puguh juntrungna ayeuna teh
    inohong berani ngambil keputusan teu populer demi rakyat
    tapi raraosan langkung2 repot/ripuh kanu leutikmah
    biaya pendidikan gratis, tapi kaluhurna teu kajangkou/mahal
    ari kahoyongmah inohong teh teu kenging seueur saur tapi hasilna ka raos ku rakyat leutik
    Bersama kita bisa. . . . Indonesia bisa
    bisa naon maksudna ?
    lain otak/pikiran pribados kitu anu salah/ kutukupret
    Kumaha tah pendapat Akang2 atanapi teteh2 anu saleresna
    sugan pribados teu poekeun teuing

    Posted by Dadang Pakembangan | 28 Méi 2008, 9:38 am
  481. Enya menit ngabandungannana ceu Entin.

    Posted by lemburkuring2007 | 29 Méi 2008, 1:41 am
  482. Bener nya kalah beuki susah geuning hirup teh, kumaha engke anak2 urang sakolana lamun ayeuna bae geus kabeh marahal….

    Posted by agfhal thea | 29 Méi 2008, 2:45 am
  483. Tah geuningan Kang Zoen jeung Kang Agfhal saemutan
    Tukang dagang ditembak ku BBM, kantun nembak kanu balanja
    Angkutan kantun nembak ka panumpang
    Pribados sebagai buruh/kuli kudu nembak saha
    piraku nembak dunungan, maneh oge keur pusingeun ku bahan baku marahal. . . . . . . sabar hate, sabar Ibu2 sadaya

    Teh Nenen di Canada jiganamah anu tiis ceuli herang mata

    Posted by Dadang Pakembangan | 29 Méi 2008, 3:48 am
  484. Ngeunaan naikna BBM leres pisannya urang jadi pararusing tur menit (sanes detik nya kang Zoen), tapi urang teh tadina keur jaman2 katukang terlena teuing ku ayana subsidi, sedengkeun jalmi awammah kirang ngarti kana subsidi teh mahkluk naon tea.

    Teh Nenen + Kang Nurhidayat mah leres pisan adem ayem wae teu kena imbas kuayana naikna BBM.

    Posted by U Syamsuha | 29 Méi 2008, 4:49 am
  485. He..he..he… leres kang Syamsuha & kang dadang,
    Abdi mah di Kanada geuningan tenang2 wae… :)
    Daramai…. sangat cantik :)
    Sanes ngabibita ieu mah … he..he..he…

    Salam kangen kanggo sadayana :).

    Posted by Nenen G | 29 Méi 2008, 9:03 pm
  486. eta uwa uu….seuri yeuh si kuring maca “menit hulu”…eta basa kuningan wetan pisan……biasana pami di kota kuningan mah “rieut”..aya deui basa lokal kuningan wetan nu sami hartosna “lungleung”..

    Posted by Agah | 30 Méi 2008, 3:22 am
  487. Sanes bahasa kuningan wetan tapi bahasa kuningan asli itu geura kang zeon anu tinggal di kota oge sami urang kedah bangga kana bahasa lemah cai, , upamina lungleung nembe mireng naonnya hartosna, upami nembok kopi eta oge kuningan asli.

    Posted by U Syamsuha | 30 Méi 2008, 6:37 am
  488. bener ari kitunamahnya saderek-2, saha anu teu pusing geura, gara-2 anu ngaran BBM Naek kabeh barubah, sampe pikiran urang sadaya karasa mani liuer, komo di kota-2 gede mah, loba jalma anu sareutres. ari abah mah da tos kolot kieu tinggal isuk boh pageto ge moal aya di alam dunya. ngan hiji ti abah mah SABAR anu bakalan jadi obatna, jeung ulah hilap menta kanu kawasa ALLAH swt. muga-2 urang sadaya di pasihan kakuatan sareung kasabaran dina nyanghareupan sadaya permasalahan di alam dunia iyeu, jeung ulah poho sholat 5 waktu. eta bae ti abah mah. wassalam

    Posted by Abah Ulis | 30 Méi 2008, 7:12 am
  489. Lieur, rieut, lungleung, menit, puyeng, jangar, nyeri hulu
    eta panyakit hulu/panyawat sirah
    biasana eta kumat upami nuju usum paceklik, tanggug bulan
    aya hubunganna kana kelenjar kantong kempes
    Insya Allah upami kantongna weuteuh, pangabutuhna euweuhmah moal karaos nanaon
    cukup ku dikerik jeung nembok kopi oge pasti plong

    Posted by Dadang Pakembangan | 30 Méi 2008, 7:40 am
  490. Logat kahirupan….

    Lengkah hirup dina alam saliwat
    Nyorang mangsa teu dipenta ti anggalna
    Pakupis kalimpud ku karipuh
    Ngan keur pangedulan bakal karugian
    Lolongkrang karipuh jadi alesan
    Padahal ramo lengkep sapuluh
    Padahal suku panceg ngalengkah
    Mapaes maneh ngadiprek nampa pangasih
    Lain ngahalangan rejeki nu katampi
    Lain iri ku janji-janji nu teu bukti
    Geus puguh jaman keur susah
    Geus puguh nagara keur payah
    Geus waktuna hirup kudu robah
    Geura parigelkeun ramo
    Geura lengkahkeun suku
    Nincak ambalan jauhkeun pancekadan
    Ronjatkeun ajen diri ku pangarti
    Geura balik kanu hiji
    Hiji dzat iwal ti Gusti
    Rrejeki moal pahili
    Bagja moal paala-ala
    Pageuhkeun pancakaki
    Someah lain ukur ka diri
    Da hirup teu salawasna di luhur
    Kudu inget ka handap tempat urang baheula
    Rapetkeun barisan dina hiji tujuan
    Dinamis ngayonan perkembangan jaman
    Nendangan hahalang kamajuan jaman
    Eksistensi cicing pananjeur kahirupan

    Salam 100 TahunKebangkrutan Nasional

    Posted by on2hood | 30 Méi 2008, 8:01 am
  491. masa Alloh eta geuningan nya… matak kukurayeun macana oge.. pajarteh 100tahun kabangkrutan nasional… beu edas.. lerespisan kang on2.. salam kenal wae kasadayana.. teuhilap ka panggeugeuh ieu blog ampun paralun anu kasuhun hapunten tina sadaya kalepatan ketikan-nana.. cag ahh…

    Posted by jamesboond | 30 Méi 2008, 8:17 am
  492. oge hilap balik deui kang.. eta sendal kakantun sapalihna… cag ahhh….

    Posted by jamesboond | 30 Méi 2008, 8:19 am
  493. Punten Kang ON2, abdi mah teu sapamadegan saupamina 100 taun Kebangkitan Nasional aya nu nyebatkeun 100 taun Kebangkrutan Nasional. Upami kitu, panginten 20 Mei 1908 teh tiasa disebatkeun awal Kebangkrutan Nasional ? Padahal, teu acan tangtos Indonesia tiasa merdeka, saupami teu aya tarekah ti pihak pamuda nu ngayakeun pergerakan 20 Mei 1908. Nya ti harita pisan rayat bangkit (nguniang hudang). Saupami 100 taun nasional bangkrut, teu acan tangtos urang tiasa tepang di ieu alam maya. Nasional mah teu bangkrut, mung ti saprak aya Kebangkitan Nasional urang henteu engeuh sareng ngamaknaan kana eta perjongan pemuda. Kalebet Pergerakan reformasi, nu kiwari disalahhartikeun. “Kau Yang Berjanji Kau Yang Mengingkari” kitu panginten Kang.!
    Ayeuna mah kieu, kumaha carana sangkan urang balik deui ngajungjung niley-niley nasionalisme. Da enya, kapan di urang ayeuna leuwih rea nu mentingkeun diri pribadi atawa golongan batan kapentingan bangsa. Demi daerah, demi Indonesia mung saukur dina ucapan. Di alam kiwari mah sesah mendakan nu enya-enya babakti ka nagri sareg lemah cai teh. Nu puguh mah kumaha carana mertahankeun kakawasaan, kumaha carana kapilih deui nu antukna rayat leutik nu jadi korban. Teu kedah silih lepatkeun, hayu urang lenyepan ku diri urang sewang-sewangan. Cag Ah.

    Posted by lemburkuring2007 | 31 Méi 2008, 2:43 pm
  494. Satuju kang Ajun. Indonesia bangkit, demi menuju Indonesia yang lebih baik..Optimis!!!!

    Posted by Icuk Y. | 1 Juni 2008, 3:29 am
  495. Leres pisan Kang Zoen, saleresnamah jalmi di urang teh seu`eur pisan anu palalinter nanging mung sakedik anu jujur .

    Posted by U Syamsuha | 1 Juni 2008, 1:14 pm
  496. Tuh geuning…. ternyata masih banyak orang yang rasa Nasionalisme nya tinggi he.. he…
    Ketika saya kasi comment dengan kata “Kebangrutan Nasional” banyak yang enggak setuju,.. punten ah just a contemplation… Hatur nuhun

    Posted by on2hood | 2 Juni 2008, 1:22 am
  497. No problem kang On2, bebas berpendapat he..he..he…

    Posted by Nenen G | 2 Juni 2008, 4:04 am
  498. Muhun, didieu urang kedah brani beda pendapat
    teu kenging saur manuk alias ikut2an
    supados saling koreksi, silih geuingkeun. . . . Insya Allah bangkit
    sanes kitu Kang Zoen, Kang On2hood, Kang Uha Sya, Kang Icuk,
    Kang Agah, Kang Nurhidayat, Kang Rastono, Kang Agfhal, Abah Ulis, jamesboond, Teh Nenen, Ibu Entin, Ibu Enung, oge nusanesna
    Mani seueur pisan ayeuna dulur2, iraha2 ku pribados diabsen

    Posted by Dadang Pakembangan | 2 Juni 2008, 5:08 am
  499. Ha.. ha… ni sa-RT-eun uy, de dibagi “gemet” nya… duuh gemet… halah na jadi inget ka gemet ieu teh…

    Nya hapunten we bilih aya anu katincak manah, kalengkahan janten amarah, sarebu laku salaksa lampah, tumbu laku kaukur ku umur, boga diri nu sakiwari, jembarna hate estu nu di seja… teu aya maksad nanaon mung saukur bahan emutan urang.

    Posted by on2hood | 2 Juni 2008, 5:40 am
  500. Rakyat sudah semangkin menderita, semakin susah.
    mana yeuh HADE…….koq ga ada suaranya nich, sok lah bisa teu ngarubah Jawa Barat. khususna bisa memberikan kesejahteraan rakyat Jabar, sasuai yang sudah disampaikan basa keur Kampanyeu di beberapa daerah.
    Diantos realisasi na ah,……..ulah ngan ukur janji.

    Salam

    Posted by Kosasih | 2 Juni 2008, 6:25 am
  501. Gemet deui geuningan… wah… abdi meser sabaskom kang On2 lamun mudik he..he..

    Posted by Nenen G | 2 Juni 2008, 3:54 pm
  502. Sami2 Kang ON, abdi oge teu aya maksad nanaon ieu mah etang-etang diskusi sakantenan ngageuing kitu oge manawi bahan katampi. Bilih pondok janten orok, panjang janten budak hapunten anu kasuhun.

    Kanggo Kang Dadang : Leres Kang, sareng saha deui atuh urang Silih ASAH, ASIH, ASUH, ari sanes sareng batur salembur mah. Soal benten pamendak eta mah biasa, nu penting mah aya mangfaatna Sanes kitu Kang Dadang, Kang On2hood, Kang Uha , Kang Icuk, Kang Agah, Kang Nurhidayat, Kang Rastono, Kang Agfhal, Abah Ulis, jamesboond, Teh Nenen, Ibu Entin, Ibu Enung, Kang T. Saidin, Kang Tarso, Kang O. Solihin (Sibuk.?), Kang Dodi. J, Kang Dodo, Kang Santobri, Kang Awan, Kang Genibara sareng nu sanesna.? . (Punten, nurutan kang Dadang ngabsen, nu sae mah saur sepuh oge kedah diconto). Kanggo Kang Uha : Nuju usum nanaon di Palembang?

    Posted by lemburkuring2007 | 2 Juni 2008, 4:03 pm
  503. Kang Zoen duka nya ari kieu nyebatna usum naon sapertos kamari dina sasih mei awal2 mah panas teh mani nongtoreng pisan tapi pertengahan mei dugikeun kaayeuna tiap dinten teu enjing teu siang hujan teras, upamina bubuwahan kadu, dukuh sareng anu sanesna teu acan usum panginten sami ngiring prihatin oge.

    salam dr peuntas

    Posted by U Syamsuha | 3 Juni 2008, 12:09 am
  504. Maudy Koesnaedi Dicalonkan Jadi Wabup Kuningan

    Jakarta, Maudy “Zaenab” Koesnaedi dicalonkan menjadi Wakil Bupati Kuningan Jawa Barat. Artis yang ngetop lewat sinetron Si Doel Anak Sekolah ini dicalonkan melalui calon perseorangan.

    Pencalonan artis asli Kabupaten Kuningan ini diungkapkan Ketua DPC Partai Hati Nurani Rakyat (Hanura), Arif Riswan. Menurutnya, istri Erick Meijer ini akan dicalonkan mendampingi dirinya sebagai bupati Kuningan periode 2008-2013.

    Rencananya Arif dan Maudy akan maju di pilkada Kuningan melalui jalur independen atau calon perseorangan. “Saya dan Maudy akan maju lewat jalur independen,” kata Arif, kepada wartawan di Kuningan, Jawa Barat, Rabu (7/5/2008).

    Niat Arif menggandeng Maudy sudah dikomunikasikan dengan seluruh pengurus Partai Hanura, mulai PAC, DPC, DPD hingga DPP. Hasilmnya mereka merespons positif.

    Kenapa memilih Maudy? Arif menilai Maudy memiliki daya intelektual baik, karir baik dan sisi keluarga harmonis. Terlebih Maudy memiliki modal pendidikan sastra Perancis di Universitas Indonesia.

    Arif menepis tudingan dia memilih Maudy dalam pilkada hanya untuk memanfaatkan penampilan dan popularitas. “Perlu dipahami, mereka (artis) juga memiliki hak yang sama untuk membangun daerah. Terlebih mereka punya kemampuan untuk itu. Jadi kami bukan latah,” ujarnya.

    Apakah Maudy bersedia? Arif mengaku Maudy sudah siap. Maudy siap kembali ke kampung halaman untuk membangun potensi daerah terutama potensi pariwisata.(mar/mar)

    Posted by Dede Hileud | 3 Juni 2008, 1:39 am
  505. Tah geuningan . . . . . . rame jiganamah PILKADA Kuningan
    calon independen ngawitan ambil bagian
    mpok Zaenab menuju Kuningan 2
    leres kitu Teh Maudy ? teu kapireng kamana bae

    Posted by Dadang Pakembangan | 3 Juni 2008, 5:08 am
  506. Ari Partai HANURA teh partai naon?
    Maklum abdi mah teu terang, ngalalana he..he..he…

    Posted by Nenen G | 3 Juni 2008, 5:31 am
  507. Lemur Kuring, hatur nuhun nami abdi ka absen. sanaos sareng aya ka sangsina, “leres eta teh nami SANTOBRI anu di maksud teh sim abdi?”, bilih aya Santobri anu sanes. Hanas tos kembung irung beukah raray (ge er…red). unjuk tumaros, ari rasa nasionalisme teh anu kumaha?? Nyariosna kedah naggo bahasa indonesia??? atanapi nasionaslime teh kedah meser bensin anu mahal?? atanapi nasionalisme teh kedah janten TKW?? atanapi nasionalisme teh keudah mayar karcis jalan tol anu ngiringan mahal sanaos kedah ngesang margi stress mikiran macet??? atanapi keudah meser kupat tahun sareng sangu lengko tibatan nasi KFC, MCD, atanapi Pizza Hut, supados artosna teu kaman-mana aya di Kuningan Wae, atanapi kedah meser wedang jahe, bajigur, tawulu, sareng es kulaing kaling tibatan meser coca coal sareng pepsi?? atanapi keudah meser cai peuyeum wae nau khas Cibeureum Kuningan tibatan keudah meser BIR? Ngan duka kapikir ku urang lamun karajinan seni suling, calung sareng angkulung anu aya di tatar kuningan jadi barang langka? BBM langka masih mending seueur nu antri. Tapi Suling jadi langka margi teu aya anu peduli. JANGAN_JANGAN kebon tamiang na oge tos teu aya, kitu deu awi hideung bahan calung tos sirna. NASIONALIME mah asa LUHUR teuing keur uang, Kumaha lamun urang galakeun KUNINGANISME dina sagala bidang, boh sina seni budayana, tata laksan, taa busana sareng tat boga na. Ka pikir ku urang lamun di tiap alun-alun desa aya pnaggung seni?? aya kapikir ku urang lamu LEMBUR KURING tiasa ngayakeun lomba seni suling tinggal?? Duka Lah… geuning nulis teh beuki lila beuki napsu, pinuh ku rasa gundah margi lamur tur pareumna budaya lokal utamina di tataran KUNINGAN TIMUR, kalebet lembur abdi anu aya di jawa tengah perbatasan Cibingbin Kuningan. Punten ka LEMBUR KURING tiasa ngayakeun acara “tukeur seni”, contona : Lembur Kuring ti Kota Kuningan nyandak rombongan seni, berkunjung ka Cibingbin. Tersas isang atau malamnya diayakeun pagelaran seni di alun-alun desa, anu nampilkeun seni rombongan ti Kuningan kota oge nampilkeun seni anu aya di Cibingbin. Eta MEUREUN WUJUD NASIONALIME yang berakar dari KUNINGANISME. KUMAHA???????

    Posted by Santobri | 3 Juni 2008, 6:53 am
  508. Satuju kang Santobri, sanes badé ngabébénjokeun, problem BBM kiwari téh nyaéta problém urang balaréa saalam dunya, kang Uha, geuning di negara nu kasebat tos maju ogé, nelayan, supir sareng patani nuju marogok, lauk di pabalatakeun di anggo ngablokir jalan distribusi BBM, komo di urang panginten langkung-langkung karaosna,satuju pisan kana cariosan kang Santobri , intina panginten kumaha ngamajengkeun sistem ekonomi di kampung kanggo ngarojong pangwangunan daerah, lewat potensi nu aya, sapertos suling Cibingbin, peuyeum, angklung,ogé kekhasan ti kampung nusanésna,,,tah panginten modal éta tiasa di kembangkeun ku perhatosan pamarentah daerah, pasar na di bika sareng didameelkeun, supados suling sareng nusanesna tiasa minton deui, peuyeum sareng golono,hucap, tiasa dituang bari mirengkeun suling nuhalimpu,,pan mernah,,

    kanggo partai Hanura leres pisan sanes popularitas nanging visi sareng program nu kedah di jentrekeun, visi kanggo ngawangun Kuningan ka payun, sareng program nu utamina kanggo kamajengan,,tah jigana saé panginten kang Zoen pami para kandidat téh, diutamakeun visi sareng programna,

    salam baktos kasadayana
    Nurhidayat
    ti nageri Zidane

    Posted by nurhidayat | 3 Juni 2008, 8:04 am
  509. Sami-sami Kang Santobri, leres nu dimaksad ku abdi Santobri urang Desa Pananggapan, Desa Banjarharja, Kabupaten Brebes, Jawa Tengah. Sanes eta, nu dimaksud rasa nasionalisme ku abdi mah Kang. Tapi raket patalina sareng niley-niley kabangsaan nu kedah dicepeng pageuh ku urang salaku bangsa Indonesia nya eta Bhineka Tunggal Ika. Bhineka Tunggal Ika, henteu ningali minoritas atawa mayoritas. Pon kitu, henteu ningali sukuisme, henteu oge basa minangka komunikasi sapopoe. Masarakat Indonesia nya eta Kesatuan Utuh nu papada nampa perbedaan sewang-sewangan. Perbedaan ngarupakeun kaendahan lir ibarat urang neuteup Gunung Ciremai, atawa alam Desa Pannggapan kalebet bendungan Malahayu.
    Perkawis karajinan suling, angklung sareng calung di Kuningan leres tiasa disebat langka. Padahal, pan angklung dugika ngambah ka mancanagara the bibit buit atawa asal muasalna mah ti Citangtu Kuningan, nya eta alpukahna Pa Daeng Sutigna (Alm).
    Mung urang ulah alit manah, Kang Sahroni, urang Citangtu ayeuna ngeureuyeuh keneh ngadamelan paralatan kasenian (Suling, Calung, Angklung, Kacapi, Kendang, sareng jenis kasenan sanesna). Tong salempang, Kebon Tamiang sareng awi hideung aya keneh.
    Memang, upami nyarioskeun nasionalisme kapirengna asa luhur teuing. Malah, boa aya oge nu nyebatkeun idealisme nu kaleuleuwihi. Tapi pangemut sim kuring mah henteu kitu, urang kedah tiasa ngabedakeun antara kapentingan nasional sareng kapentingan daerah (lokal) gumantung situasi sareng kondisi.
    Perkawis ngagalakeun KUNINGANISME , pan ayeuna oge nuju dikeureuyeuh. Ieu blog salah sahijina. Mudah-mudahan wae atuh, ku ayana ieu media tiasa kanggo ngahudang rupa-rupa hal nu aya pakaitna sareng Kuningan. Tapi, simkuring teu ngaistilahkeun KUNINGANISME.
    Enya, seni penting dipintonkeun kanggo ngahudang sumanget. Hirup henteu leupas ti nu disebat seni. Sabalikan kumaha carana seni sangkan hirup. Hayu urang ngayakeun Pasanggiri Suling. Sok saha nu bade janten sponsor daptar ti ayeuna. Cag Ah.

    (Baraya, Teu Karaos geuning tos nagebay nya…? Kumaha upami urang ngalih dina page ngobrol nu rada lowong keneh).

    Posted by lemburkuring2007 | 3 Juni 2008, 12:01 pm
  510. Bagea Kang Nur salam kanggo Kang Zidane saparakancana, geuningan teu jauh bedanya ngeunaan energi teu diurang teudimana sami riuetna.

    salam dr peuntas

    Posted by U Syamsuha | 3 Juni 2008, 2:12 pm
  511. Punten ah bade tumaros, ari dede hileud teh anu alumni sma kosgoro sanes, anu alit2 tea….tiasa nyuhunkeun no hp na teu…

    Posted by agfhal fadillah | 4 Juni 2008, 11:29 am
  512. Sekilas Info
    Saya sebagai anak asli lemah cai (Kuninagn) dan sekarang lagi ngumbara disebrang lautan (Palembang), sebagai warga Palembang saya merasa bangga sekali dimana tadi siang tgl 7 Juni 08 mulai jam 07.00 s/d 13.00 telah dilangsungkan PILKADA Walikota Palembang yang diikuti oleh empat pasang calon dengan aman tentram dari mulai kampanyeu sampai dengan pelaksanaan Alhamdulillah warga saling asah saling asuh teu saling gontok-gontokan, semoga menjadi contoh bagi kita semua terkhusus bagi Kotaku Tercinta Kuningan yang sebentar lagi akan mengadakan Pilkada Bupati semoga sukses.

    salam dr peuntas

    Posted by U Syamsuha | 7 Juni 2008, 2:07 pm
  513. Saya ngadukung maudi kusnaedi calon wabup, komo lamun calon bupatina iwa k. Leuwih cocok deui. Sugan bae kuningan jadi kasohor ku para artis2 putra daerahna.

    Posted by lolo | 8 Juni 2008, 9:57 am
  514. Kang tamsaka………….di cipari
    wilujeng tepang
    calon bupati Kuningan
    nu paling cocok mah………..keur bupati teh
    TUKUL ARAWANA
    wakilna
    DEWI PERSIK

    Posted by Teh taty | 11 Juni 2008, 4:03 am
  515. SEJARAH POLYGAMI

    Oleh : Fakta 04 Jan 2007 – 2:50 am

    Dengarkan ceramah Dr. H. Sanihu Munir : Yesus berpoligami :sound Dalam antropologi sosial, Poligami merupakan praktik pernikahan kepada lebih dari satu istri atau suami. Terdapat tiga bentuk poligami, yaitu : Poligini ( Seorang pria memiliki beberapa orang istri); Poliandri ( Seorang wanita memiliki beberapa orang suami ) dan Group Marriage atau Group Family ( yaitu gabungan dari poligini dengan poliandri, misalnya dalam satu rumah ada lima laki-laki dan lima wanita, kemudian bercampur secara bergantian ). Ketiga bentuk poligami itu ditemukan dalam sejarah manusia, namun poligini merupakan bentuk paling umum. Poligami ( dalam makna Poligini ) bukan semata-mata produk syariat Islam. Jauh sebelum Islam datang, peradaban manusia di berbagai belahan dunia sudah mengenal poligami.

    Nabi Ibrahim as beristri Sarah dan Hajar, Nabi Ya’qub as beristri : Rahel,Lea, dan menggauli dua budak/hamba sahayanya : Zilfa dan Bilha. Dalamperjanjian lama Yahudi Nabi Daud as disebut-sebut beristri 300 orang.

    Dalam sejarah, raja-raja Hindu juga melakukan poligami dengan seorang permaisuri dan banyak selir. Dalam dunia gereja juga dikenal praktik poligami, Dewan tertinggi Gereja Inggris sampai abad sebelas membolehkan poligami.

    Dalam Katholik sejak masa kepemimpinan Paus Leo XIII pada tahun 1866 poligami mulai dilarang. Dalam The Book of Mormon, Triatmojo, menjelaskan bahwa Penganut Mormonisme sebuah aliran Kristen, pimpinan Joseph Smith sejak tahun 1840 hingga sekarang mempraktikan bahkan menganjurkan poligami.

    Bangsa Arab sebelum Islam datang sudah biasa berpoligami , ketika Islam datang, Islam membatasi jumlah istri yang boleh dinikahi. Islam memberi arahan untuk berpoligami yang berkeadilan dan sejahtera. Dalam Islam Poligami bukan wajib, tapi mubah, berdasar antara lain QS An-Nisa : 3 .

    Muhammad Abduh (1849-1905 ) adalah satu dari sedikit ulama yang mengharamkan poligami, dengan alasan bahwa syarat yang diminta adalah berbuat adil, dan itu tidak mungkin bisa dipenuhi manusia seperti dinyatakan dalam QS An-Nisa : 129 ( Tafsier Al-Manar, Dar Al-Fikr, tt, IV: 347-350 ) Abduh yang mantan Syeikh Al-Azhar ini menjelaskan tiga alasan haramnya poligami : Pertama, Syarat poligami adalah berbuat adil, syarat ini mustahil bisa dipenuhi seperti dikatakan dalam QS An-Nisa : 129. Kedua, buruknya perlakuan para suami yang berpoligami terhadap para istrinya, karena mereka tidak dapat melaksanakan kewajiban memberi nafkah lahir dan batin secara baik dan adil.
    Ketiga, dampak psikologis anak-anak hasil poligami, mereka tumbuh dalam kebencian dan pertengkaran karena ibu mereka bertengkar baik dengan suami atau dengan istrinya yang lain. ( Al-’Amal Al-Kamilah lil-imam Al-Syeikh Muhammad Abduh, Cairo, Dar Al-Syuruk, 1933 , II: 88-93 ) .

    Argumen Abduh inilah yang sering diusung oleh kaum sekuler liberal, untuk menolak poligami, disamping dalih utama mereka adalah HAM dan GenderEquality ( Kesetaraan Gender ). Padahal keadilan yang mustahil bisadilakukan manusia bukan keadilan dalam segala hal. Seperti dikatakan sahabat Ibnu Abbas ra, adalah keadilan dalam hal mahabbah dan ghirah kepada istri-istri. Yang dituntut oleh QS. An-Nisa : 3 adalah keadilan dalam memberi nafkah. ” “Adil ” juga tidak identik dengan ” sama “. Ketika kabar Aa Gym menikah lagi dengan AlFarini Eridani muncul ke media bersamaan dengan beredarnya video mesum yang dilakukan penyanyi dangdut Maria Eva dengan Seorang anggota DPR dari Partai Golkar Yahya Zaini, reaksi keras, dan emosional dari berbagai kalangan, khususnya pengusung gerakan feminisme sekuler, lebih banyak dialamatkan kepada pelaku poligami yang dalam Islam hukumnya mubah. Sampai ada Koalisi Perempuan Kecewa Aa Gym (KPKAG). Presiden SBY pun seperti kebakaran jenggot, sampai harus memanggil mentri UPP Meutia Hatta dan Dirjen Bimas Islam Nasaruddin Umar untuk merevisi PP !0/1983 agar tidak hanya berlaku bagi TNI/Polri dan PNS saja, tapi bisa diperluas hingga menjangkau kaum swasta.

    Anehnya, Baik Presiden SBY, Meutia, Nasaruddin dan mereka yang antipoligami tidak merasa resah dan prihatin atas ” Poligami liar ” model Maria Eva dan Yahya Zaini, yang jelas-jelas haram. Kenapa kaum feminis tidak merasa sakit hati diperlakukan seperti barang dagangan, setelah hamil dipaksa harus menggugurkan kandungannya, lantas dimana moral obligation mereka ? Mestinya yang harus diperketat dan diperberat bukan aturan poligami, tapi aturan dan hukuman bagi pelaku ” Selingkuh “, atau ” Teman Tapi Mesum ” yang pelakunya bisa dipastikan jauh lebih banyak dari pada pelaku poligami.

    Aturan seperti PP 10/1983 yang melarang PNS berpoligami telah menciptakan opini umum dan pencitraan bahwa poligami seakan sebuah tindakan kriminal yang keji dan amoral yang harus diberantas sampai tuntas. Apalagi dengan persyaratan bathil yang sama sekali tidak rasional saking super sulitnya.
    Pada hakikatnya dengan peraturan model PP 10/1983 ini pemerintah RI telah ” mengharamkan ” poligami. Selain harus seizin istri pertama dan izin atasan, istri pertama haruslah : 1) Tidak mampu menjalankan tugasnya sebagai istri; 2) Berpenyakit permanen ; 3 ) Tidak berketurunan. Maka jangan kaget, jika pada akhirnya banyak di antara mereka yang menempuh jalan haram dan terkutuk.

    Dalam Katholik Pastur termasuk Paus jangankan berpoligami, mereka menikahpun tidak. Sebuah sikap dan tradisi yang sudah dipertahankan selama hampir dua ribu tahun. Diantara alasannya karena Tuhan (Yesus) tidak menikah, maka sebagai pelayan Tuhan mereka tidak menikah. Kebanyakan kaum muslimien juga mempercayai bahwa Nabi Isa as tidak menikah. Menurut pandangan banyak kristolog, keyakinan itu lebih banyak dipengaruhi oleh ajaran Katholik tadi. QS. Ar-Ra’du : 38 yang menyatakan bahwa Allah telah mengutus banyak Nabi dan Rasul sebelum Nabi Muhammad saw. dan telah memberikan kepada para Nabi an Rasul itu istri dan keturunan, tak terkecuali Nabi Isa as.

    Dan Brown dalam bukunya The Davinci Code menyebut nama Maria Magdalena sebagai istri Yesus, yang ketika (orang yang diserupakan) Yesus disalib, ia sedang hamil tua. Kemudian atas bantuan paman Yesus bernama Yosep dari Arimatea ia dibawa keluar dari Yarusalem menuju Prancis. Ia dititipkan pada sebuah keluarga Yahudi . Ia melahirkan seorang anak perempuan yang kemudian diberi nama Sarah. Setelah Sarah dewasa ia menikah dengan seorang bangsawan Prancis. Dari pernikahan dua bangsawan ini melahirkan sebuah marga bangsawan baru yang dikenal dengan nama Merovingian.

    Mereka sampai hari ini masih mempertahankan sebuah aliran gereja bernama Churh of Sion yang pemuka agamanya adalah perempuan, meneruskan kepemimpinan Maria Magdalena. Seorang sejarawan dan pakar theology dan Al-Kitab bernama Prof Dr Barbara Theiring dari Sidney, Australia, yang selama 20 tahun mendalami Naskah Laut Mati, yakni sebuah naskah tua Injil tertua yang ditemukan di laut Mati, dalam buku yang kemudian ditulisnya “Jesus The Man” berkesimpulan bahwa Yesus itu bukan hanya menikah tapi juga berpoligami.

    Upacara pernikahan Yesus oleh pihak gereja sengaja dikaburkan. Dalam injil Lukas 7:37-38 dijelaskan bahwa Maria Magdalena membawa buli-buli pualam berisi minyak wangi, sambil menangis ia pergi berdiri di belakang Yesus dekat kakinya, lalu membasahi kakinya itu dengan air matanya dan menyekanya dengan rambutnya, kemudian ia mencium kakinya dan meminyakinya dengan minyak wangi itu. Ini adalah upacara pernikahan bangsawan Yahudi. Dalam Injil dikaburkan seolah-olah Maria Magdalena adalah seorang perempuan pendosa yang datang meminta ampun kepada Yesus. Menurut Barbara seorang perempuan mencium laki-laki yang bukan muhrimnya dalam agama Yahudi hukumannya adalah hukuman mati. Tapi kenapa Maria Magdalena tidak dihukum ? Karena ini merupakan upacara pernikahan Yesus.

    Prof . Dr . Barbara Theiring dalam bukunya Jesus and The Riddle of The Dead Sea Scroll, Harper San Fransisco, 1992, menjelaskan kronologi perkawinan Yesus. Perkawinan pertama (kawin gantung) dengan Maria Magdalena diselenggarakan pada hari Jum’at 22 September 30 M pukul 18.00 di Ain Feskhah (Palestina). Perkawinan kedua ( Pesta Walimah ) dengan Maria Magdalena berlangsung pada 19 Maret 33 M pk. 24.00 di Ain Feskhah. Yesus juga menikah dengan istri kedua bernama Lidya pada malam Selasa 17 Maret 50 M. Jika semua ini benar, maka tidak ada alasan bagi Pastur termasuk Paus untuk tidak menikah. Wallahu’alam.

    Posted by U Syamsuha | 18 Juni 2008, 4:39 am
  516. Assalmualaikum,Wr.Wb
    Wilujeung tepang kanggo Kang Syamsuha,teh tati sareng kasadayana bade ngiringan gabung,abdi paling resep mun ngobrol bagi2 informasi macem2, khususnya tentang kuningan kota kelahiranku,lulus STM langsung merantau ka Jakarta. mangkana pas baca email saderek kuningan dengan logat khas bahasa kuningan,saya terkenang dengan masa kecilku belasan tahun yg lalu.mugi2 urang dimana wae ayana tiasa erat memperkuat rasa kekeluargaan.saya tanggapi perkataan maudi kusnadi kalo betul,urang kuningan sok ngaku urang cirebon kenapa sih…?padahal kota kita itu kan indah,asri tentrem,aman bukankah kita harus bangga dengan kota tercinta ini,Wassalam…salam kenal

    Posted by marno harazi | 19 Juni 2008, 8:01 am
  517. salam buat alumni SMP kosgoro thn 88 juga alumni STM Swadaya PUI thn 91,salam kangen buat guru2 STM S Ibu Ida,Bpk Suparman Bpk agus,Bpk Iwan Setiawan

    Posted by marno harazi | 19 Juni 2008, 8:19 am
  518. Wikujeng tepang oge Kang Marno Harazi, ti simkuring anu keleresan ayeuna nuju aya di peuntas di palembang,
    Punten dupi kawitna ti kuningan teh timana ?, oge aya kitu smpkos dipalih mana nya ?, upamina smakos alumni simkuring.

    Posted by U Syamsuha | 19 Juni 2008, 1:10 pm
  519. Abdi ti lbk jl wijaya,ai kang syamsuha palembang na dimana ? caket ka lbk linggau henteu,teras kuningan aslina dimana sma kosgoro alumni thn brp,SMP KOS masih satu lingkungan sareng SMA

    Posted by marno harazi | 19 Juni 2008, 3:22 pm
  520. Di Palembang di plaju (komperta) lbk linggau mah tebih abdimah di kodya palembang, kuningan kawit ti kel winduhaji satu daerah sareng bpk bupati anu nuju ngadeg. smakos 83/84 kepsekna waktos harita bpk unung kuswanto. dupi warungna ceu eli payuneun gerbangna smakos masih aya ?

    salam kanggo alumni kosgoro kuningan (PELABON)

    Posted by U Syamsuha | 20 Juni 2008, 1:37 pm
  521. abdi pas turunan lebakkardin caket sakolaan sd

    Posted by marno harazi | 21 Juni 2008, 4:06 am
  522. Kang Marno, di lebakkardin caket ka warung ceu inah ? Warung baso. Eta mah langganan abdi waktos kapungkur, kost di lebakkardin. Panginten caket atuh ka mang Rukat, Ma aring ? Masih aya teu nya warung empal pak madi?

    Posted by Icuk Yunadi | 26 Juni 2008, 4:19 am
  523. Eta-eta aya EMPAL ujung-ujungna + kupat khas kuningan anu ngangge cai sapu tea, ach pasti rao…s pisan alias ngeuouenah tenan.

    Bagea Kang Icuk kamana wae, kumaha ciwaru jigana keur meumeujeuhna panas

    Posted by U Syamsuha | 26 Juni 2008, 6:13 am
  524. salam kenal kasadayana… soalna abdi ageung di jakarta (pun bapak kawitna ti medan)

    Posted by Aries "Cineumbeuy" | 26 Juni 2008, 11:07 am
  525. Salam kenal deui Kang Aries, wilujeng sumping..! Cineumbeuy mah lemburna Pa Sambas Suryadi, Pa Emon sareng Pa Ending…!

    Posted by lemburkuring2007 | 26 Juni 2008, 3:02 pm
  526. Muhun Kang, ari etamah masih kulawargi ti pun ibu he he he….

    Posted by Aries Cineumbeuy | 27 Juni 2008, 7:32 am
  527. Alhamdulillah, Kang Uha. Teu kirang sawios-wios. Kaleresan Abdi teh tos sababaraha sasih teu mulih ka lembur. Sono na mah sono ka lembur teh. susuganan tiasa ka lembur pas barudak liburan sakola.
    Kaayaan panas mah langkung2 di Jakarta. Katambih seueur nu demo, macet. Wah pokona mah komplit. He…he…he….
    Panginten tos bosen nya kana pempek, tekwan. Eta mah karesep abdi, makanan khas Palembang…..
    Salam kanggo kulawargi di peuntas.
    Kanggo ka Teh Nenen, kumaha di Canada? Seueur nu demo? Macet?
    Teu jiga di Jakarta nya, matak rieut, menit, pusing…….
    Di Canada aya pempek, tekwan ?
    Pami teu aya, nyuhunkeun dikirim ka kang Uha…..He…he…he….

    Posted by Icuk Y. | 28 Juni 2008, 10:12 am
  528. Leres kang Icuk, di Canada mah damai-damai wae :)
    Teu aya atuh anu demo komo bari jeung ngamuk ngarusak barang batur, anu ka masjid oge aman, anu kagereja oge aman, Hindu & Budha oge aman, dijamin didieu mah kebebasan hak memeluk kepercayaan masing-masing. Ekonomina oge maju he..he..he..he…

    Ari tos nyarios dahareun sok hoyong abdi mah, sok atuh kang Uha alungkeun pempekna kadieu :)
    Komo kana gemet, kabayang wae gemet sabaskom he..he..he…

    Posted by Nenen G | 28 Juni 2008, 5:50 pm
  529. Assalamuallaikum wr wb,

    Kumaha sadayana daramang aduh tos lami simkuring hente singgah di Lembur kuring salam kangen kanggo teh Nenen, Kang Zoen, Teh Maudy, Kang Agfhal, Uha sareng sadayana baraya di Lembur Kuring.

    Assalamuallaikum wrwb.

    T. Saidin WS

    Posted by tsaidin | 30 Juni 2008, 11:44 am
  530. Dari milis sebelah, semoga bermanfaat.

    RAHASIA AIR

    Dan Kami ciptakan dari air segala sesuatu yang hidup.” (Q.S. Al Anbiya:30)

    Dalam kitab-kitab tafsir klasik, ayat tadi diartikan bahwa tanpa air semua
    akan mati kehausan. Tetapi di Jepang, Dr. Masaru Emoto dari Universitas
    Yokohama dengan tekun melakukan penelitian tentang perilaku air.

    Air murni dari mata air di Pulau Honshu didoakan secara agama Shinto, lalu
    didinginkan sampai -5oC di laboratorium, lantas difoto dengan mikroskop
    elektron dengan kamera kecepatan tinggi. Ternyata molekul air membentuk
    kristal segi enam yang indah.

    Percobaan diulangi dengan membacakan kata, “Arigato (terima kasih dalam
    bahasa Jepang)” di depan botol air tadi.

    Kristal kembali membentuk sangat indah. Lalu dicoba dengan menghadapkan
    tulisan huruf Jepang, “Arigato”. Kristal membentuk dengan keindahan yang
    sama.

    Selanjutnya ditunjukkan kata “setan”, kristal berbentuk buruk. Diputarkan
    musik Symphony Mozart, kristal muncul berbentuk bunga. Ketika musik heavy
    metal diperdengarkan, kristal hancur.

    Ketika 500 orang berkonsentrasi memusatkan pesan “peace” di depan sebotol
    air, kristal air tadi mengembang bercabang-cabang dengan indahnya. Dan
    ketika dicoba dibacakan doa Islam, kristal bersegi enam dengan lima cabang
    daun muncul berkilauan.

    Subhanallah.

    Dr. Emoto akhirnya berkeliling dunia melakukan percobaan dengan air di
    Swiss, Berlin, Prancis, Palestina, dan ia kemudian diundang ke Markas
    Besar
    PBB di New York untuk mempresentasikan temuannya pada bulan Maret 2005 Lalu.

    Ternyata air bisa “mendengar” kata-kata, bisa “membaca” tulisan, dan bisa
    “mengerti” pesan. Dalam bukunya The Hidden Message in Water, Dr. Masaru
    Emoto menguraikan bahwa air bersifat bisa merekam pesan, seperti pita
    magnetik atau compact disk.

    Semakin kuat konsentrasi pemberi pesan, semakin dalam pesan tercetak di
    air. Air bisa mentransfer pesan tadi melalui molekul air yang lain.
    Barangkali temuan ini bisa menjelaskan, kenapa air putih yang didoakan
    bisa menyembuhkan si sakit.

    Dulu ini kita anggap musyrik, atau paling sedikit kita anggap sekadar
    sugesti, tetapi ternyata molekul air itu menangkap pesan doa kesembuhan,
    menyimpannya, lalu vibrasinya merambat kepada molekul air lain yang ada di
    tubuh si sakit.

    Tubuh manusia memang 75% terdiri atas air. Otak 74,5% air. Darah 82% air.
    Tulang yang keras pun mengandung 22% air. Air putih galon di rumah, bisa
    setiap hari didoakan dengan khusyu kepada Allah, agar anak yang
    meminumnya saleh, sehat, dan cerdas, dan agar suami yang meminum tetap
    setia. Air tadi akan berproses di tubuh meneruskan pesan kepada air di
    otak dan pembuluh darah.

    Dengan izin Allah, pesan tadi akan dilaksanakan tubuh tanpa kita sadari.
    Bila air minum di suatu kota didoakan dengan serius untuk kesalehan, insya
    Allah semua penduduk yang meminumnya akan menjadi baik dan tidak beringas.

    Rasulullah saw. bersabda, “Zamzam lima syuriba lahu”, “Air zamzam akan
    Melaksanakan pesan dan niat yang meminumnya”. Barangsiapa minum supaya
    kenyang, dia akan kenyang. Barangsiapa minum untuk menyembuhkan sakit, dia
    akan sembuh.

    Subhanallah … Pantaslah air zamzam begitu berkhasiat karena dia
    menyimpan pesan doa jutaan manusia selama ribuan tahun sejak Nabi Ibrahim
    a.s.

    Bila kita renungkan berpuluh ayat Al Quran tentang air, kita akan
    tersentak bahwa Allah rupanya selalu menarik perhatian kita kepada air.

    Bahwa air tidak sekadar benda mati. Dia menyimpan kekuatan, daya rekam,
    daya penyembuh, dan sifat-sifat aneh lagi yang menunggu disingkap manusia.
    Islam adalah agama yang paling melekat dengan air.

    Shalat wajib perlu air wudlu 5 kali sehari. Habis bercampur, suami istri
    wajib mandi. Mati pun wajib dimandikan. Tidak ada agama lain yang menyuruh
    memandikan jenazah, malahan ada yang dibakar.

    Tetapi kita belum melakukan zikir air. Kita masih perlakukan air tanpa
    respek. Kita buang secara mubazir, bahkan kita cemari.

    Astaghfirullah.

    Seorang ilmuwan Jepang telah merintis. Ilmuwan muslim harus melanjutkan
    kajian kehidupan ini berdasarkan Al Quran dan hadis.

    Wallahu a’lam …

    adopted from: INAFE 2006

    Posted by U Syamsuha | 10 Juli 2008, 11:54 am
  531. Kang Zoen, punten bade aya usul sakedik.
    Kieu yeuh kang, sasih payung teh tos bade mayunan agustusan, tah dina sasih agustus anu atos2 teh biasana di kuningan khususna di walungan Surakatiga dimulai ti citangtu dugikeun ka windusengkahan sok diayakeun lalayaran alias “ARUNG SURA KATIGA” malihan mah P`Bupati oge sok ngiring ngaramekeun kana hadiahna.

    Alangkah sae saupamina dina prakna ditampilkeun gambarna dina blog ieu sakantenan promosi wisata keur batur salembur anu keur ngumbara oge keur nusanesna, sakitu panginten kang hatur nuhun sateuacana.

    Kanggo jentrengna dina pelaksanaanana tiasa tumaros di simpang opat kel winduhaji.

    slam “merdeka” ti peuntas

    Posted by U Syamsuha | 11 Juli 2008, 10:36 pm
  532. Sampurasun Kang Zoen…?
    Kamarana nya… ari sandalna mah loba ieu teh di buruan imah, moal kitu di tarukang mah keur ngaliwet, boa enya yeuh… kabeneran kuring keur lapar dai ieu teh. hihi

    Kang Zoen damang kang? punten yeuh abdi nembean mampir dai yeuh…

    Salam kangge sadaya wargi Kuningan… tetep semangat..!

    Posted by on2hood | 12 Juli 2008, 4:33 pm
  533. Rampes, bagea kamana wae…?

    Posted by lemburkuring2007 | 13 Juli 2008, 4:31 pm
  534. Sae pisan eta usul teh Kang Uha, Insya Allah Kang..! Hatur Nuhun infona. Sanes di warung Pa Uja, pan aya sop buntut sareng Sate di lebah dinya teh..? Teras aya peuteuy sareng sambel goreng

    Posted by lemburkuring2007 | 15 Juli 2008, 10:08 pm
  535. Sami-sami Kang Zoen, leres pisan diwarungna pa Uja aya anu kasebat tea, nangin upamina arung surakatiga dikoordinir kubarudak “HOLS” disimpang opat.

    Posted by U Syamsuha | 16 Juli 2008, 7:09 am
  536. Ah… uapmi mudik bade mampir ka warung Pak Uja he..he..he..

    Posted by Nenen Gunadi | 16 Juli 2008, 11:01 am
  537. Teh Nenen kumaha damang yeeeehhhh aduh udah lama gak nimbrung ……. kapan pulang eeyyy ka Kuningannnn…… salam kanggo kang Nanang Putra Cibulan, Kang Agfal, sareng sadayana urang Kuningannnn.

    Posted by tsaidin | 20 Juli 2008, 9:53 pm
  538. Punteun………….
    bade ngiringan kucap kecap dina ieu blog…
    salam kenal ka sadaya wargi kuningan ti abdi…
    urang Panawuan, Cigandamekar…

    Posted by kang herman | 21 Juli 2008, 1:18 am
  539. Air Ludah Manusia Percepat Penyembuhan Luka

    Para peneliti dari Belanda mengidentifikasi satu zat di dalam air ludah
    manusia yang mempercepat penyembuhan luka, demikian laporan mereka yang
    disiarkan Rabu di The Journal of Federation of American Societies for
    Experimental Biology (FASEB).

    Tim peneliti tersebut mendapati bahwa “histatin”, protein kecil di dalam
    air ludah yang sebelumnya hanya dipercaya membunuh bakteri
    bertanggung-jawab atas penyembuhan luka.

    Penelitian itu bisa jadi titik terang bagi penderita luka kronis yang
    berhubungan dengan diabetes dan gangguan lain, serta luka traumatis dan
    luka bakar. Selain itu, karena zat tersebut dapat diproduksi secara
    massal, zat tersebut memiliki potensi untuk menjadi sama umumnya dengan
    krim antibiotik dan alkohol gosok.

    “Kami berharap temuan kami pada akhirnya bermanfaat buat orang yang
    menderita luka yang tak kunjung sembuh, seperti borok di kaki dan luka
    akibat diabetes, serta bagi perawatan luka mengakibatkan trauma seperti
    luka bakar,”

    “Studi ini bukan hanya menjawab pertanyaan biologi mengenai mengapa hewan
    menjilati luka mereka,” kata Gerald Weissmann, Pemimpin Redaksi FASEB
    Journal. “Itu juga menjelaskan mengapa luka di mulut, seperti luka setelah
    pencabutan gigi, sembuh jauh lebih cepat dibandingkan dengan luka pada
    kulit dan tulang. Itu juga mengarahkan kita untuk mulai memandang air
    ludah sebagai satu sumber bagi obat baru.”

    salam merdeka, semoga bermanfaat

    Posted by U Syamsuha | 7 Agustus 2008, 11:50 am
  540. Kiriman seorang sahabat

    LUCU YA………….

    Lucu ya, uang Rp 20.000-an kelihatan begitu besar bila dibawa ke kotak
    amal masjid, tapi begitu kecil bila kita bawa ke supermarket.

    Lucu ya, 45 menit terasa terlalu lama untuk berdzikir, tapi betapa
    pendeknya waktu itu untuk nonton pertandingan sepakbola.

    Lucu ya, betapa lamanya 2 jam berada di Mesjid, tapi betapa cepatnya 2 jam
    berlalu saat menikmati pemutaran film di bioskop.

    Lucu ya, susah merangkai kata untuk dipanjatkan saat berdoa atau sholat,
    tapi betapa mudahnya mencari bahan obrolan bila ketemu teman.

    Lucu ya, betapa serunya perpanjangan waktu di pertandingan bola favorit
    kita, tapi betapa bosannya bila imam sholat Tarawih bulan Ramadhan
    kelamaan bacaannya.

    Lucu ya, susah banget baca Al-Quran 1 Juz saja, tapi novel “best seller”
    100 halamanpun habis dilalap.

    Lucu ya, orang-orang pada berebut paling depan untuk nonton bola atau
    konser, dan berebut cari shaf paling belakang bila Jum’atan agar bisa
    cepat keluar.

    Lucu ya, susahnya orang mengajak berpartisipasi untuk dakwah, tapi
    mudahnya orang berpartisipasi menyebar gosip dan fitnah serta menjelekan
    saudaranya seiman sendiri.

    Lucu ya, kita begitu percaya pada yang dikatakan koran, tapi sering kita
    mempertanyakan apa yang dikatakan Qur’an.

    Lucu ya, semua orang pinginnya masuk surga tanpa harus beriman, berpikir,
    berbicara atau melakukan apa-apa.

    Lucu ya, kita bisa ngirim ribuan “jokes” lewat “E-mail”, tapi bila ngirim
    yang berkaitan dengan ibadah sering mesti berpikir dua kali.

    semoga dapat diambil hikmahnya
    salam,

    Posted by U Syamsuha | 12 Agustus 2008, 3:44 pm
  541. Betul Kang,kalau kebenaran apalagi tentang ibadah, salah sedikit nanti di sangka teroris, ibarat pepatah berakit rakit ke hulu berenang ke tepian , zaman kiwari mah papatah eta teh ampir tos teu di anggo,serba instan ayeuna mah, kumaha ke kapayuna nya langkung ti instan panginten, ngan duka di sebat naon tah pami tos langkung ti instan.

    Posted by mamanwahyu | 12 Agustus 2008, 4:45 pm
  542. KETIKA UMAR MENANGIS

    Pada suatu hari, Abu Musa al-Asy’ari, amir kota Basrah keluar dari
    rumahnya untuk memberikan khotbah. Jika dia memberikan khotbah, maka yang
    pertama-tama ia ucapkan adalah ucapan syukur dan pujian kepada Allah swt.,
    kemudian shalawat kepada Rasulullah saw., Setelah itu, ia doakan Umar
    r.a.. Dan ia selalu melakukan hal itu setiap hari Jumat.

    Menyaksikan kelakuan Abu Musa al-‘Asy’ari yang seperti ini, seorang
    laki-laki bernama Dhabbah bin Muhshan merasa jengkel dan bertanya
    kepadanya dengan suara lantang, “Mengapa kamu tidak pernah mendoakan Abu
    Bakar r.a.?”

    Abu Musa r.a. pun marah mendengar perkataan Dhabbah bin Muhshan ini. Maka
    ia mengirim surat kepada Umar r.a sebagai Amirul Mukminin yang berbunyi
    bahwa Dhabbah bin Muhshan menentang isi khotbahku.
    Maka Umar r.a mengirim surat balasan kepada Abu Musa r.a yang berbunyi,
    utuslah ia untuk menghadapku.

    Datanglah Dhabbah bin Muhshan ke kota Madinah untuk menghadap Umar r.a..
    Maka Umar r.a. menyambutnya dengan ucapan, “Aku tidak mau mengucapkan kata
    marhaban atau kata ahlan kepada kamu.”

    Dhabbah pun menjawab perkataan Umar itu,”Sesungguhnya ucapan marhaban
    datang dari Allah, sedangkan kata ahlan, maka keberadaan keluarga dan
    harta adalah swt.. Dan mengapa aku dipanggil dari kotaku untuk datang
    menghadapmu tanpa ada kesalahan dan dosa yang aku perbuat?”

    Kemudian Umar r.a. menjawab perkataan Dhabbah,”Lalu apa yang menyebabkan
    timbulnya pertengkaran antara kamu dengan Abu Musa?”
    Dhabah pun menjawab pertanyaan Umar r.a itu,”Baiklah wahai Amirul
    Mukminin, aku beritahukan kepadamu persoalan yang sebenarnya. Abu Musa
    r.a. jika memberikan khotbah, selalu dimulai ucapan syukur dan puji kepada
    Allah swt., kemudian dilanjutkan dengan ucapan shalawat kepada Nabi saw.,
    kemudian dilanjutkan dengan ucapan doa untuk engkau. Maka kelakuannya itu
    membuat aku merasa jengkel. Dan akhirnya aku katakan kepadanya, mengapa
    kamu selalu mengutamakan ia dari Abu Bakar r.a? Dan jawabannya, ia menulis
    surat yang berisi aduan kepada engkau.”

    Mendengar ucapan Dhabbah itu, Amirul Mukminin Umar Ibnul Khattab r.a
    menangis. Air matanya mengalir deras di pipinya. Kemudian ia berkata,”Demi
    Allah, kamu lebih paham dan lebih mengerti dibandingkan ia (maksudnya Abu
    Musa r.a). Apakah kamu mau memaafkan dosaku, agar Allah dapat memaafkan
    dosaku?”
    Maka Dhabbah menjawab,”Wahai Amirul Mu’minin, Allah memaafkan dosa kamu.”
    Sambil menghapus air matanya, Umar r.a berkata,”Demi Allah, semalam dan
    sehari dari kehidupan Abu Bakar lebih baik dibandingkan Umar dengan semua
    keluarganya”..

    Semoga riwayat ini bisa menjadi cermin bagi kita semua amiiiiiiiiiiin.

    Sumber : “100 Qishshatin wa Qishshati min Hayaati Abu Bakar ash-Shiddiq
    r.a, Karya Muhammad Shiddiq al-Minsyawi

    Salam, semoga bermanfaat

    Posted by U Syamsuha | 14 Agustus 2008, 1:05 pm
  543. Sampurasuuu…!
    Haturan ka Kang T.Saidin, Kang Uha, Teh Nenen, Teteh Maudy… utamina ka Kang Zoen kum ka sadaya wargi kuningan, daramang sadaya ieu teh?
    Duuh nembean mampir dai yeuh, ni rame pisan uy… ngiring reueus lah…

    Mangga ah sanes kirang sono, de ngumahkeun hayam heula geus burit, karunya si burintik geus cuak ciak wae tuh he.. he..

    Posted by on2hood | 19 Agustus 2008, 4:38 pm
  544. Sampurasuuun…!
    Haturan ka Kang T.Saidin, Kang Uha, Teh Nenen, Teteh Maudy… utamina ka Kang Zoen kum ka sadaya wargi kuningan, daramang sadaya ieu teh?
    Duuh nembean mampir dai yeuh, ni rame pisan uy… ngiring reueus lah…

    Mangga ah sanes kirang sono, de ngumahkeun hayam heula geus burit, karunya si burintik geus cuak ciak wae tuh he.. he..

    Posted by on2hood | 19 Agustus 2008, 4:38 pm
  545. Alhamduluillah simkuring dipangumbaraan aya dina kawilujengan, kumaha kang On2hood kbrna?, sanes kunaon nya geuningan ari munculna teh ngan sebentar pisan.

    salam dr peuntas

    Posted by U Syamsuha | 20 Agustus 2008, 7:08 am
  546. Damang abdi mah kang On2hood :)

    kumaha diditu daramang?

    Greeting from across the sea :)

    Posted by Nenen Gunadi | 20 Agustus 2008, 7:57 am
  547. Kang Zoen, tampilan blogna tambah sae :)

    Sukses!

    Posted by Nenen Gunadi | 20 Agustus 2008, 7:59 am
  548. Kang Zoen , ari papalidan ban2nan (arung surakatiga) pelaksanaannya besok ulah hilap dibadikeun teras pajang photona di blog ieu, sanes kunaon sakatenan promosi wisata kanu sanesna yen dikuningan teh seueur kaenehan (wisata) anu kudu ku urang sadaya dikenal, sebagai info dari pun rayi pesertanya hampir 1000 orang, pun anak sareng rerencangannana ngahajakeun ti banfung ka kuningan ayeuna nuju diperjalanan tos di majalengka,

    Salam kanggo sadayana, haturnuhun sateuacana kanggo kang Zoen.

    Posted by U Syamsuha | 23 Agustus 2008, 8:22 pm
  549. baraya sadaya, abdi teh ti kuningan oge, aya nu gaduh sejarah galaherang heunteu,

    Posted by juju | 24 Agustus 2008, 11:34 am
  550. abdi ngantasan jawabannya nuhunkeun di kintun ka, y_sas2003@yahoo.com.
    haturnuhun………………………….

    Posted by juju | 24 Agustus 2008, 11:38 am
  551. Assalamu ‘alaikum Wr Wb

    Saudara2-ku, seiman dan setakwa. Sebentar lagi kita akan menyambut bulan suci Ramadhan 1429 H.

    Mari kita Senantiasa Setting NIAT,

    Upgrade IMAN,

    Download SABAR,

    Delete DOSA,

    Approve MAAF & Hunting PAHALA, …

    Agar Kita Getting GUEST LIST Masuk SURGA-Nya.

    Pulang ke kampung SURGA Yuuukkk!!!!

    Pakai Mobil JIHAD yang Berbahan Bakar ISTIQOMAH,

    Dengan Sopir KEIKHLASAN,

    Lewat Jalan IMAN,,

    eeiittt!!.. Jangan Lupa bawa Peta QUR”AN & SUNNAH,

    juga Bekal TAQWA…..Semoga Qta ketemu disana.

    Kini Ramadhan insya Allah akan tiba sepekan lagi,

    dengan kerendahan hati maafkanlah segala

    kesalahan. MARHABAN YA RAMADHAN.

    “Allahumma Baariklana fi Rajaban wa Sya’ban Wa Balligna Ramadhan”

    Selamat mempersiapkan diri tuk sambut ibadah puasa 1429 H.

    Mari kita kuatkan Iman, bersama menyongsong Bulan penuh Rahmah,

    Maghfirah dan Berkah.

    Wass….

    U. Syamsuha

    Posted by U Syamsuha | 25 Agustus 2008, 8:44 pm
  552. Assalamualikm Wr.Wb.
    Kang Uha, wilujeng mapag Bulan Ramadhan, mudah-mudahan diparinan kakiatan lahir bathin.
    Kang Uha mah meni ku tiasa ngarangkai kata, janten patuah kasadayana. Wawasan elmu agamana teh matak waas. Abdi mah teu tiasa. Asa nuju diwejangan ku Pak Ustad. Hatur Nuhun….
    PILKADA SUMSEL…….Tong hilap milih Cagub Sumsel teh anu pantes sareng layak janten pamimpin.

    Wassalam :

    Icuk Yunadi, Jakarta Timur

    Posted by Icuk Yunadi | 28 Agustus 2008, 12:11 pm
  553. Wa`alaikumsalam Wr Wb.
    Kang Icuk sami-sami urang papag bulan anu sae teh ku kahadean pikeun eunteung urang mayunan sasih diluar Ramadhan.
    Kang Icuk mah tiasa wae etamah etang-etang tukar pikiran da bahasana oge kengin
    mupurian saupamina Ustad menyampaikan kultum Subuh anu satiap dinten/enjing di Masjid Komperta (Komplek Pertamina) Plaju.

    Dupi perkawis Pilkada upami teu lepatmah ping opat Sep 08, mangga Kang ku simkuring & kel anjuran Kang Icuk bade diperhatoskeun pisan, da leres pisan kedahna kitu urang dina milih pamimpin teh anu bakalan tiasa mawa urang sakabeh kana kemajuan / kasaean dina sagala widang.

    salam merdeka

    Posted by U Syamsuha | 28 Agustus 2008, 1:33 pm
  554. Kanggo Kang Ikin sakulawargi wilujeng ngajalankeun ibadah shaum, neda sihapunten lahir sinareng bathin. Mugi-mugi ibadah shaum urang ditampi ku Allah swt. Amin.

    Posted by Rastono | 28 Agustus 2008, 4:27 pm
  555. Wilujeung PILKADA di Sulsel, sami di Kuningan oge tos haraneut bade PILKADA
    Wilujeung ibadah saum kasadayana, hapunteun pribados sakulawargi
    urang bbeureusih heula kanggo mapag bulan suci

    Haturnuhun

    Posted by Dadang Pakembangan | 28 Agustus 2008, 5:33 pm
  556. Hatur nuhun Kang Uha, Kang Rastono, Kang Dadang :
    Sami-sami, wilujeng mapag sasih shaum. Mudah-mudahan urang diparinan kakiatan lahir batin. Amien…….

    Kang Rastono, kumaha rencana Reuni teh? Mudah-mudahan cios nya. Pami tiasa mah ulah santek teuing saentos lebaran..
    Diantos wartosna!

    Posted by Icuk Yunadi | 28 Agustus 2008, 8:09 pm
  557. Marhaban Ya Ramadhan.

    Kang Dadang teh bagea tos lami kamana wae ?, tapi sanajan kumaha oge raos nuaya pikeun Kang Dadang mah kulantaran caket kalembur “munggah di kuningan jigana panginten nya”.
    Kang sanes Sulsel tapi Sumsel alias Sumatera Selatan

    salam kanggo kasadaya

    Posted by U Syamsuha | 28 Agustus 2008, 8:15 pm
  558. Marhaban Ya Ramadhan.

    Kang Dadang teh bagea tos lami kamana wae ?, tapi sanajan kumaha oge raos nuaya pikeun Kang Dadang, Kang Icuk sareng anu sanesna mah kulantaran caket kalembur “munggah di kuningan panginten nya”.
    Kang Icuk semoga sakses reuniannya.
    O…iya kumaha alumni SMAKOS ………? ditunggu juga wartosna.

    Kang sanes Sulsel tapi Sumsel alias Sumatera Selatan

    salam kanggo kasadaya

    Posted by U Syamsuha | 28 Agustus 2008, 8:28 pm
  559. Aya yeh nugaduh sajarah Galaherang, ari ce Juju teh urang mana….. tinagrek apa tiBunikerta, ti Curupawon atanapi ti Pabuaran …….. tepang ka Pak Dimyati ?

    Posted by Mr. T | 30 Agustus 2008, 7:21 am
  560. saderek sadaya..wilujeng ngajalankeun ibadah shaum..mugi2 urang sadaya kenging kaberkahan dina bulan nu suci ayeuna….Amien..
    ayeuna ngadongeng bulan puasa ah…
    taun 85an sampe ka taun 90an baheula di lembur si kuring luragung ari rek munggahan kieu sok rame di pasar.si kuring sok hayang milu riweuh mun si ema balanja ka pasar..Jenatna si bapa(mugi sing dicaangkeun alam kuburna..jadi sedih inget jaman baheula..) sok nitah si kuring ngabantuan mawa balanjaan si ema ti pasar.Biasana si ema sok meuli hayam kampung jago,da keukeuh bapa mah tara ngadahar hayam negeri..teu ngeunah cenah.lauk hayam sok di opor keur saur poe kahiji..tapi biasana geus liwat ti 3 poe mah,lumpat deui si kuring ari jam 2 peuting meuli goreng kentang/goreng dage haneut da di lembur si kuring loba nu dagang gorengan keur sahur.di pasar si ema sakalian meuli lauk asin sepat,beulahan tawes,teri,cumi,kadang sok meuli gakser oge..(apal gakser?)sabulaneun..da ari buka puasa kudu oge aya lauk nu arasin kitu,jeung kudu aya coel sambel..
    Insya alloh si kuring mun teu pakupis ku gawean rek ngadongeng aktivitas bulan puasa di lembur jaman baheula…nu sejen oge diantos ah dongengna..mih bernostalgia..
    Sakali deui neda dihapunten bilih aya kaleupatan nulis,aya aksara nu teu mernah..urang sucikeun hate nyanghareupan bulan ramadhan…MARHABBAN YAA RAMADHAN….

    Posted by Agah | 30 Agustus 2008, 9:14 am
  561. Kang Agah, asa ku waas nya pami emut jaman kapungkur teh. Sigana mah Kang Agah saumuran sareng abdi. Tahun 85-90 an mah abdi oge masih di lembur, di Garajati ciwaru. Ngan ari abdi mah ka pasar Luragung paling saminggu sakali pas dinten pasaranna dina Minggu.
    Teu hilap pami teu acan puasa mah sok nyejakeun meser hucap, tahu nu haneut sareng sate mang Dero.
    Eta mah pangalaman jaman kapungkur, sateuacan taun 90 an.
    Wilujeng puasa ka sadayana wargi Kuningan di mana bae ayana.
    Wassalam :
    Icuk yunadi, @jakarta timur@

    Posted by Icuk Yunadi | 30 Agustus 2008, 4:27 pm
  562. Nambihan dongeng Kang Agah ti Luragung

    Sami dikampung abdi oge kitu Kang Agah, malihan upami tos sholat tarawih sok aya dahareun/wedang anu disayogikeun ku warga secara bergiliran
    abdi emut nuju alit parebut buras, papais, raginang, opak jeung sajabina
    kitu panginteun tradisi kapungkur nyambut bulan suci

    kumaha tah dongeng Kang Uha di Winduhaji jaman baheula

    Posted by Dadang Pakembangan | 1 Séptémber 2008, 6:39 am
  563. Jigana teu benten di Winduhaji oge sapertos di tempat anu sanesna, ari parebut dahareun/wedang sok resep we nuaya.

    salam kasadayana

    Posted by U Syamsuha | 1 Séptémber 2008, 7:39 am
  564. kang icuk,kang dadang,kang syam,
    dinten ieu nincek dinten kahiji shaum…
    @kang icuk: leres,mun bade munggahan eta hucap ma enting nu di pojok jalan ka arah ciwaru sok rame..komo mun nincak poe pasar luragung rebo&minggu.diadukeun sareng sate ma dero (kapungkur taun 80an pang juarana,ayeuna mah eleh ku sate penjol….)tempatna oge gigireun tempat hucap ma enting,trus gigireunna tempat tahu si enci.wah pokona mah ngajajar we arah ka ciwaru.ke sakeudap..kang icuk apal ka toto urang garajati?putrana pa ulis manten?
    @kang dadang&kang syam:leres saatos tarawehan sok aya tadarus teras unggal wengi sok aya kanggo ngawedang…biasana mah buras,rampeyek,kopi,seupan boled..ah saaya2.kanggo wedangeun biasana muter tiap bumi..tapi di si kuring aya deui wedang jilid II pami kanggo nu jidor(nguriling nabehan genjring,jidor ti mulai tabuh 2 wengi kanggo ngagugahkeun saur)..teu acan aya dangdutan jiga ayeuna di dorong ku gorobak.da waktos si kuring SD sok ngiring muter mawa patromak..
    Dongeg deui ah,
    Poe kahiji,
    Biasana sakola sok pere saminggu ari jaman baheula mah..aya kagiatan pesantren ramadhan..ah,da baong tara ngiluan..ari alesana teh, pan di lembur oge sok ngiluan pangajian ka pa ketib ari tos tarawehan,akhirna ku guru (kusabab jarang siswa nu datang ka pasantren ramadhan..bari jeung guruna oge hoream meureun)akhirna diberean buku kagiatan siswa.mih khotibna tanda tangan unggal taraweh&subuh.teu eleh akal eta tanda tangan di tiron terus gutrur we ditandatangan ku sorangan…duh gusti..ngaranna oge budak nya…
    poe kahiji biasana sholat subuh sakalian jalan-jalan biasana sok disebut (JJS=jalan2 subuh)da rame atuh nu sejen oge ti tiap masjid jalan2 oge…balik jalan2 subuh kira2 jam 6.30an sok ngaggoleah heula ngaleumpengkeun cangkeng sakalian ngaleungitkeun katunduh.sare teh parat tepi ka lohor,mandi sakalian ka masjid.balik bareng jeung babaturan mulai paciweuh ka lamping/kebon awi.neangan awi keur bebeledugan….cag!!!

    Posted by Agah | 1 Séptémber 2008, 10:57 am
  565. Kang Agah wilujeng tepang, mani panjang lalakon keur budak teh jigana saupamina disusun kengin meureunan sabukueunmah komo deui perkawis bebeledugan di bahas wah jigana bakalan reme tur pikaseurieun wungkul.

    Posted by U Syamsuha | 1 Séptémber 2008, 11:57 am
  566. Kang Agah, ka Toto putrana pak ulis manten, pasti apal. Ngan ari abdi mah Garajatina palih kidul. Kaleresan abdi sakolana saangkatan sareng lanceukna toto. Panginten ari Toto mah teu pati apaleun ka abdi.

    Ari Kang Agah, padumukan ayeuna dimana kitu? Abdi kaleresan di Jakarta. Nya sataun dua kali mah sok nyejakeun ka lembur, sono…

    Posted by Icuk Yunadi | 2 Séptémber 2008, 10:38 am
  567. Punten atuh Akang ge ngiring ngobrol meni rame yeuh geuningan , Kang Uha emut keneh geuning kana bebeledugan teh, nu di damel na tina awi bitung ,teras di eusian minyak tanah , di tiupan terus tos kitu di sundut ! Beledug nya kapireng na teh, jigana moal kaalaman deui nu samodel kitu mah nya kang , komo mun pareng bulan puasa
    da etamah ti saban lembur kapireng na teh , BELEDUG…BELEDUG.
    Di Pakembangan + Luragung aya kitu Bebeledugan ?
    Nepangkeun kang Agah Abdi ti Garawangi, pami karuhun mah ti Cimindi Balong kuloneun Pagundan tea, mung ayeuna kabantun ku Istri di Desa Citiusari, masih keneh Kec. Garawangi. Tos heula ah , wilujeng netepan Shaum bae, hatur nuhun.

    Posted by mamanwahyu | 8 Séptémber 2008, 9:15 pm
  568. Bagea oge kang maman,
    sadayana…masih shauuumm???eh,geuningan sepi nya…keun ah,si kuring ngantosan heula peminat dongeng jaman baheula keur masih dilembur basa ngalalakon bulan puasa..wah pabeulit nya?
    kieu we…si kuring rek neruskeun carpon pami seueur nu ngamonitor/resep ngalamun jaman baheula..masih aya 2mingguan deui kanggo ngadongeng..gituh..brik..brik..gituh..ganti rojer…..(aya dongengna oge jaman nge-brik,ti beres taraweh nepi ka saur)
    cag!!!

    Posted by Agah | 10 Séptémber 2008, 8:54 am
  569. Muhun kang Agah, sababaraha taun katutang mah, nuju maceuh ku ngebrik + rojer..
    da eta mah ari tos brik …brik..teh da poho atuh ka waktu , seueur rerencangan jaman eta mah , rojer..ganti..keur kaon di dinya, bagi atuh kopina..ganti……tolong yang di sebelah kulon lagunyah jangan yang itu saja ..rojer …..ganti…. , kitu sanes jaman eta teh kang Agah ?
    Hilap kang Agah , sok nyeungeut Bebeledugan jaman baheula ? rame pisan nya kang , BELEDUG…..BELEDUG…….BELEDUG….patembalan sorana, jeung tatangga kampung, kungsi abdi mah nuju niupan liang bebeledugan , naaa…eta mah, bebeledugan na ngajebrus , haseup panas nyebrot kana beungeut, halis nepi ka galing , tapi da teu kapok nuju alit mah nya kang sanaos tos kitu oge, duka tah kang Agah sok kitu henteu, tos ah …. ke deui .

    Posted by mamanwahyu | 10 Séptémber 2008, 5:02 pm
  570. Kanggo Kang Mamat

    Upami Senen dugi ka Jumat abdi aya di Cikarang (damel)
    dinten Sabtu + Minggu aya di Kuningan kota (keluarga), kadang2 sok nyejakeun ka lembur ka ibu.
    Lembur asli abdi ti Desa Kutakembaran (Blok Kopocondong)
    jelasnamah abdi anak Pa Haji Sukardi almarhum anu kawit ti Parakan

    Kitu panginten supados teu pareumeun obor

    Posted by Dadang Pakembangan | 10 Séptémber 2008, 5:17 pm
  571. di rojer gituh kang maman….sami si kuring oge malah nepi ka beulah awi beledugna saking ku hayang tarik sorana da embung eleh ku tatangga, jadina eta ditambahan karbitna sing loba..na atuh…meureun loba teuing..ari beledug teh beulah awi na…heu..heu..dasar bolon..gitu ganti..geujlig..

    Posted by Agah | 11 Séptémber 2008, 8:10 am
  572. lokh kok jd begitu ja

    Posted by ocha | 12 Séptémber 2008, 1:14 pm
  573. Kanggo kang T.Saidin ,punteun kang ,neupamgkeun abdi Mamat ti kuningan desa parakan,
    bade tumaros soal lowongan pekerjaan janteun QC,
    kumaha carana, naon bae syaratna ,kamana ngirim CV na,

    Wasalam
    Mamat

    Posted by Mamat Rohimat | 15 Séptémber 2008, 2:14 pm
  574. Haturan Kanggo teh Maudy K,neupangkeun abdi mamat ,ti desa parakan, kec.maleber ,bangga euy aya artis asli ti kuningan dan tidak sombong ,mudah mudahan karir na leuwih maju ,rumah tangga na langgeung sampe kakek nenek, tidak seperti yang diberita.
    haturnuhun teh maudy

    Wasalam
    Mamat

    Posted by Mamat Rohimat | 15 Séptémber 2008, 2:21 pm
  575. Teh nenen g ,salam kenal ,saya mamat ti parakan,
    kumaha damang …? usum naon di kanada teh,

    Thanks
    Mamat

    Posted by Mamat Rohimat | 15 Séptémber 2008, 2:28 pm
  576. Rojer….ganti … kang agah meni hayang seuri kuring mah euy , eta da meni sami, kacipta nya karbitna sagede endog , peledug haseupna ngebul , beledug sora meni ngabeledug tapi ieu mah sorana rada ngangeber, naaa.. atuh ari di tingali teh sakadang awi bitung geuning geus beulah jadi dua, aduuh kabayang pisan jaman eta nya kang Agah..rojer…. ganti …. keceweww.., Kang Agah yuswa teh sabaraha taun nya ? abdi lahir taun 70an, jigana lanceuk kls kang agah teh.sok ameng ka Cimindi Balong teu kang Agah, eta nu palih kulon eun Pagundan tea kapungkur mah sering aya maen bal geuningan.
    Kang Dadang Pakembangan kumaha kabarna, oge ka kang Uha nu aya di peuntas damang kitu ? iraha mulih yeuh kahade bilih telat mulih ke teu kabantun lebaran .

    Posted by mamanwahyu | 15 Séptémber 2008, 7:04 pm
  577. Kang Ma2nwahyu Alhamdulillah simkuring di sebrang sae.
    Mudik yu ach mudik insya Allah ping 25 ti palembang kaleresan seueuran alias konpoi sareng rombongan anu bade ka jawa tengah/timur.

    Salam kanggo kasadaya wilujeng shoum z.

    Posted by U Syamsuha | 15 Séptémber 2008, 9:08 pm
  578. Joke Dari milis tetangga

    Bahayanya lagu anak-anak!!

    1. “Balonku ada 5… rupa-rupa warnanya… merah,kuning, kelabu..merah
    muda dan biru..meletus balon hijau, dorrrr!!!”
    ==> Perhatikan warna-warna kelima balon tsb., kenapa tiba2 muncul warna
    hijau ? Jadi jumlah balon sebenarnya ada 6, bukan 5 !

    2. “Aku seorang kapiten… mempunyai pedang panjang..kalo berjalan
    prok..prok.. prok..aku seorang kapiten!”
    ==> Perhatikan di bait pertama dia cerita tentang pedangnya, tapi di bait
    kedua dia cerita tentang sepatunya (inkonsistensi) . Harusnya dia tetap
    konsisten, misal jika ingin cerita tentang sepatunya seharusnya dia
    bernyanyi : “mempunyai sepatu baja (bukan pedang panjang)..kalo berjalan
    prok..prok.. prok..” nah, itu baru klop!

    3. “Bangun tidur ku terus mandi.. tidak lupa menggosok gigi.. habis mandi
    ku tolong ibu..membersihkan tempat tidurku..”
    ==> Perhatikan setelah habis mandi langsung membersihkan tempat tidur.
    Lagu ini membuat anak-anak tidak bisa terprogram secara baik dalam
    menyelesaikan tugasnya dan selalu terburu-buru. Sehabis mandi seharusnya
    si anak berpakaian dahulu dan tidak langsung membersihkan tempat tidur
    dalam kondisi basah dan telanjang!

    4. “Naik-naik ke puncak gunung.. tinggi.. tinggi sekali..kiri kanan
    kulihat saja.. banyak pohon cemara.. 2X”
    ==> Lagu ini dapat membuat anak kecil kehilangan konsentrasi, semangat dan
    motivasi! Pada awal lagu terkesan semangat akan mendaki gunung yang tinggi
    tetapi kemudian ternyata setelah melihat jalanan yg tajam mendaki lalu
    jadi bingung dan gak tau mau ngapain, bisanya cuma noleh ke kiri ke kanan
    aja, gak maju2!

    5. “Naik kereta api tut..tut..tut. . siapa hendak turut ke Bandung..
    Surabaya.. bolehlah naik dengan percuma..ayo kawanku lekas naik.. keretaku
    tak berhenti lama”
    ==> Nah, yg begini ini yg parah! mengajarkan anak-anak kalo sudah dewasa
    maunya gratis melulu. Pantesan PJKA rugi terus! terutama jalur
    Jakarta-Bandung dan Jakarta-Surabaya! hahahhaha

    6. “Di pucuk pohon cempaka.. burung kutilang berbunyi.. bersiul2 sepanjang
    hari dg tak jemu2..mengangguk2 sambil bernyanyi tri li li..li..li..
    li..li..”
    ==> Ini juga menyesatkan dan tidak mengajarkan kepada anak2 akan realita
    yg sebenarnya. Burung kutilang itu kalo nyanyi bunyinya cuit..cuit..
    cuit..! kalo tri li li li li itu bunyi kalo yang nyanyi itu orang, bukan
    seekor burung…

    7. “Pok ame ame.. belalang kupu2.. siang makan nasi,kalo malam minum susu..”
    ==> Ini jelas lagu dewasa dan untuk konsumsi anak2! karena yg disebutkan
    di atas itu adalah kegiatan orang dewasa, bukan anak kecil. Dikarekanan
    balita belom boleh maem nasi, jadi gak pagi gak malem ya minum susu!

    8. “nina bobo oh nina bobo kalau tidak bobo digigit nyamuk”
    ==> menurut seorang psikolog anak: jadi sekian tahun anak2 indonesia
    diajak tidur dgn lagu yg “mengancam”

    9. “Bintang kecil dilangit yg biru”…
    ==> Bintang khan adanya malem,lah kalo malem bukannya langit item?

    10. Ibu kita Kartini…harum namanya.
    ==> Namanya Kartini atau Harum ?

    11. Pada hari minggu..naik delman istimewa kududuk dimuka.
    ==> Mengajarkan hal yang tidak sopan … muka kok didudukin, etikanya mana?

    12. Cangkul-cangkul, cangkul yang dalam,menanam jagung dikebun kita..
    ==> kalo mau nanam jagung,ngapain dalam-dalam emang mo bikin sumur ?

    13. Potong bebek angsa.. Masak di kuali … Nona minta dansa..
    ==> anak kecil koq ngebahas nona yang minta dansa, itu urusan bapaknya

    14. Burung Kakatua..Nenek sudah tua, giginya tinggal dua
    ==> dari kecil sudah diajarin ngeledek neneknya

    15. Dua mata saya yg kiri dan kanan..satu mulut saya tidak berhenti makan.
    ==> kalo mau mandi atau tidur tetep sambil makan ?

    ============ ========= ========= ========= ========= =========
    Tak seorang pun sempurna. Mereka yang mau belajar dari kesalahan adalah
    bijak. Menyedihkan melihat orang berkeras bahwa mereka benar meskipun
    terbukti salah

    salam dr sebrang

    Posted by U Syamsuha | 15 Séptémber 2008, 9:24 pm
  579. Kang U Syamsuha,

    laguna tos di gentos ku plesetan ,ucok bangun sitorus mandi, simatupang menggosok gigi,pasaribu membantu ibu membereskan tempat tidurnya

    Posted by Mamat Rohimat | 16 Séptémber 2008, 2:06 pm
  580. BILA IBUNDA BOLEH MEMILIH
    Kiriman sahabat, semoga menjadi renungan kita betapa besar kasih
    dan sayangnya beliau kepada anaknya
    semoga dapat diambil hikmahnya

    BILA IBUNDA BOLEH MEMILIH

    Anakku…
    Bila ibu boleh memilih
    Apakah ibu berbadan langsing atau berbadan besar karena mengandungmu
    Maka ibu akan memilih mengandungmu?
    Karena dalam mengandungmu ibu merasakan keajaiban dan kebesaran Allah
    Sembilan bulan nak…
    engkau hidup di perut ibu
    Engkau ikut kemanapun ibu pergi
    Engkau ikut merasakan ketika jantung ibu berdetak karena kebahagiaan
    Engkau menendang rahim ibu ketika engkau merasa tidak nyaman, karena
    ibu
    kecewa dan berurai air mata

    Anakku…
    Bila ibu boleh memilih apakah ibu harus operasi caesar, atau ibu harus
    berjuang melahirkanmu
    Maka ibu memilih berjuang melahirkanmu
    Karena menunggu dari jam ke jam, menit ke menit kelahiranmu
    Adalah seperti menunggu antrian memasuki salah satu pintu surga
    Karena kedahsyatan perjuanganmu untuk mencari jalan ke luar ke dunia
    sangat ibu rasakan
    Dan saat itulah kebesaran Allah menyelimuti kita berdua
    Malaikat tersenyum diantara peluh dan erangan rasa sakit,
    Yang tak pernah bisa ibu ceritakan kepada siapapun
    Dan ketika engkau hadir, tangismu memecah dunia
    Saat itulah…
    saat paling membahagiakan
    Segala sakit & derita sirna melihat dirimu yang merah,
    Mendengarkan ayahmu mengumandangkan adzan,
    Kalimat syahadat kebesaran Allah dan penetapan hati tentang junjungan
    kita Rasulullah di telinga mungilmu

    Anakku…
    Bila ibu boleh memilih apakah ibu berdada indah, atau harus bangun
    tengah malam untuk menyusuimu,
    Maka ibu memilih menyusuimu,
    Karena dengan menyusuimu ibu telah membekali hidupmu dengan
    tetesan-tetesan dan tegukan tegukan yang sangat berharga
    Merasakan kehangatan bibir dan badanmu didada ibu dalam kantuk ibu,
    Adalah sebuah rasa luar biasa yang orang lain tidak bisa rasakan.

    salam,

    u.syamsuha

    Posted by U Syamsuha | 19 Séptémber 2008, 11:12 am
  581. saminggu deui lebaran euy….asa bada mun cek urang luragung mah ..heuheu..dug..dulugdug..dug.dugduug….takbiran ayeuh2han bari pawai oncor/obor.

    Posted by Agah | 20 Séptémber 2008, 9:51 am
  582. kang Agah ….? enya euy mani waas nya mun ngadenge bada teh, nu dijakarta sok geura hayang balik ka leumbur wae , tapi keur nugguan THR yeuh ,

    Posted by Mamat Rohimat | 20 Séptémber 2008, 1:39 pm
  583. piraku kang mamat teu acan dibagi THR?wadeuuuuhhhh…atuh iraha balanjana ari mepet lebaran mah…baheula mah ari lebaran nu pangramena toko baju rada alus teh di kuningan “TOKO PRAPATAN”..anu gigireun citamba.si kuring baheula sok diajak ku jenatna si apa kadinya mun teu kaburu balanja ka cirebon teh…euuuhh jadi inget deui,persis ayeuna si kuring nungtun budak meuli baju keur budak..nu diinget teh ngan ukur keur budak…jigana si kuring oge teu jauh ti kieu perasaan si apa+si ema nya…nuhun nya apa+ema…abdi teu tiasa mulang tarima ngan ukur du’a mugia sing digentos ku mangrewu-rewu pahala ti Alloh..Amien.

    Posted by Agah | 22 Séptémber 2008, 9:41 am
  584. Atos kang Agah mung tos seep deui ,maklum barudak mah sok hayang paloba loba baju lebaran teh, Saya ti tahun 1984 masuk jakarta, jadi teu patos inget kana balanja lebaran di pasar baru teh,

    Posted by Mamat Rohimat | 22 Séptémber 2008, 3:52 pm
  585. Wilujeng bermudik ria kang U. Syamsuha, mugi salamet di perjalanan, Amien.

    Posted by mamanwahyu | 23 Séptémber 2008, 6:40 am
  586. pa maman iraha mudik? ngangge naon mudikna?

    Posted by yani | 23 Séptémber 2008, 9:18 am
  587. Assalamuallaikum wr wb,

    Para wargi sadayana anu bade Mudik bilih perlu kendaraan tacan gadunh tiket angkutan Mudik tiasa hubungi 081381741259, jenis kendaraan Kijang thn 2000 sareng L300. jurusan Cirebon, Kuiningan.

    Mariiiiiiii Mudiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkkk

    Posted by Mr.T | 23 Séptémber 2008, 3:43 pm
  588. Haturnuhun kang pido`ana insya Allah abdi angkatna ti bumi ping 25 saentos subuh,
    upami info ti rerencangan anu tos uwih tipayunmah saurna jalan lintas sumatra (lintas timur) sae, pamugi urang tiasa pendak kopi darat sareng kang zoen + nu sanesna.

    Assalamualaikum Wr Wb
    Punten mayunan kanggo kasadayana,
    Hibar Kabingah Narawangan Diri-diri Insan Dipoenan Fitri, Hilap Mugia Lubar, Dosa Mugia Bebas, Wilujeng Boboran Syiam 1429 H Minal Aidzin Wal Faidzin, Rereged Lahir Sareng Bathin Urang Pada Bebaskeun.

    Wassalamualaikum Wr Wb
    u. syamsuha & kel / palembang

    Posted by U Syamsuha | 23 Séptémber 2008, 9:53 pm
  589. Insa allah dinten jumat sonten, akang ti Gambir kana kareta api, kaleresan tos aya tiket ti awal puasa oge, wilujeng boboran Syiam 1429 H, hapunten tina samudayaning kalepatan, hatur nuhun pak Yani bilih diperyogikeun no HP.081317761672.

    Posted by mamanwahyu | 24 Séptémber 2008, 6:59 am
  590. Kang U.Syamsuha, kang Dadang , Pakembangan, kang Agah, sareng ka sadaya wargi Kuningan,utamina ka LEMBUR KURING, WILUJENG BOBORAN SYIAM 1429 H. Hapunten nu kasuhun tina samudayaning kalepatan . Hatur nuhun.
    Bilih meryogikeun no.HP. Aya di luhur ieu.

    Posted by mamanwahyu | 24 Séptémber 2008, 7:05 am
  591. Wilujeng mudik ka sadaya warga Kuningan nu aya di perantauan.
    Kang Maman, sugan teh mudikna nyandak mobil, abdi bade nebeng, he..he..he..
    Kang Uha, Kang Maman, Kang Zoen,
    Wilujeng Boboran Syiam 1429 H.

    Posted by Icuk Yunadi | 24 Séptémber 2008, 8:19 am
  592. Ka sadaya urang Kuningan anu aya di pangumbaraan, oge khususna anu sering tepang dina Lembur Kuring, simkuring sakulawargi seja nyuhunkeun sihapunten lahir sinareng batin tina saniskanten kakhilafan sareng kaalfaan. Pamugi lingsir galih, lungsur manah, caang bulan opat welas, bersih jalan sasapuan. Sataun urang ngumbara di alam dunya sasasih urang diberesihan di sasih shaum. Mapag balebat Idul Fitri ku guntur qolbu, caang manah, patarema panangan bari saling lubarkeun sadaya bangbaluh ati. Wilujeng Boboran Shaum 1429 H, Taqabalallahu Mina Waminkum, Taqabalallahu Yaa Kariiim, Mohon Maaf Lahir dan Bathin.
    Wilujeng mudik ka kang Ikin, Kang U Syamsuha, Kang Maman, Kang Zoen sareng anu sanesna, punten teu tiasa disebatan hiji-hiji.

    Rastono & Keluarga / 08122373106

    Posted by Rastono | 24 Séptémber 2008, 2:56 pm
  593. mudik……..mudik…………….mudik…………….mani lami euy ngantosan saminggu teh,

    Posted by EKO bali | 24 Séptémber 2008, 4:22 pm
  594. Muhun kang Icuk.. hayuu ah urang mudik, abdi mah kana Kareta Api, kaleresan tos aya tiket ti waktos bade puasa oge, bade kana bus umum teh bilih macet di jalan, ti Cirebon nembe kana bus Luragung Jaya nu muatan na sok padedet ning, panginten kang Icuk ge kantos naek Luragung Jaya nu sapertos kitu nya? dalah di kumaha angkutan Bus ka Kuningan mah teu aya nu Executive , leres kitu kang Icuk ?

    Posted by mamanwahyu | 24 Séptémber 2008, 6:43 pm
  595. Asalamualaikum wr.wb.
    Ngiring ibrung abdi Teh virlian di surabaya. Wilujeng mudik kasadaya wargi kuningan nuaya di pangumbaraan mudah2an lanncar diperjalanan teu aya halangan nuberarti

    Posted by cincin virlian | 25 Séptémber 2008, 9:19 am
  596. Uing can boga tiket uy… hayang mudik, duuh hate geus kumejot aya di lembur, geus kabayang makan Hucap he.. he..

    Salam baktos ka sadaya urang Kuningan, mudah2han abdi tiasa mudik h-1 engke.

    Posted by on2hood | 26 Séptémber 2008, 4:17 pm
  597. Ass…
    saminggu di lembur asa cepet pisan. Dinten ieu tos di jakarta deui. Dinten ieu di korsi panas deui. Dinten ieu siap-siap makan ati hehehehe…
    salam ka sadaya wagi kuningan
    Hidup PERSIB..

    Posted by Abu sulaeman | 6 Oktober 2008, 10:31 am
  598. W 3x.
    muhun nya kang Abu, saminggu teh asa nyerelek pisan , can kamana mana tos kedah lebet damel deui, calik na korsi panas deui, mun aya pakasaban mah damel teh di lembur ngumpul sareng kulawargi , tada teuing nikmat na ngumpul sareng kulawargi teh , taya babandingan na.
    Baaallllllliiiiiiiiikkkkkkkk deui baaallllliiiiiikkkkkk deui ka Jakarta,
    tangkal artos urang mah di jakarta nya kang Abu, kang Icuk, Kang Dadang, sabar hate nyanghareupan kota Jakarta nu sarwa panas.

    Posted by mamanwahyu | 6 Oktober 2008, 11:46 am
  599. Awalna ngarasa aral mangkat ka Jakarta pas Bada mah, jalma2 pada marangkat, nya ngahaja magkat ka Jakarta kana Kandaraan Panjang sadatangna ka Jakarta….

    Blak… awak nangkarak na alas samak, awak asa nahnay, hanaang, mastaka tanggah, mata ngarakacak narawaang, waas nyawang basa jalan-jalan nyaba ka tatanggan, sasalaman ka sababaraha jalma… nya pan Bada , sasalaman ka Mamah ngadatangan makam Bapa. Matak waas…

    Selamat Bada ka sadayana… Mohon Maaf Lahir Bathin….

    Posted by on2hood | 6 Oktober 2008, 4:34 pm
  600. Leres kitu cep On2hood, komo akang mah angkat ti lembur tabuh 22.00 dongkap ka Jakarta tabuh 7.00, aduhmeni kacida capena, macet jeung macet sapanjang jalan teh, mana tabuh 8,00 teh kedah tos lebet damel , asa teu narik napas napas acan akang mah dinten ieu teh, waregah emut ka palebah dinyana mah, tapi dalah di kumaha pan tangkal artos urang mah di Jakarta , leres kitu cep On2hood ?

    Posted by mamanwahyu | 6 Oktober 2008, 4:54 pm
  601. Panginten sing sabar wae nya. Da kieu ari janten padamel mah. Cuti didamel teh mung sababaraha dinten. Kanggo ka Abu, Maman, On2Hood, Wilujeng didamel deui. Menjalani aktivitas sapertos biasa.

    Posted by Icuk Yunadi | 7 Oktober 2008, 5:12 pm
  602. Halah eta Kang Icuk Geuning… Damang Kang? Ka Kuningan teh Uing mah hilap teu meser Hucap Uy… he.. he..
    Oge eta ari Mamahwahyu palih mana di Jakartana? cikan ari caket mah kiriman “Hucap” yeuh ka Abdi di Cengkareng he.. he..

    Posted by on2hood | 7 Oktober 2008, 7:15 pm
  603. Alah-alah eta urang Jakarta mani rumahuh kitu ningan???? Beu jigana teh mani pabeulit antawis kaperluan keluarga, kapentingan padamelan, hoyong kempel sareng keluarga sareng kedah ka jakarta lebet damel. Euh ni menit-menit-menit sirah teh. Tp kang On2hood, Kang Icuk, Kang Maman, Kang Abu anu penting mah urang niatan ibadah we kanggo nyumponan kabutuhan kulwarga, insya alloh geura sadayana baris bluk-blak caang jalan sasapuan, malah ngatur waktos libur sareng pertemuan kulawarga oge insya alloh baris gamblang. Punten sanes mapagahan ngojay ka meri, ieu mah dumasar kana pangalaman pribadi we….. Wilujeng daramel deui yeuh kanggo sadaya urang kuningan di pangumbaraan………… Salam baktos ti Bandung.

    Posted by Rastono | 8 Oktober 2008, 9:23 am
  604. Kanggo Pak Icuk di jakarta na dimana?

    Posted by Abu sulaeman | 8 Oktober 2008, 10:41 am
  605. Abu, abdi teh di Jakarta na di Cijantung. Diantos kintunan emailna ka abdi : icuk_yunadi@yahoo.co.id

    Posted by Icuk Yunadi | 8 Oktober 2008, 6:09 pm
  606. oh…pami hoyong hucap mah nyarios atuh ti kapungkur panginten dikintun , bade sabarahaeun hucapna ?
    linggih akang mah di klender jak tim, pami damel mah di kebon sirih , caket indosat.
    leres kitu kang icuk,dug tinetek damel teh, iraha atuh urang gaduh pakasaban nu rada merenah di lembur teh ?
    darrameeeelllllllll

    Posted by mamanwahyu | 8 Oktober 2008, 7:59 pm
  607. Kang Maman, hoyong hucap…. masih aya ?

    Ari tos nyarios kagahareun sok langsung hoyong… komo kana gemet …. he..he..

    Posted by Nenen Gunadi | 9 Oktober 2008, 6:24 am
  608. Sanes ngalelewe
    Pribados oge ari tos kalamian teuning di lembur teh sok berat mangkat deui ka kota teh, bruh breh kasumpekan di kota, hoream jeung rea2 deui anu matak sress
    Tapi dalah dikumaha pakasabanan urang Kuningan mah jiganamah umumna kudu incah ti lembur kalebet pribados
    Tos sababaraha kali nyobian buka usaha di Kuningan, hasilna rugel jeung rugel bae
    Upami di perhitangkeunmah masih aya langkungna di kota sanaos teu mernah oge
    Leres saur Kang Rastono, urang niatan bae ibadah, tos diaturna kieu kunu Maha Kuasa
    Urang Kuningan kudu incah ti lemburna, smentara kota Kuningan pinuh ku jalmi ti luar
    Minal Adz. . . w. hapunten kasadayana, pribados nembe nonghol

    Posted by Dadang Pakembangan | 9 Oktober 2008, 7:31 am
  609. nENG neNDY Geuning hoyong hucap oge nya ? ke atuh ku akang di pang meser keun ka ceu ani urang cimindi balong , meni raos pisan hucapna , seneng kana gemet oge nya ? mun nyarios ti kapungkur atuh panginten ku akang di kintun ka Canada. hmm..hmm… raosssss.

    Posted by mamanwahyu | 9 Oktober 2008, 10:29 am
  610. Punten, bade ngiringan atuh…Bade Tumaros wae kinten2 aya Alumnus SMANDA aruji kartawinata 16 lulusan tahun 1994 henteu nya? Hoyong papendak wae…rizalthegreat@yahoo.com

    Posted by Rizal | 9 Oktober 2008, 4:44 pm
  611. Kang Uha, kamana wae. Tos lami teu muncul – muncul. Jigana mah sibuk nya, sibuk mudik, sibuk lebaran. Sok ah diantos deui….

    Posted by Icuk Yunadi | 12 Oktober 2008, 9:04 am
  612. yeuh di garawangi aya tahu… kanggo hucap mah enak. moal aya di kanada tahu mah…?????

    Posted by aan | 13 Oktober 2008, 9:07 am
  613. mohon infonya hasil PILKADA Kuningan, ada yang tahu hasil updatenya? sok share atuh kang/teh

    Posted by dadang | 13 Oktober 2008, 9:28 am
  614. wilujeng tepang deui kasadayana , kumaha daramang ? syukur pami damang mah, sok atuh geura ramekeun deu lembur kuring teh , salam kasadayana.

    Posted by mamanwahyu | 13 Oktober 2008, 10:29 am
  615. ngiring silaturahmi aahhhhhhh…..

    Posted by B4R3T | 14 Oktober 2008, 1:20 pm
  616. mangga linggih kalebet..! Salse sakedik ayeuna mah

    Posted by lemburkuring2007 | 14 Oktober 2008, 1:32 pm
  617. Kanggo Pak Rastono eta di bandung na dimana. Hugan bae pas aya liburan ka Bandung tiasa mampir

    Posted by Abu sulaeman | 14 Oktober 2008, 2:51 pm
  618. Hasil PILKADA pasangan Arochman menang telak…..kang

    Posted by kusna | 15 Oktober 2008, 4:25 pm
  619. teh nenen wilujeung tepang, masih di canada?

    Posted by kusna | 15 Oktober 2008, 4:26 pm
  620. Haturan Kumaha daramang ? Kang Asep Darma, dupi di Darmana teh di mana? Dupi Kang Jaja Bewok di mana deuih? Kang Uha mah dipeuntas nya.? Kang On2hood di Jalaksana teh di mana, dupi ayeuna di Bandung/Jakarta.
    Kang T. Saidin Insya Allah salam kanggo Kang Arif sareng Teh Dede didugikeun deui. Kaleresan enjing Saptu 10 November 2007 bade ngayakeun silaturahmi di bumina.
    Haturan Kang Aceng (urang Manis Lor) Kumaha Damang?

    Salam tepang oge kanggo putra Cipakem. Kunaon atuh bet tunggara Kang..! He.hee.!
    Nu teu acan katoel hapunten…! Ieu kopi kabujeng tiis..! Bade ngopi heula. Sok atuh kumaha saena, kanggo jumpa darat teh? Panginten kedah sasadiaan sagala rupina kanggo kaperyogian dina waktosna?.

    Posted by kusna | 15 Oktober 2008, 4:36 pm
  621. Alah-alah eta urang Jakarta mani rumahuh kitu ningan???? Beu jigana teh mani pabeulit antawis kaperluan keluarga, kapentingan padamelan, hoyong kempel sareng keluarga sareng kedah ka jakarta lebet damel. Euh ni menit-menit-menit sirah teh. Tp kang On2hood, Kang Icuk, Kang Maman, Kang Abu anu penting mah urang niatan ibadah we kanggo nyumponan kabutuhan kulwarga, insya alloh geura sadayana baris bluk-blak caang jalan sasapuan, malah ngatur waktos libur sareng pertemuan kulawarga oge insya alloh baris gamblang. Punten sanes mapagahan ngojay ka meri, ieu mah dumasar kana pangalaman pribadi we….. Wilujeng daramel deui yeuh kanggo sadaya urang kuningan di pangumbaraan………… Salam baktos ti Bandung.

    Posted by kusna | 15 Oktober 2008, 4:38 pm
  622. ngiring tumaros ah ka sadayana……… dupi di jakarta teh aya paguyuban/perkumpulan urang kuningan teu………

    Posted by B4R3T | 15 Oktober 2008, 4:58 pm
  623. Ass… wr wb, punten nembe ngiring nimbrung deui, betah da di lembur teh di kuningan(winduhaji) 10 dinten teu karaos ditambih 10 dinten di bandung, nembe dongkap deui ka palembangna kamari dina dinten sabtu.

    Salam kanggo wargi sadaya

    Posted by U Syamsuha | 20 Oktober 2008, 7:53 pm
  624. hayu urang ramekeun deui…….

    Posted by mamanwahyu | 20 Oktober 2008, 10:04 pm
  625. Kang Uha wilujeng gabung deui.

    Posted by Icuk Yunadi | 22 Oktober 2008, 1:00 pm
  626. Pak Icuk aya oge anu ti garajati eta kang nana trisna. Apal teu? Anu bumina palih kaler

    Posted by Abu sulaeman | 22 Oktober 2008, 2:05 pm
  627. Wilujeng kang Icuk, kumaha wartosna damang ?, salam kanggo urang kuningan anu nuju di betawi.

    Posted by U Syamsuha | 23 Oktober 2008, 7:17 am
  628. Wilujeng kang Icuk, kumaha wartosna damang ?, salam kompak kanggo sadaya urang kuningan anu nuju di betawi.

    Posted by U Syamsuha | 23 Oktober 2008, 7:19 am
  629. Alhamdulillah, Kang Uha. Damang.
    Hatur nuhun.

    Kanggo Abu, Nana Trisna panginten anu bumina caket Ma Sajat. Rayina ceu Elas. Ari keur alit mah dipanggilna Sena. Leres kitu ?

    Posted by Icuk Yunadi | 23 Oktober 2008, 7:44 am
  630. kang yani , kang agah jang aan , sareng sadayana bae daeramang iyeu teh ?

    Posted by mamanwahyu | 23 Oktober 2008, 11:30 am
  631. Hello…… daramang sadayana ?
    Salam damai :)

    Posted by Nenen Gunadi | 23 Oktober 2008, 11:33 am
  632. Alhamdulillah mani reugreug ari daramang mah, salah kasadayana wilujeng tepang

    nuhun

    Posted by Cacah Kertawangunan | 23 Oktober 2008, 12:37 pm
  633. Kang U.sYAMSUHA TOS ANGKAT DEUI KA pALEMBANG JIGANA MAH , KUMAHA DAMANG ?

    Posted by mamanwahyu | 23 Oktober 2008, 1:36 pm
  634. daramang kang maman. kumaha samulihna? usum hujan deui wae… tiris.

    Posted by aa | 23 Oktober 2008, 1:40 pm
  635. alhamdulillah pa maman damang, tapi kieu lah ayeuna nuju kena imbas krisis geuning, sepi padamelan teh.
    kumaha pa maman masih mulih tiap minggon ka kuningan?

    Posted by yani | 23 Oktober 2008, 3:09 pm
  636. rutin kalembur mah tetep saminggon sakali, tapi ping 24 ayeuna mah duka mulih duka henteu da nuju seuseur padamelan ieu teh , di kantor nuju lay out ruangan , saptu ,minggu teh kedah lebet. muhun a, ayeuna teh tos bade ngawitan musim hujan kedah sayogi mantel kandel bilih tiris.

    Posted by mamanwahyu | 23 Oktober 2008, 10:05 pm
  637. kang maman tadi wengi tlp ka pun rayi di kuningan saurna hareudang(panas) pisan teu sapertos biasanya, apa eta nya tanda-tanda tos caket ka misim hujan kitu.

    Posted by U Syamsuha | 24 Oktober 2008, 11:12 am
  638. Sanes kitu kang, eta teh tos waktos-na meser “AC-minimal 1/5 PK”, wios merek “National” oge, heeeehehe

    Posted by dendi | 27 Oktober 2008, 10:41 am
  639. Manawi ayeunamah tos henteu panas, da tos ngawitan musim hujan malahmah sok dibarengan hujan angin. mudah2an teu aya longsor.

    Posted by cincin virlian | 30 Oktober 2008, 10:21 am
  640. Ngiringan ah……

    Dalam perjalanan ke Bandara Soekarno-Hatta, sahabat saya bercerita:

    Di satu tempat di pedalaman Afrika, seorang kulit putih datang ke sebuah perkampungan. Orang ini mengatakan kepada warga kampung, bahwa ia ingin membeli monyet dengan harga 10 dollar per ekornya. Maka orang-orang pun serempak mencari monyet di hutan, hingga terkumpul ratusan ekor.

    Keesokan harinya si orang kulit putih kembali ke perkampungan itu dan mengatakan, ia butuh monyet lebih banyak. Meskipun warga kampung ingin memenuhi, mereka menjawab bahwa kemarin monyet-monyet itu sudah habis di hutan terdekat. Jadi mereka sulit untuk mendapatkan monyet lagi. Si kulit putih meminta mereka bisa memenuhi, sebab ia betul-betul butuh monyet. Bahkan kali ini ia bersedia membeli dengan harga 25 dollar per ekor.

    Mendengar tawaran harga dua setengah kali lipat itu, warga pun segera mencari monyet-monyet dengan susah payah. Mereka mesti mencari monyet di kawasan hutan yang sulit di daerah pegunungan. Walaupun tak sebanyak hari sebelumnya, mereka bisa mendapatkan monyet-monyet untuk dijual kepada si kulit putih.

    Selang sehari berikutnya, si kulit putih datang lagi. Ia mengatakan masih butuh monyet lagi. Warga kampung dengan menyesal mengatakan, kali ini mereka sungguh-sungguh menolak memenuhi permintaan itu, sebab tak ada monyet yang bisa ditangkap lagi. Si kulit putih terus memaksa dan mengatakan ia siap membayar 50 dollar per ekor. Walaupun harga yang ditawarkan berlipat dua, warga betul-betul menyerah dan menolak permintaan itu.

    Dua hari berselang, ada seorang kulit hitam datang ke warga kampung dengan membawa truk besar. Ia membawa ratusan ekor monyet dengan truk itu. Demi melihat monyet, warga kampung berkerumun dan menanyakan apakah si orang itu ingin menjual monyet-monyetnya kepada mereka. Meskipun (seolah) menolak pada awalnya, orang itu pun menawarkan harga 35 dollar per ekor untuk monyet-monyetnya. Warga, yang masih ingat akan dikulit putih yang terus mencari monyet, tanpa pikir panjang berbondong-bondong membeli habis monyet dari orang itu.

    Keesokan harinya warga kampung amat menunggu-nunggu kedatangan si kulit putih yang tempo hari siap membayar 50 dollar untuk setiap ekor monyet. Hari berganti hari, pekan pun berganti pekan. Si kulit putih tak pernah menunjukkan batang hidungnya lagi. Si kulit hitam pun demikian.

    Kampung itu jadi penuh monyet. Orang-orang di sana saling menawarkan monyet mereka untuk dibeli, tapi tak seorang pun yang mau membeli, bahkan kalau harga itu dibanting hanya 5 dollar per ekor.

    Di gerbang kampung itu tertulis “Welcome to The Wall Street”!

    Epilog
    Si kulit putih ada di tempat antah berantah. Dia sibuk menghitung laba dari selisih (35-10) dollar atau (35-25) dollar dikalikan jumlah monyet yang pernah jadi aset sesaatnya. Dalam menghitung laba itu ia ditemani seorang kulit hitam. Sopir yang membawa truk ke perkampungan “monyet” itu!

    Salam,

    Posted by kusna | 30 Oktober 2008, 12:06 pm
  641. musim hujan tos bade dongkap, kedah sayogi sagalana, tarapti tur ati ati

    Posted by mamanwahyu | 30 Oktober 2008, 2:13 pm
  642. damel deui..hujan deui…tapi….dalah dikumaha…kedah di payunan daeta teh tos padamelan urang……hoyong istirahat di lembur rada lami teh kedah cuti..eta oge pami di satujuan ku Si Boss……PENGUMUMAN KANGGO WARGI KUNINGAN………iraha bade ngayakeun reoni akbar ? satuju pisan akang mah yeuh…..

    Posted by mamanwahyu | 30 Oktober 2008, 2:21 pm
  643. kang maman seiring dongkapna musim hujan saena disyukuri ku urang sadaya mudah2an ku dongkapna ieu hujan ngajantenkeun hiji rahmat pikeun urang sadaya ami…n

    Posted by U Syamsuha | 31 Oktober 2008, 1:47 pm
  644. leres kang Uha, mugia ku dongkapna hujan sing tiasa ningtrimkeun ati….ningtrimkeun pikir nu sok pagaliwota jeung ngarobeda hate manusa ……..

    Posted by mamanwahyu | 31 Oktober 2008, 2:47 pm
  645. Ass Wr. Wb.
    Mamanawian ieu teh abdi milarian para alumni SMA Kosgoro Angkatan Tahun 1984 Etang-etang manjangkeun silaturahmi, kumargi saatosna abdi lulus dugi ka ayeuna teu acan pendak deui sareng rerencangan oge mangtaun-taun teu Ka kuningan kumargi teras ngalih kabandung.
    Kumaha araya kitu Di kuningan atanapi di luar kota Kuningan,
    Punten saha wae anu uninga atanapi rumaos Lulusan SMA Kosgoro tahun 1984 khususna jurusan IPA 1 oge kanggo jurusan nu sanesna. hayu atuh urang manjangkeun silaturahmi.

    Hatur Nuhun.

    Posted by Maman Setiadi | 10 Nopémber 2008, 9:22 am
  646. Kang Maman Setiadi , punten bede tumaros waktos di smakos harita saanggkatan sareng, nani sawahwaru, linda ciasem, ros lembursukun,saridon atanapi sareng edi black darma. tatang cigugur, aconk, bolu, maman cis cirendang, rukim winduhaji, punten rada2 ngabsen sakedik sanes kunanaon biar ingat deui.

    Posted by U Syamsuha | 10 Nopémber 2008, 11:35 am
  647. Tah geuning aya dulur nu ngawaler yeuh.

    Reres kang Uha aya sababaraha anu masih emut nya eta Aconk, Tatang nusanesna hilap tapi anu sa kelas mah nya eta Ahen, Bambang Sri Aji, Zeis, Toto Huis, Aan Sugandi, Ade Ikah, Tati, teras nu sok disebut Eblack urang jalaksana, sareng nuy (alah ngabsen deui yeuh). oge dina group Drum Band da abdi ngringan wae harita teh jadi tukang tarompet nepi ka jedingna , nanging di group drum band seur nu hilap namina da campur jurusan. Oh nya aya nu emut Yana Buta, Heny, Oom, Yeni dll.
    Dimarana kitu ayeuna para alumni teh, manawi ari Kang Uha aya nu sok pendak keneh di Kuningan atanapi di pangumbaraan?.
    Ari Kang Uha linggih di Kuningan Kitu ? abdi tos lami pisan henteu ka Kuningan sok waraas ieu teh hoyong ari hoyong namah ka Kuningan, mung nya kitu tea we sibuk, cigana parangling yeuh.

    Abdi Kapungkur Linggih di Jl. Seh Maulana Akbar No 41 caket pengkolan Jln. Afidik.

    Hatur Nuhun Pisan Kang Uha waleranana.

    Posted by Maman Setiadi | 11 Nopémber 2008, 11:24 am
  648. Jiganamah urang teh saangkatan, oom sawahwaru,uum garawangi, karna darma, maman cis heni pancawardini drum band di ips tilu,ari saya(syamsuha) harita sakelasna jeung dini cilimus mayoretna drum band, eti, nani wahyu dll geus kolot jadina paroho.

    Ahen lebet akabri duka ayeuna tos janten kumaha boa-boamah geus bintangan, aconk (loba pisan storyna) msh ketemu lamun pas sama2 di kuningan manehna di bekasi, bolu (nono suyatno) jeung saya di palembang ngumbara neangan keur kehidupan.

    Black jalaksana batur deukut pisan ( fiat yayat ), anu kamari lanceukna ngiringan maju jadi nyalonkeun bupati/wakilna.
    Kumaha masih sok inget keneh ka warung ceu eti depan pintu gerbang, boa-boa masih keneh aya hutang nya ?

    Maman (punten teu nganggo akang) biar enak jeung asa deukut, ari jeung batur sakola lamun pas kebetulan aya dikuningan sok aya wae anu ketemu, tapi lamun pas kebetulan ka kuningan ulah poho mampir ka warung baksona mang engkus anu dihandapeun caringin insya Allah sok aya batur sakola.

    Maman ari di bandung dimana, anak urang anu nomer hiji cowok di bandung di jl cipadung cibiru komp cipadung asri no D1, insya Allah ke lamun kebetulan ka bandung urang ketemuan.

    Ari urang+kel teh ayeuna domisilina di palembang di jln permai no 227 komperta plaju tlp rmh 0711594727, ktr 0711596642, hp 08127843178

    Posted by U Syamsuha | 11 Nopémber 2008, 1:52 pm
  649. Tuh nya bener euy saya inget ayeuna mah ….Syamsuha……. kabayang enya apal lah, jeung Nono oge asanamah, mun teu salah rada endut kitu rambut lurus nu eta nya? asa rada loba kainget yeuh keur jaman ngora resep lada, baso Ceu Eti nomor hiji rarasaan mah, sok komo jeung tambah kupat, da didieumah(di Bandung) baso model kitu teu aya atuh.
    Oge Ari Baso Dengkil mang Keo palih wetan Kuning Ayu masih aya kitu?

    Mangga di antos atuh upami ka Bandung mah maen weh da ti daerah Cibiru ka Buah Batu mah caket, naha ari budak sakola di Bandung kitu?. umurna sabaraha tahun? budak sayamah masih di SMP keneh.

    Alamat mah saya di Terusan Buah Batu (alamat lengkap di SMS)
    Tempat Kuli mah di PT. Nabati, jadi tukang DBA rangkap System Analis di Bagian IT.
    Produkna Makanan Snack/Biscuit/Wafer (Richeese Aah, Nabati siip dll) mangga cobian produkna nikmat geura aya iklanna di TV, ka Sumatera oge atos aya pokona sabagian Indonesia mah produkna aya (Alah Punten Sanes Promosi ieumah nawisan hehe..).

    Posted by Maman Setiadi | 11 Nopémber 2008, 6:58 pm
  650. Tah geuningan 100% bener pisan ngan karunya euy betur urang nono teh aya meureunan tilu tahun katukang kena stroke nya anyeunamah geus lumayan acan ari cageur pisan , da keur haritamah ka urang sorangan batur sakola ri sd nepikeun ka sma nepikeun kapoho ngaran.

    Kamari lebaran di lembur da ari saya mah sok dihalnakeun tiap tahun teh mudik lebaran kumaha wae carana cuti teh ka lembur bareng lebaran , malahan anu kamari mah di bdg na meunang lila 10 hari di kuningan 10 hari.

    Man ari budak saya di unpas anu leutikna cewek baru masuk di unsri.
    lain kunaon geuningan ari carita diluhur mang taun2 teu kalembur jiga jauh wae, geura atuh kalembur ayeunamah paralangling pisan, hayang naon wae aya baso+kupat, dengkil wetaneun bu eni kabumen oge aya tur enak deuih, taman kota eks terminal/plaza ngajugrug jeung caraang di area stadion ngabaranang tempat kongko2 barudak ngora, pokoknamah bakalan muncul hayalan2 kumaha mun baheula aya anu jiga kieu kek…kek jiganamah mabal terus.

    Posted by Syamsuha | 11 Nopémber 2008, 8:30 pm
  651. Alah Ma enya euy Nono teh keuna ku struk, geus boga budak sabaraha cenah ayeuna teh?.
    Terus eta plaza/terminal jadi taman kota, ari angkot jeung toko-tokona kamarana? cigana mun di bandung mah model di jalan dago sok jadi tempat nongkrong barudak ngora jeung loba mojang, arek mawa oge bisa asal kandel weh duitna (eh punten heureuy….. teu kitu abdimah kuriak disebut om-om meureun).
    ke insya alloh ka kuningan, ngan meureun babaturan geus bareda beungetna munpagih teh nya alah waas euy.
    Tapi saya mun ka kuningan rada bingung yeuh da rumah nu di Jl Seh Maulana Akbar milik batur ayeunamah. tapi ke ari panginepan/hotel nu di kuningan palebah mana wae baheulamah nu apal panginepan teh aya di jalan raya siliwangi atawa veteran kitu poho euy . Jeung deui kudu ningali waktuna sabab ayeuna wae saya masih ngadekluk di kantor keneh aya masalah di server.

    Bener euy kudu nyempatkeun buru-buru ka Kuningan teh meungpeung aya waktu jeung ka umuran.
    ke balik deui ka babaturan baheula ari Tono Chrisye jeung Ade Kodok Jalaksana apal? terus Ganda Sukmana urang Ciniru geus lila harita pernah nelpon ti kalimantan cenahmah hayang pindah deui ka jawa aya infona kitu eta oge mun inget keneh da mun teu salah asanamah kitu sakelas jeung ente kitu?.

    Alah euy eta budak didinya geus kuliah ari kawin umur sabaraha atuh? tingkat sabaraha ayeuna jurusan naon nu lalaki?

    Posted by Maman Setiadi | 11 Nopémber 2008, 9:40 pm
  652. Damnag kang Zoen… ?
    Salam kanggo sadayana :)

    Posted by Nenen Gunadi | 12 Nopémber 2008, 7:13 am
  653. Man ari nikahmah tong di engke2 karasa ku urang euy ayeuna budak dua geus galede tinggal menikmati bobogohan anu kadua kek…kek…ehek…

    Toto jeung Ade mah apal tapi saprakna kaluar sakola acan pernah panggih, ari Ganda di inget2 teh blank euy maklum tea geus dikurubut ku huis sirahteh.
    Nono budakna tilu anu gedena smu kls 3 anu leutikna tk, ngan kieu ari keur baheulamah Nono teh dipanggilna Bolu ayeunamah di palembang katelahna QNOY lain kunaon lantaran ngaran Nono teh ceuk bahasa palembangmah bisi pahili jeung bogana awewe etaeun tea.

    Saya jadi kaingetan kamari keur di Bandung pas malam minggu jalan2 jeung keluarga di daerah dago ach eta mani rame pisan loba pisan anu ngamen tapi barudak mahasiswa da eta kendaraan teh dijaga jeung meranehnateh bari nyanyi kieu “mobilnya bagus yang nyupir ganteng seribi aza” terus wae yorokeun kardus pokonamah resep we nuaya

    Hotel aya dijln siliwangi hareupeun Mall Surya atawa samping asrama polisi baheulamah, jln anu kacigugur oge aya tong pusing2 loba tempat saremah malahan aya anu leuwih gede gratis deuih di masjid Al Manar (heureuy jang Maman tong ambek kitu atuh) ayeunamah geus ganti jadi Masjid Syahrul Islam.

    O…iya geuningan ingetan ka Ade Ikah aya udang dibalik piringnya, lamun teu salahmah ibuna/nenekna anu sok ngobatan tea kitu, rumahnateh gede tur panjang deuih bener teu nya.

    Posted by U Syamsuha | 12 Nopémber 2008, 7:54 am
  654. Kang Syam nepangkeun abdi virlian kawitmah ti cilimus ayeuna ngumbara di surabaya. upami dinimah rerencangan tatanggi bumi, rayi kelas dua tahun ngan abdimah lulusan sma pertiwi cilimus. salam kenal kasasdaya wargi kuningan.

    Posted by cincin virlian | 12 Nopémber 2008, 11:18 am
  655. Wilujeng tepang Teh Virli aduh eta nami teh mani sae jeung aneh kadanguna teh.
    O…kitu, salam macem2 bilih pandakmah ka dini (leutik tapi gesit), anu namina dini teh waktos disakola jago sagalana sanaos anjeuna istri terutama dikelas palajaran naon wae anjeuna hebat pisan.

    Teh waktos harita mah kantos kunjungan ka sma pertiwi biasa diadu basket, punten ari di surabaya teh damel kitu teras linggihna dimana disurabayana, abdi kengin tilu tahun di cepu ngiringan pendidikan nya ari amengan teh kadaerah wetan.

    Posted by U Syamsuha | 12 Nopémber 2008, 1:54 pm
  656. Syam OK lah tinggal ngarencanakeun yeuh.. neangan waktu nu tepat, hayang ningali lembur kuring, tapi nu pasti mah ente heula ka Bandung jiganamah nya sok ku saya di tunggu?

    Ari Ade Ikah … lah rada kasuat yeuh… Rumahna di daerah Jalaksana nu belok ka sebelah Kiri lamun arah ti Kuningan samemeh rumah Yayat Eblack poho ngaran desa na naon atuh nya ? “Kalapa Gunung” Kitu Atawa “Gunung Kalapa” ?.
    Dulumah rumahna memang di halamana panjang duka tah ari katukang namah sabab harita ngan saukur di ruang tamu we atawa meureun geus di gedean deui ayeunamah, jeung naha apal ka ninina sok ngubaran kitu ? saya oge teu apal euy ari sok ngubaranmah.

    Tah ku kituna dimana Atuh nya Ade Ikah teh, mudah-mudahan tiasa maca ieu Situs Baraya Lemburkuring ngarah bisa manjangkeun silaturahmi kitu lereskan Syam ?.

    Posted by Maman Setiadi | 12 Nopémber 2008, 4:44 pm
  657. Maman leres pisan urang teh ari salaturahmimah kudu bin kudu da eta sangat dianjurkeun kuagama.
    Ari rada2 apal kana keluarga Ade Ikah lain ceuk batur tapi manehna sorangan pernah carita kitu waktu saya teu sengaja mampir kaimahna, rumahnateh arah jalan anu ka balong dalem ari saya mah lamun aya bentangna rada ambucuy dihiji tempat teh sok hese kana pohona hak…hak…kak…kak…

    Sugan jeung sugan dina waktu deukeut aya acara ka bandung pasti kusaya dihubungi, ari pamajikanmah saminggu tos lebaran haji oge aya acara ka kuningan aya ponakan nikah di winduhaji tapi rencananya ka bandung heula nyampeurkeun budak jadi barengan kakuninganna

    Posted by Syamsuha | 12 Nopémber 2008, 7:06 pm
  658. kang syam abdi di surabaya janten ibu rumahtangga, ari linggihmah caket bandara juanda kirang langkung 5 km.

    Posted by cincin virlian | 13 Nopémber 2008, 8:39 am
  659. teh virli bade tumaros sakedik ari dini ayeuna masih dicilimus haturnuhun sateuacana, salam aza tuk kel di surabaya sakses selalu

    Posted by U Syamsuha | 13 Nopémber 2008, 11:17 am
  660. Tah leres Syam Dini Pancawardini dimana ayeuna sang Mayoret gesit teh?
    oh muhun hilap abdi oge ngiring nepangkeun ka teh Virli urang cilimus anu ngumbara di Surabaya, kareresan ti padamelan abdi aya rencana ka Surabaya bade buka cabang gudang depo Produk Nabati, awal tahun payun biasana abdi kabagian tugas intalasi system Komputer, daerahna pingiran kota namina hilap abdi teh kumargi teu acan resmi nembe rencana.
    Salam Kenal ka Teh Virli.

    Posted by Maman Setiadi | 13 Nopémber 2008, 1:33 pm
  661. Tes… tes… 1..2..3..

    Ngiring ngalangkung sakedap…. salam baktos ka sadayana….
    mangga ah de ngarengkol dai… katirisan yeuh di Jakarta hujan wae, jadi we kalakuan teh sering ngarengkol disimbut kabuni di juru kamar he.. he..

    Posted by on2hood | 17 Nopémber 2008, 11:59 am
  662. di coba .. di coba … hiji .. dua … tilu…
    ngarengkol deui ah … ngiringan kang on2hood.

    Posted by aan | 17 Nopémber 2008, 12:37 pm
  663. Ass… wr wb
    Teriring doa dan harapan tuk Ibundaku tercinta “Hj Ening Masni” anu nuju rirawat di RS Wijaya Kuningan enggal damang, hapunten kasadayana pun raka miwah rayi abdi+pun bojo teu tiasa ngiring ngarencanagn, salam baktos kasadayana.

    wasalam
    putra sakulawargi

    Posted by Syamsuha | 17 Nopémber 2008, 1:47 pm
  664. Punten …sim kuring nembe ngalongokan deui ka dieu, rada rariweuh puguh ge sawaktos ayeuna mah, kumaha daramang wargi Kuningan ?

    Posted by maman wahyu | 17 Nopémber 2008, 7:23 pm
  665. assalamuaikum Wr. Wb. saderek sadayana.salam kenal kuring namina Heri Abdiwikarya sing saha wae alumni stmn gunung keling tahun 1995 abdi hoyong tepang di dieu salam wae kasadayana, abdi ayeuna nuju tugas di DRC/Congo Africa tengah,kumaha kabarna mengenai kuningan ayeuna,

    Posted by HERI ABDIWIKARYA | 23 Nopémber 2008, 9:45 pm
  666. abdi lulusan STM Negri sukabumi tahun 94. badetumaros tumaros, upami angkatan 94 juruan bangunan gedung aya anu linggih di depok?

    Posted by Doddy Sadikin | 23 Nopémber 2008, 10:00 pm
  667. Urang cibunut eum, kumaha daramang? Hak hak hak rada2 hayang seuri maca sadaya obrolana rame pisan!

    Posted by Budak cibunut | 28 Nopémber 2008, 10:58 am
  668. Entah sudah berapa kali kisah indah ini direproduksi. Momen idul qurban
    1429 H kali inipun mendorongku menuturkan kembali dalam versiku sendiri.
    Silakan mencicipinya.

    Eksekutif muda turun dari mobil dan segera mendekati kandang hewan qurban
    yang mulai menjamur di setiap sudut pinggiran Jakarta. Ia mampir setelah
    mengganti ban mobil senilai Rp. 3 juta lebih (plus balancing-spooring) di
    bengkel langganan. Dari penampilan (kaca mata hitam, T-Shirt, Jean plus
    gasper, cincin, jam tangan, dan sepatu) dan merk & nomor polisi mobilnya
    (B-satu angka-dua huruf) bisa ditebak take homenya, di atas 30 juta (belum
    termasuk bonus).

    Penjual segera menawarkan dagangannya: “Kambing Super 3 juta, di bawahnya
    kelas A sampai F. Yang termurah 1 juta, Mas pilih yang mana?”. “Bang, yang
    kelas F tujuh setengah saja”, Ia mencoba menawar. “Mas, harga segitu masih
    ditawar !!”, sergap penjual ketus. Walhasil, aksekutif muda kita jadi
    membeli kambing qurban kelas F.

    Penjual tiba-tiba menghampiri calon pembeli lain. Lelaki jelang 60 tahun,
    berpeci hitam terpasang serikit miring, berbaju KORPRI orde baru yang
    sudah kusam, celana hitam setinggi antara lutut dan mata kaki, dan
    bersandal jepit. Belum usai memarkir sepeda ontelnya, penjual sudah
    menyapanya dengan akrab: “Assalamu’alaikum Be! Kambing pesanan Babe yang
    putih mengkilat dan bertanduk melingkar lagi nongkrong di pojok kanan
    kandang. Tuu…. sebelah yang coklal”. Rupanya mereka sudah saling kenal,
    karena Babe adalah pelanggan rutin setiap idul qurban.

    Sambil mengelus kepala, leher dan badan kambing “bandot” kelas super, Babe
    bertanya singkat: “Berapaan?”. “Tahun ini naik dikit. 3 juta. Pan bensin
    dan dollar sudah pada naik”, penjual berargumen. Kemudian Babe membuka
    plastik kresek hitam, mengeluarkan isinya: uang agak lusuh bervariasi dari
    mulai ribuan sampai dengan seratus ribuan. Sudah diikat karet, tiga
    ikatan: pas 3 juta. “Alhamdulillah. Sebelum ke sini Babe keliling nagih
    kontrakan. Dapet segitu, ya sekalian untuk bayarin kambing qurban dah”.
    Sambil “nyelonong” pergi naik sepedanya Babe agak sedikit berteriak:
    “Jangan lupe, abis Ashar sebelum lebaran haji, anterin kambing Babe ke
    rumah ya ….”

    Sambil menyerahkan 10 lembar saratus ribuan yang masih licin, bersih dan
    wangi eksekutif muda kita bertutur lirih: “Kambing saya kapan diantar?”.
    Langsung saja disambar penjual: “yang harga segituan mah kagak pakai
    diantar, Mas !!!”.

    *****

    Kita tidak bisa menebak suasana hati eksekutif muda ketika dipertontonkan
    kearifan lokal tokoh sekaliber Babe dengan segenap atribut
    kesederhanannya: sepeda ontel, baju korpri kusam, sandal jepit, dan
    kantong plastik berisi uang lusuh 3 juta. Sebagaimana anda tidak bisa
    menebak suasana hatiku, dan sebaliknya!!!

    Kita tidak tahu apakah gaya “EGP” Babe bisa mengispirasi perubahan
    “madzhab minimalis” eksekutif muda kita. Selama ini, sesuai fatwa Kyainya
    (berdasarkan hadits shahih), ia setiap tahun berqurban seeokor kambing
    untuk berempat orang (ia, istri dan dua putra-putri). Bahkan mungkin ia
    tidak peduli nilai nominalnya yang “hanya” setara dengan uang jajan ketika
    jalan bareng keluarga ke Mal atau tiket main golf di executive club papan
    atas.

    Terkadang, bahkan sering kali kemurahhatian dan hasrat untuk berbagi
    justru menjadi kerja harian komunitas yang kurang berkecukupan, tetapi
    kaya hati. Mereka mengalami “orgasmus sosial” justru ketika bisa
    mengulurkan tangan meringankan beban sesama. Kebahagian = berbagi. Dan itu
    hampir sulit ditemui pada komunitas penganut ideologi hedonis, pemuja
    pernik-pernik asesori kemewahan hidup, tetapi hatinya papa. Kebahagian =
    mendapat/menerima.

    Aku dan anda berada di posisi mana? Ya Allah, ya Lathif. Bimbing kami agar
    senantiasa ingat kepada-MU, syukur atas Nikmat-MU, dan berhidmat kepada-MU
    melalui sebaik-baik persembahan.

    Sekali-kali janganlah orang-orang yang bakhil dengan harta yang Allah
    berikan kepada mereka dari karuniaNya menyangka, bahwa kebakhilan itu baik
    bagi mereka. Sebenarnya kebakhilan itu adalah buruk bagi mereka. Harta
    yang mereka bakhilkan itu akan dikalungkan kelak di lehernya di hari
    kiamat. Dan kepunyaan Allah-lah segala warisan (yang ada) di langit dan di
    bumi. Dan Allah mengetahui apa yang kamu kerjakan. Al-Quran Surat Ali
    Imran (3): 180

    salam, semoga bermanfaat

    Posted by Syamsuha | 1 Désémber 2008, 3:37 pm
  669. Dear All,

    “Wishing You Happy Iedul Adha Mubaraq 1428 H”

    Best Regards
    Heri Abdiwikarya

    Democratic Republic Congo Center Africa

    Posted by HERI ABDIWIKARYA | 8 Désémber 2008, 10:41 am
  670. Tips Hidup Bahagia

    1. Kejar Tujuan yang bisa di kejar

    2. Senyum yang tulus

    3. Berbagi dengan yang lain

    4. Bantulah tetanggamu

    5. Pertahankan semangat jiwa muda

    6. Akur dengan yang kaya, miskin, Cantik maupun Jelek

    7. Tetap Tenang dibawah Tekanan

    8. Cairkan suasana dengan Humor

    9. Memaafkan yang lain

    10. Pertemanan yang baik

    11. Bekerjasamalah untuk menuai hasil yang lebih besar

    12. Hargai setiap detik bersama yang Tersayang

    13. Percaya Diri Tinggi

    14. Hormati yang kurang beruntung

    15. Sekali-sekali manjakan diri sendiri

    16. Ambil resiko yang sudah diperkirakan

    17. Paham bahwa uang bukan segalanya

    Semoga bermanfaat

    Posted by Syamsuha | 12 Désémber 2008, 1:56 pm
  671. nuhun kana piwejang kang Uha, kumaha kabarna Palembang ? mudah mudahan sehat sadayana, iraha mulih deui? liburan natal libur panjang , bade ka lembur ?

    Posted by maman wahyu | 12 Désémber 2008, 3:07 pm
  672. Jang Aan ,kumaha damang ? cenah bade ameng ka citiusari , iraha atuh?

    Posted by maman wahyu | 12 Désémber 2008, 3:09 pm
  673. Tips Hidup Bahagia

    1. Kejar Tujuan yang bisa di kejar

    2. Senyum yang tulus

    3. Berbagi dengan yang lain

    4. Bantulah tetanggamu

    5. Pertahankan semangat jiwa muda

    6. Akur dengan yang kaya, miskin, Cantik maupun Jelek

    7. Tetap Tenang dibawah Tekanan

    8. Cairkan suasana dengan Humor

    9. Memaafkan yang lain

    10. Pertemanan yang baik

    11. Bekerjasamalah untuk menuai hasil yang lebih besar

    12. Hargai setiap detik bersama yang Tersayang

    13. Percaya Diri Tinggi

    14. Hormati yang kurang beruntung

    15. Sekali-sekali manjakan diri sendiri

    16. Ambil resiko yang sudah diperkirakan

    17. Paham bahwa uang bukan segalanya

    Semoga bermanfaat

    salam dari peuntas

    Posted by Syamsuha | 12 Désémber 2008, 3:11 pm
  674. Aduh ngiring ngobrol ah, abdi jojo parakan kuningan. Manawi tiasa nambah sadulur kanggo manjangkeun babarayaan urang di situs ieu. Sok ah urang ramekeun. Sae pisan tah, abdi satuju kana idena teh Maudy hoyong reuni taun baruan di kuningan. Yooo kita dukung deh.

    Posted by jojo | 15 Désémber 2008, 8:44 pm
  675. Alaaah kang maman punten nembe online deui, net na tos kabentar gelap. meni keuheul. iraha atuhnya maen na nya? ayena teh barudak nuju ujian dugi ka kaping 23 desember.

    Posted by aan | 19 Désémber 2008, 10:48 am
  676. jadi kitu lah terang nyalira. kedah mariksa hasil ulangan. iraha kang maman bd kalembur deui?

    Posted by aan | 19 Désémber 2008, 10:52 am
  677. Semoga bermanfaat (salam bt urang Kuningan sadayana)

    PERUBAHAN PARADIGMA DALAM PENGEMBANGAN KARIER

    Karier merupakan sesuatu yang amat penting dalam kehidupan pribadi maupun sosial seseorang. Dalam konsultasi karier di Kompas banyak pertanyaan berkisar pada pengembangan karier, baik dari kalangan non manajer maupun manajer.
    Misalnya: Saya sekarang sudah bekerja di suatu jabatan selama 5 tahun. Kapan waktu yang tepat untuk pindah jabatan atau naik jabatan? Bagaimana meningkatkan karier dalam situasi bisnis yang tidak menentu? “Organisasi tempat saya bekerja tidak memungkinkan saya untuk naik pangkat, apakah yang harus saya lakukan dalam pengembangan karier saya?

    Tulisan ini membahas mengenai perubahan yang terjadi dalam pola karier seseorang dan bagaimana strategi kita agar pengembangan karier kita dapat terjamin. Pengembangan karier tradisional

    Dalam pandangan tradisional, pengembangan karier merupakan tanggung jawab suatu organisasi yang menyiapkan karyawan dengan kualifikasi dan pengalaman tertentu, agar pada waktu dibutuhkan organisasi sudah memiliki karyawan dengan kualifikasi tertentu. Sifatnya paternalistik, dari atas kebawah dan tersentralisasi.
    Jadi yang dilakukan karyawan adalah bekerja sebaik mungkin, mengikuti semua pelatihan yang diberikan, menunggu kesempatan kenaikan jabatan dan biasanya menurut saja menduduki jabatan yang ditawarkan oleh perusahaan.
    Pengembangan karier tradisional pada umumnya berupa kenaikan karier secara vertikal dari satu jenjang pekerjaan tertentu ke jenjang berikutnya. Jadi seseorang diharapkan mendalami suatu bidang pekerjaan tertentu kemudian menduduki jabatan manajerial.

    Pengembangan karier yang sifatnya vertikal dimungkinkan karena bentuk organisasi yang sifatnya hirarkis/birokratis. Pengembangan karier tradisional kurang memberikan kesempatan kepada seseorang yang memiliki kompetensi teknikal yang tinggi namun tidak memiliki kemampuan manajerial., karena tidak tersedia jalur spesialis.
    Namun beberapa perusahaan besar yang mempunyai sistem pelatihan dan pengembangan yang terintegrasi memberikan kesempatan kepada para karyawannya untuk pindah jalur profesi atau memberikan kesempatan kepada karyawannya menjadi generalis.
    Tantangan Lingkungan Bisnis

    Tantangan eksternal seperti globalisasi, persaingan, kemajuan teknologi, tuntutan pelanggan, mendorong suatu organisasi untuk berubah. Situasi ekonomi serta persaingan yang tajam mendorong organisasi melakukan restrukturisasi, perampingan organisasi, desentralisasi, merger, pemanfaatan IT dsb.

    Struktur organisasi yang bersifat hirarkis dianggap terlalu lamban untuk memberikan nilai tambah kepada pelanggan. Organisasi dalam situasi yang sangat dinamis harus mampu bergerak secara cepat dan luwes.
    Struktur organisasi yang lebih datar/ horisontal dianggap lebih tepat untuk keadaan sekarang karena jarak antara konsumen dengan pengambil keputusan lebih dekat.

    Bahkan struktur organisasi yang bersifat network dimana suatu organisasi hanya memiliki pusat yang kecil dan fungsi fungsi organisasi dilaksanakan secara outsourcing., dianggap sebagai struktur yang cocok untuk situasi ini.
    Tantangan lingkungan bisnis ini membuat rasa aman karyawan menjadi hilang. Tempat seseorang dalam suatu organisasi tiba-tiba bisa hilang. Hal ini dapat menimbulkan masalah besar dalam kehidupan seseorang.
    Seseorang tidak dapat lagi menggantungkan hidupnya pada organisasi. Tanggung jawab pengembangan karier seseorang didorong menjadi tanggung jawab individu.

    Seseorang harus mencari nilai tambah bagi dirinya sendiri sehingga lebih luwes dalam mencari pekerjaan termasuk menciptakan pekerjaan bagi dirinya sendiri (entrepreneurship). Job security yang hilang harus digantikan menjadi career security.
    Paradigma Baru Pengembangan Karier

    Sejalan dengan perubahan struktur organisasi maka pengembangan karier yang bersifat tradisional dianggap tidak cukup luwes untuk memunuhi kebutuhan organisasi dan karyawan pada saat ini.

    Tantangan dunia bisnis menuntut pola kerja yang sifatnya lintas fungsi dan tim kerja. Seseorang yang bekerja di bidang pemasaran harus memiliki pengetahuan keuangan, sumber daya manusia, produksi atau operasi. Seseorang dapat pula mengembangkan karier ke bidang spesialis dan profesional tanpa harus melalui bidang manajerial.

    Pada beberapa perusahaan imbalan yang diterima oleh seorang profesional dapat melebihi imbalan dari seorang manajer. Pilihan penting lain adalah menciptakan lapangan kerja untuk anda sendiri dan orang lain.

    Nah orang-orang yang berani mangambil risiko, peka terhadap tantangan bisnis dapat memilih alternatif ini. Jadi arah pengembangan karier pada saat ini lebih variatif, bisa vertikal, horisontal, dapat juga horisontal dulu kemudian vertikal. Agar anda memiliki career security lebih aktiflah meningkatkan ketrampilan dan kompetensi, sehingga anda benar-benar menjadi sangat ahli atau memiliki keahlian yang bersifat multiskill.

    Kiat-Kiat Memperoleh Career Security :

    • Tetapkan sasaran karier anda, teknikal, manajerial, profesional, fungsional atau menjadi wirausaha.
    • Carilah seorang mentor yang mengetahui kekuatan dan kelemahan anda.
    • Jangan membatasi karier anda hanya dalam satu bidang saja, karena akan mengurangi fleksibilitas ruang gerak anda.
    • Berpartisipasi dalam setiap kesempatan pelatihan dan pengembangan di organisasi anda, meskipun anda tidak yakin manfaatnya untuk saat ini.
    • Pendidikan S2 antara lain di bidang bisnis dapat memberikan lebih banyak pilihan dalam meningkatkan karier, termasuk pilihan menjadi entrepreneur.
    • Berkontribusilah jika anda dipilih menjadi anggota suatu proyek kerja, karena akan memperluas kompetensi lintas fungsi dan meningkatkan kerja kelompok.
    • Tingkatkan jejaring kerja anda baik didalam maupun diluar organisasi tempat anda bekerja.
    • Tingkatkan ketrampilan hubungan antar manusia anda seperti komunikasi, kepemimpinan, motivasi, negosiasi dsb.
    • Perbarui ketrampilan teknikal anda termasuk pengetahuan dalam bidang IT .
    • Jangan mudah berpuas diri, selalu mencoba cara kerja yang lebih baik.
    • Berpegang teguh pada etika yang berjalan seiring dengan sukses karier anda.
    Nah siapkah anda untuk meningkatkan karier sesuai dengan perubahan paradigma baru organisasi?

    Posted by Udin S | 19 Désémber 2008, 10:55 am
  678. mudah -mudahan aya manfaatna,

    Karena Ilmu dan Keyakinan
    Ada seseorang yang butuh kejadian sesuatu, yang kemudian engantarkannya kepada Allah. Ada juga yang cukup dengan ilmu dan keyakinan yang mendorongnya beribadah, tunduk dan patuh kepada Allah. Dua-duanya istimewa. Yang salah adalah yang tidak bergeming, tidak beribadah; baik dengan ilmunya, maupun pengalamannya.
    Berikutnya, kisah seorang yang melakukan ibadah, sebab didahului oleh ilmu dan keyakinan. Adalah Iwan, sebut begitu, seorang karyawan di sebuah perusahaan otomotif. Ia mendengar kuliah dhuha pagi itu di kantornya, bahwa shalat Dhuha 6 rakaat punya fadhilah,
    “Allah akan mencukupkan rezekinya.”
    Saya yang menjadi guru tetap di pengajian bulanan tersebut bertutur kira-kira begini, “Kalo kita percaya sama Allah, kita kudu percaya akan petunjuk-Nya. Salah satunya ketika Allah dan Rasul-Nya bicara tentang petunjuk bagaimana mencari rezeki. Dalam banyak bab “Mencari Rezeki”, salah satu yang dijadikan jalan pembuka pintu rezeki adalah shalat Dhuha. Allah bilang lewat Rasul-Nya dalam sebuah hadits qudsi,
    “Dari Rasulullah Saw, Allah Swt berfirman, ‘Wahai anak Adam, shalatlah untuk-Ku
    empat rakaat di awal siang (dhuha), maka akan Aku cukupkan bagimu siangmu.” (Hadits qudsi diriwayatkan oleh at-Tirmidzi)
    Begitulah saya memotivasi para mustami’ (pendengar majelisnya) agar mereka mau berkenan shalat Dhuha. Saya yang menyodorkan janji Allah dan Rasul-Nya sebagai dorongan beribadah mengatakan, bahwa tidak usah takut mengerjakan shalat Dhuha lantaran janji dan dorongan Allah dan Rasul-Nya ini. Inilah yang disebut KEUTAMAAN. Bukankah orang yang percaya sama Allah dan Rasul-Nya disebut orang yang beriman? Sedangkan iman itu apa sih? Iman itu’kan percaya. Maka ketika Allah dan Rasul-Nya menyeru dengan memberi dorongan sejumlah keutamaannya, maka inilah kiranya kebaikan Allah dan Rasul-Nya dan kebaikan seseorang yang beriman yang percaya sama kalam Allah dan Rasul-Nya. Berkaitan dengan shalat Dhuha, di dalam majelis di kantor tersebut, saya kemudian mengatakan ini, “Ketika seseorang shalat Dhuha 6 rakaat, Allah punya kalam lain,
    “Siapa yang shalat Dhuha 6 rakaat, Allah akan mencukupkan kebutuhannya hari itu.”
    Selanjutnya saya memotivasi, “Jika di antara saudara yang hadir di sini percaya, lalu punya kebutuhan, punya hajat, dan dia berkenan shalat Dhuha 6 rakaat, percayalah insya Allah janji Allah ini benar-benar akan terwujud.” Alhamdulillah. Di antara jamaah yang hadir, ya Iwan itu.
    Iwan mendengar perkataan saya, “Kejar target, kejar kebutuhan yang diperlukan dengan mendirikan shalat Dhuha 6 rakaat. Sisihkan waktu. Daripada cape enggak karuan, mending ngorbanin waktu sedikit untuk mengundang janji Allah terbukti di masalah dan hajat kita.” Rupanya termotivasi betul Iwan mendengar hal demikian. Tidak sabar ia menunggu waktu pulang. Waktu itu hari Jum’at. Pengajian saya di sana, saban hari Jum’at pagi keempat tiap bulannya. Ia pengen cepat-cepat pulang. Pengen mengabarkan kepada istrinya ini. Pengajian tadi seakan menjadi solusi baginya, yaitu bagi bayangan kesulitan yang sedang ada di depan matanya.
    Memangnya apa kesulitannya Iwan ini?
    2 bulan lagi ia punya kebutuhan 7,5 juta untuk biaya studi 3 anaknya. Sebagai karyawan biasa, angka ini besar sekali buat dia. Apalagi dia punya satu dua cicilan utang. Tapi ia tadi pagi mendengar saya berkata, “Dulu, sebelum tahu ilmu dhuha ini, seseorang begitu punya kesulitan, sudah berancang-ancang mencari bantuan dan pertolongan orang lain. Sekarang, enggak usah. Cari saja pertolongan lewat sisi Allah ini. Nanti Allah yang menyediakan jalanjalan- Nya.”
    Iwan mengamini. Memang begitu. Ia dulu bukan saja sekadar berancang-ancang mencari bantuan. Tapi ia bahkan sudah berjalan mencari bantuan itu! Ke sana kemari. Ketemu enggak?
    Enggak!
    Makanya, ketika dapat pencerahan pagi itu, ia bahagia sekali. Ia tahu kesalahannya kini. Ia cari bantuan orang lain tapi tidak mencari Allah, Pemilik segala bantuan yang diinginkan. Ia tahu kesalahannya. Langkah ia tetapkan untuk mencapai dan mengejar apa yang menjadi kebutuhannya. Tapi karena ia mencari tanpa ilmu, tanpa pengetahuan bahwa ada cara mudah dan cepat, yaitu menyandarkan pada kekuatan Allah, ia punya langkah tak jelas. Kini, dengan shalat Dhuha ia percaya langkahnya ini menjadi jelas. Sebab jelas juga yang ia tuju; ridha dan pertolongan Allah melalui shalat Dhuha.
    ”Katakanlah, ‘Hanya kepunyaan Allah syafaat itu semuanya. Kepunyaan-Nya kerajaan langit dan bumi. Kemudian kepada-Nya-lah kamu dikembalikan.” (QS. az- Zumar: 44)
    Subhanallah! Mudah-mudahan kita berkeyakinan seperti yakinnya Iwan ini. Sesampainya di rumah, bertuturlah Iwan kepada istrinya sebagaimana saya bertutur untuk dirinya. Iwan lalu meminta istrinya itu menemaninya shalat Dhuha. Ia shalat di kantor di selasela kesibukannya. Istrinya shalat di rumah. Dhuha yang diambilnya 6 rakaat, dengan keyakinan bahwa inilah cara yang benar yang insya Allah menjadi jalannya menutup 7,5 juta. Saudaraku, kita coba berhenti sejenak.
    Sampe sini, banyak orang yang menyalahkan dengan mengeluarkan ungkapan, “Shalat Dhuha kok untuk uang…? Untuk kebutuhan… ?” Begitu’kan?
    Banyak yang menyalahkan pencari pertolongan Allah lewat ibadah.
    Tapi terserahlah. Masing-masing punya pendapat. Yang penting, jika saudara hanya berdebat, maka kebesaran Allah tidak akan terjadi. Silahkan sibuk saja terus berdebat. Tidak usah melakukan. Akan halnya Iwan, karena ia melakukannya dengan segenap keyakinan atas informasi (ilmu) yang didapatnya, maka ilmu dan keyakinannya, bekerja! Keajaiban pertolongan Allah benar-benar terjadi!
    Hanya selang dua minggu ia melakukan, jawaban untuk dana yang ia butuhkan ia dapati. Ya, hanya 2 minggu! Unbelieveable!
    Iwan lapor kepada saya di pengajian Jum’at berikutnya, alias di empat pekannya kemudian. Bahwa ia tidak berhenti sampe di situ. Ia terus meminta istrinya meneruskan riyadhah lewat shalat Dhuha ini untuk masalahnya yang lain, di luar masalah yang 7,5 juta untuk anggaran pendidikan anak-anaknya.
    Hebat! Saya mengatakan hebat. Banyak orang yang tidak percaya, Iwan percaya. Ketika seseorang melakukan apa yang diseru Allah dan Rasul-Nya, lalu tatkala Allah membuktikan kebenaran janji-Nya, orang tersebut berhenti sampai di situ, alias tidak meneruskan lagi menjadi sebuah pekerjaan yang di-dawam-kan. Sedangkan Iwan? Dia malah meneruskan.
    Hebat! Ya hebat.
    Memang apa masalahnya Iwan yang lain? Ada lagi?
    Namanya juga manusia. Kalau mau jujur, masalahnya pasti banyak. Rupanya Iwan punya utang 50 juta. Ia lumayan pening dengan urusan ini. Otaknya enggak aja memikirkan yang 50 juta ini. Sebab sebelumnya, yang 7,5 juta enggak tahu bagaimana ngurusinnya. Karenanya ketika ia berdecak kagum akan dhuha ini, untuk urusan 7,5 jutanya, ia meneruskan dhuhanya tersebut untuk urusan 50 jutanya. Ia yakin, kali ini pun ia pasti berhasil. Caranya sama, Tuhannya sama, masa iya enggak berhasil. Di depan jamaah lain yang mendengar testimoni Iwan, lagi-lagi saya mengatakan hebat.
    “Seseorang yang melakukan tanpa ilmu dan tanpa keyakinan saja, insya Allah ia akan tetap merasakan fadhilah (keuntungan) amal, apalagi yang melakukannya sebab ilmu, sebab yakin, dan sebab pengalaman. Pasti bertambah subhanallah dah,” tutur saya menimpali. Itulah yang memang terjadi. Iwan bercerita, bahwa 50 juta itu ia dapatkan sebelum genap ia ketemu Jum’at yang keempat. Alias ia mendapatkan jawaban atas kebutuhannya itu, juga dalam waktu kurang 2 minggu! Jarak tempuh pencapaian target hanya 2 minggu sejak ia tetapkan dirinya untuk menempuh jalan shalat Dhuha 6 rakaat.
    Untuk yang satu ini, saya memiliki komentar yang menarik. Kata saya, percepatan itu terjadi sebab Iwan mengerjakannya tidak sendirian, melainkan bersama-sama istrinya. Ibarat memakai kaki untuk berjalan, Iwan memakai kaki yang lengkap, kiri dan kanan. Jelas lebih cepat dibandingkan dengan mereka yang berjalan dengan satu kaki. “Jadi, buat saudara yang kepengen mencapai target kebutuhan rumah tangga dan usahanya, jangan lakukan sendirian. Jalankan bersama-sama istri atau suami masing-masing. Kalau perlu, bersama-sama satu tim, satu divisi, satu kelompok, bersama karyawan, dan seterusnya. Pokoknya jangan sendirian.” “Buat yang hidupnya memang sendirian gimana Ustadz?” tanya salah satu jamaah. “Pikirkan saja cara-cara yang ia bisa melakukannya bersama yang lain. Misalnya, menjamu kawan kosnya yang beda tempat, sarapan bersama. Lalu utarakan tentang fadhilah dhuha 6 rakaat, dan kemudian lakukan bersama-sama. Atau undang anak-anak yatim sekitar yang sekolahnya siang. Jamu mereka, dan lakukan shalat Dhuha bersama. Insya Allah larinya bakal cepat.”
    Tidak lupa saya mengingatkan walau bersama-sama, tapi tetap dengan niat “sendirisendiri”, bukan berjamaah.
    Nah, di akhir cerita, Iwan mengaku, “Insya Allah Ustadz, saya akan tetap menjaga niat, untuk melakukan dhuha bukan karena masalah dan keinginan, tapi karena Allah semata.” Terhadap kalimat yang kayak begini, Luqman mengoreksi, “Jangan berkurang keyakinan Wan. Yakini apa yang sudah terjadi sebagai sebuah kebenaran. Banyak orang yang tidak tahu, Iwan tahu. Banyak orang yang tidak yakin, Iwan yakin. Banyak orang yang gelap bagaimana menyelesaikan masalahnya, bagaimana menjawab keinginannya, Iwan mengetahui kunci-kuncinya. Masa’kan lalu Iwan membungkusnya dengan kalimat “yang benar” tapi “tidak tepat” seperti itu. Tidak Wan. Tidak ada yang salah dengan yang Iwan lakukan sehingga Iwan perlu mengatakan bahwa Iwan akan menjaga niat untuk melakukan hanya karena Allah. Tidak perlu! Itulah kepercayaan orang yang beriman. Kepercayaannya bekerja. Bekerja menjadi keajaiban. Satu yang Iwan perlu lakukan adalah tambah rasa syukurnya dengan tetap melakukan ibadah dhuha 6 rakaat tersebut tanpa perlu ada masalah dan keinginan. Sedangkan bila Iwan ada lagi masalah dan keinginan, maka itulah yang disebut iman, yaitu Iwan membawanya lagi kepada Allah dengan cara melakukan petunjuk- Nya.”
    Saudaraku, tulisan bagian ini ditulis dan dimasukkan ke dalam buku “THE MIRACLE”. Di mana di buku ini dikupas secara mendalam filosofi amal perbuatan yang dilakukan dengan berdasarkan ilmu, keyakinan, dan pengalaman, hingga kemudian diistiqamahkan atau didawam- kan. Maka ketika saudara tidak menghentikan riyadhah saudara, maka percayalah, keajaiban akan terus menerus terjadi! Insya Allah.
    Percaya dengan janji dan kalam Allah dan Rasul-Nya, inilah yang disebut iman yang
    sempurna. Tambah sempurna dengan menyempurnakan iman menjadi berwujud
    amal shaleh.?
    ***
    Percuma mencari segala teori penyelesaian hidup, jika Yang Maha Segala tidak
    menghendaki.
    ***
    Bentuk konritnya tentu saja ada. Di antaranya saya berusaha keras memperbaiki rundown hidup saya dulu yang selama ini salah. Ya, urut-urutan kita menjalani hidup ini, salah. Dan emang urusan sama Allah mah kayak tebalik balik. Mestinya tengah malam atau di penghujung malam enak-enak tidur, kita disuruh bangun. Pagi-pagi disuruh ngegetolin nyari duit, ini merilekskan badan dan pikiran dulu buat dhuha. Di saat-saat sedang sibuk, ada zuhur sama ashar. Ketika dapat duit, maka disuruh ngeluarin lagi sebagiannya. Padahal di saat yang sama, kita malah kepengennya kan bertambah, bukan berkurang. Beginilah hidup seorang mukmin, seorang yang percaya sama Allah. Dia tunduk dan patuh kepada Allah dan terhadap aturan-aturan- Nya, dan inilah Islam; aslama yuslimu, islaaaman, berserah diri, tunduk dan patuh kepada Allah dan ajaran-ajaran- Nya. Pelakunya disebut muslim (faa’il/subject). Nyatanya? Di kehidupan sehari-hari? Kita kurang ikhlas ngejalanin hidup ini. Kita ga sabar ngejalanin ibadah. Kita pun malah menjadikan ibadah-ibadah menjadi beban. Ada yang hanya kemudian menjalankan wajibnya saja, dan wajib itupun dijalankan tidak dengan sepenuh hati.
    Saya menyebut saya menjalani kehidupan yang salah, sebab itu hidup saja jadi jauh dari Allah.
    Bagaimana salahnya? Di mana salahnya?
    Begini, setiap mukmin, mestinya memulai harinya dari bangun di pertengahan malam, di dua pertiga malam, atau di sepertiga malam yang terakhir. Bangun untuk apa? Untuk tahajjud, untuk sujud kepada Allah Yang Maha Rahman. Allah menyebut mereka sebagai hamba-Nya jika kemudian kita semua bisa “yabiituuna lirobbihim sujjadaw wa qiyaamaa”, di tengah malam bisa sujud dan ruku di hadapan Allah. Wadz-kurisma rabbika bukrataw washiilaa, kita bisa mengingat Allah di saat pagi dan petang. Coba saja benahin tahajjudnya, niscaya garis hidup akan lurus lagi dengan sendirinya.
    -Ust Yusuf Mansyur.-
    kuliah onlinse wisatahati

    Posted by Udin S | 19 Désémber 2008, 10:58 am
  679. mau cari temen2 STM negeri kuningan lulusan tahun 93/94

    Posted by Purwanto | 24 Désémber 2008, 3:28 pm
  680. Hanya Just Kidding euy / bacaan libur panjang

    Wanita penyelamat

    Seorang wanita cantik tengah menikmati perjalanannya dengan kapal pesiar. Untuk mengenang perjalanannya, dia menulis dalam buku harian.

    Tanggal 13: Sebuah keberuntungan buatku. Aku berhasil mengenal kapten kapal dan ternyata dugaanku benar. Dia sangat gagah… Aaah beruntungnya aku.

    Tanggal 14: Tanpa kuduga sang kapten mengajakku makan malam dan… Alamak dia juga memuji kecantikanku… Aku jadi tersanjung.

    Tanggal 15: Dia mengajak makan malam lagi. Sang kapten ternyata nakal juga. Dia mulai berani mengajakku bercinta dan menunggu jawabanku besok.

    Tanggal 16: Dia menagih janji. Dengan jual mahal kutolak dia. (emangnya gua apaan…) eh…dia malah mengancam akan menenggelamkan kapal beserta 1200 penumpangnya.

    Tanggal 17 : Pagi yang cerah. Aku bangga bisa menyelamatkan nyawa 1200 penumpang.

    Salam dari peuntas

    Posted by Syamsuha | 30 Désémber 2008, 1:03 pm
  681. Lumayan lucu geuning caritana, jadi mengorbankan sesuatu teh bangga nya dengan dalih menyelamatkan 1200 orang, tapi enak meureun nya.

    ha..ha..ha..ha..

    sorry just kidding euy

    Posted by Mamat Rohimat | 30 Désémber 2008, 5:10 pm
  682. kasadaya wargi kuningan nuaya di lembur boh nuaya di pangumbaraan wilujeng tahun baru 1430 H sareng wilujeng tahun baru 2009 M mudah2an amal ibadah urang tahun nukapengker diridhoi ku Alloh SWT sareng amal ibadah urang tahun kapayun mugi mugi kenging bimbingan ti Alloh SWT. Amin.
    Kang Syam kumaha kabarna di palembang?

    Posted by cincin virlian | 31 Désémber 2008, 2:55 pm
  683. Alhamdulillah damang teh Cincin Virlian.
    Ae..h, ae…h kamana wae geuningan nembean katingali deui sibuk panginten nya di Surabaya semoga sukses wae di tahun anu enggal.
    Teh sekedar info di palembang anyeunateh nuju usum sagala bubuahan mangga bilih bade amenganmah di antos.

    Posted by Syamsuha | 2 Januari 2009, 3:40 pm
  684. Hidup Adalah Anugerah
    (Kiriman seorang sahabat)

    Pada suatu hari ada seorang gadis buta yg sangat membenci dirinya
    sendiri. Karena kebutaannya itu. Tidak hanya terhadap dirinya sendiri,
    tetapi dia juga membenci semua orang kecuali kekasihnya.

    Kekasihnya selalu ada disampingnya untuk menemani dan menghiburnya. Dia
    berkata akan menikahi gadisnya itu kalau gadisnya itu sudah bisa melihat
    dunia.

    Suatu hari, ada seseorang yang mendonorkan sepasang mata kepada gadisnya
    itu Yang akhirnya dia bisa melihat semua hal, termasuk kekasih gadisnya
    itu .

    Kekasihnya bertanya kepada gadisnya itu , ” Sayangggg … sekarang kamu
    sudah bisa melihat dunia. Apakah engkau mau menikah denganku?” Gadis itu
    terguncang saat melihat bahwa kekasihnya itu ternyata buta. Dan dia
    menolak untuk menikahi si pria pacar-nya itu yg selama ini sudah sangat
    setia sekali mendampingi hidupnya selama si gadis itu buta matanya.

    Dan akhirnya si Pria kekasihnya itu pergi dengan meneteskan air mata,
    dan kemudian menuliskan sepucuk surat singkat kepada gadisnya itu,
    “Sayangku, tolong engkau jaga baik-baik ke-2 mata yg telah aku berikan
    kepadamu.”

    * * * * *
    Kisah di atas memperlihatkan bagaimana pikiran manusia berubah saat status
    dalam hidupnya berubah. Hanya sedikit orang yang ingat bagaimana keadaan
    hidup sebelumnya dan lebih sedikit lagi yang ingat terhadap siapa harus
    berterima kasih karena telah menyertai dan menopang bahkan di saat yang
    paling menyakitkan.

    Hari ini sebelum engkau berpikir untuk mengucapkan kata- kata kasar
    Ingatlah akan seseorang yang tidak bisa berbicara.

    Sebelum engkau mengeluh mengenai cita rasa makananmu, Ingatlah akan
    seseorang yang tidak punya apapun untuk dimakan.

    Sebelum engkau mengeluh tentang suamimu/istrimu, ingatlah akan seseorang yang
    menangis kepada Tuhan untuk meminta penyembuhan sehingga suaminya/istrinya TIDAK
    LUMPUH seumur hidup.

    Hari ini sebelum engkau mengeluh tentang hidupmu, Ingatlah akan seseorang
    yang begitu cepat pergi ke alam kubur dengan masih menyertakan
    kemiskinannya.

    Sebelum engkau mengeluh tentang anak-anakmu Ingatlah akan seseorang yang
    begitu mengharapkan kehadiran seorang anak, tetapi tidak mendapatnya.

    Dan ketika engkau lelah dan mengeluh tentang pekerjaanmu Ingatlah akan
    para penganguran, orang cacat dan mereka yang menginginkan pekerjaanmu.

    Dan ketika beban hidup tampaknya akan menjatuhkanmu, pasanglah senyuman di
    wajahmu dan berterima kasihlah pada Tuhan karena engkau masih hidup dan
    ada di dunia ini.

    Hidup adalah anugerah, syukurilah, jalanilah, nikmatilah dan isilah hidup
    ini dengan sesuatu yg bermanfaat untuk umat manusia.

    NIKMATILAH dan BERI YANG TERBAIK DI SETIAP DETIK DALAM HIDUPMU, KARENA ITU
    TIDAK AKAN TERULANG LAGI untuk waktumu selanjutnya !!!

    Semoga bermanfaat dan mohon maaf bila kurang berkenan
    salam

    Posted by Syamsuha | 9 Januari 2009, 1:33 pm
  685. Tip menuju SUKSES

    Saudaraku, untuk menjadi sukses itu tidaklah mudah, hanya dengan proses
    sedikit ? mungkin saja, kalo Allah Ta’ala menghendaki. Namun, secara
    fitrah dan sunnatullah kalo kita mau sukses harus pake ikhtiar dan usaha
    yang optimal, butuh waktu yang tidak sedikit, dan tentu saja butuh support
    doa yang oke. Tidak sekedar usaha tok, tapi usaha yang optimal dan
    sungguh-sungguh. gitu bro…

    Untuk mencapai kemenangan, Allah Subhanahu Wa Ta’ala memberikan kiat-kiat
    sukses bagi kita yang mau mendapatkan KESUKSESAN yang haqiqi. KESUKSESAN
    yang haqiqi itu adalah kalo kita berhasil dan bahagia di AKhirAt nanti.
    Itu berarti kita Juga suKseS di Dunia, bagaimana bisa? bisa aja,
    KesukSesan Dunia itu akan membawa keSukSesan Akhirat, bagaimanapun
    kondisinya di dunia itu….kalopun di dunianya, seseorang itu miskin, namun
    kalo di akhirat nanti ia masuk surga dan mendapatkan kebahagiaan , maka
    ke-miskin-annya itulah yang membuat di sukses di dunia dan akhirat, miskin
    tapi sholeh…it’s good choice man…

    Nih dia, tips2 yang Allah berikan buat kita ?

    “Orang-orang yang beriman dan berhijrah serta berjihad di jalan Allah,
    dengan harta dan jiwa mereka, adalah lebih tinggi derajatnya di sisi
    Allah, Mereka itulah orang-orang yang memperoleh kemenangan “

    “Tuhan Menggembirakan mereka dengan memberikan rahmat keridaan dan surga,
    mereka memperoleh kesenangan yang kekal di dalamnya“

    “Mereka kekal di dalamnya selama-lamanya, Sungguh, di sisi Allah terdapat
    pahala yang besar”

    At-Taubah : 20 – 22

    Subhanallah…
    saudaraku, itulah salah satu tanda kasih sayang Allah ama kita, so … kalo
    emang kita pingin jadi orang sukses versi yang sebenarnya, yaitu
    kesuksesan dari Allah, maka marilah kita baca ayat-ayat di atas, kita
    hafalkan , kita pahami makna dan tafsirnya, serta kita berusaha untuk
    mengamalkan dalam setiap sisi dan setiap sudut kehidupan kita. Insya Allah
    akan sangat bermanfaat menambah catatan amal dan bekal kita dalam
    menghadap Allah Ta’ala di yaumul hisab nanti. dan Lebih baik lagi kalo
    kita ajarkan…biar nyambung pahalanya

    Selamat Berjuang Untuk Kesuksesan yang Haqiqi
    Jalan ke Surga itu Masih Panjang … So..let’s give the best to Allah

    semoga bermanfaat dan mohon maaf bila tak berkenan
    salam

    Posted by Syamsuha | 9 Januari 2009, 3:06 pm
  686. Abdi teh pamalesan
    nu leuwih resep jieunan sorangan, kajeun sederhana. Drpd niru nu batur !
    Abdi teh pamalesan
    anu sering dijalan sareng kumpul jeung kaum marhaen drpd diuk terus2an mikiran diri pribadi !
    Abdi memang males
    cacarita ngeunaan jalmi sejen; ngomongkeun maranehna atawa ngagosip nu sejen na.
    Leuwih hade ngadengekeun tarling, serenade atawa kopi dangdut.
    Abdi oge males
    miluan turun kajalan jeung gogorowokan lantang ngeunaan rahayat anu geus puguh katindes.
    Sadar teu sadar jalan oge milik umum; pasti kaganggu, oge
    abdi tambah males ngiring PEMILU. Duka teuing kunaon, sakanyaho abdi mah maraneh na sakabeh penipu*ieu nu karaos ku abdi pribadi*
    Salam kangge sadaya baraya lembur kuring anu palih wetan, kaler kidul kulon. Punten ngiringan gabung…. Abdi pribados linggih di cibunut leumbur anu perbatasan sareng cinuru. Heheh, obrolan nu tos cukup umur mah mani rame nya? Loba pangalaman anu tiasa janten conto abdi anu msh bau jaringao. Tp, bpk, ibu, akang, aa, teteh, kahade bae nya huis na tambih rata…. Heheh punten yeuh nuju kaserang *jangarisme* pada terang sanes eta panyawat teh? Euleuh euleuh… Bingung oge, naha tos ka daftar heunteu nya eta panyawas didinas kasehatan teh? Cag, sampurasun…..

    Posted by Budak cibunut thea_ | 27 Januari 2009, 9:20 pm
  687. Tgl 30 nanti umurku genap 23th. Aku bkn korban perceraian orgtua. Mrk baik2 sj. Dan yg mrk tau adalah bhw aku juga baik2 sj. Trnyata bnyak hal yg mrk tidak tau. Bhwa aku adalh pecandu. Tanpa bdan harus penuh suntikan. Tanpa tubuh menjadi hanya tulang berlapis kulit. Tapi saya pecandu. KESEDIHAN, itulah ektasi bg sy. Tengielan dalam kesedihan. Nyaman. Nyaman dalam kejam. Kali ini kejam begitu menggairahkan. Jangan berhenti beri aku kesedihan. Lagi lagi lagi…….. Sampai tidak ada lagi kesedihan yang tidak bisa saya nikmati sampai aku menjadi benar benar sedih karena semua kesedihan telah habis.
    Umur aku akan menginjak 23th. sudah sebanyak itulah juga terlintas dalam pikiranku untuk mengakhiri hidup…..

    Posted by Budak cibunut thea_ | 27 Januari 2009, 9:42 pm
  688. kanggo budak cibunut thea :

    selama you bisa menikmati apa yg sekarang dikerjakan nikmatilah! jika terfikir itu merugikan berhentilah! ada tujuan yg sebenarnya you tau dan you bisa persiapkan buat merobah jalan hidup! kalau kesedihan sudah jadi karib, maka kesenangan akan mudah untuk dijadikan saudara! berbuatlah! agar karib kesedihan berpindah kepada saudara kesenangan, diluar sana banyak handai toulanmu yg perduli banyak juga yang ga perduli, pupuk harapan! suburkan kesadaran! basmi kesendirian! kumpulkan di lingkar hidup you orang, kerabat yang menyimpan harapanmu. Good luck!

    budak askun leuweung Pajambon

    Posted by Endang A. Sutisna | 29 Januari 2009, 6:45 pm
  689. Om endang, saya yakin kau orang yg mengetahui bahan2 baku utk menjalankan hidup, tahu tentang roda2 mana yg bisa menggerakan mesin yg bernama kehidupan ini. Dan kau sendiripun mungkin tau harus memutuskan bagaimana menggunakan pengetahuan itu. Saya – - tentu ingin belajar banyak tentang keajaiban2 itu, padamu. Dan saat kau baca tulisan ini mungkin kau bertanya2 dalam dirimu sendiri – - yang sebetulnya saya inginkan? Hidup yang damai. Hidup dan mati yg layak. Juga punya banyak uang agar terlepas dari kesulitan hidup yg semakin mencekik. Apakah itu salah? Om endang, saya ingin tanyakan beberapa hal padamu, kuharap kau paham. 0m, knapa keinginan seperti itu selalu muncul? Bila aku mempertaruhkan kehidupanku apa yg akan aku capai? Atau haruskah aku aku akhiri semua ini yg nyatanya hanya kesia2an saja yg terus kudapati.
    0m endang, tolong jangan tunjukan wajah tidak percayamu. Aku tidak gila atau sedang mabuk. Tapi saya amat bersungguh2 dengan yg aku ceritakan. Coba kau bayangkan ! Seperti sebuah lompatan. Dan dibutuhkan keberanian utk mempercayaiku. Bukan pada apa yg kemudian terjadi, sebab kita tidak ketahui. Tapi krisis yg sedang kuhadapi. Itulah yg menakjubkan. Seperti sebuah batas antara kematian dan kehidupan……….

    Posted by Budak cibunut_thea | 1 Pébruari 2009, 3:43 pm
  690. kanggo budak cibunut thea

    Lumut itu licin dan bahaya de…
    kadang hijau, kadang hitam
    tapi di bawahnya? hmmmmmm…
    berjuta harapan hidup ada di sana!
    sigumpal kedamaian bersembunyi di sana!

    kadang kita sendiri lupa dan alpa
    kadang apa yg kita kerjakan sia-sia
    kadang kita mengira orang benci kita
    kadang kesalahan serasa cuma milik kita

    tengok para pengkutbah..
    dengar para kyai…
    kutip celotehan pa haji
    apa yg de dapat????

    dengar para pemabuk ngoceh..
    lihat para penghayal bermimpi
    lihat…yang kadang dialam mabuk masih bisa bernalar…

    hidup dan jalan kehidupan yg de bunut punya om yakin bahwa de berfikir “MASA BODOH!! INI JALAN GUA!! kemudian de telusuri jalan itu..apa yg de jumpai?? gelap kadang…terang sebentar…gelap kemudian..gelap..redup..
    jika itu yg de jumpai maka terus telusuri jalanmu! jika pada suatu waktu de temukan jalan terang maka genggamlah cahaya itu simpan di hatimu karena suatu saat kau memerlukannya, jika datang gulita maka bukalah hatimu yg didalamnya sudah kau simpan cahaya. Percayalah nanti di jalan itu de akan bertemu dgn handai karib, musuh, para pengkutbah, kyai, Pak Haji (yg biasanya banyak uang dan banyak disapa orang2) pemabuk, penghayal,.. maka temuilah mereka dan de akan bisa memilih jalan mana yg banyak cahaya, tentu dengan cara de sendiri bukan oleh orang lain..dan ternyata suatu saat de bisa temukan…ini lho JALAN GUA dan GW ngga masa BODOH lagi….

    salam damai dari Askun budak leuweung Pajambon…

    Posted by Endang A. Sutisna | 2 Pébruari 2009, 6:22 pm
  691. Om selama ini aku selalu berpikir akulah orang paling dungu didunia ini. Aku paling buta diantara orang2 yg sedang mabuk sekalipun. Aku telah melakukan ketololan selama bermalam2, berbulan2. Tapi belum pernah aku menemukan apa yg aku cari dari semua ini. Ya, aku memahami keadaanku sekarang….aku heran, sampe kapan aku bisa berbuat demikian? Aku pikir sampe saraf ku tdk kuat lg. Ato sampe hati nuraniku tdk kuat lagi. Apakah pendapatmu aku pny hati nurani?
    Hati nurani? Aku punya, namun kacau. Dan itu merupakan penghalang yg ingin kuperbaiki. Om endang dan aku, a.n sudarna, mmg tdk pernah saling mengenal. Dan aku tdk tau sebabnya betapa ingin nya aku bertanya soal hidup padamu. Oya om, seorang kenalan pernah mengatakan padaku; satu2nya hal yg diperhitungkan pada seorang laki2 adalah sikap ‘cepat kaki ringan tangan’, sikap,’segera bangkit dan pergi.’ bila aku sdh mempunyai sifat itu, katanya, aku betul2 lelaki tulen dan itulah sifat2 yg katanya diperlukan disini, dikehidupan ini. Keluarga dan uang ktnya soal kedua. Tidakkah 0m brpikir dmikian? Dan apa itu arti sikap segera bangkit dan pergi itu? Hatur nuhun…

    A.N Sudarna
    budak cibunut_thea

    Posted by Budak cibunut_thea | 2 Pébruari 2009, 9:17 pm
  692. Kalo lagi buang hajat apakah de sudarna pernah berfikir apakah kotoran itu akan menjadi apa atau dimakan apa atau sampai di mana?? dan apa yg dirasa setelah itu??
    “berbuatlah. bangkitlah seperti habis buang hajat…”

    Posted by Endang A. Sutisna | 3 Pébruari 2009, 6:17 pm
  693. Aku bukan pecundang. Betapa indah kata2 itu kedengarannya 0m… Thx atas saran dan nasehatnya. Itu sangat brarti bgku. Smga aku mampu dan sgera bangkit dr ketidakberdayaan ini. Tolong ya 0m doakan sy. Itupun bila 0m smpat, jk tidak pun tidak apa2…..

    Posted by Budak cibunut_thea | 3 Pébruari 2009, 6:35 pm
  694. Bila keinginan adalah pintu keluarnya tenaga, maka keinginan yang banyak dan liar berserakan – adalah penyia-nyiaan kekuatan. Semakin banyak yang kita inginkan, akan semakin banyak yang hanya tinggal menjadi keinginan.

    Saudara yang baik, mulai hari ini, utamakan satu keinginan saja. Akan Anda pilih dari milyaran keinginan Anda itu – satu keinginan yang pencapaiannya menghasilkan pemuasan bagi semua keinginan Anda. Lalu Anda berfokus pada yang satu itu.
    mulai hari ini, apa pun yang Anda lakukan – akan Anda lakukan dengan sungguh-sungguh. Mencoba – itu harus; tetapi coba-coba – bukan Anda.

    (Mario Teguh)

    Hatur lumayan

    Posted by cahya | 3 Pébruari 2009, 8:06 pm
  695. Bukan kurangnya pengetahuan yang menghalangi keberhasilan, tetapi tidak cukupnya tindakan. Dan bukan kurang cerdasnya pemikiran yang melambatkan perubahan hidup ini, tetapi kurangnya penggunaan dari pikiran dan kecerdasan.
    Anda adalah alasan bagi keberhasilan Anda sendiri; maka pastikanlah bahwa Anda memusatkan perhatian Anda kepada diri Anda sendiri. Anda tidak akan menjadi baik bagi siapapun, bila Anda tidak baik bagi diri Anda sendiri.
    Maka berkasih-sayanglah engkau kepada dirimu itu. Duduk dan berbincanglah dengannya. Yang ramah, yang pengasih, dan pastikanlah engkau sabar mendengarkan bicaranya yang mungkin tidak menentu maksudnya.
    Oleh karena hidup itu harus hebat, kuat, luas, besar, dan bermanfaat;…yang sederhana itu adalah sikap-nya. Maka bila ada pelajaran yang harus segera kau perbarui pengertiannya kepada sahabat terdekat yang namanya diri mu itu, maka pelajaran itu adalah tentang keberanian – sebuah nama bagi kesediaan untuk bertindak yang didasari oleh pengertian yang baik.

    (Mario Teguh)

    Hatur lumayan

    Posted by cahya | 3 Pébruari 2009, 8:10 pm
  696. Motivasi biasanya ada 2 arah asalna, dari dalam diri kita sendiri karena kesadaran sendiri, dan dari luar yang memberi stimulasi pada diri.

    Pak Mario Teguh sosok yang banyak memberi inspirasi khusus buat saya.
    Jadi saya ngidolain beliau.
    “www.marioteguh.asia”

    Posted by cahya | 3 Pébruari 2009, 8:29 pm
  697. Melewati rutinitas yg membosankan, tapi perjalanan tak pernah tiba. Selain harapan dan doa yg menggumpal didasar hati yg aku susun dengan cita2 sederhana demi mereka – - orang tuaku – - yg tlh jadi tmpat aku melepas buntalan duka.
    0rangtuaku, aku tak pernah mau menuding kepastian jalan rahasia-Nya. Aku hanya menumpahkan rasa kesal dan mengusir gerah yg bergelayutan dialam pikiranku yg teramat sempit ini. Alam pikiran tempat lahirnya harapan2 yg tak pernah kuketahui kapan akan tiba waktu semua itu hadir utk ku.
    Ya, mulai saat ini akan kuteguhkan nyaliku. Krn kupikir harapan masa dpn adalah neon2 yg menyala bkn apa yg padam ditanah lama…
    Mungkin ketika rasa suntuk ini menyala aku sekedar ingin cari pelepasannya. Tapi kemana? Akankah aku menemukan tempat yg teduh atau sebaliknya aku terjerembab ledakan jamaah nyala yg membakar?

    Posted by Budak cibunut_thea | 3 Pébruari 2009, 8:46 pm
  698. Aku yakin. Teramat yakin ! Walau aku tak tahu lagi apa yg harus aku lakukan. Aku kini berada pada saat dimana segala sebab membuahkan akibat……………

    Posted by Budak cibunut_thea | 3 Pébruari 2009, 9:28 pm
  699. Yess!! kalo gitu hukuman ngga berarti apa2 buat anda dan anda telah menanggungnya dengan penuh kesadaran, cuma Tuhan Hukum itu Pasti, jadi bergeraklah, lupakan kasalahan, kadang orang jelas melihat masa lalu, tapi gelap menatap masa depan, balik arah dgn cahaya yg anda pakai buat melihat masa lalu…pergunakan untuk menatap lurus ke depan…

    Insya Allah Om bade titipkeun salam anda ka Nu Kagungan Urip (in praying)..

    Posted by Endang A. Sutisna | 4 Pébruari 2009, 10:58 am
  700. 0m, tdk mungkin aku terus brgulat dng frustasi. Krn sampai saat ini, sejauh yg aku tau rasa frustasi itu adl rasa capai yg panjang. Seperti kalo kita brada ditengah pkerjaan yg menumpuk pd suatu siang dan berkeringat krn lapar. Dan tentu sj aku ingin bangkit, krn aku manusia yg masih pny 7an…

    Posted by Budak cibunut_thea | 4 Pébruari 2009, 11:13 am
  701. ~BOHONG~

    aku mungkin terlalu berapi-api
    nyatakan titik menari-nari
    sedang koma menyala-nyala
    lantas semua hal penuh tanda tanya

    kalianpun boleh berkata:
    “itulah bohongnya aku”

    Posted by Titip puisi.org | 5 Pébruari 2009, 12:04 am
  702. ~KALAH~

    tikus rakus berpesta penuh haus
    nyamuk-nyamuk nakal diiringi kantuk menahan lapar
    lalat-lalat pun sambil berjingkat mereka sesekali menjilat-jilat
    aku yg merasa nyinyir
    tersudut dan makin tersingkir

    ah, aku ragu!
    Lebih baik kuakhiri
    dan aku mengaku kalah
    dalam pergulatan yg melelahkan ini.

    Alex_soe

    Posted by Titip puisi.org | 5 Pébruari 2009, 12:14 am
  703. punteun,, kanggo ka Buudak Cibunut, upami linggih nateh di palih mana kitu, da abdi oge gaduh rerencangan sakola waktos di smp cijemit upami teu lepat naminateh ijoh linggih na pas di pupudunan pengkolan, sareung gaduh wargi tapi etamah di palih dieu cakeut ciniru namina teuh kaliwon upami istrina namina nining, tos lami abdi oge teu papendak sareng anjeuna terutama sareng ijoh tea, sa prak bubaran sakola SMP nugi ka ayuena teu papendak2 sareng anjeunna upami di etang2 tos sabaraha tahun nya th 1989 nugi ka kiwarina.

    Posted by Dedi | 5 Pébruari 2009, 12:23 am
  704. ~SEBAGAI MANUSIA~

    Aku terbiasa menyisihkan diri lewat puisi
    dan menitipkannya lewat sajak

    tak pernah ada yg tahu:
    aku dan malam selalu bisu

    namun goresan ini sengaja kubiarkan berlari
    mengeja sebuah makna
    dari ketiadaan diri
    disini…

    Tak banyak yg kuharap dari kalian
    hanya aku ingin diakui
    sebagai manusia
    itu saja !

    Posted by Titip puisi.org | 5 Pébruari 2009, 12:23 am
  705. ~SEBAGAI MANUSIA~

    Aku terbiasa menyisihkan diri lewat puisi
    dan menitipkannya lewat sajak

    tak pernah ada yg tahu:
    aku dan malam selalu bisu

    namun goresan ini sengaja kubiarkan berlari
    mengeja sebuah makna
    dari ketiadaan diri
    disini…

    Tak banyak yg kuharap dari kalian
    hanya aku ingin diakui
    sebagai manusia
    itu saja !

    Puisi by,
    alex_soe

    Posted by Titip puisi.org | 5 Pébruari 2009, 12:24 am
  706. Dupi mang kaliwon mah uninga, kang. Tp nu nami na ijoh mah abdi teu apal. Ayeuna mang kaliwon gaduh usaha buka panglong kayu cakeut bumina di heuleut… Dupi akang linggih dimana? Teu bisa kulem abdi teh kang. Ieu keur ngadamelan puisi heheh… Salam kenal ti abdi !

    Posted by Budak cibunut_thea | 5 Pébruari 2009, 12:31 am
  707. Hapunteun anu kasuhun hampura anu di seja kanggo baraya sadaya, kedah kamana abdi milarian si eta anu tos lami teu papendak kedah kasaha abdi tumaros hoyong paamprok jonghok sareng manehna, mun saukur haleuagna soara manehna nu jadi pangbeberah manah.

    Posted by Dedi | 5 Pébruari 2009, 12:33 am
  708. Sami abdi oge teu tiasa kulem, ari abdi linggih na di Desa cipedes, kampung citim caket mesjid agung desa, upami akang linggih di palih mana, teras salam kenal kanggo ka siakang nami abdi sami sareng anu di blog iue.

    Posted by Dedi | 5 Pébruari 2009, 12:38 am
  709. _PEMIKIRAN PRIBADI_

    Dalam rencana ini
    tak ada konsep yg aku lupa
    tapi ini bukan roman picisan
    yg melulu bercerita tentang malam, tentang cinta ataupun derita

    ini pula bukan yg menamakan dirinya puisi
    yg selalu liar mengada-ada kata
    maka biarkanlah kugembalakan
    semua pemikiran dlm kata2ku
    yg tak pernah kupahami
    dari artinya itu

    semoga saja apa yg tak terpahami disini
    hanya menjadi pemikiranku pribadi
    karena aku mengerti
    semua tak akan sejalan dengan apa
    yg aku pikirkan sekarang…

    Alex_soe

    Posted by Titip puisi.org | 5 Pébruari 2009, 12:42 am
  710. Wasta abdi A.N Sudarna. Abdi urang cibunut pituin kang. Ari didunia maya mah, upami teu nyebat budak cibunut_thea nya abdi ngange nami alex_soe. Tos lami kang ulubiung ti blog lembur kuring teh?

    Posted by Budak cibunut_thea | 5 Pébruari 2009, 12:48 am
  711. Upami terang blog lembur kuring mah tos lami tapi jarang medar da kaburu ku waktos, upami kapungkur abdi ngango nami julaeha, bade tumaros upami wartel ciniru teh masih aktip teu kitu? kang alex_soe di cibunut na palih mana kitu? upami abdi ayena nuju ngumbara di lembur batur nyaeta di jakarta, salam bae kanggo ka mang kaliwon sareng ka wartel ciniru, tos lami teu papendak.

    Posted by Dedi | 5 Pébruari 2009, 1:01 am
  712. # KOSONG #

    Tak ada lagi cerita
    mau apa coba?
    Hitam diatas putih, itu biasa
    lantas apa lagi yg harus ku baca?

    ………………………………..
    ………………………………..
    Kekosongan, barangkali
    di dalam sunyi ada yg sembunyi…

    Alex_soe

    Posted by Titip puisi.org | 5 Pébruari 2009, 1:01 am
  713. Upami tiarah ciniru, abdi ka palih kenca kang, pas tugu bale desa teras ka handap caket jembatan. Aduh kutan teh akang di jakarta, damel naon kang? Dupi wartel cinuru mun teu lepat mah mang jusa sanes? Dupi nu eta mah tos lami tutup. Maklum kang, uningan meureun nu nami na hp ayeuna tos di gegendol kumurangkalih alit oge heheh….

    Posted by Budak cibunut_thea | 5 Pébruari 2009, 1:07 am
  714. Ke upami pendak kang, mudah2an abdi teu hilap ku abdi didugikeun salam akang….

    Posted by Budak cibunut_thea | 5 Pébruari 2009, 1:18 am
  715. Tugu pas belokan tea kitu? ari abdi teh janteun kuli di jakarta teh, nya ngabuburu pangabutuh. Di sangka ku abdi mah lingih na teh di payuneun mang kaliwon, ari kitu mah teubih geuning. Ari akang gaul oge kenal ka anu tebih2, jangan2 ka pak kuwu cipedes oge kenal.

    Posted by Dedi | 5 Pébruari 2009, 1:30 am
  716. Keun kang sami bae damel mah. Salagi aya dina curuk batur can gaduh perusahan nyalira mah sadaya na oge kuli. Boh nu damel kantoran atanapi nu damel kasar. Nu penting urang bahagia sareng mikaresep eta padamelan niscaya hirup tengtrem. Ari kuwu cipedes, teu patos apal kang. Di cipedes teras widara dugi ka pakulahan abdi sok ameng. Nya ukur jalan2 na motor. Resep kaayaan alam na mantak waas pisan…

    Posted by Budak cibunut_thea | 5 Pébruari 2009, 1:44 am
  717. Cag heula kang dedi, ieu panon abdi asa tos sepet kieu yeuh. Keun enjing deui ngobrol na da abi hmpir tiap dinten aya di dieu… Sampurasun akang. Wilujeng weungi. Bobo akh…..

    Posted by Budak cibunut_thea | 5 Pébruari 2009, 1:57 am
  718. Loba reungit ieu rek sare teh. Padahal abdi teu menta di baturan. Ketang, reungit na mah hiji, ngan balad na ieu teh nu loba mah hahahahah………..

    Posted by Budak cibunut_thea | 5 Pébruari 2009, 2:07 am
  719. Kamarana kitu geuning sepi pisan, akang budak cibunut di mana geuning teu medar.

    Posted by Dedi | 7 Pébruari 2009, 12:04 am
  720. Salam kenal kanggo budak cibunut,kang saya gaduh aki(tos almarhum)namanya bp singadikarta dipanggil bapa singa menurut cerita beliau nya asli orang cibunut,terus imigrasi ke desa ciniru,kayanya saya banyak baraya deh di cibunut,tolong dong bisa di tracer ga?saya hawatir “pareum obor” saya juga masih punya baraya di daerah ciniru namanya bapa uha beliau dulu menjabat kepala bank bkpd ciniru kenal ga yah?tahun 1965 saya pernah ke cibunut waktu itu belum ada kendaraan(alias) jalan kaki rasanya senang sekali n banyak sekali over view location,and nice looking di hamparan pohon pinus,aaahjadi kengen ama antara cibunut-ciniru apalagi di escot pada saat itu masih banyak family kita yaitu para “nyunyuk2″ aah sedap sekali alamnya,ok deh kalo ade wartos bisa di emile ke sapridoank@yahoo.co.id,hatur nuhun salam kanggo wargi cibunut

    Posted by sapri yahya,putra betawi kuningan | 7 Pébruari 2009, 6:55 am
  721. hatur nuhun ka Bapak bupati atas komentarnya di harian kompas dan abdi ngadukung pisan upami dikuningan teu diijinkeun aya perusahaan, margi uapami aya perusaan, alam kuningan nu sejuk bisa panas kanggo pemasukan APBD mah majukeun wae wisata alamna ditata sing bagus pak supaya bisa bersaing teu hilap penghijauan na oge, supados sejuk. salam kanggo kasadaya urang kuningan abdi nudi pangumbaraan. oh kuningan jauh dimata dekat di hati.

    Posted by Budak langseb | 7 Pébruari 2009, 9:18 pm
  722. Kang dedi mangga diantos obrolan na ku sim kuring. Angge kang sapri yahya abdi teu acan kenging informasi ngeunaan aki kang sapri. Rada sesah oge kang, kumargi abdi lahir na di jaman kiwari. Kang sapri sabar ke abdi tataros ka para sepuh…. Angge budak langseb, ieu teh akang atanapi teteh. Mun teu lepat mah langseb teh upami bade ka daerah walahar kalewatan nya? Salam tepang ti abdi….

    Posted by Budak cibunut_thea | 7 Pébruari 2009, 11:41 pm
  723. Hatur nuhun kang budak cibunut,ti na balesan na atawa info,aya deui hiji informasi,ari kang uha teh gaduh putra tilu mun teu lepat mah namina ipan kuliah di UI jur mesin ayeuna tos damel di irian,sareng cyndi kuliah di ITB semester akhir oge jur mesin ,allan kuliah di YAI persada ayeuna,hatur nuhun kang ,punten pami lentong sunda na kirang sae maklum lah tos lami pisan tara uih ka ciniru ari di cibunut masih seu er tangkal pinus na?

    Posted by sapri yahya,putra betawi kuningan | 8 Pébruari 2009, 5:58 am
  724. Dupi pak uha saatos na bank na pailit abdi teu terang deui kbr na. Kang sapri dicibunut mah tos teu aya pines. Malihan ayeuna mah nu kalapa, mahoni, jati, arbise anu ngora keneh ge atos di tebangan. Kayu teh ayeuna nuju janten lahan usaha tanpa ngingetkeun kaayaan lingkungan anu reksak. Namun dalah di kumaha geuningan, ari nu gaduh artos mah kawasa. Gaduh beking-bekingan. Nya kitu lah kang. Ieu, ayeuna payuneun simkuring oge ngagunuk kayu mahoni teu acan diangkut. Sakadang mah ngaraos watir, ulah2 anak incu abdi jaga moal terang tangkal mahoni. Beu…..

    Posted by Budak cibunut_thea | 8 Pébruari 2009, 8:59 am
  725. Hatur nuhun kang cibunut wartos na, aduuuh janten sedih oge kabayang situasi alam cibunut,jembatan cijemit,ciuyah ,jadi hoyong ningali alam cibunut bari ngarasakken tikungan maut na dijalan,kin pami aya rizki sareng waktos na,salam oge kanggo kang. t saidin anu bangga menjadi putra kuningan,abdi salut ka kang TS.

    Masalah na saya sering berkunjung,ke daerah Seluruh Inonesia kalau berkenalan dengan paguyuban orang sunda didaerah mereka selalu mengaku dari bandung,begitu saya mengaku orang kuningan,baru pada kaget ,begitu mereka yg tanya ‘kuningan na dimana kang?’ terbalik jadi saya nu kaget,soalna mimih saya lahir di ciniru, besar di batawi dan saya lahir,besar di batawi,tapi walau demikian itulah kenyataan nya dan saya tetap bangga menjadi orang kuningan,so what the reason?

    Kalo kita kenang kilas balik pada kurun waktu dari tahun 1950 s/d 1970 masyarakat kuningan pada saat itu,kontribusi mereka sangat besar terhadap perekonomian di jakarta,bayangkan pada saat itu jakarta pusat dari jatinegara Senen ,kampung rawa,cempaka putih,galur ,roxy hingga tanjung priuk 60% imigran dari kuningan,mereka sangat gigih ber juang mencari nafkah,dari tukang ,air,kueh,warung nasi,warung roko,gado2 ,tukang es,becak,bubur kacang hijau,poko nya sagala tukang hingga, guru SD,SMP,SMA,peg negri,TNI /Polri dll
    Seiring dengan waktu,karena kegigihannya,dan sangat kuat di tempa oleh penderitaan banyak putra putri mereka yang ber hasil menjadi orang besar maupun pejabat,tapi karena latar belakang yg saya uraikan diatas’kebanyakan’orang2yg sudah berhasil sangat low profile,dan mempunyai religius yg tinggi

    Mudah2an para pejabat dan orang yang sukses mempunyai keperdulian terhadap alam dan lingkungan nan indah di kuningan khusus nya sepanjang garawangi -cibunut-ciniru ,semoga aya manfaat na

    Posted by sapri yahya,putra betawi kuningan | 9 Pébruari 2009, 3:38 pm
  726. Kang sapri yahya, sbenarnya tidak ada yg lebih menjijikan dari hdup kita ini daripada sampah pribadi yg menumpuk dlm hati dan pikiran kita. Sampah kotor yg diantaranya adalah rasa benci, iri hati, dan kegetiran terhadap hidup dan lingkungan. Bahkan apa yg tampak sbgai perbuatan yg baik atau kelakuan lurus sekalipun dapat berbau busuk seperti sampah jika dicemari oleh sikap mementingkan diri sendiri. Marilah kita sama2 tengadah dan berharap agar kuningan kita tercinta ini orang2nya tetap tidak melupakan darimana dlu mereka berasal hingga sampai pada tahap seperti sekarang ini. Mari kita Peduli terhadap sesama dan lingkungan…

    Posted by Budak cibunut_thea | 9 Pébruari 2009, 5:23 pm
  727. Punten ka wargi sadaya, tikawit ayeuna pribados
    gentos nami ngangge “DADANG KUTAKEMBARAN”
    biasana “DADANG PAKEMBANGAN”

    supados saluyu sareng alamat KTP pribados ti Desa Kutakembaran

    Naon anu dibeberkeun ku Kang Sapri Yahya leres pisan kitu, urang Kuningan nyebar di semua sektor
    kumaha2 oge Kuningan anu tos ngadidik, ngabesarkeun urang sadaya
    Satuju pisan ulah poho kaleumah cai…kitu sanes, Kang A.N Sudarna (Budak Cibunut)?

    Posted by Dadang Kutakembaran | 9 Pébruari 2009, 7:11 pm
  728. Abdi satuju, kang dadang. Sabab salaku urang kuningan urang kedah mikir, ari kuningan teh saha nu gaduh? NU URANG… Kamajuan kuningan teh keur saha? KEUR URANG… Upami kuningan genah merenah tumaninah, saha nu raos? URANG…. Cindeuk na mah urang2 keneh. Rek sae arek awon kuningan teh tmpat urang heheh…..

    Posted by Budak cibunut_thea | 9 Pébruari 2009, 8:17 pm
  729. salam likuuum,puuuuuuuunten,anybody hoome?
    leres kang cibunut aki abdi nyaeta singa aslim
    wasalam ww

    Posted by sapri yahya,putra betawi kuningan | 9 Pébruari 2009, 9:34 pm
  730. salam kenal kangge kang dadang kutakembaran,
    pami linggih dimana ayeuna?

    Posted by sapri yahya,putra betawi kuningan | 9 Pébruari 2009, 9:56 pm
  731. Dupi bpk singa aslim nyaeta kaduh adi anu nami na bpk singa dikarma anu atos pupus. Gaduh putra wa pago, wa juhri, wa saleh. Upami wa juhri tos pupus. Dupi wa pago sareng wa saleh masih araya dikieu na. Putra wa juhri: mang nano, mang momon, bi mariah sareng kurnia(ayeuna disukabumi). Putra wa saleh: ceu aski, jaya, eddie, sareng lastri(ayeuna di jakarta). Da ari wa pago mah teu gaduh putra. Keun kang sapri mah tenang upami amengan ka cibunut mah da loba geuningan saderek teh di cibunut…. Dupi kang sapri yahya putra saha? Punten…

    Posted by Budak cibunut_thea | 9 Pébruari 2009, 10:28 pm
  732. alhamdulilah,hatur nuhun, leres kang,tadi ge aya info ti pun lanceuk,ari pa singa teh gaduh saderek wa pago jeung wa saleh,pami wa pago gaduh putra teh o’ong ,salam wae ka sadayana
    Sareng aya deui ,abdi teh gaduh sepupu di cibunut namina Bp Kari rohman ,damelna di kecamatan ciniru salam salam wae mun pendak mah sareng nyuhunkeun no HP na
    Pun abdi teh incu na pa singa nu ti ibu asni sareng H Yahya(almarhum) kapungkur linggih di cempaka putih mung ayeuna tos ngalih ka bekasi timur.

    Alhamdulilah,pami ka cibunut bade sowan ka baraya sadayana,asal ka sudarna siap ken wae rangginang,opak,antias he.. he… he komo mun di pasihan cai gula jawa mmmmmh resep pisan he …he..

    Posted by sapri yahya,putra betawi kuningan | 10 Pébruari 2009, 6:29 am
  733. Tah geuningan beuki narembongan… Aduh, dupi pak kari rohmah mah eta guru tenis meja sim kuring heheh… Nikah na oge ka saderek sim kuring. Bumina sebrangeun bale desa pisan pas tikungan. Oh punten kang hilap dupi nyi lurah oong teu kasebat. Sumuhun leres pisan wa pago heheh… Soal no hp ke ku abdi dicarioskeun ka pak kari !

    Posted by Budak cibunut_thea | 10 Pébruari 2009, 6:59 am
  734. Saha nu hoyong ci kopi tutu? Asli ieu mah kopi na meunang nyanggray sorangan heheh… Kodehel, rangginang, emping aya. Mung golono tos lami teu nuang heheh….

    Posted by Budak cibunut_thea | 10 Pébruari 2009, 7:36 am
  735. akhirnaaa,teu di sangka urang teh masih baraya euy? mani bungah ieu hate,jadi kabita jeng kodehel jeng rangginang na ke ‘ah milarian di bekasi

    Posted by sapri yahya,putra betawi kuningan | 10 Pébruari 2009, 9:26 am
  736. Sumuhun kang sapri, iraha atuh bade napak tilas ka cibunut teh?

    Posted by Budak cibunut_thea | 10 Pébruari 2009, 9:45 am
  737. nuhun kang,do’aken wae mun aya rencana picnic sareng keur usum halodo

    Posted by sapri yahya,putra betawi kuningan | 10 Pébruari 2009, 9:57 am
  738. Teh Nenen kamana-nya…..tos lami yeuh teu kontact-2

    Posted by Akang | 11 Pébruari 2009, 3:34 pm
  739. Wilujeng sonten sadayana, kamarana atuh nya? Moal taririseun mah? Ngopi yuck…..enak geura!

    Posted by Budak cibunut_thea | 11 Pébruari 2009, 4:11 pm
  740. Nu cangkeul mangga di urut heula supados seger deui

    Posted by CAHYA | 12 Pébruari 2009, 8:04 pm
  741. Aya obat dimakan akbar, hai sobat kumaha kabar ?

    Posted by Budak cibunut_thea | 12 Pébruari 2009, 8:18 pm
  742. Sampurasuuuuuun he…he…..jempling………..kamarana..
    punten a bade ngalangkung

    Posted by Astrajingga budak karang tumaritis | 12 Pébruari 2009, 9:05 pm
  743. Ooooi kamarana yeuh terlalu kacida teuing ,kari uing sorangan di dieu euy, kamarana yeuh babaturan he..he..he ……..mana jeumpling deui…….di leweung,mana gunung jeung gawir garundul,tangkalna di tuaran ku manusa2 teu “bertanggung jawab” kana lingkungan mh ..mh..
    Yeuh para manusa uing boga jampe mun rek melak tangkal pinus di gunung nu garundul kanggo penghijauan alam:
    Seja titip kanu kagungan bumi ,nu kagungan poe tujuh ,sim abdi putuna SangPangeran cibunut kaler,seja melak tangkal pinus ,nyaeta akarna kawat,tangkalna beusi,daun na waja.
    Boh bilih aya nu ngaganggu ti sisii gigir,neda pangjaga keun pangraksakeun ,siang sinareng wengi na ,margi upami ieu pepelakan aya nu ngagunasika,tangtos Pangeran cibunut bendu …fhuaaah …fhuaah …fhuahhh (3X)
    Mugi suksesss(dikutip tina jampe mupuhun di Tundagan)

    Posted by Astrajingga budak karang tumaritis | 12 Pébruari 2009, 9:52 pm
  744. Kalau malam valentine belum ada acara, gabung yuk!! gratis ticket, makan, minum. semua ditanggung. saksikan konser akbar: Broery Pesolima, Chrisye, Alda Risma & Nike Ardila. Dipandu MC terkenal Taufik Savalas + Lawakan segar dari Dono, Kasino, Basuki and ASmuni Srimulat dengan bintang tamu Suzanna. Tempat: TPU – Tanah Kusir…Jangan telat ya…!
    Hiiiiiiii seleeem

    Posted by undangan resmi | 13 Pébruari 2009, 9:40 pm
  745. Pun tebe pun seja unjuk sampurasun….
    Kamarana ath? Sepi pisan geuningan…..

    Posted by Budak cibunut_thea | 15 Pébruari 2009, 7:13 pm
  746. Assalamuallaikum, Wr Wb, kumaha daramang sadayana simkuring nembe yeehhh nongoll dei, salam kangen kanggo kang Jun, Teh Nenen, kang Dadang tur sadayana sadulur simkuring Urang Kuningan, semoga sukses, sehat walafiat digampangken rezekina. amin amin. salam kasadayana.

    Posted by T.saidin | 25 Pébruari 2009, 10:32 pm
  747. Haturan kang T. Saidin, salam tepang ti sim kuring urang kampung… Tah akang meureunan anu saur akang lembur kuring nyarios keun ka abdi sok teug ka saderek T. Saidin. Deuh nuhun akh senior tos aya mampir deui heheh… Kunaon atuh kang joledar? Akang nu gaduh ieu blog jiga nu kangen hahaha… Sampurasun kang, wilujeng wengi !

    Posted by Budak cibunut_thea | 25 Pébruari 2009, 10:50 pm
  748. Salam tepang ka urang cibunut kumaha yeehh kabar cibunut teh ayena apa sudah banyak berkembang yeh, ke ke Cibunut teh palih mana nyaaakkk kalau tesalah mah ticibiang ngidul nyaaaakkk punten sok hilap saya eeyy. terakhir 3 tahun ka pengker lamun tesalah mah sim kuring jalan jalan dimulai ti kabumen, liangpanas sampai muter tembus ka ciwaru pakembangan sampai garawangi, sindangsari lamun te lepat mah. aduuhhh mani waas eeeyyy. kamarana yeeehhh mani jempling pisan gening nyaaak.

    Posted by T.saidin | 3 Maret 2009, 5:29 pm
  749. Kang T. Saidin dupi abdi mah cibunut na anu perbatesan pisan sareng kec. Ciniru. Ayeuna lembur sim kuring teh nuju kaserang datang bulan heheh… Di tiap jalan pinuh ku bendera nu beureum… Caleg2 nyerang yeuh kang, tulungan atuh hahah….

    Posted by Budak cibunut_thea | 3 Maret 2009, 5:57 pm
  750. Alhmdullah pangestu Kang T.Saidin
    bagea kamana bae ?
    benten yeuh ari tos …. mah
    kumaha masih ngamrah ka Sumatra, Kalimantan, Papua ?

    Posted by Dadang Kutakembaran | 3 Maret 2009, 7:45 pm
  751. Sampurasun kasadayana, kamarana yeuh , araya kitu ? abdi mah sono ka bebeledugan na kang Agah ti Luragung, BELEDUGGGGG……Beulah awina,,gede teuing karbit na euyy……

    Posted by maman wahyu | 4 Maret 2009, 9:03 am
  752. Oh kitunya diperbatasan ciniru tea, uduh rame atuh loba bandera mah ken waelah sugan wae disarengan ku pawai para caleg he he he. kag Dadang kumaha yeh kabar Cogodeg dah lami singkuring tengalongokan, salam kanggo ka uang cigodeg.

    Posted by tsaidin | 5 Maret 2009, 9:14 am
  753. sampurasun…
    salam tepang kanggo kasadayana,nepangkeun abdi urang kuningan ti palih kidul,landeuheun desa legok herang tempatna “pesta dadung”tea.asa waas maos ngeunaan kasenian urang lembur teh.teras guar budaya urang teh kang zoen….

    Posted by d2h kurnia | 5 Maret 2009, 12:12 pm
  754. “Tips Naik Taxi di Jakarta”

    Taksi, atau dalam bahasa asing disebut ‘taxi’ (begitulah setidaknya jika anda sudah nonton film yang dibintangi Queen Latifah) adalah salah satu alat transportasi metropolitan yang tentu saja sudah sangat kita kenal. Banyak jenis taksi, mulai dari yang biasa ataupun taksi yang super mewah (nyaman, sopir ramah, tapi mahal).
    Banyak cara untuk naik taksi, tapi tidak ada salahnya jika anda mencoba beberapa tips berikut ini, sebelum anda naik taksi, apalagi kalau anda berada di Jakarta.

    1. Saat menyetop, periksa jumlah roda saat anda
    nyetop taxi, pastikan jumlahnya 4, kalo cuma 3 berarti anda naik bajaj.

    2. Periksa juga jumlah kursinya, kalau jumlahnya banyak, berarti anda naik Metromini.

    3. Sebutkan tujuan anda dengan benar untuk menghindari supir taxi membawa anda ke rumahnya.

    4. Jangan malu untuk bertanya, karena malu bertanya sesat di jalan.

    5. Sama pak supir jangan terlalu galak nanti diusir, jangan pula terlalu baik nanti ditaksir.

    6. Perhatikan selalu argo meter, pastikan tulisannya ‘argometer’, jangan sampe tulisannya argo bromo atau argo gede (karena kesalahan ini amat fatal & membuat anda makin jauh dari tujuan).

    7. Yakinkan diri Anda bahwa Anda sudah duduk di dalam taxi itu sebelum taxinya jalan, karena kalau tidak, jangan-jangan Anda masih duduk di halte bus, & belum terbawa oleh taxi itu.

    8. Jangan lompat ke luar taxi selagi taxi itu berlari kencang. Itu akan sangat membahayakan orang lain.

    9. Jangan pernah tertidur di dalam perjalanan dengan taxi, untuk menghindari supir taxi menagih tarif taxi plus tarif sewa kamar.

    10. Kalau Anda laki2 dan supir taxinya bertanya siapa nama Anda, jangan pernah mengaku bahwa nama Anda Ibrahim, nanti Anda dikira Tommy Soeharto. Apalagi kalau Anda perempuan, jangan mengaku bernama Cecep, nanti Anda dikira berbohong.

    11. Jangan naik taxi yang ada tulisannya ‘Tarif Lama’. Anda bisa ditagih terus-menerus dalam setahun atau dua tahun ke depan sehabis naik taxi itu.

    Selamat mencoba dan semoga selamat sampai tujuan

    Posted by U.Syamsuha | 5 Maret 2009, 3:46 pm
  755. Fresh… Idenya bagus, kreatif dan bikin perut mulas2. Yg ga pernah tersenyum sy sarankan membaca komedi situasi yg kang u. Syamsuha suguh kan… Siip kang u. Syamsuha, ceritanya bagus dan menghibur. Semoga akang lebih sering postingan kayak gini. Matur nuwun heheh…

    Posted by Budak cibunut_thea | 5 Maret 2009, 4:29 pm
  756. he..he..he..,
    tah..tah..sae pisan “tips” teh kang uha,
    upami tips naek delman di kuningan kumaha nya…..,supados ngageleser sapertos naek taxi?
    salam tepang ah…ka urang plaju. diantos mpek-mpek na.

    Posted by d2h kurnia | 6 Maret 2009, 4:04 pm
  757. Kang D2h Kurnia wilujeng tepang, mangga atuh disair dicitamba anatapi di surakatiga mpek2na bade dipalidkeun di sungai musi.

    Kanggo tips naik delmanmah anu kahiji kudana kudu dicalana anu kaduana kusirna kudu mojang supados ngageleser

    Posted by U.Syamsuha | 11 Maret 2009, 11:46 am
  758. Dupi kang uha gaduh mojang?

    Posted by Semar loyo | 11 Maret 2009, 11:59 am
  759. Selingan, Dari Milis lain.

    Mampukah Kita Mencintai Istri atau Suami Kita Tanpa Syarat?

    Ini cerita nyata, beliau adalah Bapak Eko Pratomo, Direktur Fortis Asset
    Management yang sangat terkenal di kalangan Pasar Modal dan Investment,
    beliau juga sangat sukses dalam memajukan industri Reksadana di
    Indonesia.
    Apa yang diutarakan beliau adalah sangat benar sekali. Silakan baca dan
    dihayati.

    * Mampukah Kita Mencintai Tanpa Syarat? *

    “Sebuah perenungan buat para suami, istri dan calon istri”.

    Dilihat dari usianya beliau sudah tidak muda lagi, usia yang sudah
    senja, Pak Suyatno 58 tahun, kesehariannya diisi dengan merawat istrinya
    yang sakit dan sudah tua. Mereka menikah sudah lebih 32 tahun.

    Mereka dikarunia 4 orang anak. Disinilah awal cobaan menerpa, setelah
    istrinya melahirkan anak keempat, tiba-tiba kakinya lumpuh dan tidak
    bisa digerakkan. Itu terjadi selama 2 tahun. Menginjak tahun ke tiga
    seluruh tubuhnya menjadi lemah bahkan terasa tidak bertulang. Dan
    lidahnya pun sudah tidak bisa digerakkan lagi.

    Setiap hari Pak Suyatno memandikan, membersihkan kotoran, menyuapi, dan
    mengangkat istrinya keatas tempat tidur. Sebelum berangkat kerja dia
    letakkan istrinya di depan TV supaya istrinya tidak merasa kesepian.
    Walau istrinya tidak dapat bicara tapi dia selalu melihat istrinya
    tersenyum.

    Untunglah tempat usaha Pak Suyatno tidak begitu jauh dari rumahnya
    sehingga siang hari dia pulang untuk menyuapi istrinya makan siang.
    Sorenya dia pulang memandikan istrinya, mengganti pakaian dan selepas
    maghrib dia temani istrinya nonton televisi sambil menceritakan apa-apa
    saja yang dia alami seharian. Walaupun istrinya hanya bisa memandang
    tapi tidak bisa menanggapi, Pak Suyatno sudah cukup senang bahkan dia
    selalu menggoda istrinya setiap berangkat tidur.
    Rutinitas ini dilakukan Pak Suyatno lebih kurang 25 tahun, dengan sabar
    dia merawat istrinya bahkan sambil membesarkan keempat buah hati mereka,
    sekarang anak-anak mereka sudah dewasa, tinggal si bungsu yg masih
    kuliah.

    Pada suatu hari, keempat anak Suyatno berkumpul di rumah orang tua
    mereka sambil menjenguk ibunya. Karena setelah anak mereka menikah sudah
    tinggal dengan keluarga masing-masing dan Pak Suyatno memutuskan ibu
    mereka dia yang merawat, yang dia inginkan hanya satu , semua anaknya
    berhasil.

    Dengan kalimat yg cukup hati-hati, anak yang sulung berkata “Pak, kami
    ingin sekali merawat Ibu semenjak kami kecil melihat Bapak merawat Ibu
    tidak ada sedikitpun keluhan keluar dari bibir Bapak. Bahkan Bapak tidak
    izinkan kami menjaga Ibu”.
    Dengan air mata berlinang anak itu melanjutkan kata-katanya, “Sudah yg
    keempat kalinya kami mengizinkan Bapak menikah lagi, kami rasa Ibu pun
    akan mengijinkannya, kapan Bapak menikmati masa tua Bapak dengan
    berkorban seperti ini kami sudah tidak tega melihat Bapak, kami janji
    kami akan merawat Ibu sebaik-baik secara bergantian.

    Pak Suyatno menjawab hal yang sama sekali tidak diduga anak-anak mereka.
    “Anak-anakku, jikalau perkawinan dan hidup di dunia ini hanya untuk
    nafsu, mungkin Bapak akan menikah, tapi ketahuilah dengan adanya Ibu
    kalian di sampingku itu sudah lebih dari cukup, dia telah melahirkan
    kalian”. Sejenak kerongkongannya tersekat.
    “Kalian yang selalu kurindukan hadir di dunia ini dengan penuh cinta
    yang tidak satupun dapat menghargai dengan apapun. Coba kalian tanya
    Ibumu apakah dia menginginkan keadaannya seperti ini?”

    “Kalian menginginkan Bapak bahagia, apakah batin Bapak bisa bahagia
    meninggalkan Ibumu dengan keadaanya sekarang, kalian menginginkan Bapak
    yg masih diberi Tuhan kesehatan dirawat oleh orang lain, bagaimana
    dengan Ibumu yg masih sakit.”
    Sejenak meledaklah tangis anak-anak Pak Suyatno, mereka pun melihat
    butiran-butiran kecil jatuh di pelupuk mata Ibu Suyatno. Dengan pilu
    ditatapnya mata suami yg sangat dicintainya itu.

    Sampailah akhirnya Pak Suyatno diundang oleh salah satu stasiun TV
    swasta untuk menjadi nara sumber dan mereka pun mengajukan pertanyaan
    kepada Suyatno kenapa mampu bertahan selama 25 tahun merawat sendiri
    Istrinya yang sudah tidak bisa apa-apa. Di saat itulah meledak tangis
    beliau dengan tamu yg hadir di studio. Kebanyakan kaum perempuanpun
    tidak sanggup menahan haru.
    Di situlah Pak Suyatno bercerita. “Jika manusia didunia ini mengagungkan
    sebuah cinta dalam perkawinannya, tetapi tidak mau memberi (memberi
    waktu, tenaga, pikiran, perhatian) adalah kesia-siaan. Saya memilih
    istri saya menjadi pendamping hidup saya, dan sewaktu dia sehat dia pun
    dengan sabar merawat saya mencintai saya dengan hati dan batinnya bukan
    dengan mata, dan dia memberi saya 4 orang anak yang lucu-lucu. Sekarang
    dia sakit karena berkorban untuk cinta kita bersama dan itu merupakan
    ujian bagi saya, apakah saya dapat memegang komitmen untuk mencintainya
    apa adanya. Sehat pun belum tentu saya mencari penggantinya apalagi dia
    sakit”

    Bila Anda merasa bahan renungan ini sangat bermanfaat bagi Anda dan
    orang lain, mohon sekiranya dapat sharing kepada teman, keluarga dan
    kerabat Anda lainnya.

    Semoga bermanfaat.

    Posted by U.Syamsuha | 11 Maret 2009, 1:17 pm
  760. Kang Semar anu loyo (kumaha cepot dawala gareng masih keneh dipetian), mojang aya hiji kumaha kitu ?

    Posted by U.Syamsuha | 11 Maret 2009, 1:23 pm
  761. BEWARA KANGGO KA SADAYANA

    KANG KOLOR IJO SEDANG SAKIT ,NUHUNKEUN PANGDU’A NA TI SADEREK SADAYANA (MUGI-MUGI KANG KOLOR TIASA ENGGAL SEHAT DEUI)

    Kang Cibunut, kang U syamsuha, teh dedeh kurnia ,kang maman wahyu , kang dadang ,sareng akang akang anu teu di sebatken satu persatu ,hayu urang berdoa untuk kesembuhan kang kolor ijo

    Posted by Mamat Rohimat | 11 Maret 2009, 1:49 pm
  762. eta Kang semar loyo oge ulah hilap pang du’a keun kang kolor ijo

    Posted by Mamat Rohimat | 11 Maret 2009, 1:55 pm
  763. Heunteu, ukur naroskeun hungkul mojang mah….0h kutan kang uha teh gaduh mojang, msh kuliah kang mojang teh? Kang uha, carita di luhur mani sok asa ting koleang macana oge. Asa lelenyapan jeung teu karaos cipanon nyalangkrung… Nuhun kang uha carita na !

    Posted by Semar loyo | 11 Maret 2009, 1:57 pm
  764. Pamugi enggal damang Kang Kolor Ijo

    Kang Semar anu loyo di kuningan dimana?
    Kang nembe lebet di unsri tahun kamari, sami kang abdi oge macana sangat2 terharu

    Posted by U.Syamsuha | 11 Maret 2009, 3:34 pm
  765. muhun mugia enggal damang kang kolor ijo teh.
    teu damang naon kitu kang?
    sanes ngemutan hoyong gentos kolor mah nya…….(punten heureuy kang,ulah bendu)

    Posted by d2h kurnia | 11 Maret 2009, 5:48 pm
  766. kahatur kang uha.
    kang,abdi teh gaduh baraya di komperta plaju kapungkurmah,duka ayeunamah dimana.kawitna ti pasiragung ciniru.asa tos pareumeun obor geuning ari tebihmah.

    emh…maos seratan tadi abdi ge terharuuuuu pisan.mun pameget sadayana kitu,moal aya….nu poligami…

    Posted by d2h kurnia | 11 Maret 2009, 6:23 pm
  767. Punten saha nya namina?, aya anu kawitna di daerah ciniru namina Kang Lili Uliyana(Alm) teras gaduh rayi guru namina upamina teu lepatmah Agus.

    Kang/Teh D2h Kurnia punten di kuningan dimana?

    Posted by Syamsuha | 11 Maret 2009, 8:34 pm
  768. Kiriman dari teman
    Bunyikan Klakson…

    Bunyikan klakson kuat-kuat saat mesin kendaraan mati di atas rel KA
    Semoga bermanfaat bagi yang membacanya.

    Tadi pagi saat berangkat kerja seperti biasa jam 07.00 ke arah roxy
    lewat kolong jembatan yang baru, saya melewati rel kereta api. Eh. saat
    melintas, mesin mobil saya tiba-tiba mati,sudah mau melintas rel
    tepatnya, sayup sayup terdengar bunyi tut tut tut tut tut…
    Ternyata ada kereta api mau lewat. Saya tengok ke kanan, kereta sudah
    kelihatan, walaupun masih jauh. Petugasnya terlambat membunyikan sirene.
    Berdasarkan pengalaman, saya refleks bunyikan klakson, kebetulan di
    depan tidak ada mobil..
    Di dalam mobil saya berusaha santai dan tenang.,saya bunyikan klakson
    terus.
    Eh.tiba-tiba tape mobil saya menyala. Saya kaget, kok bisa ya nyala
    sendiri ???

    Saya teringat kejadian 2 tahun lalu, saat om dan tante saya terjebak di
    atas rel kereta api di Surabaya. Mobil mereka tiba-tiba berhenti
    mendadak, tidak bisa dihidupkan. Mereka panik dan refleks aja om saya
    tekan klakson mobil berkali-kali dan waktu om saya coba starter lagi eh.
    mesin mobil hidup lagi dan saat itu kereta api udah benar-benar
    mendekat, semua orang di sekitar sudah pada berteriak, “keluar.keluar.
    ..keluar !!” . Akhirnya selamat.!

    Saya teringat ketika saya kuliah di Jerman, dan saya pernah baca buku
    ternyata rel kereta api dapat menghantarkan listrik dan magnet yg sangat
    tinggi akibat gesekan yg terus menerus,dan medan magnet itu bisa
    tersimpan selama 3 jam, bayangkan kalo kereta berlalu lalang setiap 5/10
    menit,berapa medan magnet yg di simpan rel itu..? dan akibatnya yaitu
    membuat mesin mobil atau sepeda motor bisa mati mendadak..jika kita
    terlalu lama di atas rel/medan magnet itu.

    Akan tetapi itu bisa diatasi dengan bunyi yang tinggi seperti klakson
    dan ternyata memang berhasil memutuskan rangkaian listrik dan medan
    magnet di sekitarnya.

    Teman-teman tolong sebarkan info ini ya.karena banyak ditemui kecelakaan
    kereta api vs mobil/motor karena kendaraan mati mendadak di tengah rel
    KA!

    Jadi bukan karena hal-hal mistis lho…

    Posted by U.Syamsuha | 12 Maret 2009, 7:17 am
  769. Kutan kang KOLOR IJO teh udur ? aduh..aduh, karunya teuing, mugia sing enggal damang deui nya kang , leungiteun teu aya kolor ijo teh, sepi, udur naon kang kolor ijo teh ?

    Posted by maman wahyu | 12 Maret 2009, 9:26 am
  770. Mengatasi Kaca Mobil

    Hujan yang deras memang sangat mengganggu kenyamanan berkendara. Apalagi jika AC mobil yang dikendarai bermasalah atau mati, maka lengkap sudah ‘penderitaan’ sang sopir.
    Saat diguyur hujan, otomatis kita akan menutup jendela mobil kita rapat-rapat. Nah, jika AC mobil kita tak berfungsi dengan baik saat hujan, maka kaca jendela sering berembun, akibat adanya perbedaan tekanan udara. Akibatnya, jarak pandang ke arah depan kelamaan bakal terganggu, lantaran kaca depan berembun tersebut.
    Supaya perjalanan mudik tak terhambat akibat masalah ini, bisa dilakukan beberapa kiat darurat untuk menghilangkan kabut di kaca depan. Kita bisa menerapkan cara yang seringkali dilakukan oleh sopir angkutan umum, yakni dengan menggunakan shampoo rambut, yang pastinya sangat mudah kita temukan.
    Caranya adalah dengan mengolesi cairan shampoo ke seluruh permukaan kaca bagian dalam secukupnya, karena kalau kebanyakan malah bisa mengganggu penglihatan. Juga jangan dicampur air, karena permukaan kaca yang diolesi kelamaan akan bening lagi.
    Cairan shampoo mengandung unsur kimia yang dapat menghalau endapan uap air, sehingga embun akibat suhu panas di kabin tak dapat menempel ke permukaan kaca yang telah diolesi shampoo rambut tadi.

    Semoga bermanfaat
    Salam dari peuntas

    Posted by U.Syamsuha | 12 Maret 2009, 1:11 pm
  771. Jika baraya punya perusahaan sendiri, apakah baraya akan mempekerjakan orang2 seperti baraya?
    *sedikit sharring*

    Posted by Budak cibunut_thea | 12 Maret 2009, 3:02 pm
  772. asslm…hatur nuhun ka teh dedeh kurnia ti kuningan kidul tea … urang kontek2, oge ka te2h maudy kusnaedi salam wanoh ti abdi penggemar setia…he…3x, ….salam ka sadayana….wargi2 ti kawasan kuningan…..

    Posted by a ko2 | 12 Maret 2009, 11:34 pm
  773. Legokherang herang caina,… legokherang herang gadis na,…lagoherang herang pikiranna, … legokherang herang laukna…., he…3x
    pesta dadung
    budaya legok
    pesta dadung
    …..geus ah lieur

    Posted by a ko2 | 12 Maret 2009, 11:38 pm
  774. kang syam kumaha khabarna di palembang? nuju musim naon ayeuna. Salam kasadaya wargi kuningan wabilkhusus alumni sma pertiwi angkatan 1983

    Posted by cincin virlian | 13 Maret 2009, 9:06 am
  775. Teh Virli alhamdulillah abdi di palembnag sae, ayeuna nuju usum hujan, kumaha Teh Virli di Surabaya damang?, Teh bilih atuh kaleresan ka Kuningan/Cilimus salam kanggo Dini

    Posted by U.Syamsuha | 13 Maret 2009, 1:22 pm
  776. punten kasadayana…abdi bade nyarios yeuh..hehe. duh meuni asa nga degdeg kieu.. teuing panggung na, teuing sampeyan nu oyag.lams kenal wae kasadayana…nuhun.

    Posted by engkoskoswara82 | 14 Maret 2009, 3:12 am
  777. waas ningali lembur

    Posted by SAPRIDA SUDIRMAN | 16 Maret 2009, 9:11 am
  778. Lumayan waas ningali kayi ting guruntul sisi jalan mareunang nuaran nya? Atawa waas ku caleg anu ayeuna berubah janteh pamflet, stiker, baliho, gelombang tv sarta radio? Daerah kuningan mah jigana pang ramena urusan nu kieu mah. Ningali di banjar sareng ciamis mah teu patos rame… Caleg2 kuningan paling gencar. Hidup kuningan….

    Posted by Budak cibunut_thea | 16 Maret 2009, 10:02 am
  779. Abdi sebagai rakyat kuningan teu panuju upami kuningan ngiring ngabentuk propinsi cirebon, meningan tetep ngiring propinsi jawa barat wae, Cirebon belum siap untuk dijadikan propinsi, terima kasih kepada para pejabat kuningan yang tidak menghadiri acara deklarasinya, hidup kuningan.

    Posted by Budak langseb | 17 Maret 2009, 8:37 pm
  780. nepangkeun ti abdi !
    kanggo nu gaduh cigadung, maleber , luragung, linggarjati kum kasadayana

    Posted by saprida | 21 Maret 2009, 2:40 am
  781. Sampurasuuuuuun Kang …Abdi urang Kuningan tegesna ti Desa Singkup Kec. Pasawahan…Didin…nepangkeun…pami akang aslina mana…abdi tos lami teu uih…kumaha kabarna di singkup

    Posted by Adeen | 23 Maret 2009, 6:04 pm
  782. Kang Kolor Ijo Damang ? Sadaya baraya di Lembur Kuring ngdoakeun mugia sing enggal damang deui. Amien.

    Posted by maman wahyu | 23 Maret 2009, 7:36 pm
  783. sampurasuun….
    ngiringan nimrung ahh..

    Posted by urang_rancakeusik | 25 Maret 2009, 10:07 am
  784. kamarana nya euy…
    meni jarempling…..

    Posted by urang_rancakeusik | 25 Maret 2009, 10:11 am
  785. kanggi kang t.saidin
    pernah naroskeun anakna pa kuwu sama galaherang
    atuh etamah tatagga abdi pisan kang.

    Posted by urang_rancakeusik | 26 Maret 2009, 11:31 pm
  786. kanggo kang t.saidin
    pernah naroskeun anakna pa kuwu sama galaherang
    atuh etamah tatagga abdi pisan kang.

    Posted by urang_rancakeusik | 27 Maret 2009, 9:36 am
  787. saya teh mau ikut gabung atuh dari sma pertiwi

    Posted by ayu | 2 April 2009, 1:33 pm
  788. Buat Ayu

    mangga ngagabung bae sasarengan di die lah da anu gaduh lemburkuring ge pasti ngaijinan atuh ,gabung di ngobrol bae lewih rame, aya budak CIBUNUT anu ngetop tea pang ramena ari kang cibunut mah

    ari Ayu teh asli na ti mana nya..?

    Posted by Mamat R | 2 April 2009, 6:11 pm
  789. lam kenal kanggo Neng ayu…
    alumni SMA pertiwi, taun sbrha???
    upami abdi aloemni STM Pertiwi,ti lebakWangi

    Posted by teddy BRC | 3 April 2009, 2:24 pm
  790. Tuch kang Teddy sareng kang mamat, ari awewe mah langsung di bageakeun sareng hoyong enggal2 kenal. Neng ayu anu geulis, bageur, ma’lum di dieu mah jarang wanoja jadi akang2na haripeut upami mendak wanoja teh heu……

    Posted by Budak cibunut_thea | 3 April 2009, 4:18 pm
  791. Kang Cibunut,

    Sing kapiheulaan ku kang Cibunut, he..he..he..
    bohong ketang pedah teu aya anu ngabageakeun, eta oge pedah keur neangan kang cibunut, di teangan di NGOBROL teu aya di Teangan di BARAYA eh malah kapendak sareng neng AYU nya atuh kabeneran pisan.

    Kang Bunut

    Eta binis sareng kang Diplong teh kumaha tos sukses teu, can menang wanoja na…? nongkrong di pasar geura loba pilihan

    Posted by Mamat R | 3 April 2009, 5:19 pm
  792. saudaraku ,uang Rp 1000 kelihatan begitu besar bila dibawa ke kotak derma masjid,tetapi begitu kecil bila kita bawa ke supermarket.
    Wahai saudaraku yg di muliakan Allah swt, 45 menit terasa terlalu lama untuk berzikir tapi betapa pendeknya waktu itu untuk pertandingan sepak bola.

    Posted by putra betawi kuningan | 4 April 2009, 6:00 am
  793. aslammualalaikum wr.wb.
    alhamdulialh urang bisa ngbrol walau lewat dunia maya sugan aria loba ngbrol bisa kaguar masa bahula\kapungkur paranti nyandak ningalkeun paninungan anak adam sarung hawa nu mererat rasa sialturahim sesama manuia hamaba allah amin

    Posted by rusmna.nana | 4 April 2009, 7:50 pm
  794. sanes kitu kang bunut…
    mumpung aya awewe,mun henteu langsung di sambut bilih kapiheula an ku kang diplong..
    apal sorangan,kang diplong mun aya Awewe OL, langsung bae..
    Mun sadaya Gadis ku kang diplong,Urang kabagean naon???
    kuduna kang diplong ngelehan kanu ngora teh, sanes kitu???

    Posted by teddy BRC | 4 April 2009, 10:02 pm
  795. sampurasun salam panngwanoh ka baraya nu aya di sarakan nepang keun kang elon tea asli urang bojong gibub cilimus kuningan.. asa bungah taya papadana tiasa jabung tumalapung jeung baraya salembur. sim kuring ari matuh mah d jambi peryogi ka uninga d jambi seueur pisan urang kuningan teh.. sadidinten pakasaban teh janten pemborong.. sareng nyambi janten penyiar d DI RRI PRO1 JAMBI ngasuh acara GELAR SIAR SENI SUNDA.. DANGIANG PRO… SABAN MALM SAPTU TABUH 9.00 dugi ka tabuh 11.00 wengi.. sakitu wae.. wasalam..
    NB. E MAIL simkuring.. intrs_gemini@yahoo.com..

    Posted by kang ellon | 17 April 2009, 11:25 am
  796. Alkisah dua muda-mudi lagi dimabuk asmara, tergoda untuk melakukan Making Love, inilah gaya mereka dengan pantun-pantunan dulu sebelumnya.

    Cowok : “Sayur sop sayur kacang, Making Love yok, yang???”
    Cewek : “Buah duren di kebun kacang, bawa durex nggak, yang?”
    Cowok : “Buah delima buah duren, dualima lebih keren.”
    Cewek : “Bawa kaca takut pecah, pake sutra pasti lebih aaaaahh…”
    Cowok : “Buah durian buah lengkeng, nggak usah pake sekalian deh neng…”
    Cewek : “Mau ngemil buah kedondong, kalo hamil gimana dong?”
    Cowok : “Jangan ngemil buah kedondong, kalo
    hamil ya… kutinggal pergi dong!”
    Cewek : “Eh, gundulmu!!… tanggung jawab dong!!!”

    Posted by Putra Windu | 12 Méi 2009, 3:37 pm
  797. Kamarana kitu mani sepi pisan akang budak cibunut kumaha sae, nuhun upami saemah, hapunten tos lami teu tiasa nepangan, ayenama sering na di fb sambil milarian rerencangan….

    Posted by DEDI Cipedes | 21 Méi 2009, 2:08 am
  798. Sae kang Dedi…. Muhun mani lawas ti lawas geuningan nembe medar deui, kawenehan ta naha ieu teh heheh…..

    Posted by Budak cibunut_thea | 21 Méi 2009, 10:39 am
  799. Hatur nuhun upami sae mah eta anu di pinuhun ku urang sadaya, salam bae kanggo sadayana kitu nya. upami kenging abdi teh bade nuhun ken alamat e-mail kang budak cibunut aya kitu

    Posted by DEDI Cipedes | 22 Méi 2009, 11:04 pm
  800. kamarana yeuh Baraya urang sadaya. jempling jasa

    Posted by oman.BRC | 25 Méi 2009, 5:09 pm
  801. Garam ternyata tak hanya bermanfaat sebagai penyedap rasa. Butiran mungil berwarna putih itu juga bisa digunakan untuk kesehatan mata dan gigi.
    1. Pembasuh Mata. Untuk meredakan sakit mata, dalam keadaan darurat gunakan air garam untuk membasuh mata. Bila keluhan tak berkurang, segeralah memeriksakannya ke dokter mata.
    2. Obat Kumur. Air hangat yang telah dibubuhi sedikit garam merupakan pencuci mulut yang efektif. Begitu juga bila terkena radang tenggorokan. Masukkan sedikit garam ke dalam air panas, aduk perlahan lalu gunakan sebagai obat kumur.
    3. Gigi Putih. Gigi yang terlihat kusam akan kembali cemerlang dengan cara menaburkan garam kering ke ujung bulu-bulu sikat gigi Anda saat akan menggosok gigi.
    4. Sikat Gigi Awet. Merendam sikat gigi yang masih baru dalam larutan air garam akan membuat sikat gigi menjadi lebih awet dipakai.

    Sumber: Kompas.com

    Posted by U Syamsuha | 8 Juni 2009, 3:28 pm
  802. Assalamu’alaikum…

    Salam tepang kasadayana wargi kuningan, kumaha daramang??? urang parakan kumaha calageur??? hhehehe, kunaon di bentenkeun nya??? abdi bade nyuhunkeun informasi kasadayana,abdi sok kngen karerencangan SMA tea, upami aya anu ngaraos jebolan ti Smagar angkatan taun 94, mangga atuh, di antos ku abdi di dieu, iraha kitu urang tiasa ngumpul??? haturnuhun

    Wassalam
    yuli

    Posted by Yulianti Alumnus Smagar 94 | 9 Juni 2009, 3:48 pm
  803. Wilujeng kanggo kasadaya wargi kuningan simkuring anu aya diperantauan ngiring bingah kota kuningan tos ngaraih anu kadua kalina piala Adipura anu pialana diserahkeun langsung ku SBY anu ditampi ku pa bupati kuningan (Aang Hamid Suganda), teu hilap sukses oge kanggo wargi Jabar dengan telah terbentukna Balad Kuring anu cikal bakalna kepedulian kana lingkungan.

    salam ti peuntas

    Posted by U. Syamsuha | 25 Juni 2009, 6:12 pm
  804. Kumaha daramang di peuntas Kang? Tepang sareng Pa Nurahim, ti Winduhaji nu damel di Pemda Kuningan?

    Posted by lemburkuring2007 | 25 Juni 2009, 6:41 pm
  805. Alhamdulillah Kang Zoen dina waktos ayeuna aya dina kawilujengan, Kang Zoen sih jigana selalu ok.
    Pa Rohim mah tepang tapi duka anjeuna damelna di pemda atanapi sanes mung terangna anjeuna pegawai negri.

    Kang Zoen bilih atuh gaduh informasi perkawis Islamic centre tos dugi kamana ?

    salam kanggo sadayana

    Posted by U. Syamsuha | 26 Juni 2009, 9:29 pm
  806. Sampurasun juragan…
    Asa tos lami teu amengan ka ieu blog jadi kangen yeuh, kumaha kabarna wargi kuningan teh?
    pamugi di paparinan kasalametan, kasehatan kaberkahan sadayana.
    Salam baktos…

    Posted by on2hood | 20 Juli 2009, 11:25 pm
  807. salam kenal kank… anu gaduh blog iyeu saha?

    Posted by kank_ripay | 21 Juli 2009, 1:28 pm
  808. wah.. kasadayana anu aya di bog iyeu.. mangga gabung ka community.luragung.com
    tapi hapunten teuacanabdi promosikeunageng2an.. bentuknanage banyak yang belumdi rubah… harapmaklum lagi sibuk.. barantuan atuh…

    Posted by kank_ripay | 21 Juli 2009, 1:31 pm
  809. tunggu dulu sekitar sebulan lagi adanya komunitasnya…

    Posted by kank_ripay | 21 Juli 2009, 2:03 pm
  810. Salam kenal deui kang, wasta abdi aya di luhur.

    Posted by lemburkuring2007 | 21 Juli 2009, 4:37 pm
  811. Muhun kang ,wilujeng tepang, kumaha damang ? kumaha rencana teh , bade di teraskeun atanapi henteu kumpul ngariung teh ?

    Posted by Maman wahyu | 21 Juli 2009, 7:40 pm
  812. Mengatasi kaca mobil berembun,
    Hujan yang deras memang sangat mengganggu kenyamanan berkendara. Apalagi jika AC mobil yang dikendarai bermasalah atau mati, maka lengkap sudah ‘penderitaan’ sang sopir.
    Saat diguyur hujan, otomatis kita akan menutup jendela mobil kita rapat-rapat. Nah, jika AC mobil kita tak berfungsi dengan baik saat hujan, maka kaca jendela sering berembun, akibat adanya perbedaan tekanan udara. Akibatnya, jarak pandang ke arah depan kelamaan bakal terganggu, lantaran kaca depan berembun tersebut.
    Supaya perjalanan mudik tak terhambat akibat masalah ini, bisa dilakukan beberapa kiat darurat untuk menghilangkan kabut di kaca depan. Kita bisa menerapkan cara yang seringkali dilakukan oleh sopir angkutan umum, yakni dengan menggunakan shampoo rambut, yang pastinya sangat mudah kita temukan.
    Caranya adalah dengan mengolesi cairan shampoo ke seluruh permukaan kaca bagian dalam secukupnya, karena kalau kebanyakan malah bisa mengganggu penglihatan. Juga jangan dicampur air, karena permukaan kaca yang diolesi kelamaan akan bening lagi.
    Cairan shampoo mengandung unsur kimia yang dapat menghalau endapan uap air, sehingga embun akibat suhu panas di kabin tak dapat menempel ke permukaan kaca yang telah diolesi shampoo rambut tadi.

    ——————————————————

    Manfaat garam,
    Garam ternyata tak hanya bermanfaat sebagai penyedap rasa. Butiran mungil berwarna putih itu juga bisa digunakan untuk kesehatan mata dan gigi.
    1. Pembasuh Mata. Untuk meredakan sakit mata, dalam keadaan darurat gunakan air garam untuk membasuh mata. Bila keluhan tak berkurang, segeralah memeriksakannya ke dokter mata.
    2. Obat Kumur. Air hangat yang telah dibubuhi sedikit garam merupakan pencuci mulut yang efektif. Begitu juga bila terkena radang tenggorokan. Masukkan sedikit garam ke dalam air panas, aduk perlahan lalu gunakan sebagai obat kumur.
    3. Gigi Putih. Gigi yang terlihat kusam akan kembali cemerlang dengan cara menaburkan garam kering ke ujung bulu-bulu sikat gigi Anda saat akan menggosok gigi.
    4. Sikat Gigi Awet. Merendam sikat gigi yang masih baru dalam larutan air garam akan membuat sikat gigi menjadi lebih awet dipakai.

    selamat mencoba,smoga bermanfaat
    sumber: Kompas.com

    Posted by U Syamsuha | 24 Juli 2009, 1:56 pm
  813. Hatur nuhun kang Samsuha, tips anu sangat bermanfaat. Bade dicobian ah…..
    Saha anu bade ngiringan?????

    Posted by Rastono | 24 Juli 2009, 2:08 pm
  814. Assalamualikum Wbb.

    Salam kasadayana,

    1. Punten abdi bade tumaros upami angkutan ELF jurusan Cirebon-Kuningan-Luragung-Cibingbin dugi ka desa Pananggapan henteu ?

    2. Upami eta mobil ELF trayeknya diperpanjang janten Cirebon-Kuningan-Luragung-Cibingbin-Pananggapan-Sindangheula-Salem-Ujung barang-Cilopadang-Majenang, kinten-kinten sewa/penumpang ti mulai desa Pananggapan dugi ka Salem-Cilopadang seeur henteu ?

    Nuhungkeun pandangan sareng pendapat ti inohong wargi Pananggapan, hatur nuhun.

    Posted by ad | 12 Agustus 2009, 2:01 pm
  815. Salam sejahtera BARAYA LEMBURKURING & selamat menjalankan ibadah puasa. sukses selalu sobatku ADE PETRUK & salam buat alumni STM Pertiwi kng. sahuuuuur . . . . .sahuuuuuurrr . . .

    Posted by GEPENG-MARGASARI | 29 Agustus 2009, 2:59 am
  816. Assalamu’alaikum

    Wilujeng Tepang kasadayana urang Kuningan, Nami Abdi Didi Tarsidi (si Kapuk/Black), kawitna ti Sukajaya (Babakan) Segong Ciwaru, Alumni SMP Ciwaru, sareng SMA Luragung

    Posted by Didi Tarsidi | 16 Oktober 2009, 10:55 am
  817. ngiringan ah

    Posted by nenzi | 22 Nopémber 2009, 1:51 pm
  818. simkuring asli ti purwawinangun kuningan lulusan smea kuningan warsa 1997. hoyong mulangkeun panineungan sugan jeung sugan aya urang kuningan nu nangoh.

    Posted by nenzi | 22 Nopémber 2009, 2:02 pm
  819. nepangkan simkuring urang desa karangtengah kecamatan maleber ayeuna netep di jakarta

    Posted by mukim Effendy | 1 Désémber 2009, 4:54 pm
  820. salam tepang kanggo ka sadayana pangeusi ieu blog.
    abdi urang kuningan, namung sanes pituin ti kuningan ngiring bingah ku parantos tiasa ancrub kana ieu blog..

    kumaha urang kuningan anu aya di pangumbaraan, parantos sakses? mugia sing aya dina ginanjar kawilujengan..

    Posted by attarmidzy alfaraby | 3 Désémber 2009, 3:51 pm
  821. nuhun kang Attarmidzi, dupi akang teh di mana linggih na ?

    Posted by mamanwahyu | 3 Désémber 2009, 6:29 pm
  822. assss. ngiring ngalangkung sareung ririungan..abdi ti galaherang…tea

    Posted by dodomurtadlo | 25 Désémber 2009, 11:09 pm
  823. asalamualaikum wr.wb
    nepangkeun kasadayana sim kuring ade koswara alumni SMP 2 Kuningan 81/82 Teras Alumni SPG Kuningan 83/84 ari kawit ti Desa Cantilan Kec Selajambe ayeuna abdi Guru SMP N 230 Jakarta Timur ti tahun 1989 dugi kaayeuna rompok JL. Bambu Kuning Pondok Ranggon , Cipayung Jakarta Timur. Sugan wae masih aya nu tepang jeung sim kuring. Hatur nuhun diantos

    Posted by ade koswara | 26 Désémber 2009, 10:56 pm
  824. kamarana nya????????

    Posted by mang jasu | 8 Maret 2010, 12:06 am
  825. Assalamu’alaikum Wr.Wb.
    Salam kenal ti abdi, Suhanan urang Mancagar Kec.Garawangi. Abdi alumni SMEA Negeri Kuningan thn 1987. Ayeuna janten SMK sabarahanya? Abdi ayeuna damel/tinggal di Cikarang Bekasi.

    Posted by Suhanan | 17 Maret 2010, 12:51 pm
  826. Assalamu alaikum Wr Bb ….

    Salam kenal kasadayana, abdi ti Jambi tapi
    asli Garut. Reueus ngabandungan nu galecok
    basa sunda Alhamdulillah, geuning seueur
    baraya teh nu mancen di dunia maya nya.
    Saena kumaha lamun dilengkepan ku botram
    lagu sunda, tangtu langkung pogot gelecok
    teh. Sakitu heula salam kenal kasadayana

    Wassalamualaikum Wr Bb..

    Posted by D. Supriadi | 17 Maret 2010, 4:49 pm
  827. Sami-2, salam kenal oge Kang D, Supriadi.
    Nepangkeun abdi Didi Tarsidi

    Posted by didi tarsidi | 18 Maret 2010, 1:11 pm
  828. Assalamu’alaikum wr.wb
    ngiring kintun salam kanggo ka :
    1. Keluarga besar SMPN Garawangi
    2.Keluarga besar SMK 2 Kuningan
    ti abdi Suhanan, alumni SMEA Negeri Kuningan thn 1986/87.

    Posted by Suhanan | 22 Maret 2010, 10:51 am
  829. ngiring di lembur kuring

    Posted by askun langgir | 7 April 2010, 7:52 pm
  830. Punteun ngiringan akh……

    Posted by Lembur kuring cilacap barat | 15 April 2010, 2:08 pm
  831. Nganjang ach sugan aya baraya nu keur nganjang oge ka lembur kuring…………….
    Kamarana nya sadulur-sadulur ti kuningan meuni jempling kieu geuning………….

    Posted by didi tarsidi | 15 April 2010, 4:50 pm